25 Ekim 2010 Pazartesi

14 YÜKSEK YARGI ÜYESİNİN RÜŞVET ALDIĞI İDDASIYLA GÖZALTINA ALINMALARINDAN SONRA SERBEST BIRAKILDI

14 Yüksek yargıda rüşvet iddiaları üzerine gözaltına sonra serbest


Temyiz yargıçları eski Anayasa Mahkemesi de dahil olmak üzere yaklaşık 40 kişi, Türk illerinde bir dizi polis baskınları sonucunda rüşvet iddiaları üzerine Cuma günü gözaltına alındı. rüşvet iddiaları üzerine Cuma günü gözaltına alınan yaklaşık 40 kişi, on dört Ankara'da polis tarafından ifadeleri alındıktan sonra dün serbest bırakıldı. Şüpheliler Ankara, İstanbul, Kırıkkale ve Zonguldak gibi Türk illeri, bir dizi eşzamanlı polis baskınları sonucu gözaltına alındı. tutuklular arasında Temyiz hakimler, avukatlar, bir günlük gazetenin yazı işleri müdürü ve bir mahkeme katibi eski Yargıtay edildi.


tutukluların tümü derinlemesine sorgulama için Ankara'ya götürüldü. Bunlardan Ondört sorgulamalarının ardından Pazar günü serbest bırakıldı. Polis ayrıca Cumartesi günü İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş gözaltına aldı. O da polis tarafından sorguya çekildi.

Tutuklamalar bir de CNR Expo Center'da karşı kural onları çağırdı Temyiz Yargıtay ve Bakırköy'de bir ceza mahkemesinde hakim rüşvet İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM) idare ettiği Adalet Bakanlığı müfettişleri tarafından bir keşif sonrasında geldi dava. ticaret merkezi o İDTM de işe sahip fuar bırakmak fuar merkezi emretti sonra İDTM ve CNR Expo Center, 2008 yılında mahkeme bir uygulama yayımlandı. Ancak, CNR ve sipariş uymayan anlaşmazlığı İstanbul'da yerel mahkemeye yapıldı.

Mahkeme, İDTM aleyhine karar vermiştir. Önlenemez, ticaret merkezi durumunda duruşmayı tekrarlamak için Barış Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi sipariş Temyiz Yargıtay, 'de kararını temyiz etti. Bu arada, anonim bir haber daha sonra Mehmet Ali Şahin başkanlığında edildi Adalet Bakanlığına ulaştı. Şahin şu anda Parlamento konuşmacıdır.

Haber CNR Expo Fuar Merkezi'nde onlara İDTM karşı kural teşvik etmek için Yargıtay ve Bakırköy Yargıçların Yargıtay rüşvet planladığını okudum. zamanda adalet bakanının iddialarının doğruluğunu incelemek için müfettişlerden oluşan bir grup emretti. Halit Kıvrıl liderliğindeki grup, hem İDTM ve CNR ve yöneticilerinin telefon konuşmalarını incelemeye almıştır.

Bu arada, Bakırköy mahkeme CNR anlaşmazlığında haksız parti olduğuna karar verdi ve İDTM fuar bırakmak fuar merkezi emretti. Karar Temyiz Yargıtay 6. Odası tarafından onanmıştır.

Ancak, son zamanlarda devam eden Adalet Bakanlığı inceleme, CNR üst yargıçların temelsiz edildi rüşvet planladığını iddia kanıtladı. iddialarının aksine, Temyiz Yargıtay ve Barış Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde İDTM yönetim ve hakimler arasındaki konuşmaların kayıtları hakim ticaret merkezi TL'den 200.000 toplam aldığını gösterdi.

Keşif verdi ve rüşvet aldığı kişilere karşı geniş çaplı bir operasyon yol açtı.

Adalet Bakanlığı soruşturma da çeşitli mahkemelerde hakimlerin Yargıtay Mahkemesi'ne mesaj teklif aldıklarını gösterdi eğer bazı durumlarda duyurmak "istenen" kararları.

Bakanlık Cuma günü polis operasyonu tutuklular arasındaydı Yargıtay, Mustafa Oskay, bir Yargıtay 12. Odası eski başkanı, bazı "rüşvet" olarak Temyiz Yargıtay kritik pozisyonlar için bazı yargıçların atamaları teklif bulundu olgu.

Diğer bazı yargıçlar, diğer taraftan, İstanbul'un seçkin gece kulübü Reina de "özgür eğlence" teklif edildi. Gece kulübü sahibi, Mustafa K., İstanbul'un lüks otellerde Temyiz Yargıtay de üç yargıçtan için uçak biletleri ve kiralık oda satın alınan ve devam eden bir durumda kendi lehine karar hakimler teşvik etmek için onlara kendi kulübünde ücretsiz eğlence sundu . İstanbul'da emlak tartışmalı endişeleri durumda, Yargıtay Mahkemesi'nde ediliyordu. Gece kulübü sahibi ve vaka kazanmak istedim böylece yargıçlar ona rüşvet teklif ederek kendi lehine karar için teşvik etti.

Mustafa Oskay bazı ceza davalarında önemli bir rol oynadığına inanılıyor ve "istenen" kararlarının konuya Yüksek yargının kritik noktalarında arkadaşlarına sorarak onların "ders" değişti.

Bu arada, Radikal günlük İTO Başkanı Yalçıntaş İDTM yönetim üyelerine rüşvet meşgul olduğunu, 2008 yılında İstanbul polisine şikayette, dün iddia etti. İTO İDTM yönetim üyeleri olduğu bilinmektedir. Onun şikayeti yılında Yalçıntaş İDTM yönetiminden Sonucu Dalkıran, Hanifi Bektaş, Abdullah Pehlivan, Süleyman Balcı CNR karşı hakimler rüşvet savundu. İTO Başkanı da iddialarını teknik analizi için polis Dalkıran ve telefon numaramı verdim.