21 Ağustos 2010 Cumartesi

ERDOĞAN ORGENERAL BERK İÇİN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU.

Saldıray Berk Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 3 Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, ayrıca soruşturmasına yüksek profilli şüpheli hakkında suç şikayette bulunuyor darbe, hakaret bir devlet memuru "suçladığı" ve örgüt Ergenekon komplo kişisel haklarını ihlal "ağır hakaret." Orgeneral Berk, şu anda Ergenekon üyesi olmakla suçlanıyor standları, Yüksek Askeri Şura (YAS) toplantısı düzenlenen Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) başkanı atandı 1-4 Ağustos seçin.

haberlere dün göre, Başbakan Erdoğan'ın avukatı Fatih Şahin, bir konuşma Berk atıfta Ankara savcılığı dilekçe 2008 yılında Erzincan's Kemaliye ilçesinde Başbağlar köyüne yaptığı ziyaret sırasında verdi. Erdoğan ona konuşma ve iddia Berk izleyicileri söyledi sırasında insulting, "Eğer başbakan biliyor musunuz kullanarak ülkeyi sattı Berk suçladı?"

Raporlar ayrıca şikayet Ankara Savcılığının bu yılki YAS toplantısından önce açılmıştı söyledi. net değildi tarih şikayette rağmen, raporlar bu Kemaliye Savcılığı, bu 4 Ağustos varılan iletilir doğruladı. Kemaliye savcı Ramazan Temel dün soruşturma henüz tamamlanmamıştır söyledi. Dedi ki: "Biz Başbağlar köyü sakinlerinin ifadelerine duydum. Orgeneral Berk o da duymak gerek iki tanık olduğunu söylüyor. Ben de bu iki tanık dinledikten sonra 15 gün veya bir ay içinde iddianameyi tamamlamak için mümkün olacağını düşünüyorum. "

Berk ilk kez ifade verdi

Orgeneral Berk de Erzincan Savcılığının için ifade verdi. Berk karşı iddialar ileri köy yerleşik Necati Aydoğdu, tarafından konmuştur kime Berk iddia edilen, "Eğer başbakan ülkeyi sattı biliyor musun?" Dedi ki Aydoğdu Erdoğan'ın Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti için oy verdiğini bulmaya sonra ).

Bir sessiz veda

Bu arada, Orgeneral Berk, EDOK bu yılki yaz YAS toplantısında atandı, 13 Ağustos Erzincan veda sessizce üzerine bekçi töreninde bir düşük profil değiştirmek ilinde düzenlenen "dedi. Bir tek sivil törenine davet edildi. Berk Gen Yalçın Ataman, general rütbesine kadar yükselmiş YAS toplantısı sırasında ile değiştirildi. Orgeneral Işık Koşaner, Genelkurmay başkanı atandı de törene katıldı.

TÜRKİYE SELE KAPILMIŞ PAKİSTAN HALKINA YARDIM SÖZÜ VERDİ.

Türkiye'nin çabaları sel kapılmış Pakistan yardımcı yol sözü verdi


Yerel halk için yiyecek Pakistan's İstanbul ilinde Muzaffargarh ilçesinde bir köyde bir kamyondan dağıtılan ulaşır. Pakistan hükümeti 20 milyondan fazla kişi yıkıcı sel nedeniyle barınak, yiyecek ve temiz su bulunması gerektiğini söyledi. bir bakan varken Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Türklere Pakistan için bir yardım eli uzatmak için, seller tarafından harap seslendiği, Türkiye'nin uluslararası yardım çabalarına öncülük edeceğine söz verdi. "Ben milletimizin tarihinde Pakistan arkadaş durmak, bile uzak ve kampanyalar yardım katkıda bulunmak, Ramazan özellikle sırasında onlara yardımcı olmaya çağırıyoruz," Gül Cuma günü, yani Türkiye ile Pakistan arasındaki güçlü bağları olduğuna dikkat çekiyorlar söyledi iki ülkenin rezervasyon neredeyse olmadan her uluslararası platformlarda destek. "Türk milleti de ilgili afetler bilir ve böylece, onu her şekilde onun Pakistan arkadaşlar yardımcı olacağına inanıyoruz."


Perşembe günü, New York'ta BM Genel Kurulu'nda bir aceleyle adlı toplantıda konuşan Devlet Bakanı Egemen Bağış da Pakistan içinde sefalete sonuna kadar dünya için ortak bir sorumluluk olduğunu söyledi. "Türkiye yardım çabalarının ön planda," Bağış, AB müzakereleri, Türkiye'nin baş müzakerecisi ise, BM montaj söylenecek.

Seller, üç hafta önce üst İndus nehir havzası boyunca şiddetli muson yağmuru başladı zorla evlerinden fazla 4 milyon kişi. En yollar yanında sefil koşullarda yaşayan, biraz yiyecek ve hiçbir temiz su ile açık pek çok uyuyor. Pakistan hükümeti 20 milyondan fazla kişi barınak, yiyecek ve temiz su bulunması gerektiğini söyledi.

Türkiye, bugüne kadar fazla 2.000.000 $ Pakistan değerinde yetkililerin afet's sonrasında başa çıkmasına yardımcı $ 10 milyon ve insani yardım malzemeleri gönderdi. Bağış, iki C-130 askeri kargo uçakları yakında Pakistan için tıbbi yardım malzemeleri teslim edeceğini söyledi. bir açıklamada geç Perşembe günü yayımlanan açıklamada, Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin de önümüzdeki günlerde her olmak 20 üyeli sağlık ekipleri tarafından insanlı iki sahra hastaneleri, kurmak olacağını söyledi.

Türkiye aynı zamanda afet isabet ülkeye trenle malzemeleri göndermeyi planlıyor. Türk Devlet Demiryolları (TCDD) ile işbirliği içinde, Türk Kızılayı (Kızılay) İslamabad trenle yardım malzemeleri 500 ton göndermek için gidiyor.

Sivil toplum örgütleri ve belediyelerin de etkin yardım çalışmaları bulunmaktadır. Cuma günü, Ankara Büyükşehir Belediyesi açıklamada bunun Pakistan için, hem de dört mobil fırınlar gıda ve hijyen 75 ton uçak ve kamyonlar üzerinde malzemeleri göndereceğini duyurdu.

Birçok Türk yardım kuruluşları, bireysel bağışlar için Pakistan için bir yardım eli uzatmak için çağrı yardım kampanyaları başlattılar. Bunlardan biri, Kimse Yok Mu, şimdiye kadar bebek maması gelen tıp malzeme 30 ton dağıtmıştır. Sadaka da nakit olarak ülke yardımcı 200.000 $ toplandı.

Dernek ayrıca hangi kimse bağış bir kampanya çalıştıran TL 5 kısa mesaj olarak kendi cep telefonuyla Pakistan yazma ve 5777 için göndererek. İnsani Yardım Vakfı (İHH) da Pakistan, 5000 kişi sellerden etkilenen sıcak yemek dağıtmaktadır. Türk Birliği Odalar ve Borsalar (TOBB) de bunun Pakistan 1 milyon dolar nakit göndereceğini duyurdu.

Türkiye geleneksel olarak, geçmişte benzer felaketler göre, Türkler sadece son felaketin büyüklüğünü malumunuzdur olarak artması bekleniyor şimdiye kadar mütevazı Pakistan ve yardım çabaları ile yakın ilişkiler olmuştur. "Bugün öyle bir gün hızlı, güçlü genişletmek ve Pakistan yardım için el kararlı olduğunu," Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bir mesaj BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Bağış tarafından Perşembe günkü toplantıda okumak söyledi. Perşembe özel Genel Kurul toplantısında, Birleşmiş Milletler ülkeleri önemli ölçüde onların sözü artırdı sonra taşkın anında yardım Pakistan 460.000.000 $ hedefine tanıştım göründü.

Biz geç ne kadar büyük felaket 'olduğunu fark vardı

ki Türkiye, Burhan Kayatürk, Meclis Pakistan grup başkanlarıyla da Pakistan hit seller kamu yararı düşük düzeyde olduğunu itiraf bir röportajda artık ciddi adımlar Türkiye'de hem alınabilmesi ve dünya çapında yardım edildi Today's Zaman'a konuşan Pakistan.

"Tek sorun olursa hemen afet kapsamına fark yoktu. ilgi düşük seviyede Pakistan için sempati eksikliğinden kaynaklanan değil, "dedi, bu yaygın kamu algı Pakistan olanlardan bu olağan idi vurgulayan söyledi. "Pakistan, ancak, onun tarihinin en kötü felaketlerin geçiyor. hala son yıllarda iki yıkıcı deprem sonrası, bu 20 milyon insan etkilenmiş ve ülke içinde iç denizler oluşturulan karargahına saldırı olmuştur kurtarmaya çalışırken iken, "dedi. "Biz geç ne kadar büyük olduğunu fark vardı."

ERDAL DOĞAN: GİZLİ YAPI FAİLİ MEÇHUL CİNAYETLERİN FAİLİDİR.

Cage arasında Mahkemesi sondalama link planı ve misyoner cinayetleri


Co-davacı Erdal Doğan, bir gizli yapının Zirve cinayetlerin arkasında olduğunu söyledi. A Malatya mahkeme şimdi 2007 yılında Malatya'da üç Hıristiyan'ın ve Kafes Eylem Planı, bir yıkıcı komplo iddiasıyla gayrimüslimlere ve diğer eylemlerinin suikastı ile hükümet baltalamaya çalıştı subaylar tarafından geliştirilen ve vahşi cinayet arasındaki olası bağlantıları incelemektedir terör. Nisan 2007 Necati Aydın, Uğur Yüksel ve Alman uyruklu Tilman Geske vahşice işkence olarak ve Zirve Yayınevi Malatya yılında öldürüldü. Yayınevinde onlar basılmış İncil ve Hıristiyan dini edebiyat çalıştı. Dokuz erkek cinayetle suçlanan edilmiş ve yedi tanesi şu anda hapiste bulunmaktadır.


kurbanların yayınevi sonra duruşma Zirve davası olarak bilinen 28 işitme, dün Malatya Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Hakimler kurulu ki duruşma belgeler arasında herhangi bir bağlantılarının araştırıldığını duyurdu, ek kanıt ve mahkeme Cage planı ile ilgili gönderilen belgeleri. Panel bir sonraki duruşmada, 15 Ekim için planlanan konuda nihai görüş bildiren olacağını söyledi.

Yargıçlar ayrıca şu anda mahkumiyet Zirve davayla ilgisi üzerinde tutulmakta durumda, Orhan Kartal ve Erhan Özen, iki sanık, tanık olarak bir sonraki duruşmada duyulacak duyurdu. Özen Amasya'da iken Kartal Sivas'ta hapisteki olduğunu ve daha önce savcılığa tanık olarak Zirve davayla ilgili ifade vermişlerdi.

Hakim Eray Gürtekin Başkanlık işitme başında o Kafes planına soruşturma hakkında ek delil dosyaları gibi ana davası belgeleri nihayet mahkemeye ulaştı söyledi. Ayrıca CD kaydedilir bu belgeler, avukatlar kurbanların ailelerine ve şüphelileri temsil dağıtılacak olacağını söyledi.

Co-davacı avukatı Erdoğan Doğan, dün hakim adresleme, orada somut kanıt Cage Eylem Planı'na Zirve cinayetleri bağlantı olduğunu iddia etti. O iki davanın birleştirilmiş olması gerektiğini söyledi.

JİTEM tartışma

Yargıç da Kartal Sivas'ta bir savcı verdi ifadesini okudu. Kartal's tanıklık Varol Bülent Aral ve gözaltına alınmıştı sonradan Emre Günaydın teşvik suçundan Zirve öldürülmesiyle ilgili olarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bir şüpheli hakkında yeni bilgiler - üç adam öldüren adam - cinayet işlemek dahil. Aral, daha önce de Ergenekon, bir gizli terör örgütü devlet organlarının iç içe aleyhindeki davada yol savcı önünde ifade verdi ve hükümeti devirmek için komplo ile suçlandı.

Yargıç Gürtekin Aral dünkü duruşmada olsun diye Kartal biliyordu sordu. Aral ilk "," Hayır yanıt verdi ama sonra dedi ki, "O JİTEM için eski bir PKK militan-açık-muhbir çalışmaktadır." JİTEM yasadışı bir jandarma istihbarat teşkilatı olan uzun zamandır olduğuna inanılıyor reddedildi resmi varlığıdır 90'larda Türkiye'nin Kürt nüfusun çoğunlukta olduğu Doğu ve Güneydoğu'da kayıpların binlerce sorumludur. "Bu kim Kandil uzun süre kod adı Botan kullanılarak eğitildi terörist, daha sonra bir muhbir ve JİTEM için çalışmaya başladı," Aral dedi.

Aral avukatı ortaya çıkarır

Aral da onun herhangi iddialar hakkında bilgi asla mahkemeye şikayet kendisine karşı kaldırdı. "Her avukat baro tarafından atanan bana karşı çalışıyor," dedi, hangi kısa bir onu ve atanan avukat arasında, Hasan Duran kavga yol açtı "dedi. Aral, söyleyerek, "Ben 11 ay içinde olacağım avukatı tehdit, seni o zaman göreceğiz." Duran sonra artık şüpheli temsil duyurdu, Aral açıklamaları avukat ve müşteri arasında gerekli ilişkiyi tahrip olduğunu söyledi. Hakimler kurulu Aral, emredildi yeni bir avukat atamak baro başka bir mektup göndermek için duruşma salonuna gelen şüpheli Emre Günaydın ile hakaretlerle bir değişim aşağıdaki kaldırılacak karar verdi.

Yeni iddialar

aşağıdaki gibi ifade Kartal Sivas'ta verdi: "Ben 2008 yılında Adıyaman Tip E Prison bir mahkumun ederken ben Varol Bülent Aral araya geldi. Biz dost olmuşlar. bizim sohbet sırasında, o Ergenekon ve onun [anahtar Ergenekon] Veli Küçük'ün şüpheli büyük saygısı vardı çalıştı araya geldi söyledim. O devletin arkalarında olduğunu ve bir ve bu çocuklar bile katliam bir tavuk cesareti yoktu şüphelilerin] [Malatya Zirve Yayıncılık cinayeti teşvik olduğunu söyledi. Ayrıca benzer cinayetlerin uygun olacağını söyledi. O sadece Türkiye'dekilerin yaşamalı ve diğer tüm azınlıkların terk etmek zorunda olduğunu söyledi. "

Özen ifadesinde şöyle dedi: "Ben JİTEM için resmi olmayan bir istihbarat ajanı olarak 1997 ve 2005 yılları arasında çalıştı. Bu süre içinde, ben Veli Küçük, Muzaffer Tekin ve Levent Ersöz [da Ergenekon gibi kişilerle birlikte koordineli] şüphelenir. Bu süre içinde, ben Muzaffer Tekin ve kod adlarıyla Yusuf ve Şiran, orada hareket vardı gitti diğer iki kişi duydu bilgilerden, mevcut hükümetin zayıflamasına ve zor durumda yerleştirin amaçlanmıştır planlanmaktadır. Ayrıca varlık ki Malatya'da misyoner faaliyet ve orada operasyon bu alanda alacaktık büyüyen olduğu söylenir. "

İFTAR ÇADIRLARI AMERİKA YA KADAR UZANDI.

Joy iftar çadırlarının Atlantik'in diğer tarafında ulaşır


Türk-Amerikalılar iftar iftar çadırında Türk Kültür Merkezi West Haven kentinde, Connecticut, sadece 1500 Müslümanların ikamet tarafından düzenlenen akşam yemeği var. Uzun Türkiye'de Ramazan kutsal Müslüman ayın bir elyaf olan iftar iftar çadırları, şimdi Atlantik ötesinde çadır Connecticut eyaletindeki Türk Kültür Merkezi tarafından Amerikan komşulardan dikkat çeken kurulmuş kendi yollarını yaptık .


İftar çadırları geçmiş artık Türkler küçük bir azınlık teşkil yerlerde kurulacak başlamışlardır alanlarda öncelikle Türklerin yaşadığı sınırlı, ama be var.

John M. Picard, West Haven kentinde belediye başkanı, 1500 Müslümanlar Türk kökenli nüfusu ile, o şehirde iftar çadırı destekler, onun West Haven Türklerin varlığından habersiz 2007 yılına kadar olduğunu belirterek söylüyor zaman Türkler ilk çadırlarını kurmak istedi.

Gördüğünü herkes birlikte bir iftar yemeği için ne olursa olsun uyrukluk veya din bakımından olağanüstü bir şeydi gel dedi ve onu çok West Haven kurulan çadırlarda her gün iftar de iftar var 400 kişi happy.Around yaptı. yemekleri konukları, bir çorba ile başlamak ve bir tatlı ile biten tam bir menü servis edilmektedir. Çocuklar aynı zamanda dondurma servisi yapılmaktadır.


Türkler West Haven bir iftar çadırı, Connecticut onların hızlı bölünürler.

Connecticut Türk Kültür Merkezi, Nebi Demirsoy olarak üst düzey yöneticisi olduğu iftar çadırları kurulması Ramazan geleneği olduğunu sözlerine ekledi: "Müslümanlar West Haven 20 yıl yaşamış, ancak kaydetti böyle bir etkinliğe katılmış değilim. biz teşekkür birçok mektuplar alıyoruz Her gün. İyi arkadaşlıklar iftar kurulmuş bulunmaktadır. Belediye normal faaliyetler Green Park düzenlenen ancak ücretler bizden bile bir kuruş talep etmemiştir. Elektrik ve temizlik ücretsiz verilmektedir. Biz çadır kurmak ve gıda dağıtmak. Belediye başkanı burada dün vardı ve burada yine bugün. "

Amerikalı çift John ve Carole Conroy, onlar öğrendim "dedi bir havacı ile iftar çadırları ile ilgili. Carole Conroy o Türkiye'ye ama olmamıştı oğlu Dubai'de yaşayan ve o Türk mutfağı hakkında onlara olduğunu belirtti. O ve kocası Polonyalı olan İskoç olan ve her ikisi de İslam kültürü ile ilgilenen söyledi. harika bir fikir iftar çadırı Calling, o başka bir olay olsaydı, insanlar ayrı ayrı yemek istiyorsunuz ama burada herkes yan ve içerek sohbet tarafında oturuyor "dedi