16 Ağustos 2010 Pazartesi

DEPREMDE ENGELLİ OLAN BİR HAYATI KURTARMAK.

o moloz altında 1999 Marmara depreminde sıkışmış edildiği Ayşe Karaboğa ve bir bacak iki çocuğunu kaybetti. o özürlü oldu çünkü Ayşe Karaboğa, o moloz altında 1999 Marmara depreminde sıkışmış edildiği ve bir bacak iki çocuğunu kaybetti, ikinci bir evlilik yoluyla ilk kocası sonra boşandı yeni bir hayat kurdu.

olan 11. yıldönümünü kutladı bugün ediliyor 1999 depremi, zaman Richter ölçeğine göre 7,4 şiddetinde Türkiye'nin Marmara bölgesinde hit insanlar ve diğerleri engelli binlerce ölü bıraktı. Karaboğa ciddi zaman o Düzce'de altı katlı bir binanın enkazdan kurtarıldı yaralandı. O yanı sıra depremde iki çocuğunu akrabalarının çoğunu kaybetmiştir. Bunun üzerine, bina sütunları onun sağ bacak ezilmiş oldu. İş yerinde deprem sırasında oldu Kocası, herhangi bir yaralanma sürdürülmesine vermedi.

Karaboğa, sadece 28 yaşındaydı Depremden oldu. Ne zaman onu iki oğlunun yaşı hakkında o depremde kayıp sordu, diyor: "Benim büyük oğlu Atilla artık askerlik görevini tamamlamış olur ve Fatih 15 olacak benim küçük oğlu." Bu yıl Karaboğa iyileşmek için aldı Deprem sonrası birçok cerrahi ve diyaliz tedavisi sonrası. o daha iyi aldıktan sonra annesine götürdü Kocası ona bir mektup, bir süre sonra o boşanmak istediğini söyleyecek gönderdi.

kocası boşanma sonrası Karaboğa annesi ile birlikte yaşamaya başladı. Üç yıl geçmesine ve Karaboğa yeniden evlenmesine karar verdi. Şimdi 4 yaşında bir kızı dünyaya getirdi. O bu da kocasının ikinci evlilik olduğunu söylüyor, Ayhan (39), ilk evliliğinden bir oğlu var. "Ben," diyor, o hem kendi biyolojik çocuk ve onun üvey çocuk karşı aynı hissediyor ekleyerek iki çocuk, Şevval Nur ve Salih [15] var.

Ayhan Karaboğa o tavsiye üzerine bir akrabası gelecekteki eşi karşılamak karar verdi "dedi. "Birbirini görmeden, biz dokuz ay boyunca telefonda konuştuk. Ne zaman elini Evlilik sormak ailesini ziyarete gitti, babası beni almadılar ciddi, ben o özürlü olduğu için kısa bir süre sonra biz evlendik onu terk korkarak. Ancak onu ikna etmeye ve yönetilen biz evlendik. "

Onun ikinci evliliği ona dramatik bir manevi etki almış ve onun karısının çabaları sayesinde alkol içme vazgeçmiş söyledi. Karaboğa hayat onun için çok zaman kızı dünyaya geldi farklı oldu "dedi. "Ben 10 kişi etrafında hakkındaki köyü yakınlarında denizde boğulmak üzere olduğunu, her yıl kaydetmek için kullanılır. Ben hayatımı tehlikeye gerektiğini düşünüyorum, çünkü kızımın doğumundan sonra bunu cesaret edemez "dedi.

Karaboğa kötü şans Şile, onun ikinci evliliğinden sonra taşındı Doğancılı köyüne onu izledi. ahşap evde ona kanunlarda geçen yıl ile yaşardım çıkan bir yangın ona protez bacak eritti. kocası yeni bir göze alamaz çünkü bu olayı takiben, Karaboğa yeni bir protez bacak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Hizmetler [İSÖM] diye sordu. İSÖM katıldıkları ve Karaboğa kızı çok çünkü annesi şimdi kucağında onu tutmak yapabiliyor mutlu olduğunu söyledi.

Karaboğa o gün boyunca büyük bir depremden sonra yeniden yaşama hakkına sahiptir asla umut ediyor. "Sen o kadar mezara bir deprem olma sonunda olmayan bir ev almak dikkatli olun," diyor.

CUMHURBAŞKANI GÜL HERON SKANDALINI İHANET OLARAK GÖRÜYOR.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül gazetecilerden oluşan bir grup dün resmi bir ziyaret için Azerbaycan'a yolda bir uçakta konuştu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül o iddiaları askeri Hantepe de teröristlere karşı istihbarat Heron insansız hava araçları (İHA) tarafından 30 güvenlik birimleri her bir karakola saldırı ikinci sırasında sağlanan rağmen harekete geçmemesi soruşturma başlatmak için bürokratlar emretti söyledi Temmuz ayında alan.

gazeteciler resmi bir ziyaret için Azerbaycan'a yolda bir uçakta konuşan Cumhurbaşkanı Gül, kendisi ve iddiaları araştıran hiçbir suç örtbas edilebilir "dedi. "Elbette, bir kayıtsız böyle bir sorunu geniş halk tarafından görüşülmektedir doğru kalamaz. Biz sorunu araştırıyoruz. Hiçbir şey örtbas edilebilir. orada olanlar herhangi bir hata yapmış ise, bu tasfiye edilmelidir. Biz bunu Fakat biz terörle mücadelede güvenlik güçlerinin moral ve azim paramparça edilmemelidir. "

Cumhurbaşkanı Gül de cumhurbaşkanı olarak görev süresi beş ya da yedi yıl olmalı olup üzerinde son tartışma hakkında bir açıklama yaptı. 2007 yılında bir referandum Türk cumhurbaşkanları için ofis dönem sonra yedi yıldan beş yıla kadar kısaltılmıştır. Ancak, Gül değişikliği öncesi sonrası ve seçildi orada hizmet etmeli ne kadar farklı yorumlar vardır. Gül orada görev süresi süresi hakkında farklı polemik tartışmalar vardı, ama bu onun hizmet süresi ile ilgili değildi ama cumhurbaşkanı olarak yaptığını nasıl dedi. O dışarı ofis sonra cumhurbaşkanı olarak belirli bir konu üzerinde hareket olmaması pişman değil bu yüzden onun temel sorun onun en iyi şekilde işini yapar emin olduğunu söyledi. O hala o hizmet etmeli ne kadar fazla belirsizlik olduğunu itiraf, en iyisi bu kısa sürede daha net gelecek planları yapmak çözmek olması gerektiğini kaydetti yaptı. O, henüz Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bu konuyu alınmamıştır söyledi.

'Hakkında ne düşünüyorsun en'

Cumhurbaşkanı ayrıca Türkiye'nin Güneydoğu sorunları hakkında ne olursa olsun, Türkiye'nin Kürt sorununa aramak isteyen, önemli bir sorun olmaya devam etmektedir konuştu. "Bu ben en çok bu yana hangi I ilgili tarafların çağırdı ve onlara toplantıları, bazen açık dinledi ve bazen basına kapalı cumhurbaşkanı seçilmesini engellemesi düşündüm konudur. Konuşma I Parlamentosu'nun [yıllık] açılış töreninde geçen yıl bir konuşma başkası tarafından yazılmış değildi yaptı ve bana verildi. O konuşma hazırlanan okuyan uzun saatler sonra. Bu geri bugün gitmek için faydalı olacaktı ve bakmak. Bu bugün çözmeye değil miyim, daha tehlikeli yarın olacak "dedi. Ben bu Uluslararasılaştırma riski taşıdığını söyledi. Türkiye gerçekten güçlü bir ülke olmak için bu sorunu çözmek zorundadır. Ben, medya ve siyasi parti liderleri ile benim toplantılarda her fırsatta bu konuda Milli Güvenlik Kurulu (MGK) olarak Parlamentoya görüşlerimi devlet sürebilir. Bu sonu yoktur. Herkes yeniden düşünmeniz gerekiyor. "O imkansız terörist Kürdistan İşçi Partisi (PKK) için kan ve terör ile herhangi bir sonuç elde etmek olduğunu vurguladı.

etnik çatışmalarda arabuluculuk ilgili bir soruya yanıt olarak ve Kürtlere uzanan hakları, Gül şöyle dedi: "Her yöntem terörle mücadelede kullanılabilir. Önemli şey bitiyor. Elbette, devlet teröristler ve müzakere ile bir masaya, ama oturmak değil devlet birçok kurumları vardır ve ne yapacağımı biliyorum. "

Ayrıca onun terörizm sorunu sona erdi durumunda Türkiye'nin büyük bir güç haline geleceğini söyledi. olsun diye, Türkiye'nin hâlâ bir şans bunu müteakip yaşanan son aksiliklere hem milliyetçiler ve Dörtyol ve İnegöl, Gül PKK saldırıları vurguladı, kamu gibi: "Tarihi fırsat yerinde kalıntılarının büyük çoğunluğu kızdıran yoktur inanılan sorular. Bu insanlar keyfi olarak bir araya getirilmiş insanlar değildir. Kim bu milletin nasıl ayıracak? Biz Türkiye'nin demokratik standartlarını yükselterek bu sorunu aşabiliriz. Ben asker PKK ile] [çatışmalarda bu yıl ölen yakınları ile bir iftar yemeği vardı. Bunların çoğu ve güneydoğu doğu ailesi vardı. Her şey periyodu konusunda önümüzde bizim kontrolümüz altındadır, ama hepimiz sakin ve huzur ile yangın söndürmek için hareket etmelidir. Gün bu sorunu off Türkiye'nin gündemi, Türkiye'nin güçlü bir imparatorluk gibi olacaktır. "

BAŞKENT DOĞALGAZ DAĞITIM İHALESİNİ MMEKA KAZANDI.

MMEKA Başkent Doğalgaz özelleştirme ihalesini kazandı. MMEKA makine, marka, Türkiye'nin büyük güç ızgaraları, Boğaziçi ve Gediz yeni sahibi, aynı zamanda, 1210000000 $ toplam, özelleştirme ihalesinde Ankara'nın doğal gaz dağıtım Başkent Doğalgaz, ikinci büyük gaz dağıtım ajansı yüzde 80'i için en yüksek teklifi sundu ülkede. Bu teklif ile para miktarı MMEKA haftada uzayda elektrik şebekelerinin özelleştirilmesi ihalelerine 6000000000 $ aştı sundu.

Başkent Doğalgaz özelleştirilmesi için son teklif dün, aynı zamanda Mehmet Kazancı, MMEKA başkanı doğum günü işaretleri yapıldı. Şirket kapalı altı rakip teklifleri enerji devi AKSA Doğalgaz, Yıldızlar SSS Holding, Fernas İnşaat, Akfen Holding, GENPA Telekomünikasyon ve Limak Yatırım dan yendi. En yüksek teklifi Başkent Doğalgaz özelleştirilmesi ihalesinde olmayan eleme turunda ulaştı 475.000.000 $ olan $ 1100000000 üç eleme turu sonra gül oldu.

Tam finansman yöntemi Mehmet Emin Karamehmet, şirketin diğer ortağı Kazancı tarafından, Başkent Doğalgaz ihalesini aşağıdaki gazetecilere dün konuşan kurulacaktır.

İhale cesaret ve destek Karamehmet tarafından sağlanan sayesinde kazanıldı sözlerine ekledi.

"Biz son zamanlarda enerji sektöründe özelleştirme ihalelerine teklif var bütün bunlar da çok herkes tarafından yüksek bulundu teklifleri, Türkiye'nin istikrar politikalarının tamamen olumlu sonuç vardır. Bu da bugünkü hedefine durum da ise, "Kazancı, bu özelleştirme süreçlerinin hızla hükümetin belirlenmesi sayesinde yapılmıştır sözlerine ekledi yanı sıra Türkiye'nin ekonomik istikrar ile birlikte.

Enerji sektöründe Onun şirketin uzmanlık grid yansıyacak, dedi.

Bir teklif thatin daha düşük ihale iptal

Başkent Doğalgaz özelleştirilmesi ihalesinde 1210000000 $ ile en yüksek teklifi Aslında alt 1610000000 $ anda iptal edildi ızgara, bir önceki ihale yapılan en yüksek teklif ile karşılaştırıldı.

Mart 2008 konsorsiyum Türkiye'nin Global Yatırım Holding liderliğindeki bir önceki ihalede 1610000000 $ Başkent Doğalgaz için bir teklif sundu. Altı konsorsiyumlar ve şirketler ihale Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen yarıştı. Akfen Holding, Çalık Enerji, Gaznaturel-Nural, Limak ve Elektromed açık artırmada diğer isteklilerin edildi. en yüksek ikinci teklif veren dan teklif, Elektromed, 1550000000 $ idi.

Türkiye'nin Rekabet Kurulu Temmuz 2008'de şirketin özelleştirilmesi onayladı. çeşitli hukuki sorunların ardından Global Yatırım Holding için transfer sırasında Ancak, Elektromed de sorumluluklarını karşılamak için başarısız olduğu açık artırma Elektromed, ama Ankara Belediyesi daha sonra ihale iptal runner-up, verildi oluştu.

İŞSİZLİK RAKAMLARI YÜZDE 2.6 GERİLEDİ.

Türkiye'deki işsizlik oranının yüzde 11 Mayıs ayında, 536.000 ile aşağı işsiz sayısı ile aynı ayına göre geçen yılın düştü, Türk İstatistik Kurumu (TÜİK) Pazartesi söyledi. işsiz Türklerin toplam sayısı 3 milyonun altına, son resmi duyuruya göre, kısa ömürlü küresel mali krizin sınırlı etkisinden Türk ekonomisinde hızlı bir iyileşme analistlerin beklentilerini teyit düşmüştür. Işsizlik oranı zaten yüzde 2,9 ile yüzde 12, Nisan ayında 2009 yılının aynı ayına üzerinde azalmıştı. Katılım işgücü, diğer taraftan, 49,4 yüzde Mayıs ayında aynı ayına göre geçen yıl oranla yüzde 1,2 artış işaretleme yükseldi.
TÜİK en son rakamları da Mayıs ayında ki işsizlik oranının yüzde 10 altında birkaç ay içinde ortadan kaldırabileceğini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tahmin takviye.

"It yüzde 10 ve damla halinde bile altında bir iki ay içinde düşer şaşırmayın. Evet, bu söylüyorum. Bizimle alay biz dünyanın ekonomik kriz sadece konuya açıklık getirecek ve Türkiye pass artık kelimeler boğulduğunu söyledi zaman, "dedi zamanda dedi.

Bazı 2.850.000 kişi bildirildi işsiz ülkede Mayıs idi. Henüz bu rakam resmi veriler, belgesiz istihdam yaygın olduğunu gösterir Türkiye'nin işgücü piyasası, tam bir resim sunmak için başarısız olur. TÜİK göre bildirilmemiş işsizlik 43,6 oranında Türkiye'nin işgücü Mayıs, Mayıs 2009 tarihinden itibaren yüzde 1'lik düşüş gerçekleşmiştir. ilgili makamlara istihdam bildirmeden Özellikle tarım sektöründe birçok kişi çalışıyor. TÜİK Pazartesi günü tarım dışı sektörlerde rakam 29,3 oranında iken tarım işçiliğinin 85,8 oranında sorumluydu, işçiler belgesiz dedi. Her iki rakam geçen yıl aynı aya göre yaklaşık yüzde 1'lik bir azalma gördüm.

TÜİK ayrıca, kırsal ve kentsel alanlarda detaylı ilçe işsizlik oranları yayınlandı. Türkiye'nin işgücü işsiz payı ise 13,4 oranında Mayıs ayında kentsel bölgelerde, aynı ay içerisinde yüzde 3,1 düşüş, geçen yıl oldu, bu rakam yüzde 6,4 oranında kırsal alanlarda, yüzde 1.4 düşüş oldu.

1 milyon insan bir yılda işgücüne girin

TÜİK rakamları, Türkiye'nin işgücü göre 24.840.000 kişiden 25.900.000 Mayıs ayında aynı ay içinde, geçen yıl 1.06 milyon kişi artış büyüdü. sayısı sadece bir yılda 500.000 kişi üzerinde tarafından işsiz sayısının 1.600.000 aynı aralığında, dolayısıyla etkileyici azalma artarak istihdam.

TÜİK ayrıca, istihdam artışı çoğunlukla tarım dışı sektörlerde ile meydana geldiğini ortaya koymuştur rakamlar 1.180.000 bu alanlardaki 1600000 bulma işleri. Rapor dün yayınladığı, Bahçeşehir Üniversitesi Merkezi Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar (BETAM) o TÜİK's rakamlar tarım dışı sektörlerde istihdamın bir 7,3 oranında genişleme temsil artırmak ve bu "yüksek oranda bir çift haneli büyüme ile uyum içinde olduğunu belirtti Türkiye ekonomisi için oran.

'İşsizlik oranı düşecek haneli tek'

Dış Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan son işsizlik sayı üzerine bir açıklama yapmak için ilk oldu. O cesur, Mayıs 2010 rakamlar açıkça gerçeği oranının önümüzdeki aylarda tek haneli rakamlara düşeceği tanıklık iddia etti.

Ocak-Mayıs döneminde ihracat rakamları Türkiye'nin ekonomideki gelişmeler bir yana ", artış işsizlik oranının düşüş belirli bir rol oynamıştır," Çağlayan, "amacıyla işsizlik oranı azaltmak için ekleyerek savundu ihracatımızın sürdürülebilir büyüme devam etmelidir. "

'İşsizlik oranının düşmesinin haneli tek'

Dış Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan son işsizlik sayı üzerine bir açıklama yapmak için ilk oldu. O cesur, Mayıs 2010 rakamlar açıkça gerçeği oranının önümüzdeki aylarda tek haneli rakamlara düşeceği tanıklık iddia etti. Ocak-Mayıs döneminde ihracat rakamları Türkiye'nin ekonomideki gelişmeler bir yana ", artış işsizlik oranının düşüş belirli bir rol oynamıştır," Çağlayan, "amacıyla işsizlik oranı azaltmak için ekleyerek savundu ihracatımızın sürdürülebilir büyüme devam etmelidir. "

TARİHİ SÜMELE MANASTIRI 88 YIL ARADAN SONRA İBADETE AÇILDI.

Yunan Ortodoks Patriği Bartholomeos antik Sümela Manastırı'nda Trabzon Karadeniz kıyı ilinde Theotokos hizmet Dormition yol açar. Yunanistan, Rusya ve Gürcistan'dan Ortodoks Binlerce hacı her 1923 yılından bu yana ilk kez manastırında kitle katıldı. Trabzon Karadeniz kıyı ilinde Sümela Manastırı'nda tarihi bir kütle - bir cumhuriyetçi tarihinin ilk - barış tarafından Pazar aksine yaygın endişeler, dini hizmet Türk aşırı milliyetçiler tarafından provokasyon eylemi hedef olacağı için kutlandı .

Üç bin Ortodoks Hıristiyanlar eski manastırda kitle için günün erken saatlerinde, hükümet bir ayin dini ifade kısıtlamalar kademeli gevşeme yılda bir kez yapılacak izin sonra hangi geldi toplandı. Kitle İstanbul tabanlı Fener Yunan Patriği Bartholomeos officiated oldu. Hacılar Yunanistan, Rusya, Gürcistan ve diğer ülkelerden şu anda müze olarak hizmet veren manastır, gitti.

Olay Türk medya ve politikacılar aşırı milliyetçi partilerin bir bölümü tarafından geçen hafta boyunca güçlü tepkiler gördü. Reaksiyonları polis gücü Trabzon'da güvenlik önlemlerinin artırılacağını yol açtı. Güvenlik kontrol noktalarında polis ilinde kontrolü sağlamak için yardımcı oldu. Hayır olay var, gerçi oluştu. Kütle ve iki saat süren canlı bir Yunan televizyon kanalı tarafından yayınlandı. 50'den fazla yabancı gazeteci de olay bildirildi.

Sümela Manastırı, dini hizmetlere 1923 yılından bu yana tanık tarihi bir kitle kapalı olan etkinlik için Trabzon'a 3000 Ortodoks Hıristiyanlar akın gibi. Manastırın hemen-yıllık ibadete izin için Patrik Bartholomeos sayesinde Türk makamlarına

500 hacı manastıra kitle sırasında ve kabul edilen civarında kalan katılımcıların büyük ekran Sümela dışından kurmak gelen olay izledi. kitle tamamlanmasından sonra, Bartholomew Kültür Bakanlığı'na çabalarını yıllık hizmet için manastır açmak için yaptığı teşekkür sundu. O kitle için manastırın kapıların açılması Türk hükümeti adına nezaket bir hareket olduğunu söyledi.

"Biz tür yeterli bize izin vermek oldu bizim hükümet için ibadet bu gün borçluyum. Biz çoğu gibi bu gün Theotokos] ve Dormition Bayramı'nın [müteşekkiriz kutsal Karadeniz bölgesinde müminler hem de bütün Ortodoks ve Hıristiyan dünyası için içindir. Biz bu gün burada Sümela olarak kutlamak için mübarek olan, "patrik belirtti.

Bartholomeos da, Türkiye'de Hıristiyan nüfusun olur Müslüman Türkler ile birlikte olduğunu ifade etti. "Bir arada yaşama kültürü bir miras olduğunu bize miras bıraktı. Bize bu mirası canlı ve genç kuşaklara kimsenin sorunların birlikteliği bağlı muzdarip bitti geçiş yapalım. Ben barış ve mutluluk Orta Doğu ve Kafkaslar hakim olacak "dedi, umut ve Müslüman dünyasında mutlu bir Ramazan diledi. "Ben bütün Müslümanlar bu gün barış ile dikkat umuyoruz, sabır ve ibadet."

Manastır Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşu ve Türklerle Rumlar arasında daha sonraki nüfus mübadelesi sonra terk edilmiştir. Bu başlangıç, Türkiye'nin Karadeniz kıyısında önemli bir turizm merkezi haline gelmiştir.

Hükümet son zamanlarda, dini azınlıkların sorunları ele onun belirtilen politikası doğrultusunda Bartholomew's isteği 15 Ağustos tarihinde Sümela Manastırı'nda Theotokos of Dormition Bayramı'nın bu yılki kutlama tutmak için kabul etti. Güvenlik ve ibadet evleri erişim eksikliği önde gelen sorunlar, Türkiye'de dini azınlık tarafından bahsedilen ve hükümet dua kutsal sitelerde doğru genişletmek için çalışıyor arasındadır.

Manastırın bir kitle için yeşil ışık yerel web siteleri ve Trabzon'da gazetelerden kuvvetli protestolarla karşılandı. Etkinliğin muhalifleri tarafından bir Facebook sayfası kitle karşı makaleler özellikli ve eylem çağrısında olay durdurun. Iki kişinin polis tarafından protesto ile ilgili olarak geçen hafta sorguya alındı.

Son birkaç yıldır, Trabzon tartışmalı konular, bir İtalyan rahibin öldürülmesi dahil ilişkilidir. Trabzon adının sıkça İtalyan rahibi Peder Andrea Santoro'nun öldürülmesi gibi devam eden duruşma Türk-Ermeni gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesi ile ilgili bağlantılı olarak çıkardı olmuştur. Santa Maria Kilisesi'nde 5 Şubat 2006 tarihinde Santoro öldürüldü 16 yaşındaki çocuk, başlangıçta daha sonra cezaevi failin hukuki statüsü küçük olarak nedeniyle 20 yıl çevrildi ömür hapis cezası verildi.


Fener Patriği Bartholomeos, Yunan Sümela Manastırı'nda dünün toplu bir kemençe önce yerel bir oyun izledim. 3000 Ortodoks Hıristiyanlar civarında olay katıldı.

durumda Dink ile ilgili gelince, İstanbul'da Agos gazetesi bürolarının önünde ölü 19 Ocak 2007 tarihinde vuruldu. Dink ailesinin avukatları Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi 2008 yılında başvuran ve yine 2009 yılında, yani Türk devletinin önlemleri Dink cinayetini önlemek için alındığı iddiasıyla. İlk önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Dairesi eski Trabzon polis istihbarat şefi Engin Dinç ve eski terörle mücadele ekibi başkanı Yahya Öztürk de dahil olmak üzere yedi polis memuru, ilgili, bu subayların adalete engel iddia ederek temyiz etti.

Trabzon Valisi Recep KIZILCIK, tüm Türkiye'de din ve inanç tarihi kitle yönelik saygı ifade umduğunu söyledi. "Tüm dinler vardır değerli ve bizim için kutsal. Bu bakış açısı ile Türk devletinin Ortodoks dünya Sümela Manastırı bir kitle tutmak için izin verdi. Ne bize güvenlik ve iç ve dış Türkiye tüm ziyaretçiler barışı sağlamak olduğunu düştü "dedi.

Dün kitle bireysel hak ve Türkiye'de özgürlükleri genişleteceği amaçlayan hükümetin demokratikleşme paketi, meyve oldu. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) talepleri ile demokratikleşme paketinde azınlık grupları tarafından dile getirilen dahil etmeye karar verdi. Sadece geçen yıl, yetkililer Sümela at, dua uzun resmî dini statüsünün soymak önce Yunanlılar ve Ruslar engelledi.

HSYK SES KAYITLARI BULUNANLARI AÇIĞA ALMIYOR.

Ali Suat Ertosun Bir ses iddia edilen iki üst düzey hukukçular arasında kayıt kritik adli vakaların bir dizi Yüksek Kurulu Hakimler ve Savcılar (HSYK) tarafından girişim ortaya çıkarmıştır.
Konuşmacılardan biri ses kayıt özellikli olmak HSYK üyesi Ali Suat Ertosun olduğunu söyledi. Ertosun kurulu adli vakaların bir dizi müdahale ve hakim ve savcıların bazı kritik durumlarda nezaret, genel bir isyana neden oldu değiştirmek için planlanan söyledi. "Onlar hakim ve savcıların bu yılki randevu listesinde bir gecikme arkasındaki nedeni hakkında soruyor. Daha önce söylediğim gibi, adli vakaların bir dizi müdahale. Biz hakim ve bazı olgularda savcıları değiştirmek için planladı. Onlar sanki kuyruklarını bastı ağlıyor, "dedi ses Ertosun kayıt diyor olduğuna inanılıyor.

HSYK son zamanlarda ulusal dikkat hakim ve savcıların da yıllık randevu listesinde sürümünde bir gecikme nedeniyle odak noktası olmuştur.

Kurulu bildirildi Ergenekon, gizli bir suç örgütü, bir plan kuvvetle Adalet Bakanlığı tarafından karşı hükümetin görevden almak için çalışma suçlanan tarihi davaya yeni savcı atama için çalışıyor. durumda yeni hakimlerin atanması darbe planlamakla suçlanıyor şüphelilerin onlarca hapishaneden serbest kolaylaştırabilir. şüpheli Ergenekon üyelerinin düzinelerce şu anda hapiste tutuksuz yargılanmak üzere bulunmaktadır. Bunlar arasında askeri üyeleri, akademisyenler ve iş dünyası vardır. Onlar üyelik terör örgütü olarak suçlanıyor ve Parlamento ve hükümet yok çalışıyor.

"Ben biz Antalya Başsavcı değiştirmek isteyen söylersem bizi kavga olmaz bahis, örneğin. Evet, onlar değil! Ama biz Beşiktaş savcı değiştirmek istiyorsanız, bir yaygara yapıyoruz "kayıtta ses diyor. Top Ergenekon savcısı Zekeriya Öz, şu anda Beşiktaş Savcılığa için İstanbul'da atanır.

yıllık yargı randevu listesinin son hali üzerinde HSYK's görüşmeler tartışmalı geçen yıl, hem işaretlendi. o hakim ve savcıların Ergenekon davası dahil görevlerinden kaldırılmasını önerdi sonra Ertosun bir durma noktasına görüşmeler getirdi. Ayrıca savcıların Kürt Demokratik Konfederasyonu (KCK) içine prob yapma kaldırma çağrısında bulundu - Terörist Kürdistan İşçi Partisi'ne (PKK) kentsel kol - ve Albay Cemal Temizöz, öldürülmesi olumsuz yönde etkilediği hapis Türkiye'nin güneydoğusunda 1990'lı yıllarda jandarma tarafından yüzlerce sivilin.

ses kaydı olarak, endişeleri de anayasa değişiklik paketi üzerinde yaklaşan kamu referandum hakkında dile getiriyorlar. Paket HSYK bir revizyon içerir. Hükümet paketi ile böylece hakim ve savcı için daha fazla özgürlük vermek için yönetim kurulu yapısını değiştirmek planlıyor. Ertosun kurulu "Anayasa planlanan değişikliklere karşı mücadele edeceğini söyledi.

HSYK sadık reform paketine karşı çıktı ve bu paket "ve yargı siyasileştirmek olacaktır hükümetin yargı denetimini ele geçirmek için izin verecektir savunuyor.

"HSYK bu noktada suçluluk vardır. Kurulu diğer şeyler ile yeni Yargıtay yargıçları, baş savcı ve ağır ceza mahkemeleri ve ticaret mahkemelerinin başkanı hakimlerin atanması gibi zaman harcadı. Ama şimdi ... biz bunun için kredi alıyorlar sanmıyorum. Şimdi randevu listesini bize iletilir. Biz iki ay için muayene edilmiştir. Bunun yanında, güven bana rahatsız oldular. Bunlar bir liste değer gibi detaylı bir inceleme olmadığını söylüyorlar. Onlara güven yoksa bu sorun. ... Ama biz inceleyeceğiz onu sonuna kadar baştan randevu list] [, "Kayıttaki ses ekler.

Ayrıca Adalet Bakanlığı ve randevu listesinde Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner, şüpheli bir askeri komplo katkıda suçlanıyor kaderi nedeniyle üzerine HSYK arasındaki görüş bildirdi sapma Adalet ve Kalkınma Partisi (AK zayıflatmak için Parti), güç ve belgelerin tahrif kötüye. Bakanlık o bütün suçlamalardan beraat kadar bir başsavcı yerine basit bir savcı olarak başka bir eyalete Cihaner tayin planlıyor. HSYK, ancak, onu tayin istiyor gibi Bursa'da başsavcısı.

Cihaner Şubat ayında Ergenekon üyeliği suçlamasıyla, ancak cezaevinden Haziran ayında tartışmalı bir Yargıtay kararından sonra yayımlanan tutuklandı. Adalet Bakanlığı ve HSYK arasında krizin bir diğer kaynağı üzerinde kimin Ankara'da başsavcı olarak tayin etmektir. HSYK Levent Tacer tayin isteyen Ankara Savcılığının başkanı olarak, ancak Adalet Bakanlığı İbrahim Özyurt atamak istiyor. Pozisyon boş Yargıtay üyesi olarak Hüseyin Boyrazoğlu ve son seçim beri.

SENDİKALAR REFERANDUMDAN ÖNCE İSTEĞİ ZAMMI ALMAKTA KARARLI.

Hükümet yetkilileri, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ve memur sendikalarının önderliğinde birlikte memur maaşları gelecek yıl artırılacak ne kadar fazla 15 günlük bir dizi toplantı ilk geldi. 2011 için memur maaşları arttırır üzerinden Pazar günkü toplantıda gerginlik kısa bir artış sonra, hükümet ve sendikalar olup kadar tüm süreci ertelemek görüşmek üzere Çarşamba günü müzakerelerin ikinci turunu karar verdik Sept.12 referandumdan sonra.
Dün, hükümet yetkilileri, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı başkanlığındaki bir düzine memur sendikaları üzerinde birlikte memur maaşları gelecek yıl artırılacak ne kadar fazla 15 günlük bir dizi toplantı ilk geldi. Gerilim yüksek Konfederasyonu Kamu Sendikaları (KESK) heyeti kendi isteği hükümetin görevden üzerine, onaylandığı takdirde, yapı hakkında önemli değişiklikler getirecek referandum, sonra müzakerelerin tüm turunu sol sonra toplantıda koştu Hükümet ve sendikalar arasında görüşmeler. Ancak, bir kez hükümet sunan dikkate kabul, KESK müzakere masasına ve ikinci toplantı Çarşamba için taraf için öneri tartışmak planlanıyordu döndü.

Şu anda sendikalar herhangi bir gerçek konular üzerinde onlar hükümetle pazarlık söylemek gerekmez. örneğin bir huzursuz anlaşmazlık halinde, Tahkim Kurulu adımda ayrı bir teklif ile geldi, ama anlaşmazlığı çözmek için hükümet sonuçta nihai vardır sunan ya da değil kabul edip üzerine söylüyorlar. 26 maddelik anayasa değişikliği paketi önümüzdeki oyların Ancak, yönetim kurulunun teklifi taraflar olacak ve bir toplu sözleşme nihai maaş artış belirleyecektir onaylanması halinde.

temsilcileri tarafından Memurları Sendikası (Memur-Sen 11 iştiraki sendikalar katılmıştır ediliyor mevcut müzakere), Türk Kamu İşçi Sendikası (Kamu-Sen) ve iyi KESK olarak, son derece ilgi vardır ülkede 2.500.000 memur. Hükümet bu oran aşmak istemiyor süre Bütün sendikalar, bir ödeme beklenen enflasyon oranı üzerinde zam talep ediyorlar. Maliye Bakanlığı'na göre, enflasyon oranı yüzde 5,5 2011 yılında olacaktır. Kamu-Sen ve KESK TL 310 TL için en düşük memur maaşları için 352 artış sırasıyla itmek ise Memur-Sen, gelecek yıl için iki yüzde 5 artış talep ediyor.

BM BAŞKANI PAKİSTANA YARDIM HAZIRLAMAK İÇİN BAĞIŞ ÇAĞRISINDA BULUNDU.

BM başkanı Pakistan için yardım hızlandırmak için yabancı bağış çağrısı


Pakistan sel ölüm bisküvi paketleri Muzaffargarh, Pakistan gönüllüler tarafından dağıtılan toplar. Kolera sel perişan Pakistan su yüzüne sahip, BM hafta sonu 20 milyon kişi hükümetin sefalet ekleyerek doğruladı felaketin evsiz hale bulunduğunu söyledi. BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon yıllarda ülkenin en kötü sel sonrası Pakistan için yardım hızlandırmak için yabancı donörlerin çağırdı yaşamlarını kesintiye 170 milyon insanın onda fazla.
şiddetli muson yağmurlarının, büyük nehirler, en fazla 1600 kişi öldü Pakistan's dağ vadileri ve verimli ovalar sular altında kaldı ve iki milyon evsiz bırakarak arttı.

Altı milyon insan hala yiyecek, barınak, su ve ilaç, Birleşmiş Milletler gerek diyor.

Ama bir alan kabaca İtalya boyutunu seller, hükümet ve yabancı yardım çarptı yavaş ve Birleşmiş Milletler önümüzdeki olmuştur hasta ve aç yardım gelmezse eğer arasında ölümlerin ikinci bir dalga konusunda uyardı.

BM korkuları salgın hastalıklarla kurtulanların geçici branda çadır uyku ile yayılmış olabilir ortasında koleradan ilk vaka bildirmiştir. Bazı dilenmek veya yağma.

Köprüler, otoyollar iki şiddetli yağmurlar ve köyler tarafından çekildi edilmiştir zaten Asya'nın en yoksul ülkelerinden biriydi ne de dış dünya ile kesilmiş olan yıkılmıştır.

bir alan kabaca İtalya boyutunu seller, hükümet ve yabancı yardım çarptı ile yavaş ve Birleşmiş Milletler önümüzdeki olmuştur arasında ölümlerin ikinci bir dalganın uyardı hasta ve aç yardım gelmezse eğer

459.000.000 $ yardımın sadece dörtte ilk yardım için gerekli, Birleşmiş Milletler göre geldi.

"Ben buradayım ... benim sempati ve insanlar ve Pakistan hükümetinin davasının bu zamanda, Birleşmiş Milletler dayanışma birlikte paylaşmak için, "Ban Pakistan gelmeden söyledi.

"Burada da Pakistan onların yardımı hızlandırmak için dünya toplumu teşvik ediyorum."

Ban hem Başbakanı Yusuf Raza Gilani ve Devlet Başkanı Asif Ali Zerdari, felaket ve gelişeceğini olarak gezisini kısa kesme değil Avrupa'ya seyahat sonra popüler öfke için bir paratoner olmuştur araya geldi.

BM lideri sel ziyaret etmeyi planlıyor pazar alanları vurdu.

Ban'ın ziyareti Pakistanlıların milyonlarca olarak giderek zaten siyasi çekişme ve Taliban militan şiddet isabet hükümet tarafından sinirli olan, gelir

Pakistan hükümeti çok yavaş olma kurbanları çoğunlukla askeri güvenerek ile krize yanıt vermek için suçlanıyor - en güçlü kuvvet Pakistan - ve yabancı yardım kuruluşları yardım için.

Sel suları bastığında kalabalık Sindh eyalet ve Baluchistan, bir bölge aynı zamanda on yıllardır süren ayrılıkçı ayaklanma çarptı güneybatı eyaleti yeni tehditler oluşturmaktadır.


BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon (Gözlüklü ortada), Pazar günü Rawalpindi, Pakistan, içinde Chaklala hava üssü vardığında medyaya konuşuyor. Ban, daha sonra 20 milyon insanın yardım çalışmalarına artırmak için sel-perişan Pakistan seyahat evsiz yaptı.

Buğdayın en az 500.000 ton seller tarafından yok edilmiştir. işçiler yeterince çabuk taşımak mümkün Sel de yüze vuran yükselen olduğu gibi Kot Addu güney Pencap, çanta binlerce At harap yatıyordu.

"Ne kadar buğday birçok çanta daha güvenli bir yere beş veya altı saat vardiya olabilir? dedi Naseem Khan Khattak, seller tarafından batık bir un değirmeni sahibi. "Biz kesinlikle hiçbir şey yapamadı. Nasıl tufan mücadele vardı? "

Vurgulama lojistik destek ve kurtarma çabaları, un, yağ ve pirinç yemek için helikopter eksikliği dar dağ boyunca katır tarafından yapılmıştır Shahpur içinde 150.000 kişiye kuzeybatısındaki Swat vadisinde izler.

hükümetin algılanan başarısızlık kriz, bir askeri darbe mücadele rağmen pek olası değildir. Ordunun önceliği, Taliban direnişçilerinin mücadele ve iktidarı ele geçirme bir felaket sırasında hiçbir mantıklı olur, analistlerin görüşüne.

Muhalefet lideri Navaz Şerif ve Gilani onlar kriz, belki daha fazla siyasi istikrarı yaratmaya yardımcı siyaseti bir kenara bırakıp söylediler.

Uluslararası Para Fonu büyük ekonomik zarar ve Maliye Bakanlığı uyardı onu gayri safi yurtiçi hasıla büyüme hedefi bu yıl 4,5 oranında özledim söyledi.

Herhangi bir ekonomik kriz gibi hükümetin Taliban'a karşı savaşta kalpleri ve zihinleri kazanmak için projeleri finanse amaçlamaktadır gelirdi.

Buğday, pamuk ve şeker bitkileri tüm tarım ekonomisinin bir dayanak noktası olan bir ülkede hasara uğramış.

Waters aşağı Pencap kuzeybatısında ilinden Adana, daha taşkın beklendiği kükredi. Sindh Pakistan en büyük şehri ve ticari ev merkezi Karaçi olan. endişeleri diğer kent merkezlerinde risk altındadır yükselen olmasına rağmen Seller orada, çoğunlukla kırsal alanlara zarar var.

İRAN UZMANI ABDO: TÜRKİYENİN GÖREVİ ABD VE İRAN ARASINDA ARACILIK YAPMAK OLMALIDIR.

ran uzmanı Abdo: Türkiye ABD ve İran arasında aracılık görevi olmalıdır


Geneive Abdo Geneive Abdo, Century Foundation, ABD merkezli olarak İran program direktörü, Türkiye'nin ABD ve İran, müzakere için istekli ancak birbirleriyle konuşamayız arasında bir aracı olarak hizmet verebilir söyledi.

"İşte Obama yönetiminin içinde Tahran beyan görevden ki yeniden olmuştur düpedüz bir hataydı. Artık bazı reassessments Türkiye'nin bir rolü vardır. İranlılar sorunları Amerikalılar ve Avrupalılar hakkında konuşmak istiyorum hakkında konuşurken için Tahran beyanname bir basamak olabilir, "diye anlaşma, Türkiye ve Brezilya Tahran'da 17 Mayıs aracılığında referans Pazartesi Talk için Today's Zaman'a konuşan .

Bu anlaşma duyurusu iki gün sonra ABD BM Güvenlik Konseyi üyeleri onun önerdiği yaptırımlar taslağını teslim etti. ABD, hareket ve yaptırımlar tamamlayıcı değil, diplomatik izlemek için alternatif edildi Tahran anlaşma ile bir bağlantı olduğunu iddia rağmen Ankara anlaşmanın önemi üzerinde tablolar Washington ile birkaç kez alışverişinde olduğu için, Türkiye dehşete düşmüştü.

Türkiye o zaman oy "BM Güvenlik Konseyi'nde İran'a yaptırım hayır" için.

Artık hem İran ve Amerika Birleşik Devletleri ki pazarlık olabilir gösteren, orada daha fazla sorunları, iki düşman arasında potansiyel bir arabulucu olarak Türkiye'nin rolü de dahil olmak üzere dikkate alırlar.

Abdo, Türkiye'ye bir gezi sırasında, geçen hafta bizim sorular gelişmelere ilişkin yanıtladı.

'Türkiye gerçekten bir broker olarak hizmet verebilir ve Amerika Birleşik Devletleri ve İran arasında bir arabulucu olarak. Bu önemli bir rolü ve o da göz ardı edilmemelidir. Türkiye'nin tarihsel, ancak İran'a rakip olarak bir ilişki oldu da şimdi İran, bir dereceye kadar normalize ile ilişkisi iyi bir konumda, bu köprü 'olmak

İşte ABD ve İran her iki tablo da işbirliği istiyoruz sinyaller vermektedir. Neler oluyor be?

Açıkça şimdi iki taraf arasında bir müzakere süreci başlıyor's. Bir teori bu yüzden İranlıların müzakere ilgilenen's böylece yaptırımlar İran'a dayatılan bir etkiye sahip olmasıdır. Onlar nükleer programıyla ilgili hem de müzakere ve ilgilenen aynı zamanda Türkiye'nin Bunlar çeşitli İranlı yetkililerin tablolar içinde yer aldı Tahran beyanname üzerinde müzakerelerin sürdüğünü söyledi. aniden müzakere ilgilendikleri gibi görünüyor. Büyük olasılıkla bu yaptırımlar nedeniyle ve yaptırımlar etkili olduğu tespit edilemezse de çünkü basınç bir süre için bir sürü vardır, o zaman İsrail baskısı, bir miktar olabilir bir sürü budur askeri saldırı tür. İranlılar çok şimdi onlar kritik bir noktada ihtiyatlı vardır. Bu nedenle görüyorsunuz işbirliği bazı jest en azından.

yaptırımlar getirildi önce Amerika Birleşik Devletleri düşünüyor musunuz çok müzakere ya da İran ile ilgi çekici ilgi değil mi?

Ne oldu ki ABD, Viyana süreci geçen sonbahar ve Cenevre İran'ın nükleer programını ele alırsak, örneğin işbirliği çeşit yaratacak, daha fazla şeffaflık uranyum zenginleştirme konuda umulmaktadır. müzakereler bozuldu çünkü olmadı. Sonra hangi ABD'nin bu sert tedbirleri almak zorunda kaldı ve bir takım nedenlerden için nişan söz durdu hissedilir bir dönem oldu. Bir, onlar bir şekilde İran'a baskı olurdu, keçe ve, iki, iç değerlendirmeler, Yahudi çıkar grupları da dahil olmak üzere İran'a muhafazakarlar 'pozisyonu gibi. müzakereler, ABD'nin de muhafazakâr bir sürü ki İran güvenemiyorum diyordun bozuldu sonra bir dönem olmuştu. Yani Başkan Obama için sırayla bu muhafazakarlar savuşturmak için, o sert yaptırım uygulamak amacıyla bir zor durumda, almak zorundaydım. Ne umut bu yaptırımların Başkan Obama'nın İran'a bir askeri saldırı lehine olmadığı için işbirliği İran baskı edecekti.

Could Başkan Obama ve Mahmud Ahmedinecad'ın yakın zamanda tanışmak?

Cumhurbaşkanı Ahmedinecad'ın Başkan Obama [bir toplantı için New York] önümüzdeki ay yapılacak BM Genel Kurul toplantısı sırasında sordu. Bu ne olacak, ama şüphe var alt düzey toplantıları ilk olabilir.

Geneive Abdo

O Century Foundation, New York ve Washington, DC Her güncel araştırma ofisleri bulunan bir düşünce olarak İran Programı direktörüdür çağdaş İran ve siyasal İslam üzerine odaklanmaktadır. O yaratıcısı ve yeni başlatılan web sitesinin editörü insideIRAN.org olduğunu. O eskiden irtibat subayı Medeniyetler İttifakı, eski BM Genel Sekreteri Kofi Annan altında bir BM girişimi idi. Birleşmiş Milletler katılmadan önce, Abdo yabancı bir muhabir oldu. Onun 20 yıllık kariyeri Orta Doğu ve Müslüman dünyasının kapsamı üzerinde duruldu. 2001 1998 arasında, o İngiliz gazetesi Guardian ve Ekonomist ve International Herald Tribune düzenli olarak katkıda için İran muhabiri oldu. 2002 2001 arasında, o Harvard Üniversitesi'nde Nieman arkadaşı idi ve bu yıl da prestijli John Simon Guggenheim bursu aldı. Ayrıca Ford Vakfı, Rockefeller Brothers Fonu ve ABD Barış Enstitüsü'nde araştırma hibe aldı. O "Hayır Tanrı ama Tanrı: Mısır ve Triumph İslam" (Oxford University Press, 2000 yazar) olduğunu. Onun son kitabı "dır Mekke ve Main Street: Müslüman Life Amerika 9 / 11 sonrası" (Oxford University Press, 2006).

İran'a yaptırımlar empoze önce, bir anlaşma, Tahran beyanları oldu. Neden Türkiye bu nedenle kadar soğuktu?

onlar bu kilit noktaları adresi yoktu hissettim çünkü ABD ve Batılı hükümetler kararlılıkla Tahran beyan karşı ilgili olan IAEA [Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı] müfettişleri bir İran'ın nükleer tesislerini denetlemek sağlayan ilgili olduklarını edildi şekilde Batı eksiksiz ve tam hissediyorsunuz. İkincisi, anlaşma aynı zamanda yüzde 20 oranında uranyum zenginleştirme adres vermedi - bazı dil Bu yeniden olabilir, fakat İranlılar hala Amerikalılar ve Avrupalılar kararlılıkla karşı yüzde 20, için uranyum zenginleştirmek olacaktır. Bu yüzden bu İran tarafından sadece bir taktik nükleer programına devam etmek ve önlemek yaptırımlar olduğunu hissetti. , ABD'nin bir parçası en azından yaptırımlar, zamanlaması, parçası aslında onlar BM oy vardı bağlı olduğunu söyledi sahip olmak. Bu pratik bir karardı. [BM] Büyükelçi Susan Rice ve Dışişleri Bakanlığı aylar gemide Çin ve Rusya için harcamıştı. Ve ne zaman oy vermiş, duyuru, birkaç gün önce Tahran beyanının denk oldu.

'Tahran bildirisi ile konuşmak için bir basamak olabilir İran'

Eğer Tahran beyanları çok geç geldi mi?

Evet, çok geç geldi.

Türkiye'de büyük bir konuydu. Türk yetkililer, bunların gelişmeleri beyan hakkındaki ve ABD yetkilileri bilgilendirmek olduğunu söyledi ki, ABD'nin desteği bunun peşinden gerekiyordu ve sonra da ihanet hissettim.

Türkiye, Başkan Obama'nın beyan desteklenen] gösterilir, sağ mesajları Türkiye'nin görünüşte [alıyordum çünkü Türkiye gerçekten iyi niyetle hareket etmedi inanmak ve sonra aniden gözden oldu. Daha da önemlisi, orada Türkiye'nin gerçekten bir broker olarak hizmet verebilir ve Amerika Birleşik Devletleri ve İran arasında bir arabulucu olarak daha büyük bir nokta vardır. Bu önemli bir rolü ve o da göz ardı edilmemelidir. Türkiye'nin tarihsel, ancak İran'a rakip olarak bir ilişki oldu da şimdi İran, bir dereceye kadar normalize ile ilişkisi iyi bir konumda, bu köprü olmak. Bu iki ülke, İran ve ABD, iletişim kuramıyor. O, derin nedenleri kültürel nedenleri vardır. ABD hükümeti de Çoğu insan İran hakkında çok, onlar İran anlamıyorum bilmiyorum. Ne algıladıkları genellikle gerçek ya da yanlış algılama değildir ve bu durum diğer taraf için de olabilir. Bir arabulucu olarak hizmet verebilir bölgesel bir oyuncu olması gerekir ve Türkiye'de uygun olduğunu yapmaktır.

Sizce Tahran beyan görevden ABD yönetiminin bunu bir hata olabilirdi ikinci düşünceler oldu?

Orada Obama yönetiminin içinde Tahran beyan görevden ki yeniden olmuştur düpedüz bir hataydı. Artık bazı reassessments Türkiye'nin bir rolü vardır. İranlılar sorunları Amerikalılar ve Avrupalılar hakkında konuşmak istiyorum hakkında konuşurken için Tahran beyanname bir basamak olabilir.

Nasıl bir zamanlar Türkiye'nin "BM Güvenlik Konseyi'nin ABD algılanan, hem Kongre ve yönetiminin de İran'a karşı yaptırımlar üzerinde oy hayır" mı?

Kongre öfkelendi. Ne zaman Türk yetkililerinden oluşan bir heyet ABD'ye altı yaklaşık hafta önce geldi, bu ne bazılarımız onlarla olan özel bir toplantıda şöyle dedi: Bu Kongrenin bazı üyeleri öfkeli olduğudur. Genel olarak, Washington'da duygu, Türkiye'nin Amerika'nın müttefiki olarak misbehaved oldu. Ne yazık ki, böyle yapan buydu. That's Washington ve Ankara arasında, ABD'nin hala bölgede o 1990'larda olduğu gibi gördüğü kesin bir parçasıdır. ABD hükümeti içinde bir sürü insan bu bölgede değişen dinamiklerini anlamıyor, yeni güçlerin yükselişi, bölgede yeni ittifaklar, ABD rağmen bölgede iki savaşlarda yer almaktadır. Onlar nasıl bu savaşlar iç dinamikleri değiştirdi anlamakta zorluk çekmektedir. Bir başka sorun da orada Washington'da böyle bir baskın uzlaşma İran'ın düşman olduğunu ve herhangi bir devlet düşman ile ilişkili iyi değil. Örneğin, biz Türk heyeti ile bir araya geldi, sorulara çoğu gibi, "Bunu nasıl Ahmedinecad rakam destek ve Netanyahu mahkum edildi?" ve "Türkiye nasıl İran'da bu iblis kucaklamak yapabilirim?" Bir kavram kargaşasına bir Türkiye'nin pozisyonu hakkında. Bu yüzden Türkiye'nin İran ile bir ilişkisi yoktur isteyeyim anlamıyorum.

aynı zamanda Türkiye'nin Doğu dönüyor ve uzak batıdan hareketli düşünüyor musunuz?

Evet, yok. Eğer ana sütunları bir çok okursanız, Thomas Friedman, Türkiye'nin Doğu dönüm olduğunu söyleyerek yazdı. İşte oldu ne çok basit ve yanlış görünümle.

Bazı gözlemciler, gerek Türkiye'de ve yurtdışında, ifade endişe, Türkiye'nin İran gibi gelecekte belki de eğer iktidarda şu andaki Türk hükümeti kalır. Bu fikir hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu ülkede bu kadar ekonomik gelişmedir. Türkiye tamamen Avrupa ve dünyanın farklı yerlerinden ile bağlantı içerisindedir. İran çok izole ülke, bu sistemin bu tür ayakta nasıl hangi olmasıdır. Türkiye'nin modern bir ülke. Ben İran tanımlamak için bu terimi kullanmak değildir. İran güzel bir dini ülke ve toplum olduğu için teolojik düzeyde, ben, ya, herhangi bir kıyaslamaya görmüyorum. Türkler dini, çok, ama fark çok fazla din ve devlet arasında bir ayrım burada daha fazla olmasıdır. Bu doğru İran'da değil.

Bu Türk siyasetini ve Türk aydınları da gazeteciler olsun, orada Washington'da daha fazla Türk varlığı Türkiye'nin bölgedeki rolünü açıklamak gerekmektedir. Bölgede değişti; farklı ittifaklar, farklı stratejik ilişkiler, ABD'nin sık sık anlamıyor vardır.

'Olağanüstü gelişmeler meydana İran'

Ne derdi ülkenin yakın bir gözlemci olarak İran konusunda iç gelişmeler?

Biz İranlılar muhalefet ve ABD yetkilileri ve Avrupalı yetkililer ile yakın bağları olan arasında bir görev gücü koşuyoruz. muhalefet doğrudan politika onların kelime dışarı alabilirsiniz Biz muhalefet şekil ve politika ile toplantılar yapıyoruz. Ana noktaları Yeşil hareketin sokaklarda insanlar alamaz rağmen biz bunun yüzde bilmiyorum rağmen, İran'da gerçek bir muhalefet hareketi vardır.

muhalefet ne "Yeşil hareketi" olarak bilinir mi?

Insanlar "Yeşil hareket olarak muhalefet için bakınız" ama muhalefet toplumun farklı sektörlere değil, [Mir-Hossein] Mousavi ve [Mehdi] Karroubi izleyin sadece insanların içeriyor çünkü yanıltıcı bir etiket. Bazı sendikalar, kadın grupları, öğretmenler, üniversite profesörleri içerir ve onlar Yeşil hareketin takipçileri olmayabilir. Artık hükümet ile şikayetler var toplumun farklı parçalarıdır. Ne İran ne oldu ki şimdi muhalefet grupları bile bu muhalefet yapılandırılmış değildir için daha fazla siyasi boşluk vardır. Muhalefet bu onun zayıflık olduğunu fark eder. İkinci önemli gelişme ise rejimi ve özellikle yüksek liderinin artık meşruiyet sorunu olması. Bu konuda hiçbir ampirik veriler, ancak nüfus soruları Ayetullah Ali Hamaney güvenilirliğini önemli bir bölümünü bir İslam devleti önderlik edecek. O değil doğru iki yıl önceydi.

Ne halkın gözünde Ahmedinecad konumu nedir?

Bildiğim kadarıyla Ahmedinecad gider gibi, o çok zeki rakibini marginalizing yer almıştır. Artık onun etrafında daha küçük bir daire olduğunu, ancak yine de çok birleşik bulunmaktadır. Orada muhafazakarlar arasında Ahmedinecad karşı bir eleştiri çok, reformcular veya Yeşil hareketi unut olduğunu. Bir başka önemli gelişme ise muhafazakar din adamları şimdi dini bir lider olarak Hamaney meşruiyetini sorgulamaya, ve çok karşı daha vardır o da siyasal sistem içinde yer haline gelmiştir nasıl. Bu gelişmeler gerçekten sıradışı. Bu yakın gelecekte farklı bir sistem meydana getirmek olacak mı? Ama bu uzun süre içinde değişime yol gidiyor Muhtemelen hayır.

'ABD zor ama aynı zamanda zeytin dalı uzatan Tahran'

Abdo, ABD yönetiminin aynı anda İran'a karşı iki politikalar izlemektedir diyor ki:

"Bu akıllı ve başında meydana gelmiş olmalıdır. Bir sert politikası, yaptırım ve bazen zor bir retorik, ama aynı zamanda bir zeytin dalı uzatmıştı. İki strateji anda ve onlar birbirlerini tamamlayan umuyoruz. Ama olsa farklı bir sesi İran'dan gelen Bak, Cumhurbaşkanı Ahmedinecad'ın Başkan Obama davet ve biz farklı bir sesi ABD'den gelen Bak, bu sistem içinde 30 yıldır önemli kişiler için iman etmiş bu ilgi için bunu gerçekleştirmek zorunda ABD ile düşmanca bir ilişki var. "