11 Ekim 2010 Pazartesi

HSYK ÜYELERİ EMEKLİLİĞİNE BİR KAÇ GÜN KALA İSTİFA EDEREK HÜKÜMETE TEPKİLERİNİ GÖSTERDİLER.

yargıçlar ve Savcılar (HSYK) Üst Kurulu yedi üyesi - dört ilköğretim üyeleri ve üç yedek üyeden - Adalet Bakanlığı politikaları kurulu düzgün çalışması için izin vermediğini savunarak, Pazartesi günü görevlerinden istifalarını açıkladı .


Ancak üyelerin çoğu birkaç gün ve hafta içinde emekli bağlı oldukları gerçeğini öncesinde istifalarını yeni HSYK üyeleri seçmek için yaklaşan seçimlerle ilgili yargı mensupları etkilemeye yönelik olup olmadığı üzerinde sorununu gündeme getirmiştir.

Istifa üyeleri de yönetim kurulu başkan yardımcısı olan Kadir Özbek, Suna Türkoğlu, Musa Tekin, Orhan Cem Erbük, Fatma Anıl Genç, Hatice Ceyda Keyman ve Ayşe Albayrak Doğan olarak belirlendi.

Özbek HSYK üyeleri bu nafile Adalet Bakanlığı, toplantıya çağırma kararı veya ses görüşleri yapmak izin vermediği bir tahta parçası kalması bulduk bir basın toplantısında açıkladı. Dikkat çekti "HSYK tartışmalar için bir konu haline gelmiştir ve bu nedenle, zarar görmüş" ve yönetim kurulu 17 Ağustos tarihinden bir toplantı için izin olmamıştır şikayet etti.

"Ama bizim endişeleriniz Adalet Bakanlığı haberdar altını çizmek üzüldüm bakanlık gerekli işlem başarısız" dedi.

HSYK ve Adalet Bakanlığı, Türkiye'nin en kritik soruşturmalar nezaret üst savcıların geleceği orta Ağustos'tan bu yana oran olmuştur. Yönetim kurulu, ama durum yanı sıra 100'ü aşkın hakim ve savcı Balyoz, Poyrazköy, Kafes ve Temizöz'ün durumlarda gelen Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün kaldırmak taşındı bakanlığa kuvvetle hareket direndi. Ergenekon hükümeti devirmeye çalışan suçlanan bir gizli suç örgütüdür. Müzakere kurulunun ısrarlı taleplerine Türkiye'nin en önemli dava olarak hakim ve savcıların kurtulmak nedeniyle askıya alınmıştı.


Ali Suat Ertosun gemide görevinden korumalı vardı.

Adalet Bakanlığı, hakim ve savcıların kaldırılması cezaevinden terör ile ilgili durumlarda bir parçası olarak suçlanan onlarca serbest kolaylaştırmak olacağına inanıyor. Özbek göre, HSYK, ama hakim ve savcıların geleceği konusundaki çıkmazın üzerinde bir uzlaşmaya varmak için bir toplantıya Adalet Bakanlığı çağırdı bakanlığı bir müzakere masasına oturmayı reddetti.

Özbek ayrıca her üye ayrı ayrı bırakmak için kendi kararını nedeniyle HSYK üyelerinin istifalarını bir "grup kararı" olmadığını söyledi. "Istifa HSYK üyeleri Yargıtay Yargıtay ve Danıştay hakimleri de kalacaktır" diye ekledi.

Ancak, Türkiye'nin önde gelen hukukçuları göre, istifaların HSYK üyelerinin çoğu önümüzdeki günlerde emekli bağlı olarak bir "taktik hamle" dir. Özbek 2 Aralık tarihinde emekli ayarlı iken ofisinde Tekin'in dönem bildiriliyor, iki gün içinde sona erecek oldu.

Ahmet Gundel, Temyiz Yargıtay eski bir savcı, tüm üyelerin konumlarını çıkmak olsaydı HSYK daha akla yakın adım atmış olacağını söyledi. "Yönetim kurulu üyeleri önceden kendi istifa ettiğini açıkladı. Bana göre, bunun bir propaganda türüdür. Onlar medyanın dikkatini çekmek istedim "diye kaydetti ve istifa için listelenen Özbek nedenlerle gerçeği yansıtmıyor sözlerine ekledi. "İstifalar tetikleyen başlıca nedeni yargı tarafsızlığını sağlamak için alınması son adımlar kaynaklanan üst judiciary arasında huzursuzluk," diye ekledi.

12 Eylül referandumda onaylanan anayasa değişiklik paketi HSYK yapısında değişiklik tanıttı. paketi ile, HSYK mevcut yedi yerine 22 üyesi olacak. Seçim kuruluna yeni üyelerini seçmek için gelecek hafta yapılacak.

Adalet Bakanlığı, içinde bakanlık kurulu düzgün çalışması için izin vermediğini Özbek iddiaları reddetti Pazartesi günü bir bildiri yayınladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, dün istifalar hakkında konuştu ve konumlarını çıkmak için yönetim kurulu üyeleri tarafından kararların hükümeti ile bağlantılı değildir "dedi. "Kimin açısından ofis yönetim kurulu üyeleri [yakında] konumlarını bırakıyor sona erer. ilkeleri anayasa değişikliği paketinde yer ile ve yeni üyelerin göre seçilecek "dedi.

Bazı gözlemciler, HSYK üyelerinin istifalarını ile yaklaşan seçimler hakkında yargı mensupları etkilemeye diledi inanıyorum. Aynı zamanda HSYK üyesi Ali Suat Ertosun gemide görevinden korumalı nedenini sorguladı.

terörist Kürdistan İşçi Partisi'nin (PKK) kentsel kol - - ve hapisteki Col içine Ertosun o Ergenekon soruşturması yürüten savcıların kaldırılması ve Kürt Demokratik Konfederasyonu (KCK) soruşturmayı ima ettiğinde geçen yıl mercek altına geldi Türkiye'nin güneydoğusunda 1990'lı yıllarda jandarmalar tarafından sivillere onlarca öldürme bağlantılar şüphesi bulunmuyor. Cemal Temizöz'ün.

baza

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.