28 Ekim 2010 Perşembe

TÜRK İŞ ADAMLARI DERNEĞİ TÜSİAD KÜRT SORUNU ÜZERİNDE LİDERLİK ROLÜNÜ ÜSTLENİR.

Türk iş grubu TÜSİAD Kürt sorunu üzerinde liderlik rolünü alır


yeni bir anayasa ele alınacak Demirtaş (R), ana sorunlar göre ', konuşma, inanç özgürlüğü ve örgütlenme özgürlüğü Kürt sorunu.' oldular
Türkiye'nin en etkili iş gruplarından biri yeni, eller yaklaşımı Kürt yanlısı parti üyeleri hosting sonra Diyarbakır'a bir iade-i ziyaret umut verici, ülkede Kürt sorununun çözümü için alıyor.

Kürt sorunu, Türkiye'de yeterli bir demokrasi eksikliği ülke ve sonuçları karşılaştığı en büyük sorun, Ümit Boyner, Türk Sanayicileri iktidar kurulu ve İşadamları Derneği, ya da TÜSİAD başkanı Çarşamba dedi.

"Kimlikler, özgürlükler ve güçler ayrılığı" - O grup, Kürt yanlısı Barış ve Demokrasi Partisi, ya da BDP ile diyaloğunu devam edeceğini ve ülkenin "üç bölücüler" dönüştürecek yeni bir anayasa hazırlamak için çalışma sözü verdi - içine "üç unifiers."

TÜSİAD henüz yeni anayasa konusundaki tutumumuz özelliklerini dışarı çalışıyor - bu yapılmalıdır nasıl, bu özellik hangi ilke ve nasıl detaylı olmalıdır - ve bu düşünceleri paylaşacağız yakında halk olacak, Boyner ile yaptığı toplantıda şunları söyledi BDP.

Kürt yanlısı partinin eş liderleri, Selahattin Demirtaş ve Gülten Kışanak, BDP yardımcısı lideri Tuncer Bakırhan ve İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ile birlikte Çarşamba günü TÜSİAD ziyaret etti.

Hem Boyner ve Demirtaş toplantı sonrasında basın seslendi. Boyner Türkiye, hangi Demirtaş TÜSİAD önemli katkılar sağlayacaktır "dedi bir süreç için yeni bir anayasa hazırlanması konusundaki görüşlerini paylaşmak için BDP teşekkür etti.

Demirtaş göre, temel sorunlar ve yeni bir anayasa içinde ele alınması gereken "Kürt sorunu, konuşma, inanç özgürlüğü ve özgürlüğü organize etmek." O da sivil toplum örgütleri olmak için çok önemli olduğunu Boyner açıklaması ile mutabık kalınan süreci ile ilgili ve siyasi partilerle diyalog içinde. Bu şekilde fikir ve öneriler Paylaşımı TÜSİAD ile ziyaret için neden oldu, Demirtaş ekledi.

TÜSİAD önce Demokratik Toplum Partisi, ya da DTP, BDP artık kepenkli selefi ile 2009 yılı Temmuz ayında toplanıp.

Çarşamba konuşan Boyner ve 2011 TÜSİAD 40. yıldönümü münasebetiyle söyledi grup Diyarbakır'da da dahil olmak üzere Anadolu'nun pek çok aktivite, yapacak. BDP ve Boyner davet etti güneydoğusunda kente TÜSİAD iktidar kurulu diğer üyeleri ve organizasyon orada bir sonraki toplantılardan birini yapacak umut, Demirtaş'ın söyledi.

"Bu fırsat ile, gün Diyarbakır'a gelip tüm yerli ve yabancı işadamları ve işverenler, özellikle bölgede kökenleri, olanlar arayacak TÜSİAD [var] olacak" diye ticaret ve yerel yönetimlerin tüm odaları soran dedi Güneydoğu'ya yatırım çekmeye yardımcı olur.

TÜSİAD ve BDP duruşları arasında ortak paydalar ilgili bir soruya, Boyner şunları söyledi: "demokrasi açığı tahmin; kimliklerin problem çözme üzerinde farklı düşünüyorum Türkiye'de birçok çevrelerin yok. Ben hiçbir siyasi partiye gelen açıklamada, 'Bu olduğu gibi kalmalı,' hiç duymadım. Önemli şey yapacağız nasıl; [biz nasıl] bizi birleştiren noktalara geliyor. Biz [BDP ve TÜSİAD] bu konuda çok paralel düşünceler olduğunu gördüm. "

Başka bir sorusunu yanıtlayan Boyner o Meclis'te farklı görüşlerin temsil önler söyledi seçim barajının yüzde 10 daha düşük grubun arama tekrarladı.

"Çok dil şiddet arındırılmalıdır önemlidir," diye ekledi. "Biz birbirimizi ve bina empati anlayışı uzlaşmacı bir dil ile Türkiye'nin birçok sorunu çözecektir."

B11 |
B13 |
B15 |
B17 |
B19 |
B21 |
B23 |
B25 |
B27 |
B29 |
B31 |