31 Ekim 2010 Pazar

İSTANBUL TAKSİM MEYDANINDA MEYDANA GELEN PATLAMADA 32 KİŞİ YARARALANDI

bir intihar bombacısı bir yasadışı terör örgütü tarafından bir ateşkesin son gününde, 15 polis olmak üzere 32 kişi, yaralama, İstanbul Taksim Meydanı'nda kendini havaya uçurdu sonra sanıklar için arama devam eden bir pazar günüydü.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin çapkın erkek bombacı çalıştım ama bir park etmiş polis minibüsüne içine alamadı ve aracın hemen dışında bomba patlatıldı "dedi. Çevik kuvvet polisi, genellikle gösteriler durumunda Taksim Meydanı'nda konuşlandırılmış.

Onyedi geçenler de 15 polis memurunun yanı sıra saldırıda yaralandı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu söyledi. yaralı ki, 23 kişi hastanelerde tedavi edildi ve aynı gün eve gönderilir.

"Yaralı insanların hiçbiri hayati tehlike riski ile karşı karşıya. Soruşturma devam ediyor, "bombalama aşağıdaki Ankara'dan İstanbul'a gelen ülkenin baş polis şefi, Oğuz Kaan Köksal," dedi.

Sami Özverel, yaralanan sivillerin biri, o başlangıçta ne olduğunu anlayamadık özel haber kanalı CNNTürk söyledi.

"Başımı kanama olduğunu gördü ve ayaklarımı biri ağrıyan olduğunu hissettim. İnsanların atlama gördüm ve bomba sesleri ile kırmıştı camlar, "dedi. "Sonra polis geldi ve beni hastaneye getirdiler." Özverel bomba patladığında İstiklal Caddesi doğru yürüyordu.

"Olay soruşturma aşamasındadır. Bunun bir intihar saldırısı, "diye çapkın bombardıman parçalara kendini şişmiş olduğunu ekleyerek, olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada.

Saldırı yasadışı Kürdistan İşçi Partisi veya PKK tarafından ilan edilen tek taraflı ateşkes için son geldi. PKK ve saldırı hakkında bir açıklama yapan yok hükümet bombalama karışmakla suçladı herhangi bir grup yok.

PKK'nın Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği tarafından terör örgütü listesinde yer alıyor.

"Polis ve hedeflenmiştir sivillerin de yaralandığını," Mutlu bir güvenlik kamerası görüntüleri incelendiğinde edildiğini kaydetti. "Bu insanlığa karşı bir suçtur. Bu faillerin barış rahatsız ederek hedefe ulaşmak mümkün değildir. "

Çapkın bomba timleri ve olay daha fazla patlayıcı madde bulduklarını onları etkisiz hale getirmeye çalışma olduğunu söyledi.

Hemen bir açıklama şehir Cumhuriyet Bayramı, ilk Cuma için planlanan geçit, ancak yoğun yağmur nedeniyle gecikmeli düzenlemeye hazırlanıyor olduğu gibi meydana saldırının sorumluluğunu iddia yapıldı. geçit, ancak kentin başka bir yerinde yapıldı gibi olay iptal değildi patlama meydana geldi.

Polis Taksim Meydanı ve enkaz ve diğer delilleri için alan tarama, yürümüştük ki mavi tulumlar adli ekipleri giden bütün yollar kapatılmış. Bazı kare merkezinde bir heykelinin çıkıntının dolaşıyor görüldü.

intihar bombacısı vücut yerde yatıyordu. Bombardıman onun 20'li yaşların başında olduğu ortaya çıktı, Ulutaş dedi.

Taksim Meydanı yakınındaki polis önceki iki intihar bombalı saldırı var. İlk yaralı üç polis memuru ve 1999 yılında 10 kişi ve ikinci 2001 yılında iki polis memurunu öldürdü.


B8 |
B10 |
B12 |
B14 |
B16 |
B18 |
B20 |
B22 |
B24 |

B7 |
B7 |
B7 |
B7 |
B7 |
B7 |
B7 |
B7 |
B7 |
B7 |

POZİTİF DÜŞÜN BAŞARILARI YAKALA

Eğer pencere ve perdeleri kapatıp karanlıkta kendinizi hapsetmek isteyebilirsiniz, ya da perde ve ışık alarak pencere ve hayatınızın umut açmak isteyebilirsiniz


Bugünün interaktif araç


Video Fotoğraf Ses

Yazıcıya Gönder Arkadaşıma Gönder

Post yorumlarınızı

Okuyun yorum




M. Arat
Kentin en işlek meydanlarından birinde, trafik metro istasyonu inşaatı nedeniyle yine ağır oldu. Yeni bir müşteri alarak bir taksi şoförü müşteriye mırıldanıp oldu: "Bu kare geliyor İnsanlar salaklar vardır. Ne bir kişi tür yoğun trafik ortasında buraya geliyor? Evine git ve orada kal. ? Belki seni aptal ne bekleyebileceğini, çünkü yanılıyorum "hakaret duyunca, müşteri öfkeli var:" Sen beni aptal diyorsun? Sen kim olduğunu sanıyorsun? Arabadan çık ve sana gerçek salak göstereceğim! "

Bir hafta sonra başka bir taksi başka bir müşteri aldı. Trafik çok aynı nedenle her zamanki gibi ağırdı. reçel ortasında, taksici müşteri ile konuşmaya başladı, "Efendim, 1980'lerde ölen biri canlandı olmak ve buraya gelmek olsaydı, o bu kenti tanımak için mümkün olmaz. Şehrin etrafında sürekli bir ilerleme vardır. Metro, bir zamanlar çok kısıtlı ve yetersiz, havaalanına uzatıldı. Birkaç yıl içinde, yol deniz altı tüneli bir tür olacak ve şehrin diğer tarafına ulaşmak mümkün olacak. Bir deniz altı tüneli bizim için bir zamanlar hayal olduğunu biliyorum. Şehir gelişiyor. Tabii ki, bunun dışında ortaya çıkan bazı sorunlar var, ama doğum sancıları kıyasladık. Bu trafik sıkışıklığı şehrin yeni bebek doğurma önce yaşadığını ağrıları biridir. "Müşteri cabdriver's zihniyet hayranlığını kazanan kabin çıktı önce onu bir ipucu verdi.

Melinda onu üniversitede seçmelere katılmak istiyordu. Ama hiç oyunculuk deneyimi vardı. "Pozitif olun: dedi profesör, görüşünü sordum. Olumsuz düşünceler bile kavga önce vazgeçerek ifadesidir. onlar en azından denemek çünkü kim pozitif olanlar, şanslı olanlar ve ellerinden gelenin en iyisini yapmak. "Sonunda seçmelere katılmak için onun kararını. Adriana, arkadaşı, aynı zamanda katılmaya gidiyordu. O çocukluğundan beri oyunculuk olmuştu. Onun bir arkadaşı "ve deneyimli olduğu için, bu seçmelere girmeyiniz seçtiğiniz değilseniz, herkes alay edecek." diyerek, Adriana uyardı bazı tereddütlere karşın, Adriana da bir deneyin vermeye karar . seçmelere sırasında jüri adayları sneakily masaya kol saati çalmak istedi. Ama o kadar kolay değildi. herkesin ederken çalmaya devam katılımcıların bakışları vardı nasıl onlara neydi? Adriana o bu isteği duyunca şok oldu. Bir an için, o seçilmiş olmama düşündüm. Aniden bir sarhoş bir insan gibi hareket yapmaya karar verdi. O gerçekçi gelemedi, bütün bütün o küçük olduğu için ne kadar zor o çalıştım olursa olsun. Diye endişeli başlamıştı, ama bunu saklamaya çalıştı. O sarhoş bir kız gibi sallanan ve aynı zamanda masa yaklaşıyor. Dedi, ama seyretmek yakaladı jüri Adriana seçmelere başarısız "Biz size! Var" dedi. Şimdi Melinda gelmişti. O Julie's eşarp fark ettim. Julie jüri başkanı oldu. "Ben seçilme şansı var," jüriye Melinda dedi. "Ben sahnede hareket hiç. Kesinlikle burada başarısız olur. Ama en azından ben bir anı olarak benimle bir şeyler almak istiyorum. Ben benimle eşarp, Julie alabilir miyim? Bana bunu vermek istemiyorsanız, o ile bir hatıra fotoğrafı çekmek istiyorum. "Julie bile Melinda isteği cevap teşebbüs etmeden önce, Melinda yakın jüri masasına geldi ve o ve bir epilepsi krizi varmış gibi sallanmaya başladığında Masanın üzerinde düştü. Herkes şok oldu. Julie hemen ve onun gömlek düğmeleri iki laubali Melinda koştu. birkaç kez Öksürük, Melinda oturdu. "Ben, Julie, teşekkür sakıncası var. Bunun için üzgünüm. yardımcı olduğunuz için teşekkürler. bana o odada dinlenmeye atalım. "o sahne ayrılmadan önce, diye sordu," Nerede bu seyretmek koymak gerekir? Ya ben bu tutabilirim? "Bu bir epilepsi krizi geçiren taklit ederken Melinda tablo yaklaştı anlaşılmaktadır. Bu kaos sırasında, o bir el çabukluğu ile izlemek çalmak başardı. Adriana, onun karamsar bir tavırla, aynı şeyi başarısız ise onun olumlu tutum yardımıyla, Melinda, hiç oyunculuk deneyimi yaşıyorsunuz, seçmelere geçmek başardı.

Olumsuz düşünce ve tutumlarını olumlu düşünceleri ve tutumları bizi güçlendirecek bir vitamin almak gibi olsa da, bizi zayıflatmak bir hap gibi.

B7 |
B7 |
B7 |
B7 |
B7 |
B7 |
B7 |
B7 |
B7 |
B7 |

B8 |
B10 |
B12 |
B14 |
B16 |
B18 |
B20 |
B22 |
B24 |

AVRUPA PARLAMENTOSUNDA KİŞİLER DEĞİŞTİ VİZYONLAR HALA SABİT

Yarın, Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu (AP) Türkiye ile AB arasındaki ilişkileri görüşmek üzere İstanbul'da iki gün için bir araya gelecek.


ziyaretçiler arasında Dany Cohn Bendit, AP ve Türk AB üyeliğinin uzun vadeli kritik destek ve Helene Flautre, AP'nin Türkiye heyeti başkanı olarak benim halefi Yeşiller başkanı vardır. O 2004 yılı Ekim ayında düzenlenen bir toplantıda bir kopyasıdır. Altı yıl önce, gerçek bir olay oldu. tartışmalar aşağıdaki büyük bir kalabalık vardı ve medya her konuşma hakkında bildirdi. O zamanki Dışişleri Bakanı Abdullah Gül gibi Yaşar Kemal ve Orhan Pamuk vardı, vardı. Bir taksi oturan hatırlıyorum ve panellerin bir radyoda canlı yayınlanacak olan işitme. O AB, Türkiye ile üyelik müzakerelerine başlamak için olsun ya da olmasın karar verseydim, iki ay önceydi. Türkiye'de nüfusun yüzde 80'i lehine oldu. AB içinde, Almanya ve Hollanda gibi ülkelerde bile, kamuoyu yoklamalarında Türkiye ile ilgili haberleri cesaret verici iki yıl sonra olumlu bir tutum gösterdi. Bu Türkiye-AB ilişkileri ve Yeşil toplantıda altın yıllarıydı umutların sembolü ve her iki tarafta yüksek beklentileri oldu.
Bu gün bitti. hafif koymak için. hafta son birkaç içinde, Türkiye ve AB arasındaki resmi görüşmelerin beş yıl çeşitli toplantılara davet edildi. bütün içinde, ruh hali kasvetli idi. Ekonomik krizin çıkıyorum ve artıları ve çok kültürlü bir toplum eksileri ile ilgili: Türkiye şimdiye kadar AB'nin içeri alacak Birçok kaybettik inanç onun aklında başka şeyler var gibi görünüyor. Türkiye diğer yandan gelişen bir ekonomi ve bölgesel bir oyuncu olarak genişletilmiş bir rol dayalı büyüyen bir güven, görüntüler. panel ve konferanslar, birçok Türklerin AB ile ilgili hayal kırıklıklarını ifade ve belki de, Türkiye'nin, politikaları değiştirmek için AB üyeliği unutun haline güçlü bir özerk güç, Çin, Hindistan gibi yükselen yıldızlar odaklanarak için iyi olacağını öne sürdük ve Brezilya.

Ben tamamen Türk sıkıntılarınızı anlıyorum da, ben AB yapmak için doğru şey vazgeçerek düşünmüyorum. İlk, Türkiye ve AB arasındaki müzakereler durmayacak. Evet, hızı yavaş ve yakında kalan tüm bölümlerde AB, Kıbrıs ve Fransa tarafından engellendiği için pazarlık için hiçbir şey bir durumda sonunda olabilir. Aynı zamanda, birkaç kişi siyasi ve usule ilişkin nedenlerle, AB gelecekteki üyelik konusunda Türkiye'ye söz durduracaksınız asla farkındayız. Türkiye'de her zaman Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in olumsuz görüş verilen ilgi çok şey var ama bir 27 hükümetlerin 22'sinin hala Türkiye'nin AB üyeliğine destek gerçeğini gözardı eğilimindedir. katılım müzakereleri askıya için, üye devletlerin üçte ikisinin desteğine ihtiyacımız var. süreci durdurmak için oybirliği gerekmektedir. Bu basitçe asla olmayacak. müzakereleri durduramaz tek ülke Türkiye'dir. Ama dışarı çıkmak ve Batı'ya doğru 200 yıllık uzun yürüyüş sona erdi ve Türkiye'nin otokratik Rusya ya da Çin ile kendi ya da yan devam edecek Türk halk söylemek isteyen herhangi bir politikacı hayal bile edemiyorum. Bazı parti liderleri bu şekilde gitmek için cazip olabilir bile, Türk iş dünyası yeniden bunları anlatacağım. Evet, ekonomisi iyi yaptığını, doğrudan AB üyeliği ile ilgili bir büyük Avrupa yatırım dolayıdır.

Bir başka deyişle, her iki tarafta tüm olumsuz duygular rağmen, katılım süreci devam edecektir. Türkiye'nin bunu en iyi şekilde yapmak için çok daha mantıklı. Yani ülkenin daha ekonomisini daha rekabetçi hale getirecek demokratik reformlara devam. Bu arada, AB umarım birlikte onun hareket alacak ve Türkiye'nin üyeliği konusunda vazgeçerek birliği yapmak göze alamaz bir hata olacağını fark başlar. Ben Yeşiller katılıyorum eminim.
B8 |
B10 |
B12 |
B14 |
B16 |
B18 |
B20 |
B22 |
B24 |
B7 |
B7 |
B7 |
B7 |
B7 |
B7 |
B7 |
B7 |
B7 |
B7 |