8 Kasım 2010 Pazartesi

MAYIN PATLAMASINDA ŞEHİT OLAN 6 ERİN AİLESİ DİĞER FAİLLERİNDE AYDINLATILMASINI İSTİYOR.

Gürbüz Kaya Türk askeri tarafından ekilen mayınlar tarafından öldürülen altı askerlerin aileleri talep olduğunu kısmen mayın parmaklıklar arkasına koymak arazi sorumlu önemli bir general. Başka bir genel olay için tutuklanmasının ardından kısa bir süre talepleri geldi.


Brik. Geçen yıl doğu Hakkari ili Çukurca ilçesinde yedi askerin şehit mayın yerleştirme emrini General Zeki Es, tutuklandı ve Pazar günü Mamak Askeri Cezaevi'ne kondu. Bu sorumlu kişi de dava olacağını aileleri adına umutları arttı. Ancak, onlar giderek geçtiğimiz yıl meydana geldiği olay örtbas girişiminde Tümgeneral Gürbüz Kaya, serbest kaldığından huzursuz oldular. Brik. Orgeneral Es Van Cumhuriyet Başsavcısı Ofisi sırasında ortaya Nisan 2010 spot girdiğin onlar yasadışı Kürdistan İşçi Partisi tarafından dikildi askerlerin Türk askeri tarafından ekilen mayınlar nedeniyle öldüğü patlamanın, daha önceki inançlarına aykırı (PKK) terörist.

Tümgeneral Kaya da kısmen mayın sorumluydu. Yedi asker Hakkari's Çukurca ilçesi Hantepe bölgesinde, 27 Mayıs 2009 tarihinde öldü. Es ve Kaya mayınların Türk askeri ait söyleyerek olayı anlattı hangi mayın aslında Türk askeri tarafından dikilmiş olduğu vahiy anonim online yayınlanan bir ses kaydı daha sonra geldi.

Genelkurmay Askeri Savcılığı geçen hafta Cumartesi günü Es ve Kaya hakkında soruşturma sonucuna varıldı. Es Çukurca 20. Sınır Tugay Komutanlığı komutanı oldu. Es soruşturma sonucunda tutuklanan iken, Kaya cezasız gitti.

Es 'tutuklama iyi haber, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) sonuçsuz olmuştur kapsamında yürütülmektedir olarak son zamanlarda benzer araştırmalar olduğunu. sonunda Türk jandarma istasyonları saldırdı teröristlerin nerede olduğu hakkında bilgi bulaşan Herons olarak bilinen insansız hava araçları tarafından gönderilen ihmal askeri suçlamak Gediktepe ve Hantepe PKK ile ayrı çatışmada şehit olan askerleri ve kayıtsız önemli istihbarat aileler de vardır .

Gediktepe ve Hantepe saldırıların sorumlularını karşı suç duyurusunda bulunuyor Hukukçular Derneği Cahit Özkan, Başkanı, bu Türkiye'de hukukun üstünlüğüne güvenin yeniden inşası olduğunu belirterek, ailelerin tutuklama memnun olduğunu söyledi. O da diğer Hantepe ve Gediktepe saldırıları durumunda olur Gediktepe mayın olayında ne umduğunu söyledi.

Hakkari's Çukurca ilçesi Hantepe bölgesinde mayın patlaması kurbanlarının aileleri o bir lonca basmış Orgeneral Es söyleyerek konsol çalışır ses kaydı Tümgeneral Kaya sözlerini resent, "Bu korkunç hakkında hissetmek Tamam, bir şey değil. "

Avukat Hayrettin Açıkgöz, altı asker ailelerini temsil eden bir avukat, Orgeneral Es bir vicdan azabı nedeniyle kendisine yöneltilen tüm suçlamaları kabul etmiş olabileceğini söylüyor. Askeri savcı bir ay için soruşturma devam edeceğini belirten Açıkgöz Kaya trajik ölümlerin komuta zinciri içinde görevinden dolayı sorumlu olduğunu söyledi. Bakan ayrıca, "Merak etmeyin, biz bu icabına bakarız." Söyleyerek, video kayıt duyulur olarak Kaya, kanıtları gizlemeye çalışmakla suçlamasıyla yargılanması gerektiğini söyledi O da diyor ki, ordunun ilk açıklama mayınların PKK tarafından dikilmiş olduğu da bu noktada için kanıt sağlar.

Halil Özevin, Pvt babası. O, adalet için ümidini olmadığını belirterek, TSK-kara mayın yerleştirdi, o Kaya da parmaklıklar arkasına koymak yalnızca geceleri uyku söylüyor birine adım öldü Kemal Özevin.

Tırnak Çelik, Pvt babası. Aynı patlamada şehit Cafer Çelik, aynı zamanda Es 'tutuklama yargı sürecinde olan güvenini güçlendirdi söyledi.

Refik Bener, Spc babası. Sgt. Aynı olayda ölen Ziya Bener, şunları söyledi: "Oturduk ve Zeki Es tutuklandığını haber gördüm bir aile gibi ağladı. Ben ilk suçlamada, ben ailem ve çevremdeki diğer baskıları ile bir araya geldi. Ben tutuklandı görünce beni eleştiren herkes çağrıldı. "

Ancak, tutuklama ve kaybetmeleri acıyı olmayacak, Cafer Çelik'in baba diyor. "Biz istiyoruz Gürbüz Kaya da tutuklanmak üzere. Adalet yapılacaktır "dedi.

İsmail Yıldız, Pvt babası. Ayrıca Gediktepe öldürüldü Adil Yıldız, şunları söyledi: "Bizim derdimiz Türk Silahlı Kuvvetleri ile değildir. It bireylerle olan komutanları ile. "

Emekli Albay Durmuş Türemen, eski askeri avukat Kaya suçundan tutuklandı gerektiğini söylüyor "adam öldürme eylemleri hataları nedeniyle," Durmuş askeri gibi, Kaya Çukurca yerleştirilen mayın habersiz olması imkansız olduğunu söyledi kesinlikle bir emir-komuta zinciri yoluyla çalışır.

Gürbüz Kaya Hakkari Tümen Komutanı olarak görev iki yıl boyunca, 64 asker öldü.



B6 |
B9 |
11 |
13 |
15 |
17 |
19 |
21 |
23 |

B7 |
B9 |
B11 |
B13 |
B15 |
B17 |
B19 |
B21 |
B23 |

DIŞ İŞLERİ BAKANI DAVUT OĞLUNUN POLİTİKALARI SERBEST TİCARET BÖLGESİNİN KAR AMACINA UYUYOR.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun politikası, amorti bir serbest ticaret bölgesi kurma Ortadoğu planı olarak dört temel ekonomileri uzun ihmal bölge ülkeleriyle çitler tamir için. Türkiye, Suriye, Lübnan ve Ürdün dörtlüsü liderleri İstanbul'da buluşuyor zaman Ocak gelecek yıl, erken bölgesi ilan edebilir



Türk Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu (L ikinci) 26 Eylül 2010 tarihinde Suriye, Lübnan ve Ürdün New York'ta dışişleri bakanlarıyla bir araya geldi. quartet liderleri İstanbul'da gelecek yılın başında bir araya gelecek. AA foto
Türkiye ve bölgesel arkadaşlar Suriye, Lübnan ve Ürdün ile, resmen Ocak ayında bir serbest ticaret bölgesi oluşturmak için planlama bazı analistler siyasi unsurları ile bir anlaşma haline dönüştürebilir gelecekte söylüyorlar.

Haziran ayında dört ülkenin ekonomik işbirliğini artırmak için serbest ticaret bölgesi başlatmaya karar verdiler. geç Eylül ayında New York'ta BM Genel Kurul toplantılarının oturum aralarında, dört ülkeden dışişleri bakanları ticaret bölgesi oluşturmak için objektif onaylamak için tekrar bir araya geldi.

mevcut planlar çerçevesinde serbest ticaret bölgesi resmen erken 2011 yılında oluşturulmuş olacaktır Ocak, büyük olasılıkla da dörtlü liderleri İstanbul'da bir zirve için buluştuğumuz zaman.


Körfez ülkeleri yakın gümrük birliği için kenar
Altı Körfez İşbirliği Konseyi veya GCC, devletler tam ve çok gecikmiş gümrük birliğinin uygulanması yaklaştı var sadece "idari" engelli kalır, Körfez yetkilileri Cumartesi söyledi.

"Fikir birliği ve gümrük birliği üzerine yoktur hatta gümrük bir birleşik GCC kanun var," GCC yardımcısı genel sekreteri Muhammed el-Mazroui bir GCC maliye bakanları toplantısının sonunda gazetecilere anlattı. "Ama bazı engeller ... Bunlar sadece GCC üye devletler arasında malların dolaşımına ilişkin idari güçlükleri vardır."

"Farklı entegrasyon ve ortak bir çalışma olduğu sürece, orada olacağım bazı engeller ve çabaları onları çözmek için sarf edilecektir" dedi.

GCC resmi ulaşmada ekonomik entegrasyon "tüm ilgili komitelerin performans hızlandırmak ve gümrük birliği ve ortak pazar için kalan engellerin kaldırılması gerekir." Olduğu açılış oturumu anlattı

Eylül ayında, enerji zengini blok tarife gelirleri ve sorunlar toplantı Dünya Ticaret Örgütü kurallarının paylaşımı konusunda anlaşmazlık karşısında gümrük birliğinin uygulanması erteleme kararı aldı.

Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri - Ama konsey Körfez ülkeleri arasında gümrük vergilerinin çözecek bir elektronik takas mekanizması kurulması konusunda anlaştılar.

Kuveyt Maliye Bakanı Mustafa El-Shamali onun GCC karşıtları elektronik sistemin uygulanması için kabul ettiğini toplantıdan sonra gazetecilere verdiği demeçte, o da bir gümrük birliği kalan engelleri aşağı oynadı.

Gümrük birliği üç yıllık bir geçiş dönemi için 2003 yılı başında başlatıldı. Ancak gelirlerinin konular, damping ve korumacılık tam uygulanmasını geciktirmiştir.

Gümrük birliğinin nihai amacı Körfez devletleri arasında ve Körfez ve dış dünya arasındaki mal hareketi kolaylaştırmak için bir serbest ticaret bölgesi oluşturmak.
KUVEYT CITY - Agence France-Presse

Türkiye aynı zamanda Orta Doğu kuzey ve Fars Körfezi üzerinde olanlarda ülkeler arasında ekonomik işbirliğini güçlendirmek planlıyor.

Türk Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Körfez İşbirliği Konseyi ile temaslarda bulunmak üzere Ekim ayı ortalarında Kuveyt ziyaret ettiğinde, şöyle dedi: "Biz (Suriye, Lübnan ve Ürdün ile işbirliği ile) kuzey amerika var ve biz işbirliği başlatmak için gidiyoruz Körfez ülkeleri gelecek yıl. "

Körfez İşbirliği Konseyi üyeleri Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve Yemen yer alıyor.

güçlü bir blok oluşturmak için hedefleyen

Bir Türk diplomat planları aşina Türkiye refah, huzur ve istikrarın bölgedeki hedefleyen güçlü bir blok dönüştürülmesi amacıyla serbest ticaret bölgesi için çaba öncülük söyledi.

Bir Londra merkezli analist Batı ve İsrail bugün sadece ticaret toplama olarak ortaya endişe olabileceğini Hürriyet Daily News & Ekonomik Değerlendirme söyledi olabilir Ortadoğu'daki Müslüman ülkelerin gevşek bir siyasi ve güvenlik paktı haline gelecek sırayla.

Ancak, gelişmekte olan birlik Türkiye ve Suriye varlığı bir İsrail karşıtı duruş verir, bazı analistlerin iddia ediyor. Suriye yıllardır İsrail'in bölgedeki en düşmanların biri olmuştur. İsrail ve Suriye savaş resmen devam ettiği Golan Tepeleri bölgesinde, 1967 yılından bu yana İsrail işgali altında bulunuyor.

İsrail'in yakın müttefiki olmuştu Türkiye, aynı zamanda son birkaç yıldır eski ortağı ile ilişkilerinin zedelenmesine gördü. Ankara Gazze için giden bir Türk başkanlığındaki yardım konvoyda bir İsrail askeri saldırısı üzerine büyükelçisini 31 Mayıs dokuz Türkler öldürdü çekilmesi sonrasında Türk-İsrail ilişkileri neredeyse bir dondurucuya girmiştir.

Türkiye filo kurbanlar için tazminat ile birlikte İsrail'e resmi bir özür talep edilmiş, ancak İsrail sıkıca iki taleplerini reddetti şimdiye kadar vardır.


B6 |
B9 |
11 |
13 |
15 |
17 |
19 |
21 |
23 |

İRAN TÜRKİYE DE YENİ YAPILACAK NÜKLEER SANTRALLER İÇİN MÜZAKERE TARİHİ VE İŞ BİRLİĞİ TAVSİYE EDİYOR.

Iran Türkiye'de yapılacak yeni nükleer müzakerelerde öneriyor

İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Muttaki. AFP foto
İran, bir müttefik olarak görülen bir ülkeye dönerek Tahran, tartışmalı nükleer programı konusunda altı dünya güçleri ile Türkiye'de temaslarda hazır olduğunu Ankara bilgi verdiğini Pazar söyledi.

Avrupa Birliği dışişleri sorumlusu Catherine Ashton, dünya güçleri için İran ile müzakereler, BM nükleer izleme örgütü 15 Kasım başlangıç dayanır Viyana'da görüşmeler önerilen geçen ay öncülük.

"Son iki veya üç gün içinde, biz Türkiye'nin müzakerelerde kabul bizim Türk arkadaşlar bilgili," İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Muttaki Pazar söyledi.

Iranian medya, bu arada, Karim Bagheri, İran'ın nükleer müzakerecisi Saeed Jalili başkan yardımcısı, Perşembe günü Türkiye'yi ziyaret ettiğini bildirdi.

Jalili devlet haber ajansı IRNA göre, ülkesinin bir zaman ve yerde her iki taraf tarafından kabul edilmiş de 10 Kasım sonra nükleer görüşmelere devam etmeye hazır olduğunu Ekim ayında Ashton bilgilendirdi.

Pazar günü, bir kaynak aktardığı olmadan İranlı bir muhafazakâr gazete, Vatan Emrouz, müzakereleri Türkiye'nin Kasım ayı sonuna kadar yapılacağı bildirildi.

İran arasındaki nükleer görüşmeler ve altı dünya güçleri - İngiltere, Çin, Fransa, Rusya, Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri - iki tarafın Cenevre'de tanıştığında Ekim 2009 tarihinden bugüne çıkmaza edilmiştir.

Amerika Birleşik Devletleri liderliğindeki dünya güçleri, İran'ın sivil nükleer program kisvesi altında bir silah sürücü maskeleme olduğundan şüpheleniyorsanız, bir ücret Tahran şiddetle reddediyor.

Muttaki İslam cumhuriyeti görüşmelerin bir sonraki turu hakkında "çok iyimser" olduğunu söyledi.

"Sanırım tarih ve içerikleri üzerinde yakında anlaşma umuyorum," dedi. "Biz çok İran genel yaklaşımı olumlu ve yapıcı olarak tartışmalar, en kısa sürede başlayacaktır iyimser."

İran her zaman görüşmeler görüşmelerin Ekim 2009 turdan önce dünya güçleri verilen tekliflerin ambalajında yapılacak ısrar ediyor. genel küresel nükleer silahsızlanma Bu paket konuşuyor.

Ama dünya güçleri İran'ın nükleer programı üzerinde görüşmelere odak ısrar ediyorlar.

dünya güçleri ile çıkmaz zaten taze BM ve Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere diğer ülkeler tarafından birkaç kişi tek taraflı cezai önlemler, takip etti İran'a karşı AB yaptırımları yol açmıştır.

Batı basınında çıkan haberlerde Washington uranyum zenginleştirme programını, nükleer sürücünün en tartışmalı bölümünü terk etmeye Tahran'ın reddetmesi aşağıdaki müzakereler sırasında İran'ın "sert" önerileri sunmayı planlıyor.

Zenginleştirilmiş uranyum hem de bir atom bombasının fisil çekirdek yapmak gibi güç nükleer santralleri için kullanılabilir.

Fransız gazetesi Le Monde Perşembe Amerika Birleşik Devletleri Moskova tarafından inşa İslam cumhuriyetinin Buşehr nükleer santral için Rusya Tahran'ın düşük zenginleştirilmiş uranyum 2.000 kilogram transfer teklif direttiğini olduğu bildirildi.

ABD'nin önerisi de Le Monde göre, hem Tahran Araştırma Reaktörü, tıbbi izotoplar yapan bir tesis için 2009 yılı Ekim ayında sunulan Rusya ve Fransa'ya Tahran'ın LEU başka 1.200 kilogram transferi için çağırır.

Rapor Washington Tahran şu anda ürettiği ve dünya güçleri teslim başarısız olursa Tahran reaktör için yakıt haline dönüştürmek niyetinde yüzde 20 zenginleştirilmiş uranyum 30 kilogram değişen önermeyi planladığı ekler.

Ancak Muttaki nükleer yakıt herhangi bir takas Mayıs ayında Brezilya ve komşu Türkiye ile imzalanan bir anlaşmaya dayalı olması gerektiğini Çarşamba söyledi.

Brezilya ve Türkiye anlaşma geçen yıldan bu yana zenginleştirilmiş hesap ek uranyum içine çekmek için başarısız savunarak, ABD bunu reddetti yakıt değişimi ama değiştirilmiş bir anlaşmaya aracılık yaptı.

Pazar günü, Muttaki ayrıca Washington'un İran ile olası bir savaş karşı karşıya olduğunu ABD'nin Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham's remark reddetti. "Çok ciddiye O şaka istedi. Amerikalı senatörün remark almayın" dedi.

Cumartesi günü, Graham o Amerika Birleşik Devletleri başka bir deyişle kısırlaştırmak içinde, sadece, ama onların nükleer programı nötralize etmek değil, onların donanma lavaboya kendi hava kuvvetleri yok ve Devrim Muhafızları kararlı bir darbeyi "İran ile savaşa rejim gittiğini gördüm" dedi . "

ABD ve müttefiki İsrail'in İran'ın nükleer programını durdurmak için askeri bir grev dışladı değil.


B6 |
B9 |
11 |
13 |
15 |
17 |
19 |
21 |
23 |

AZINLIK HAKLARI GİBİ HASSA KONULARDA AÇIK VE SERBEST TARTIŞMA ORTAMI OLMASI GEREKMEKTEDİR.

azınlık hakları gibi hassas konularda açık ve serbest tartışma giderek orada olmasına rağmen, basın özgürlüğü ülke hakkında Avrupa Komisyonu'nun yıllık raporunun bir kopyasını avans göre, Türkiye'de hala bir sorun. Raporda endişe diğer alanlar milletvekili dokunulmazlığı, yargı bağımsızlığını, Ergenekon davası ve kültürel hakları vardır


Türkçe anti-terör ve basın kanunları basın özgürlüğünü kısıtlamak için kullanıldı, bir AB raporu diyor.
Basın özgürlüğünün eksikliği Türkiye'ye Avrupa Komisyonu 2010 İlerleme Raporu avans kopyasını göre, köpek Türkiye'ye devam ediyor.

"Açık ve serbest tartışma devam etti ve genişletti. Ancak, kovuşturmalar ve gazeteciler, yazarlar, yayıncılar ve siyasetçilerin şiddet içermeyen görüşlerin ifadesi için bir mahkumiyeti devam etti, "taslak rapor" dedi.

kimin resmi sürümü Salı çıkacak rapor, Avrupa Birliği rutin geliştirmek için Türkiye'nin teşvik etmiştir kaygılar bir dizi listeleri ve askeri yetkililer de dahil olmak üzere siyasiler ve üst düzey yetkililer tarafından gazetecilere karşı açılmış birçok dava vurgulamaktadır.

Belge medyada giderek artan bir açık ve özgür tartışma ve kamu Kürt sorunu, azınlık hakları ve Ermeni meselesi gibi hassas olarak algılanan konular üzerinde olduğunu söyledi. "Türklüğe hakaret" için daha denemek için kullanılmıştır - - İfade özgürlüğünü kısıtlamak için kullanıldı Ancak, raporda 301 ile birlikte anti-terör ve basın yasaları, dedi.


Türkiye ile ilgili 2010 yıllık İlerleme Raporu Özeti
1. medyaya karşı basın ve siyasi saldırıların ülkenin özgürlüğü konusunda endişeler Kaydetti.

2. endişe verici olan, Ergenekon darbe soruşturması bildirildi gazetecilere yönelik başlatılan Davalar.

3. Hazırlanması ve anayasal reformların kabulü muhalefet partileri ve sivil toplum ile uygun danışma yoktu.

4. Kısıtlamalar dillerin siyasi hayatta, eğitimde ve kamu hizmetlerinde Türkçe dışındaki kullanarak kaldırdı gerekmektedir.

5. Devlet okullarında zorunlu din dersleri endişe vardır.

6. uluslararası insan hakları hukukuna riayet Geliştirilmiş, ancak mevzuat ihtiyaçları BM ilkelerine uygun hale getirilmesi gerekmektedir.

"Ergenekon davasında bildirdin gazetecilere karşı başlatılan vakaların çok sayıda endişe nedenidir. Onlar devam eden bir yargı sürecinin gizlilik ilkesi ihlal için takibat ve denemeler yüz. Bu oto-sansür neden olabilir, "taslak" dedi.

Basın Devamı politik saldırılar

Rapor gazeteciler kritik raporlama devam söyledi rağmen, basın aleyhine bariz politik saldırılar hakkındaki endişelerini dile getirdi.

"Hükümetin kritik Doğan Medya Grubu, karşı 2009 yılında sipariş vergi cezası hakkında dava devam ediyor," taslak rapor "dedi. AB raporunda Türkiye'de de sık sık web sitesi yasakları kaydetti ve bunların kapsamı ve süresi de orantısız olduğunu söyledi.

Rapor, bu doğru yönde atılmış bir adım olduğunu söyleyerek, son anayasa değişiklikleri alkışlıyorum ama siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin yer aldığı danışma süreci öncesinde değildi önlemleri benimseyerek gerçeğini eleştirdi.

"Avrupa standartlarına uygun ve şeffaf ve kapsayıcı bir şekilde doğrultusunda değiştirilen anayasa hükümlerinin uygulanması, anahtar olacak" denildi. "Siyasi reformlar konusunda yavaşlama devam ana siyasi partiler arasındaki çatışmacı siyasi iklim."

Belgede ayrıca Kopenhag siyasi kriterleri ve seçim sisteminde yapılan değişikliklerin olmaması için ilgili kanunlar yalnızca sınırlı sayıda geçiş için TBMM eleştirdi.

parlamenter dokunulmazlık kapsamı daha da raporun yazarları arasında endişe kaldırdı. "Bu çok, ama yolsuzluk durumlarında geniş aynı zamanda yeterince şiddet içermeyen görüşlerin ifadesini korumak değil," rapor kaydetti nasıl Kürt yanlısı Demokratik Toplum Partisi, ya da DTP ve onun halefi birçok üyesi , Barış ve Demokrasi Partisi, ya da BDP, mahkemeye alınmıştı.

raporlama Ergenekon için Gazeteciler karşı karşıya deneme

Aynı derecede rahatsız raporuna göre, devam eden Ergenekon davası oldu.

"Iddia edilen suç örgütü Ergenekon ve diğer birkaç darbe planları içine sonda içine soruşturma Türkiye'nin demokratik kurumlarının düzgün işleyişi ve hukukun üstünlüğüne olan güveni güçlendirmek için bir fırsat kalır. Ancak, bu kapsamda dava tamamen nedeniyle hukuki süreç ve sanık haklarına saygı gerekir "denildi.

Türk yetkililer Ergenekon, toplumda kaos kışkırttıkları tarafından hükümeti devirme planı yapmakla suçlanıyor olduğu iddia edilen aşırı milliyetçi çete halinde devam eden soruşturmalar olmuştur.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun yapısının yanı sıra pozitif adımlar askeri mahkemelerin yetki sınırlandırılması için Anayasa değişiklikleri belirtildi.

"Ancak, adalet bakanının hala yüksek konseye başkanlık ve soruşturma üzerinde son sözü," belirtildi.

AB belge TV, radyo yayınları ve cezaevlerinde Kürtçe kullanımını yasaklayan kanunlar gevşeme gerekçe göstererek, Türkiye'nin Kürt vatandaşların kültürel hakları konusunda kaydettiği ilerlemeye alkışladı.

"Ancak, kısıtlamalar devam etmektedir, özellikle dil siyasi hayatta, eğitimde ve kamu hizmetleriyle temas Türkçe dışında kullanarak," belirtildi.

Daha fazla ilerleme Kürtçe haklarına ihtiyaç

Raporda etnik, dilsel ve dinsel konulara Türkiye'nin yaklaşımı sınırlı kalmaktadır "dedi. "Siyasi hayatta bir dil Türkçe dışındaki kullanımı hala seçimler ve siyasi partiler yasası kapsamına girer. Mahkemeler Kürt siyasetçiler karşı durumlarda çelişkili kararlar veren olmuştur, "belge" dedi.

Alevi temsilcileri ile atölye çalışmaları dahil Alevi toplumuna hükümet açılış, ancak tespit edildi yazarlar zorunlu din dersleri okullarda kalır ve rahatsız olduğunu söyledi.

"Aleviler ve gayrimüslim dini topluluklar ile diyalog ancak devam henüz sonuç yok" denildi.