7 Temmuz 2010 Çarşamba

Ergenekon İktidar Partisi ve Eylem Planı

Ergenekon , bir kez daha şüpheli askeri komplo içine iktidar partisi ve inanca dayalı sivil grup ve devam eden bir soruşturma zayıflatmak gibi sıcak konular hakkında yaptığı çok-tartışmalı sözlerini, Türkiye'de gündemin tepesinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile bir gizli suç örgütü hükümet, Ergenekon olarak bilinen devirmeye çalışmakla suçladılar.
, Ordu komutanı Eylem Planı'nın açıklanması hakkında sivil savcılar için değil, ilgili sorulara yanıt daha Reactionaryism Mücadele şikayet Uğur Dündar's "Arena" televizyon programında Pazartesi akşamı ise arsa askeri üyeleri tarafından hazırlanan nasıl. O belgeyi savcılara polis tarafından gönderildiğini iddia, bir argüman daha önce büyüdü değil.

"Ne 12 Haziran 2009 tarihinde oldu? Bir gazete bu eylem planı yayınladı. Bir ilginç nokta bu söz konusu olduğunda. Belli ki planı polis tarafından gazeteye sızdırılmış olmasıdır. Soruşturma sızıntı] içine [başlatıldı. Ben hevesle soruşturmanın sonucunu beklerken, "Başbuğ" dedi.

Genelkurmay Başkanı Eylem Planı'na Reactionaryism, detayları şüpheli bir askeri plan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve halkın gözünde Gülen hareketinin, Ergenekon soruşturması önemsememek iktidardaki görüntü yok Fight atıfta bulundu askeri Ergenekon içine soruşturma kapsamında tutuklanan üyeleri için bir araya destek. Komplo Albay Dursun Çiçek, şu anda hapiste darbe ücrete tarafından hazırlanmıştır inanılıyor.

diye bir hesap vermeme konusundaki konumunu korudu olarak ordu komutanı sözlerini, ancak, çoğu gözlemciler tarafından sert eleştiri onun haberi olmadan silahlı kuvvetler hazırlanan şüpheli askeri komplo olduğunu nasıl karşılandı ve açıklama için üçüncü şahıslar suçlayarak odaklandı onun yerine.

Türk askeri komplo elebaşı karşı harekete geçmek için reddetti ve yerine kimin sivil savcılar Ergenekon içine sonda nezaret belgenin sızdırılmış bulmak için çalıştı. Orgeneral Başbuğ Ağustos ayı sonunda emekliye ayarlanır.

Ülkede devam eden gelişmeler askeri konumunu, daha çok siyaset ile ilgili ifade, Genelkurmay için nadir görülen bir olay değildir. Başbuğ basın o 2008 yılında görevine atandı üyelerine beyanlar yapmaktan kaçınmaya vaadinde bulunmuşlardı. Ancak, bu boş bir söz olduğunu kanıtlamıştır. Genel nadiren şans ülkedeki gelişmeler hakkında askeri konumunu sesli özlüyor. O sık sık gazetecilere konuşuyor - edenlere askeri akreditasyon var sadece - Genelkurmay de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bakış noktasının bir takım konularda onları bilgilendirmek için. Orgeneral Başbuğ ve gazeteler arasında sık sık toplantılar, ancak, çoğu gözlemci tarafından kabul edilmez.

Ergenekon için Taziye Mesajı şüpheli
Ergenekon soruşturması ilgili bir soru üzerine Başbuğ soruşturma kapsamında, söz ordu mensuplarının tutuklanmasını eleştirdi: "Yetmiş bir muvazzaf subay tutuklandı. Elli üç tanesi daha sonra cezaevinden serbest bırakıldı. Kırk üç emekli subay başlangıçta, hapse ve 29 tanesi ise serbest bırakıldı. Biz bu noktada bir vicdan ile hareket etmek gerekir. Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal da Ergenekon üyelik hapsinde için "genel ifade sempati.

Genel de o derin cinayet suçundan Kayseri İl Jandarma Taburu Albay Cemal Temizöz tutuklanması rahatsız olduğunu söyledi. "Subay karşı Haksız suçlamalar, generaller ve astsubay beni çok rahatsız. Onlar üyelik terörist bir örgüt olarak suçlanıyorlar. Albay Temizöz böyle bir örnek var, "diye şikayet etti.

Temizöz, 1990'lı yıllarda Güneydoğu'da en az 20 bireylerin öldürülmesi için şartlı tahliye ihtimali olmadan ömür boyu hapis dokuz karşı karşıya.

albay destek Başbuğ's "mesaj" hukukçular ve öfke, kim ordu komutanı üzerinde yargı baskısı durdurmak ve Temizöz durumda kendini recuse denilen çekti.

Tahir Elçi, iddia edilen JİTEM kurbanlarının aileleri için bir avukat, bu ordu komutanı onun sözleri ile Temizöz davasında yargının baskı altına amaçladık savundu. "Eğer silahlı kuvvetler komutanı devam eden bir durumda baş şüpheli sadık bir şekilde kamuoyuna açıklama yapar, o zaman bu yargı üzerinde doğrudan baskı var," dedi.

avukat göre, Başbuğ hukukun açıkça ihlal Temizöz davasında yaptığı konuşmada ile oynadı. "[JİTEM] kurbanların I [Başbuğ's] yasadışı beyanı karşı sesimi yükseltmek avukat olarak. Genelkurmay Başkanı bir ceza davası ve şüpheli belirtilen olmamalıdır. Bu bir sır ki binlerce kişi yasadışı bir oluşumu devlet içinde geçmişte iç içe öldürüldü, "diye ekledi.

Mehmet Emin Aktar, Diyarbakır Barosu Başkanı Elçi Başbuğ niyetini yargı baskısı hakkında ile anlaştılar ve albay 20'den fazla insanın faili meçhul cinayetlerin suçlanıyor yineledi.

"Kimse özgürce suç işlemek zorunda. Tüm suçları 1990'larda işlenen ve maruz olmalıdır onun elebaşı ve faillerin adalete önce hesabına aranmalıdır "dedi ve ordu komutanı hakkında sürekli ceza davaları üzerinde olumsuz bir etki yaratabilir herhangi bir yorum önlemek için çağrıda bulundu. Ayrıca, Başbuğ devam eden ceza davalarında taraf kendi açıklamaları ile oldu "dedi Yarbay Tevfik Diker emekli oldu. "Haberal için sempati onun mesajını yargı üzerinde bir baskı değil midir? Kendini sözleri ile [Ergenekon] durumda bir parti yaptı "dedi.

Başbuğ's röportajda polemiğin bir diğer kaynağı Kürt yanlısı Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) terörist Kürdistan İşçi Partisi (PKK) kendi şüpheli ilişkileri nedeniyle milletvekillerinin karşı sözleri oldu.

Meclisteki milletvekilleri, ama sonra teröristlerin cenaze katıldı olarak "Onlar Anayasası yemin ettiler. ... Ya bir milletvekili olarak konumunu terk ve dağlarda PKK] katılmak veya Meclis içinde oath kaynaklanıyor sorumluluklarınızı yerine getirmek [gidin "dedi.

BDP eş başkanı Selahattin Demirtaş cevap gecikmedi. O partisinin söyledi hayır "ordu komutanı gelen emir yoluyla."

"Ben size, Genelkurmay başkanı arıyorum. Biz askerler değildir. Bize emir veremez. İki başbakan da bu ülke için çok. Ve böylece iki askeri şefler, "dedi ve ekledi:" Şimdi itibaren Orgeneral Başbuğ BDP milletvekili başına herhangi bir olası istenmeyen olaylar için sorumlu tutulmaktadır. Ben göreve savcıları arıyorum. "

Demirtaş ayrıca, Genelkurmay Başkanı tarafından bir şahin yaklaşım Türkiye'nin sorunlarını çözmek veya iç huzuru ve düzeni sağlamak söyledi.

'PKK şanslı bir örgüt'

Program süresince, Başbuğ da terör terörist Kürdistan İşçi Partisi'nin (PKK), Türkiye 1984 yılından bu yana mücadele ediyor tarafından işlenen eylemlerine tırmanan son yorumladı.

"Bu neden PKK bu gün mevcut olduğu gibi sorulardır. Peki, ne 1984 yılından bu yana oldu yeniden sağlar. PKK şanslı bir kuruluştur. Bu çözünme eşiğine yaklaşıyor zaman, olayların kendi lehine meydana gelen başlar. Bu önemli bir nokta, "dedi ve Kuzey Irak'taki yönetimin kendi bölgesinde PKK teröristlerine karşı gerekli işlem başarısız yakındı.

Bakan ayrıca, başbakan ayrı ziyaretler ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gediktepe, Hakkari'de bir PKK saldırısı 11 Türk askerinin geçen ay ölü sol lideri sürmekte olan bir tartışma ile ilgili işitme yorgun olduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Gediktepe ziyaret alanları aynı güvenlik açısından değildi "dedi ve ben bir mesaj konu suçsa eğer ekledi," bu satır nihayet sona gelmelidir. "

Gediktepe, o zamandan beri Kılıçdaroğlu saldırı sonrasında siteye başbakanın ziyareti bir fotoğrafı eleştirdi son birkaç haftadır gündeme hakim olmuştur. Erdoğan ilk politikacı sınır bölgesini ziyaret etmiştir. Kılıçdaroğlu, başbakanın diz çökmüş bir fotoğrafı sindirme bir işareti olduğunu savundu. O başbakan PKK şiddet korkusu olmasaydı dedi, o dik ayakta poz olurdu.

CHP lideri geçen hafta bölgeyi ziyaret eden ve fotoğrafçılar ayakta, oturarak değil poz verdi.