14 Temmuz 2010 Çarşamba

KUZEY IRAKTA İNSANA VE TEKNOLOJİYE YAPILAN YATIRIM

Türkiye'nin çabalarını ülkedeki terörist saldırıların tırmanan karşısında insan zekasının kullanımı artmıştır. Yakın kaynaklardan Bakanlar o Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) hükümetinin zaten bir Milli Güvenlik Kurulu (MGK) 22 Haziran tarihinde toplantıda karar eylem planını uygulamak başladı Today's Zaman söylediler. Planın en önemli yönü kuzey Irak'taki insan zekasının varlıklarının iyileştirilmesi dayanmaktadır. istihbarat Bu tür kişilerarası iletişim yoluyla bilgi toplama üzerinde, teknolojiye karşı dayanır.

Bu aynı zamanda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Demokratik Sol Parti (DSP) lideri Masum Türker arasında bir toplantı sırasında doğrulandı. Başbakan Erdoğan ayrıca, 22 Haziran MGK kararlarını şimdi yürütülmektedir, Türker yapılan açıklamaya göre ifade etti.
DSP lideri, "Başbakan ABD] ve elektronik istihbarat desteği ile gerçek zamanlı istihbarat desteği [Kuzey Irak'taki Kürdistan İşçi Partisi [PKK] tehdidi ortadan kaldırmak için yeterli olmadığını ve insan zekası konsantre olacağını söyledi" dedi. "

MİT alanda yeniden düzenlenmektedir

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan MGK toplantısında kısa bir süre sonra, istihbarat olası kusurları hakkında konuşan bir mini zirve düzenledi. dışarı o mini zirve Çankaya başkanlık sarayında düzenlenen çıktı kararı bölgedeki yanı sıra personel MİT teknik anlamı pekiştirmek oldu. MİT alanda ve istihbarat ajanları durumu yeniden değerlendirilmelidir sahiptir yolları iskandil istihbarat elde etmek bulmaya çalıştı.

MİT Müsteşarı Fidan, bu toplantı sonrasında, bizzat istihbarat merkezlerine Doğu ve Güneydoğu seyahat ve bölgesel merkezlere yeni planı hakkında bilgi ilk elden verdi. bölgeden raporlar alanda personel yapısı büyük ölçüde değişti göstermektedir.

DSP lideri Türker, Başbakan Erdoğan ile görüşmesi sırasında da ABD'nin istihbarat desteği çok önemli olduğunu belirtti. Ancak, o iyi Türkiye'nin diğer ülkelerden gelen istihbarat muhtaç görünen için bakmadım ve Türkiye'nin teknik ve insan zekasının geliştirilmesi üzerinde duruluyor olacağını söyledi "dedi. Bakan, ABD ve Kuzey Irak bölgesel yönetiminin hem insan istihbarat akışını sağlamak için yapılmıştır "dedi.

Kaynaklar Kuzey Irak lideri Mesut Barzani'nin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmelerde bulunduk 3 Haziran'da altı yıl sonra Ankara'ya ilk defa gelen, Türkiye'de de insan zekası konusunda yardımcı olabilecek bir kişi olarak ele söylüyorlar. PKK elde neredeyse tüm kuzey Irak'taki lojistik destek ve bu desteği kesmek istiyorum. Şu anda peşmerge veya silahlı Kürt savaşçıların görüşmelerde, Barzani altında Türkiye'ye istihbarat sağlıyoruz.

MİT kaynakları da ki son birkaç ay içinde toplantı ve Kuzey Irak'ta yetkililerle temas diğer biçimleri bir dizi olmuştur onaylayın. Türkiye'nin planları, bölgede yaklaşık 2000 ajanlara göre istihbarat toplama konusunda terörle mücadele çabalarının bir parçası olarak istihdam edilecektir. diğer yerliler arasından alınacaktır Bazıları bu operatörler ve MİT personelinin parçası olacaktır.


Profesyonel zeka

DSP lideri Türker başbakan onunla paylaşılan bilgi, Türkiye'nin terörle mücadelede yeni bir dönemin başlamak üzere olduğunu belirtti "dedi. "Bu profesyonel bir görünüm gibi terörle mücadelede geliştirilmiş görünüyor. güvenlik birimlerinin yapısı değişmiş ediliyor. Orada büyük çaba terörizm bölge halkının korumaktır. Türkiye artık ulusal güvenlik için en büyük tehdit olarak PKK görüyor. Ben orada belirlenmesi büyük bir onu yok etmek olduğunu görürüz. "

Türker gelen bu kelime aynı zamanda kararların sınır personel yapısı değişen uygulanıyor ilgili onaylayın. Başbakan Erdoğan son konuşmalarında Türk ve Kuzey Irak sınırına sadece profesyonel askerler tarafından korunacak, bu Genelkurmay tüm tedbirleri Türkiye'ye teröristlerin ülkeye girmesini engellemek için atmıştır sözlerine ekledi. Erdoğan da hiçbir şekilde sözleşme askerler bu uygulama genellikle güvenlik açıkları için terörle mücadelede neden olmakta sınır korumak için kullanılacağını söyledi.

Erdoğan ve Türker kısa bir süre sonra, Şırnak profesyonel savaşçıyı taburu sınırına konuşlandırıldı bir araya geldi. Şırnak Bazı 5.000 profesyonel askerlerden 23 Jandarma Sınır Komutanlığı bu alana taşındı. Ayrıca Bolu 2 Ranger Taburu takviye edilmiştir, Akçay Taburu, Çakır Söpüt ve İkizce Ranger Taburu, aynı zamanda profesyonel askerler var.

Sadece askeri personelin değil Ulusal Polis Bölümü'nden personeli de yeniden ediliyor. 200 özel harekat subayları bir grup bölgeye, kaynaklara göre polisten gönderilmiştir. Orada planları bölgede özel operasyonlar subay sayısını artırmaktır.

Başbakan Erdoğan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) konuşmak için, bu partilerin kendi siyasi çıkar için terörist saldırıları yararlanmak söyleyerek reddediyor. Ancak, Türker o başbakan MHP ve BDP konuşmak gerekir inandığını belirtti. Buna yanıt olarak Erdoğan o, plan BDP konuşmak zorunda kaldım ama zihnini o öğrendi değişti söyledi görüntüler ona BDP, iddia teröristlerin Güneydoğu'da öldürülen cesetlerin iade edilmemiştir dahil gönderilen bir CD "Onlar uzun süre tutulur hastane morgları işkence", aynı zamanda bir gazeteye sızdırılmış ailelerine ama. Dedi, "ben ki bir gazete için beni gönderdi CD sızdırılan gördükten sonra gerek yok onlarla konuşmaya karar verdik" dedi. Ayrıca o planları cesetler ilgili iddiaları araştırdık için yaptığını bildirdi.

Erdoğan o geçmişte MHP üç kez randevu ama denemişti ki her seferinde reddedildiğini söyledi. "Ve bu noktadan sonra, ben onlara bir şey hakkında konuşmak layık bulmuyorum."

Bu arada, gazetecilere Pakistan Savunma Bakanı Ahmed Muhtar, Savunma Bakanı Vecdi Gönül için resepsiyon sırasında konuşan askeri Genelkurmay bir proje profesyonel askerlerden sadece sınırları korumak için çalıştığını söyledi. "Bizim bürokratlar biz kıdemli erler ve binbaşı veya geçerli yasa ile yeni bir yasa geçmek gerekir yapabilirsiniz eğer anlamaya çalışıyoruz." O, yakında daha ayrıntılı bilgi vermemiz mümkün olacağını umduğunu söyledi.