17 Ekim 2010 Pazar

İSHAK ALATON: REFERANDUM TÜRK TARİHİNİN YENİ DÖNEM NOKTASIDIR.

İshak Alaton: Referandum Türk tarihinde bir dönüm noktası


İshak Alaton, Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton, Türkiye'nin en saygın işadamlarından biri, daha demokrasiye giden yolu açtı, çünkü 12 Eylül tarihinde yapılan referandumda yüzde 58 ile bir reform paketinin onaylanması ülkenin tarihinde önemli bir kilometre taşı olduğunu söyledi .

"Referandum sonucu Türk tarihinde önemli bir dönüm noktasıdır. Kürt sorununun çözümü kendi içinde referandum, demokrasi, daha fazla açıklık ve daha fazla şeffaflık arayışının güçlü kuvvetler Unleashed, ve ayrıca, "dedi Pazartesi Talk için Today's Zaman söyledi.

Alaton iktidar partisinin düşündüren muhalefetin propaganda iyi karşılandı baskı yapan da sözlerine ekledi.

"Ben arkadaşlarımın çoğu bir otokratik hükümet bu korku 'hayır' dışarı oy itiraf etmeliyim," dedi.

Anayasa değişikliği paketi, ancak yargı reformuna ek olarak daha fazla bireysel hak ve özgürlükleri getirir daha da önemlisi yeni bir anayasa yapmak için yolu açtı, dedi.

Bizim görüşme için, Alaton, Türkiye'nin İsrail ile ilişkileri ve Türkiye'nin en seçkin iş kulübünün başarısızlıkları, Türk Sanayicileri ve o söyledi İşadamları Derneği (TÜSİAD), Türk ekonomisinin durumu ve Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği arayışı arasında değişen sorularını yanıtladı eski etkisini kaybediyor.

Türkiye'deki ekonomik göstergelerin bazı ilgili iyi haber var. Ayrıca Moody's olumluya istikrarlı Türkiye'ye yönelik değerlendirme değişen, Uluslararası Para Fonu (IMF) kadar yüzde 7,8 büyüme olasılığını yükselterek, Türkiye ekonomisinde yukarı doğru büyüme için kendi tahminlerini revize etti. bazı negatifler, işsizlik oranları ve giderek büyüyen bir açık gibi, çok var. Bunun ışığında, nasıl Türk ekonomisinin nereye gittiğini nasıl değerlendiriyorsunuz?

2001 mali krizinin ardından, Türkiye'nin yeni bir ekonomik program başladı. Ve kurtarma yolu olduğu gerekçesiyle Türk ekonomisinin yeniden inşası için akıllı bir program çıktı Kemal Derviş tarafından atıldı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve 2002 yılından bu yana iktidarda o zamandan beri, Türk ekonomisi için sürekli bir artış eğilimi gözlenmektedir. ne bu konuda Dünyada ve Türkiye'de ülkede neler oluyor ile karşılaştırıldığında, Türk durumda bir mucize olarak kabul edilebilir.

Eğer Türk ekonomisinin başarısının nedenleri olarak neleri görüyorsunuz?

çok bir kalkınma programının uygulanması için önemlidir - Her şeyden önce, biz ülkenin yönetiminde süreklilik vardı. Ikinci, AK Parti hükümetinin en önemli politikalarından biri ülke genelinde, altyapı ile başlayan, yatırım artışı oldu. Ekonomik faaliyet ve istihdam yarattı. işsizlik sorunu hala var, ama eskiden daha fazla ciddi. Biz istihdam, daha iyi bir iklim olabilirdi, ama bu sıkı para politikasının mevcut şartlar altında risklidir. Ayrıca, mevcut hükümetin sürekli yatırım programına rağmen, Türk Lirası, ancak değeri bozulmuş değil oldukça çok ihracat yapan şirketler için olumlu olmayan bir yeniden değerleme, yaşadı. TL 1.41 TL veya 1.42 dolar - - ve Türk lirası hala bizim ihracat için sıkıntı yaratmaktadır euro, TL 2 eşik altında bu olumlu tablonun downsides biri Türk Lirası güçlü olmaktadır ki avrupa için. Ama genel görüntü gelecek için umut veren, kabul edilebilir olumlu.

'Hayır IMF anlaşması eğer hükümet kalır'

Türkiye'nin IMF gerekli yeni bir anlaşma yapma bulamaz. Bir süredir siz IMF ile anlaşma Türkiye için iyi olacağını söyleyerek edilmiştir. o bakış hala var mı?

'Gerçek demokrasiye yumuşak geçiş mi ihtiyacınız var'

Bir önceki röportajda, Türkiye'de demokrasinin daha önce engeller koymak kuvvetleri başarısız olacağını söyledi. Nasıl, bu kadar emin misin ya da sadece iyimser ediliyor?

Burada Taraf rolünü kabul etmek zorunda. Bu gazete ve onun sürekli etkisi doğum, Türkiye'de demokrasinin gelişmesinde bir dönüm noktası olarak kabul edilecektir. Kitap Taraf sisteme şeffaflık getirerek sahip olduğu bu muhteşem etkisi hakkında ileride yazılacak. Biz silahlı kuvvetler 'arıza ve eksikliklerin Taraf olmadan hakkında bilmek mümkün olmaz.

Bunun üzerine, davanın Ergenekon onlar savunmada şimdi böyle bir ölçüde silahlı kuvvetlerin itibar vardır denir. Onlar gereksiz yere dayak edilmiş ve hırpalanmış ve bu Türk demokrasisi için iyi değildir. biz hevesli olan gerçek bir demokrasi yolunda vesayet ve baskıcı bir sistem, bir dengeli ve yumuşak bir geçiş olmalıdır. Arkamızda 12 Eylül referandum, şimdi ileriye hangi demokrasi ve şeffaflık askeri de dahil olmak üzere devlet kurumları, için güçlü bir arzu olacak bir çok parlak bir gelecek arıyoruz.

Biz Taraf finansal sorunları çözmüş basında çıkan haberlerde öğrendim. belki TÜSİAD - - sahip olduğu karışmış olarak herhangi bir iş görüyor musun?

Ben TÜSİAD destekleyen dahil herhangi bir şekilde olduğunu düşünmüyorum. orta ölçekli işletmeler bir kaç yüksek motivasyonlu demokratlar Taraf destek veriyor. Ben onların arasında değilim. Ben Taraf aktif bir maddi destekçisi değilim.

Eğer önemli bir olgu olarak Ergenekon bahsetti. Biz medyadan bildiği gibi, Ergenekon örgütü olduğu iddia edilen kişilerin listeleri ve suikast adınızı aralarında vardı. Korkmayın mıydı?

Ben alarma değildi. Bu çok tatmin edici bir yaşam, hayatta iyi yaptığını düşünen bir adam yaşamış bir adamın zihinsel tutum ile ilgili olabilir. Bu benim hayatım bir girişimi endişe saçma olur. Bu durumda ben bilinçli olmaz, çünkü ben bu konuda bilmiyorum. Ailem üzücü olacaktır, ama bu üzüntü bir parçası olmaz.

'Olmaktan çok daha önemli Avrupa için yolda kalma bir üyesi'

"Biz demokrasi ve insan hakları için bizim arayışı içinde sürekli bir beyin yıkama ihtiyacı basit gerçeği için Avrupa Birliği üyesi olma yolunda devam edilmelidir. Avrupa Birliği üyesi olmak, artık önemlidir ama zihinsel tutum Avrupa vatandaşlarına eşit olma yolunda kalmak önemli. "

'Let's biz PKK sorununu sona erdirmek için mümkün olmayacaktır itiraf'

"Biz ve kalbin bir değişiklik yoksa sorgulamaya başlamaz bize dürüst ve cesur Kürdistan İşçi Partisi [PKK] sorun 22 yüzyılda da devam edecek itiraf olsun nasıl olabilir düzgün 800.000 askerlerin büyük bir ordu 3.000-4.000 direnişçiler ile anlaşma. Bu çatışmayı sona erdirmek istemiyorum güçler edilmedikçe bu açıklamak için hiçbir mantıklı yolu yoktur. "

Ben ödemeler dengesindeki gelişmelerin basit bir nedenle IMF ile bir anlaşma olması için hiçbir acil ihtiyaç bakın. ekstra destek için gerek yoktur. Biz de seçimler için yolda olduğu hükümet, IMF destek almayacağız ve gereksiz yere elinde kravat görmek zorunda.

Bu sonuçta ne olacak ne olduğunu düşünüyor musunuz?

parametrelerini önemli ölçüde değişiklik sürece seçimler özellikle sonra, yakın gelecekte bunu görmüyoruz veya bir koalisyon gerektiren belirsizlik içinde seçimler sonucu, eğer - Ben sanmıyoruz - biz o zaman IMF desteğine ihtiyacı olacak. Ancak yakın gelecekte, ben bugün olduğu gibi dinamik kalmak bekliyoruz.

Eğer referandum sonucu bekliyor muydunuz?

Ben için yüzde 60 üzerinde beklenen "evet." Geriye baktığımda, ben birinci parti tarafından söz her şeyi karşı muhalefet partisi tarafından yayılmış korku, daha çok insan yaptı çünkü bu gerçeği daha hüsnükuruntu olduğunu itiraf etmeliyim temkinli. Onlar sonucu hakkında endişelenmeye başladı. saçma bana sorarsanız - - İktidar partisinin baskı yapan bu muhalefetin propaganda iyi karşılandı. Arkadaşlarımın çoğu bir otokratik hükümet bu korku "hayır" dışında oy itiraf etmeliyim.

'Devlet değil, otoriter eğilimli'

Eğer bu korkuların hükümet hakkında gerçeği yansıtmamaktadır sanmıyorum?

Ben bu hükümetin otoriter eğilimli olduğunu düşünmüyorum. Onlar da çok çok zor itme tehlikelerin farkındayız. Referandum sonucu Türk tarihinde önemli bir dönüm noktasıdır. Referandum kendisi Kürt sorununun çözümü, hem de demokrasi, daha fazla açıklık ve daha fazla şeffaflık arayışının güçlü kuvvetler Unleashed. Artık ya da Kürtler aramaya bile Kürtçe eğitim alma hakkını istemek için risklidir. O kendi dillerinde eğitim almaları onların demokratik hakkıdır. Almanya'ya yaptığı ziyarette, bizim başbakan kuvvetle okullarında Türkçe eğitim olmak üzere Almanya'daki Türklerin hakkını savundu. Soru, tabii ki vardır: Eğer Kürtçe eğitimli Türkiye'deki Kürtlerin izin çöp neden, Türk eğitim üzere Almanya `da Türkler isterseniz?

Siz arkadaşlarınızı en anayasa değişiklik paketi destek vermedi "dedi. Bunlardan işadamları en mısınız?

Hepsi arka planlar, inançları ve meslekleri geliyor. muhalefet partisi onları güvensizlik duygusu vermiştir tarafından propaganda düzenledi. Bu hükümet baskının sert yöntemleri kullanmak korkuyorum. Ama kim hayır "oyu verenlerin yüzde 42'si sebepleri anlamak gerekliliğini ifade çünkü referandum dünyada Washington, Brüksel ve bütün arkadaşlarım tarafından oldukça olumlu alındıktan sonra başbakan sağ tarafından verilen uzlaşmacı konuşma. "

Türkiye Yahudi cemaatinin hükümet konusunda benzer kaygıları vardı var mı? Yani, bir baskı olasılık olduğunu?

Ben ve referandum öncesi Yahudi cemaatinin pek çok üye ile konuşma fırsatı buldu biraz Yahudi cemaati arasında oldukça güçlü bir kaygı olduğunu duymak için sürpriz oldu, çoğu onlar ". Hayır" oyu söyledi olduğum bu olduğunu öğrendim Türk nüfusunun bir kısmı korkuları gibi değil biz daha önce konuştuk. Bu Mavi Marmara olaydan sonra gelen bir tepkiydi. Durum hızla, ancak Türk hükümeti tarafından kontrol ediliyordu İsrail karşıtı duygular ve izin bize itiraf, toplumda bile anti-Semitizm, neden endişe. Referandum artık bitti, biz çitler onarılacak ve yapılmıştır hasarı onarmak.

Eğer Türk-İsrail ilişkileri artıracağını düşünüyor musunuz?

sınırlı kalibreli politikacılar (Benjamin) Netanyahu ve (Avigdor) Lieberman ile İsrail milliyetçi bir hükümet var. Onlar Hardball oynamak. Onlar esnek değildir. Netanyahu İsrail Mavi Marmara üzerindeki saldırı için özür dilerim asla "dedi. Bu ilişki geliştirmek için bir engeldir. Birleşmiş Milletler raporu İsrail'e suçu ve bu İsrail'in bir özür sorunu için bir fırsat verdi.

Eğer İsrail-Filistin ihtilafı çözümlenmeden önce Türk-İsrail ilişkilerinin tamamen restore asla düşünüyor musunuz?

Filistinliler ve İsrail arasındaki sorunlar çözüldü sürece Türk-İsrail ilişkileri asla eskisi gibi olmayacak. Yakında bu olacak mutlu her zaman gibi görünmüyor. Mevcut İsrail hükümeti sorunu çözmek zorunda hevesli değildir.

Sen sağ, sorunun barışçı çözüm için Obama yönetiminin push rağmen, bunu söylemek?

(ABD Başkanı Barack) Obama bir kez ve herkes için sorun yerleşmek istiyor, ama İsrail lobisinin güçlü etkisi ve hatta Yahudi lobisinin altındadır. Diye ihtiyatlı bir politikacı. Onun sloganı siyaset mümkün sanatı olmasıdır. Netanyahu işgal altındaki toprakları vazgeçmek ve durdurmak için yeni inşaat arzusu üst düzeyde ifade olmamıştı. Aksine, o fırsatları yeni yasadışı yerleşimlerin inşası artırmak için arar. Bu tutum barışçıl bir çözüm çok bir şans vermiyor.

'TÜSİAD geçmişte yaşayan üyesi var'

Burada TÜSİAD gerçekten anlama geliyor? demokratikleşme rüzgarları Türkiye'de ya da karşı değil mi?

TÜSİAD Ümit Boyner başkanlığında özellikle ülkedeki demokratikleşme, karşı asla. TÜSİAD daha çok demokrasi, bu konuda hiçbir şüphe içindir. Ancak, TÜSİAD geçmişte almış olduğu yolu az söylemek, inişli çıkışlı olmuştur. Ben çok buldum yardımcı Türk Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV), aktif iken bana geçmiş bir olayı hatırlamak için izin ver.

1980'lerin sonu ve 1990'ların başında biz Turgut Özal'ın başbakan olduğu özellikle iken, daha fazla demokrasi için arama motive edildi. Biz TÜSİAD tarafından yayınlanan bir rapor hazırlamak için Profesör Bülent Tanor sordu. Biz Ankara'da bu yolda daha büyük bir etkiye sahip olacağını düşündüm.

Bunun yerine ayakta alkışlandı alma, TÜSİAD genel kurul toplantısında raporunu sundu, biz eleştiri aldı. Birkaç arkaik kişilikleri TÜSİAD, Türkiye'de daha fazla demokrasi için bir arama yer aldığını sadece fikir hoşnutsuzluğunu dile getirdi. Bunlardan biri de TÜSİAD iş ancak daha fazla demokrasi aramak için daha fazla kar ve iş aramak için olmadığını söyledi. O daha çok iş daha çok demokrasi bağlı olduğu gerçeğinin farkında değildi. Bu TÜSİAD ile benim için kırılma noktası oldu.

İshak Alaton, Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı

O İsveç İstanbul'a döndükten sonra geç Dr Üzeyir Garih ile birlikte 1954 yılında Alarko Şirketi kurdu. yarım yüzyıl içinde, şirket binası ve hidroelektrik ve termik santraller, sanayi malları, klima ekipman ve ısıtıcılar, işletim 6.400 çalışanı olmak üzere toplam 22 bağımsız bağlı şirketler grubu haline gelmiştir. Alaton aktif sosyal demokrat alternatifler terfi Türk özel sektörünün. O da Türk Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) think tank yönetim kurulu başkanıdır.

Onun sözleriyle:

"Babam, bir üniversitede okumak için benim yetersizlik yüzünden ve onun iflas sonuçlanan servet vergisi nedeniyle 1942 yılında Aşkale gönderildi özellikle çünkü ben beri de çalışmaya başlamak, çok zor bir başlangıç olmasına rağmen 16 yaşında, çok mutlu bir hayat olmuştur. Benim için, daha çok zengin olmak daha saygı önemlidir. Ben istikrarlı, orta ölçekli şirketin başında duyuyorum. Ben bir azınlığa ait izlenim yoktu. Ben bir Türk vatandaşı olmanın tüm haklara keyif aldım. "

Ama ne şimdi? TÜSİAD olarak "arkaik" insanlar hala var mı?

referandum ile ilgili son olay, sandalye geçmişte yaşayan bu gizli güçler tarafından büyük baskı altında olduğunu bana bir izlenim verdi.

Boyner onu TÜSİAD önce referandum sürecinde bir tutum almadı doğru olmadığını söyledi.

Bu belirsizlik TÜSİAD uzun bir süre için bir pozisyon alarak değil, vardı. Bu muhtemelen onun konsey içinde bir fikir birliği olmadığı gerçeği neden oldu. Onlar, split edildi geçmişte yaşayan üyeleri ve geleceğe kapılarını açık üyeleri.

bir kuşak farkı ya da ilgili değil bu mu?

O kuşak farklılıkları ile ilişkili değildir. hala geçmişte yaşayan yaşlı insanlar benim gibi var olan genç insanlar var. O yaş ile ilgisi yoktur.

'TÜSİAD parlak gün geçmişte kaldı'

Böylece Boyner işi zor olduğunu söylüyorlar?

Şimdi referandum üzerinde olduğunu, o biraz rahatlama olacak. Ama zarar zaten çoktan yapıldı ve bu mevcut hükümet ile ilişkileri onarmak için zamanı.

O TÜSİAD şimdi bir anayasa taslağı üzerinde çalışmakta olduğunu söyledi.

Bu iyi bir jest oldu ama çok geç geldi. şans daha demokratik bir anayasa için kapıyı açmak için var, referandum, ne zaman, TÜSİAD desteği yoktu, çünkü bir güvenilirlik sorunu var. O kapıyı açmak için isteksiz iseniz, zorla daha demokratik bir anayasa olabilir savunucusu nasıl?

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ve İşadamları ve Sanayicileri (TUSKON), Türk Konfederasyonu gibi diğer ticari kuruluşlar artık vardır. Bunları nasıl görüyorsunuz?

TÜSİAD parlak gün son bir şey vardır. Saygınlığını geçmişte de şimdi. yıl çok sayıda şimdi Anadolu'da yeni güçlerin ortaya çıkışına tanıklık için biz var. Onlar TÜSİAD onları kabul etmekten kaçındı kısmen ve yüksek standartlar, TÜSİAD dışında örgütlendiler. İlk MÜSİAD ve ardından TUSKON. Onlar daha genç, daha fazla dünya nereye gittiğini hakkında gerçekçi güçlü oldular. Onlar güçlü TÜSİAD kayıtsız tutum oranla büyük daha kamu etkilidir. Bu alanda Rekabet ve olup yararlı olacaktır.

METAL MOBİLYA AKSESUARLARI |
METAL PORTMANTO |
METAL SANDALYE |
METAL SANDALYELER |
METAL SEHPA |
METAL SEHPALAR |
MİKROFON SEHPALARI |
MİKROFON SEHPASI |
MİLANO MOBİLYA |
MİRAGE MOBİLYA |
MİSAFİR MOBİLYA |
MMS MODÜLER MOBİLYA |
MOBILYA DEKORASYON |
MOBİLİ MOBİLYA |
MOBİLİ YEMEK ODASI |
MOBİLYA |
MOBİLYA A Ş |
MOBİLYA ADANA |
MOBİLYA AĞAÇ |
MOBİLYA AHSAP |
MOBİLYA AKSESUAR |
MOBİLYA AKSESUAR ANKARA |
MOBİLYA AKSESUAR COM |
MOBİLYA AKSESUAR FİRMALARI |
MOBİLYA AKSESUAR FİYAT |
MOBİLYA AKSESUAR FİYATLARI |
MOBİLYA AKSESUAR FUARI |
MOBİLYA AKSESUAR İMALAT |
MOBİLYA AKSESUAR İMALATÇILARI |
MOBİLYA AKSESUAR İMALATI |
MOBİLYA AKSESUAR İSTANBUL |
MOBİLYA AKSESUAR İZMİR |
MOBİLYA AKSESUAR KAYSERİ |
MOBİLYA AKSESUAR MALZEMELERİ |
MOBİLYA AKSESUAR PROFİLLERİ |
MOBİLYA AKSESUAR SATICILARI |
MOBİLYA AKSESUAR SEHPA |
MOBİLYA AKSESUAR ÜRETİCİLERİ |
MOBİLYA AKSESUARI |
MOBİLYA AKSESUARLAR |
MOBİLYA AKSESUARLARI |
MOBİLYA AMERİKAN |
MOBİLYA ANTALYA |
MOBİLYA AŞ |
MOBİLYA AYAKKABİLİK |
MOBİLYA BAHÇE |
MOBİLYA BEBEK KARYOLASI |
MOBİLYA BEBEK ODALARI |
MOBİLYA BEŞİKLER |
MOBİLYA BİLGİSAYAR |

BİNLERCE KİŞİ AVRUPA'DAN ASYA'YA KOŞARAK GEÇMENİN ZEVKİNİ BİR KERE DAHA YAŞADI.

Binlerce ikonik Boğaziçi Köprüsü Eurasia ile maraton zevk


32 Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu gün için yarış ders olarak görev kentin ikonik Boğaziçi Köprüsü üzerinde yıllık trafik-serbest gün zevk İstanbullular ve ziyaretçi olarak Pazar günü çok renkli sahneler gördüm.


Maraton ilk Boğaziçi Köprüsü ve Haliç Köprüsü geçiş ve Marmara Denizi sahil yolu üzerinde Valens Kemeri altından geçip, İstanbul'un Asya yakasında başladı. Dünyanın en eski pistlere biri, eski anıt ve mekanlara bir bereket vardır Sultanahmet'in tarihi bölgesinde yer - profesyonel sporcular için, maraton Hipodrom de Avrupa yakasında bitirdi.

kamu yarışın katılımcılar için maraton Beşiktaş İnönü Stadyumu yakınlarında sona erdi. Koşucular 'Önlükler ve Avrupa Birliği, Türkiye'nin Genel Sekreterliği (ABGS) bir logo vardı Türkiye bayrakları ve AB yarışın başında salladı edildi.

Profesyonel sporcular için maraton sonra başlayan kamu ırk, önce konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş o Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu büyük uluslararası maraton New York ve Berlin de dahil olmak üzere ile yarışacak umduğunu söyledi.

Sekiz kilometrelik kamu yarışı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Valisi Avni Mutlu tarafından açıldı. diğer grupların çok sayıda dans ederken ve satranç ve kart oyunları gibi oyunlar oynadı kişilik bir grup köprüde kahvaltı piknikler vardı. Güneydoğudaki Hakkari ilinden gelen bir grup öğrenci de maraton de hazır bulundu. Öğrenciler Boğaz etkileyici görünümü zevk "dedi. dedi bir pankart ile onun kız arkadaşı için önerilen maraton katılan bir kişi, "Rezzan, benimle evlenir misin?"


Binlerce kişi, Pazar günü Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu katıldı. Hem sporcular ve katılımcılar kamu vadede Boğaziçi Köprüsü geçti.

kitap okuyucu yetiştirmeyi hedefleyen bir örgüt, Düşün Tasin, köprü üzerinde kitap okumanın yıllık geleneği gerçekleştirdi. Japon bir grup, aynı zamanda Türkiye'de Japonya Yılı 2010 kutlamak için kamu yarış katıldı. Köprünün titreşimli kamu yarış bazı katılımcılar korkmuş insanların çok sayıda dolayı sırasında hissedildi. Yetkililer köprü ve esneklik odası vardı endişelenecek bir şey olmadığını söyledi.

Kenyalı, Etiyopyalı atletler ödüller kazandı

Kenya Vincent Kiplagat 32 Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu, zamanlama 02:10:39 erkeklerin maraton kategorisinde birinci geldi. Kiplagat da 2:10:56 ile Kenyalı 2007 altın madalyalı David Emmanuel Cheruiyot ait bir parkur rekoru kırdı. Etiyopyalı atlet Dereje Yadete Woldegiorgis ve Girma Assefa sırasıyla Kenyalı atlet izledi.


Bir maraton katılımcı diyerek bir pankart ile onun kız arkadaşı için önerilen "Rezzan, benimle evlenir misin?"

"Ben son kilometre daha hızlı koşmaya başladı ve ben parkur rekoru kırmayı başardı," Kiplagat yarış sonrasında yaptığı açıklamada. Etiyopyalı atlet bayanlar yarışında ilk üç noktalar aldı. Alemitu Abera ve 2:27:54 ile ikinci sırayı ise Amane Gobena 2:32:28 ile üçüncü oldu Ashu Kasım, bir kursa kayıt zamanlama 02:27:25 kırarak birinci geldi.

sporcular Balat semtinde geldi, onlar yetkilileri tarafından yanlış yönlendirilmiş sonra ara sokaklara girdi. kısa bir panik sonra, atletler yarış ders yönlendiriliyorsunuz edildi.

Kenya Emily Chebet 15 km Bayanlar kategorisinde zamanlama 00:45:54 kazanılan Bu arada, Etiyopya Abayneh Ayele Woldegiorgis 15 km erkekler kategorisinde zamanlama 00:45:43 birinci geldi.


METAL MOBİLYA AKSESUARLARI |
METAL PORTMANTO |
METAL SANDALYE |
METAL SANDALYELER |
METAL SEHPA |
METAL SEHPALAR |
MİKROFON SEHPALARI |
MİKROFON SEHPASI |
MİLANO MOBİLYA |
MİRAGE MOBİLYA |
MİSAFİR MOBİLYA |
MMS MODÜLER MOBİLYA |
MOBILYA DEKORASYON |
MOBİLİ MOBİLYA |
MOBİLİ YEMEK ODASI |
MOBİLYA |
MOBİLYA A Ş |
MOBİLYA ADANA |
MOBİLYA AĞAÇ |
MOBİLYA AHSAP |
MOBİLYA AKSESUAR |
MOBİLYA AKSESUAR ANKARA |
MOBİLYA AKSESUAR COM |
MOBİLYA AKSESUAR FİRMALARI |
MOBİLYA AKSESUAR FİYAT |
MOBİLYA AKSESUAR FİYATLARI |
MOBİLYA AKSESUAR FUARI |
MOBİLYA AKSESUAR İMALAT |
MOBİLYA AKSESUAR İMALATÇILARI |
MOBİLYA AKSESUAR İMALATI |
MOBİLYA AKSESUAR İSTANBUL |
MOBİLYA AKSESUAR İZMİR |
MOBİLYA AKSESUAR KAYSERİ |
MOBİLYA AKSESUAR MALZEMELERİ |
MOBİLYA AKSESUAR PROFİLLERİ |
MOBİLYA AKSESUAR SATICILARI |
MOBİLYA AKSESUAR SEHPA |
MOBİLYA AKSESUAR ÜRETİCİLERİ |
MOBİLYA AKSESUARI |
MOBİLYA AKSESUARLAR |
MOBİLYA AKSESUARLARI |
MOBİLYA AMERİKAN |
MOBİLYA ANTALYA |
MOBİLYA AŞ |
MOBİLYA AYAKKABİLİK |
MOBİLYA BAHÇE |
MOBİLYA BEBEK KARYOLASI |
MOBİLYA BEBEK ODALARI |
MOBİLYA BEŞİKLER |
MOBİLYA BİLGİSAYAR |

AKPARTİ KIZILCAHAMAM'DA ÜÇÜNCÜ DÖNEM ZAFER HAZIRLIKLARINA BAŞLADI.

Başbakan Erdoğan, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde partisinin toplantısında Cumartesi günü bir konuşma yaptı. 2002 yılında iktidara gelmesinden bu yana tüm yerel ve genel seçimlerde galip ortaya çıkan iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), üçüncü dönem için de geride rakiplerine bırakmak için yeni bir program üzerinde çalışıyor.



AK Parti ve hafta sonu Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen toplantıda bir araya geldi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve milletvekilleri Haziran ayında yapılacak ayarlanır yaklaşan parlamento seçimleri de galip olarak ortaya partinin yeni planları tartışıldı ve bir kez daha tek parti hükümeti olarak iktidarı ele geçirmek için.

Başbakan yakın zamanda gelecek yılın Temmuz ayında yapılması planlanan genel seçimler, yerine Haziran ayında yapılacak olabileceğini açıkladı. AK Parti'nin takvime göre seçimleri 5 Haziran tarihinde gerçekleşecek. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarihi ile ilgili parti ile kabul etmezse, seçimlerin 12 Haziran'da yapılacak. Erdoğan ve onun en yakın parti üyelerinin bir kısmı tarafından hazırlanan yol haritası, iki ana eksen üzerinde duruluyor. İlk yepyeni bir sivil anayasa yapma ve Kürt sorununu halletme ve Kürdistan İşçi Partisi (PKK) terör bitiyor. Ikinci yeni yatırımlar bir dizi başlıyor olduğunu.

AK Parti'nin yeni eylem planı Final dokunur da kamu yapılacaktır yapılacak başka bir parti toplantısında, Nisan ayında yapılacaktır. Eylem planı çeşitli bakanlıklar tarafından gerçekleştirilecek yeni reformlar oluşur. Erdoğan bildirildi Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100 yıl damgasını vuracak olan, 2023 yılına kadar gerçekleşmesi için kendi hedefleri belirlemek için tüm bakanlık emri verdi. stratejik kalkınma ve bakanlıkların araştırma ve geliştirme dalları tarafından çizilen proje ve Başbakanlık toplanmış olacak olanlar seçilecek hükümetin programına dahil edilecek.

planlanan 500.000.000.000 $ yatırım

gizli kalmak koşuluyla Zaman'a konuşan bir AK Parti yetkilisi partinin yeni planları hakkında bazı detaylar verdi. "Biz büyük ve iddialı hedefleri var," dedi. Hükümetin planlarına göre, Doları yatırım harcaması 500 milyar 2023 tutarı kadar yapılması planlanmaktadır. İktidar partisinin bir diğer hedefi $ 15,000 kişi başına gayri safi yurtiçi hasıla (GSYİH) artırmaktır.

Yatırımların yeni dönemde hükümetin en önemli projeleri olacak Ulaştırma Bakanlığı, Enerji Bakanlığı ve Bayındırlık tarafından yapılacak. Ulaştırma Bakanlığı, yüksek hızlı tren projeleri yapmaya planlıyor. 2003 yılından bu yana hükümet tarafından inşa bölünmüş yol yaklaşık 20.000 kilometre iki katına çıkarılması planlanmaktadır.

Enerji Bakanlığı, Türkiye üzerinden Kazak petrolünü taşıyacak Samsun-Ceyhan petrol boru hattı projesinin inşaatı tamamlamak planlıyor. Adalet Bakanlığı planları arasında önceki eşleşen AB standartlarının amacıyla Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan yargı reformu stratejisi taslağı tarafından belirlenen tüm hedefleri gerçekleştirmek için bir projedir.

İçişleri Bakanlığı'nın ana projenin yerel yönetim olacak. Bakanlık 2015 güçlü yerel yönetimler olmak üzere reformları uygulamaya planlıyor. reform, birçok bakanlık şube yerel yönetimlere aktarılacaktır.

2011 yılında tekrar iktidara gelirse, AK Parti aynı zamanda sağlık ve eğitim alanlarında bazı reformlar gerçekleştirmek planlıyor.

CHP'nin resepsiyon duruşu Erdoğan üzerinde

Ayrı partinin yeni planları hakkında tartışıyor gelen Erdoğan, aynı zamanda onun milletvekilleri ve parti üyeleri ile ülkedeki son gelişmeleri yorumladı. olmak için bir resepsiyon katılmak isteyip üzerinden bir parti içi sürtüşme yaşandığı olmuştur ana muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) de özellikle yönelik eleştirilere başbakan cumhurbaşkanı ve eşi ya da ev sahipliği yaptı. CHP, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün bu yana Türkiye Cumhuriyeti, kuruluşunun 87 yıldönümü vesilesiyle yapılacak resepsiyon, katılıyor lehine olmayan bir başörtüsü takıyor. resmi resepsiyon yasaktır eşarp devlet binaları, üzerinde tutuluyor çünkü ana muhalefet partisi göre first lady başörtüsü takan olamaz. Ama türban kullanımına yasağına karşı mücadele partinin lideri tarafından daha önceki bir rehin oybirliğiyle olayı boykot gelen parti önler.

Geçmişte, Cumhurbaşkanı Ofisi ilk bayan başörtüsü üzerinden tartışmalara yol açmamak için iki resepsiyonlar, eşleri ile biri olmadan biri yaptı. Ama bu yıl ilk bayan katılımı ile tek bir resepsiyon beklemeye karar verdi.

"Siz ikiniz resepsiyonlar mevcut başkan daha önce yoktu biliyorum. Şimdi, o tek bir resepsiyon geri gitmeye karar verdi. Bizim başbakan ayrım yapılmaksızın eşleri ile herkesi davet ediyor. Bu tür yerlerde bize ve kamuya ait. kamu giremezsiniz bir yer olamaz. Belirli bir yere girerek bir vatandaş yasağı olamaz. Ülke şimdi bu sorunu çözme ise, "başbakanın toplantı sırasında güçlü sözler söyledi.



MERİNOS BAYİLER |
MERİNOS BAYİLERİ |
MERİNOS BAZA |
MERİNOS CARPET |
MERİNOS COM |
MERİNOS FİYAT |
MERİNOS FİYAT LİSTESİ |
MERİNOS FORM |
MERİNOS HALI MOBİLYA |
MERİNOS İSTANBUL |
MERİNOS İZMİR |
MERİNOS KAMPANYA |
MERİNOS KANAPE |
MERİNOS KOLTUK |
MERİNOS KOLTUK TAKIMI |
MERİNOS KOLTUK TAKIMLARI |
MERİNOS MABİLYA |
MERİNOS MERİNOS |
MERİNOS MOB |
MERİNOS MOBİLYA |
MERİNOS MOBİLYA COM |
MERİNOS MOBİLYA FİYAT |
MERİNOS MOBİLYA İZMİR |
MERİNOS MOBİLYA TEKSTİL |
MERİNOS MOBİLYA TORBALI |
MERİNOS MOBİLYALARI |
MERİNOS OTURMA GRUBU |
MERİNOS OTURMA GRUPLARI |
MERİNOS SATIŞ |
MERİNOS SHOwROOM |
MERİNOS SUN YEMEK ODASI TAKIMLARI |
MERİNOS YATAK |
MERİNOS YATAK ODASI |
MERİNOS YEMEK ODASI |
MERİT KOLTUK TAKIMI |
MERMER SEHPA |
MERSİN İSTİKBAL |
MERSİN KELEBEK MOBİLYA |
MEŞE KANEPE |
MEŞE MOBİLYA |
METAL AYAKLI BİLGİSAYAR MASALARI |
METAL AYAKLI BİLGİSAYAR MASASI |
METAL BİLGİSAYAR MASALARI |
METAL BİLGİSAYAR MASASI |
METAL BÜRO MOBİLYALARI |
METAL BÜRO MOBİLYASI |
METAL KANEPE |
METAL KARYOLA |
METAL MASA SANDALYE |
METAL MASALAR |

KÜRDİSTAN TOPLULUKLAR BİRLİĞİ DERNEĞİNİN KURULUŞ DENEMELERİ PROTESTOLAR ARASINDA BAŞLADI.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi, 12 Kasım kadar herhangi diğer durumlarda duymayacağım. Tamamen 1500 bireyler KCK operasyonları sırasında tutuklanan geçen yıl başlattı. Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK), terörist Kürdistan İşçi Partisi'nin (PKK) sözde kentsel uzantısı olan deneme yaygın protestoları arasında Diyarbakır'da bugün başlayacak ayarlanır.


Bir iddianamede deneme isimleri 12 belediye başkanı da dahil olmak üzere 151 şüpheli, 7500 sayfa yayılan. Yabancı gözlemciler ve 300'den fazla avukat duruşma dava izleyecektir. Güvenlik güçlerinin Nisan 2009 da KCK üyesi olan iddia, Kürt yanlısı politikacılar da dahil olmak üzere, 1.500 'den fazla kişi tutuklandı beri var. Hükümet KCK özgürlükleri ve şiddet yıldırma arasında değişen yöntemlerle Kürtlerin hakları bastırır iddia ediyor. Kürt yanlısı çevrelerin siyasi nedenlerle KCK operasyonları arkasında olduklarını ve Kürt yanlısı siyaseti üzerinde baskı oluşturmak amacıyla Ancak, savunuyorlar.

şüphelilerin avukatları tutuklama uzun süre zaten ceza türü dönüştü gerçeğine işaret ederek müşterilerine serbest bırakılmasını talep bekleniyor. 7578 sayfalık iddianamede 18 Haziran'da mahkeme tarafından kabul edildi. Savcılar 151 şüphelilerin 104 ömür boyu hapis 15 yıl arasında değişen cümleler talep ediyorlar.

ve kelepçeli iken onların resimleri medyada yayınlanan KCK operasyonları geçen yıl, Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay da dahil olmak üzere bazı belediye başkanları, tutuklandı zaman, şüphelilerin dizilmiş. Kürt yanlısı çevreler bu resimleri tepki ve Kürtler onları bir hakaret olarak nitelendirdi.

Şüphelilerin iddianamede birincil şüpheli olarak adlandırılan PKK'nın Avrupa temsilcisi, Sabri Ok, şimdi dağılmış Demokratik Toplum Partisi (DTP), Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, iki il genel meclisi başkanları ve belediye başkanları da dahil olmak üzere 12, 28 yöneticileri de iki belediye meclisi üyesi. İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şube Başkanı Muharrem Erbey şüpheliler arasında yer alıyor.

operasyon sırasında, güvenlik orada derneğin arşiv tutukluk ek olarak Erbey ve Diyarbakır İHD diğer iki üyesini tutukladı zorlar. İHD Diyarbakır şube sekreteri Raci Bilici, demokrasi ve insan haklarını savunmak, çünkü insan hakları savunucuları ve siyasetçilerin gözaltına alındığını, bir basın açıklamasında iddia etti.


Diyarbakır'da 60'tan fazla sivil toplum örgütleri olarak seçilmiş politikacılar dahil, mesleki birlikler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri üyelerinin serbest bırakılması için çağrıda bulundu.

"Mahkeme tutuklama ve ceza dönüştü tutuklama dönemlere karşı dilekçeler dikkate reddetti. İddianamenin sadece telefon görüşmeleri ve ifade gizli tanıkların dahil olsa da, onların yayın arayan bizim dilekçe birçok kez reddedilmiştir "dedi.

hafta sonu yayımlanan ortak bildiride, siyasetçiler, meslek birlikleri ve temsilcileri üyelerinin serbest bırakılması için çağrıda Diyarbakır Barosu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ve çeşitli sendikalar da dahil olmak üzere Diyarbakır'da 60'dan fazla sivil toplum kuruluşları, sivil toplum örgütleri. "Adalet iptal edildi ve kamu vicdanını zarar verir. Böyle bir durumda hangi barışı geliştirmek bir atmosfer yaratmak için hizmet etmez "ifadesi altını çizdi.

üyeleri sayı şüphelilerin en Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), KCK deneme ülkenin Kürt sorununu çözmek için çaba için bir test olacağını vurguladı. BDP meclis grubu başkan yardımcısı Bengi Yıldız, 18 Ekim susturmak için ilk adım silahları olacağını söyledi. "Yol yasal platformlarda siyaset yapan varsa bloke değil, demokratik sürecin devam etmek şansına sahip olacak," Yıldız "dedi.

Gösteriler İstanbul, İzmir ve Diyarbakır olmak üzere çeşitli illerinde hafta içinde bekleniyor. BDP Diyarbakır şubesi duruşma salonuna yakın bir çadır kuracak.

Diyarbakır mahkeme olan küçük de deneme için büyük bir sorun teşkil edecektir. Iki mahkeme salonları şu anda, ama KCK duruşma için birleştirilen hala çok fazla insan işitme katılması bekleniyor gibi küçük olabileceği. işitme, şüphelilerin tarihte, avukatları ve yakınları, basın çalışanları ve birçok BDP üyelerinin üyeleri mahkeme salonunda bulunması bekleniyor. BDP milletvekillerinin bütün katılım olacak.

Şüpheliler rotasyon yargılanmak bekleniyor. Bu nedenle, deneme birkaç gün için çalıştırabilirsiniz. Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi, 12 Kasım kadar herhangi diğer durumlarda duymayacağım. Tamamen 1500 bireyler KCK operasyonları sırasında tutuklanan geçen yıl başlattı. Bazıları hala deneme bekliyor.




MASA VE SANDALYE
|
MASA VE SANDALYELER |
MASA VE SEHPA |
MASAJ KOLTUKLARI |
MASAJ SANDALYESİ |
MASAJLI TV KOLTUĞU |
MASAJLI TV KOLTUKLARI |
MASALAR |
MASAÜSTÜ DOLAP |
MASİF MOBİLYA |
MASİF YEMEK ODASI |
MASKO BEBEK ODALARI |
MASKO BEBEK ODASI |
MASKO BELLONA |
MASKO ÇOCUK ODALARI |
MASKO ÇOCUK VE GENÇ ODALARI |
MASKO GENÇ ODALARI |
MASKO GENÇ ODASI |
MASKO KOLTUK TAKIMI |
MASKO KOLTUK TAKIMLARI |
MASKO MOBİLYA |
MASKO YATAK ODALARI |
MASKO YEMEK ODASI |
MASTAN BÜRO MOBİLYALARI |
MAT MOBİLYA AKSESUAR |
MAxİ KOLTUK TAKIMLARI |
MAxİ OTURMA GRUBU |
MAxİ OTURMA GRUPLARI |
MDF BEBEK ODASI |
MDF DOLAP |
MDF DOLAPLAR |
MDF MOBİLYA |
MDF MUTFAK |
MEDİKAL KARYOLA |
MEDİKAL YATAKLAR |
MEKAN OTURMA GRUPLARI |
MEKAN YATAK |
MEKAN YATAKLARI |
MEKAN YAYLI YATAKLARI |
MEKİK SEHPALARI |
MEKİK SEHPASI |
MELODİ GENÇ ODASI |
MERDİVEN DEKORASYON |
MERDİVEN GRUBU |
MERİNOS |
MERİNOS A Ş |
MERİNOS ALAADDİN |
MERİNOS AŞ |
MERİNOS BAYİ |
MERİNOS BAYİİ |

HÜKUMET 2011 YILI EKONOMİK HEDEFİNE ULAŞMAK İÇİN YOL HARİTALARINI HAZIRLADI.

Hükümet hedefleri 2011 ekonomik ulaşmak setleri yol haritası

Hükümet, ekonomik ve sosyal hedeflere ulaşmak için bir planı yayımladı - ve buna göre, yatırım projeksiyonları - Önümüzdeki yıl için 2011 ve 2013 dönemini kapsayan Orta Vadeli Ekonomik Programı (TEP), çerçevesinde.

Bakanlar Kurulu onayını aldıktan sonra Pazar günü Resmi Gazete'de yayımlanan plan, ilk 50 şehir Dokuzuncu Kalkınma Planı bina ve MTEP ile birlikte 2011 Yatırım Programı doğrultusunda geliştirilmesi için öncelikli olarak belirlenmiştir. Kabine planı 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren geçerli olacaktır. Temel hedeflerinden makroekonomik politikalar, sektör bazında ve bölgesel kalkınma programları ve ilgili tüm yatırım projelerinin koordine kuralları vardır.

Ayrıcalıklı kentler, Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çanakkalec (Bozcaada ve Gökçeada ilçeleri), Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane ve Hakkari, Iğdır, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat ve Zonguldak.

, Önceden belirlenen bütçeler, projeler arasında yatırım ve fon transferleri için program değişiklikleri önlemek için yol haritası öngörüldüğü de vardır istisnalar bir dizi tasarruf ihtiyacı: planı da MTEP temel taşı uygulanmaktadır. Ancak, planda izin değişiklikleri MTEP öngörülen oldu sektörler arasında denge meydana getirir. Hiçbir ödeme 2011 Yatırım Programında yer almayan edildi projeler için yapılacaktır.

istisna olarak, planı Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) denetleyen bakanı özel izin ile Türkiye genelindeki diğer projeler için Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kaynak olası bir transfer öngörmektedir. GAP arasında fon transferleri, Doğu Anadolu Projesi (DAP) ve Konya Ovası Projesi (KOP), bu projelerin DPT'ye bir bildirim koşuluna tabi yönetim kararları ile mümkün olacaktır.

Bu arada, planın yeni projeler dahil edilmesi ve 2011 yatırım planı var olan projeleri ayıklayacaktır bazı kısıtlamalar getirmektedir. TL 50 milyon kadar ve harcamaları 50 milyon ya da TL maksimum maliyet ile Projeler DPT denetiminden sorumlu devlet bakanlığının onayı ile 2011 yatırım planı dahil edilecek yıl içinde tamamlanacak. Bu TL 50 milyon TL ve 250 milyon arasında olanlar Yüksek Planlama Kurulu (YPK) onayı ve olanlar 250 milyon Kabine yeşil ışık yaktı yalnızca programına dahil edilecektir TL üzerinde bir maliyet ile gerektirir.

Zaten teklif döviz kurları veya maliyeti, fiyatlar dalgalanmalar beklenmedik artışlar nedeniyle meydana gelebilecek olan proje sözleşmelerinin değer artışlar kadar yüzde 10 bir proje alanlarında artış nedeniyle tahakkuk eden. Bu durumlarda, devlet bakanlığı projesinden sorumlu - ya da üniversitelerin durumda, üniversite rektörü olarak - bu işlemlerin DPT bildirmek şartıyla ek ödemeler hakkında karar verecek.


MAĞAZA DEKORASYON |
MAĞAZA DEKORASYONLARI |
MAĞAZA DEKORASYONU |
MAĞAZA MOBİLYA |
MAĞAZA MOBİLYALARI |
MAĞAZA VİTRİN |
MAĞAZA VİTRİNİ |
MAĞAZA VİTRİNLERİ |
MAĞAZASI DEKORASYONLARI |
MAĞZA VİTRİNLERİ |
MAİL BELLONA |
MAİL BELLONA COM |
MAİL DOGTAS |
MAİL DOGTAS COM |
MAİL İSTİKBAL |
MAKSİ OTURMA GRUBU |
MAKSİ OTURMA GRUPLARI |
MALTEPE MOBİLYA |
MALZEME DOLABI |
MAMA SANDALYE |
MAMA SANDALYELERİ |
MAMA SANDALYESİ |
MANDALİN SANDALYE |
MANİSA VİTRİN |
MANİSA YATAŞ |
MANOLYA SEHPA |
MANYETİK SANDALYE |
MARCY AĞIRLIK SEHPASI |
MARKA SANDALYE |
MAS BÜRO MOBİLYA |
MAS BÜRO MOBİLYALARI |
MASA |
MASA BİLGİSAYARI |
MASA DEKORASYON |
MASA GRUBU |
MASA GRUPLARI |
MASA KOLTUKLARI |
MASA MOBİLYA |
MASA MOBİLYALARI |
MASA MUTFAK |
MASA SANDALYE |
MASA SANDALYE ÇEŞİTLERİ |
MASA SANDALYE FİYATLARI |
MASA SANDALYE GİYDİRME |
MASA SANDALYE İMALATI |
MASA SANDALYE TAKIMI |
MASA SANDALYE TAKIMLARI |
MASA SANDALYELER |
MASA SANDALYESİ |
MASA SEHPA |