30 Ağustos 2010 Pazartesi

AVUKATLAR HRANT DİNK CİNAYETİ ÜZERİNDEN HANEFİ AVCIYA MEYDAN OKUDU.

Fethiye Çetin Alacaklar eski Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, bu Türk-Ermeni gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesinden bir suç şebekesinin çalışma olmadığını savunarak olmuştur tarafından, avukatlar öldürülen gazeteci ailesi, temsil eden güçlü bir tepki ile karşılanmıştır kim birçok belgeler cinayeti tek bir kişi tarafından icat değildi ispatı olduğunu söylüyor.


Avukatlar Fethiye Çetin ve Arzu Becerik o belgeler orada Dink cinayetiyle ilgili olarak ihtiyati tedbirler eksikliği vardı ile kanıtlanmıştır ki gizli dosyaları bir girişimi polis düşündüren dahil Dink cinayeti, soruşturmasına şüpheli usulsüzlük uzun bir listesi vurgulayarak söylemek -örtbas.

Dink ailesinin avukatları çok kanıt demek ki cinayetin önlenebileceğini söyledi gösterir. Dink'in 19 Ocak 2007 tarihinde, o başyazar olarak iki dilli Ermenice haftalık Agos, genel merkezi önünde güpegündüz vurularak öldürülmüştü. Avcı, iyi yaptığı son kitabı "Haliç'te Yaşayan Simonlar" (Simons Haliç'te) için, hangi o geniş Türkiye'nin mücadelesine bir işareti olarak görülüyor kritik adli bir dizi davayı gözden düşürmeye çalıştığı bilinen haline gelmiştir devlet kurumları içindeki yasa dışı oluşumlar ile hesaplaşmak, bu cinayet ve çözüldüğünü arkasındaki aktörler zaten hapse edilmiştir savunuyor. ki cinayetin arkasında başka örgüt İddiasını Avcı o çabaları "dehaları bulmak için anlayamıyorum" diyor.

Öfkelenen Avcı's argümanlar tarafından, Çetin ortaya çıkmıştır delil vücut şimdiye kadar bu tür argümanları yalanlıyor söyledi. Hatırlatarak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de geçtiğimiz günlerde Dink önlem eksikliği yüzünden öldürüldü doğruladı, orada çeşitli istihbarat raporlarının Dink suikastından önce öldürülmüş olacağını uyarı olduğunu söyledi. Bu cinayet görünüşte bir suç örgütü çalışmasıdır belirten Çetin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde devlet, failleri zorlamaktadır ancak organizatörler söyledi dan sözlerini aktardı. "Avcı sözlerini o başbakan ile örtüşmeyen. Bu yanlış bir devlet yetkilisi için tüm delillerin ortaya çıkması daha önce bu tür ifadeler yapmaktır. O herhangi varsa O, "diye ekledi elinde kamu belgeleri yapmalıdır.

Polis Dink'in öldürülmesinin ardından tetikçi, Ogün Samast ve bir doçent, Yasin Hayal'in, birkaç gün tutuklanan rağmen cinayet planlanmış olabilir yüksek-up hala birçok için bir kaygı vardır. Dink suikastı sonrasında bir araştırma bu ultra-milliyetçi bir grup cinayetinin arkasında olduğu ortaya çıkmıştır. Güçlü kanıtlar grubun bazı üyeleri kuzey Trabzon, çizici memleketi polis departmanı ile ilişkileri vardı önerdi. Bazıları daha sonra bunların komplo hakkında cinayet işlendiği önce Dink'i öldürmek için ihbar edildiğini doğrular jandarmalar. Becerik Dink suikastı hakkında istihbarat raporları halinde mahkeme Dink duruşmasına tarafından dosya dahil edilmiştir diyor. O bu raporları tüm bu cinayetin iyi organize olduğunu ortaya koymaktadır "dedi.

Ergenekon duruşmasına tanık olarak mahkemeye ifade vermek üzere Avcı

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon aleyhindeki davada - gizli bir suç örgütü hükümeti devirmek için çalışmakla suçladılar işitme - 2006 Konsey diye savunuyor Devlet saldırısı ile ilgili Avcı ifadesidir duymak karar verdi Ergenekon için "ciddi bir delil olmadan bağlanmıştır." Avcı's tanıklığı için talep Savcı Mehmet Ali Pekgüzel Cumartesi günkü duruşmada da geldi ve mahkeme, tüm tanıkların ifadelerini sonra Avcı duymak idare tamamlandı

AVUKAT HATEMİ: DİNK AİLESİ SADECE ANLAŞMA DEĞİL ADALET DE İSTEDİ.

Kezban Hatemi Kezban Hatemi, bir hukukçu gazeteci olarak şüphelilerin Hrant Dink'in 2007 suikast davasında Dink ailesini temsil eden, o adalet görürse bir durumda ilgili hizmet Dink ailesi teselli bulabilirsiniz tek yolu söyledi.


"Dink ailesinin istediği tek şey adalet ve özellikle devlet duymak olduğunu Hrant sözleriyle ifade özgürlüğü kapsamına giren değil, 301. madde kapsamında değil, bir savunma Devlet, Hrant öldürülmüş olduğu hak söyleyerek kabul "Hatemi Pazartesi Talk için, tartışmalı bir resmi bildiride, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Dink'in yargılanması savunmak için sunulan atıfta Today's Zaman söyledi.

Ayrıca işaretler Türk hükümetinin Dink ailesi ile birlikte bir uzlaşma arıyor vardır. "Türkiye için en iyi şey AİHM den savunma çekmek etmektir. Başka yolu yok bu utanç verici kurtulmak için. Ayrıca, kaçak yapılar, çünkü Hrant ölümünden Ergenekon's makyaj unraveling hızlanmıştır bildirilmeli, "Hatemi, Ergenekon, bir neo-ulusalcı çete soruşturmasına atıfta ekledi üyeleri ile çeşitli grupların gizli bir ağ uzantısı olduğuna inanılan güvenlik kuvvetleri. Ergenekon gazeteciler, akademisyenler, kamuoyu önderleri ve yazarların faili meçhul cinayetlerin bir dizi arkasında olmakla suçladı duruyor.

'Derin devlet rahatsız'

Haziran devletlerde AİHM tarafından bir başka iktidar, Türk hükümetinin yeniden İstanbul tabanlı Fener Yunan Ortodoks Patrikhanesi için Büyükada'da tarihi bir Ortodoks yetimhane kayıt olmanız gerekmektedir. Ne gelişmeler konuda nelerdir?

Ağustos Geçen yıl içinde, başbakan Türkiye'de azınlıkların dini temsilcileri ile daha verimli bir şekilde taleplerini adrese biraraya geldi. Başbakan derhal mülkiyet uzun ömürlü sorunu ele medyanın önünde bürokratlar emretti. Ancak Dışişleri Bakanlığı yeterli başbakanı yeniden Patrikhane için yetimhaneye kayıt anlatmak için cesur bir "tehlikeli bir potansiyel taşıyor." Bu Dışişleri Bakanlığı görevi midir? Dışişleri Bakanlığı görevi Hrant Dink durumda devlet adına AİHM için bir savunma hazırlamak için mi? Görünüşe göre, bir ihtiyaç bürokrasi aracılığıyla tarak kendi görev doğrultusunda herkes hareket sağlamak ve hukukun üstünlüğü sınırları içerisindedir.

Ve yetimhane's mülkiyet gelecek? AİHM yetimhane patrikhane üç ay içinde iade edilmesi talimatı verdi.

Bu yetimhane patrikhane ait bilinmektedir. Bu derin devlet çok rahatsız yapar, onlar da ileri ki Patrikhane ait değil kanıtlamak için çeşitli iddiaları koydu. Patrikhane de din adamı tam bu sadece korku ile gelişmeleri izlemek nedenlerini anlayamıyorum. AİHM karardan sonra yetimhane muhtemelen küresel bir çevre merkezi haline geldi olacaktır patrik - kim "yeşil patrik" takma olmuştur - başbakan söyledi. Ama tarihi bir bina sert hava koşullarına maruz kalmıştır. Biz devlet ve uluslararası kuruluşlar da restorasyona katkı sağlamasını bekliyoruz.

için Dink rezil davasında Türk devleti savunma ifadenin açıklanması "Türklüğe hakaretten" genişleyen hak ve özgürlükleri bir öncelik olduğunu söylüyor hükümeti için utanç neden olmuştur.

Madde 301 uyarınca Dink davasında savunma sırasında Avrupa mahkemeye Kasım 2009'da sunuldu ve kimin içeriği son zamanlarda medyada ortaya çıktı resmi savunma, Avrupa'da neo-Nazi örgütünün lideri durumunda bahsedilen Türk Ceza Kanunu (TCK).

Dink, Ermeni asıllı ölü Ocak 2007'de genç bir saldırgan tarafından vurularak öldürüldü, bir Türk gazeteci, AİHM, 301. madde uyarınca "Türklüğe hakaretten" mahkumiyet iptali arayan bir dava vardı.

suikastten sonra ailesiyle Türkiye'ye karşı Avrupa mahkemede, bu gerçeği jandarma ve polis tehditleri ve Dink cinayeti karşı planları hakkında bilgi almıştı rağmen, onlar eylem cinayeti önlemek için atmadı söyleyerek başka bir şikayette bulundu. Iki olgu daha sonra AİHM tarafından birleştirilmiştir.

Dink ailesi, arkadaşları ve insan hakları örgütleri bu ışık henüz detayları yaygın öfke ve Türkiye'de şok tetikleyen öldürülmesine, çevreleyen dökmek gerekir şikayetçi.

Orada silinmiş kayıtları ve gizli dosyaları bir girişimi polis örtbas düşündüren dahil Dink cinayeti, soruşturmasına şüpheli usulsüzlük uzun bir listedir. Dink ailesinin avukatları, cinayet önlenebileceğini söyledi gösterir çok delil söyledi.

Hatemi son gelişmeler konuda bizim sorularını yanıtladı.

Ne reaksiyon zaman AİHM Dink ile ilgili olarak hükümetin savunma gördüm?

Dışişleri Bakanlığı Hrant Dink davranır bir tutum benimsemiştir gibi o bir Türk vatandaşı olmasa. Ne yazık ki, bu belge Türk Dışişleri Bakanlığı istenmeyen "kırmızı çizgiler" gösterir. devletin daha önce AİHM harekete geçti ne biliyoruz. Örneğin türban davası gibi al. Avrupa mahkemede tür savunma bize ki, kendi ülkesinde yabancı bir ülkede yaşamak hissettirecek. Hatta bir yabancı kendinize doğru böyle acımasız bir şekilde davranmak olmaz. Sözleri bu ayıp 'demek daha bu savunma diğer tanımlamak için bulamıyorum. Her şeyden önce, hangi hukukun üstünlüğü var olan bir devlet yakışmak olmayan bir savunmadır. devlet Hrant Dink korumak başaramadı çünkü uygun bir bildirimde pişmanlık ifade çizgisinde olması gerekirdi. Ve devletin durumunda kabul etmiş olmalıdır.

Kim bu savunma hazırlanmış olabileceğini düşünüyorsun?

Ne bürokrat hazırlanan kamu yapılmalıdır. Ayrıca, kim bu bürokrat bu savunmasını hazırlaması için sipariş, bu da ortaya olmalıdır. Kısacası, savunma, Hrant Dink öldürüldüğü için hak söyler; o ne ona geliyordu var! Hepsi bu kadar. Bu korkunç ki Dışişleri Bakanlığı böyle bir savunma hazırlamak olabilir bürokrat's. Bu savunma ne Dışişleri Bakanlığı ne de Türkiye'nin demokratikleşme sürecinde olduğu için uygundur. Ayrıca bu savunma devlet kurumlarının bir çatışma sunuyor.

'Bile Anayasa Mahkemesi' reform paketini iptal etmedi

Ne anayasa değişiklik paketi hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

anayasa değişiklik paketi toplum için zararlı kabul olsaydı, Anayasa Mahkemesi - Hangi madde içine gerekiyordu olmamasına karşın baktı - o nesne olur. En önemli nedeni paketini onaylaması bu Anayasa 12 Eylül askeri darbesi sonrasında hazırlanan break olacaktınız. Ama tabii ülkenin tamamı yeni anayasa ihtiyacı var. Hükümet yeni bir anayasa yapmaya çalıştık; muhalefet, bir kapatma davası için iktidar partisi ortaya buna izin vermedi. Yani bu hükümet koşullarda yapabileceği en iyisidir.

Nasıl Müslüman olmayan azınlık topluluklarına yaklaşan referandumda oy düşünüyorsunuz?

Azınlık "evet" paket "diyecekler. Onlar oldukça durumun farkındayız ve kim onların haklarına saygılı biliyorum.

Nasıl yani?

Adalet bakanı bunu hazırlamak vermedi ve derin konu duyduğu üzüntüyü ifade etti. Bu savunma Belgeyi imzalayan Dışişleri Bakanı, bu AİHM gönderilen önce, bizzat çok savunma ile mahkeme ve kullanılan bu onun ruhunu daha ağır birçok krizler tartılır rahatsız olduğunu söyledi. Ayrıca bu savunma çabaları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin azınlık toplulukların ihtiyaçlarını karşılamak için son beş yılda olumlu adımlar olmuştur tarafından meydana altına dinamit koyar. Bu savunma ile birlikte gelen bir vahiy ki Adalet ve Kalkınma Partisi [AK Parti] içinde aşırı milliyetçiler vardır. Başbakan bir konuşmasında o verdi o halı olasılığı hakkında Altlarında çıkarılmış olması onun bakanları uyardı birkaç gün önce. Bu konuşmada, ilk kez başbakan endişe bakanlıklar içinde bazı insanlar güvenilir olamazdı dile getirdi.

Başka ne çok açık burada? Bu savunma bize başka neler anlatıyor?

Bu direnci çok ilgili Ergenekon etmektir. Ne derseniz deyin, devlet içinde yasadışı bir oluşumun varlığı herkes tarafından kabul edilmiştir. Ama onun yerine yargının harekete geçirme, bahaneler varlığını desteklemek için üretiliyor onu ortadan kaldırmak için. Avrupa mahkemede devletin savunma açıkça orada illegal ve etik olmayan güçler, değişim karşı olanlar, Hrant davası kullanmak devlet içinde hukukun üstünlüğüne meydan okumaya gösterir. Bu nedenle, bu savunma yazdı kamu yapılmalıdır.

'Demokratikleşme süreci Yargı clumsiest kurum'

Şimdi mahkeme Türkiye'nin Dink durumda suçlu buldu, hangi seçeneklerin hükümet bu noktada var?

Bunun yerine suçluluk kabul, devlet kendi savunma derin devletin argümanları yeniden sahiptir. Bu bir utanç ve müzik hukukun üstünlüğü ile yönetilen bir devlet uygun değildir. Türkiye'nin hemen AİHM, bu savunma çekmelidir.

'Dink ailesinin istediği tek şey adalet ve özellikle devlet duymak ki Hrant sözleriyle ifade özgürlüğü kapsamına giren değil, 301. madde kapsamında değil, bir savunma Devlet, Hrant öldürülmüş olduğu hak söyleyerek kabul eder. Türkiye için en iyi şey AİHM den savunma çekmek etmektir. Başka yolu yok bu utanç verici kurtulmak için. Ayrıca, kaçak yapılar beri Hrant ölümünden Ergenekon's makyaj unraveling hızlanmıştır 'bildirilmeli

Siz adalet ve dışişleri bakanları ifadeler bahsettiniz. Gerçekten de kişi, ülkenin en yüksek rütbe tutarak, cumhurbaşkanı, Dink devletin başarısızlığı onu korumaya yüzünden öldürüldü söyleyerek savunma reddetti.

Evet, o yaptı. Bu savunma Hrant Dink durumda sanıkların iddialarının neredeyse karbon kopyasıdır. Derinden bize ve Hrant ailesi acı veriyor.

Bu savunma da tabii ki burada, Türkiye'de sürmekte olan davanın acıyor. Can cumhurbaşkanı için Devlet Denetleme Kurumu [DDK] gerçeği ortaya çıkarmak durumunda sürebilir misiniz?

Başbakanlık zaten bir meclis araştırma komisyonu aracılığıyla, ama bu yaptığı mahkeme kim daha fazla araştırılması gerekmektedir olmaktan öneriler orada rağmen onun bulguları göz ardı etmiştir. Onlar aile üyeleri, avukatlar, sanık ve tanıkların ile detaylı görüşmeler yaptık. Komisyonun raporunu adları dahil ve dediğim gibi, mahkeme ciddi raporu görmezden geldi. Bazı insanlar açıkça dikkat çekmektedir. Bu yargı, özellikle Türkiye'nin uzun ömürlü problem olmuştur. Ama hiçbir şey başkanın girişimi yeni bir soruşturma önlemektir. mahkemenin ilk duruşması, ben bu mahkeme ihmalkar görevleri olduğunu ve bu durumda AİHM'ye gitmek için izin vermemelidir vardı yetkilileriyle bulma sorumludur yargıç söyledi. Bu anlamda, ben anayasa değişiklikleri bir fırsat olarak] tarihinde [yaklaşan] referandum [bkz.

Bir Anayasa değişikliği paketinde yer alan maddelerden bireylerin Anayasa Mahkemesi'ne dilekçe sağlayacaktır, çünkü bu, böylece vaka sayısı AİHM'ye gidiyor azalmasına neden mi?

Evet, ama ikilem hangi Anayasa Mahkemesi. Anayasa Mahkemesi hukuk içinde düzen oldukça durumlarda değerlendirmek için hareket etmelidir.

Dışişleri Bakanı bir anlaşma Dink ailesi ile ulaşılabilir söyledi. Bu fikrin ne düşünüyorsunuz?

Dink ailesinin istediği tek şey adalet ve özellikle devlet duymak olduğunu Hrant sözleriyle ifade özgürlüğü kapsamına giren değil, 301. madde kapsamında değil, bir savunma Devlet, Hrant öldürülmüş olduğu hak söyleyerek kabul eder. Türkiye için en iyi şey AİHM den savunma çekmek etmektir. Başka yolu yok bu utanç verici kurtulmak için. Ayrıca, kaçak yapılar beri Hrant ölümünden Ergenekon's makyaj unraveling hızlanmıştır açıklanmalıdır.

Kezban Hatemi, aktivist ve insan hakları avukatı

Kezban Hatemi İstanbul Üniversitesi Hukuk okulundan 1972 yılında mezun oldu ve bağımsız bir avukat İstanbul Barosu altında kayıtlı olarak uygulamaya başladı. 1995 yılında Bosna (Bosna For İnsanlık Girişimi), bölgedeki sorunlara dikkat çekmek için İnsanlık Girişimi katıldı. O çabalar uyuşturucu ile mücadele için katkı ve sokak çocukları kurtarmak. Hatemi ayrıca Genel Sekreterliği Avrupa Birliği (ABGS) ve Avrupa Komisyonu Türkiye Masası din özgürlüğü ve gayrimüslim azınlıklar ile ilgili yasal sorunlar konularında için çalışır. O UNESCO ile medeniyetler arası diyalog konusunda çalıştı. O eş, "rapor" Story bir Alien (ation of): Gayrimenkul Mülkiyet Sorunları Gayrimüslim Vakıfları ve Toplulukları Türkiye'deki yazar 2009 yılında yayımladı.

Eğer AİHM kararından sonra görüş yargısının noktaya hiçbir olumlu değişiklik bekliyor musunuz?

Ne yazık ki, demokratikleşme sürecinde clumsiest kurumun yargı olmuştur. Yargı doğrultusunda ve evrensel hukuk ilkelerinin benimsenmesi ile yeniden yapılandırılmalı resmi ideolojinin "kırmızı çizgileri" kurtulmak. Yargı doğrultusunda hukukun üstünlüğü ile fonksiyon gerekir. Aynı zamanda onun ırkçı ve faşist eğilimler kurtulmak gerekir.

'Ruhban Okulu'nun yarın açılmalıdır

Ve Ruhban Okulu'nun? Hala kapalı kalır.

Hiçbir şey onun yeniden yarın önlemektir. En iyisi hemen yeniden olacaktır. Ne zaman açılır, Türkiye'nin 300.000 Ortodoks vatandaşlarının desteğini kazanacaktır.

Ayrıca Ergenekon destekçileri ya da derin devlet etkilemek için hükümet üzerinde konu kravat mı?

Evet. Orada hükümet hem karşı bir meydan okuma ve hükümet tarafından. sorunu ile ilgili iki adım geri takip ediyor Sonuç olarak, her bir adım, en kolay konu Türkiye'de sağ çözmek için olsa şimdi seminer ile açıyor. Her devlet kurumu, ancak derin devletin bir unsuru olan Dışişleri Bakanlığı en kötü arasında zaman bu etkilemeye gelmektedir. Orada bürokrat ve talepleri yorumlamak profesörler ileri Lozan Antlaşması bir çarpık biçimde konur. paralel yükümlülükler konusunda anlaşma görüşmeleri, bu karşılıklılık "olarak yorumlanır olmasına rağmen." Bu zihniyettir. Bu yeterince başbakan sorununa bir çözüm arzuları değil. Orada aşırı milliyetçi karşı tepkileri AK Parti içinde de çevirmek milliyetçi refleksleri vardır. Bunlar demokratik bir devletin hukukun üstünlüğü olmalıdır saltanatının önündeki engellerdir.