3 Ağustos 2010 Salı

HAŞİM KILIÇ ÜST MAHKEMELER GÖREV VE YETKİLERİNİ AŞIYOR DEDİ.

Bizim mahkeme olmadığını paketi, Madde 148 [Anayasa] yazan bir ek yaparak, yasak bir öneri içeren ve bu değişiklikler, "içeriği incelendiğinde bu şekilde bir prosedür gerekçesiyle, üzerinde paket incelerken yeni bir ölçü getirdi Kılıç mahkemenin gerekçeli kararında paket karşı temyiz söyledi. Kılıç, ilk Anayasa'nın üç değişmez makaleleri anlamına gelir.

o geçmiş durumda yaptığı gibi, mahkeme aynı zamanda usul gerekçesiyle değişiklikleri Anayasa karşı birçok için çalışan bir yorumu bir sınav olarak değerlendirilmelidir herhangi bir değişiklik bu makalelerin zorlu madde gözden söyledi.

Madde 148 Anayasanın ki mahkeme yetki içerik anayasa değişikliklerinin iptaline zorunda değildir öngörülüyor. Ama Kılıç da dediği gibi, mahkeme kendi yetki aştığını ve içeriğinde değişiklikler gözden o prosedür gerekçesiyle onları inceleyerek iken.

Temmuz ayı başlarında bir muhalefet itiraz tüm paketi hurda reddetti ancak bazı önemli parçaları iptal mahkeme, bir gerekçeli kararı, dün Resmi Gazete'de yayımlandı. Gerekçeli kararı da Kılıç güçlü mahkemenin görüşleri sırasında paket karşı itiraz üzerine geçen ay gerekçesiyle sadece mahkemenin gerekçeli yapabilir ulus üzerinde anayasa değişikliği paketinin maddenin üst mahkemenin incelemesi karşı ortaya karar ortaya çıkarmıştır.

Mahkeme kısmen) iki makaleden Anayasa Mahkemesi ve Yüksek Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSYK birine üye seçilmesi sürecini yeniden tanımlayan iptal etmiştir. Karar ki hakimler arasında anlaşmazlık olarak mı paketi veya içeriğini gözden geçirmek olduğunu ortaya koymuştur. Kılıç, o kim içeriğin bir inceleme karşı oy arasında yer aldı, bunun anayasal imkansız mahkeme için usul gerekçesiyle sadece anayasa değişikliklerini inceleme yetkisi olduğu değişikliklerin içeriğini incelemek, anımsama olduğunu altını Madde 148 Anayasa , yani mahkeme yetki içerik anayasa değişikliklerinin iptaline zorunda değildir öngörülüyor.

bu yetkisini aştığını iddia edilir kurumları inceler zaman "Anayasa Mahkemesi, bir denetim organı, tüm şüpheleri yasa ile yetki uyumluluğunu ilgili temizlenmiş olmalıdır. Ne zaman anayasal yetkisini aşan tarafından muayene başlar, hiç o denetler kurumlar farklıdır. ... Bu kaçınılmaz olduğu Anayasa Mahkemesi zaman sınırları onun tarafından çizilmiş aşıyor Parlamentosu yerini ise, "Kılıç müzakerelerine söyledi.

Anayasa Mahkemesi, gerekçeli görüş, yüksek yargı organı atamalarda yürütmenin çok fazla katılımı hukukun üstünlüğünün temel ilkelerinin ihlali olurdu, ama dedi orada hakimlerin kendi aralarında anlaşmazlık oldu. Yargıçlar dört madde veya içerik paketi değerlendirmek için yedi oy kullandı. Anayasa Mahkemesi, ancak, 11 ila 17 kadar Anayasa Mahkemesi'nin üye sayısını artırarak bulamadı ve bu HSYK ve kuvvetler ayrılığı ihlal gerekir.

Kılıç yanı sıra, üyeler Serruh Kaleli, Engin Yıldırım, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeleri arasından atandı ve Nuri Necipoğlu, Gül tarafından Askeri Yargıtay dan, madde gözden karşı oy atadı. Başkan Yardımcısı Osman Paksüt ve üyeler Ahmet Akyalçın, Mehmet Erten, Serdar Özgüldür, Fulya Kantarcıoğlu, Zehra Ayla Perktaş ve Şevket Apalak içeriğini gözden geçirmek için oy kullandı. Medya önce görünüşte ne paketi iptal etmek yapılabilir tartışıyor Kantarcıoğlu ve eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay arasında bir telefon görüşmesinde bir transkript yayınlandı.

Bu mahkeme madde üzerinde bir anayasa değişikliği değerlendirilmiştir ikinci kez oldu. 2007 yılında AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) birlikte üniversitelerde türban Sözleşme 10 değişiklik ve 42 Anayasası'nın üzerinden giyen izin verecek bir yasa geçti. Ancak, Anayasa Mahkemesi, yetkisini bu Madde 148 verilen aşan bu değişiklik bozuldu. Kılıç daha sonra da mahkeme gibi iktidardaki açıklanmasından sonra yaptığı ilk konuşmasında böyle yapılır olduğunu itiraf etti.

TERFİ ÖNCESİ YÜKSEK ASKERİ ŞURA SON HALİNİ ALDI.

Promosyon veya 134 general ve amiraller emekli 45 albay general rütbesine terfi olması beklenen konsey tarafından tartışılmaktadır. En kritik karar konsey, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında, bu yıl 11 generalin şüphelenilen mümkün promosyon endişeleri yapma imkanına sahip olacağını yıkıcı Sledgehammer darbe arsa katkısı var. Konsey Pazar günü bir unprecedentedly gergin bir atmosferde toplandı - Sledgehammer sonda tüm bu yıl terfi için umut olmuştu bu 11 generaller de dahil olmak üzere 102 subay tutuklama, sipariş bir parçası olarak 23 Temmuz mahkeme kararıyla neden oldu.


kendi kararları konseyin resmi ilan yapılmaz iken 4 Ağustos yılına kadar toplantı ve tamamlanır kararları Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için, kulis başkenti görüşmeler sunulacak, bir ara formül dan terfi generallerin önlemek için işaret gelecekteki kariyer engellemekten olmadan bu yıl en olası karar konsey tarafından yatırılır olmaktır.

Uzmanlar, ancak bu tür bir çözüm, hangi bildirildi mevcut Yazıların içinde ofis şüpheli generaller 'açısından uzanır, hala ordu üzerinde dolambaçlı komplo gölge kaldırmak için yeterli değildir altını çizer.

"Ben konseyi geçici bir çözüm üzerinde anlaşma olacağını düşünüyorum. şartları olanlar açısından daha önce genişletilmiş oldu yine uzun olmayacaktır. Onlar emekliye ayrılacak. O halde tanıtımı için umut vardı bir yıl daha geçerli saflarında verilecektir. Ancak tutuklama Ceza Muhakemesi (CMUK)] Türkiye'nin eski Kodu gıyaben [tutuklu anlamına gelir. Bu şüphelilerin yakın mahkemeye alınmalı ve tutuklandı olmalıdır. yalnız edelim, onlar askerlik ile ilişiği kesilir olmalıdır terfi, "emekli askeri hakim Faik Tarımcıoğlu Today's Zaman söyledi.

Hatırlatarak bu resmi Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) politika suçlu duruma herhangi bir subayın terfi engelleyen, Tarımcıoğlu hukuk ve demokrasi bu kuralın aslında gerektiren dedi askeri bu şüpheli suçluların azli.

o Madde 65 TSK Çalışanlar Kanununun kristal subay promosyon açık, suçlamalar söz konusu generallerin yönelttikleri askeri yargıç Ümit Kardaş puan emekli vurgulayan. "Bu iddianamede ciddi suçlamalar ve bu iddianamenin mahkeme tarafından kabul edildi. demokratik hukuk devleti, darbe planları yer değil sadece generaller değil, aynı zamanda düz olanlar siyaset yaptıklarını ilişiği kesilir, "diye Today's Zaman söyledi.

Madde 65 TSK Çalışanlar Kanununun bu ya hapsedilir yargılanıyor askeri bir üyesi terfi olamaz öngörmektedir. O yasa ihlal terfi ise ek olarak, Madde 82 Sicil Subayını Hakkında Yönetmeliğin subay promosyon iptal gerektirir. Henüz tutuklandı henüz Ancak Genelkurmay görüşünü 11 generaller hala terfi edebilir olmak için, bilinmektedir.

Emekli Albay Mesut Ülker altını çizen, halkın ne hukuk devleti gerektirir onların promosyon yerine darbe şüpheli kişilerin sınırdışı bekliyor. "Türkiye daha demokratik olması için mücadele ediyor. Nobody's yıldız veya rütbe daha sisteminin kaderi daha önemlidir. Askeri kurumda devam dayanışma kültürünün aşılması zor anlar yaşıyor. Ama o galip gelecektir. Bir tarih onlar hesabına denilen hiç gelir] subayların [. Ama sonunda herkes kendi konumunu sınırları içinde kalacak "dedi. Ülker de bu generallerin terfi bekliyoruz değil, kendi çıkarma da gündeme YAS aşağıdaki yükselebilir ekliyor.

Karşı Gov't, başkan yine firma Sledgehammer promosyonları '
Toplantının ikinci gününde göre backstage konuşmak, konsey YAS toplama arifesinde başbakana sunulmuştur üç raporları - Adalet Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı, iki hazırlanan aldı raporlar: Bir hukukçular tarafından başka bir Genelkurmay tarafından yasal müsteşarı.

hukukçular tarafından hazırlanan hem Adalet Bakanlığı raporu ve Savunma Bakanlığı raporu, 11 generaller, rapor Genelkurmay tarafından hazırlanan terfi edilemeyen ve Savunma Bakanlığı tarafından sunulan dedi iken herhangi bir yasal engel teşviki önlemek olduğunu söyledi Bu generaller.

Hükümet belli ki Genelkurmay ile oran Sledgehammer desteklenmesi konusunda bir şüpheliyi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile açıkça Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve güç durumdaki generaller öncesinde kritik YAS of promosyonlar aramaya değil sorma toplama. Birkaç Türk gazete de dün bu dava sırasında Cumhurbaşkanı Gül de generallerin promosyon yaptığı muhalefet firma standları bildirdi. olağanüstü toplantıya yılında haftasonu askeri şefi ile yapılan Gül bildirildi bu generaller ayrıcalıklı görünür ve mezar suçlamalar karşısında koruma onlara karşı mahkeme iddianamede tesviye olmak onlar teşvik edilmelidir dedi.

YAS kararlar başkan, başbakan ve savunma bakanı tarafından yürürlüğe girmeden önce onaylanmalıdır. Gözlemciler üç kararlar insanların karşılamak için yeterli olmayacaktır tarafından bir açıklama, bunun yerine, cumhurbaşkanı, başbakan ve savunma bakanının bu tür promosyon kararları için imzaladılar reddederek olarak bir şey daha aktif, yapmalıyım iddia demek yasasını ihlal dan TSK engeller.

Erdoğan, bu yıl tüm YAS toplantılara katılmak ve karar 5 Ağustos ile diğer tüm nişan iptal etti. Erdoğan'ın geçen yılki YAS sadece açılış oturumuna katılan beri kararını bu sene olacak bir işareti olarak tüm promosyonlar bu yılki YAS sırasında müdahale sayılır tüm oturumlarda kadar göstermek için.

11 generaller umarak bunların tutuklanması için mahkeme kararına rağmen şunlardır: terfi için General Nejat Bek, Başkan Yardımcısı Amiral Mehmet Otuzbiroğlu, Tümgeneral Ahmet Yavuz, Tümgeneral Gürbüz Kaya, Tümgeneral Salim Erkal Bektaş, Maj . Gen Abdullah Dalay, Tümgeneral Halil Helvacıoğlu, Brig. General Ali Aydın, Arka Adm Ahmet Türkmen, Tümgeneral İhsan Balabanlı ve Arka Amiral Abdullah Gavramoğlu. Şüpheliler başarısız bir girişimi Meclis yok etmek ve hükümeti devirmek suçlanıyorlar. Bu tür suçlamaları kadar 20 yıl hapis cezası gerektirir.

Balyoz şüpheli bir darbe planı 2003 yılında bir askeri toplantıda biçimleniyor. Plana göre, askeri olarak şiddet yoluyla toplumda aralarında İstanbul'da Fatih ve Beyazıt Camii bombalı saldırılar planladıkları edilerek sistemli kışkırtmak kaos için. Komplo iddia edilen bir askeri devralma için zemin hükümeti zayıflatmak için çalışıyordu.

Generaller bildirildi yüksek güvenlikli askeri taksitle muhafaza edilmekte ve temyiz İstanbul Yüksek 11. Mahkemesi'nde avukatları tarafından yayımlandı sonuçlandırılması için bekliyoruz. Genelkurmay gün için belli çabaların tutuklama önlemek için ağır eleştirilere hedef oldu.

Başbuğ son YAS toplantı
Bu yılki YAS de sonuncusu Orgeneral Başbuğ tarafından kim aşağı Ağustos ayı sonlarında adım katılacağı olma unvanını almıştır. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, emekli nedeniyle Şefi yerini alacak. En kritik kararlar bu yılki YAS de yeni kara kuvvetleri komutanı olacak. Iğsız kara kuvvetleri komutanı Koşaner yerine terfi etmek, askeri uygulama şimdiye kadar uygun, ama beklenen yeni komuta kademesinin açık YAS sonra olacak.

Ancak, Iğsız ismi hükümet aleyhinde bir iddia edilen darbe planı belirtilir. O Albay Dursun Çiçek için sipariş bir eylem planı iktidar partisi ve inanca dayalı Gülen hareketi zayıflatmak hazırlamak için olduğu düşünülüyor

TÜRKİYE'NİN BM PLATFORMUNDAKİ AĞIRLIĞI ARTIYOR...

Türkiye'nin Pazartesi günü Gazze-bağlı yardım gemileri İsrail'in ölümcül akın içine bir Birleşmiş Milletler soruşturma memnuniyetle karşıladı ve Tel Aviv kararı soruşturma panel ile işbirliği yapmak önemli bir adım olduğunu söyledi.

Türk Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu sonda ilk kez İsrail uluslararası bir soruşturma kabul etmişti ve "bütün ülkelerin uluslararası hukuk karşı sorumlu olduğunu göstermiştir işareti" dedi.
İsrail kararı BM soruşturma katılmak için "bir ilk ... ama olağanüstü olarak görülmemeli ise," Davutoğlu Anadolu haber ajansına verdiği demeçte.

"Bir BM üyesi olarak, İsrail uluslararası topluma karşı sorumlu olan eylemler için bir ülkedir" dedi.

BM başkanı Ban Ki-moon Pazartesi, bir ve bir Türk İsrail de dahil olmak üzere dört kişilik bir panel, yardım flotilla Hamas yönetimindeki Gazze Şeridi'nde İsrail'in abluka kırmayı amaçlayan İsrail güçleri tarafından 31 Mayıs baskını araştırmak duyurdu.

İsrail sekiz Türkler ve Türk asıllı bir Amerikan vatandaşı hayatını kaybettiği komando baskını içine uluslararası bağımsız soruşturma kadar şimdi reddedilen arama vardı.

Panel, eski Yeni Zelanda Başbakanı Geoffrey Palmer ve giden Kolombiya Devlet Başkanı Alvaro Uribe ile yanında başkan yardımcısı, 10 Ağustos çalışmaya başlayacak ve Eylül ayı ortasına kadar ilk ilerleme raporu başkanlığında Ban dedi.

Bir Türk hükümet kaynağı bir "önemli bir adım" olarak BM soruşturma nitelendirdi ve uluslararası topluma Ankara'nın baskısı İsrail işbirliği yapmayı kabul etmek neden olduğunu söyledi.

"BM, ABD ve Avrupa ile Türkiye'nin girişimleri sonucunda, İsrail komitesi ile işbirliği yapmayı kabul etti," kaynak, gizli kalmak koşuluyla konuşan söyledi.

"Bu Türkiye için çok önemli bir karar," diye ekledi. "Bu komite adaletsizlik Türkiye'de gidermede önemli bir adımdır baskında karşılaştı."

Türk Dışişleri Bakanlığı da bir "adım doğru yönde alınan" olarak BM soruşturma selamladı ve panel ile Ankara'nın işbirliği sözü verdi.

"Bu soruşturma uluslararası standartlara uygun olarak hızlı, tarafsız ve şeffaf bir şekilde yürütülmektedir şarttır. ... Hepimiz panel üyelerinin objektif ve sorumlu şekilde hareket inanıyorum" bakanlığından yapılan açıklamaya dedi.

Türkiye, soruşturma sonucu "uluslararası hukuka saygı yüklemek ve katkı benzer ihlallerin tekrarı önlemek amacıyla hizmet umduğunu" da ekledi.

Davutoğlu Türk panel üyesi bir "deneyimli diplomat" olacağını Anadolu söyledi ve bir aday zaten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile istişare içinde kabul olduğunu söyledi.

O aday belirlemek fakat BM başkanı birkaç gün içinde açıklama "yapacak" dedi.

Ban, hafta sonunda İsrail ve Türk liderleri ile son dakika istişarelerde bulundu, ne de "benzeri görülmemiş bir gelişme olarak mümkün kılan uzlaşma" ruhlarını için her iki tarafın "teşekkür etti.

"Ben bugünkü anlaşmayı olumlu Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkinin yanı sıra Orta Doğu'daki genel durumun etkisi olacağını umuyoruz."

İsrail komandoları tarafından Mayıs baskında sekiz Türk ve bir Türk-flotilla's kurşun gemide Amerikan ölümle sonuçlanan, Türk feribot Mavi Marmara, Türk-İsrail ilişkileri ağır bir darbe ilgili.

Ankara, uluslararası hukukun ihlali olarak baskını kınadı, derhal büyükelçisini geri çağrıldı ve İsrail ile üç planlanan ortak askeri tatbikatlar iptal edildi.

Türkiye, İsrail saldırısı için özür dilemeliyim kurbanlar için tazminat ödemesi ve ikili ilişkilerin kurtarma için Gazze abluka asansör söyledi.

ANKARA ÇANKIRI BİR GÜNLÜK GEZİ NOTLARI

Çok daha az kişi otobüse atlamalı ve yukarı Çankırı için pozisyonunda olmasına rağmen, sadece bir saat-ve-bir buçuk uzak ve) eski Selçuk mescit (şapel arasında değişen konumlar sahip çıkıyor, güzel bir koleksiyon aracılığıyla düşünüyorum Osmanlı evleri ve camileri, ne bir mağara olarak faturalandırılmış, fakat aslında büyük bir tuz benim.

Sık sık karşılaşıldığı gibi, ilk izlenimler biraz yanıltıcıdır. Çankırı yüksek sokak beton shop-cum-konut blokları uzun kanyonudur. Bunlardan biri blok, ancak iyi yer senin keşifler başlamak için küçük bir müze ev. Burada Hitit öncedir kentin uzun tarihi kanıtları incelemek mümkün olacak. Bununla birlikte, şehrin büyük bir kırmızı kil vazo bir düğün görüntüleri süslüdür en önemli antik, bıraktı. daha büyük bir kopyası şehrin bir simgesi olarak otobüs durağı yakınında duran süre orijinal şimdi Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi bulunmaktadır.

Bir oda güzel aydınlatılmış cam şişelerde Romalılara, Çankırı ilk Gangra adı verildi ve daha sonra Germanicopolis kadar uzanan bir koleksiyon göstermek does rağmen müze, çok samimi bir makeover ihtiyacı vardır. Ne olsa, stok yapan bir broşür tüm konumlar listesi, müze ve Tatlıçay nehre doğru başın arkasında hangi gerektiğini ördek tutarak ile kasaba birlikte bir harita. Umarım Taş Mektep, bir heybetli taş yapılı okul sırt 1886 içinde Mustafa Kemal Atatürk ne zaman üzerinde tur şapkalar lehine fes kaldırılması Şapka Kanunu teşvik etmek kaldı kalma yakın çıkacaktır. Şimdi bir Güzel Sanatlar Lisesi olarak hizmet vermektedir.

Taş Mektep güzel boyanmış Osmanlı evlerinin arka arkaya, biri bir postane ve kütüphane içeriyor kullanılan stand yolun hemen, ancak karşısında şimdi bir model "Yaran Evi" erkekler konuşmak için bir araya geleceğini bir yer olarak restore edilmiş, biraz yol onlar Güneydoğu'da Şanlıurfa iyi bilinen Şıra gecesis sırasında yaptım. Bir yaran Gecesi sabah namazı kılındı akşam namazından hemen sonra hemen önce tarihe sürdü ve erkekler için sadece birlikte eğlenmek için değil, aynı zamanda acil sorunlarını tartışmak için bir fırsat sundu. Bugün Yaran Evi zemin katta Mustafa Soydan, tanınmış bir yerel gazeteci, anısına küçük bir müze ile özel bir yemek kulüp daha fazla gibi.

Taş Mescit: Kentin en eski site

sen ve nehir, baş kuzey haç Eğer Taş Mescit Caddesi boyunca size Çankırı en saygıdeğer sitesi, kale benzeri Taş Mescit (Stone Chapel) hangi geri 1235 ve büyük Selçuk Kral Alaeddin Keykubad zamanında tarihleri gelecek sola dönün . Temelde bir hastane ve kimin türbe içine görülebilir yerel valisi Cemalettin Feruh tarafından ödenen seminer gibi binaların bir koleksiyon parçası kurdu. Selçuk yapıları, onun en etkileyici dış özelliği ile her zamanki gibi özenle oyulmuş kapı, çift merdiven ile ulaşılan, ama merdiven altında üçgen orada olağanüstü bir tek iki yılan birbirine etrafında dolaşık oyma's. Tıbbın simgesi, özgün yana kesildi hastane, kimden, birlikte bu müzede görülebilir eczane simgeleyen bir yılan sarılı yuvarlak bir fincan geldi olması gerekir. Bina sonunda bir derviş misafir oldu. Bugün küçük bir caminin.

Bu enerji ile kuzey Tatlıçay kıyısı boyunca aktarmak ve Çankırı Kalesi (kale kalıntısı için tırmanma), Emir Karatekin Bey, kabile reisi adının verileceği yeni bir cami üzerinde yol yapı çalışmaları atlayarak isteyebilirsiniz kim 1074 yılında Selçukluların için komşu kasabaların Çankırı ele geçirdi. Aksi halde Büyük Cami (Büyük Cami) arayışı içinde şehir merkezine, o 1558 yılında Sultan Süleyman Sadık Kalfa altında okumuş bir mimar tarafından Kanuni döneminde inşa edilmiştir, çünkü aynı zamanda Sultan Süleyman Cami olarak bilinen dönebilirsiniz büyük Mimar Sinan. o Çivitçioğlu Medresesi, geri 1754 ve yarı içten açık bir etnografik müze olarak uzanan ve çekici yeni restore standları yanında.

Pretty olarak ise, Çivitçioğlu Buğdaypazarı (Buğday Pazarı) Medresesi, Buğdaypazarı Cami önünde bir avlunun bir tarafında yanında çalışan bir zarif şerefeli kurarak güzellik kazık geride bıraktı olduğunu. Buğday Pazarı (Buğday Pazarı) Çankırı bölümünün kalbi nerede güzel eski Osmanlı evlerinin en bulunabilir duruyor. Birkaç restore edilmiş veya yukarı yamalı fakat birçok onarım kötü durumdadır, sahiplerinin çoktan Ankara ve İstanbul'da daha rahat hayat geçti. etrafında dolaşmak gibi, oldukça çirkin, beton suratlı ahşap saat kulesi muhtemelen geri 1886 kadar uzanan üzerine ama rastlamak olabilir muhtemelen tahta 1901 yılında Sultan Abdülhamid II katılım 25 yıldönümü. Hatta alışılmadık bir restorasyon, ortak bir çamaşırhane (çamaşırhane) geri 1.885 kalma ve kullanımı üzerine 1980 kadar yakın bir etkinlik salonu olarak yeni bir hayat verildi rastlamak olabilir.

rock Türkiye'nin tek büyük rezerv tuz

Birisi size Tuz Mağarası (Tuz Mağarası) söz bağlıdır önce Çankırı uzun olmayacak. işaret işaret rağmen kendi araç sayesinde yuvarlanma açık kırsal hoş bir sürücü 20 kilometre şehrin doğu, güney sadece bir fabrika bahseder, bu yüzden size hakkında kavramak gerekir. Oraya rağmen, sadece kapıda yeryüzünde büyük bir yarık içine bir tepe ve sağ düşürüyorlardı önce bilgi bırakmak gerekir. Bu, Türkiye'de kaya tuzu en büyük tek rezerv olduğu ve bunun istismar edildiğini sürece önce Hitit kez düşünülmektedir. Bugün 15 erkek hala tuz 500 ton her gün üreten maden, çalışmak. bazı insanlar yerel de başucu lambaları ve diğer hediyelik eşya içine işe rağmen pişirme için ülke genelinde, tüm satılıyor.

Bu oldukça huşu uyandıran mayın içinde park ve dışarı incelemek üzere elde edeceksiniz. 15 derecelik sabit sıcaklığı Celsius, o hoş serin bunaltıcı ısı dış ile karşılaştırıldığında, ve bir galeri yerel sanat okulu öğrencileri tarafından kaya tuzu heykeller küçük bir sergi ile, hem de ile hatırlatıcı dışarı kitted oldu bir kez mayın sahibi ve giriş için tuz iletmek için kullanılan demiryolu parça bir streç ait yıpranmış eski Landau şeklinde kez geçmiş şimdi bazı tek ve en uzak kazı dan buçuk kilometre. Geçmişin Bir çok üzücü hatırlatma iyi yaklaşık 250 yıl önce mayın içine üzerinden düşmüş bir doğal mumyalanmış eşek inanılan şeklini alır. orada yerleştirildi üzerinde bir durumda tavşan kısa bir süre önce şirket tutmak.

Turizm hala Çankırı onun bebeklik olmak, orada birkaç iyi oteller seçim var. ve en çok merkezi Sim Prestige, alt katta oda yenilenmiş, ve daha ucuz, en iyi eski moda olanlar daha yukarı.

İRAN SUÇLU KADININ BREZİLYA'YA GİTME İSTEĞİNİ REDDETTİ...

İran Salı büyük olasılıkla Brezilyalı başkanının teklifi İranlı bir kadın zina suçlu sığınma hakkı vermek ve ölüm taşlama mahkum reddetmek ifade etti.
43 yaşındaki Sakineh Muhammedi Ashtiani örneği en azından geçici olarak ona cümlenin taşlama parçası çekilmek İran istenirse uluslararası bir isyana yol açtı. iki annesi hâlâ, ancak idam olabilir.

"Bir bildiğimiz kadarıyla, (Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inácio Lula) da Silva muhtemelen durum hakkında yeterli bilgi almamış, çok insancıl ve duygusal bir insandır," bakanlığı sözcüsü Ramin Mehmanparast dedi.

Daha fazla bilgi cumhurbaşkanına bir suçlu suçlu bir birey «hakkında netleşmesi için, sağlanacak sözlerine ekledi». İran kadın da cinayetten mahkum olduğu belirtildi.

ölüm cezası üzerine haykırış bir uluslararası toplum ile İran ilişkilerinde son dikenli gibi, Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve uluslararası insan hakları grupları yürütme kalmak Tahran çağırdı olması.

Silva Cumartesi günü Brezilya ona siyasi sığınma verebilir "dedi.

Silva hükümetinin son yıllarda Tahran'la yakın ilişkiler kurmuştur ve Türkiye ile bir öneri, nükleer programı nedeniyle Batı ile İran anlaşmazlığını çözme amaçlı form çalıştı.

ABD ve müttefiklerinin nükleer silah geliştirmek için örtü olarak sivil nükleer programını kullanarak İran suçluyorlar. İran, kendi programını barışçıl amaçlı elektrik üretimi gibi tasarlanmıştır söyleyerek şarj reddediyor.

mobilya |

ÇUKURCADA ŞEHİT OLAN ASKERLERİN AİLELERİ GENELKURMAYI PROTESTO ETTİ.

bir mayın patlaması Türk ordusunun geçen yıl Çukurca Hakkari ilinde ekilen sonucu öldürülen yedi askerin aile üyeleri Genelkurmay, bu yılki Yüksek Askeri Şura (içinde şüpheli generallerin terfi ele protesto var YAS) toplantısı.
Ailelerin Kürdistan İşçi Partisi (PKK) Tümgeneral Gürbüz Kaya, Hakkari Tümen Komutanlığı komutanı Şemdinli'de teröristler tarafından dokuz askerin Haziran öldürülmesi için suçlayabilirsin. Kaya ateş altında o güvenlik kameraları, ancak bireylerin Şemdinli sınır birim yaklaşan görüntüleri çekilen dedi geldi ki onlar da çobanlar ya da kaçakçılar olduğuna inanıyordu zamanda. "Görüntüleri görünce, biz bölgeye silah ateş etmeye başladı ama herhangi bir yanıt alınamamış.

Biz onlar çobanlar, köylüler ya da kaçakçılar sanıyordum, "dedi.

Genel geçen yıl 27 Mayıs tarihinde Çukurca yedi askerin öldüğü bir mayın patlaması nedeniyle sonra benzer tartışmalı açıklamalar yapmıştı. "Önemli olan hiç değildir. Biz hayatımızın pahasına savaşıyorlar. Birkaç basit hatalar yapılabilir "diye bir ses kayıt şeklindeki sözleri oldu. Kaya sözlerini, birçok görevinin yürütülmesinde ihmal için genel karşı bir askeri subay olarak eylemde askeri mahkemeler soran ile öfke yarattı.

Raziye Demirci, Deniz Demirci Çukurca öldürüldü anne, Ankara'da tüm belleğine kazınmış çığlıkları. "Onlar ki PKK üyeleri çobanlar sanıyordum söyledi. Ben bir anneyim. Oğlumu çok zorluklara kalıcı kaldırdı. Ben Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve bunun bir yıl olduğunu söylüyorlar. o bizim asker korumak yapamıyorsanız, istifa gerekir, "dedi.

Çukurca mayın patlamasında kısa bir süre sonra, Türk ordusu, mayın terörist PKK tarafından dikildi duyurdu. Ama daha fazla araştırma yapılması daha sonra mayın Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve ait Gen Kaya sipariş üzerine dikilmiş edilmiş olduğu anlaşıldı. olayın trajik gerçeği May 27, 2009 in mayın patlaması soruşturma başlattı Van savcılar tarafından Brig arasında bir telefon görüşmesi sonrasında ortaya çıktı. Gen Zeki Es ve Tümgeneral Kaya, bu mayın askerlerin güvenliğinden sorumlu olduğunu insanlar tarafından dikilmiştir gösteren, ışık geldi.

Savcılar mayın bir Türk komutanın emri ile dikilmiştir ve Es ve Kaya, adını da Sledgehammer darbe planı ile ilgili olarak anlatılan ve kişi sorumlularının adalete ölüm rolleri nedeniyle teslim edilmesini talep belirtilen yedi asker. sivil mahkeme konu üzerinde yargı yetkisine sahip olmadığı için, davanın Askeri Savcılığının gönderildi.

Kurbanların aileleri, o Orgeneral Kaya aktif görev devam etmiş ve bu arada Gediktepe olay meydana belirtti. Şemdinli Emniyet Müdürlüğü terörle mücadele şubesi Şemdinli, Hakkari Gediktepe bölgesinde 11 askerin şehit olduğu 19 Haziran terör saldırısı üç gün önce "çok olası" terörist saldırı hakkında Şemdinli Jandarma Komutanlığı bilgilendirdi. Gen Kaya Şemdinli Jandarma Komutanlığı'nın başında bulunuyor.
istihbarat ciddi zayıflık için saldırı noktası tüm detayları. Henüz teröristler bu kadar büyük bir grup farkedilmeden bir ileri karakol yaklaşım olabilir nasıl tatmin edici bir açıklama olmadı. O, Kaya - Kim ki ateş teröristlerin düşünme durdu çobanlar söyledi - hala görevinden kalır üst kısmında.

Bazı Çukurca kurbanların aileleri Ankara'da Genelkurmay karargahı önünde bir protesto için çalıştı ama onlar bunu kabul edilmez. Sonra Parlamento yakınındaki bir bildiri vardı. Hayrettin Açıkgöz, ailelerin avukatı, soruşturma sürecini anlattı. "Orada hatalı eylemleri olayda ortaya konmuştur olanlar karşı eylem olmuştur" dedi.
Hukukçular Sledgehammer için şüphelilerin sormak

Bu arada, Hukukçular Derneği bir grup İstanbul'da Fenerbahçe Askeri Officer's Club önünde bir açıklama talep yayınladı askeri teslim olmak onların promosyonlar bekliyor Sledgehammer şüphelenir. "Bu tek yolu Genelkurmay hukuka saygı göstermek ve askeri yolsuzluk önlemektir" dedi Yaklaşık 20 üye vardı grup.

Avukat Cahit Özkan politikamızı okuyun sadece iki 102 Sledgehammer şüpheliler yakalandı söyledi. "Rağmen 10 gün karar, sadece ikisi ele geçirildi zanlılarının yakalanmasında bu yana geçti. Bu durum, şüphelilerin Genelkurmay tarafından korunmaktadır düşünmek kamu götürür. bunu geçmişte yaptığı gibi ne yazık ki Genelkurmay yargı kararları önündeki engelleri yerleştirir. Birçok asker korunan ya da Ergenekon, Şemdinli, Susurluk ve diğerleri gibi durumlarda hukuk kaçmış "dedi. Özkan o tutuklanmaları gerektiğini subaylar Madde 65 TSK Askeri Personel Kanunu uyarınca YAS toplantıda terfi asla ekledi.

YÜKSEK ASKERİ ŞURA TOPLANTISINDA KOMUTANLARIN TERFİ ETTİRİLMESİ GÖRÜŞÜLÜYOR.

Yüksek Askeri Şura (YAS) yıllık toplama ikinci gününde promosyon ve subaylar onlarca emekli görüşmek üzere, vücudun gündemi olarak devam devam henüz 11 generallerin kaderi ilgili sorulara tarafından yakalandı olmak hakim olmak onların tutuklamalar için 10 günlük eski mahkeme emri rağmen.
Promosyon veya 134 general ve amiraller emekli 45 albay general rütbesine terfi olması beklenen konsey tarafından tartışılmaktadır. En kritik karar konsey, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında, bu yıl 11 generalin şüphelenilen mümkün promosyon endişeleri yapma imkanına sahip olacağını yıkıcı Sledgehammer darbe arsa katkısı var. Konsey Pazar günü bir unprecedentedly gergin bir atmosferde toplandı - Sledgehammer sonda tüm bu yıl terfi için umut olmuştu bu 11 generaller de dahil olmak üzere 102 subay tutuklama, sipariş bir parçası olarak 23 Temmuz mahkeme kararıyla neden oldu.
kendi kararları konseyin resmi ilan yapılmaz iken 4 Ağustos yılına kadar toplantı ve tamamlanır kararları Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için, kulis başkenti görüşmeler sunulacak, bir ara formül dan terfi generallerin önlemek için işaret gelecekteki kariyer engellemekten olmadan bu yıl en olası karar konsey tarafından yatırılır olmaktır.

Uzmanlar, ancak bu tür bir çözüm, hangi bildirildi mevcut Yazıların içinde ofis şüpheli generaller 'açısından uzanır, hala ordu üzerinde dolambaçlı komplo gölge kaldırmak için yeterli değildir altını çizer.

"Ben konseyi geçici bir çözüm üzerinde anlaşma olacağını düşünüyorum. şartları olanlar açısından daha önce genişletilmiş oldu yine uzun olmayacaktır. Onlar emekliye ayrılacak. O halde tanıtımı için umut vardı bir yıl daha geçerli saflarında verilecektir. Ancak tutuklama Ceza Muhakemesi (CMUK)] Türkiye'nin eski Kodu gıyaben [tutuklu anlamına gelir. Bu şüphelilerin yakın mahkemeye alınmalı ve tutuklandı olmalıdır. yalnız edelim, onlar askerlik ile ilişiği kesilir olmalıdır terfi, "emekli askeri hakim Faik Tarımcıoğlu Today's Zaman söyledi.

Hatırlatarak bu resmi Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) politika suçlu duruma herhangi bir subayın terfi engelleyen, Tarımcıoğlu hukuk ve demokrasi bu kuralın aslında gerektiren dedi askeri bu şüpheli suçluların azli.

o Madde 65 TSK Çalışanlar Kanununun kristal subay promosyon açık, suçlamalar söz konusu generallerin yönelttikleri askeri yargıç Ümit Kardaş puan emekli vurgulayan. "Bu iddianamede ciddi suçlamalar ve bu iddianamenin mahkeme tarafından kabul edildi. demokratik hukuk devleti, darbe planları yer değil sadece generaller değil, aynı zamanda düz olanlar siyaset yaptıklarını ilişiği kesilir, "diye Today's Zaman söyledi.

Madde 65 TSK Çalışanlar Kanununun bu ya hapsedilir yargılanıyor askeri bir üyesi terfi olamaz öngörmektedir. O yasa ihlal terfi ise ek olarak, Madde 82 Sicil Subayını Hakkında Yönetmeliğin subay promosyon iptal gerektirir. Henüz tutuklandı henüz Ancak Genelkurmay görüşünü 11 generaller hala terfi edebilir olmak için, bilinmektedir.

Emekli Albay Mesut Ülker altını çizen, halkın ne hukuk devleti gerektirir onların promosyon yerine darbe şüpheli kişilerin sınırdışı bekliyor. "Türkiye daha demokratik olması için mücadele ediyor. Nobody's yıldız veya rütbe daha sisteminin kaderi daha önemlidir. Askeri kurumda devam dayanışma kültürünün aşılması zor anlar yaşıyor. Ama o galip gelecektir. Bir tarih onlar hesabına denilen hiç gelir] subayların [. Ama sonunda herkes kendi konumunu sınırları içinde kalacak "dedi. Ülker de bu generallerin terfi bekliyoruz değil, kendi çıkarma da gündeme YAS aşağıdaki yükselebilir ekliyor.

Karşı Gov't, başkan yine firma Sledgehammer promosyonları '

Toplantının ikinci gününde göre backstage konuşmak, konsey YAS toplama arifesinde başbakana sunulmuştur üç raporları - Adalet Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı, iki hazırlanan aldı raporlar: Bir hukukçular tarafından başka bir Genelkurmay tarafından yasal müsteşarı.

hukukçular tarafından hazırlanan hem Adalet Bakanlığı raporu ve Savunma Bakanlığı raporu, 11 generaller, rapor Genelkurmay tarafından hazırlanan terfi edilemeyen ve Savunma Bakanlığı tarafından sunulan dedi iken herhangi bir yasal engel teşviki önlemek olduğunu söyledi Bu generaller.

Hükümet belli ki Genelkurmay ile oran Sledgehammer desteklenmesi konusunda bir şüpheliyi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile açıkça Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve güç durumdaki generaller öncesinde kritik YAS of promosyonlar aramaya değil sorma toplama. Birkaç Türk gazete de dün bu dava sırasında Cumhurbaşkanı Gül de generallerin promosyon yaptığı muhalefet firma standları bildirdi. olağanüstü toplantıya yılında haftasonu askeri şefi ile yapılan Gül bildirildi bu generaller ayrıcalıklı görünür ve mezar suçlamalar karşısında koruma onlara karşı mahkeme iddianamede tesviye olmak onlar teşvik edilmelidir dedi.

YAS kararlar başkan, başbakan ve savunma bakanı tarafından yürürlüğe girmeden önce onaylanmalıdır. Gözlemciler üç kararlar insanların karşılamak için yeterli olmayacaktır tarafından bir açıklama, bunun yerine, cumhurbaşkanı, başbakan ve savunma bakanının bu tür promosyon kararları için imzaladılar reddederek olarak bir şey daha aktif, yapmalıyım iddia demek yasasını ihlal dan TSK engeller.

Erdoğan, bu yıl tüm YAS toplantılara katılmak ve karar 5 Ağustos ile diğer tüm nişan iptal etti. Erdoğan'ın geçen yılki YAS sadece açılış oturumuna katılan beri kararını bu sene olacak bir işareti olarak tüm promosyonlar bu yılki YAS sırasında müdahale sayılır tüm oturumlarda kadar göstermek için.

11 generaller umarak bunların tutuklanması için mahkeme kararına rağmen şunlardır: terfi için General Nejat Bek, Başkan Yardımcısı Amiral Mehmet Otuzbiroğlu, Tümgeneral Ahmet Yavuz, Tümgeneral Gürbüz Kaya, Tümgeneral Salim Erkal Bektaş, Maj . Gen Abdullah Dalay, Tümgeneral Halil Helvacıoğlu, Brig. General Ali Aydın, Arka Adm Ahmet Türkmen, Tümgeneral İhsan Balabanlı ve Arka Amiral Abdullah Gavramoğlu. Şüpheliler başarısız bir girişimi Meclis yok etmek ve hükümeti devirmek suçlanıyorlar. Bu tür suçlamaları kadar 20 yıl hapis cezası gerektirir.

Balyoz şüpheli bir darbe planı 2003 yılında bir askeri toplantıda biçimleniyor. Plana göre, askeri olarak şiddet yoluyla toplumda aralarında İstanbul'da Fatih ve Beyazıt Camii bombalı saldırılar planladıkları edilerek sistemli kışkırtmak kaos için. Komplo iddia edilen bir askeri devralma için zemin hükümeti zayıflatmak için çalışıyordu.

Generaller bildirildi yüksek güvenlikli askeri taksitle muhafaza edilmekte ve temyiz İstanbul Yüksek 11. Mahkemesi'nde avukatları tarafından yayımlandı sonuçlandırılması için bekliyoruz. Genelkurmay gün için belli çabaların tutuklama önlemek için ağır eleştirilere hedef oldu.

Başbuğ son YAS toplantı

Bu yılki YAS de sonuncusu Orgeneral Başbuğ tarafından kim aşağı Ağustos ayı sonlarında adım katılacağı olma unvanını almıştır. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, emekli nedeniyle Şefi yerini alacak. En kritik kararlar bu yılki YAS de yeni kara kuvvetleri komutanı olacak. Iğsız kara kuvvetleri komutanı Koşaner yerine terfi etmek, askeri uygulama şimdiye kadar uygun, ama beklenen yeni komuta kademesinin açık YAS sonra olacak.

Ancak, Iğsız ismi hükümet aleyhinde bir iddia edilen darbe planı belirtilir. O Albay Dursun Çiçek için sipariş bir eylem planı iktidar partisi ve inanca dayalı Gülen hareketi zayıflatmak hazırlamak için olduğu düşünülüyor.

DOĞAN YAYIN GRUBU KISMİ ZAFER KAZANDI.

Türkiye'nin en büyük medya grubu Doğan Yayın, bir mahkeme kısmen kendi lehine vergi cezası durumlarda karar verdi söyledi TL'lik 4800000000 ama bunun tam olarak anlaşılamamıştır nasıl karşı karşıya gelecek para cezası yüksek.
yazılı açıklamada Kamuyu Aydınlatma Forumu (KAP) İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) aracılığıyla Pazartesi günü yayımlanan açıklamada, Doğan Yayın mahkeme şirketin temyiz üzerine TL 4800000000 vergi cezası tersine çevirmek için nihai karar kıldığını söyledi.

bilgi Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) dan şirketin avukatları tarafından sağlanan göre, şirket bu mahkemenin kendi lehine durumlarda durumlarda TL'lik 864780000 ve ona karşı hüküm sürmüş duyurdu TL'lik 1.880.000. durumlarda TL'lik 2250000000, mahkeme kısmen kendi lehinde karar verdi ve kısmen buna karşı, politikamızı okuyun, kendi lehine hükümler değeri net değildi sözlerine ekledi. Yazılı bir karar henüz şirkete gönderilmedi.

KAP, holding hisseleri için Doğan Yayın açıklamasının ardından ilk seans önemli bir azalma dün, değeri 3,87 oranında TL 1,49 için düşüş yaşadı.

Aydın Sözübir Tacirler Menkul Değerler onlar Doğan Yayın hisseleri önemli bir değişiklik beklediklerini söyledi. "Rakamlar henüz belli değil, olguların sonucunda büyük bir değişim yaratacaktır. olmak şirketi levied nasıl ince bir büyük Çoğu burada önemlidir. yeterli fonlar ele almak gerekmez olarak mahkeme Doğan Yayın Doğum 2250000000 $ değerinde, bu sorun haline şirket koyacağız durumlarda, yüksek para cezası talep ediyorsa. Daha sonra satılacak olan hisse birçok bekleyebiliriz "dedi.

TL 3760000000 (2530000000 $) para cezası olarak Doğan Yayın hakkında Maliye Bakanlığı tarafından Eylül ayı başlarında, geçen yıl içinde bir süre 2005, 2006 ve 2007 kapsayan vergi kaçırmak suçundan için vergileri. Vergi dairesi olduğu Doğan Holding birimleri Doğan TV Holding, D Yapım Reklamcılık, Doğan Prodüksiyon ve Alp Görsel İletişim garanti TL 4800000000 toplam para cezası eşit çıkarmak istedi. Garanti para cezası artı faiz kendisi kapak oldu. Doğan teminat şartı bir mahkeme meydan açarak tepki gösterdi.

Ekim ayı ortalarında, Doğan Yayın bunu Doğan şirketlerinin hisselerinin formu ve vergi dairesine 44 özelliklerindeki ince kapsayacak şekilde teminat verdiğini söyledi. Vergi dairesi sonra üç Doğan'ın birimleri, ve bir gün bundan sonra hisse satışı hakkında bir ön tedbir koydu, Doğan Yayın vergi dairesine teminat reddetti söyledi.

30 Ekim günü, Doğan şirket Maliye Bakanlığı'ndan vergi cezaları yerleşme konusunda görüşme daveti aldığını söyledi. 4 Kasım günü, Doğan Yayın şirketlerinin Doğan TV Holding, Doğan Prodüksiyon, Alp Görsel İletişim ve D Yapım Reklamcılık 24 Kasım tarihinde Maliye Bakanlığı ile görüşmelerin olası bir yerleşim görüşmek zorunda kalacağını söyledi. Ancak, Doğan Yayın Holding ve Maliye Bakanlığı arasındaki görüşmelerin para cezalarının herhangi bir anlaşma olmadan sona ermiş, şirket onu bıraktığı yerde kalmak için mahkeme sürecinin devam edeceğini söyledi.

Şubat ayında, bir başka mahkeme Doğan Yayın tarihinde sözde vergi usulsüzlük için vergileri TL 772.500.000 TL 862.400.000 bir para cezası iptal etmiştir.

İSRAİL ve TÜRKİYE İSTİHBARATINDA YAŞANAN ÇATIŞMALAR

Güvenlik uzmanları, İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak tarafından sözleri İran'ın bir destekçisi olan Türkiye'nin istihbarat şefi suçlayarak uyardılar Türkiye ile İsrail arasındaki ufukta yeni istihbarat çatışmalar bir göstergesidir.
Ayrıca, ifadeler sadece nezaketsiz değil, aynı zamanda bir çaba Türk hükümeti delegitimize için işaret etti.

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, İsrail Ordu radyosunun haberine göre, onun İşçi Partisi'nin bir toplantısında Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) 'nin başkanı olarak Hakan Fidan atanması hakkındaki endişelerini dile getirdi.

"Türkiye dost bir ülke, stratejik bir müttefik, ancak İran destekçisidir Türk gizli servisinin yeni şefi son haftalarda adaylığı bize endişeleri," diye şeklindeki sözleri oldu.

Barak bu randevu İranlıların gizli bilgilere erişimi olan "yol açabilir yaptığı konuşmada askeri radyo yayınının bir kayıt" eklenmiştir. 31 Mayıs, sekiz Türk ve bir Amerikalı öldürülmesi İsrail askerleri, Fidan hakkında eleştirel yazı ile sonuçlandı tarihinde Mavi Marmara flotilla olaydan hemen sonra ortaya çıktı.

İsrailli yetkililer, ölümcül interception için temel sebebi Mavi Marmara gemiye yolcu üzerinde istihbarat İsrail'in eksikliği olduğunu iddia etti. İsrailli yetkililer bu açıkça söylemedi, ancak istihbarat onların eksikliği Türk tarafının olmayan kooperatif tutumun bir sonucu olduğunu ima etti.

Fidan, MİT başkanı olarak Mayıs ayında atanmadan önce Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) Türkiye'yi temsil ve başbakana dışişlerinden bir müsteşar olarak görev yaptı.

Türkiye'nin diplomasi ve Fidan eski konumu ile İran'ın nükleer programı konusunda uluslararası savma çözmeye çalışıyor bu çabaların önemli bir araç oldu.

İsrail şüphe, özellikle bir anlaşma İran ve Brezilya ile Mayıs ayında, Türkiye'nin yüksek zenginleştirilmiş uranyum karşılığında bazı düşük zenginleştirilmiş uranyum gemisi İran görecekti aracılık Türkiye'nin çabalarını izlendi vardır.

Profesör Mustafa Kibaroğlu Bilkent Üniversitesi, nükleer konular ve güvenlik konusunda uzman, İsrail'in Fidan bir hedef yapıyor ve biri Türk devletinin bağımsız hareket onu tasvir çalışıyor Today's Zaman söyledi. "Fidan kritik ortamda önemli pozisyonlarda, kendisinin Türk arabuluculuğu altında dolaylı İsrail-Suriye toplantılara katılmıştır. Ama İsrail bağımsız devlet "Kibaroğlu, Fidan master ve doktora tezi akademik danışmanı olduğunu, hareket biri olarak onu tasvir etmeye çalışıyor.

Kibaroğlu ekledi Fidan, bir çalışkan ve yetenekli bir kişi olarak, Türkiye'nin güvenliği için ancak İsrail, kendisine karşı bir şey şahsen sahip izlenimi veren katkıda bulunabilir ki.

"İsrail de Fidan bir hedef ki İran destekçisidir iddia ederek yapıyor. Bu masaj, İsrail güvenlik tehdidi Fidan nedeniyle altında vermekteyiz. Bu şey çok tehlikeli olduğunu, "Kibaroğlu altını çizdi.

Sedat Laçiner, Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) bir siyasi manevra Barak'ın tabloların arkasında olduğunu söyledi.

"İsrail, Türk hükümeti zayıflatmak ve marjinalize çalışıyor çalışıyor. Bunun en kolay yolu yapmak için o orada ve Hamas gibi örgütlerin ya da İran'ın bir destekçisi olarak sunmaya çalıştık arasında bir bağlantı yapmaya çalışmaktır. Şimdi MİT başkanı ile yapmaya çalışıyoruz "Laçiner, Today's Zaman söyledi.

Stratejist Nihat Ali Özcan bu beyanı Barak gelen İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Türkiye'nin düşmanı olarak kabul edilir değildir geliyor altını çizdi.

"Ne bu ifadeye de anlayacağınız ki iki ülkenin istihbarat servisleri arasında bir kriz vardır. Bu bildirim kabalık sadece bir işaret ama yeni istihbarat çatışmalar bir göstergesi "diye Today's Zaman'a konuşan değildir.

MİT RAPORLARINDA MADIMAK VE HATAY DÖRTYOL OLAYLARININ PROVOKE EDİCİ OLDUĞU YAZIYORDU.

Yakın tarihli bir raporu Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından hazırlanan önerdi ki Dörtyol, Hatay ilinde teröristler tarafından kasabasında dört polis memurunun öldürülmesi aşağıdaki geçen hafta atmosfer için gerekli yaratmak amaçlanmıştır patlak etnik çatışma bir Madımak- olay gibi.
Madımak olayı 2 Temmuz 1993 tarihinde, Sivas, kente Pir Sultan Abdal Şenliği katılmak için seyahat 35 insanların Madımak Otel ateşe provokasyonlar aşağıdaki kurulmuştur öldü gerçekleşti. o öldürdü arasında yazar, şair ve halk müziği şarkıcıları edildi. Elli bir kişi yaralandı. İki saldırganların öldü. MİT raporuna göre, ne zaman protestocu set hemen itfaiye eri olarak adlandırılan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Dörtyol inşaat, kasaba polis ışıl ışıl.

Itfaiyeciler belediye şu anda Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından işletilen tarafından istihdam edilmektedir. Çok geçmeden itfaiye yangın olay yerine gelen ancak bıraktı söndürme olmadan. Onlar gittikten olarak onlar elleriyle zafer işareti yaptı. Rapora göre, itfaiye reddine yangın koymak öneriyor dışarı tanık arzu ikinci bir Madımak kriz güçlü bir gösterge oldu.

Dörtyol yüksek gerilim merkezi geçtiğimiz hafta Pazartesi günü bir milliyetçi grup, terör örgütü Kürdistan İşçi aleyhine sloganlar ilahi ilçe Kürt yanlısı BDP ofis ateşe bundan sonra ne zaman dört polis memuru polis cruiser bir terör saldırısında öldürüldü başlamıştı 'Party (PKK). Gerilim yüksek kentte geçen hafta boyunca koştu.

MİT raporu da polis itfaiye tutumu hakkında Dörtyol Savcılığının haberdar olduğunu söyledi. Buna karşılık, ofis şöyle dedi: "Sen ilahiyi sloganlar terörist PKK] lehine [BDP destekçilerine karşı önlem almazlarsa, bu nedenle gerek yoktur itfaiye karşı harekete geçmek için ya bir."

Savcılık daha sonra şehirde gerginlik artıyor sonra gözaltına alınan 30 milliyetçileri serbest bırakmak için Dörtyol Emniyet Müdürlüğü sordu. Istek, MİT raporuna göre, şehir içinde daha fazla kaos karıştırmaya yardımcı amaçlanmıştır.

iddia Leyla Zana, eski bir Kürt politikacı, BDP çok geniş bir üye grubu ile şehir ziyaret etmek için kurulmuştur ortaya sonra Tension Dörtyol yükselmeye devam etti. Iddia şehrin büyük meydanında Dörtyol girmesini heyet önlemek amacıyla toplanmıştır milliyetçi sakinleri, paniğe. Heyet Hatay geldi, ama Zana olmadan, ama şehirde durumu incelemek için güvenlik güçleri onu Dörtyol girmesine izin vermedi.

MİT raporunda ayrıca Hatay, Şefik Çirkin ve Lütfi Kaşıkçı, MHP Ülkü Ocakları başkanı olarak MHP il başkanı etkisini gösterdi - Partinin gençlik kolu - milliyetçi grup kentinde protesto gör. Ayrıca, MHP Hatay Milletvekili Süleyman Çirkin şehirde daha fazla gerginlik tahrik, canlı yayınlarında sırasında o PKK şiddeti karşısında Hatay sakinlerinin tepkisi "sıradan olduğunu belirtti katılan çalıştı."

Sinan OĞAN, Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Analizler Merkezi (TÜRKSAM) Başkanı göre, Meclis bir komisyon Dörtyol olayları incelemek üzere ayarlamanız gerekir. Aksi takdirde, şehir içinde Türkiye'nin şahit olacaksınız başka büyük provokasyon kaçınılmazdır.

"Ne zaman PKK ilk ortaya çıktığı, onlar sokak bir avuç çalışma bullies olduğunu söyledi. Hareketsizlik terör örgütü hızlı büyümesine katkıda bulunmuştur. Bir meclis komisyonu, Dörtyol olayları soruşturmak üzere ayarlanmış olmalıdır "dedi. Ogan da saf şans ki Hatay'da şiddet olaylarında can kaybı olmadı söyledi. "Had kan iki tarafın [Türkler ve Kürtler], biz tehlikeli bir süreç girmiş olacaktı dökülmüştür. Biz olayların ciddiyeti göz ardı edilmemelidir ancak detaylı bir soruşturma başlatmayı hemen] [, "diye ekledi.

Bu arada, İçişleri Bakanı Beşir Atalay Pazar günü PKK saldırısı sonrasında orada şöyle Dörtyol içinde provokasyon olasılığı gündeme şeyin kadar basit değil onlar Hatay'da görünmektedir. "Olay bütün karmaşıklığı özel istihbarat ekipleri tarafından analiz ediliyor. Ne] istediğiniz provokatörleri [anayasa değişiklik paketi] bir halk referandum [huzurlu bir atmosfer sabote etmek için ise, "bakanı kaydetti.

Türkiye bir hükümet destekli paket konusunda bir referandum olarak 12 Eylül tarihinde Anayasa değişikliği için oy ayarlanır. paketi tamamlandı beri gerilim giderek artmaktadır. Güvenlik ekipleri paketi rakipler daha fazla şiddet ülkede anayasa değişikliklerinin karşı oy insanları teşvik etmek için umutlarını pinning olduğuna inanıyoruz.

Milli Emniyet Müdürlüğü Türkiye genelinde etnik tahrik "karşı" gizli bir haber, Pazartesi günü tüm polis uyardı. Unutmayın provokatörleri farklı etnik grupların üyeleri arasında gerginlik kışkırtmak için umut ediyor uyardı.

haber göre, provokatörleri ev daha gerginlik çoklu etnik gruplara şehirlerin sakinleri izlemekte olduğunu. Onlar, gruplar arasında şiddetli çatışmalar içine bu tırmanan umut fırsatı sakinleri kışkırtmak için kaçırmayacaksınız. Duyuru ayrıca provokatörleri esas olarak çeşitli suçlar geçmişte mahkum edildi insanlar uyarıyor.

öldürülen asker ve konferanslar ve toplantılar terör saldırılarının ardından düzenlenen Cenaze törenleri vesilelerle provokatörleri tarafından kaçırılmaması gereken, duyuru göre. Provokatörleri genellikle Türkiye'de Türkler ve Kürtler arasındaki gerginlik derinleştirmek için bu tür etkinliklerde katılımcıların milliyetçi duyguları istismar.

Notu da BDP ofis ve parti üyelerinin yanı sıra MHP üyeleri, Büyük Birlik Partisi (BBP), Ülkü Ocakları ve Alperen Ocakları - BBP gençlik kolu - yakında eylemlerine hedef olabilir uyardı kışkırtmanın. Fark kentlerde güvenlik tedbirlerini artırmak için polis istedi.

HERONLARLA HANTEPE BASKINI SANİYE SANİYE GÖRÜNTÜLENDİ.

Heron insansız hava araçları (İHA) 30 güvenlik birimleri - Genelkurmay da dahil olmak üzere bilgi - her Temmuz ortasında Çukurca, Hakkari ilinde Hantepe karakoluna terörist saldırı ikinci, ancak güvenlik güçlerinin karşı eylemde başarısız terörist grup, Taraf gazetesinin Pazartesi günü çıkan bir habere göre.
Günlük Güvenlik birimlerinin saldırı izledi iddia edilen istihbarat Herons tarafından sağlanan ancak canlı saldırıya sahne yaralı askerleri kurtarmak için herhangi bir ek ateş gücü göndermedik. Saldırı yedi askerin ölümüyle sonuçlandı.

Herons Hantepe bölgesinde saldırı yaklaşık 20 dakika önce terör örgütü tespit edildi. Heron istihbarat dayanarak, Genelkurmay karargahı dahil karakolda komutanları ve 30 güvenlik birimleri, Kürdistan İşçi Partisi'nin (PKK) bölgesinde tehdit hakkında bilgi verildi.

Ama birimleri tamamen istihbarat ihmal ve teröristlerin kanlı misyonu ile yapıldı kadar harekete geçmemesi ve bölgeden ayrıldı.

Taraf da Hantepe karakoluna Herons tarafından yakalanan yaklaşık teröristlerin birkaç görüntü yayınladı.

güvenlik güçlerinin istihbarat PKK teröristleri Hantepe karakoluna saldırı planlamakla aldı sonra resimlere göre, bir Heron bölgeye sevk edildi. 2 civarında 20 Temmuz'da, uçak bir terör örgütünün Fotoğraf çekimi alanında başlayan duyuyorum. Resimler hemen Yüksekova Tümen Birimine aktarıldı. Birim bölgeye yardım ve saldırı helikopterleri göndermek istendi. önce etrafında 02:30 olarak, PKK'lı teröristlerin karakola yaklaşan ve Herons devriye alan başlamış ilgili güvenlik birimlerine teröristlerin görüntüleri göndermek devam etti. Hiçbir yardım veya saldırı helikopteri zaman alan ulaştı.

Teröristler, Heron resimlere göre önce 02:34 at karakoluna düzenlediği ilk saldırı başlattı. Bir roket teröristler tarafından başlatılan, ancak hedefine özledim. A Heron görüntü daha sonra yedi PKK'lı teröristlerin bomba ve silahlarla karakola yaklaşan gösterdi iki dakika ele geçirdi.

02:39 teröristler önce de askerlerin gece seyretmek karakoluna ateş açmaya başladı. Ayrı bir Heron görüntü, bir terörist askerlere el bombası atma görülmektedir. el bombası patlama kaçtı Askerler dağınık ve sığınak aradı. Bununla birlikte, ikinci ve üçüncü el bombası patlama hedef alındı. tepeler Hantepe karakoluna çevreleyen PKK terör saklandığı başka Heron görüntüde askerlerin ateş görülür.

Hayır helikopter veya savaş uçağı sahne geldi. karakolda askerlerin tamamen kendi kaderine bırakılmıştır. Bu arada, Herons askerleri teröristlerin kurşunuyla görüntüleri ele geçirdi. Görüntüleri aynı anda Genelkurmay karargahı ve diğer güvenlik birimlerine aktarıldı. A Yakındaki bölünme birim yaklaşık 15 dakika Hantepe karakoluna bir yardım ve saldırı helikopteri göndermeniz gerekir gerekiyordu, ama hiçbiri bile fazla bir saat geçtikten olmasına rağmen geldi. 02:54 teröristler önce de geldi karakoluna 10 metre içinde. Bu arada, el bombası saldırıları ve silah askerler de azalmadan devam etti. İki asker daha teröristler tarafından anda öldürüldü. Kendine güvenen hiçbir askeri yardımı bölgeye ulaşacak, PKK'lı teröristlerin çevresinde herhangi bir canlı asker için, kontrol ve 03:16 de onlar saldırı mahallinden kaçan başladı duyuyorum.

Onlar Kuzey Irak için sol olarak güvenlik birimlerine görüntü aktarıldı, ama hala hiçbir eylemin Herons teröristlerin görüntülerini ele geçirdi. Helikopter ve savaş uçağı bölgede önce sadece 4 civarında ulaştı

Taraf göre, askeri yetkililer artık PKK teröristleri ve Hantepe karakoluna terörist saldırılara karşı askeri eylemsizliğin Heron görüntüleri araştırıyor. Bir askeri yüksek kim Taraf için gizli kalmak koşuluyla konuşan kadar neden hiçbir askeri yardım karakoluna açık Heron istihbarat rağmen gönderilen soruşturma Genelkurmay söyledi.

"Akıl beklenen bir PKK saldırısı konusunda alınan ve bir Heron bölgeye gönderildi. karakoluna] üzerinde saldırı [Heron ikinci tarafından ikinci, ama bir helikopter ya da savaşçı alana jetleri göndermek vermedi Heron görüntüleri izledim o [subayların] yakalandı. Askeri personel şimdi neden hiçbir yardım karakoluna sevk edildi araştırıyoruz. Biz kötü, ama hava söylendi görüntüler gökyüzü oldukça net bir zamanda olduğunu göstermektedir. Arkadaşlar [ordu subayları bölgedeki] hava üzerinde 'deyimi inanıyorum' bir girişim gerçeği örtbas oldu. görüntüleri, biz el bombası patlayan duman görebilirsiniz. Gökyüzü kadar duman için net ekran meydana çıkar, "subay günlük tarafından şeklindeki sözleri oldu.

Asker Yaralı: Geceleri Gediktepe hiçbir çoban gördüm

Bu arada, 19 Haziran tarihinde Şemdinli, Hakkari, ve Gediktepe bölgede ayrı bir PKK saldırısı kaçan bir askerin o gece General Gürbüz Kaya tarafından son sözlerini çelişir bölgede herhangi bir çoban görmedim söyledi Hakkari Tümen Komutanı.

Saldırıdan kısa bir süre sonra, komutanı güvenlik kameraları ama bireyler Şemdinli sınır birim yaklaşan görüntülerini ele geçiren yaptığı açıklamada, onlar kaçakçı ya çoban olduğuna inanıyordu zamanda.

PKK saldırı dokuz asker ve 16 diğer bölgede yaralı ölü bıraktı. "Ben bölgede fazla bir yıl süreyle görev yaptı. Geceleri sınır birim etrafında tek bir çoban görmedim. Çobanlar cesaret orada gece asmak zorunda değilsiniz, "Necati Yurt kaydetti. Yurt de Gediktepe sınır birim alanda planlı bir PKK saldırısı hakkında önceden, ama istihbarat aldıklarını güvenlik güçlerinin ne saldırı hedef gerekiyordu olduğunu bilmiyordum "dedi.

"Onlar daha tedbirleri alması gerekir. ... Her şey çok kolay oldu. Biz ne yapacağını bilmiyordu. Bir termal kameralar kontrol etmek için görevlendirildi dostlarım, of, şehit oldu. Biz hangi yöne teröristler gelen bilmiyordum. Her yeri cehenneme bir dakika içinde döndü. Tanrı bu cehennemden bizi kurtarmak için dua etti, "Yurt ekledi.

İKİ BAKAN İSTİFA YÖNÜNDE GÖRÜŞ BELİRTTİ.

Hukukçular Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay onların başarısızlığı 102 subay yakalama sağlamak için sonrasında istifa gerektiğini söylediler kime tutuklama emri bir İstanbul mahkemesi tarafından bir darbe soruşturması kapsamında Temmuz ayı sonlarında, terimi verildiği için Bu durumu "kabul edilemez."
10 Ağır Ceza Mahkemesi 23 Temmuz Sledgehammer eylem planı, bir yıkıcı komplo iddiasıyla namaz süresince zarar planlıyor Türk jetleri çökmesine ve büyük camilerin bomba dahil askeri içinde bir klik tarafından hazırlanan soruşturmasına 102 zanlıların tutuklanmasını emretti Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) sonunda hükümeti devirme umudu ile. -tutuklanmak üzere listedeki subaylar arasında iki eski kuvvet komutanlarının yanı sıra yaklaşık 30 muvazzaf generaller vardı.

Sledgehammer soruşturmada şüphelilerin hiçbiri yetkililere teslim olduğunu şimdiye kadar olsa bile en fazla 10 gün mahkemenin kararı bu yana geçen.

Yargıtay olarak eski bir savcı, Ahmet Gundel oradaki subayların onlar karşı sorumlu olduğu hükümeti devirmek için teşebbüs öneririz Sledgehammer durumda iddianamede yer alacak "dedi. "Bu rastgele iddiaları değildir. Bağımsız yargı bir iddianame bu ve mahkemeye sundu dedi. Mahkeme bu ve kanıt önemli ciddi bulundu. Yani, şüpheliler için tutuklama emri çıkardı. Bu içişleri ve savunma bakanları için gerekli devlet kendi yetersizlik atfederek olmadan istifa etmektir "Gundel önerdi.

polis ve Atalay karşı sorumlu olan jandarma şimdiye kadar tutuklama emri verildiğini kime ve Gönül için subay tutuklama, kendi payına bir şey yapmadım çünkü Atalay olduğu için istifa çağrıları nedeni, bu subayların görevden vermedi Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) kendisine verdiği yetkiyi kullanarak.

O bakan Gönül Reşat Petek, emekli savcı dan Sledgehammer olayda şüpheli olan TSK dan subayları işten değil işini yerine getirmezse, dikkat çeken Bunu sağlamak için başarısız dedi Gönül artık savunma dümen olmalı bakanlığı.

"Neden Gönül bu subayların görevden değil mi? Bu hiçbir cevabıdır. Gerçekten bu kritik duyuyorum. Gönül illegitimately bir terör örgütüne üyelik için ağır bir ömür boyu yüz TSK bu şüphelilerin işten değil davranmaktadır. Neden bu konuda bir risk almaz? onun sorumluluklarını yerine getiremez, neden istifa etmez? "Petek sordu.

Ayrıca bunun Gönül için büyük bir çelişki etrafında Orgeneral Saldıray Berk ile aynı masaya Yüksek Askeri Şura (YAS) toplantısında oturmak olacağını söyledi. Berk ayrıca Ergenekon üyelik için suçlanıyor.

işten çıkarmalar ve TSK personelinin promosyon karar verilir YAS toplantıda, Pazar günü-tutuklanmak üzere darbe generallerin gölgesi altında başladı.

"Bu bir genel için büyük bir çelişkidir kime bir kamu davası ve çevresinde aynı tablo YAS toplantıda oturup onu görevden başarısız bir bakan açılmıştı karşı. Bu yasalara karşı çalışır. Savunma bakanı uzun zaman önce böyle bir durumun ortaya çıkmasına engel olmalı, "Petek önerdi.

suçluların işlediği koruyan bir suç

Petek başarısızlık bu şüphelilerin yakalanması için onlara fırsat onlar işledikleri suç işlemek verdiğini belirtti. "77 şüphelinin aktif görev yapmaktadır. Olanlar korumak ve bu da suç zanlılarının gizleyebilirsiniz. Ben savcıların yakında korunması ve suçluların yataklık suçundan üzerine tutuklama emri yerine getirmediği askeri personel için bir dava olacağını düşünüyorum, "Petek dedi.

Ayrıca askeri şüphelilerin durumda olanların bugüne kadar yakalanamamış olmasından gösterildiği gibi yargı için Genelkurmay saygı sözcükleri sadece özünde olmadığını belirtti.

Güç hukuk devleti

Gundel sözlerine ekledi olarak başarısızlık yargı kararları yerine getirmek için kabul edilebilir bir demokrasi herhangi bir biçimde yok olduğunu söyledi: "Bu mümkün demokratik bir devletin askeri hizmet devam etmek için bu Sledgehammer durumda gibi ağır suçlamalarla yüzleşmek şüpheliler için asla. Bu olay dünyanın herhangi bir demokratik ülkede gerçekleşmiş olsaydı yalnız görevlerinden hizmet vermeye devam edelim, bu subayların derhal askeri kaldırılır olurdu. "

O aslında Türk demokrasisinin ve yargı gücünü onlar karşı sorumlu olduğu hükümeti devirmek için teşebbüs generallerin tutuklanması için yeterli değildi pişman oldum.

Sledgehammer planı bu yılın Ocak ve iddia edilen komplo içine girmiş kişilere karşı bir iddianame ortaya çıktı rağmen mahkeme tarafından 19 Temmuz tarihinde tüm muvazzaf subay planında belirtilen kabul edildi hala görevlerinden altındadır. Ancak, polis şefleri ve belediye başkanları dahil olmak üzere birçok devlet yetkilileri, görevlerinden güçlü kanıtlar sonra çıkarıldı onlara karşı yasadışı eylemler üzerine ortaya çıktı.