8 Ağustos 2010 Pazar

İSRAİL SALDIRISINA KARŞI HAMLE BM SORUŞTURMASI.

Mavi Marmara Cumartesi günü İskenderun Akdeniz limanında Perşembe günü Hayfa İsrail'in liman çıkışlı sonra geldi.
BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, iki kıdemli Türk ve İsrailli diplomatlar, İsrail'in ölümcül 31 Mayıs komando baskını bir yardım flotilla araştırmak bir panel atanmış bulunmaktadır.


İsrail üyesi Joseph Ciechanover, İsrail Dışişleri Bakanlığı eski bir üst düzey yetkili olacak iken Kariyer diplomat Özdem Sanberk, Türk Dışişleri Bakanlığı'nda eski müsteşarı, panelde Türk temsilcisi olacak, Ban Cumartesi duyurdu. Panel olmak eski Yeni Zelanda Başbakanı Geoffrey Palmer ve başkanlık edecek olan başkan yardımcısı giden Kolombiya Devlet Başkanı Alvaro Uribe olacaktır.

Panel Salı günü ilk kez tanışma ve planları Eylül ortalarında bir ilk rapor sunması bekleniyor. Yetkililer, panel koşullar içinde İsrail komandoları Gazze İsrail'in abluka kırma gelen Filistin yanlısı eylemciler engellemeye çalıştı 31 Mayıs saldırı çevredeki gözden söylüyorlar. Sekiz Türkler ve Türk-Amerikan baskını sırasında öldürüldü.

Sanberk adını Ankara'nın Ban için BM'nin Ağustos uluslararası bir komisyon kurulması ve 2 ilan kısa bir süre sonra teklif edildi, Türk Dışişleri Bakanlığı yazılı bir açıklama Cumartesi günü yayınlanan dedi. Bakanlık gerçeği Sanberk de Dışişleri Bakanlığı'nda kariyeri boyunca Türkiye'de hizmet etmiştir altını çizdi.

"Bir panel üyesi olarak Sayın Sanberk gibi seçkin ve olağanüstü diplomat gönderme önem bu soruşturma takmak ve bir ibret vardır, uluslararası standartlarda, hızlı, tarafsız, uygun olan saygı ve şeffaf doğrultusunda çağrısı ile BM başkanlık açıklamasında, "Bakanlık, açıkça panel soruşturma Türkiye'nin beklentilerini özetleyen sonucuna varıldı.

İsrail'in 31 Mayıs saldırı uluslararası öfke yarattı ve İsrail-Türk ilişkilerinin bir akut bozulmaya yol ve İsrail'in Yahudi devleti hedefleyen İsrail saldırmak için askeri yollarla elde Filistin Hamas militanları önlemek için söylüyor abluka, hafifletmek için zorladı.

İsrail zaten kendi askeri soruşturma tamamladı coolly bir BM soruşturma fikrine tepki sonra - ve bir sivil başlatılan - İsrail sonunda soruşturma panel Ban kurduğu işbirliği yapmayı kabul etti. Obama yönetiminin güçlü panel ile işbirliği yapmaya çağırdı İsrail, New York diplomatlar Reuters haber ajansına verdiği demeçte var. Batılı diplomatlar ise, özel komisyonun görev belirsizdir söylüyorlar.

ABD'nin BM Büyükelçisi Susan Rice, geçen hafta zaman o ve onun odak "geleceğe uygun üzerine bir açıklama panel" bu ulusal soruşturma "için bir yedek olmadığını belirtti Türkiye çileden çıkardı." Sadece birkaç saat yayımlanmasından sonra BM prob, şarj d'Ankara'daki ABD Büyükelçiliği affaires sınırları tanımlanmış Rice'ın açıklamada, Türk Dışişleri Bakanlığı için Pazartesi akşamı çağırıldı. Ankara'nın "rahatsızlık ve hoşnutsuzluk" o Ban'ın soruşturma panel bir "alternatif yorumu" olarak Rice'ın açıklaması, üzerine dile getirdi.

Daha sonra hafta içinde, BM İnsan Hakları Konseyi Başkanı İsrail'in ölümcül baskın vücudun soruşturma gereksiz yüksek profilli BM soruşturmasının ilan tarafından yapılmıştır yalanladı. Sihasak Phuangketkeow üst düzey panel Ban'ın ilan önce başlatılan 31 Mayıs olayı, içine Cenevre'de bulunan konseyin soruşturma Çarşamba günü savundu. Hem işbirliği İsrail çağırdı.

Mavi Marmara dönerse İsrailli gözaltında ay sonra

Bir gemi ölümcül bir İsrail baskınında ele geçirilen Mayıs ayında Gazze Şeridi'ne insani yardım yapılmıştır olarak Türkiye'ye Cumartesi günü döndü. Gemi, Mavi Marmara, İskenderun Akdeniz limanında Perşembe günü Hayfa İsrail'in liman çıkışlı sonra geldi. Aynı uluslararası flotilla Gazze'nin İsrail ablukayı kırmak için çalışmakla parçası olan diğer iki Türk gemileri de eve geldi. Hüseyin Oruç, İnsani Yardım Vakfı (İHH), gemi sahibi bir yönetim kurulu üyesi, o Gazze üzerindeki abluka, tekne başka bir misyon içinde yer alabilir devam etmelidir Reuters televizyonuna verdiği demeçte. "Eğer sorun çözülmüş değil, birçok flotillas ... Gazze'ye yelken olacaktır. Gerekirse, bu tekneler de bunun için kullanılabilir, "Oruç dedi. 31 Mayıs baskını sonrasında damar esere el koymasının vardı gemileri, İsrail, bırakmadan önce, başarısız bir söz ki Gazze'ye tekrar gönderilen olmaz istemişti.

YAŞ SONRASI ASKERİN DİRENİŞİ KIRILDI.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı açıklamada, hükümetin ve ordunun Türkiye'nin yeni kara kuvvetleri komutanı ve Genelkurmay, randevular askeri tarafından gün boyu süren çabalarına öneriler için bir Gordion düğümü haline kabul başkanı üzerinde anlaşmaya varmışlardır.

Bu yılki Yüksek Askeri Şura (YAS) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesinin üzerinde karar verilir geçen Çarşamba sona eren toplantıda, orada kim kara kuvvetlerinin komutasını üstlenen istiyorsunuz olarak gün boyu belirsizlik olmasına rağmen. Erdoğan Pazar günü, yetkililerin söyledi "büyük ölçüde" potansiyel paçayı kesme iki üst düzey komutanların atanmasına ilişkin bir anlaşmaya vardı. O Afyon merkez Türk kasabasında bir miting bu atamalar bir kararname Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yaptığı onayına daha sonra gün içinde teslim olacağını sonra söyledi. "Bunu bizim başkan bu akşam önerimizi yapacak düşünüyorum. Şu anda bizim hazırlıklar neredeyse tamamlandı. Biz yakın büyük ölçüde anlaşmaya varmak için, "Erdoğan söyledi.

Ne zaman atamalar adları için Genelkurmay başkanı ve kara kuvvetlerinin baş Mesajları istedi, başbakanın daha sonra ilan edileceğini söyledi. Geçen giden Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, emekli olan, ile Cuma günü bir gece yarısı toplantısında bir araya geldi. ilk iki askeri Mesajları üstlenecek komutanlarının adları kamu zaman Today's Zaman dün yazdırmak için gittim yapılan olmamıştı. Haberler iki mesajlar için isimler Cumhurbaşkanı onayı ile tespit edilmiştir "dedi.

kimse kara kuvvetleri komutanı pozisyonuna atandı beri kimse Genelkurmay başkanı atandı olabilir ya, Orgeneral Işık Koşaner, Kara kuvvetleri komutanı, bu pozisyonu kabul bekleniyor olmasına rağmen. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atilla Işık, yeni kara kuvvetleri komutanı atanacak, ancak, şaşırtıcı hareket beklenen Orgeneral Işık Perşembe günü emekli istedi.

Türkiye'nin gündemini son Çarşamba beri kara kuvvetleri komutanı sorunu egemen olmuştur. YAS kararlar Çarşamba günü geç saatlerde bir gecikme konseyi sivil ve askeri kanatları arasında bir sürtüşme tarafından 11 generalin davası yüzünden neden sonra Cumhurbaşkanı Gül'ün onayı alındıktan sonra şu anda darbe araziler ve giden 1 katılım Kolordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız şüpheli ilan edildi . Genel bir soruşturmanın Ergenekon terör örgütü içine ve tanıklık yapmaya da hükümeti devirmek için komplo ile suçlandı çağırıldı. Promosyon listesine kuvvetleri komutanı kara terfi değildi 11 general ve Gen Iğsız adlarını içermiyordu.

Çiçek: PM imza sembolik değildir gösterdi

üst düzey askerî pirinç 'randevu listesinde sonuçta sadece bir öneri yaparken Resmi TSK politikası hükümet, atama ve subayların promosyonlar büyük bir rol veriyor. Ancak, Türkiye'de orada uzun bir itiraz olmadan damgalama üst komutanları ve sivil beden sadece lastik askeri komuta kademesinin belirlenmesinde bir gelenek olmuştur. Birçok mevcut hükümet ilk defa hak ona kanunla darbe parsellerde hükümete karşı bulaşmış subayların terfi karşı tarafından verilen kullanma olduğunu düşünüyorum. Hürriyet Gazeteye konuşan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, hükümetin sert tutumu bu YAS toplantılarında randevuları ve askeri üyelerinin promosyonlar üzerine başbakanın imzası "sembolik olmadığını gösterdi" dedi. Bu konsey bir derby maç arasında değildir dikkat çeken İki takım, Çiçek iddiaları hükümetin TSK yeniden çalışıyor reddetti. "Ben o kim hükümet bizim başbakan yasal haklarını kullanılan karşı mevcut durumu kullanmaya çalışıyorlar söylemek istiyorum. Türkiye'de herkes diğerinin haklarına saygı kendilerine kanunla tanınan, "dedi.

Çeşitli olasılıklar ileri haftasonu nasıl askeri randevu konuda sivil otorite karşı olabileceği gibi konulmuştur. Taraf günlük, Orgeneral Başbuğ göre - olan ısrarı giden Orgeneral Iğsız üzerinde yazı için devam eden tartışma başladı - Erdoğan, kim tüm nedeniyle pozisyon için Orgeneral Iğsız düşünüyor olmayan yeni bir öneri getirdi toplantıda Cuma günü geç saatlerde sırasında hükümete karşı bir komplo genel şüpheli tutulumu,. Ancak, Erdoğan bildirildi, bu alternatif çevirdi cari Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner için Genel Kurmay başkanı, 2013 yılında olmak için önünü üzerinde duruldu.

Gazeteye göre, Başbuğ Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Güner yolunu temizlemek için Orgeneral Koşaner, Orgeneral Başbuğ sonra göndermek için çıkmak bekleniyor Genelkurmay sonra başkanı görevini üstlenecek Orgeneral Necdet Özel önerdi Orgeneral Özel, Jandarma Genel Komutanlığı yeni başkanı olarak atandı, 2013 yılında Orgeneral Koşaner yerine bekleniyordu engellemek için.

Orgeneral Özel kara kuvvetleri komutanı tayin edilmiş ise TSK ve domino gibi yapı nedeniyle, sadece iki yıl sonrası ve kalamaz o 2012 yılında Genelkurmay başkanı atanacak halinde emekli gerekir. Orgeneral Koşaner bu yana kendi yaş nedeniyle üç yıl boyunca ordunun başı olarak orada 2012 yılında Genel Kurmay başkanı görevini hiçbir boşluk ve Gen Özel Genelkurmay başkanı olmak değil muktedir olacaktır görev yapacak. Ama eğer o kadar jandarma genel komutanı, o 2011 yılında kara kuvvetleri komutanı olarak Genelkurmay Başkanı olarak 2013 yılında tayin olması bekleniyor kalır.

haberlere göre, Orgeneral Başbuğ Kara Kuvvetleri Komutanı Genelkurmay Başkanı için 2013 yılında terfi önlemek için Gen Özel atanmasını sağlamak için planlıyordu. Bu şekilde, o Jandarma Genel Komutanlığı, 2013 yılında Genel Kurmay başkanı olarak görev yaptığı randevu için önünü iradesine Orgeneral Güner atanmasını sağlamak için, askeri geleneğe göre istiyordu.

Ancak Erdoğan o Orgeneral Özel için haksızlık olur gerekçesiyle Başbuğ önerisine karşı çıktı. Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, Başbuğ önerisine soğuk olduğu bilinmektedir. Onun muhalefet nedenlerinden biri de Orgeneral Güner, 2007 yılında first lady Hayrünnisa Gül tedavisi oldukça birçok kişi tarafından şüpheli olarak kabul edildi, yol Genelkurmay başkanı görevini üstlenecek açıyor olduğunu. O ağır gerekçesiyle o edep tüm sınırları o first lady nedeniyle sırtını döndü transgrasyonal tarihinde gözlemci tarafından eleştirildi diye Ankara Esenboğa Havalimanı'nda Cumhurbaşkanı memnuniyetle olarak ona bir başörtüsü giyiyor.

Başbuğ önerisine yanıt olarak Erdoğan bildirildi Orgeneral Işık istekleri ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı başkanı görevinden emekli çekilmesi dahil Cuma toplantısında, kendi getirdi. Bu seçenek sayesinde, başbakan bile herhangi bir randevu ve Orgeneral Başbuğ, Orgeneral Koşaner ve Orgeneral Iğsız emekli etkinleştirmeden önce, Ağustos ayı sonuna kadar bekleme düşünebilirsiniz gitmek yoksa Taraf göre. Bu şekilde, o kara kuvvetleri komutanı, kısa bir süre için Orgeneral Özel atama ve yol ona Genelkurmay başkanı olmak için zemin hazırlamak mümkün olacaktır.

Erdoğan: Dalgalanma terör saldırılarında tesadüf

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan daha güçlü bir demokrasi ve daha geniş hak ve özgürlükler ve güvenlik güçleri ve sivillere yönelik terörist saldırıların sayısında son zamanlarda artış yönünde Türkiye'nin çabalarına arasında doğrudan bir bağ çizmiştir. "Terör ve kışkırtmanın Son eylemler tesadüfi değildir. ] Kalkınma ve ilerleme [yolları, terörist [Kürdistan İşçi Partisi (PKK)] üzerine Türkiye gemiye saldırılarını artırmaktadır zaman, "dedi. Son günlerde saldırılar Kürt yanlısı, ayrılıkçı PKK tarafından başlatılan bir artış gördük.

Başbakan Afyon Orta Anadolu ilinde Pazar var olduğu Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bir parçası olarak (AK Parti) kampanyası "evet" bir anayasa değişikliği paketine yaklaşan bir halk referandumu 12 Eylül için planlanan söylemek seçmenlere teşvik oldu. Terörist saldırılar ve Türkiye ve vatandaşlarına karşı şiddet eylemlerine doğrudan demokrasi ve kalkınma için ülkenin arzusunu bağlı olduğunu söyledi. "Ne zaman Türkiye'de demokrasi yönünde sağlam adımlar atması, kirli planları devreye ayarlanır onu engellemek için. Türk ekonomisi büyüyor zaman, bazı çevrelerde bir plan kötüleşmeye hazırladık. Bu aynı durum bugün. Onlar Türkiye'nin kalkınma engellemeye çalışıyorlar, "Erdoğan" dedi. Terör son aylarda Türkiye'de tartışma ana konu olmuştur. Çoğu gözlemci bu terör eylemlerinde artış anayasa değişiklik paketi üzerinde yaklaşan kamu referandum bir cevaptır katılıyorum. Başbakan devam eden girişimler yaptığı konuşmada terör saldırılarının üzerinden ulus kışkırtmak için dikkat çektiğini ve milletin duyduğu güveni dile getirerek, bu provokatörleri sonunda başarısız olacağını söyledi.

En son Türkiye provokasyon başka bir hareket PKK ile dört polis memuru PKK operatives elinde iki hafta önce öldürüldü Hatay'ın Dörtyol ilçesinde, sahneye gördüm. saldırı sonrasında, bazı Türk milliyetçileri Kürt asıllı sakinleri saldırdı - ve PKK'lı teröristlerin bir otomobil aşırı milliyetçi bir üyesi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) olan Dörtyol saldırı ait kullandım. Bestami Kılıç, MHP bir Payas belediye şehir meclisi üyesi, Cumartesi günü polis tarafından ikinci kez sorgulandı. Daha önce saldırı ile bağlantılı olarak, ancak gözaltına olmuştu daha sonra serbest bırakıldı

GÜVENLİK UZMANI ÜLKER: SİVİL MAKAMLAR ESKİ SİSTEMİ REVİZE İÇİN ÇALIŞMALIDIR DEDİ.

Ulusal güvenlik uzmanı Mesut Ülker, ülkedeki sivil otorite fazla mesai Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 'nin vesayet beslenen sistemi revize etmek ve üst düzey askerî pirinç ve hükümet arasında son hesaplaşmaya bu yılki Yüksek Askeri çalışmak gerektiğini söyledi Konseyi (YAS) toplantı güçlü sinyaller sivil otorite silahlı kuvvetleri kontrol başlamıştır gönderdi.

"Şimdi sivil makamların fazla mesai eski sistem düzeltmek için çalışması gerektiğini daha demokratik," Ülker Bizim Pazartesi Talk röportajda, Today's Zaman'a konuşan yapmak.

Kararlar geç Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayını izleyen 11 generallerin darbe planladığı promosyon inkar edildi şüphelenilen doğruladı duyurdu. Son tartışmaların merkezinde yer adam 1 Kolordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, giden Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ tarafından bir sonraki kara kuvvetleri komutanı olması önerilmektedir. Onun promosyon Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerekçesiyle iddia edilen bir komplo ve hükümete karşı karalama kampanyası yer aldı üzerinde veto edildi.

Ülker göre, askeri personel genellikle kurallara saygılı ve onlar hazır değişiklik yapıldığını olacaktır. Ve orada sivil toplumun kanat değiştirmek, hükümeti fırsat onu sahnelemek için kullanmak gerektiğini zorlu altında çok ihtiyaç duyulan rüzgar.

"Savaş, çok ciddi bir mesele askeri adamlara emanet etmek ise," Ülker, Fransız savaş zamanı lideri Georges Clemenceau alıntı söyledi.

O bizim sorular bu yıl YAS toplantı ve onun sonuçları ile ilgili yanıtladı.

Ne alışılmadık bu yıl YAS toplantıları ve ilgili gelişmeler hakkında?

Bugüne kadar ülkede sivil yetkililer sadece üst düzey askeri yetkililerin kararlarını kendi imzalarını atacak ve ardından başbakan cumhurbaşkanının onayına sunacağını söyledi. Ama iktidardaki ikinci döneminde, özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi [AK Parti], ilk olarak 2002 yılında, sorumlulukları gözden geçirilmiştir sivil-asker ilişkileri konusunda seçildi. Hükümet arzu yasal yetki ve sorumluluğu kullanmak dile getirdi. Sorunu kendi sorumluluk alanlarında içinde all institutions act have olmuştur. Ne anayasalarda 1960 askeri darbe, askeri bir parçası özellikle sorumluluk alanında ihlal edildikten sonra bakın. yasalar bazen bu ihlali, pratikte farklı olmuştur yol açmayan rağmen, bu belirgin YAS toplantılar olmuştur. Yasaya göre, YAS başbakan, ancak başbakan şimdiye kadar, çok yakın zamana kadar Dediğim gibi, kararlar üst düzey komutanlarla tarafından yapılan onay onların imzaları koyarak edilmiştir başkanlığında. Şimdi bu uygulama sorgulanmıştır. İkincisi, öyle görünüyor ki Madde 65 TSK personeli, o da hapsedilir terfi edilemez yargılanıyor askeri üyesi uygulanmaktadır öngören Kanununun. Biz de sivil yetkililer, sivil toplum tarafından bu konuda değiştirmek için itmek için baskı görüyorum.

Ne kadar güçlü sivil toplum tarafından talep ki toplumda iki kampa görünüyor verilir düşünüyorsunuz?

değişim talepleri Sivil toplum, çok güçlüdür. sivil toplumun talepleri siyasi kanalları daha bu tür taleplere açmadan önce olduğundan daha önümüzdeki günlerde canlı olmaya devam etmektedir. Ve değişim ve statükonun destekçileri arasında bir mücadele veriyor. Bu Anayasa, bir askeri darbesinin ardından dizayn edildi, şimdi çok toplumun geliştirilmesi kısıtlayıcı olduğu açıktır. Bu nedenle biz toplum anayasa değişiklik paketi üzerinde referandumun ardından sağlıklı bir anayasa değişikliği için talep arttığını görürüz. Şimdi ne YAS toplantısı ve alınan kararlar hakkında bakın oradaki sivil otorite onun haklı gücünü kullanarak olmasıdır.

Bazı yorumcular bu durumun yapıyoruz sanki hükümet kararları YAS toplantısında yapılan engel oluyor gibi görünmektedir. Ne değerlendirme iddia ile ilgili nedir?

Bu doğru bir algı ya da sunum değil. Cumhurbaşkanı, başbakan ve kabine makam Genelkurmay ve kuvvet komutanlarının başkanı seçmek zorunda. Bu yasal olarak mümkün hükümetin düşük rütbeli askeri personelin terfi müdahale değildir. Hükümet haklı ve meşru arzu insanlar kime Türkiye'nin güvenlik sorumluluğunu hükümetin omuzlarına düşer çünkü, sivil otorite ile çalışacak seçmek zorundadır. Ama Türk sistemindeki yapısal sorunlar nedeniyle, askeri Örneğin inç engelleyen birçok alanda olmuştur, belediyelerin yetki alanı dışında coğrafi bölgelerde jandarma gözetiminde, güz ve sonuç olarak diyebiliriz ki hakkında Türkiye topraklarının yüzde 80'i askeri tarafından yönetilir. Bir topal demokrasiye Bu durum puan.

Bahsettiğiniz bu özel konu kamuoyunda tartışmaya henüz açılmış değil.

bazı insanlar durumu manipüle Çünkü. Bu bağlamda, bizim çok ciddi Ergenekon davası almalıdır. Bazı gölge elemanları, Türkiye'de demokrasinin ana arterler üzerinde kendi çıkarlarını korumak için güç var ve bunlar askeri aracılığıyla yapıyor tercih etmişlerdir. Gölgeli elemanları sivil otorite tarafından yönetilen edilemez bir hükümetin olması isteğini.

'Hiçbir kriz' olmalı

YAS toplantı ve ilgili gelişmeler konusunda bir kriz bekliyorsunuz?

Hiç de değil. Askeri otorite defa sivil otoritenin alanda müdahale vardır. Bu eğitim sisteminde kapılmış olduğu için ama ne zaman bu bir itiraz siviller tarafından, askeri personel çekilebilirsiniz. askeri insanlar zaman zaman bu sivil otoritenin daha güçlü kendi haklı yetki kullanarak gereken şikayette bulundular. Biz niçin onlar sivil işlerine müdahale devam ediyorum sorabilirsiniz. Bunun nedeni bu konuda sorgulandı edilmemiş olmasıdır; gerçekten onlar sivil işlerine müdahale bekleniyor edilmiştir. Fark bugün ki sorgulanır bir

Üçüncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, şu anda Ergenekon üyesi olmakla suçlanan standları, Eğitim ve Doktrin Komutanlığı Kara Kuvvetleri atandı. O kovuşturma korunmaktadır çünkü bu mu? Gerekmez diye askıya mı?

Ne zaman var birisi hakkında çok tartışmalıdır, süspansiyon dikkate alınmalıdır. bu Genelkurmay başkanı önermedikçe, daha sonra savunma bakanı bunu onaylaması gerektiğidir için prosedür. Ne yazık ki, Genelkurmay, bu şimdiye kadar askeri belgenin vahiy beri yasadışı Albay Dursun Çiçek ve "ıslak imza" ile hükümet] zayıflatmak için bir komplo ayrıntılı [dayanıklı olmuştur. Ben hükümet Berk, operasyonel yetkisi içermeyen bir mesaja atanır endişe olduğunu düşünmüyorum. Önemli olan demokrasinin sınırları içinde sistemin çalışması için, ve aynı zamanda güvenlik sağlamak için askeri var.

hemen hemen her Kürdistan İşçi Partisi [PKK] Saldırıdan sonra orada medyada âyetlerini nasıl askeri önlemek için, Türk askerinin ölümüyle sonuçlanan başarısız oldular. Ve kamu algı, ya askerî veya haber beceriksiz olduğu doğru değildir; en azından orada ordunun işleyişi hakkında bir şüphe olduğunu. Ne bu konuda ne der?

Soğuk Savaş sonrasında, TSK's yenilenmesi devam eden bir çalışma oldu. NATO üyesi olarak, TSK yapacaklarını. Fakat daha önce belirtildiği gibi, Türkiye'de devlet gelenekleri toplumda TSK rolü ile ilgili bulunmaktadır. Bu görüşmeler beri Örneğin, Madde 35 TSK İç Hizmet Kanunu'nun darbe failleri için yasal temeli olarak hizmet vermiştir hakkında "rejimi korumak." Ama TSK sivil otorite oluyor çünkü askeri sınırlar içinde kalmak dışında hiçbir seçeneği başka sahiptir bunun için tuşuna basın. Ve, onun demokratik vizyon güvenlik alanında çok daha içine TSK çabalarına doğrudan yardımcı beklenmektedir sanki Orgeneral Işık Koşaner, Genelkurmay başkanı oldu.

Onu bir yaklaşım beklemek ister misiniz eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün o?

Orgeneral Özkök benzersiz ve o hikmet vardı. Orgeneral Koşaner düşük profilli Hilmi Özkök çağrılabilir.

'Genelkurmay kamuoyunun bilgilendirmek için başarısız

Ne TSK istediğiniz askeri personelin yüzdesi hakkında sadece Türkiye'de güvenlik değil, siyaset ya da sivil hayat ile ilgili olarak söylemek istiyorsunuz?

Biz yeni kadrolar, genç subaylar, arzu biliyoruz. Ve, ne zaman askeri güvenlik arızaları ortam sızıntıları vardır, bu doğru yani sadece genç subaylar tarafından sızdırılmış olduğunu varsayıyorum değildir. Muhtemelen vardır huzursuz vicdanına ve kaçak basına bazı malzemeler var üst düzey askeri personel. Bu sızıntıları dışarı TSK iyileştirmek için gelir. Bunun bir son örneği bilgi emekli Yardımcısı Amiral Atilla Kıyat geliyor.

Ne Hantepe saldırı, nasıl değerlendiriyorsunuz hangi - iddia edilen insansız hava araçları [İHA] veya Herons - güvenlik güçleri tarafından yayınlanan varlık olmasına rağmen terör örgütüne karşı harekete geçmek için başarısız mı? âyetlerini sonra, Genelkurmay kim basına değil sorun kendisini araştıran daha bu bilgi sızdırılmış soruşturma başlattı görünüyor.

Genelkurmay sürekli tehdit algılamaları beslenen olmuştur. Onlar kamu etkili bilgilendirmek için başarısız. Onlar gerekli bilgileri vermeyin. Sonuç olarak, TSK hakkında yanlış bir görüntü çok uzak halktan, var gibi eğer aynı zamanda TSK ile mücadelede hükümetin bir görüntü olmasıdır. Ne bu görüntüler için de geçerlidir. bir bakıma böylece ne halktan ne oldu gizlemek için hareket olabilir Orada askeri ihmal ve askeri olabilir.

Bana daha açık, orada kimin çeşitli amaçlar için PKK ile işbirliği olabilir askeri insanların olamazdı sorayım?

Tabii ki olabilir. Bu yasal bir süreç sonrasında ortaya olacaktır. Ve her sepette çürük elma olabilir.

o çürük elma ayrılmış olacağını düşünüyor musunuz?

Evet, olur, ve bu yüzden Ergenekon soruşturması çok önemli bu.

'Kötü elma' ayrılacaktır

Düşünebiliyor musun bir Türkiye bu kötü elma olursa olsun, olsun yüksek rütbeli askeri kişi ve bakanları veya başbakanları vardır çalışır?

Evet, olabilir. Ülke kurumları gelişmiş olacak ve biz yeni bir anayasa oluşturma süreci özellikle, sonra da referandum sonrası bu göreceksiniz. Askeri personel genellikle kurallara saygılıyız, onlar ya emir emir verir. Ama darbeler ön planda olmuştur tehdit algılamaları olarak görev dışında TSK itti var. TSK rejimi korumakla yükümlüdür kendini hissetti. Ama ne zaman yeni kurallar belirlenir çekilmek olacaktır. güvenlik bu algıları konusunda sağlanan çünkü bağlamda, tehdit algıları mutlaka gözden geçirilmelidir. Güvenlik sektörünün demokratik kontrolü altında olmalıdır.

Bir senin röportajları bu TSK bir sınırsız güç olduğunu söylemişti.

Evet. O konuda sorunları olan bir çok büyük bir ekonomik makine OYAK [askeri yönetimindeki Türk Silahlı Kuvvetleri Yardım Merkezi] güvenlik sisteminin gözden geçirilmesini, ve onun harcamalarının yüzde 10 olan askeri kantin vardır Komutanın tek kontrol altındadır. Ayrıca ihtiyaç Mehmetçik Vakfı [Türk Askerleri at Vakfı] bakmaktır. Biz hesap şeffaf bir sisteme ihtiyacımız var. Türk yasalarına göre, Genelkurmay başbakana karşı sorumludur ama bu sorumluluk miktarı Genelkurmay başkanı tarafından belirlenir. Ve Savunma Bakanlığı arasında bir tampon görevi görür. Savunma Bakanlığı müsteşarı askeri bir kişidir Ancak, TSK Savunma Bakanlığı üzerine elleri var. Şu anda sivil otoritelerin fazla mesai eski sistem düzeltmek için çalışması gerektiğini daha demokratik, ve ben önce söylediğim, TSK bunun için hazır olun. Bir söz vardır: "Savaş çok ciddi bir mesele askeri erkeklere emanet etmektir." It Georges Clemenceau, bir Clausewitzian görünüm yansıtıyor aittir. Bugünün ağrıları doğum sancıları vardır. Görünüşe göre, sivil makamların don't isteği yıpranmış kurum ile çalışmak, onlar sepet içinde herhangi bir yumurta kırmadan bu geçiş yapmak için çalışıyoruz.

'Terör ve Kürt sorunu' ayrılmalıdır

"Türkiye'nin terörle mücadelede, güvenlik kaygıları çok fazla durulmaktadır. kan dökmek iken Ancak, çok hiçbir devlet için Kürt sorununa demokratik değerlere dayanan uğraşmak zor olacak. Bu bağlamda, Türkiye'nin terör ve bölücülük mücadelede Batı deneyim ve stratejilerden örnekler kullanabilirsiniz. orada yaklaşımda samimiyet varsa orada problem çözmede ortak projeler olabilir. "

Mesut Ülker

O Hava Kuvvetleri Harp Okulu'ndan 1983 yılında mezun oldu ve Türk Silahlı Kuvvetleri çalıştı '(TSK) eğitim ve strateji birimlere duyurmaktir. O TSK Milli Güvenlik Akademisi, 2007 yılında ulusal güvenlik konularında üst düzey sivil bürokratlar için akademik bir platform, bir emekli. Şu anda bağımsız bir ulusal güvenlik uzmanı, kendisinin uluslararası konferans ve seminerler verdi ve çeşitli dergilerde makaleler yazar
Security expert Ülker: Civilian authorities should work overtime to revise old system


National security expert Mesut Ülker has said that the civilian authority in the country should work overtime to revise the system which nurtured the tutelage of the Turkish Armed Forces (TSK), and the recent showdown between top military brass and the government at this year’s Supreme Military Council (YAŞ) meeting sent strong signals that the civilian authority has started to check the armed forces.



Today's interactive toolbox


Video Photo Audio

Send to print Send to my friend

Post your comments

Read comments






“Now the civilian authorities should work overtime to revise the old system and to make it more democratic,” Ülker told Today’s Zaman in our Monday Talk interview.

The decisions announced late on Wednesday following the approval of President Abdullah Gül confirmed that 11 generals suspected of plotting a coup were denied promotion. The man at the center of the recent controversy is 1st Army Corps Commander Gen. Hasan Iğsız, who was recommended to be the next land forces commander by outgoing Chief of General Staff Gen. İlker Başbuğ. His promotion was vetoed by Prime Minister Recep Tayyip Erdoğan on the grounds that he was allegedly involved in a conspiracy and smear campaign against the government.

According to Ülker, military personnel are usually respectful of rules and they will be ready for the change when it is made. And since there is much-needed wind beneath civil society’s wings demanding that change, the government should use the opportunity to enact it.

“War is too serious a matter to entrust to military men,” Ülker said, quoting French wartime leader Georges Clemenceau.

He answered our questions regarding this year’s YAŞ meeting and its implications.

What is unusual about this year’s YAŞ meetings and related developments?

Until now, the civilian authorities in the country would only put their signatures on the decisions of the high-ranking military officials and then the prime minister would present it for the president’s approval. But especially in the second term of the ruling Justice and Development Party [AK Party], which was first elected in 2002, responsibilities regarding the civilian-military relations have been reviewed. The government expressed its desire to use its legal authority and responsibility. The issue has been to have all institutions act within their areas of responsibility. What we see in the constitutions after the 1960 military coup has been a breach in the area of responsibility, especially on the part of the military. Even though the laws do not sometimes lead to this breach, in practice it has been different, and this has been evident in the YAŞ meetings. According to the law, YAŞ is headed by the prime minister, but prime ministers so far, until very recently, have been putting their signatures of approval on the decisions made by the top military commanders, as I said. Now this practice has been questioned. Secondly, it appears that Article 65 of the Law on TSK Staff, which stipulates that a member of the military who is imprisoned or is being tried cannot be promoted, is being implemented. We also see pressure by civil society on the civilian authorities to push for change on the issue.

How strong do you think that demand by civil society is given that there appears to be two camps in society?

Civil society, which demands change, is very strong. The demands of civil society are going to become more vivid in the coming days because the political channels are more open to such demands than before. And there is a struggle between the supporters of change and the status quo. It is obvious that the Constitution, which was designed following a military coup, is now very restrictive on the development of the society. That’s why we see increasing demands from society for a healthy constitutional change following the referendum on the constitutional amendment package. Now what we see regarding the YAŞ meeting and the decisions taken there is that the civilian authority is using its rightful power.

Some commentators are making this situation seem as if the government is interfering with the decisions made at the YAŞ meeting. What is your evaluation regarding that claim?

This is not an accurate perception or presentation. The president, the prime minister and the Cabinet have the authority to select the chief of General Staff and the force commanders. It is not legally possible for the government to interfere with the promotion of the lower-ranking military staff. The government has a rightful and lawful desire to select the people whom it will work with because responsibility for Turkey’s security falls on the shoulders of the government, the civilian authority. But because of the structural problems in the Turkish system, there have been several areas which the military interferes in. For example, geographical areas outside the jurisdiction of municipalities fall under the care of the gendarmerie, and as a result, we can say that about 80 percent of Turkey’s territory is governed by the military. This situation points to a lame democracy.

This specific issue that you mentioned has not been opened to public discussion yet.

Because some people are manipulating the situation. In that regard, we should take the Ergenekon case quite seriously. Some shady elements have power over the main arteries of democracy in Turkey to protect their own interests, and they have preferred doing it through the military. The shady elements desire to have a government which cannot be managed by the civilian authority.

‘There should be no crisis’

Regarding the YAŞ meeting and related developments, do you expect a crisis?

Not at all. The military authority has at times interfered in the civilian authority’s area. But when there is an objection to this by civilians, the military personnel can retreat because this has been indoctrinated in their education system. People in the military have complained from time to time that the civilian authority should have been more forceful in using its own rightful authority. We can ask why they have kept interfering in civilian affairs. The reason is that they have not been questioned about it; indeed, they have been expected to interfere in civilian affairs. The difference today is that they are questioned

Third Army Commander Gen. Saldıray Berk, who currently stands accused of being a member of Ergenekon, was appointed to the Training and Doctrine Command of the Land Forces. Is this because he is protected from prosecution? Shouldn’t he be suspended?

When there is so much controversy about somebody, suspension should be a consideration. The procedure for this is that the chief of General Staff should suggest it and then the defense minister should approve it. Unfortunately, the General Staff has been resisting this ever since the revelation of the military document [detailing a plot to illegally undermine the government] with the “wet signature” of Col. Dursun Çiçek. I don’t think the government is concerned about Berk, who is appointed to a post which does not involve operational authority. The important thing is to have the system work within the limits of democracy, and also have the military to provide security.

After almost each Kurdistan Workers’ Party [PKK] attack there are revelations in the media about how the military failed to prevent them, resulting in the deaths of Turkish soldiers. And the perception in the public is that either the military is inept or the news is not true; at least there is a suspicion about the military’s functioning. What would you say about this issue?

Following the Cold War, the TSK’s renewal has been an ongoing work. As a member of NATO, the TSK is doing that. But as we mentioned before, there are state traditions in Turkey regarding the TSK’s role in society. For example, Article 35 of the TSK’s Internal Service Code has served as the legal basis for coup perpetrators since it talks about “protecting the regime.” But the TSK has no option other than to stay within its military limits because the civilian authority is going to press for it. And if Gen. Işık Koşaner becomes the chief of General Staff as expected, his democratic vision will help to direct the TSK’s efforts into the area of security much more.

Do you expect an approach from him like that of former Chief of General Staff Gen. Hilmi Özkök?

Gen. Özkök was unique and he had wisdom. Gen. Koşaner can be called a lower-profile Hilmi Özkök.

‘General Staff fails to inform public’

What would you say about the percentage of military personnel who want the TSK to only be concerned with security in Turkey and not politics or civilian affairs?

We know that the new cadres, the young officers, desire that. And, when there are leaks to the media about the military’s security failures, it is not accurate to assume that they are only leaked by the younger officers. There are probably senior military personnel who have uneasy consciences and leak some materials to the press. Those leaks come out to improve the TSK. One recent example of this is the information coming from a retired Vice Adm. Atilla Kıyat.

What is your evaluation of the Hantepe attack, in which -- although allegedly being broadcast by unmanned aerial vehicles [UAVs], or Herons -- security forces failed to take action against the terrorist group? After the revelations, the General Staff seems to have launched an investigation into who leaked this information to the press rather than investigating the issue itself.

The General Staff has constantly been fed by threat perceptions. They fail to inform the public effectively. They don’t provide the necessary information. As a result, there is a false image about the TSK as if it is too far from the public, just like there is also an image of the government in fight with the TSK. Neither of these images is true. There could be negligence in the military and the military might be acting in a way so as to hide what happened from the public.

Let me ask more openly, couldn’t there be people in the military who might be collaborating with the PKK for various purposes?

Of course there could be. This would be revealed after a legal process. And there could be bad apples in each basket.

Do you think those bad apples would be separated?

Yes, they would, and that’s why the Ergenekon investigation is so important.

‘Bad apples will be separated’

Can you imagine a Turkey which tries its bad apples, no matter whether they are high-ranking military people and ministers or prime ministers?

Yes, I can. The country’s institutions are going to be improved, and we will see this after the referendum especially, and then in the process of creating the new constitution. Military personnel are usually respectful of rules; they either give orders or take orders. But the military coups have pushed the TSK outside its duties as threat perceptions have been at the forefront. The TSK has felt itself responsible for protecting the regime. But they will retreat when the new rules are set. In that regard, threat perceptions should definitely be reviewed because security is provided regarding those perceptions. The security sector should be also under democratic control.

You had said in one of your interviews that the TSK was an unbounded force.

Yes. There are a lot of issues in that regard, be it the review of the OYAK [military-run Turkish Armed Forces Assistance Center] security system, which is a big economic machine, and the military canteens, in which 10 percent of its expenditures are under the sole control of the commander. There is also a need to look at the Mehmetçik Vakfı [Turkish Soldiers Foundation]. We need a transparent system with accountability. Under Turkish laws, the General Staff is responsible to the prime minister but the amount of that responsibility is decided by the chief of General Staff. And the Defense Ministry serves as a buffer in between. However, the TSK has its hands on the Defense Ministry as the Defense Ministry undersecretary is a military person. Now the civilian authorities should work overtime to revise the old system and to make it more democratic, and as I said before, the TSK is ready for it. There is a saying: “War is too serious a matter to entrust to military men.” It belongs to Georges Clemenceau, who reflects a Clausewitzian view. Today’s pains are labor pains. Apparently, the civilian authorities do not desire to work with a worn-out institution, and they are trying to make this transition without breaking any eggs in the basket.

‘Terrorism and the Kurdish problem should be separated’

“In Turkey’s efforts to fight terrorism, security concerns are stressed too much. However, while blood is shed, it will be too hard for any government to deal with the Kurdish issue based on democratic values. In that regard, Turkey could use the examples from the Western experience and their strategies in fighting terrorism and separatism. There could be joint projects in solving the problem if there is sincerity in the approach.”

Mesut Ülker

He graduated from the Air Forces Cadet School in 1983 and worked in the Turkish Armed Forces’ (TSK) education and strategy making units. He retired from the TSK’s National Security Academy, which is an academic platform for high-ranking civilian bureaucrats on national security issues, in 2007. Currently an independent national security expert, he has given conferences and seminars internationally and writes articles in various periodicals.

HERON SIKANDALINDA SESSİZLİK DEVAM EDİYOR.

Genelkurmay sessiz bir askeri başarısızlık Hantepe, Hakkari'de bir terörist grup defetmek iddiaları bir hafta daha fazla olmuştur önceki Heron insansız hava aracı (UAV) istihbarat rağmen.

Askeri şu anda konu üzerinde yorum toplam olmaması için toplumun tüm kesimlerinden eleştiri altında.

Alacaklar Ağustos ayı başlarında bu askeri Hantepe de teröristlere karşı istihbarat Herons tarafından 30 güvenlik birimleri her Temmuz ortasında bölgesinde bir karakola bir terörist saldırının ikinci sırasında sağlanan rağmen harekete geçmemesi yüzeyli. Saldırı yedi askerin ölümüyle sonuçlandı. Genelkurmay karargahı dahil iddialar, güvenlik birimleri, göre, saldırı izledi istihbarat Herons tarafından sunulan ancak canlı saldırı olay yerine yaralı askerleri kurtarmak için herhangi bir ek ateş gücü göndermedik.

Genelkurmay genellikle herhangi bir iddia kendisi yönelik yanıt vermek için hızlı ama sessiz bu Heron skandal üzerinde kalmıştır. Sessizlik edenler genellikle tarafına Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile geçmişte vesilelerle tercih dahil tedirgin birçok kişi vardır.

"Eğer bir iddia, bu kanıtlarla desteklenen olmalıdır. Ve eğer bu tür kanıtlar var, sonra herhangi bir kurumun sorumlu rakamlar talep karşılık vermelidir. TSK asker yüzbinlerce oluşur. bir skandal olay suçlanıyorlar üyesi varsa, onları ihraç edilmelidir. Askeri şüpheli rakamlar temizlenmiş olmalıdır. Adalet öyle yapmalıyım "Berhan Şimşek, İstanbul Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) il başkanı ifade etti.

CHP daha iyi silahlı kuvvetler için onun sempati ile ünlüdür. Bu kimin birçok ceza davalarında suçlanan askeri üyeleri tarafından durdu.

"Herkes bu olayı [Heron skandalı] 'de sonuna olursa olsun görevinden veya değerde," Çetin Soysal, bir CHP İstanbul Milletvekili belirtildiği kadar soruşturulması gerektiğini etkilidir. Soysal göre, askeri oldukça sessiz ve bekliyordu insanlar olayı unutmaya tutmaktan daha Hantepe cinayetleri üzerinde tatmin edici bir açıklama yapmalıdır. "Biz şehit var. TSK terörle mücadeleyi ilgili hiçbir şey gizli almamalıdır. askeri bu kusur ve sorumlu olanlar ortaya olmalı ve onlar hesabına aranmalıdır. meclis soruşturması gerekiyorsa, CHP geri olacak, "diye ekledi.

4 Ağustos günü, Genelkurmay yerine bu olaydan sorumlu karşı yasal işlem başlamadan bir ortam Heron görüntüleri sızdı içeriden, kimliği hakkında soruşturma başlattı.

"Sağ ve yetki suçlamaları görmezden zorunda silahlı kuvvetler var mı? Genelkurmay açık ve dürüst bir biçimde kamuoyunu bilgilendirmek gerekiyordu. Bu bir sorun var, ben varsayalım. Bizim görevimiz ne olduğunu keşfetmek için değildir. en azından konu hakkında bir açıklama yaptı ama Genelkurmay olmalı, "Oktay Ekşi, Hürriyet baş yazarı belirtti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da o Heron olay üzerine Genelkurmay bir tatmin edici açıklama beklediğini söyledi.

Tartışmalı genel jet için temel terfi

Heron tartışmalara son zamanlarda, Brig teşviki ile başka bir skandala tanıklık etmiştir. Orgeneral Mustafa İlhan Diyarbakır 8 Ana Jet Üs başkanı olarak. Genel ortam Temmuz ayı sonlarında yolunda yapılan bir skandal telefon görüşmesinde yer verildi.

sohbet - iki subay bir plan Herons vurmaya tartışırken arasında, birçok Kürdistan İşçi Partisi'nin (PKK) terörist ölenler - bir subay, ismi kamuoyuna değildi sağlamıştır çünkü başka subay nasıl birlikte tartışıyor sorun yurtdışından resmi izni olmadan iki kere gidiş için İlhan, bir hava kuvvetleri pilotu, kaydedin. Memuru İlhan gelecekte hava kuvvetleri komutanı olacak ve böylece korunmalıdır diyor.

Ya Tuğgeneral pasaport kayıtları temizlemek için geriye dönük olarak onu yurtdışı seyahat için izin vermeye karar iki. İlhan şimdi jet üssü sorumlu olacaktır. Ne ilginç onun yeni konumu ile bu jet üssü Herons güneydoğudaki Batman ilinde görevli yönetiminden sorumlu olmasıdır.

HUKUKUN KARŞISINDA ASKERİN ÜSTÜN OLMASI

Iptal tutuklama emirlerinin hukukun üstünde askeri üstünlüğünü ortaya koymaktadır


Gözlemciler sanki hukukun üzerinde bir kez daha mahkeme kararı iptali ile darbe suçlamalarıyla muvazzaf ve emekli üst düzey askeri komutanlar dahil olmak üzere, zanlıların onlarca tutuklama kendini gösterdi bir durum vardır davranıyor için ordu mensuplarının kınadılar.

Iptal geç Cuma akşamı geldi. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, Sledgehammer Güvenlik Harekatı Planı, bir yıkıcı plan iddia tarafından hazırlanan soruşturmasına 102 subayların tutuklanmasını emretti tarafından 23 Temmuz karar zanlıların avukat itiraz kabul bir anda-emekli general.

"Kime tutuklama emri verildiği karşı iki hafta içinde ele değildi Askeri üye. Böyle bir emri sıradan bir vatandaş, acil [polis] operasyon olsaydı başlatılan olurdu şüpheli adalete teslim olurdu, "emekli savcı Reşat Petek kaydetti. Petek göre, tutuklama emrinin iptali askeri üyeleri için mahkeme kararlarının geçersizliğini güçlü bir göstergesidir.

Türk ordusu son çabalarını yargı makamlarına zanlıları teslim olmayan artan eleştirilerin merkezi olmuştur. kime tutuklama emri çıkarttı olmuştu karşı askeri tesisler, böylece güvenlik güçleri tarafından yakalandı olamazdık konaklayabilirler subayları.

Balyoz şüpheli bir askeri komplo hükümet unseating amaçlanıyor. Bu emekli Orgeneral Çetin Doğan, 1. Ordu eski komutanı tarafından 2003 yılında, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) iktidara tek parti olarak gül iktidar hemen sonra hazırlandı. Askeri parti yanlısı gerici inceliyor ve laik cumhuriyet için bir tehlike teşkil inanıyor, bu nedenle bu iddia çeşitli planlar AK Parti hükümeti devirmek için meşgul etmektedir.

Sledgehammer arsa, sonuçta unseating umudu ile AK Parti hükümeti zayıflatmak planları Türk jet aşağı çekmenin ve meşgul dua saatlerde büyük camilerin bomba dahil.

"A barınak hizmet ve emekli şüphelileri için oluşturulmuştur. Herkes ülkelerin hukukun üstünlüğüyle yönetilen mahkeme kararlarına saygı gerekiyordu, ama bu Türkiye'de durum böyle değildi, "Petek ekledi.

tutuklama emrinin iptali İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yargıç tarafından kurnaz hareketin sonucudur. Mahkeme Bülent Akasma liderliğindeki yargıçlardan oluşan bir grup emri karşı zanlıların avukatları tarafından itiraz incelemek gerekiyordu. Ancak, beklenmedik bir hareket, Akasma yaz tatili ve gönderildiği - geçici olarak değiştirilir - başka bir yargıç tarafından. Yeni yargıç emri iptal emretti.

Hareket, çeşitli mahkemeler tarafından darbe şüphelilerin yakalanması önlemek için daha önceki iki girişim akla getirdi. Albay Dursun Çiçek, örneğin, tartışmalı mahkeme kararları ile hapis iki kez serbest bırakıldı. Ancak, darbe suçundan Nisan ayında ilk kez tutuklandı. Albay AK Parti hükümetine karşı Reactionaryism Mücadele Eylem Planı hazırlanması suçlanıyor.

'Adalet ciddi yaralı'

tutuklama emrinin iptali o Sledgehammer dava dosyası kapanmış olacak anlamına gelmez. Ilk duruşması 16 Aralık yapılacak. Şüpheliler ilk duruşmada tutuklandı olabilir. Hukukçular ise, adalet ciddi emrinin iptal ile yaralı olduğuna inanıyorum.

"Ben mahkeme kararı şaşırtıcı hiç düşünmüyorum. Yargı süreci devam edecektir. Ama olayların sıradan tutuklama emri sonrasında değildi. Adalet o zamandan beri yaralandı. Şüpheliler, son iki hafta içinde ele değildi. Bunlar Türk Silahlı Kuvvetleri [TSK] çeşitli bölümler tarafından korundu. Süreç adaletsizlikle dolu idi. Biz yakından gün gelip izlemeleri gerekir "Ahmet Gundel, Yargıtay eski bir savcı belirtti.

Ömer Özkan, hukukun Doğuş Üniversitesi okulda doçent, tutuklama emrinin iptali bu şüphelilerin bütün suçlamalardan beraat anlamına gelmez "dedi.

"Dava devam edecektir. Mahkeme kararı tutuklama emri geri almak için böyle bitti anlamına gelmez. Yargıçlar sırada Yüksek Askeri Şura [YAS] müzakerelerinin etkisiyle böyle bir karar yapılmış olabilir, "diye ekledi.

YAS geçen hafta subay promosyonlar karar, ancak toplanan başkan, başbakan ve savunma bakanı, güçlü bir üst rütbe için şüphelilerin ilerlemesi karşı da dahil olmak üzere konseyin sivil üyeleri. Şüphelilerin, sonucu idi, terfi değil. TSK resmi politikası izin vermez üyelerinin tanıtım onlar mahkemeye isen.

Adnan Tanrıverdi, emekli bir üst düzey general, farklı bir bakış açısıyla konu yaklaşıp Sledgehammer şüpheliler, bir İstanbul mahkemesi onlara karşı bir iddianame kabul askıya alınmıştır gerektiğini söyledi. "Savunma Bakanlığı, ne olursa olsun rütbe tüm şüphelilerin askıya gerekirdi" dedi.

Balyoz kanlı saldırıların teröristlerin seçilmiş

kanıt Sledgehammer darbe planı ile ilgili ek klasörler darbe çizici 843 kişi kanlı planlarını yürütmek için seçilmiş öneririz. 180'den fazla onları farklı terörist grupların üyesi vardır. Klasörler zanlıların avukatları erken Ağustos ayında dağıtıldı. Sledgehammer darbe planı onun baş şüpheli olarak Orgeneral Doğan 196 şüpheli ve isimleri bahseder karşı Geçtiğimiz günlerde hazırlanan iddianame.

klasörler, 183 kanlı planları Sledgehammer elebaşı tarafından geliştirilen işlemek beklenen insanların büyük bir grup göre El-Kaide üyesi, Türk Hizbullah ve Hizb-ut Tahrir. Teröristler zor durumda AK Parti süreceğini toplumda kaos kışkırtmak için bombalama ve cinayetleri gerçekleştirmek gerekiyordu. Kaos bir hükümet darbesi sahneye askeri rica ediyorum. Geçmişte, darbe planlayıcıları huzursuzluk gibi kaos - kullanılan 12 Mart 1971, mutabakat ve önce 12 Eylül 1980 darbesi - kendi eylemleri için bir emsal olarak. ülkede sosyal huzursuzluk diğer askeri müdahaleler önceki ülkenin kontrolünü ele geçirdiler askeri destekli olduğu düşünülüyor.

KÜRTLER ŞİDDET İÇERMEYEN SEÇENEKLERİ GÖRÜŞMEK ÜZERE SERBEST OLMALI

"Kürt sorunu demokratik özerklik yoluyla çözülebilir. Biz ve özerk bir Kürdistan demokratik bir Türkiye kabul etmelidir.

bizim sarı, kırmızı ve yeşil bayrak yıldız ve hilal yanına uçtu olsa ne olur? Acaba dünyanın sonu olabilir mi? Diyarbakır, Hakkari, Van, Mardin ve Dersim [Tunceli] halkı daha çok Ankara'ya kararlı olur, "Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir kendisine karşı bir soruşturma tetikleyen yanı sıra ulusal öfke dan beyanı oldu .
Baydemir Tunceli doğu ilinde bir panel de Türkler için en tartışma bile bir sorun, geçen hafta sonu olmayan bir öneri de bu açıklama yaptı.

Kürtler için özerklik talep Onun belki de Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, "anlamsız konuşma belediye başkanı suçladı gelen ağır tepki çekti." Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli de çok Baydemir sözlerini eleştiren ve hükümete çağrıda onu araştırıyoruz. "Ne bir soruşturma tür bugünkü hükümet - her konuda kapsamlı problar başlatır - tarafından saçma özerklik [Yorum] içine açılacak kamu harikaları," dedi, bu hafta başlarında söyledi.

Baydemir's BDP, bugüne kadar yasadışı Kürdistan İşçi Partisi (PKK), 1984 yılından bu yana Türkiye'nin güneydoğusunda kanlı bir savaş yürütmekle olmuştur kendisini mesafe başarısız bir Kürt yanlısı parti, sürekli üzerine ağır olan bağları ile çağrıldığını PKK ve Meclis'te Kürtlerin taleplerini öne - diğer bir deyişle, siyaset yoluyla.

ülkenin Kürtleri, uzun temel kültürel ve sosyal haklar mahrum edilmiş üzerinde artan baskısı göz önüne alındığında, Kürtlerin şiddet içermeyen talepler üzerine öfke ile flört etmeye Kürtler zorlayarak yanı sıra ifade özgürlüğü saygı eksikliği gösterir PKK, iddiaları Kürtlerin hakları için mücadele etmek, fikir önderleri söylüyorlar.

onu bir sütun Geçen hafta konu seslenen Gülay Göktürk, Bugün günlük bir köşe yazarı diyor bir argüman: "Kürt sorunu arasındaki çelişki dikkat çekti artık Türkiye'de bir tabu olduğunu. Bu sorun hakkında her şey "ve hiçbir Kürt özerklik çağrılarını sözlü saldırıların sözlü olabilir

2009 yılında hükümet destekli girişimin başlatılması, Türkiye'nin uzun süredir Kürt sorunu gidermek amaçlayan bu yana, konu hararetli Türkiye'de tartışma konusu olmuştur. tartışmaları geniş bir Türkiye'nin uzak gün Kürtlerin bile kimlik, Kürtler "marjinal" talepleri hâlâ uzun bir yol için gitmek göstermesini sağlamak karşı sık sık adli dava reddedildi geldi çünkü olmasına rağmen tamamen konu serbest kamuoyu tartışması.

"Biz yerel yönetimlerin ihanet için özerklik tanınması için Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir önerisi, hepimiz ona savcılarla, politikacılar ve medya baskısı boyunca empoze eğer ararsanız, nasıl bu insanlar onların demokratik siyaset yoluyla taleplerini elde edebilirsiniz inanacaklar ? "Göktürk sordu.

O biri olmalı ihanet ona özerklik Kürtlere verilmesi halinde ortaya çıkabilecek olumsuz sonuçları açıklamak Baydemir suçlayarak önce bir şey önerdi. "Sen ve Kürtler böyle bir şey dramatik sonuçları konusunda onu ikna etmeye çalışacağız. Bazılarınız ve bazı Baydemir inanıyoruz inanıyoruz olacaktır. Ya da belki o herhangi bir dramatik sonuç olmayacaktır ikna olacak "dedi.

Bu talebi genellikle onlara karşı soruşturmalar tetikler rağmen Özerklik Kürtler için sık sık Kürt siyasetçiler tarafından açıklanan bir talep vardır. BDP eş başkanı Gültan Kışanak bu hafta başlarında Kürtlerin özerklik bir proje bu partinin genel kurullarda üç yıl önce oylamada ve onaylanmış olduğunu söyledi. "Bizim parti programında," diye belirtti.

"Insanlar tartışmaya izin verilmeyen nasıl Kürt sorununun çözülebileceğini," Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır Barosu, Baydemir yaptığı konuşmada için soruşturma yaptığı rahatsızlık dile eski başkanı sordu

"Tüm görünümlerde veya serbestçe tartışılması gerektiğini ve bu da Kürtlerin bağımsızlık için bir çağrı içeren bir şiddet çağrısı içermeyen öneriler. Ancak bu şekilde şiddetin ortadan kaldırılması için ise, "Tanrıkulu Pazar's Zaman söyledi.

Diye uyardı olmayan şiddet öneriler sorunlar sorunlar sonsuza çünkü tartışılan değildir kalan yol açabilir yapmak bireyler üzerinde heybetli basıncı.

Öztürk TÜRKDOĞAN, İnsan Hakları Derneği (İHD) Başkanı Baydemir açıklamaları üzerine, hem de ona karşı soruşturma, gerçeği ifade özgürlüğünü kısıtlama hâlâ Türk kanunları var bir göstergesi olarak haykırış yorumlanır.

TÜRKDOĞAN bunun İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesi karşı soruşturma olduğuna dikkat çekti Baydemir yaptığı açıklamalarda bitti.

, Türk Ceza Kanunu (TSK) birçok makale, konuşma özgürlüğünü kısıtlamalar dahil vurgulayan o yüksek zaman Türkiye'nin harekete geçmesi ve ceza kanunu bu kısıtlamalardan kurtulmak için ileri sürüldü.

TÜRKİYE SOLUNDA EKSEN KAYMASI YAŞANIYOR.

Cameron Türkiye'deki konuşması: eksen kayması değil-so-ince ayar iddia
bir konuşma İngiliz Başbakanı David Cameron tarafından Türkiye'ye yaptığı ziyaret sırasında teslim çeşitli etkileri nedeniyle İngiliz iç politika ve küresel aşamasında, temel mesajı aynı konuşma içinde olduğu dikkat kaçmış olabilir: onun cesur yanıt, ya da belki de bir meydan okuma , tartışmalar ve tartışmalar, Türkiye'nin dış politika ekseninde bir sözde vardiya varlığına işaret etmektedir.


Diplomatik solukluk besbelli neredeyse iki yüzyıl içinde en genç İngiltere başbakanı 43 olmuş ve ofis Mayıs beri bu genç politikacı için favori tarzı değildir.

"Diye gerçekten dedi ne inanan Çünkü," Üst düzey bir İngiliz diplomat Cameron hangi o, örneğin, Türkiye'de o Gazze söyleyerek İsrail kızdıran konuşmasında ile sınırları zorlamaya cesaret niçin ne zaman Pazar's Zaman tarafından sorulan yanıtladı a " esir kampında. "

O Türkiye için Avrupa Birliği içinde yerini için mücadele sözü verdiler olarak Cameron hem rakibini ve yoldaşı Tories ve öfke çekti ve dışarı AB, Ankara shutting karşı Türk üyelik karşıtlarının uyardı.

Yine de, bazı İngiltere merkezli yorumcu onun ifadesi incelik Türkiye'de konuşmasının altında yatan gerçekçilik olumsuz etkisi olmamalıdır eksik söylüyorlar.

Ankara'da bulunduğu dönemde, "korumacı, polarize veya önyargılı olarak AB'ye Paris veya Berlin'de paylaşılmıyor," bir görüş Türk üyelik karşıtlarının reddetti. Fransa ve Almanya'nın Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkıyorlar. Cameron göre, kim "medeniyetler çatışması prizma aracılığıyla dünya tarihinin görüyorum ki Türkiye arasında seçim yapmak zorunda olduğunu düşünüyorum polarize Doğu ve Batı ve her ikisinin de bir seçenek sadece değildir seçmek."

Ve önyargılı "kim kasten İslam yanlış anlamayın," Cameron "onlar gerçek İslam ve çarpık versiyonu aşırı" ve "onlar sorunun İslam'ın kendisidir ve düşündüklerine göre dolaşarak sattığın yerden beri hiçbir farkı görmek inanıyor İslam'ın değerleri yeterlidir asla diğer dinler, toplumların veya kültürlerin değerleri ile uyumlu olacak. "

"Bütün bu argümanlar düpedüz yanlış, ve yeni bir hükümet olarak İngiltere, bizi uluslararası çalışmalara bu argümanlar yenmek için ve ben sırayla her birini almak istiyorum ön planda olmak istiyorum," diye 27 Temmuz dedi konuşma, etkili bir Ankara tabanlı iş grubunun genel merkezinde teslim, Türk Birliği Odalar ve Borsalar (TOBB) - uygun bir mekan aynı zamanda Türkiye "Avrupa'nın BRIC denilen" ve gelişmekte olan piyasalar için kısaltma atıfta Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin, o da İngiltere ve Türkiye, halen 14000000000 $ yıllık toplamlar, bir sonraki beş yılda iki katına arasındaki ikili ticaret görmek istediğini söyledi.

dilini değiştirme

Nitekim olarak, genel, Cameron bir kazan-iki durum kazanmak yöntemleri açıklanan Türkiye ile AB ülkesinin ve Türkiye arasındaki ikili ilişkiler arasındaki ilişki açısından.

İngiltere başbakanı sözlerini Türkiye, Batılı güçlerin İslam cumhuriyeti üzerindeki baskıyı kadar yeni yaptırımlar uyguladığı tarafından isterken, İran'ın nükleer programı konusunda uluslararası bir anlaşmazlığa uzlaşılmış bir çözüm için çalışan bir dış politika giderek bağımsız ders izlemektedir geldi.

Batı'da pek çok endişe, Türkiye'nin uzak Batı'dan Doğu ülkeleri ile ittifaklar oluşturma uğruna, bazıları Batı ile çok sorunlu ilişkilere sahip ve ABD Savunma Bakanı Robert Gates taşınıyor belirttiler son AB suçladı Türkiye'nin eksen kayması.

İngiliz diplomatik kaynaklarına göre, bir eksen kayması iddiaları temelde Türkiye'nin politikalarının bir basitleştirme ve düz yanlış.

"Örneğin, anlaşmazlığı, İran'ın nükleer programı çevresinde yaklaşım nasıl İngiltere ve Türkiye arasında bir anlaşmazlık söz olabilir. Ama İngiltere'de kesinlikle Türkiye'nin Bunu yapmak için nedenleri var anlıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın defalarca söylediği gibi bir taktik bir fark olmadığı, Türkiye'nin herhangi bir ülkeye karşı bu bölgede nükleer silahlara sahip olduğunu söyledi, "anonimlik talep aynı İngiltere'de diplomatik kaynaklar, gün içinde Can ziyareti sonrasında Pazar's Zaman söyledi.

"Ne Sayın Başbakan [Cameron konuşmasını yapmak amaçlanmıştır] son zamanlarda Türkiye'nin politikaları nedeniyle dili - görüş, Türkiye'nin uzak Batı ya da geleneksel ittifakları dan hareket ediyor dayalı hakkında kullanılan dili değiştirmek için - is kesinlikle bir basitleştirme. Burada bu dava haline geldi ve ben o çok güçlü yaptım inanıyorum, "kaynaklar" dedi. "Türkiye'de kimsenin müşteri devlettir."

Aynı kaynaklara göre, eksen kayması argümanlar "gerçek siyasi gündeminden" kök ve olanlar belli kurumlar içinde AB gibi Türkiye görmek istemiyorum ve belli çıkar grupları "için yararlı siyasi araçları.

Can basit meydan sonunda Türkiye'ye bir "yararlı tartışma" yol açacak mı belli değil - en azından şimdilik için. Ancak, bu sorunu 27 üyeli bloğun güçlü bir üyesi geliyor yana Türk diplomatik kaynaklara göre, bu sonuçta farkedilmeden gitmeyeceğim.

"Bizim için ne dedi Cameron açıkça belirten bir. Ancak konuşma sonunda dikkate alınması önemlidir bazı çevreler tarafından Türkiye'nin politikalarının uygun bir yorumu olarak. Hatta İngiliz medyasında iki kampa konuşma içeriği üzerinde şu anda bölünür, "Türk diplomatik kaynakları, gizli kalmak koşuluyla konuşan Pazar's Zaman söyledi.

"Biz o zaman birçok ısıtmalı tartışmaları ve argümanlar," aynı kaynakları yeni bir görünüm sunar, çünkü ülke içinde ve yurt dışında Türkiye'nin politikalarının yeni bir bakış açısı için yol açacaktır Mr Can konuşma ve yaklaşım umut ekledi.

USTA CAZ MÜZİSYENLERİ İSTANBUL SOKAK SATICILARIYLA BİRLİKTE...

usta caz müzisyenleri aynı sahnede İstanbul sokak satıcıları


Clam satıcı Halit, bir çizgili düğmeli aşağı gömlek giymiş, nazikçe ona uzattı bir sandalyede oturuyor. Için onu sol poğaça satan İsmail ve onun sağında olan John Lindberg, bir New York'un ünlü Creative Music Studio müzisyenlerden biridir.


Lindberg onun keçi sakalı elini rağmen, deniz tarağı satıcı biraz onun diz dokunaklı kontrbas inceliyor. O dokunur tek parmağıyla dizgi, sütçü Lütfü içinde çanları ve dokunmak ve onu kırmak onu değil uyarır. Grubun şef, piyanist Karl Berger, salon girer. Deniz tarağı satıcı yaptığı yüksekliği kontrbas ile aynı olup olmadığını görmek için ayağa kalkar. Oturma düzenlemeler değiştirilir ve herkes ilk prova için yerini alır.

Biz Santralistanbul altındadır, ana mekan bu yılki İsmet Sıral Creative Music Studio (ISCMS) hosting. Bu "Sokak Satıcıları için ilk prova tek ISCMS 2010 yılında en renkli projelerinden biri olduğunu Stage" konser, Take olduğunu. Berger onun gerçekleşir, insanlar birbirlerine kendilerini tanıtmakla başlayacağız. "Ben Oliver Lake değilim. Ben Amerikalıyım ve ben saksafon çalmaktan. "Adım Yasemin Tosun olduğunu. Ben bir göçmen duyuyorum. Ben ve benim göbek dansı bir bohçacı duyuyorum. "Önce kahkaha, sonra derin bir sessizlik devraldı sürer.

Bu prova zamanı. Clam satıcı Halit ilkidir. Onun diyafram yoluyla, derin bir nefes alıyor, gözlerini kapatır ve bağırmaya başlıyor, "Midyeeeccciii geldiii, Taze midyeee ... Midyeeeccciii!" Yani, "Clam satıcı burada, taze istiridye olduğunu." Sesi çıplak duvarları ve insanların sayısı hits Kapıda aniden artar. Lindberg ve saksofon, gitar kontrbas çalmaya başlar ve piyano tune katılın. Bir yandan orada ses, insanların kalabalık İstanbul sokaklarında işitme için kullanılan ve üzerinde, diğer caz sesi. İlk prova başarıyla bitirir. Bazı insanlar, başkalarının sevinç gülmek tebriklerini sunuyor. onun koltuk alır gibi cisim satıcının etrafında gururla kalabalığa bakar.

Poğaça satıcı, sütçü ve bohçacı (bir bohça omzunun üzerinden yapılan kumaş ve giysiler satan bir kişi tarafından takip) sahne alıyor. Bazı satıcılar hala gülerek vardır. Bu arada, neredeyse kusursuz bir düet bir hıçkırık sesi kesilir. Daha sonra öğrendim kişi, Sıla Gerbağa, olay koordinatörü, prova görünce gözyaşlarını tutamadım oldu. Biz sessizce ona ne oldu sormak hangi diye yanıtladı: "Biz son altı aydır bu proje] üzerinde çok sert [çalışıyorlar. Projemizin ilk meyvelerini görmek beni çok duygusal yaptı. Kendimi durduramadım. "Prova bitti. Herkes dışarıda başlarını.

Dost Kip, ISCMS yönetmen, heyecanla projenin arkasındaki hikaye anlatıyor: "Ben fırsat 22 yaşından beri İsmet Sıral bilmesi gerekiyordu. Bir kurbağa sesi bir düet oynayabilir veya bir kapı gıcırtı. Geçen yıl, evde arkadaşlar bir çift, bir sokak satıcısı cadde geçerek ile otururken. Tüm gözlerin kirişli. Görünüşe göre hepimiz aynı şeyi düşünüyorduk. Biz proje hakkında konuştuk ve anlaşmaya vardık. Biz bir grup kurdu. Biz Bilgi, Boğaziçi ve İstanbul Teknik üniversitelerde öğrencilerden destek aldı. Biz 20-25 kişi ile altı ay boyunca araştırma yaptı. Biz rastladım satıcılarının sesleri kaydetti. Biz evlerine gidip onların fotoğraflarını çekti. Sonra yavaş yavaş sesler elimine başladı. [Caz piyanist] Ayşe Tütüncü ve arkadaşları yardım etti. Biz 200 kişi ile 20 gittim. "

Sahnede kendi el sanatları ile

Paz bize üzerinde parlar gibi, sokak satıcılarına gölgede ciddi bir konuşma var. Bohçacı, "Ben her zaman benim mahallede dans diyor, ama ben öncekinden heyecanlı olmamıştım. Ağzını yarı kapalı grubu", poğaçacı yanıtlar: "Ben aslında ortamlarında bu tür alışkınım. Hatta benim komşunun sünnet etkinliğinde bir şarkı seslendirdi. Sesini biraz uzakta anahtar olduğunu düşünüyorum. "

biz onları taşımak gibi, olay koordinatörü Gerbağa konuşmaya başlar: "sokak satıcılarına gerçekleştirmek sahnede kendi arabalarıyla. ... Biz olanlar çok uzun süre ve özellikle işini yapıyor öncelik verdi olanlara iş eşiğinde olduğu unutulmuş. "Bunlar arasında pamuk-carders, kavun satıcıları, tinsmiths ve şerbet satıcıları vardır.

Sahnede bu sokak satıcılarına eşlik profesyonel müzisyenler de farklı geçmişlere sahip: elektronik müzisyen Erdem Helvacıoğlu, caz piyanisti Ayşe Tütüncü ve onun bant ve ney (ney) oyuncu-besteci Ömer Faruk Tekbilek Türkiye Hintli perküsyon Trilok tarafından katıldığınız Gurtu ve Creative Music Studio diğer tanınmış müzisyenler.

Doğaçlama müzik

İkinci grup geç öğleden sonra atölye varır. Bu kez bir simit satıcısı, pamuklu-tarakçı ve bakırcı mesleki not edecek ve caz piyanisti Tütüncü ve onun topluluk müzik oynayacağız ağlıyor. Tütüncü ve onun grup Şubat ayında proje katıldı. Ama Tütüncü dedi, "Bu sonuç etkisi yoktu." Ki müzisyenler sokak satıcılarının sesi müzik doğaçlama göz önüne alındığında, Tütüncü doğrudur. Nasıl onlar için hazırlanmış merak ediyor olabilirsiniz. Müzisyenler ses kayıtları dinledim. Bu düşünce uzun ve sesleri yapabildiklerini ne zor. Creative Music Studio ekibi hiçbir kayıt seçmediyseniz. konuşma katılan Piyanist Karl Berger herkese ne ile çalışmak istediğini ve ne kaldı ile çalışmaya karar verdi sesleri seçmeme izin ver diyor. Bu geç Sıral yeni bir müzikal algı onları tanıştırmak kaydeden Berger, projenin çok renkli olduğuna inanmaktadır. olup ülkesinin benzer bir konser organize etmek isteyeyim sorulan Berger şöyle diyor: "Bu sesler İstanbul'a özgü sesleri vardır. Onlar hiçbir orada anlam olurdu. İstanbul güzel. Müzik İstanbul'da buna farklı bir güzelliğe sahiptir. Bu eğlenceli bir deneyim bana yeter. "

Halit Taşıyan (istiridye satıcı)


Ben 30 yıldır istiridye satış edilmiştir. Ben Kapalıçarşı çalışmak için kullanılır. Şimdi Sulukule satmak. Ben not ve ne not şekilde bana özgüdür. Ben bir midyeci önce not yok. Ben Halit Abi burada, benim müşteri hattına başlar söylüyorlar. Biz üç kardeş ve üçümüz istiridye satmak vardır. Ben iki ay önce bağıran iken, bir gürültü duydum. Sıla ve yabancı bir delikanlı onun yanına, "dedi Aman tanrım." Konuştuk ve birlikte çalışmaya karar verdiler. Benim satışları 75-80 yüzde proje ile gitti. Ben müşteri bir şey var çünkü benim tepsi her zaman biter.

Lütfü Gürer (sütçü)

Ben 73 yaşındayım. Ben 1976 yılından bu yana süt satarak olmuştur. Ben Kuzguncuk yaşıyor. Arabamda satılan çok Business kötü krizinden sonra oldu. Ben Şile den süt getiriyoruz. Orada Üsküdar'da 40-50 Milkmen olurdu. Satışlar düştü sonra bazı sağlık programları pastörize edilmemiş süt sağlıksız olduğunu söyledi. Şimdi günde yaklaşık 50 litre satmak. Zar zor bir yaşam sağlamak.

Yasemin Tosun (bez satıcı)

Ben 20 yıldır bir bohçacı olarak çalışmaktayım. Ben 11 yaşındayken başladı. Ailemde herkes bu işi yapar. Ben Trakya ve ben iki çocuk var. Ben Gaziosmanpaşa yaşıyor. Ben Yenibosna ve satmak öğeleri her şekilde yürüyebilir. Kimse söyledi için beni hoş bağırıyorum. Herkes, ki ben para kazanabilirsiniz evlenmeleri esastır. Kocam bir sepet yapımcısıdır. Onlar da sesini kaydetti. Ama başkasının yerine gitti. Sanırım benim performans kıskanç olmayacak umuyoruz.

İsmail Yıldırım (poğaça satıcı)

Ben 27 yıldır poğaçacı olmuştur. I yapmak ve kendi poğaças satıyoruz. Çocuklarım okula gitmek. Onlar bana ben bir ay önce böyle bir projede belirtilen Eğer iman olmazdı. Bu çok heyecan verici. Ben her gün yaklaşık 200-250 poğaca satıyoruz. Bu proje ile jazz aşina oldu, ben muhtemelen dinlemeye devam edecek. Arkadaşlarım yanımda ben bir sanatçı haline gelmiştir söyleyerek şaka.




Celal ve Salim Aydemir (pamuk-carders)

Biz Trabzon'dan vardır. biz ilkokulu bitirdi önce İstanbul'a göç etti. Ekonomi çok iyi değil. Biz en az iki siparişleri bir gün olsun. Geri bizim memleketi gitmeyi düşünüyoruz. Bazı insanlar bizi sessiz zaman bağırmak istiyorum. Biz genellikle Beyoğlu, Kurtuluş, Elmadağ ve Mecidiyeköy alanlarda geçici bir çözüm.