30 Ekim 2010 Cumartesi

ANAMUHALEFET PARTİSİ HÜKÜMETİN DIŞ POLİTİKASINA MECLİS SORUŞTURMASI İSTİYOR

Son iki hafta içinde, ana muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesi iktidar beri diyelim ülkenin dış politikası, son sekiz yıllık gelişmeler hakkında soruşturma açmak isteyen Meclis'e iki ayrı hareket sundu Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 2002 yılında ilk kez iktidara geldi.


iki hareket konuların neredeyse bir düzine listelenen ülkenin dış politikası ile ilgili bir meclis araştırma komisyonunun talebi olmasına rağmen, bu hareketler için akıl yürütme bu konuların sadece iki yalnızca detaylandırılmış. "Gelişmeler Türkiye'nin dış politikasını ilgilendiren son sekiz yılda kaydetti Avrupa Birliği ve ABD başta Türkiye ilişkilerinde olumsuz gelişmeler, var olduğunu göstermektedir yanı sıra Yunanistan ile Güney Kıbrıs, Ermenistan, Irak, Kıbrıs Rum Cumhuriyeti ve İsrail, ve bu ilişkilerin beklendiği gibi gelişmemiş olması, "Birgen Keleş, CHP İstanbul milletvekili, 19 Ekim tarihinde Meclis Başkanı Makamı'na sunulan ilk hareket" dedi ve ana muhalefet partisinden arkadaşları tarafından imzalandı.

Keleş Belli ki, Türk Dışişleri Bakanlığı tarafından kullanılır yerine yeni ifadeler kullanıldı söyleyerek Kıbrıs Rum yönetiminin resmi ifadeler kullanmak amacıyla, "Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti." Türk Dışişleri Bakanlığı, tüm diğer kurumlar gibi Türkiye Cumhuriyeti, Ankara Rum-kontrollü 'Kıbrıs Cumhuriyeti' tanımadığı vurgulayarak "Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin, [GKRY olarak kısaltılır]" olarak ifade eder. "

"Meclis araştırma komisyonunun kurulması incelenmesi için önemli olduğunu söyledi Meclis dışından ve yetkililerin Dışişleri Bakanlığı akademisyenlerin katılımı ile ilişkileri," Keleş, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Türk delegasyonu da üyesi (PACE), dedi.

"Hükümet tarafından uygulanan politikalar doğrudan ülkenin ve toplumun geleceğini etkiler. Hiç şüphesiz, politikalar hükümetlerin ve yurtiçinde ve yurtdışında kaydetti gelişmelere göre değişebilir. Ancak, tutarlılık ve vazgeçilmez ilkeleri varlığı son derece dış ilişkiler ve ekonomi açısından önemli "dedi.

İkinci hareket bu hafta bu liderler tarafından konuyla ilgili ifadeleri olduklarını belirterek, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin ve Türkiye'nin AB'ye tam üyelik için Almanya Başbakanı Angela Merkel'in sürekli itiraz odaklanıyor sunulan "saygı sınırlarını aşan."

Muhakeme ve anlaşma

yaygın etiketli son sekiz yılda üstlenilen dış politikasının yöntemlerine hareketlerle doğrudan bir başvuru olmamasına rağmen "pro-aktif," ilk hareket akıl "kurulmuş ve vazgeçilmez ilkeleri göz ardı edilmemelidir" diyor.

Ilk akıl, örneğin ile ilişkilerde göz ardı edilmiş, tümü bu esaslar de ayrıntılı değil, Yunanistan, hükümetin yakınlaşma süreci ile taviz olduğunu gösterir ise Rum Kıbrıs, Irak, İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri, Ermenistan komşu olduğu uluslararası arenada ülkenin itibarı bozulmasına yol açmıştır.

ikinci hareket için mantık ağırlıklı olarak Türkiye ve 1996 yılında yürürlüğe giren AB arasında imzalanan gümrük birliği anlaşması üzerinde duruluyor. Bu hangi CHP ortak bir koalisyon hükümeti ve AK Parti henüz oluşmuş değil bir zamanda 1995 yılında imzalandı.

"Tam üye olmak için yıllarca Türkiye tarafından son derece önemli ve ağır tolere kurban. Gümrük Birliği bu [kurban] tops. o kısa bir süre sonra tam üye olacağını varsayarak gümrük birliği kabul Türkiye'de, tamamen AB iç pazar açtı, ayrıca, AB ile ikili anlaşmalar yapılmış ülkeler ile benzer anlaşmalar yapmak zorunda kalmıştı. Türkiye'nin tam üyeliği ile tanıtıldı fırsatları zevk olmadan gümrük birliği yükümlülükleri omuzlu o tek ülke ise, "ekonomi alanında yüksek lisans derecesine sahiptir Keleş, bir meclis araştırma komisyonu kurulması ders incelemek için özellikle gerekli olduğunu sonuçlandırılması, dedi Son 14 yılda, özellikle Türkiye-AB ilişkilerinde işleri olan, yani gümrük birliğinin yürürlüğe girmesinden sonra.

ana muhalefet partisi lideri olarak seçilmesinin ardından, Kemal Kılıçdaroğlu, bir sosyal demokrat parti olarak kendini tanımlayan, partisinin teşvik amacıyla Brüksel'de bir Eylül ziyaret sırasında AB'nin en üst rakamlar ile ilk resmi temas sağlandı uluslararası arena.

Bu CHP Kılıçdaroğlu seçim yana çeşitli konularda ortak hareket etmek için başarısız olduğunu bir sır değil. dış politika parti içinde belirgin bir split belirleyici bir konu haline gelecektir İster sipariş cevaplanması gereken zaman gereken bir sorudur. Ve CHP liderliği yurtdışındaki meslektaşları ile doğrudan temas yoluyla dış politika konusunda kendisi ve görüşlerini açıklamak için tercih edip - Kılıçdaroğlu Brüksel'de yapmak teşebbüs olarak - ya da temelde puanı sadece yerli gol dış politika konularını kullanmaya çalışacaktır olsun yanıtlanması gereken kalır başka bir soru.

değil uzun zaman önce Washington'da teslim - Ancak, son iki hareketleri belli hedefleri göz önüne alındığında, bir CHP milletvekili geldi hükümetinin dış politika başarıları için övgü hatırlamak dikkat çekicidir. Parlamentonun ABD komitesi üyesi olarak, CHP Ankara milletvekili Emrehan Halıcı, Eylül ayı sonlarında Washington'da ABD'li yetkililerle görüşmelerde bir meclis heyeti arasında yer aldı.

düzenlediği basın toplantısında görüşmeler sonrasında düzenlenen At o dış ilişkilerde hükümetin performansını övdü ederken, Halıcı, ABD'li yetkililer Kılıçdaroğlu ile görüşmek üzere istekli olduklarını söyledi. Bir soruya yanıt olarak, Halıcı öncelikle bu partiler yurt dışında daha aktif olmaya karar için doğal olduğunu kaydetti. "Bu Adalet ve Kalkınma Partisi ABD ile rehber ilişkileri çok güçlü olduğunu göstermiştir ve bunların başarılı çalışmalar ve onları tebrik etmek için [gerekli olan] sarf olduğunu itiraf etmek gerekir. Biz, ana muhalefet partisi ve diğer ana muhalefet partisi de, oluşturmak ve sonra da sürdürmek benzer ilişkiler gerek sanırım. Ben de Sayın Başkan, bu duygu ve benim düşüncelerini aktaracak, "Halıcı sonucuna vardı.



MUTFAK MOBİLYA COM
MUTFAK MOBİLYA ÇEŞİTLERİ
MUTFAK MOBİLYA DEKORASYON
MUTFAK MOBİLYA FİRMALARI
MUTFAK MOBİLYA FİYAT
MUTFAK MOBİLYA FİYATLARI
MUTFAK MOBİLYA İZMİR
MUTFAK MOBİLYA MODELLERİ
MUTFAK MOBİLYA RESİMLERİ
MUTFAK MOBİLYA TASARIM
MUTFAK MOBİLYA TASARIMI
MUTFAK MOBİLYA TASARIMLARI
MUTFAK MOBİLYA ÜRETİTEN FABRİKA
MUTFAK MOBİLYA ÜRÜNLERİ
MUTFAK MOBİLYALAR
MUTFAK MOBİLYALARI
MUTFAK MOBİLYASI
MUTFAK MOBİLYASI ANKARA
MUTFAK MOBİLYASI İMALATI
MUTFAK MODELLERİ
MUTFAK MODÜLER
MUTFAK OTURMA
MUTFAK OTURMA GRUBU
MUTFAK OTURMA GRUPLARI
MUTFAK OTURMA ODASI
MUTFAK REGİNA
MUTFAK SANDALYE
MUTFAK SANDALYELERİ
MUTFAK SANDALYESİ
MUTFAK SİSTEMLERİ
MUTFAK TAKIMI
MUTFAK TAKIMI ÖRNEKLERİ
MUTFAK TAKIMLARI
MUTFAK TASARIM
MUTFAK TASARIMI
MUTFAK TASARIMLARI
MUTFAK ÜRETİCİLERİ
MUTFAK ÜRÜNLER
MUTFAK ÜRÜNLERİ
MUTFAK VE BANYO DOLAPLARI
MUTFAK VE BANYO MOBİLYA
MUTFAK VE BANYO MOBİLYALARI
MUTFAK VE BANYO MOBİLYASI
MUTFAK VE MOBİLYA AKSESUARLARI
MUTFAK VESTİYER
MUTFAK VİTRİN
MUTFAK YATAK ODASI
MUTFAKLAR MODELLERİ
MUTFAKLAR RESİMLERİ
MUTFAKLAR VE FİYATLARI
MUTVAK DOLABI
MUTVAK DOLAPLARI
MÜZİK SETİ SEHPASI

ALMANYA ÇOK KÜLTÜRLÜ POLİTİKALARI SINIF AYIRMAKSIZIN UYGULAMALI

Almanya çok kültürlü bir yaklaşım başarısız olduğunu iddia so, çok kültürlü politikalar uygulamalı asla toplam saçma," Kenan Kolat, (Deutschland [TGD] 'de Türkische Gemeinde) Almanya Türk Toplumu başkanı, bir röportajda Pazar's Zaman söyledi.


iç Alman siyaset amaçlı bir hareket olarak incelendi çok kültürlü bir toplum inşa etmek için Almanya'nın girişimleri "tamamen başarısız" olduğu Alman Başbakanı Angela Merkel'in son beyanları, yabancıların entegrasyonu üzerinde büyüyen bir tartışma artırdı. "Ben ikinci bir etnisite ve din esasına göre tanımlanır, çünkü yerine çok kültürlülük kültürel çeşitlilik söylemek tercih ederim. kültürel çeşitliliğin bir politika olsaydı ve tüm çabalarına rağmen çalışmıyor ise - o zaman onun sonu hakkında konuşabilirsin - ama Almanya'da durum hiçbir zaman, "Kolat dedi.

Kolat Almanya'da aslında demektir çünkü o dönem entegrasyon karşı olduğunu kaydetti Ona göre, o dönem "katılım" kullanmak daha iyidir "asimilasyon." - Her alanında farklı kökenden gelen insanların katılımıyla sosyal, siyasi Almanya ve ekonomik hayat.

"Terimi entegrasyon çoğunluğun kültürü için herhangi bir yükümlülük vermez; ama bazıları görevlerini soran değil sadece çoğunluk kültürü ile yabancıların uyumu talep ediyor. göç ülkelerinde değişmiş olması ve de kendilerine uymak zorunda, ama Almanya bunu yapmak için hazır değil. göçmenlik kanunun birinci maddesi amacı göç kısıtlamak için dikkat çekiyor, "dedi.

Kolat, genelde işadamları, sağlık çalışanları ve öğretmenler ve çıkar grupları gençlerin, kadınların ve kültür gibi gibi mesleğinin temelinde kurulan Almanya'da yaklaşık 300 Türk dernekleri için bir şemsiye örgüt olarak çalışıyor TGD, başkanı.

Kolat tabloların Merkel'in benzer bir iç siyasi sorun haline gelmektedir altını çizdi. ırkçılık Ona göre, İslamofobi ve yabancı düşmanlığının Almanya'daki artıyor, ama onlara reaksiyonlar da güçlü alıyorsanız.

hayat yalan "anlamına Almanya'da bir ifade yok" bir kez onlar kabul çünkü "hayatın yalan" Almanya bir göç toplumu olmadığını iddia etmek. "- Onlar, kendilerini ayarlamak zorunda da. Irkçı ve yabancı düşmanı daha farklı partiler bulunmaktadır. aşırı sağ partiler burada vardır, onlar kadar küçüktür. Ama diğer partiler, Yeşiller bile ırkçı fikirleri olan insanlar var. Hep birlikte onlar toplumun yüzde 30 var, "dedi.

Ancak Kolat da tartışmalar ve yabancıların Alman toplumuna ve farklı genler olduğunu entegre başarısız olduğu iddia Alman merkez bankası Thilo Sarrazin eski yönetim kurulu üyesi sözlerine karşı sert eleştirilere anılacaktır.

"Biz ırkçılar bahsediyorduk Geçmişte, onları bir görüntü bazı insanlar koyu elbise ve çizme giyen vardı. Ama şimdi onlar kravatlar giyiyor. Onlar Sarrazin gibi toplumda önemli görevlerde var. onun gibi bir adam ırkçı bir kitap yazıyor ve herkes ciddi bir hata olduğu düşünülmeli sonra düşünceleri için halkın desteğini almak durumunda "diye iddia etti.

Almanya'daki Türkler, Kolat yanıtladı, fikirler bu tür karşı birleşik olarak mümkün olup olmadığını sorduğumda "Her zaman değil."

"Sen çok her toplumda farklı düşünce ve çıkarları olduğunu normal olduğunu akılda tutmak gerekir. Almanya'da burada birçok Türk kuruluşlarının Türkiye'de aynı bölümden üslerine kurulan - etnik, dinsel ve siyasi. Türk kuruluşları arasında burada uzlaşma kültürü Türkiye'de uzlaşma kültürü eşit "dedi.

O TGD farklı bir tutum da sözlerine ekledi, onların örgüt Türkler Almanya'da karşı karşıya olduğu sorunlar üzerinde yoğunlaştığı ve Türk konuşmak Alman vatandaşı olarak kendini tanımlamaktadır.

bir şey çok normal olarak bu durumu açıklayan ve örnek vererek, Türklerin Almanya'da Türkiye vatandaşı olmanın temelinde, ancak Almanya kendi çıkarları için montaj değil - Ayrıca bu Türkiye'nin inancının tam tersi olduğuna dikkat çekti din eğitimi hakkı için farklı Türk kuruluşları arasında mücadele.

"Burada din eğitimi çok önemlidir. Ama devletin doğrudan vermez; dini cemaatlerin devlet adına bu işi. Ama Bunun gerçekleşmesi için, devlet bir toplum olarak bir topluluk tanımak zorundadır. dini olmayan öğrenciler için, dini olanlar yerine etnik sınıflar vardır. Uygulaması eyaletten eyalete Almanya'da değişir. Burada Alevi bir topluluk olarak tanınan ve birleşmiş gibi oluyordu çünkü din eğitimi yapmak için sağ olsun. Ama bu Sünniler için durum böyle değil. Sünni grupların her biri, bu hakkı diğer zorlanırlar. Bazı kuruluşlar sadece bu konu üzerinde yoğunlaşarak bu da çok normal kabul edilmelidir "Kolat dedi.

Türk seçimlerinde oy kullanma hakkı - - bir konudur TGD başkanı aynı zamanda Almanya ve Türkiye'deki Türk toplumu arasındaki ilişkinin bir parçası olduğunu belirtti. O bu hakkı çok önemli olduğunu söyledi:

"Bir ülkenin geleceği bu ülkede yaşayan insanlar tarafından karar verilmesi gerektiği fikri üzerinde ısrar vardır. Türk seçimlerinde oy için ele alınması gereken önemli bir konudur. buraya biraz Almanya'daki Türklerin bu hakkı verilmiş ise, Alman siyasetinde ilgi düşeceğini iddia edenler vardır. Ben tam tersi, bu da aynı fikirde değilim; Türkler burada, Türkiye'de siyasi sürece katılmaya başlar, eğer burada da yansıyacak, "Kolat dedi.


MUTFAK DOLABI FİYATLARI
MUTFAK DOLABI MOBİLYA
MUTFAK DOLABI MOBİLYALARI
MUTFAK DOLABI MODELLERİ
MUTFAK DOLABI RESİMLERİ
MUTFAK DOLABLARI
MUTFAK DOLAP
MUTFAK DOLAP ÇEŞİTLERİ
MUTFAK DOLAP FİYATLARI
MUTFAK DOLAP MOBİLYA
MUTFAK DOLAP MODELLERİ
MUTFAK DOLAP RESİMLERİ
MUTFAK DOLAPLAR
MUTFAK DOLAPLARI
MUTFAK DOLAPLARI AKSESUARLARI
MUTFAK DOLAPLARI FİYATLARI
MUTFAK DOLAPLARI MOBİLYALARI
MUTFAK DOLAPLARI MODELLERİ
MUTFAK DOLAPLARI RESİMLERİ
MUTFAK FİRMALARI
MUTFAK FİYAT
MUTFAK FİYATLARI
MUTFAK GEREÇLERİ
MUTFAK GRUBU
MUTFAK GRUPLARI
MUTFAK HAZIR
MUTFAK İMALAT
MUTFAK İMALATI
MUTFAK İSTANBUL
MUTFAK İTHAL
MUTFAK KAPAK
MUTFAK KOLTUKLARI
MUTFAK KÖŞE
MUTFAK KÖŞE TAKIMI
MUTFAK KÖŞE TAKIMLARI
MUTFAK LAMİNANT
MUTFAK MAĞAZA
MUTFAK MARKALARI
MUTFAK MASA
MUTFAK MASA SANDALYE
MUTFAK MASA VE SANDALYE
MUTFAK MASA VE SANDALYELERİ
MUTFAK MASALAR
MUTFAK MASALARI
MUTFAK MASASI
MUTFAK MOBİLYA
MUTFAK MOBİLYA AKSESUAR
MUTFAK MOBİLYA AKSESUARI
MUTFAK MOBİLYA AKSESUARLARI
MUTFAK MOBİLYA ANKARA