5 Ağustos 2010 Perşembe

İSTANBUL BELEDİYESİ SEYYAR SATICILARA YÖNELİK DÜZENLEMELERE OLUMLU GÖRÜŞ BİLDİRMEDİ.

İstanbul sokaklarında sık sık belediye devriye görevlileri ve ruhsatsız sokak satıcıları arasında kedi-fare oyununa sahne. iki taraf için de eğlenceli değil bu oyun, nedeni, 'işgaliye,' sokak-food satış yetki olduğunu. belediye memurları orada kesin standartlarını karşılamak için söylüyorlar süre Bayiler zor bir elde etmek demek onların geçim yaparken "işgaliyes" veya sokak gıda satış yetkileri, sert ile İstanbul'un Beyoğlu ve Fatih ilçelerinde ruhsatsız seyyar satıcılardan elde etmek için sürekli belediye devriye görevlileri düzenlemeleri yürürlüğe koyması için izlemek zorunda kalan, derler.

"Ben işgaliye ödemek, ama ben] revani Türk çöl [satmak çünkü belediye bunu kabul etmez," adının açıklanmasını istemeyen bir sokak satıcısı "dedi. "Benim arabası yasaktır. Onlar ne bana bir iş ver, ne de bana işgaliye hibe. Ben sürekli seyretmek belediye görevlileri için olmak zorunda. "

Bazı midye, Kadayıf tatlı ve meyve suyu satıcıları göre, belediye oldukça, bu belediye sadece sunucuları gıda belirli türdeki satış için yetki verir savunarak onları tedavi etmez.

Belediye Memuru Recep Yıldız, ancak orada standartları ve streetside sunucuları için kurallar vardı, bu kalite ve gıda malzemesi hazırladıkları değerlendirme olmaksızın herkese yetki imkansız olduğunu sözlerine ekledi.

Osman Nuri Özkan, İstanbul Belediyesi Karakol görevlileri başkanı Derneği yaptığı açıklamada, belediye, ilçe bağlı olarak çeşitli bir işgaliye almak için prosedür, ama en belediyeler işgaliye vermeden önce gıda sepeti, gıda veya streetside satıcılarının giysi türü denetlenir dedi onlara.

işgaliye verilir sonra, satıcı hangi ilçe satıcılarının bir parçası onların arabaları almak için seçtiği göre değişir bir aylık ücret ödemek bekleniyor, Özkan söyledi.

Recep Yıldız, Fatih ilçesinde bir belediye görevlisi, aylık işgaliye ücreti göre 150 Türk Lirası eski Fatih bir ay başlar ve yukarı 350 lira Eminönü iskele gibi daha kalabalık yerlere ulaşır.

İlk görünüş yetkililer tarafından bir işgaliye hakkı verilmeden önce değerlendirilmesi yiyecek türü satıldığı, Özkan, onların midye satıcıları için işgaliyes hibe olmadığını da sözlerine ekledi.

Özkan da görünümü ve arabanın temizlik ve satıcıları önemli olup satıcı belediye standartlara Standartlarla uyumlu belirlenmesi olduğunu söyledi.

Beyoğlu Belediyesi'nde bir subay belediyenin sadece koçanı, kavrulmuş kestane, ve kendi bölgesinde simit satıcıları mısır yetkili söyledi.

bölge ile diğer subay bazı sunucuları kadar 3-4 gibi arabaları için işgaliye için başvuruda tercih söyledi.

Ben işgaliye ücreti nedeniyle Mahmut Korkmaz, 44, bir simit satıcı çocukluk söyledi beri, "Ben belediye devriye görevlileri ile ilgili bir sorun yok." Ayrıca o sadece simit satarak geçimini sağlayabilecekleri belirtildi.

Yıldız o devriye memurlarının [] sık sık yemek satarken ve onların arabaları temiz tutmak da plastik eldiven giymek emin olmak için sunucuları kontrol söyledi. Bir satıcı yetkili değilse veya kurallar ile uyumlu değildir, devriye memurları gıda sepetini alıp belediyenin depolama birimi koydu. Satıcı sonra birimine belirli günlerde, gidebilir depolama bilet ücret ve araba dışarı çıkar.

Bu yetkililer tarafından el konan sonra tanımlanamayan revani satıcı ise, zaman kişinin arabası almak için gerekli uzunluğu eleştirdi. "Ne devriye görevlileri belediye yapmak barbarlık olduğunu. onlar benim arabası el koyma zaman, geri uzun süre alamam "dedi.

Satıcı Galata yerel bir pastane, ama onun revanis aldığı belediye standartlara onun arabası kadar bulmaz.

Ayrıca İsmini vermek istemeyen bir taze portakal suyu satıcısı, imkansız sadece bir meyve basın ve portakal cartful ameliyat olmasına rağmen sadece suyu satarak bir yaşam sağlamak olduğunu söyledi.

bir devriye memuru gelirse ve ben para kaybetmek benim sepeti kesiyor "Ben kalabalık bir yaz gününde, ama yönetmek" dedi.

Şu an için, bakanlık onaylı gıda satan satıcılar yoldan geçen sokak ile sağlayabilir mısır gibi bir yaz ve sonbaharda kestane de sevindirdi. Geri kalanı ise, sokak ve tekerlek üzerinde uzağa eğer belediye görevlisi tarafından yürüyen bir göz tutmak gerekir.

YASAKLANAN İÇKİLER VE SÜRYANİLERİN BAKIŞ AÇISI

Bir Süryani Hıristiyan Türkiye'nin güneydoğusunda çabalarını alkol İslam tarafından yasaklanmıştır çünkü onun bir şekilde konulmuştur inanan bir şarap fabrikası başlamak için bürokratik engellerin içine tükendi.

"Bana demir ve çimento satmak olmaz; traktör sürücüsü gelmedi," Yuhanna Aktaş Radikal gazetesi için bir mektup yazdı. "Ben ay ve bir gıda mühendisi bulamadım sadece Diyarbakır'da bir kimyager bulabiliriz. [Onlar şarap] üreten Çünkü söylediğin bir günahtır. "

Süryani Hıristiyan ve Türk vatandaşı Mardin güneydoğu ilinin Midyat ilçesinde yaşayan bir şarap fabrikası inşa etti, ancak o ve tesis için bir yol bir su kaynağı sağlamak için başarılı olamadı "dedi.

Süryani ailelerin bölgede yaşayan sık şaraplar üretmek, ama zor için tüketiciler genellikle satılan değillerse beri onları bulmak.

Aktaş, eski mücevher üreticisi, mektubunda bir öneri bir fabrika inşa etmek için hazır kendisinin hem kültürel, hem dini Süryani şarap, bir uygulama Hıristiyanlar için önemli ev yapımı üretmek "dedi. O Tarım Bakanlığı yaptığı teklifi sunmuş ve Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu, ya da TAPDK izniyle elde edilen, iki yıl önce tesis kuracak. O, ancak izin verildi, dedi, üzüntüleri sadece orada başladı.

Birkaç gün o izin aldıktan sonra, Aktaş, evine gece polis tarafından baskın olduğunu söyledi. O ve kırılmıştı o polis memurları tarafından kendi çocukları önünde dövüldü evinin ön kapı iddia etti. Onun yatak odası ve evin tüm çekmeceler vardı şarap aranır, o, bu savcı evine olaydan sonra geldi sözlerine ekledi.

"Ben ancak bu polis memuru hakkında şikayette mahkeme sadece biri için sembolik bir para cezası verdi," Aktaş, kendisinin yasadışı ev şarapları nedeniyle şarap üretimine suçundan yargılanan ekleyerek evinin mahzeninde bulduğunu söyledi . O, bazılarının ise şarap arkadaşları ve diğer kilise törenlerinde kullanılmak üzere üretilmiş ait mahkeme anlattı.

"Ama bu arkadaşların ifadesini almadı ve onlar da dikkate bu şarapları dini ritüeller için üretilen içine," Aktaş dedi almadı, bu mahkeme 180.000 Türk Lirası onu ve onun ortağı ceza sözlerine ekledi.

Onlar Yargıtay için dava temyiz, Aktaş, kaydetti o bölgedeki diğer Süryanilerin evlerine hala kaçak şarap üretimi iddiaları dayalı baskın edilmektedir.

pek çok kurum uygulanan rağmen, Aktaş, o su getirmek mümkün olduğunu söyledi telefon hatları ve fabrika binası için yollar. O fabrikaya ve çengel elektrik kadar geçici bir yol inşa etmek için 100.000 lira ödediğini söylüyor. Fabrika tamamlandığında, İtalya makineleri ile donatılmış ve geleneksel Süryani mimari stiller kullanılarak inşa edilmiş, ama şarap üretemez.

Aktaş, bazı yerel toprak sahipleri elektrik direkleri onların arazi üzerinde bulunan fabrika güç taşıyan kaldırarak onun elektrik kesmekle tehdit olduğunu söyledi.

Mardin Gov Hasan Duruer ise Aktaş Organize Sanayi Bölgesi sınırları içinde kendi fabrika inşa söyledi, o altyapı çalışmaları içinde tamamlanarak almanız mümkün olurdu.

"Vatandaşlar her yerde onlar istemek sonra altyapı isteyin fabrikalar kurmak. Bu mümkün değildir. Onlar elektrik, su ve yol yapımı yapacağınızdan kendileri de] ["Duruer dedi.

Vali iddiaları yanıtlayan Aktaş ona Maliye Bakanlığı tarafından 49 yıllığına kiralandı bir alanda fabrika inşa ettiğini söyledi. "Ben keyfi bu fabrika inşa etmedi," dedi.

YAŞ ZİRVESİNDE HÜKÜMET VE ASKER ARASINDA KRİZ YAŞANIYOR

askeri personel için darbe iddiaları ve tutuklama emri gölgesinde, bu yılki Yüksek Askeri Şura, ya da YAS ve hâlâ unfolding drama, en büyük krizleri hiç Türk ordusu karşılaştığı taşır.

"Bu hükümet ve ordu arasında bir iktidar mücadelesi olduğunu. Bu yılki YAS içinde fark askerî rütbeleri arasında promosyonlar hükümetin girişim kaynaklanıyor, "güvenlik analisti Nihat Ali Özcan, Çarşamba tarihinde Hürriyet Daily News ve Ekonomik İnceleme söyledi.

Dört günlük toplantıda, genellikle rutin bir prosedür askeri promosyonlar ve emeklilikler ile ilgili, iktidar arasında yüksek gerilim ile karakterize edilmiştir Adalet ve Kalkınma Partisi ya da AKP ve Türk Silahlı Kuvvetleri, ya da TSK.

Çarşamba gecesi geç saatlerde, Türk Cumhurbaşkanı Abdullah Gül pozisyonlar üst düzey atamaları listesi onaylandı birTürk basınında bildirdi. arsa darbe Yok iddiasıyla bir subay sanık olarak promosyonlar verildi.

Dört gün süren toplantıda tanımlanan bürokratik savaş son olarak görülüyor ve en ciddi ülkenin iki temel ayağı arasında sürmekte olan savaşta, atakları.
Hemen önce bu yılki YAS, İstanbul'daki bir mahkeme 102 subay - 11 general ve amiraller de dahil olmak üzere hakkında tutuklama emri çıkardı - bağlantılı olarak başlayan "Balyoz" (Balyoz) durumda, iddia edilen darbe arsa. Toplantıda, Türkiye'nin Kara Kuvvetleri başına adlı gerekir Ergenekon soruşturması, sözde bir hükümet karşıtı komplo başka bir soruşturma kapsamında ifade vermek üzere çağırıldı tahmin edildiği gibi üst düzey bir general sürdürmüştür.

Normal bir yıl, YAS, emeklilikler ve deşarj Çarşamba olarak kuruldu zirve, dördüncü ve son gününde promosyonlar konusundaki kararlar sorunu olacaktır. Genelde, bu tür kararların başbakan tarafından imzalanmış olacak ve aynı gün nihai onay için Cumhurbaşkanı, daha sonra kamuoyuna duyuruldu gönderdi.

Medya Çarşamba askeri karargahında toplantı dördüncü gün ve Savunma Bakanı Vecdi Gönül için, kim vardı bitmişti rapor o günkü oturumunda, kararları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kim Çarşamba planlandığı katılmadı yapılan geçmişti başkanlık etti.

Gül'ün Çarşamba program, normal bir gazete bir gün erken, YAS kararlar onayı hakkında bir şey içermiyordu faksladı.

askeri bu en bazıları hareket izin ısrar ederken YAS hakkında resmi bir açıklama yokluğunda hangi basına kapalı, spekülasyon, hükümetin generallerin Balyoz davasına karışmış tanıtımına karşı çıkmaktadır, abounded kadar planlandığı gibi saflarında.

"Benim kişisel görüşüm, mesele YAS ancak tutuklama emri 102 subay ihraç değildir. Bu büyük kriz şimdiye kadar Türk Silahlı Kuvvetlerinin tarihçesi, "analist Özcan yılında Ankara merkezli tank TEPAV Daily News söyledi düşünmek dan rastlanır.

Erdoğan Çarşamba Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile sürpriz görüşme yaptı.

"YAS] içinde müdahale [hükümetin işi değil sadece," Özcan dedi. "Bu mahkemeler ve savcılar gibi hem resmi ve dış aktörler ve zor aralarındaki senkronizasyon sürdürmek için vardır."

'Demokrasi sorunu'

YAS at kriz ülkenin laik ve İslamcı güçleri arasındaki savaşta bir doruğa an bazı gözlemciler tarafından görülüyor. Son gelişmeler, ancak, daha ciddi Türkiye'de demokrasi ile ilgili bir sorun ortaya, bir gazeteci Daily News söyledi.

"Ne [YAS] 'geleneği' adı olmuştur [aslında askeri hakim olduğu uygulamalar, hangi gerilim için bir oda sol yürütme gücü] etkisi [mahrum edilmiş] vardır. Şu anda hükümetin gücünü yasalardan kaynaklanan kullanıyor, "gazeteci Mehmet Altan söyledi. "Tüm bu gelişmeler ne kadar Türkiye'de demokrasi ve hukukun üstünlüğü gelen nedir ve nasıl bir askeri anlayışı ile idare edilmekte olduğunu göstermek."

Köşe yazarı Mehmet Ali Kislali, askeri içinde yakın bağlantıları vardır, bu yılki zirvenin bir radikal dönüş almıştır kabul etti.

"Bu yılki zirve farklıdır. Neden? silahlı kuvvetlerin karşı hükümetin yaklaşımı farklı olduğundan, "dedi Kislali, Radikal gazetesi için bir köşe. "Hükümet kendi görüşlerini bu yıl kadar görülmemiş bir derecesine göre YAS konuları düzenlemek istiyor. Onun ağırlığını hissettirmeye istiyor. "

'Başkan faktörü'

hükümet ve ordu arasında benzer bir çatışma 2005 yılında bir iddianame kitapçı bombalama üzerine Şemdinli yıl içinde, güneydoğudaki Hakkari ilinde, yani Orgeneral Yaşar Büyükanıt, ardından Kara Kuvvetleri Komutanı ve daha sonra vardı adını dahil hazırlanan oluştu Genelkurmay başkanı oldu.

"Fark şudur: Büyükanıt durumda, AKP iktidarda ama cumhurbaşkanı farklı olduğunu" söyledi köşe Kislali. O zaman, sadık laik Ahmet Necdet Sezer, Türkiye'nin cumhurbaşkanı oldu. Mevcut Cumhurbaşkanı Gül AKP, İslami Refah Partisi ya da RP gelen kökleri alır saflarına gelir.

son imza ondan geldiği için "cumhurbaşkanı çok YAS kararlar önemlidir" Kislali dedi.

'Güç mücadelesi yeni bir şey' olduğunu

Bu bir güç mücadelesi askeri saflarında terfi atama ile ilgili yapılmış ilk kez yaptığı açıklamada, değil usta gazeteci Uğur Şevkat, yıllardır askeri konuları takip etmektedir. O bir örnek arka 1977 o uygulanabilir bugün olduğunu söyledi dating gösterdi.

"O zaman Başbakan Süleyman Demirel'in emeklilik istedi o sırada Kara Kuvvetleri Komutanı Namık Kemal Ersun şüphe onun bir darbe düzenlemeyi planlıyorlar olabilirdi üzerinde YAS beklemeden. O Ali Fethi Esener yerine] [önerdi, "Şevkat dedi. "Ama sonra-Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk, askeri saflarından, gelen bu fikre karşı çıktılar ve bir başka genel istediğini söyledi, Adnan Ersöz, komutan olmak. devlet başkanı çatışma nedeniyle, Demirel [randevu] kararname düzenlenen ve başkan göndermek reddetti 30 Ağustos, ne Esener ne Ersöz atanabilir kadar ikisi de kendi yaş nedeniyle emekli. "

Şevkat, yani başka bir genel yol açtı göre, Kenan Evren, Emeklilik bekliyor olmuştu Kara Kuvvetleri Komutanı ve daha sonra Genelkurmay başkanı oldu. Evren 12 Eylül 1980, darbe düzenledi.

Şevkat hükümet kararları etkili ilişkin randevuları olduğundan ki, iktidar partisi, görevinden kararı üzerine tutarak Hasan Iğsız, katılımını Türkiye'nin Kara Kuvvetleri baş adlı bekleniyor blok sözlerine ekledi. Eğer, bunu olsaydı, o ancak tayin edilememiştir yerine erken emeklilik tabi olacaktır.
Birkaç askeri isimleri
Orgeneral Hasan Iğsız
Orgeneral Hasan Iğsız 1 Ordusu oyunculuk komutanı ve onun adını Türk Kara Kuvvetleri üst komuta belirtilen olmasıdır. O subaylar online hükümet karşıtı propaganda soruşturma iddiasıyla sözde "e bağlı-muhtıra tanıklık çağırdı arasında olduğu için bu potansiyel promosyon Ancak, bertaraf olabilir."

Albay Dursun Çiçek
Albay Dursun Çiçek, tüm şüpheliler arasında yoğun hukuki gündem var. O Eylem Planı Fundamentalizm, bir belge hükümet karşıtı planları ayrıntılarıyla mücadele için imza bağlı olduğu iddia ediliyor. Bu durumda Ergenekon soruşturması bir dalı ile kombine edilmiştir. Çiçek ayrıca, "Balyoz" (Balyoz) sözde darbe planı ve online propaganda davasıyla ilgili de seçildi bir şüpheli.

General Ali Aydın
Gen Ali Aydın Jandarma Komutanı Kayseri bölgesi içindir. O Sledgehammer durumda şüpheli ve Albay Cemal Temizöz, JİTEM, Jandarma bünyesinde sözde bir illegal istihbarat ve grev biriminin sürekli durumunda şüpheli olarak tutuklandı üstün birçok faili meçhul cinayetlerin suçlanıyor. Aydın terfi olması beklenmemektedir.

Gen Hıfzı Çubuklu
Gen Hıfzı Çubuklu Genelkurmay başkanı hukukçu olduğunu. O online propaganda davayla ilgili olarak sorgulanmak üzere çağrılacak bekleniyor. Çubuklu önce Savcı Zekeriya Öz tarafından ifade vermek üzere, Albay Zeki Üçok, bir durumda askeri deşarj için özürlülük sahte belgeleri ile ilgili tutuklandı korumak iddiaları üzerine adı olmuştur. Çubuklu Bu durumda tanıklık etmedi.

TÜRK YETKİLİLER İSRAİLİN KÜÇÜK FİLO GEMİLERİNE SALDIRILARINI KINIYORUZ DEDİ

İsrail olacak donanması tarafından Gazze-bağlı yardım flotilla üzerinde ölümcül bir baskın sırasında komuta edildi Türkiye'ye Perşembe dönmek üç gemi, savunma bakanlığı söyledi.

"Savunma Bakanlığı, Gazze Şeridi'ndeki Hamas rejimine deniz kuşatmasını ihlal çalıştık Türk gemileri, ve şimdi İsrail'de demirlemiş olan edecektir bugün (Perşembe), el üzerinde, Türk temsilcilerine," bakanlığından yapılan açıklamaya dedi.

Taşımak, gemi geri şiddetin merkezi idi Mavi Marmara yolcu feribot dahil siyasi liderlik tarafından kararından sonra gelir, o söyledi. "Üç Türk çekme gemileri İsrail'de bugün gelecek. Onların ekipleri üç damar İsrail boyunca onları gemiye olarak kişisel ekipman ile demir alacak," Bakanlık, ne zaman teslim gerçekleştirilecekti demeden söyledi.

Diğer iki gemi Ashdod limanında güneyde anlaşılmaktadır ise Mavi Marmara şu anda Hayfa kuzey liman kenti, yerleşik olduğunu. Her üç Mayıs 31 tarihinde Gazze Şeridi'ne İsrail'in deniz kuşatmasını çalıştırmaya çalıştım altı gemi flotilla bir parçasıydı.

İsrail deniz kuvvetleri komandoları şiddet indi ve dokuz Türk aktivistlerin ölümüyle sonuçlanan ve Ankara ile diplomatik bir kriz tetikledi bir berbat baskında altı gemileri terk ettiler.

Asker baskını dahil sadece ölümcül zorlamak için zaman Mavi Marmara, zaman 600'den fazla yolcu taşıyan bir güverte helikopterden üzerine rappelled saldırıya sonra müracaat söylüyorlar.

Ama gemide eylemciler de uluslararası sularda sırada gemi, bindik olarak deniz komando hemen ateş açtığını söylediler.

Bu hafta başında Birleşmiş Milletler hem İsrail ve Türk katılımını içerir flotilla baskını soruşturma açılması duyurdu. İsrail, soruşturma ile işbirliği yapmayacağını söyledi.