Yıllık enflasyon Temmuz ayında üçüncü düz ay için inmek için, düşme 8,37 yüzde Haziran enflasyon oranı den 7,58 oranında, son raporunda göstermiştir devam etti.
üretici fiyatları açığa 0,16 oranında küçük bir aylık düşüş, veri Türk İstatistik Kurumu (TÜİK), Salı günü yayınladığı gördüm iken Temmuz ayında Genel tüketici fiyatları aşağı 0,48 oranında bir ay önce gelen vardı. Bu düşüş oranları piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşmiştir. Piyasa analistleri, tüketici fiyat endeksinin (TÜFE) boyunca üretici fiyat endeksi (ÜFE) bir 0,06 oranında düşüş ile bir yüzde 0,3 aylık düşüş öngördü. beklentiler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından geçen ay yürütülen bir araştırmada, TÜFE 0,03 oranında Temmuz olmak, 7,69 yüzde yıl sonu enflasyon tahmini ile tahmin edildi. Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz da geçtiğimiz ay Temmuz yıl-on yıllık enflasyon önemli ölçüde dayanıklı tüketim malları, Mart ve Nisan aylarında geçen yıl getirildi vergi indirimleri gibi bir baz etkisi nedeniyle Haziran 2009 yılında kaldırıldı düşüş öngördü.
Zaman sepetinden çıkarılması mevsimlik ürünleri, Temmuz tüketici fiyatları yüzde 0,39, Haziran ayında daha yüksek bulunmuştur. TÜFE aşağı 0,28 oranında, enerji ürünleri olmaksızın işlenmemiş gıda veya 0,59 yüzde dışlanması oldu. Enflasyondaki düşüş 0,36 oranında sepeti her iki işlenmemiş gıda ve enerji ürünlerinin izale oldu.
Bir yıl önce, yıllık enflasyonun 5,39 oranında tüketici fiyatları ve üretici fiyatları yılında yüzde 3,75 bir deflasyon oranını gördü.
Yıllık enflasyon, üçüncü ay arka arkaya düşmüştür. Şubat ayında bu yıl ne zaman o 10,13 yüzde güvenilir düşük tek haneli rakamlara 13 ay sonra yükseldi çift haneli çarptı. Mart ayında, enflasyon tek haneli rakamlara geri döndü ama yine Nisan ayında tekrar izleyen aylarda düşmeye başlamadan önce iki basamaklı girdi.
TÜİK verileri Temmuz itibariyle 7,58 oranında üretici fiyatları için tüketici fiyatlarında 8,24 oranında değer olduğunu yıllık enflasyon gösterir. 12 aylık ortalama enflasyon oranı hareketli 7,59 yüzde TÜFE ve 5,33 yüzde ÜFE içindi. üretici fiyatlarındaki artış yüzde 4,77 iken, yılın başında ayına göre tüketici fiyatları yüzde 3,09 Temmuz ayında vardı.
Temmuz ayında, Posta ve Telekomünikasyon Genel Müdürlüğü (PTT) tarafından nakliye ücretleri, 33,33 oranında bir önceki aya göre atlayarak en yüksek aylık artış gördü. Bu limon ile bir 19,54 oranında artışla, yerli ve turlar, yüzde 6,9 olarak izledi. Ana harcama grupları olarak, eğitim, Temmuz-Haziran bir 0,88 oranında artışla fiyatlarının en yüksek aylık artış yaşadı. ulaşım önceki aya göre 0,49 oranında daha pahalı olurken Mefruşat ve ev eşyası aynı dönemde fiyatlarda bir artış yüzde 0,62 ile izledi.
Giyim ve ayakkabı, önceki aya bir 5,19 oranında azalarak Temmuz ayında en yüksek aylık düşüş vardı. Bu dönemde, tüketici fiyatları 0,11 oranında gıda ve alkolsüz içecekler için iletişim ve 0,73 oranında düşüş.
TÜFE'de en yüksek artış, bir yıl önce alkollü içecekler ve tütün, yüzde 28,91 bir artış ile yaşadığı edildi karşılaştırıldı. Bu aynı dönemde 10,11 oranında bir artış gördü ulaşım, izlemiştir. otellerde tüketici fiyatları, kafeler ve restoranlar da yukarı 9,88 oranında Temmuz ayında bir yıl önceki den edildi.
yılın yedinci ay tarım sektöründe üretici fiyatları 2,15 oranında Haziran üzerine düşen gördüm. ÜFE sektörü için ise 9,89 oranında yılın başında artmıştır. Ayrıca Aralık ayı sonunda üzerinde 6,56 oranında bir artış geçen yıl kaydınız esnasında sanayi sektörü bir önceki aya göre, üretici fiyatlarında yüzde 0,29 artış yaşandı. ÜFE endüstriyel faaliyetlerin içinde en yüksek aylık artış yüzde 3,99 olarak endeksinde kömür için kaydedildi ve linyit. Madencilik sektörü endeksinde, bir 2,44 oranında aylık artış ile ise ulaşım araçlarının üretim endeksi 7,31 oranında aynı dönemde düşüş izledi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.