12 Ağustos 2010 Perşembe

BAŞBAKAN YARDIMCISI BÜLENT ARINÇ MAHKEMELERİN ÇELİŞKİLİ KARARLARI DÜŞÜNDÜRÜCÜ DEDİ.

Yardımcısı premier o Sledgehammer üzerinde çelişkili kararları pişmanlıklar diyor

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç şüpheliler karşı çelişkili mahkeme kararlarının bir davanın parçası olarak sözde bir darbe planı karşı çalıştı Sledgehammer Güvenlik Harekatı Planı denilen üzücü açıkladı.

O 102 Sledgehammer zanlılarını askeri tüm üyeleri karşı bir tutuklama emri ile son iptali için İstanbul mahkeme tarafından atıfta bulundu. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi 23 Temmuz şüpheliler karşı bir tutuklama emri çıkardı. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi, ancak, garanti iptal.

Şüpheliler Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) hükümeti görevden almak için çalışıyoruz suçlanıyorlar. Sledgehammer komplo planları İstanbul'da büyük camilerin bomba ve bir Türk jet vurmaya içerir. saldırılara karşı bir halk huzursuzluk askeri devralma içinde arsa göre neden olur.

102 şüpheli hakkında "Farklı mahkeme kararları üzücü vardır. Bir yargıç tatile gitmeye böylece başka bir hakim tarafından yerine zorlanmıştır. Yeni yargıç tutuklama emri iptal etmeye karar verir, "Arınç NTV canlı bir TV programına dün söyledi. tutuklama emrinin iptali İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yargıç tarafından beklenmedik bir hareketin sonucudur. Mahkeme Bülent Akasma liderliğindeki yargıçlardan oluşan bir grup emri karşı zanlıların avukatları tarafından itiraz incelemek gerekiyordu. Ancak, beklenmedik bir hareket, Akasma yaz tatili ve gönderildiği - geçici yerini - bir başka yargıç tarafından. Yeni yargıç emri iptal emretti.

Başbakan yardımcısı da gazeteci Tuncay Özkan, halen terör örgütü üyeliği suçundan hapiste ile sempati ifade etti. Arınç yetkililer Özkan's şikayetlerine kulak vermek gerektiğini söyledi.

Gazeteci son zamanlarda Sledgehammer karşı tutuklama emirlerini iptal aleyhinde konuştu şüphelenir. diğerleri serbest kalmasına izin iken Özkan, şüpheli bir grup göre mağdur edilmiştir. Gazeteci Eylül 2008'de Ergenekon davası kapsamında tutuklandı. Gazeteci de onun uzun hapis kamuoyunun dikkatini çekmek için açlık grevine başlayacağını söyledi.

CHP DE YİNE TELEKULAK SKANDALI.

Ana muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) bir kez daha bir konuşma kulak misafiri olarak bir cep telefonu aracılığıyla iddia edilen hangi parti lideri Kemal Kılıçdaroğlu söz edildi ilginç bir konuşma yaparken, bir CHP milletvekili bir oyun masada oynuyordum ortaya koymuştur sarstı olmuştur.

gazeteci Hadi Özışık, Salı günü Özışık radyo programında bir canlı sohbet için CHP Milletvekili Bayram Meral adlı sonra, Meral yaptığı telefon konuşmaları yer alıyor kapatmak unuttum Yakındaki kulak misafiri vardı.

Basında çıkan haberlerde bir konuşma ile başladı ki: "Kim oynuyor? Kimin açmak değil mi? "Konuşmanın geri kalan Meral bir oyun masada olduğunu göstermektedir. Eğer terleme buradan para almak için yaparken İddiaya 40 derece ısı altında "kötü Kılıçdaroğlu terlemesi bir noktada" dedi. Ayrıca "midir bu fuar şeklindeki sözleri oldu?" hangi masada insanlar yüksek sesle güldü.

Olay ilk internethaber.com, ki Özışık aittir bildirildi. Best FM radyo günü Özışık Çarşamba günü yaptığı açıklamada "deneyimli" dedi Önder Sav ile olay gibi ilginç bir olay. "

Özışık bir olay CHP Genel Sekreteri Sav 2008 yılında karıştığı atıfta bulundu. Vakit günlük Sav ve Bolu Valisi Mehmet Ali Serindağ arasındaki konuşma parçası yayınlandı nedenle tartışma başladı. Günlük ise bir gazeteci CHP genel sekreteri o geçmişte İslam ve Hazreti Muhammed ile ilgili yapmış tartışmalı açıklamalar yorumlar için sormak için aramıştı açıkladı. Sav Serindağ ile o çağrı aldı konuşan ve şöyle dedi: "Biraz bekleyin. Ben bir misafir var. "Eğilip onun cep telefonu ama kapatmak için unuttum. Daha sonra vali ile yaptığı konuşmayı sürdürdü. Vakit muhabiri ile 42 dakika süreyle cep telefonu pili veya telefon dışarı koştu önce görüşmesi kaydını güçlü Sav tarafından kapalı olduğunu söyledi.

Bu şüphe ve iddiaları CHP bürokrasi, yargı ve askeri bağları bulunan için kanat gibi konuşmanın içeriği rahatsız ediyordu. Sav vali ne CHP Bolu verilen desteğin artırılması için neler yapabilirim soruyordu.

Basında çıkan haberlerde Kılıçdaroğlu sert mitinglerindeki eserler olarak bu anayasa değişikliği paketi için 12 Eylül referandumda "hayır" oyu için destek toplamak için işaret, CHP milletvekilleri kendilerini eğlenceli vakit geçiriyorsunuz.

bir video bir web sitesinde Mayıs ayında hangi iddia edilen bir CHP milletvekili, başka bir video iddia edilen bir kadın ile CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi gösteren bir ilişkiniz eski CHP lideri Deniz Baykal gösterir arka ardından da parti sarstı.

Hamzaçebi, Kılıçdaroğlu, Baykal istifa için baskı sonra liderlik geldi yakın olduğu bilinen, yakın temas içinde bir kadın sadece SK olarak bilinen görünüyor Kayıt yourfilelink.com web sitesinde yayınlanmıştır.

Bazı ifadeler kayıt üzerinde duydum izlenimini Piyasaya sunulduğundan Kılıçdaroğlu, liderlik bazı CHP tarafından bir komplo tutumundan Baykal kaldırmak olarak görülmüştür karşı intikam etmek üzere hazırlanmıştır olabilir verin.

Hamzaçebi video hakkında konuşmak bekleniyordu ama onun sessizlik tutulur ve son dakikada Çarşamba günü bir basın toplantısı iptal edildi. Kaynaklar, başkan yardımcısı ve yasal takip konuyla ilgili başlamıştır sessiz şimdilik devam edeceğini söyledi.

Gazeteciler sorun dün ve Kılıçdaroğlu Hamzaçebi ilgili hakkında, "Özel hayatın şey siyaset ile ilgisi yok gerektiğini söyledi Kılıçdaroğlu sordu."

, Gazetecilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleri bu Baykal ve video bir komplo o Kılıçdaroğlu, skandal üzerine istifa üzerine Baykal'ın yerine en kazanmak için durdu biri tarafından tasarlanmış, onu hatırlattı o Erdoğan değil "dedi neden bahsettiğini biliyorum.

"Ben kimseye ihanet asla. Başbakan kadar onun ne anlama geldiği hakkında konuşmak gerekir. O Baykal demektir, ben Baykal ihanet asla. bu başbakanın görevi mi CHP'nin işlerine karışmaya? O Erbakan ve Dubai anlaşması konusunda benim aramaları cevaplamak gerekir "diye bir yolsuzluk iddiası referans ve Erdoğan ve Milli Profili lideri Necmettin Erbakan arasındaki ilişkiyi dedi. Bu arada, İstanbul, Çetin Soysal, diğerine CHP Milletvekili Bodrum tatil kasabasında bir kadın ile görülme sonra medyanın dikkatini çekti.

ÖLÜ DENİZ FETHİYEDE NABZI DİRİLTECEK SPOR.

Feel Rush!" Spor Fethiye ve Ölüdeniz içinde nabız artırmak için

diğerleri boşuna bir dağ bisikleti aynı yol alarak yendi Bazı için dolambaçlı bir dağ yolunda aşağı bir dolmuşla bir yolculuk yeterli bir macera biridir. Ama Fethiye ve Ölüdeniz burada, birlikte muhtemelen bazı Türkiye'nin en güzel sahne bazı darbe yapmak için en iyi fırsat sunar onun çok coğrafya ve beat davul gibi kalp pound.
hava, Taking dağa tırmanma, aşağı bir kiralama üzerine savrulan, turkuaz suları ile kayak: Bu alan aktif spor çeşitli bulunmamaktadır. daha fazla yalan bir havuz daha yapmak istiyorum veya bu size ihtiyacınız olan bilgiyi bir bara kadar destek çıkanlar için. Okuyun.
Babadağ, Ölüdeniz'den yamaç paraşütü.
Yamaç Paraşütü nazik neredeyse Zen deneyim olabilir, ama gerisini çoğumuz için bir adrenalin spordur o yüz. Özellikle ilk kez yapıyorum. Yolculuk kamyona Babadağ kadar bazıları için başlı başına bir beyaz knuckle yolculuk olduğunu. Ne zaman tam 1988 metre kırsal genelinde görüş ve denize olsun ruhları boğaz ve kalp pound yapar. "Benim için Babadağ üst kalkış aşağı çalışan vızıltı ve aniden ben uçuyordu hissi en şaşırtıcı duygu vardı: O dan ben bağımlısı oldu da. o düşüncesiyle Ve bu bir sadece benim yumruk tandem uçuşu oldu. "Barış Aksoy sırıtıyor.
Şimdi tam yetkili bir pilot ve diğerleri bu yüzden de aynı deneyimi olabilir ki yamaç paraşütü alır. Ölüdeniz bu sporun sunan firmalar haklı olarak onların itibar gurur duyuyoruz. Babadağ muhteşem bir dağ, çevresi üzerinde kule ve dünyada Town Table Mountain ile Cape birlikte, Güney Afrika en iyi yamaç paraşütü sağlar.
Babadağ tepesine yol ve iki alanda kalkış yakın ve sürüş kadar açık kamyon su yüzüne çıkmıştı olmuştur kendisi heyecan verici, arazi gibi değişir, hava ve soğur geniş görünümler önce dışarı uzanan.
Microlighting.
"Neden Kalkan'a öğle yemeği ve alışveriş bir nokta uçamaz sonra Patara'da bir şekilde geri Ovacık için yüzmeye? Için mola" Gustav Van Vuuren, sahibi Güney, Ovacık, bir Microlighting şirketi Fly yazan bir bölge ve turist konut Ölüdeniz üzerindeki dağlarda. Neden gerçekten?
Farklı bir şekilde bu bölgenin güzelliğini görmek için bir iki microlights Gustav ve şirket tarafından işletilen ve konforlu arka koltuk bulunuyor. arkasında büyük bir fan ve bir çim motorlar arka pırpır benzer masif renkli pterodactyls gibi onlar da bu zeminde için biraz gürültülü olabilir ama pilot ve yolcu için, kulakları sağlam kask olabilir tek ses kaplı duydum pilot çalıştıran yorum olduğunu. Ve herhangi bir soru gerek yok not olduğunu sormak varsa.
konumu Güney's Ovacık Vadisi'nde şerit kalkış Fly Yani microlight havadan sonra pilot olabilir, rüzgar yönüne bağlı olarak ve Kaya Vadisi, Ölüdeniz ve Kelebekler vadisine kadar sinek üzerinden dışarı kafa hızı. Yetenekli bir microlight pilot alçak çok, öylesine kalıntıları lagün veya Kayaköy ve St Nicholas Adası, evinizin ya da hangi kalıyorsun otel çevresinde teknelerde sualtı bu görünümünü açıkça görülmüş olabilir uçabilirsiniz: Bazı harika fotoğraf yapma fırsatları profesyonelleri ile rakip!
2 ila 3000 metre Yükseklikleri sen Babadağ ve diğer bazı yerel dağların üstünde uçmayı sağlayan ulaşılabilir. Ayrıca harika serin bu yükseklikte geçerli: ferahlatıcı plajları ve kasabalarda ısı sonra.
Safari uçuşlar - şey kadar 200 kilometre - Patara, Xanthos sizi alabilir. Patara de yapabilirsiniz topraklar: şaşırtıcı tarihi kalıntılar alarak ve yüzmek olsun ve 18k plaj gelen Caretta kaplumbağaları ile ünlü yemek yediğini kum erken yaz aylarında ve bir çizgi yapmak yavru sırasında yumurtalarını bırakmak için Denize yaklaşık 60 gün sonra.
Bu yeterince bir kez daha çıkar ve geri Ovacık uçmak değilse. o değil ilginizi çeken Kalkan ya da Kaş'tan bir yolculuk mümkünse. , Bir araba ya da taksi alımı için bir yere microlight ile gitmek büyük bir alternatiftir organize bir geziye gidiyor ya da otobüsü yakalamak. Uçan Kalkan'a öğle yemeği ve alışveriş bir nokta olabilir harika bir yoldur herkes mutlu tutmak ve aynı zamanda bir macera olmasıdır!
Wendy ve Steven Green hava Steven doğum gününü kutlamak için almaya karar verdik. bir microlight bir uçuş Onlar için bir heyecan olduğunu. "Biz microlights başının üzerinde yıldır ve biz bunu yapmak için plan tatile gelir, fakat bu aslında o yuvarlak var ilk kez her zaman uçan izliyor."
onlar kendi arkadaşlarına zeminde ve dalgalı hızla ufuk karşı uçakla edildi yükseklik kazanıyor çıkardı gibi. Bir süre sonra onlar geri döndü ve deneyim bildirildi. "Bu inanılmaz, harika oldu. Ne inanılmaz bir şekilde dağ ve sahil görebilirsiniz. En güzel doğum günü hiç tedavi! "Steve gözleri faltaşı gibi açılmış ve sırıtarak (tipik bir adrenalin işaretleri) ve dinleyecek kimse ile uçuş hakkında gevezelik olduğunu. "Bunu bir daha yapma fikrini olmaz. Bu parlak "dedi.
Eğer gerçekten bir taşıma yöntemi olarak microlight üzerine orada ders de kaydolmak için çengel almak. Sonra sonunda kendi doğru bir microlight pilot olabilir!
Gerçekten olağanüstü bir şekilde bir şeyler biraz farklı yaparken tatil olduğunuzu yapmaktır: bazı fantastik fotoğraf çekmek ve bir ömür boyu deneyimi yaşamasını olsun.
Deniz Kanosu
Deniz kanosu Inuit kuzey doğu Kanada Adaları ve sahil şeridi ve güney Grönland alıştırmak geliyor. Bu dalgaların karaya attığı odun çerçeveleri ve mühür derileri, hayatta kalmak için önemli bir araç dan kayaks kaynakları ve avcılık balık portaging kullanıldı onların kayaks yaptı. kayık şekli paddler için merkezi açılış kokpit uzayda baş ve kıç genişletme bir noktaya tekne daralma ile deniz seyahat için tasarlanmıştır.
Dean Livesley, hem de biraz onun uzmanlık yararına bir şirket Sevencapes sahibi değil iyi kayaks varsa. Diğer solo kayaker için ise yüksek standartlarda inşa edilen bazı iki kişi için inşa edilir. O kayak sanatı açıklar. "Inuit paddler için bir kayak ile ilgili olarak, gereken tasarım geliştirildi paddler deniz kanosu ile dengeleyen bir tekne farklı."
Diye devam ediyor. "Yeni başlayanlar silah raket çekerek ile ama onlar bütün vücudu becerilerini geliştirmek başlamak itmek için geminin dengesini çalışır. kayak ağızdan zarif bir uyum ve sakin bir koy evinde doğanın ritmine duygu içine yeterli paddler başlattı geliştikçe ya ve öfkeli bir deniz bir burun güçlü bir esinti mücadele yuvarlama vücut ile reaksiyona girer gibi. "
Güney batısında Türkiye, Fethiye, Ölüdeniz ve Yedi Burunlar çevresinde özellikle bölgede bir deniz kayakers rüya; sıcak bir turkuaz deniziyle ıssız koylarda kamp kürek tüm yıl boyunca gizli koyları, çok yüksek kayalıklarla ve batık kalıntıları keşfetmek. bir adrenalin acele flick için tuzlu suda her yöne uçan ile dalga üzerinden onsekiz knot rüzgar ve dilim içinde yelken up!
Bu bazı ayrıca nehir önceki yıl zaman su sel ve buz dağlardan dökmek erime kayak için fırsat var deneyimleri için. ivinti aşağı Çekim veya bazı yabani su müzakere harika bir yoldur adrenalin artırmaktır.
Dağ Bisikleti.
orman yolları ve çoban yolları bir labirent Güney Batı Türkiye'nin dağları kapsar. Bu kiralama mümkün 2000m tek parça ve toprak yoldan oluşan bir karışım yeşil yayla mera ve çam ormanı aşağı verimli kıyı ovaları ve dantel gibi koylar için süpürme yoluyla inen yukarıda kar çizgi değil. Tırmanış başında bekleyen Nazik bir kelime bölgenin coğrafyası açıklamak için değil, tırmanış zorlu ama en görüşlerini ödüllendirici vardır.
Ayrıntılı haritalar çok sapa giderek gelmek zor bir macera ve keşif yolculuğuna dönüşür. en bölgemizdir elde edilen tek şaşırtıcı sahne ana yol üzerinde çok gerisinde trafik bırakarak ortadan kaybolmak için önce kısa bir döngü sürer.
Simon Pointer, Manchester gelen dağ bisikleti seviyor. "Bir rota bulmaya çalışıyorsun, bu alanda bir maceradır. Yollar ve görünümler gerçekten şaşırtıcı. Bu gerçekten önemli iyi hazırlanmış olmaktır. "
Dağ bisikleti daha bölgede sevilen ve birçok tatil, bisiklet eşlenen rotaları veya rehberli turlar ile tutulmuş olabilir saygın seyahat acentaları tarafından düzenlenen haline gelmektedir. Pazar kulüp ishal de birleştirilebilir.
Rüzgar ve Kite Surfing.
"Rüzgar özgür" bir 1970 kitabı ve video film çok Caretta o bu spora onların bağımlılığı özetlenebilir. rüzgar sörfçü kurulu bir mutfak masasının zerafet ve yelken kendisi vardı O günlerde bir çarşaf dinamikleri vardır. Ama malzeme, teknoloji ve tasarım kullanılan son 40 yılda ve şimdi temel rüzgar sörfü bir değişikliği geçiren kimse azim ayakta kalmak zorunda kavramak içinde.
Rüzgarın çocukları için, Fethiye Merkezi ve Kafe Koca Çalış Fethiye 20 yıl önce bir rüzgar sörfü merkezi olarak kurulmuş ve daha sonra kısmen nedeniyle bu yana tek yer öğrenmek için varlık büyüdü vardır, kiralama veya diğer meraklıları ve ayrıca mix iki kardeş Yener ve Taner Aykurt ve ailenin geri kalanının coşku nedeniyle.
Yaklaşık on yıl önce onlar sörf uçurtma ve piyasaya da artık katamaran ve Lazer bot yelken öğretmek. Taner, 2006 yılında Türkiye'de 2007 ve 2008 ve sonra 2009 yılında ikinci sırada bulunuyor Freestyle şampiyonu vardır. Yener, 2007 yılında hız şampiyonu oldu. Bu geri ama koydu gerçekten profesyonel merkezi, ekipman kitlesi olan nerede bilgi ve başkalarına tutku vermek olduğunu.
Yaş sorun sörf öğrenmek için görünmüyor. Yener o eski kişi o windsurf için 72 yaşında olduğunu öğretti söyledi. "Yeni geniş yeni nesil kurulları ile bir saat hakkında temel rüzgar sörfü öğrenebilirsiniz. Hiçbir denge sorunudur. "
merkezinde Bugün insanlar çok ki, daha genç olan Daniella Kemna, on altı ve burada her yıl ailesiyle birlikte, hepsi de rüzgar sörfü aşk gelir dahil. Ama şimdi o uçurtma sörfü hata var. "Sen daha özgür hissediyorum," diye nasıl o rüzgarın en iyi şekilde vücudu tutmak için gösteriyor. "Ben ne kadar rüzgar aşağı yelken öğrendim. Gerçekten, ben daha şimdi rüzgar sörfü daha sörf uçurtma gibi: daha heyecan verici. Ailem ve ben ilk burada tatil geldi. Hepimizin sörf yapabilirsiniz öylesine ama şimdi daha da fazla sörf uçurtma gibi O günden bu yana ailem burada sahilde bir ev satın almış. "
Şener, "Su çok sıcak olduğu kadar Aslında Akdeniz ekler. Erken sezonda biz kiting baggies ve isilik yelek, git ama orta Haziran gelmek Ekim suyu yaklaşık 27 derece, belki daha sıcak aracılığıyla. o Med hiçbir dalgalar vardır, Güney Afrika aksine's gibi ama her şey daha eğlenceli hale getirir öğleden sonra, kes bir çok alırım. "
Yeni başlayanlar için, gelişmiş ve profesyonelleri bu yere gitmektir. Öğrenci Karen, "koşullar kötü olduğunu açıklıyor. Rüzgar genellikle 10:00 ve darbeler tüm yol hakkında aracılığıyla kadar başlar yaklaşık 17:00. Biz shore rüzgar buraya, daha sonra sahile çapraz geçiş tarafında bir sürü vardı. "
EMNİYET VE SİGORTA
Tüm aktif ve adrenalin sporları onlarla risk ve kaza unsurunu oluşabilir taşır. Bir yurt dışından seyahat sigortası emin bir ilgili etkinliklere katılmak için örtülü olmak için kontrol edin lütfen seyahat halinde. Soru sorun ve size sağlanan ekipman kontrol edebilirsiniz, rehberlik / liderleri talimat ve herhangi bir güvenlik ve acil sorunları anladığınızdan emin olun dinleyin. Bazı faaliyetler ve doldurulacak feragatnamelere katılım öncesi imzalanacak anket gerekir. Tıbbi koşullar ayrıca ajansı ve rehber / lideri farkında yapılmalıdır.
Türkiye'de seyahat acenteleri ise 'olmalıdır TURSAB' kayıtlı, ruhsatlı ve ilgili etkinlik çalışması için sigortalı

HSYK ATAMA LİSTESİ AÇIKLANMASINDA UFUKTA KRİZ GÖRÜNÜYOR.

HSYK atama listesi açıklanır gibi kriz ufukta tezgâh

Tahta geçen hafta müzakerelerinin ilk turu başladı ama bir uzlaşma gelmek için başarısız oldu.

Dünkü toplantı için mekan Dikmen Hakimevi, hakim ve savcıların Ankara için bir sosyal tesis edildi.

HSYK Başkan Vekili Kadir Özbek kurulu kendi çabayı atamalar hakkında en kısa sürede karar vermek için çaba sarf etmelerini söyledi.

birkaç Türk gazete göre, Buna rağmen, site her zaman yakında bir uzlaşma mümkün değildir. HSYK üyeleri bildirildi kez daha savcıların Ergenekon, toplumda bir darbe yolunu açmak amacıyla kaos kışkırtmak için çalışan suçlanıyor gizli bir suç şebekesi devam eden soruşturma nezaret kaldırmaya çalışıyorsunuz.

Randevu listesinin onayını gecikmesi hakim ve savcılar üzerinde olumsuz etkileri vardır. Onlar herhangi bir planları önümüzdeki yıl belirsizlik nedeniyle ilgili yapamazsınız hangi atanacakları il hakkında. Hatta okula çocuklarını kayıt değil, örneğin. Hakim ve savcıların atama listesini en kısa sürede sonuçlandırılacaktır umuyor yüzden.

yıllık yargı randevu listesinin son hali üzerinde HSYK's düşünmenin çok tartışmalı geçen yıl kutlandı. O hakim ve savcılar, Türkiye'nin en iyi ceza davaları yapma kaldırılması önerilen sonra HSYK üyesi Ali Suat Ertosun çıkmaza için görüşmeler getirdi. Ertosun bu hakim ve savcıların Ergenekon davası dahil - ki askeri personel, işadamları ve gazetecilerin onlarca halen yargılanıyor - görevlerinden kaldırılması gerektiğini savundu.

Ayrıca savcıların Kürt Demokratik Konfederasyonu (KCK) içine prob yapma kaldırma çağrısında bulundu - Terörist Kürdistan İşçi Partisi'ne (PKK) kentsel kol - ve Albay Cemal Temizöz, öldürülmesi olumsuz yönde etkilediği hapis Türkiye'nin güneydoğusunda 1990'lı yıllarda jandarma tarafından yüzlerce sivilin.

Adalet Bakanlığı ise, şiddetle bu talepleri ve hakim ve savcıların aksine görevde kaldı.

Orada korkuları kurulu bir bataklık içine tekrar yeni bir girişim Ergenekon savcıları kurtulmak nedeniyle bu yılki görüşmeler sürücü edeceğiz.

Cihaner üzerindeki belirsizlik

Randevu listesi bildirildi Yalova, Antalya, Marmaris ve Tekirdağ'da mahkemelerde yeni başkanı yargıç içerir. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ofisi de Yargıtay üyesi olarak Hüseyin Boyrazoğlu ve son seçimden sonra yeni bir top savcı bekliyor.

Bu HSYK Ankara'ya Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner atamayı planladığını öne sürülmüştür. plan başarısız olursa, savcı bildirildi Bursa'ya atanır.

Cihaner daha ona karşı devam eden iki olgu tanınır. Diye Şubat Ergenekon üyelik için tutuklandı. Bir şüpheli askeri komplo katkı iktidar zayıflatmak suçlanıyor Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti).

Cihaner hapisten Haziran ayında tartışmalı bir Yargıtay kararından sonra serbest bırakıldı.

Savcı güç ve belgelerin tahrif kötüye o yürütülen bir soruşturma sırasında suçlandı ancak 11. Odası Yargıtay of tartışmalı bir iktidar tarafından temize oldu.

Ayrıca bu HSYK yeni bir konuma Osman Kaçmaz Sincan 1 Ağır Ceza Mahkemesi hakimi atamayı planladığını iddia vardır. 2009 yılında Adalet Bakanlığı Kaçmaz ile barodan kovulma tartışmalı kararlar geri 2008 uzanan bir dizi nedeniyle talep etti. May 2009 yılında Kaçmaz Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, on yıl-eski dolandırıcılık davasında şey vatana ihanet dışında bir başkan yargılanıyor anayasal kısıtlamalar rağmen yargılanmaları gerektiğini söyledi

ENERJİ BAĞIMLILIĞI ESKİ İKİ RAKİBİ YENİ ORTAK YAPTI.

Ne zaman Ankara ve Moskova, 1984 yılında ilk doğal gaz tedarik anlaşması imzaladı, Türkiye'de bazı enerji uzmanları, ülkenin satın sözü vardı tüm gaz tüketmek mümkün olmaz endişeleniyorum.

Bu korkular temelsiz, ama ispat hızla enerji aç Türkiye gibi aşırı bağımlılığı kaygıları yerini yanı sıra doğal gaz işbirliğini - ve rekabet - Rusya ile petrol hızlandırıldığını.

Türkiye'nin 1984 kararlılığını her yıl Sovyetler Birliği'nden gaz 6 milyar metreküp satın almak için Devlet Planlama Bölümü veya DPT, bir panik içinde bir enerji uzmanı koymak, bir arkadaşlarının hatırlıyordu. "O," Biz gaz için ödeme biz, "Hürriyet Daily News ve Ekonomik İnceleme söyledi eski DPT enerji uzmanı Yurdakul Yiğitgüden kullanarak olmayacak kadar sonuna kadar gidiyoruz" dedi.

Gaz 1987 yılında akan başladı. Ama yoksun bunun için kullanmak yerine, 1996 Türkiye'nin gaz ayrıca 8 milyar metreküp her yıl için ikinci bir anlaşma imzalamaya hazır oldu. "1990'ların başında, Rusya'ya daha fazla gaz bize satmak için sorup duruyordum," Yiğitgüden de eski bir Enerji Bakanlığı müsteşarı olduğunu söyledi. Artan talep ülkeler 1997 yılında, Karadeniz'in altından bir offshore boru hattı üzerinden daha fazla doğalgaz sağlamayı amaçlayan önemli Mavi Akım anlaşması imzalamak yol açtı.

"Mavi Akım Türkmenistan'dan doğal gaz boru hattı projesine Rusya'nın rekabetçi yanıt alınamadı. Bir yarış Türk pazarına yakalamak olduğunu, "Vladimir Socor, Washington kıdemli analisti, DC merkezli Jamestown Vakfı, Avrasya ve Çin üzerinde duruluyor" dedi. Anlaşmanın Türkiye için bir hataydı, Socor, eleştirme zamanı hükümetin avantajlı Türk tüketiciler için olacak bir anlaşmaya varamamıştı vardı yapılan yankılanan dedi. "Anlaşmanın şartları gizli tutuluyor ve bu, Türkiye'nin doğal gaz son derece yüksek fiyat ödenen bilinmektedir" Socor Daily News söyledi.

Bu tür anlaşmaların madde ile genel olarak kamuya değil, şartlar Türkiye ve Rusya tarafından çok spekülasyon konusu olduğunda anlaştı. "Bu ve bir önceki hükümetler müzakereleri sırasında Türkiye'nin çıkarlarını yeterince korumalı olmayan enerji çevreleri arasında genel kabul gören görüş ise," Necdet Pamir, Türk enerji uzmanı "dedi.

keşif yeni gaz ve eski Sovyet Cumhuriyetleri içinde petrol alanlarında Azerbaycan gibi yoğun olarak, bu yüzden Türkiye ve Rusya arasındaki rekabet yaptı - özellikle sonra Türkiye hissedarı yanı sıra British Petroleum ve Azeri şirketi SOCAR, ile oldu Bakü-Tiflis- Ceyhan, ya da BTC, boru hattı şirketi 2002 yılında kurulmuştur. Ceyhan'da, Türk Akdeniz, 1768 kilometre uzunluğundaki boru hattıyla ilgili Sonlandırılıyor 2005 yılında tamamlandı, petrol bir yıl sonra akmaya başladı. Türkiye'nin aspirasyon da bulunan tahriş açık bir işareti olarak enerji kaynakları için transit koridor olma, Rusya, BTC boru hattına soğuk omuz dönmüş, suyolu üzerinde tehlikeli tıkanıklık konusunda Türkiye'nin uyarılarına rağmen tanker, Boğazın aşağı petrol gemisi devam.

2009 yılında 51.422 tanker, Türk resmi istatistiklere göre İstanbul ve Çanakkale Boğazları taşınan. gemi Onsekiz yüzde petrol ve petrol ürünleri gibi, 144.700.000 ton ayarlamak için tehlikeli olabilecek malzeme taşıdı. Rusya ham yaklaşık dörtte Boğazlar'dan ihracat bilinmektedir.

Enerji çeşitliliği ve artan rekabet

kaygıları Türkiye'nin ve Rusya Avrupa'nın artan bağımlılığı hakkında monte gibi son on yıl içinde, Türkiye'nin daha fazla doğal gaz sevkıyatı için alternatif rota olarak kendi kendine yerini yollarını araştırmıştır.

bir girişim Rus gaz olan bağımlılığı azaltmak için, AB, Türkiye'nin Hazar ve Ortadoğu gaz rezervleri erişimde önemli bir bağlantı yapmak istiyor Nabucco boru hattı projesi, desteklemiştir. Boru hattı Baumgarten Avusturya'nın Türkiye'nin doğu sınırını bağlanacaktır - Orta Avrupa'nın en önemli gaz göbek - Bulgaristan üzerinden Romanya ve Macaristan. Planlanan 2014 yılında tamamlanması, 3300 kilometrelik boru hattı 31000000000 metreküp yıllık kapasitesine sahip olacak.

Projenin bir başka Moskova, Güney Akım projesi, Rusya ve Bulgaristan arasındaki planlı açık deniz boru hattı başlatarak yanıt verdi için tahriş edici olduğunu kanıtlamıştır.

"South Stream tam bir blöf olduğunu. Rusya'nın doğal gaz kaynakları bu boru hatları doldurmak zorundadır. Hiçbir özel gaz Güney Akımı için ayrılmış ise, "Socor Jamestown Vakfı, Rus proje yatırımcıların kafasında AB destekli boru hattı konusunda şüpheler tesisi amaçlanmaktadır inandığını söyledi. "South Stream Nabucco öldürmek için tasarlanmıştır" dedi.

Rus enerji devi Gazprom iddia yeterli gaz yok reddediyor.

Kooperatif çabalar, ancak rekabet ortamı rağmen devam ediyor. 6 Ağustos 2009 tarihinde Ankara'ya Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in ziyareti sırasında, Türkiye Gazprom izin fizibilite ve Karadeniz'in Türk kesiminde Güney Akımı sismik çalışmalar yürütmek için verildi. , Nabucco özellikle taraftarları çok şaşırttı taşındı. Ama Türkiye kararı kısmen inancıyla Güney Akımı projesi yeterli finansman eksikliği nedeniyle hayata asla dayanıyordu.

İşte Türkiye'nin yeşil ışık başka bir motivasyon arkasındaydı. Karşılığında, Ankara nihayet Türkiye gibi önemli Boğaz trafiği tıkanıklıkların giderilmesi gördüğüne 555 kilometre uzunluğundaki Samsun-Ceyhan boru hattı projesi için petrol işlemek için Moskova var. Ne zaman, Ceyhan terminali ile Samsun Karadeniz liman petrol terminali bağlayacak boru hattı, Boğazlar'dan kadar yüzde 50 oranında tanker trafiğini azaltacaktır tamamladı. Proje ayrıca, Türkiye'nin umutlarına Ceyhan bir enerji merkezi yapmak için çok önemlidir.

Rusya'nın itirazı onu henüz Samsun-Ceyhan projesi imzalanmıştır henüz egemen konumu, nihai anlaşmayı baltaladığı gördüğü bir boru hattı için aşağı destek verdi bile. Bu nedenle bazı gözlemciler bunun Türkiye için erken Rusya için Mayıs ayında mürekkep bir anlaşma ilk Türk nükleer santral, hangi için tek teklif veren bir sözleşme oluşturmanıza yardımcı olduğunu söylüyorlar.

Bu anlaşmalar - boyunca Gazprom ve bir özel Türk şirketi 23 Türk şehirleri için doğalgaz dağıtım lisansı sahibi arasında birleşme ile - bir "al gülüm ver gülüm" paketinin bir parçası olduğunu söyleyen Pamir, Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi ve Üye o Türkiye'nin dış kaynaklara bağımlı hale diyor Ankara'nın enerji politikalarının sert eleştirmeni.

Türkiye şu anda doğal gaz ve petrol yaklaşık 92 yüzde, 2008 yılında petrol 44800000000 $ ödeyerek, petrol ürünleri, doğal gaz ve likit petrol gazı, bu Pamir sürdürülebilir olmadığını söyledi seviye 98 oranında ithalat.

"Devlet faydaları Rusya yanlısı iktidar partisinin olduğu bilinmektedir seçilmiş şirketleri ile anlaşmaları karşılığında verilir," Pamir Daily News söyledi.

Samsun-Ceyhan projesi, üst düzey yöneticiler, Meclis'te muhalefet partileri tarafından eleştirilen bir hareket arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu-in-law sayar bir şirkete verildi.

Pamir de, ülke hazır ya da rüzgar enerjisi gibi kömür güneş ve hidroelektrik enerji geliştirmek söyleyerek hükümetin hattı, Türkiye'nin yerli enerji kaynaklarından yoksun eleştirdi. Rusya'nın, Türk doğal gaz ithalatının üçte ikisini kaynakları ile enerji ilişkileri, Türkiye tehlikeli aşırı tek bir kaynağa bağımlı hale inanıyor.

"Bunlar Rusya'ya bağımlılığı söz Rusya'nın da Türkiye'ye bağımlı olduğunu anlamalıdır. Bu karşılıklı bağımlılık ise, "Sergei Komlev, Gazprom'un sözleşme yeniden yapılandırılması ve fiyat oluşumu müdürlüğü başkanı söyledi. "İlişkiler her iki tarafın da karşılıklı yarar geliştiriyorlar."

Komlev göre, sadece Türkiye için Rusya'dan gaz satın almak için doğaldır. "Coğrafya nedeniyle, en kolay yolu gaz almak için Rusya'dan," diye, bu doğalgaz anlaşmalarını ülkelerin toplam enerji işbirliğinin parçası ekleyerek Daily News söyledi. "Türkiye Gazprom en önemli müşteri olarak algılanmaktadır. Bu ikinci [en] müşteri hacmi açısından, "dedi.

Komlev da eleştiri, Rusya'nın siyasi bir araç olarak enerji kaynakları kullanan yalanlandı. "Bu intihar bize Türkiye'ye karşı siyasi bir araç olarak gaz kullanmak için olur," dedi. "Biz Türkiye'nin kaynaklarını çeşitlendirmek için çalışıyoruz karşı değiliz."

Gazprom CEO'su Alexei Miller, doğalgaz Türkiye'nin diğer sağlayıcılar - yani İran ve Azerbaycan göre - genellikle teslim yerine edemiyoruz hava şartları yüzünden vaat ediyor. "Her sene başka bir yıl için, Gazprom Türkiye'ye daha fazla gaz tedarik benim Türk meslektaşları - dan bizim resmi sözleşmelerde öngörülen idi daha fazla şükran not almak" dedi.

Ama talep güvenlik rakip arz güvenliğinin önem küresel ekonomik çalkantı nedeniyle başladığını, tüketici ülkelerin Türkiye gibi tedarikçi gözünde Rusya gibi etki kazanıyor. Bu değişen güç dinamik de yeni bir doğalgaz anlaşması için devam etmekte olan müzakerelerin 2011 yılında sona değiştirmek için sonucunu sway olabilir

TÜRK ERMENİ SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİN BARIŞ SÜRECİ.

'Sayesinde Türk ve Ermeni sivil toplum örgütleri push barış süreci TANGO diplomasisi'
siyasi çabaların Türkiye ile Ermenistan arasında uzlaşma sağlamak için birlikte görünüşte, sivil toplum örgütleri kendi diplomatik hamle üzerinde çalışıyoruz, bir ağ Türk ve yardımcı olmak için Ermeni gruplarının ortak projeler geliştirmek planlama altüst.

, Iki ülke ve ABD'deki Ermeni işadamları ile Atlantik Türk ürünlerinin ihracat teşvik arasında kapalı sınırın ekonomik maliyet Sayım işlemleri bir Ermeni-Türkçe sözlük hazırlanması işbirliği Cumartesi Erivan'da temsilcileri tarafından ele için fikirler arasında yer aldı İstanbul merkezli Derneği Kurumsal Sorumluluk veya TKSSD, ve 20 Ermeni sivil toplum örgütleri.

"Bu her zaman kolay hükümetleri ilişkileri geliştirmek için değil. Ancak, kısa vadeli sonuçları sivil toplum örgütlerinin hükümetlerin çabalarına katkıda bulunabilir işbirliği ile elde edilebilir, "Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Dinler, Çarşamba tarihinde Hürriyet Daily News ve Ekonomik İnceleme söyledi TKSSD.

Bu amaçla, Dinler örgütü ve Ermeni Pazarlama Derneği ve "TANGO Ağı Projesi" - "T" başlattılar "Ermenistan A" artı değer "STK" - sırayla birlikte iki ülke grupları getirmek için.

Türkiye ve Ermenistan'dan Sivil toplum örgütleri İstanbul'da Ekim kişileri yapmak için bir araya gelecek, beyin fırtınası yeni proje fikirleri ve gelecekte ortak fırsatlar birbirlerine daha yakın diplomatik ilişkiler yokluğunda ülke halklarının getirmeyi tartışıyor.

sivil toplum örgütleri tarafından "Bu tür faaliyetler temel kamusal destek ve girişimleri hükümetler] tarafından [başarısı için sosyal onayı gerekli bina var," Dinler dedi. "Kamu ve özel sektörün yanı sıra, sosyal sektör doğrudan ve dolaylı mali kaynaklar diğer iki ekonomileri gelen toplumun büyük, karşılanmamış ihtiyaçlarına duyarlılık birleştirir."

Alman Marshall Fonu Karadeniz Trust zaten projeyi destekleyen başladı; fonundan temsilcilerinin yanı sıra ABD Büyükelçiliği Türkiye ve Avrupa Birliği, Ekim toplama potansiyel donör olarak katılması bekleniyor.

TANGO Network aktiviteler - STK'lar arasında sınır ötesi iletişim teşvik etmek ve her iki ülkede de mevcut ve geçmiş projelerden en iyi uygulamaların vurgulamak bir web sitesi oluşturma içerecektir - Türk ve Ermeni hükümetleri iyi iki toplumun durumunu anlamak için etkinleştirmek yardımcı olacaktır Aram Navasardyan, Ermeni Pazarlama Derneği Başkanı, Çarşamba günü Daily News söyledi.

O STK'ların deneyimleri hükümetlerin daha doğru bir şekilde onların uzlaşma çabaları oluşturmanıza yardımcı olacak ekledi.

Erivan'daki toplantısına katılan Ermeni STK'lar Birliği Ermeni Sanayicileri İşadamları; Civilitas Vakfı, eski Ermeni Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan oluşturduğu; Annelik Vakfı Ermenistan; Ararat Dünya; Merkezi Kurumsal Araştırma; Birliği Ermeni dahil Devlet çalışanları; Areg Bilim Kültür Gençlik Derneği, Stratejik Analiz Spectrum Merkezi; Pilotlar Haklarının Korunması için Achilles Merkezi; Tüketiciler Ermeni Birliği; Dünya Bağımsız Gençlik Örgütü, Küreselleşme ve Bölgesel İşbirliği Analitik Merkezi; Avrasya Vakfı, İnsani Gelişme için Uluslararası Merkezi, Ermenistan Avrupa Hareketi, Kafkasya Medya Enstitüsü; Toplumsal Kalkınma ve İşbirliği Vakfı; Araza Sosyal Yardımlaşma Kurumu, Siyasal Araştırmalar Erivan Okulu; Çiftçi Ulusal Birliği ve Sivil Toplum Eğitim Sürdürülebilir Kalkınma için