23 Kasım 2010 Salı

CASUSLUK ÇETESİNİN HEDEFİNDE BU KEZDE 250 KİŞİLİK SUBAY GRUBU VARDI.

deniz subayları çok sayıda Deniz Kuvvetleri içinde bir casusluk çete halinde devam eden bir soruşturma kapsamında kadarıyla dolayısıyla sorguya edilmiştir.
Deniz Kuvvetleri içinde bir casusluk çete ilişkin soruşturmada ortaya çıkan son kanıt grup üyeleri özellikle amiraller ve üst rütbeli generaller dahil olmak üzere 250 askeri ve deniz subayları hedef olduğunu göstermektedir.

Şimdiye kadar, savcılar 50 daha fazla süre tanıklık etmek üzereyseniz, çetenin potansiyel kurbanların 200 konuştum. yabancı istihbarat servisleri satmak için şantaj yoluyla yüksek rütbeli subay ve üst düzey bürokratlar arasında önemli devlet güvenlik bilgileri çıkarmak için fuhuş halkası kurulmuş - - Görevliler çete tarafından ensnared tek tek sorguya edilmiştir. Savcıların çete kritik pozisyonlarda hepsi aileleri hakkında ayrıntılı bilgi ve 250 subay gizlice kaydedilen video görüntüleri de dahil olmak üzere kişisel bilgileri elde ettiğini bulduk.

Bu arada, sivil savcılar var askeri savcılığa, fahişe ile pozisyonlar ödün içinde çete tarafından çekildi bu kurbanlar, ilgili durumlarda iletti. Ek aramalar ve baskınlar yeni ortaya çıkan kanıtlar aşağıdaki 100 yeni yerlerde yapılmıştır. Müfettişler şu anda 250 herhangi bir çete hayati devlet güvenlik bilgi sızdırılmış olup olmadığını bulmak için çalışıyoruz.

Bu arada, savcılık da çete adına fahişe gibi davranıyordu 18 kadın askerin 13 Modern Yaşam Derneği (ÇYDD) için laik Destek burs kazanmıştı bulundu. Savcılık şimdi bu ayrıntı nasıl çete fuhuş için işe kadın başardı ve şantaj belgeleri vardır.

subay evlerinin bazılarında, polis zoosexual içeriği ile çocuk pornografisi ve görüntüleri ele geçirdi. Cinsel amaçlı reşit olmayan çocukların sömürülmesi bireysel bir suçtur, çünkü bu kişiler ayrı ayrı incelenecektir. Ancak polis yine de ele geçirilen malzeme çetenin faaliyetleri ile ilgili olabilir mi içine arıyoruz.

KABİNE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KISITLAYICI MADDELERİN DEĞİŞTİRİLMESİNİ TARTIŞIYOR.

Kabine basın özgürlüğü kısıtlayıcı maddelerini değiştiren tartışıyor


Zaman'ın Büşra Erdal da dahil olmak üzere gazetecilerin onlarca karşı devam eden dava, binlerce var.
Kabine Madde 285 ve basın özgürlüğü önce büyük engel olarak ve soruşturma ve gazetecilere yönelik başlatılan olmak suç davalarında en önemli nedeni olarak görülüyor Türk Ceza Kanunu (TCK) 288 değiştirme nasıl görüşmek üzere Pazartesi günü toplandı.

Değişiklikler gelecek incelemeler ve makaleleri üzerinde gazetecilere karşı ceza davaları önlemek istiyor Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan mevzuatın bir teklif parça yer almaktadır. Tasarı ve görüşülmek üzere Meclis'e iletilmek üzere ayarlanmış yeni yıl geçmesi bekleniyor.

Madde 285, devam eden bir soruşturma veya ceza durumunda "gizliliği ihlal" suçunu ve Madde 288 suç vakalarının Yüzlerce birçok gazeteci ve çeşitli basın organları karşı benzer gerekçelerle savcı tarafından yayımlandı edilmiştir. "Yargıyı etkilemek". Kabine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında saat dün sabah toplandı.

Toplantı zamanı Today's Zaman 'de oturumunda hala baskı içine gitti. İlk gelen haberlere toplantının ana odak iki azılı maddelerini değiştiren yönelik çabaları olduğunu söyledi. Iki makale sık sık Türk basınının "Madde 301" olarak adlandırılır.

301. "Türklüğe" hakaret ve ülke kurumları için birçok yazar, aydın ve gazetecilerin kovuşturmaya geçmişte kullanılmıştır. 2009 yılında revize edilmiştir.

Adalet Bakanlığı'ndan bir yetkili bakanlık basın özgürlüğü önce engelleri ortadan kaldırmak için istekli olduğunu geçen hafta Today's Zaman'a konuşan ve bir ilk adım olarak, bu tasarı için bekliyordum ki öngören Madde 285 ve 288 değişikliği TCK yeni yıl önce TBMM'de onaylandı.

Bakanlık aslında Kurban Bayramı, geçen hafta gerçekleşti ancak zaman içinde tamamlamak için başarısız dört günlük Müslüman tatil önce onaylanmış fatura var planlıyordu. Onun tamamlanması Türkiye'nin üyelik hedefi konusunda Avrupa Komisyonu'nun yıllık ilerleme raporunun topuklar üzerinde izler. Rapora göre, Türkiye'de gazetecilere yönelik davaların çoğalması ifade ve medya özgürlüğü konusunda AB'nin uyarı merkezinde yer almaktadır. muhabirler ve editörler Binlerce hangi sanık koşullar bir askeri darbeye uygun bir zemin oluşturmak için planlamakla suçlanıyor Ergenekon davası, kendi kapsama için yargılanıyor.

Geçen yıl Kasım ayında, Adalet Bakanlığı 4.139 soruşturma geçen yıl gazetecilere yönelik başlatılan olduğunu söyledi. Bugün bu sayı 5.000 'den fazla duruyor. yargı sindirme aslan payını alan gazeteler Zaman, Taraf, Bugün, Yeni Şafak, Star ve şimdiye kadar toplam 3500 üzerinde araştırmalar yüz Vakit gazeteleri vardır. Bu soruşturmalar Of, iddianameler ve 2000 için kabul edilmiş onların denemeler başladı. Bu gazetelerinden haber editörleri yargı onlar için yazmaya sessizlik gazeteciler çalışıyor söylüyorlar.

Beş gazeteci yazdıkları makaleleri parmaklıklar arkasında şu anda. bir terör örgütüne üye suçlanan gazetecilerin sayısı 25'tir.

KÜRT AYDINLAR GÖLGE İKTİDARIN BDP VE CHP Yİ İTTİFAKA ZORLADIĞINI İDDİA EDİYOR.

Kürt aydınlar iş başında gölgeli güçleri CHP-BDP blok şeklinde söylemek

Kürt yanlısı Barış ve Demokrasi Partisi bir heyet, CHP milletvekilleri, mutlu bir bayram diliyorum 17 Kasım tarihinde Ankara'da CHP genel merkezinin ana muhalefet ziyaret etti.
Kürt aydınları kuvvetle gelecek yıl yapılacak genel seçimlerde daha fazla oy toplamak için Kürt yanlısı Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) arasında bir ittifak fikrine karşı çıkıyor.

Ümit Fırat, Today's Zaman'a konuşan bu önemli aydınlarından biri göre, iki taraf arasında ısınma atmosferde samimi olarak Baykal'ın bir video bırakarak görevinden eski CHP lideri Deniz Baykal devirip aynı çevreler tarafından son adım Mayıs ayında bir parti milletvekili ile ilişkisi. Fırat için, CHP'nin dümen gelen Baykal hem kaldırma ve BDP yakın iterek iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) için daha popüler bir muhalefet kurma çabaları vardır. Baykal, ancak seks kaseti skandalı CHP liderliğinden istifa kimse gizli kayıt sorumluluğunu üstlendi. Spekülasyon Baykal liderliğinde çünkü altında CHP bir hükümet alternatifi yapmak çabaları, parti sürekli AK Parti'ye zemin kaybetmişti. Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Bayram Bozyel ve Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP) genel başkan yardımcısı başkan Nizamettin Maskan da CHP-BDP seçim bloku çabaları kınadı. Özellikle, CHP, farklı etnik, kültür ve Türkiye'de dinlerin insanlar için hak ve özgürlükleri genişletme girişimleri en açık sözlü eleştirmenlerden biri olmuştur, çünkü Kürtler tamamen kültürel haklar taleplerini zemin kaybedecek dikkat çekti.

Ana muhalefetteki CHP ve önümüzdeki 2011 genel seçimlerinde Kürt yanlısı BDP arasında bir ittifak olasılığı iki taraf arasında oldukça sıcak bir atmosfer görevden aynı çevreler tarafından son adım olduğuna inanıyoruz Kürt aydınları arasında tedirginliğe neden oldu Eski CHP lideri Deniz Baykal

"Bu Baykal kaset olay sürecinde son hamledir. Birlik [öneri] yeni bir siyasi oluşum yerine [doğu ve güneydoğu] bölgelerde daha fazla sandalye kazanan ya da demokratik bir kuruluş haline dayanmaktadır. Bu ittifakın temelini de AK Parti'nin karşı olmaları, "Fırat.Bozyel konuda Fırat ile kabul etti ve CHP ile BDP müttefikleri eğer kendi raison d'etre reddi anlamına geleceğini de sözlerine ekledi söyledi. "Doğal olarak, Kürtler ve bu ittifak içinde aradığınızı CHP zihniyeti tamamen Kürt taleplerine kapalı olduğu için kaybeden taraf olacak bulamazsınız" dedi.

Maskan, diğer taraftan, sadece Parlamento içinde ek sandalye ile ilgilenen taraflar ile böyle bir ittifak kolaylaştırmak verebilecek olanakları, ilgili tartışma olmaması dikkat çekti. "Her iki taraf da demokratikleşme onların yaklaşımında sorunları var. Öncelikle bu ilerleme sağlanması gerektiğini "Maskan ekledi.

AK Parti seçim bloku tahttan mi?

CHP-BDP ittifak tartışmaları CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum onlar BDP lideri Selahattin Demirtaş bir ittifak önerisine yanıt olarak, "Türkiye'de eşitsizliği azaltmak için taahhüt" herhangi bir parti ile işbirliği yapmaya açık olduklarını söyledi bir hafta önce başladı. Batum sözlerini onlar "bir ittifak arayışı içinde" değildir. Demirtaş sonra dedi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra ve bazı CHP milletvekillerinin öfke çekti "CHP ile bir seçim bloğu mevcut şartlar altında mümkün değildir oluşturulması."

Ancak BDP bir seçim bloku oluşturma ihtimalini CHP milletvekili başkanı Mesut Değer gibi kesildi değil, son zamanlarda insanların ülkenin doğu ve güneydoğu bölgelerinde yaşayan Türkiye'de bir CHP hükümeti yol açacağı bir ittifaka sıcak olduğunu söyledi. O da bu planlı ittifaka katılmak için tüm sol partiler çağırdı.

geleneksel anti-demokratik yollarla benimsedik - - Ankara'da, Meclis koridorlarında bazı grupların iddialı planları odaklanan tartışmalar ile dolu olan 2011 seçimlerinde AK Parti tahttan indirmek için çok daha popüler bir muhalefet oluşturmak için. Bu spekülasyonlar göre, bu çabaların AK Parti'ye düşmanlık gerekçesiyle bile en uzak ideolojilerin bağdaştırmak olabilir. o an, bu çabaları da CHP ve BDP içeren ve önümüzdeki seçimlerde hükümet dışından sonra Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından desteklenen bir solcu hükümet yol açabilir, hatta bazı nota de oldukça zor görünüyor rağmen.

Ancak, CHP ve BDP arasında bir seçim bloğu sonucu olarak diğer bazı yorumlar var. bu bir gerçek oldu, bazı CHP MHP ve bazı sol partiler kendi milliyetçi seçmen kaybeder çünkü BDP AK Parti kendi din duyarlı seçmenler kaybedecek ise bu iki grup fikir duramaz çünkü bu ittifak, her iki taraf zarar vereceğini söylüyorlar Bu tür işbirliği. CHP'nin milliyetçi bileşenlerin bir terör örgütü olarak Kürdistan İşçi Partisi (PKK) ilan BDP duraksama rahatsız olmakla birlikte, BDP muhafazakar seçmenlerin CHP sadık laik duruşu ve dini özgürlüklere karşı olan mutsuz. Esat Canan da mevcut BDP politikacılar ile çalışmış eski bir CHP milletvekili, bu iki partinin böyle bir ittifak yapmaya mümkün değildir Today's Zaman'a konuşan, fakat gerçekte, eğer her iki taraf için iyi bir karar olmaz o Kürt partileri BDP dışında oy yol açacak çünkü. Sedat Yurtdaş, bir başka önde gelen Kürt siyasetçi, Canan ile tamamen aynı fikirde. O Kürt haklarına karşı CHP'nin mevcut tutumunu Kürtlere sempatik görünmek asla "dedi.

Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) ve Halkın Emek Partisi (HEP) - - 1991 seçimlerinde bir ittifak içine giren iki partinin selefim. SHP-HEP ittifakı çok tartışmalara yol açtı. HEP üyeleri, sadece beş ay sonra SHP den istifa etti ve Demokrasi Partisi (DEP) kuruldu. Kürt büyük SHP zarar aynı zamanda, HEP milletvekili Leyla Zana tarafından bir girişim onu milletvekili yemini etmesi. Halefi, CHP, seçmenleri bu konuda olayı unutturmak için yıllardır büyük çaba sarf edilmiştir.