13 Ağustos 2010 Cuma

TAŞ ATAN ÇOCUKLAR HAPİS HAYATINI ÇALIŞARAK GEÇİRİYOR.

Hükümet bir yasa sert kovuşturma korunmak için geçmeden önce polise gösteriler sırasında taş attı Çocuklar yetişkinler gibi yargılanıyorlar edildi. O Ekim 2009 yılında Batman'da bir gösteri sırasında tutuklandı zaman Onbeş yaşındaki Berivan Sayaca isteksizce tanıtım kamaşma içine ve farkında olmadan sembolü haline atıldı "taş" hapse Türk mahkemeleri tarafından gönderilen çocuklar atma.

Yeni yasa kapsamında TBMM tarafından 21 Temmuz cümle düşürür geçti sayesinde küçükler çocuk mahkemeleri ve güvenilir olmak artık bir terör örgütüne üye kanıtı olarak gösterilere katılım ele sağlar, Berivan yedi dokuz ay yattıktan sonra serbest bırakıldı yıl, dokuz ay hapis. Rahatlamış ve mutlu, Berivan, kim biraz içine kapanık görünür özgür olmak için, adalet sisteminde inancını deneyimini tarafından sarsıldı söyledi. "Polis benim duruşmada ifade verdi ki gördüm ben," diyor taş atma.

"Bu doğru değil. Ben gösteri rastladım Teyzemin kızı ziyarete gidiyordu. Ben Turu'dur bilmiyordum. "Batman Gercüş ilçesinde mütevazı bir tuğla evde siyah saçlı genç yaşıyor. hayır arazi sahibi ve bölgede gelir kaynağı yok Ailesi, İstanbul'a nerede Berivan's ağabeyim çalıştı taşınmıştı. o kaldırdı edildiği genç kız Batman'da bir ara vardı. Her gözaltı diğer aile fertleri geri dönmek zorunda ve Berivan yerel okulda sekizinci sınıfa devam etmeyi planlıyor.

diğer çocuklar anti-terör mevzuat çerçevesinde tutuklanan gibi, Berivan o hasta tedavi edildi ve onun tutuklanması sırasında dövüldü yakınıyor. Burnu kırılan, diye açıklıyor ve bir operasyon gerekir. Ona kulak zarı da hasar gördü ve o sık sık baş ağrısı çekiyor. O dedi ki, cümle sonra doğrulandı cezaevinde sinir krizi geçirdi itiraf ediyor. Her zaman TV, okuma kitapları izliyor ve ailesini ağlatan mektup yazma geçti. Anne ve babası tarafından haftalık ziyaretleri sadece yarım saat sürdü.

Onun kaderi paylaştı Diğer gençler de normal yaşama dönmeleri ile baş etmeye çalışmaktadır. "Oğlum çok değişti. O bizimle birlikte, "belediye işçisi İhsan Ekdi olan 18 yaşındaki oğlu Mazlum geçtiğimiz günlerde Diyarbakır Cezaevi'nde demir parmaklıklar arkasında 11 ay geçirdikten sonra gelen emekli şikayet yaptı şekilde etkileşim yok. "Geceleri de uyuyamaz ve odanın etrafında adım."


Geçen ay TBMM bir yasa cümle Küçüklere güvenlik güçleri de gösteriler sırasında attıkları taşlarla için aşağı teslim kısıtlamalar getirerek geçti.

Mazlum ve serbest çocuklardan oluşan bir grup İzmir Eğitim Personel Sendikası (Eğitim-Sen tarafından kısa bir tatil için) alınmıştır. O döner, babasının açıklar, genç öğrenimine devam umuyor: tutuklanması sırasında, bir meslek lisesi girmek kaynaklandı. onun suçlardan pişman olsaydı Ama onun açıklaması üzerine kurulması ziyaret, o Mazlum sordu müdürü, bir argüman olarak sona erdi. Özgür Gündem [Özgür Gündem] gazete satarken "O tutuklanmıştı. Hiçbir şey yanlış yaptım, "babası öfkeli açıklar.

Avukatlar bu çocukların zor şimdi bunlara eklendiğini terörist etiketi sıyrılmaya bulabilirsiniz kabul ediyorsunuz. "Değişiklik basınç altında sivil toplum sunuldu, ama terörist etiketi çocukları kurtarmak değil," avukat Abdulhamit Çakan Batman Barosu diyor. "En az bir durumda, polis disiplin cezası aldı çocuğun okul için yazdı. Bu cümle aynı zamanda kendi askerlik yapmak onları takip edecektir. "

Fotoğraflar hapishanede ilk adam genç mahkumlar ile Diyarbakır hapishanesi çocuk bölümünde genç Mazlum göstermek alınmıştır. Ama en kısa zamanda onun 18 yıl giren, o yetişkin bölümüne transfer oldu: resimleri bir başka set, o olgun Kürdistan İşçi Partisi (PKK) militanları hayatını paylaştı uzun cezası ile yan yana duruyor çeyrek. İnsan hakları savunucuları bu küçük suçlardan dolayı hapse gençler, özellikle de yetişkin siyasi mahkumların temas onları radikalleştirmek hizmet vermektedir uyardılar.

Ferit Gülcü, uzun boylu, gangly erkek Temmuz 1992 doğumlu, sadece geçirdiği iki yıl hapis iki hafta. Bir dokuz kardeşler aynı çatı altında yaşayan, bir sokak satıcısı karpuz satan olarak çalıştı. Bir süre sonra polis fotoğrafta bir protestocu olarak tanımlanan varlık, o gözaltına bir hafta Diyarbakır'da Temmuz 2008'de gerçekleşen bir gösteri sonrasında alındı. "Kovuşturma 44-ve-bir buçuk yıl hapis cezası istedi. azaltma Genç yaşına nedeniyle ile yedi yıl verildi, sekiz ay, "babası Alaatin Gülcü söyledi. "Temyiz mahkemesi kararı onayladı."

"Bu deneyimi aşmak kolay değil," Ferit, okula dönmek için umut ama adapte edebilecektir emin olmadığını söylüyor. Genç psikolojik rehabilitasyon geçirecek ve o da burnunun üzerine, darbeler tutuklanması sırasında alınan tarafından hatalı bir işlem gerektirir.

22 ay boyunca Ferit Diyarbakır Cezaevi'nde yapıldı. Mayıs ayında, genç mahkumlar kendi hücresine cezaevi yetkilileri aralarında hasta için tıbbi tedavi sağlamak zorunda umuduyla ateşe verdi. Yangın kısa sürede söndürüldü, ama genç tutukluların başka cezaevlerine sevk edildi. Ferit Malatya'da sona erdi. "Biz ne zaman biz üç Ambulanslarda gittiğini gördüm kötü korkulan," Alaatin birlikte diğer aileler, hapishane dışında iki hafta gözaltı küçüklerin 'şartları vurgulamak için kamp açıklar.

O kasten çocuk gıda girmiştir tırnak kupürleri, saç ve diğer kirleticiler iddia ediyor. Sonunda aileler Ankara'ya nerede iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), kendi durum söz dan milletvekili ile gözden olacağını yasa yanı sıra muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP üyeleri değiştirilmiş bir araya geldi davet edildi ) ve Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), ayrıca yasal değişiklik destekledi.

"Ferit tek suçu Kürt olmak," inandığı aile siyasete dahil olmamıştı diyor babası. Gencin tutuklanması bütün aile üzerinde derin bir etkisi olmuştur. "O Malatya'da, ben sadece iki kez onu ziyaret edebilirsiniz. Ben yolculuk için borç para vardı, "12 kişilik bir ev başkanları onun emekli babası diyor. Alaatin kendi babası, bir sokak tüccar, 1994 yılında, kimliği belirsiz saldırganlar tarafından bölgede daha binlercesi gibi öldürüldü öldü.

Şimdilik, piyasaya gençlerin arkadaşları ve yakınlarının şirket tadını çıkarıyor. Onlar kabus onları yere için rahatlıyor. olan mahkeme duruşmalarında bekleyen diğerleri, halen serbest bekliyor. Aileler, ilgili, bu gençler ve bir sürü hakkında farkında kalır. "Ben gelecekle ilgili endişe," Alaatin diyor. Onun kaygıları İhsan Ekdi de oğlu tekrar aldı olabilir korkularım tarafından paylaşılır.

Küçüklerin son zamanlarda ortaya çıktı çoğu, sadece küçük roller için varsa hiç sokak protestolarında. Yerel gözlemciler Ancak, unutmayın ki Kürtlerin daha radikal bir nesil hangi ekonomik hem siyasi olarak artık dışlanmış hisseder demokrasiye inanan ortaya çıkmaktadır. "Bugünün gençleri çatışmanın en kötü bölüm sırasında doğmuş," avukat Rehşan Bataray İnsan Hakları Derneği (İHD) diyor. "Onlar dışarı köyleri zorlandı ve deplasman sıkıntı yaşadı ailelerde büyüdük."

Kenara siyasi nedenlerle bu bakan yargı, bölgedeki pek çok gençlerin de mahkemede suç değişen görünür hırsızlık ve hatta fuhuş için uyuşturucu satışından. Ciddi yoksulluk, suç çeteleri askere genç yankesici veya siyasi gruplar tarafından mı gençlerin manipülasyona karşı savunmasız bırakıp yaşam koşulları, işsizlik ve sosyal bir kumaş zorla kentleşme zarar sıkışık.

Gereken şey, sivil toplum ve devlet tarafından bir çaba olduğunu gençler 'enerji kanalı olacak ve pazarlanabilir becerileri öğretmek vasiyetle programlar. Ama her şeyden önce, onlar umut durumlarını sonunda artıracak - Kürt sorunun kökleri ele eğer sadece başarılı bir umut gerekir.

HASTA OLDUĞU GEREKÇESİYLE SAVCILAĞA İFADEYE GELMEYEN IĞSIZ CENAZEDE GÖRÜNDÜ.

Orgeneral Hasan Iğsız Giden 1 Kolordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, geçtiğimiz hafta Ergenekon soruşturması bir şüpheli olarak ifade vermeye çağrıldı beri savcılar kötü sağlık nedeniyle tanıklık reddetti, Perşembe genel bir emekli üzerinde bir cenaze töreninde ortaya çıktı.
O, Jandarma Genel Komutanlığı eski başkanı hizmetleri katıldı Orgeneral Şahap Yardımoğlu emekli, bir adliye binasında web sitelerinde Genelkurmay tarafından oluşturulan konusunda sürdürülen soruşturma kapsamında sözde propaganda desteklemek için ifade vermek üzere olması bekleniyor rağmen kampanyalar Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından '(TSK) sivil gruplara karşı yürütüyorlar.

O şimdiye kadar bunu yerine İstanbul Savcılığının bir tıbbi rapor gönderme başarısız oldu.

Zekeriya Öz, savcı web soruşturma, 2 Ağustos tarihinde, soruşturma kapsamında ifade vermek üzere Orgeneral Iğsız da dahil olmak üzere 19 subay, çağırdı. Genelkurmay hukuk müşaviri, Brig. Gen Hıfzı Çubuklu, ayrıca soruşturma kapsamında ifade vermeye çağırdı edilmiştir subaylar arasında yer alıyor. Onlar 42 websites anti-TSK bu "gerici olarak adlandırdığı sivil gruplar," ayrılıkçı "," yanlısı iktidar partisi "ve" karşı TSK psikolojik harp geri kurmak suçlanıyorlar. "TSK da faaliyetlerini takip 400'den fazla Türk ve yabancı dil siteleri. web sitelerini ziyaret edenler onların siyasi ve dini görüşleri temelinde silahlı kuvvetleri tarafından kategorize edildi.

Öz celpnamenin, işaretli "," altı emekli ve 13 muvazzaf subay da dahil olmak üzere şüpheliler, üç gün içinde tanıklık gerektiğini acil söyledi. Orgeneral Iğsız kara kuvvetleri komutanı sonrası onun geçmiş askeri deneyime dayalı terfi umuyordum. Ama Yüksek Askeri Şura (YAS) sivil üyeleri - cumhurbaşkanı, başbakan ve savunma bakanının - müzakereleri sırasında promosyon karşı çıktı. Onlar suçlarla suçlanan ayakta dururken, bir subay daha yüksek bir rütbe terfi olamaz savundu. TSK propaganda web sitelerinin varlığı bir e-posta bir subay tarafından gazete ve gazeteciler bir takım geçen yıl gönderilen ortaya çıktı. anonim, bu silahlı kuvvetlerin web siteleri dini cemaatler ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) hükümetinin karşı psikolojik savaş geri iddia kalmasını istedi subay.

Bu arada şaşırtıcı bir hamle Orgeneral Iğsız gelen çeşitli Türk gazete göre geldi. O Beşiktaş adliye çıkması bekleniyor iken, Orgeneral Iğsız İstanbul Başsavcı Yardımcısı Turan Çolakkadı davetiye gönderdi. komutu töreni değişikliği için genel davet Çolakkadı 1 Kolordu Komutanlığı olarak nerede Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu için görevinden teslim edeceğini yapılacak. Orgeneral Iğsız bildirildi Beşiktaş mahkeme binasına bir subay aracılığıyla davet verdi.

ERGENEKON ZANLISI ERSÖZ: ORGENERAL ERUYGUR NE EMRETTİYSE ONU YAPTIM DEDİ.

Emekli General Levent Ersöz Emekli General Levent Ersöz, henüz dava ve bir şüphelinin Ergenekon, gizli bir suç örgütü, hükümeti devirme planı yapmakla suçlanan karşı soruşturmada ikinci ve üçüncü iddianame dayalı olarak deneme duruyor Jandarma Komutanı Orgeneral emekli suçladı Şener Eruygur da soruşturma suçlanan standları, kendisinin suçlandığını etkinliklerden sorumludur.

Ersöz dün Ergenekon davasının bir duruşmada video konferans yoluyla ve savcıları Mehmet Ali Pekgüzel ve Taşkın Bihat gelen sorularını yanıtlamıştır ifade verdi. O ifadesinde o işadamı Mehmet Emin Karamehmet ve gazeteciler Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan ile bir araya geldi söyledi - hem Ergenekon zanlıları - Orgeneral Eruygur emriyle.

Ersöz, Ocak 2009'da Ergenekon terör örgütü lideri, ifadesinde itiraf olma suçlamasıyla kendisini ziyaret etmek için o jandarma istihbarat birimi başkanı olarak görev geldi kişilerle görüşmelerin vardı tutuklandı.

Taşkın yaptığı ses kayıtları hakkında Ersöz sorulan Ergenekon iddianamede yer. Bu kayıtlarda, Ersöz Özkan görevden alınması üzerine hoşnutsuzluk ifade Karamehmet tarafından Kanaltürk'ün TV istasyonunun eski sahibi. Özkan, 2002 yılında Karamehmet medya grubu başkanı oldu fakat 2003 yılında görevden alındı.

Ersöz de ifadesinde geçen yıl yaptığı Karamehmet ile mali destek devamı başka bir Ergenekon zanlısı için, gazeteci Ergün Poyraz sağlanan isteğine kavuşmuştu söylemişti. O Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) iddia kitapların yazarı olarak bir "Siyonist" planın parçası olarak Türkiye'de iktidar olduğu bilinmektedir. "Ne Poyraz için mali destek sorunu yok askerlik mesleğinin ne ilgisi var?" Savcı sordu. Ersöz soruya sinirlendi ve şöyle dedi: "Bunun için yasa kontrol edin. Bu emir askeri üstlerin] ve itaat edilmelidir [söylüyor. Ergün Poyraz durumda ek olarak, ben de Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay ile Şener Eruygur sipariş üzerine bir araya geldi. Ne üstün emretti benim yaptı. Evet, üstün bana bunu emretti, ben de yaptım. "Zaman Pekgüzel olup olmadığını bir gazeteci istihdam endişe görevini arasında olduğunu sordu, Ersöz şunları söyledi:" Benim görev tanımı yapıyor içerir ne komutan emir. Ben, 'Hayır,' ne zaman benim komutan bana "Bunu yapmak için ya da" Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) ve eski başkanı bu kişi ile buluşuyor. "Eski kafa söyler yapamam hayır deme şansı var Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Eruygur, 2008 yılında Ergenekon terör örgütü lideri olmak suçundan tutuklanmıştı. diye bir beyin kanaması nedeniyle hastaneye kaldırıldı sonra O İstanbul 9 Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Aynı yılın Eylül ayında sağlık nedenlerinden ötürü resmi gözaltından serbest bırakıldı. İddiaya iki başarısız darbe yer aldı 2004 yılında Ayışığı (Moonlight) ve Sarıkız (Sarışın Kız) kod adlı çalışır. Savcılık, emekli general için arka arkaya üç kez ömür boyu hapis cezası talep ediyor.

Perşembe günü ifadesini sırasında, Ersöz olduğu iddia edilen darbe araziler Jandarma Genel Komutanlığı hazırlanmış hakkında sorgulandı. "Bu planlar Jandarma Genel Komutanlığı yapılan kalmadın. Orada Jandarma Genel Komutanlığında darbe 'c' olamaz. yanlısı darbe anlamına sahtekârlık olarak, "dedi.

DEMOKRASİ DERSİ VERİLİYOR.

Türkiye'nin sorunsuz büyük çatışmalar için potansiyel ile tarihi bir dönüm noktası geçmektedir. cumhuriyetin en belirgin şiddetle karşı korumalıdır yönü de, bir ulus-devlet anlayışıyla beslenen olduğunu durumuna boyunduruk altındaki vatandaşlar.
laiklik bir otoriter anlayışı bu tavrı meşru ödünç verirdim. Böylece, Türklük ve oran "bilimsel" laiklik oldu Müslüman kimliği adapte alamadım hem Kürt kimliği dışında siyasi alanda muhafaza edilebilir. tehditlere karşı bu iki tehlike dönüştürmek istiyorsunuz çevre "demokrasi denilen olacağını ise Dahası, bu iki kimlikler tehlikeleri cumhuriyetin temel karakteristik değiştirmek isteyen olarak tasvir olurdu."

Nitekim, demokrasinin sadece talepler Kürt kimliği ile ilgili siyasal eklem ima değil aynı zamanda İslamcı grupların önünü istedim, ülkenin en büyük topluluğu temsil eden siyasi iktidar onların payı var. Bu yüzden, bu ülkenin cumhuriyetçi macera Yaklaşık 90 yıldır "demokrasi" tehdit önlenmesi sadık kaldılar. Bu amaçla, insanlar, demokratik hükümetler yıkıcı generaller ve sivil siyaset tarafından devrilen edildi seçilen içinde vesayet gölgesi altında meşgul olmak zorunda kaldı öldürüldü.

Ancak, mümkün, "demokrasi" çökmüş bu topraklarda delici başlatmak başardı kural bu arkaik formunu korumak için yapılmış Soğuk Savaş gibi. İlginçtir, kafasında zaten değiştirmeye başlamıştı; Başka bir deyişle, demokratik bir zihniyet uzun demokrasi önce ortaya çıktı. Bu kaçınılmaz rejimi ve toplumsal beklenti ve normları nitelikleri arasında uzlaşmaz bir bölünme yol açtı. Belki herkes büyük bir mücadele için hazırlanan, fakat bu olanları değildi.

Şu anda, Türkiye'de bir yasal çerçeve içinde rejimi ile ilgili sorunları çözmek için barışçı ve sağduyulu bir şekilde başladı. Bu mümkün kılan önemli bir faktördür kesinlikle ve yüksek yargının ordunun prestiji zarar göreceği Ergenekon davası sırasında ortaya çıkan bulguların ayarlanır. Böylece cumhuriyet tarihinin, mevcut hükümette ilk kez ve cesaret yetkileri sarfetmek zorunda ordunun prestiji zarar vermeden bu yapabileceğini ve aynı zamanda, bazı generallerin siyasi hedeflerine hizmet yoktur.

İlk bakışta, biz Yüksek Askeri Şura (YAS) kararlarının önemini hafife olabilir. Biz stres olabilir, bu atama veya bir mesaja asker önemli değil, otoritenin gerçek dağıtım vurgulanmalıdır. Ama rejim demokratik hale önce, onun fizibilite meşru yapılmalıdır unutmamalıdır. Bu ne YAS kararlar yaptığıdır. Hükümet ve askeri politik askeri uygulamalar "konusundaki söylemleri ile özerk hale olamaz sağ yetkililerin kendisine kanunla verilen egzersiz bulunmuyor mesajı verdi."

Şimdiye kadar "YAS kararların" askeri komuta kademesinin en istekleri doğrultusunda terfi atama listesinde bir değişiklik olmaksızın onay anlamına gelir. İşte terfi atama arasında bir fark vardır. Promosyonlar hangi ordu subayları daha yüksek bir rütbe personel pozisyon yanı sıra söz konusu subaylar kişisel kayıtlarına göre terfi belirlemek ve oldukça askeri düzenlemeler için doğal geçerli olacak. Öte yandan, en randevular sadece genel askeri değil, aynı zamanda siyaset ve devlet iç yapısı şekil eğilimindedir. Gerçekten de, kanun yürürlüğe komutanları ve Genelkurmay başkanı sağlar talebi ve hükümetin onayı olarak atanacak. Bu hak, bir hükümet tarafından prensip duruş olarak kullanılan olmamıştı. İlk defa, iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) açıkça sivil siyasetin hakim olduğu ve askeri yasalara uymaya gerekiyordu yaptı.

Bu hareket kendi orijinal alana askeri döner ve mesleki hak askeri içinde geçmişin yıkıcı eğilimler daha kariyer planlarını daha fazla ağırlık sağlayacaktır. Ayrıca, söz konusu darbe girişimi daha derinlemesine takip edilecek sağlayacağız. katılan veya darbe araziler desteklenen bazı üst düzey komutanların emeklilik en bazı belgeleri veya sivil mahkemelere şimdiye kadar inkar olabilirdi kanıtların açıklanmasını teşvik muhtemeldir.

Bu da darbe faillerin ve yüksek yargı arasındaki bağlantı açıklık getirecektir. Bu nedenle, hükümetin adım daha yüksek yargı tarafından alınması gerekiyor randevu incelemek oldu. Burada, "kurulan uygulama" listesini yüksek yargı üyeleri tarafından Yüksek Kurulu Hakimler ve Savcılar (HSYK bünyesinde hazırlanan hükümet tarafından onaylanması) idi. Ancak, bu noktada da, AK Parti yasal haklarını uygulamak için kendi iradesini sergiliyor. Bu HSYK yerine uzlaşma için Ergenekon savcıları değiştirmek için çalışırken veya mahkeme panelinde ekstra hakimler ekim tarafından soruşturma zayıflatmak çağırıyor.

Demokrasi içselleştirmesi için kolay değil, toplum hazır, vesayet rejiminin savunucuları fazla seçenek yok.

YÜKSEKOVA OLAYI ERGENEKON SORUŞTURMASI DAHİLİNE ALINDI

Ergenekon soruşturması çete Yüksekova maruz eksik olmadan


kurban Yüksekova çetesi tarafından öldürülen aile bireyleri savcıların bu dava zamanaşımı gibi çete faaliyetlerine karşı 27 Ağustos tarihinde sona erer derhal harekete geçmesi gerektiğine inanıyoruz. kurban 1990'larda Doğu ve Güneydoğu Türkiye'nin Yüksekova çetesi tarafından öldürülen aile fertleri savcılar ölümler çetesinin elinde ışık tutmak için başarısız soruşturma nezaret eğer Ergenekon terör örgütü içine soruşturma tamamlanmış olmayacak söyledi.

Sivil savcılar 2007 yılından bu yana Ergenekon, bir gizli terör örgütü devlet bürokrasisinin içinde yuvalanmış, araştırdık. Örgüt bu askeri de dahil olmak üzere insanlar çok sayıda tarafından, akademi ve iş dünyasına yardımcı olduğuna inanılıyor. Savcılar örgüt pek çok cinayet ve geçmiş yıllarda toplum sarsılmış olan diğer şüpheli olaylardan sorumlu olduğuna inanıyorum. Kuruluşun temel amacı demokratik yollarla seçilmiş hükümetleri görevden almak ve ülke kontrolünü ele geçirmek için askeri sağlamaktır.

Yüksekova çetesi 16 kişiyi öldürüyor, ama suçlanıyor sınırlamalar söz tüzüğünde sona erecek 27 Ağustos tarihinde. Çete kurbanlarını Aile üyeleri, Ergenekon savcıları hemen üye cezasız Ergenekon aleyhindeki davada eksik yapacak salıverme gibi çete karşı yasal işlem gerektiğine inanıyoruz

"Ergenekon soruşturması umutlarımızı artırdı. soruşturma için tam olması, savcıların da Doğu ve Güneydoğu Türkiye'deki örgütün bacak prob olmalıdır.

Ergenekon savcıların soruşturma derinleştirmek Eğer doğu ve güneydoğu Türkiye'deki faili meçhul cinayetler üzerinde çalışmak, bu bölgelerde gerçekleri görürsünüz. Ama eğer bunu başarısız suçları terör örgütü tarafından işlenen sadece yüzde 1 açıklanacak, "Teyyüp Canan, Abdullah Canan, 1996 yılında Yüksekova çetesi tarafından öldürüldü inanılan oğlu belirtti.

Yüksekova çetesinin yasadışı örgüt Hakkari, uyuşturucu ve silah kaçak ve Yüksekova ilçesinde kuruldu. Üç yüksek rütbeli subay ve çeşitli politikacıların geçti. Çete faaliyetleri ilk olarak 1996 yılında ortaya çıkarılmıştır. Maruz JİTEM's yol - yasadışı bir istihbarat birimi Doğu ve Güneydoğu'daki birçok cinayet için 1990'larda sorumlu tutuldu jandarma - name içinde ilk kez mahkeme kayıtlarında belirtilen gerekir.

Yüksekova çetesi mağdurlarının aile üyeleri savcılarının 27 Ağustos tarihinde zamanaşımı ulaşacaktır karşı duruma çetesinin gölgeli faaliyetlerine derhal harekete geçmesi gerektiğine inanıyoruz. Çetenin 16 kişi öldü suçlanıyor. üyelerinin bazıları başlangıçta hapiste 553 yıl toplam cezasına çarptırılmış ancak hapishaneden tartışmalı mahkeme kararları sonrasında serbest bırakıldı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Türkiye kararları Yüksekova Çetesi ile ilgili için 103.000 € para cezası ile.

onlar yetkilileri tarafından korunmaktadır çünkü "Suçlular Türkiye'de mahkum değildi. Babam ağır işkence sonrasında hayatını kaybetti. Bu vahşeti, "dedi Canan kaydetti.

Abdullah Canan Binbaşı Mehmet Emin Yurdakul, Yüksekova Komando Tugayı başkanı karşı Ocak 1996, yani evine askeri operasyonlarda ilçe hasar olduğunu savunarak ceza dava açmıştı. Canan yaptığı şikayeti geri çekmek zorunda kaldı, ama o bunu kabul etmedi. 17 Ocak günü, bedeni bir yol kenarında bulundu. Diye birkaç kez ağır işkence edildikten sonra vurularak öldürüldü. Görgü tanıklarının ifadesine onlar bedeni önce başını, dört gün etrafında bir sıkıştırma bandaj ile tugayının doktor odasında keşfedildi Canan gördüğünü söyledi. Binbaşı Yurdakul hakim önüne Canan öldürme suçundan, ama görünen o Hakkari Ağır Ceza Mahkemesi tarafından beraat etti.

'Onlar, ben PKK üyesiyim iddia beni öldürür'

Necip Baskın, iddiaya göre köy korucularının Eylül 1996 yılında kaçırılmış, neredeyse gerekçesiyle o terörist Kürdistan İşçi Partisi (PKK) üyesi olarak güvenlik güçleri tarafından öldürüldü "dedi.

21 Eylül, köy bir grup üstünde elbise PKK'lı teröristler Baskın köyü geldi kullandığı giymiş korur. Onlar Baskın kaçırıp gözlerini gözleri ile ilçe karakola götürdü. Baskın babası Tahir, hemen Yüksekova da jandarma komutanlığına gitti ve oğlu kaçırılan edilmişti yetkilileri söyledi. Hangi polis memurları - ama isteksizce - Baskın çıktı sonra.

Baskın göre, polis memurları PKK kıyafetleri onu giydirmek için planlama ve sonra onu öldürür. iddia istiyorsunuz Bu şekilde o Baskın, bir terörist, çıkan çatışmada güvenlik güçleri ile öldürüldü.

Ayrıca Yüksekova çetesi "basit" bir aşkın birçok yasadışı grupların organize olarak olmadığını söyledi. O çetenin faaliyetleri çok bu Erzincan'ın doğu ilinde bir gölgeli örgütü tarafından planlanan benzer olduğunu söyledi.

Ergenekon savcılarının geçtiğimiz günlerde Erzincan'da Ergenekon bir kol faaliyete şehirde yıkıcı plan koymak için çalıştığını ortaya koymuştur. belgeye, "Eylem Planı", dini gruplar ve Erzincan'da topluluklar Reactionaryism Mücadele adlı göre silah ve patlayıcı sonra terör suçlamalarından onların takipçilerinin evlerinde dikilmiştir itham olacaktır.

"Onlar bir senaryo yazdı ve operasyon koydu. Çeşitli suçlardan masum insanları suçlamak planladığını belirttiler. Bu ülke için, millet bunu istiyorduk, laik düzeni ve cumhuriyet, "Baskın, şaşkınlığı gizlemek mümkün" dedi.

Biz Yüksekova 15 yıl önce Ergenekon tanık '

Teyyüp Canan ailesinin ilk Ergenekon karşısında zaman askeri üyeleri babasının öldürmekle suçlanan deneme sürdürme çabası olduğunu geldiğini söyledi.

"Onlar her yolu adliye binasına giderek bizi engellemeye çalıştı. kişi hemen geçmek için izin verildi ederken birkaç saat sınır kapısında beklemek yapılmıştır. Biz onlar babam bulacağını söylediler birçok insan bir araya geldi. bizden para aldı sonra Ama onlar kayboldu. Şüpheliler savcıların] bizim tanıklık [bir kopyasını almak için başardık. Bu sayede, onlar bizim iddialarını çürütmek için tanıklık başardık. Başsavcısı bir çavuş veya yüzbaşı sorgulamak mümkün değildi. Biz mahkeme kararlarına haberdar değildi. Kısacası, onlar her şekilde suçluları aklamak çalıştı "dedi.

Canan göre, Yüksekova çetesi Ergenekon terör örgütü için temellerini attı. Esat Dara, bir Sabri Çardakçıoğlu kim bildirildi Yüksekova çetesi tarafından öldürüldü akrabası, cinayetlerin organize bir grup çalışması yerine basit bir çete olduğunu söyledi. O devlet uzun bunu da isterse önce faili meçhul cinayetlerin failleri ortaya olabilirdi inanıyor.

"Devlet sessizlik uzun] [ilgili çözülmemiş cinayet şüpheleri artırdı. Onu öldürmek ortasında bir gerektirir cesaret almak aile evi ve onun adam ve gece. Biz cinayet istediğiniz faili meçhul ışık durumuna tutar. Ben cinayet inanmak bu bir kör göz dönüm devlettir. dileklerini o ay eğer failleri olarak maruz It olabilir. Ama ben ümitliyim hala. Katiller maruz kalacağı adil gibi Ergenekon, "Dara ekledi.

REFERANDUM SÜRECİNDE GÜNEYDOĞUNUN İSTİKRARI

STK'lar Batman ve sessiz bir yürüyüş düzenledi sit-Aug.1 üzerine Hasankeyf dört kişinin yaşamına mal olan mayın patlaması protesto 3 Ağustos gösteriye üzerinde. yolda derin krater gevşek toprakla doldurulmuş oldu. bir rock metal ve otomobil lastikleri Shreds ve yırtık pırtık bir ayakkabı tüm bu 1 Ağustos tarihinde Batman bu toprak yol 18 kilometre gerçekleşen trajedi sinyal vardır.

Bir araba kardeşler taşıyan Salih, Raman toplumun Sadi ve Sofi Özdemir, üyeleri yanı sıra avukat Sedat Özevin, Batman Barosu eski başkanı olarak güçlü bir anti-tank mayını ile havaya uçurulmuştu, dört işgalciler öldü. Üç silahlı saldırganlar dikkatle petrol alanında görev nöbetçiler meşgul sonra da inmek ayar bir tuzak koydu vardı. onlar Kürdistan İşçi Partisi (PKK) militanları asker veya polis bekliyor Hasankeyf için alevleri söndürmek için Batman bağlantıları ana yoldan girişim miydi? Bir hafta sonra, bir başka mayın Mardin ilinde üç asker öldü. Veya ölümcül patlama namussuz provokatörleri tarafından bir girişim gerginliği artıracağını, bir zümre arasında bir kama sürüş bu sefer geleneksel Kürt davasına ve Kürt parti kapatmak oldu?

PKK sorumluluğu reddetti. Şimdilik, çeşitli açıklamalar halk tarafından sunulan sadece spekülasyon kalır. Ama kim pusuya arkasında, bu saygın sivilin zamansız ölümlerin bölgede şok dalgaları yarattı ve çağrılara şiddetin sona ermesi için yeniden başlatmalıdır verildi.

Özdemir evde, kardeşler avlusunda toprağa edilmiştir. Salih Özdemir, şu anda dağılmış Kürt partisi HEP [Halk İşçi Partisi] eski bir meclis adayı oldu ve kardeşi Sadi tanınmış insan hakları savunucusu, İnsan Hakları Derneği Batman eski başkanı idi. Onların 45 yaşındaki küçük kardeşi Sofi, Almanya'da bir Danimarka vatandaşı yaşayan, ülkesine yaptığı iki haftalık ziyareti ölümü anda oldu. trajedi saygılarını sunmak için başlangıç yerel vali ve Devlet Bakanı Hüseyin Çelik gibi [Barış ve Demokrasi Partisi] BDP üst kademe de dahil olmak üzere binlerce insan geldi var.

erkek düzinelerce büyük bir çadır altında oturup nerede ama derinden ağrısı, başsağlığı almak etched yüzlerle kurbanların erkek akrabaları, sakin ve ağırbaşlı. Kadınlar evin içinde toplanmıştır. Bazıları Kur'an okuyun. onlar gecenin kader olayları anlatmak olarak Tears serbestçe akışı.

"Biz 10:00 Salih yangın fark etrafında balkonda oturmuş," kurbanların deli kız kardeşi Sultan Özdemir açıklar. "Ağabeylerim ve Sedat (Özevin) birkaç kürek toplayıp söndürmek için kapalı ayarlamadan önce dallar kesildi. Yirmi gün önce bir elektrik teli kuru otları ateşe sahiptir. Onlar da benzer bir olay olduğunu sanıyordum. Onlar Batman'da itfaiye uyarmak için bize söyledi. "


Yerli kardeşlerin cenaze törenlerinde dua Salih, Batman 1 Ağustos tarihinde bir mayın patlaması sonucunda şehit edildi Raman toplumun Sadi ve Sofi Özdemir, üyeleri.

Başka bir köye klan, yolun bir kaç kilometre ait olarak, çekim saldırganlar tarafından duymuş olsaydı, açık bir uyarı ateşi muhtemelen kaza değildi gönderme ateşledi. Ama alanda bir GSM vericisi yokluğunda, mesaj olarak dört erkeklerin ölüm seyahat geçirilen olamazdı. Kısa bir süre sonra, güçlü bir patlama, yeterli elektrik hatları öldürmek için yüksek göndererek onların araç parçalanmış ve karanlığa yakın köyler dalma.

Kurbanların aileleri, ani ölümler ile başa çıkmak için mücadele, pusu arkasında olabilir kimin hakkında spekülasyonlar keyfini çıkarın, ama reddetme olayı geniş bölgede tartışılmaktadır.

Güneydoğu şu anda derinden bölünmüş durumda. Hard-line Kürtler, bu hükümetin isteksizliği tamamen BDP ile meşgul olarak görmek ne hayal kırıklığına) sadece konuşma olarak demokratik girişim (AK Parti Adalet ve Kalkınma Partisi reddetmek ve yaklaşan referandumu boykot lehine. "Başından itibaren, AK Parti samimi değildi. Bu operasyonlar başladı ve tutuklamalar aynı zamanda, "Nijad Yaruk, Diyarbakır il BDP kafa inanıyor. "Gerçek amacı Kürt siyasi hareketi ortadan kaldırmak oldu. Orada anayasa paketinde Kürtler için başka bir şey değildir. "

Ilımlılar, diğer taraftan, hükümetin planında kusurları kabul ama yine de bir adım olarak görüyorum. Türkiye'nin siyasi şartlar gelişmeye gelince, onlar iman Kürtlerin daha fazla silahlı çatışma dan fazla siyasi eylemden kazanç var.

"Demokratik açılış bir başlangıçtır, ama hükümet yeterli bilgi ya da yeterince cesaret sağ muhataplarına konuşmam yoktu," Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır Barosu eski başkanı açıklar. "Peki başbakan Kürt sorunu hakkında söyledikleri artık devlet arşivlerinde ise, Google'da sözlerini bulabilirsiniz. Orada ve silinemez siyasi sonuçları olacak bir bellektir. en azından şu andan itibaren de, bar daha kurulacak. "

Ama bütün bu makamların dediğime son 18 ay içinde bazı 1.600 kişinin tutuklanması, [Kürt Toplulukları Birliği] KCK, PKK bir kentsel kanat, bir darbe yerel ruh hali üzerinde çok olumsuz etkisi oldu ise, katılıyorum Hükümetin çabaları örten ve meydan okuyan BDP destek artırılması.

açık sözlü Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir gibi önde gelen politikacılar, bu karşı karşıya masraflar arasında yer almaktadır. birçok Kürt belediye başkanları ve İnsan Hakları Derneği, Muharrem Erbay, ve Diyarbakır il başkanı dahil olmak üzere yüz sanık, Over aylarca yargılanmayı bekleyen gözaltına alındı.

"Bu resmen geçmişin asimilasyon politikaları reddetti ilk hükümeti ise," AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, BDP's "linç kültürü hakkında şikayet savunur." Diğer devletler ile karşılaştırıldığında, bu çok daha üzerinde yaptığı Kürt konu şimdiye kadar ama bir BDP çoğu düşman olduğunu. "

tutuklamalar ve çatışmalar ve pusu yükselişinden ölenlerin sayısı sayısı, bu nedenle Türkiye çapında öfke düzeyi çalışmaz. Son olaylar, alevler Fanning ve önümüzdeki anayasal değişikliklere ilişkin referandumun 12 Eylül tarihinde yapılacak ülkeyi istikrarsızlığa sürüklemekle suçladı üzerinde radikallerin bükük tarafından teşvik fazla etnik ayaklanmaları korkuları yol açtı.

AK Parti o umduğu gibi Mart 2009'da Diyarbakır Belediyesi fethetmek için başarısız olmasına rağmen, ciddi bir rakip olarak BDP, onun destekçileri değil, silahlı kuvvetlerin iktidar partisi karşı hayal kırıklığı delik ise kısmen açıklıyor algılanır.

tehdit Türkler ve Kürtler, kalıcı bir çözüm arasında hızla azalan güven yarattığı rağmen hala ulaşabilirsiniz. seçilmiş hükümeti devlet kurumları üzerindeki denetimini iddia olarak yükselen şiddet, birçok ılımlı Kürtler inanıyoruz, kısmen büyük mücadelenin ülke yaşanan, bağlıdır.

"Onlar savaşı devam etmek istiyor güçlü bir cephe oluşturmuş," avukat Tanrıkulu diyor. "Ama daha fazla bilgi geliyor, ve o gizli uzun süre kalmaz." Siyasal eylem savunanlar daha vokal alıyorsanız, şiddete her iki tarafta derhal son verilmesini isteyen. Kürt söylem üzerinde PKK'nın tekeli daha insanlar özgürce bir siyasi çözüm görüşmek üzere talep olarak meydan ediliyor.

Türkiye'nin karşı karşıya devam ederken geçmiş, soruşturma sonunda Ergenekon dışında faili meçhul suikastlar binlerce dahil olmak üzere geçmiş politikaların yıkıcı sonuçları incelemek için genişleyecektir bölgede umut çok. Şimdiye kadar sadece bir subay, Albay Cemal Temizöz, zulüm Güneydoğu'da işlenen ilgili olarak suçlanıyor. "derin devlet" kendi tarafında bir kolye olabilir eğer diğer Kürtler de, bilerek gerginlik kadar rafa kan akıtan merak vardır.

tüm frapan söylemler için, BDP net hakkında ayrı bir devlet isteyen değildir. Parti destekçileri ve yetkililer bunların devlet politikaları değil, Türk halkı ile meseleyi stres. Ne Kürtler siyasi yelpazenin talep karşısında yeni bir Anayasa kimliklerini tanıyacak, onlara doğru kendi dillerinde eğitim almak ve onları özgürce görüşlerini ifade etme izin vermektir.

Referandum, hükümetin Kürtlere yönelik cesur adımlar atmaya teşvik bir dönüm noktası olabilir. Birkaç "hayır" oylarının 12 Eylül tarihinde bölgede çıkmaya: Kürt seçmenlerin ya evde ya da reformları desteklemek için aç bekleniyor. "'Evet' kazanmak değil, gelecekte tamamen bloke olacak," Sahismail Bedirhanoğlu, Günsiad Başkanı uyardı ise, Güneydoğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği. "Biz 'evet' oyu yeni bir Anayasa için yol açmak gerekiyor." Şu an için, BDP boykot, ancak bölgede daha fazla insanların isteği onların oy sayılır, sahip olmak ifade oy kararını sürdürüyor var İnce umut henüz tutumunu yumuşatmak olabilmektedir. Önümüzdeki haftalarda tehlike dolu, ama onlar da yeni siyasi dengeler ortaya daha olumlu değişim olasılığı bulunuyor.

ASKERİ ATAMALAR GELENEKLERE GÖRE DEĞİL HUKUKA GÖRE YAPILIR

Erdoğan: Askeri atamalar hukuk değil, gelenekler tarafından yönetilir


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yerliler Perşembe günü Rize'de bir referandum mitingde konuşan, ailesinin memleketi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yerleşik gelenekler uyarınca askeri liderlik şekillendirme karşı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yasa ve kurallara son askeri üyelerinin promosyonlar üzerinde söz sahibi tabi olduğunu söyleyerek dışarı konuştu.

"Biz gelenekleri ile TSK kural olamaz. Silahlı kuvvetler, kendi yasaları ve kuralları vardır Yüksek Askeri Şura (YAS) bir danışma organı, "diye Çarşamba akşamı ailesinin memleketi Rize'de yerel bir televizyon kanalına canlı bir röportaj sırasında söyledi.

Başbakanın sözleri en generallerin promosyon üzerinde Genelkurmay ile hükümet arasındaki son krizin açık bir gönderme idi. Hükümet güçlü darbe araziler, ancak durulmaktadır Genelkurmay onları geçen hafta YAS toplantıda terfi için mücadele generallerin terfi karşıydı.

Genelkurmay bunun hangi üst düzey askerî pirinç şekillenir göre kendi gelenekleri vardır savundu. Erdoğan, ancak, onun konumundan ve geri çekilme olmadı tartışmalı generaller sonunda terfi değildi.

"Gelenekler bazı vesilelerle, kullanılabilir ancak biz gelenekleri ötesine geçemez? Evet olabilir. Kim hesap çağrılması gerekir ya da bu noktada sorumlu? Sivil yönetim. Bu dünyada durumda, ve Batı ülkelerinde. Biz NATO üyesi ülke vardır. Bu, tüm NATO üyesi ülkelerde geçerli. Biz gerekeni yaptım, "Erdoğan" dedi.

Başbakana göre, silahlı kuvvetler bir suç bağlantısı olduğundan şüphelenilen herhangi bir üye liman olmamalıdır. Aksi takdirde, askeri insanların gözünde bir güven kaybı yaşayacaktır.

TSK son birkaç yıldır sert eleştirilere hedef Ergenekon, terör ağı Parlamento ve hükümet yok çalışmakla suçladılar üye suçlanıyorlar memurları verdiği güçlü destek nedeniyle olmuştur. Ergenekon ana hedefi Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) hükümeti ve sonunda ülkenin kontrolünü ele geçirmek için askeri izin görevden almak için. Birçok subay, hem de aktif görev ve emekli örgütüne üye suçlanıyorlar. onları düzinelerce şu anda hapiste ücretleri teşebbüs darbe ile ilgili duruşma bekleyen.


Erdoğan AK Parti yeniden seçilirse yeni bir anayasa için 2011 yılında hazırlıklarına başlamak için söz verdi.

"Silahlı Kuvvetler zan altında kalamaz. Geleceğe yönelik herhangi bir şüphe olmaksızın yürüyüşü gerekir. Hiç kimse sağ silahlı kuvvetler üzerinde şüphe neden bulunmuyor. Bu, hem sivil ve Genelkurmay için de geçerlidir. Biz [sivil ve askeri] el ve el kalmalıyım spekülasyonları silahlı kuvvetlere zarar etmesine izin vermeyin. silahlı kuvvetler yasadışı eylemler yapan üyeleri varsa, o zaman askeri kalmayı izin verilmemelidir "Erdoğan vurguladı.

yeniden 2011 yılında seçildiği takdirde 'Biz' yeni bir anayasa hazırlayacak

Başbakan AK Parti yeniden milletvekili seçimlerinde seçilmesi halinde yeni bir anayasa için 2011 yılında hazırlıklarına başlamak için söz verdi.

AK Parti mevcut Anayasa, Türkiye'nin 1980 darbesine, bir kalıntı iktidara 2002 yılında kapıldı yerine umuyordum. Bu, 2007 yılında bir belge hazırladı ama bunu destekleyecek muhalefet partileri ikna edemedi. Azimli parti kısmi değişikliklerin bir listesini - Anayasanın en sorunlu makaleleri hayati değişiklikleri de dahil olmak üzere hazırlanmıştır. Değişiklikler 12 Eylül tarihinde genel bir referanduma koymak olacaktır.

Erdoğan yeni anayasa bütün partilerin TBMM'de temsil edilen ortak çalışma olacağını söyledi.

Başbakan aynı zamanda ana muhalefet partileri - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eleştirerek, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) - Anayasa planlanan değişiklikler yaklaşımları nedeniyle. Üç parti paketi karşı olduklarını açıkladı.

"Bu, o üç partinin bir uzlaşmaya vardılar ilk kez. Böyle bir uzlaşma önce görülmedi. Ama halkımıza kötülük işbirliği asla. Her zaman pozitif işbirliği "dedi. Başbakan ayrıca hükümetin niyeti "muhalefet partileri 'isteksizlik reform paketi için gerekçe olarak ülke üzerinde yargı" vesayet sonuna işaret etti.

"Bu gerçekten ilginç. Eğer, bu CHP tarafından yapılmıştır yargı ele geçirmek için bir operasyon aramak için başvurun. Teşekkür için? Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay teşekkürler. CHP 3000 ve 5000 ile erkek arasında yargı daha yüksek pozisyonlara atamıştı. Şimdi onlar bizim hareket ile huzursuz kast sisteminin oluşturuldukları yargı serbest vardır. Onlar ayrıcalık kaybetmekten korkuyorlar "dedi.

Erdoğan da onlar üst düzey siyasi parti genel seçimlerin gelecek yıl için planlanan çıkmaya başarısız eğer AK Parti lideri görevinden çıkmak söyledi. "Böyle bir durumda, ben de kendimi sorumlu göreceksiniz. Bir bir konuma sopa olmamalıdır. O başarılı değilse O nasıl çıkmak bilmeli "dedi.

onu görevinden çıkmak istemem AK Parti seçmenlerin ilgili bir soruya, Erdoğan yanıt verdi: "Siyaset sadece siyasi bir parti olarak yapılmaz. Siz siyasette bir vakıf, dernek veya bir tank düşünüyorum ile meşgul olabilir. siyasete Aşkın yeterlidir. Ben kararlı bu noktada ben. "