2 Kasım 2010 Salı

HAİTİ MAÇLARINDA ACAYİP BİR HOLİGANLIK SKANDALI BAŞ GÖSTERDİ YETKİLİLER SUSKUN.

PORT-AU-PRINCE, Haiti (AP) - A kolera görülen salgının daha 300 var öldürüldü fazla Haiti Amerika Birleşik Devletleri maçlar, suşların yaygın bulunan Güney Asya Önleme ve Merkezleri Hastalık Kontrol Pazartesi söyledi.
Ilgili

Haiti'de, Kolera yayılması Stem Rush (26 Ekim 2010)
Araştırmacılar Dr Christopher Braden, bir CDC epidemiyolojist göre, dünyanın diğer bölgelerinden ile karşılaştırıldı olabilir DNA kalıpları analiz ederek zorlanma tespit edilmiştir.

Bulgu, ne de kaynağını belirlemek değildir kolera olduğu ve nasıl açıklamak o - bir hastalık Haiti varolduğu teyit asla - aniden patlak merkezinde savunmasız ülkenin kırsal. Ama salgın 1990'larda Güney Amerikalı bir bağlantı için herhangi bir ortadan kaldırır bazı olasılıkları dahil.

Bulgu da bir inceleme yoğunlaştırır Birleşmiş Milletler Nehri Artibonite kolu için bir temel üzerine kurulmuştur. Kolera suyolu tespit edildiğini ve olguların çoğunun Artibonite içti var arasında yapılmış insan ve akıntı yaşıyor.

Haitians arasında Spekülasyon Haiti vardır geldi giderek odaklanan taban ve orada asker Nepal, kolera olduğu birliklerinin mevcut şarta endemik ve daha önce yaz Bu salgınlar gördüm. mikrobu ile enfekte Çoğu insan asla ama semptomlar üzerinde olabilir pass hala hastalık.

Cuma günü, göstericiler ağaç dalları sallayarak ve anti taşıyan yüzlerce-Birleşmiş Milletler afiş tabanının kapılarına Mirebalais birkaç mil merkezi yayla kenti yürüdü. "O ya da değil, onlar gitmeli gibi," onlar attılar.

Birleşmiş Milletler'in sanitasyon uygulamaları savundu ve baz enfeksiyon kaynağı olabileceğini yalanladı. Bir sözcü ajansı CDC'nin ilanından sonra Pazartesi günü konuyla baktığını söyledi.

Önümüzdeki haftalarda, tüm genom DNA dizi de dahil olmak üzere ek laboratuar testleri, ama yapılacaktır soruşturma yetkilileri bu tür testleri tamamen kolera Haiti girmiştir nasıl açıklamak asla unutmayın.

"Bizim öncelikli odak burada hayatlarını kurtarmak ve hastalığın yayılmasını kontrol ise," Dr Ürdün Tappero, ülkedeki CDC'nin kolera yanıt takım önde epidemiyolojist söyledi. "Biz enfeksiyöz ajanlar yeni ülkelere taşımak anlamak için de önemli olduğunu biliyoruz. Ancak, biz bu kolera zorlanma gerçek kökeni asla bilemezsiniz olabilir. "


B8 |
B10 |
B12 |
B14 |
B16 |
B18 |
B20 |
B22 |
B24 |

MERKEZİ İSTİHBARAT ÖRGÜTÜ CIA GİZLİLİK PROGRAMINI BİRAZ DAHA ESNETTİ

WASHINGTON - Merkezi İstihbarat Teşkilatı prosedürleri ajansı ihlal Perulu ormanda rutin olarak subaylar dahil bir misyon gizli counternarcotics, hatalar onların kadar kapak çalıştı ve 2001 yılında düşürüldü yanıltılmış Kongresi hemen yanlışlıkla sonra oldu uçak misyoner bir göre bir kabarma CIA iç raporu Pazartesi günü piyasaya sürdü.

CIA programı içinde gizliliği kaldırılmış 2008 raporuna göre John L. Helgerson, sonra ihmal ve yalancılıktan belgeleri bir kültür,'s müfettiş genel CIA Peru. Raporda ayrıca bilgi İstihbarat Komitesi Senato ve bir House Beyaz gelen uçak Downing ve 2001 gözden bir CIA desen CIA defans dahil tutmak sonuçlar.

ve onun küçük kızı misyoner Amerikalı bir öldürme 2001 bölüm, sonuçlanan, aşağı misyoner düzlem olarak bir uyuşturucu meydana geldiği CIA görevlileri misidentified kaçakçılık ateş Perulu askeri uçak ve sipariş. 's Misyoner kocası, oğulları ve pilot sağ kurtuldu. Raporun Parçaları Sayın Helgerson 2008 yılında serbest bırakıldıbilinen zaten sonuçların geniş, bu nedenle idi Peru soruşturma.

Ama tam 300 sayfalık bir rapor boyalar sorunlu gizli programın detaylı bir portre.

Rapor üst CIA görevlileri, onlar bir başka iyi işletilen programında bir anomali olarak Nisan 2001 bölüm canlandırdığı zaman Kongre üyeleri yanıltılmış olduğunu ve art arda Adalet Bakanlığı yetkilileri ile müdahale CIA avukatları halinde kovuşturma önlemek için sonucuna varılmıştır.

Raporda ayrıca casus teşkilatı uçak ve hükümet dava açmıştı yakınları olan Downing kurbanları arasında iç bulgular gizli olduğunu söyledi.

"ABD hükümeti misyoner shootdown aksi presidentially zorunlu prosedürlere uyulması olduğu bir programda bir sapma olduğunu CIA iddialarını dayalı kurbanlarına 8.000.000 $ ödenmiş" belirtildi.

CIA'nın counternarcotics Cumhurbaşkanı tarafından başlatılmıştır orman Peru Amazon derin tabanlı program Bill Clinton arazi için emir ile uçakları vermedi uygun olarak aşağı ya da ateş 1.994 yardımcı durdurmak yetkisi vardı Kuvvetleri Hava Perulu.

Sayın Helgerson soruşturma CIA görevlileri Nisan 2001 bölüm önce Peru'da uçak 14 Downings çoğunda belirlenmiş prosedürlere ihlal ettiğini buldu.

"CIA görevlileri biliyordu ve bu ihlallerin en bağışlanamaz," rapor "ihmali bir ortamda teşvik ve prosedürleri göz ardı." Okuma

2005 yılında Adalet Bakanlığı misyoner olaya dahil CIA görevlileri herhangi bir dava düşmüştür. Ancak 2008 genel müfettiş raporunda bazı CIA yetkilileri kasten federal müfettişler gelen durum hakkında bilgi tevkif olduğunu kanıtlar bulundu.

Dekan Boyd, bir Adalet Bakanlığı sözcüsü, bölüm madde bir soruşturma açıldı olup olmadığı konusunda yorum yapmaktan kaçındı.

Raporda, CIA memurlarının "başarısız bir politika gözden geçirilmesi ve Nisan 2001 shootdown engel olabilirdi elbette olası bir değişikliği engellemediği yeterli gözetim ve rapor ihlalleri sağlamaktır." Sonucuna

basın açıklaması Pazartesi CIA A söyledi Leon E. Panetta, casus teşkilatı müdürü, Aralık ayında emekli subay ve idari cezalar için 16 geçerli dışarı meted.

Açıklamada, Sayın Panetta casus teşkilatı şimdi "olduğunu söyledi ilerlemeye -. odaklanmış, her zaman olduğu gibi, Amerika güvende tutmak için güçlü, etkili istihbarat operasyonları yapılması konusunda"


B8 |
B10 |
B12 |
B14 |
B16 |
B18 |
B20 |
B22 |
B24 |

ABD CUMHURİYETÇİ SEÇMENLERİ OBAMANIN HATALARINI ÖDEMEK İSTEMEDİĞİNİ SÖYLÜYOR

ABD Cumhuriyetçi seçmenlerin Obama ödememek söylüyorlar


ABD Başkanı Barack Obama Chicago Midway Plaisance Park'ta Demokratik Ulusal Komite Hareketli Amerika Forward mitingde konuşuyor. iki gün ABD Kongresi'nin kontrolü için acı bir mücadele içinde sol ile, Pazar günü Cumhuriyetçiler onlar Başkanı Barack Obama ve onun politikalarının reddi olacağını söyledi bir smashing zafer başlı çıktı.

ülke genelinde Adaylar destek için hummalı bir son hamle başlattı ve Obama Amerikalılar oy başlamadan önce iki günlük bir kampanya en az 48 saat Demokratik katılım pompalamak için tasarlanmış salıncak sona erdi. "Bu seçim bu karmaşadan bizi lider vardır bu karmaşa ve politikaları bizi yok politikaları arasında bir seçim," Obama yaklaşık üçte ikisi dolu bir oditoryum Cleveland, Ohio, yaklaşık 8000 taraftar söyledi.

"2008 yılında değişim için mücadele herkesin 2010 oy kadar gösterirse, biz bu seçimi kazanacağız" dedi. hasta durumdaki ekonomiyi ve Obama ile seçmen hoşnutsuzluk körüklediği Cumhuriyetçilerin Temsilciler Meclisi'nin kontrolünü yeniden ele geçirmek için ve bugün büyük Senato kazanımlar elde bekleniyor.

Demokratlar Kaliforniya, Washington ve West Virginia gibi eyaletlerde birkaç sıkı Senato yarışında zaferler çekerek Senato'da dar bir çoğunluğu asmak istiyoruz. Cumhuriyetçi liderler sonuçlar ekonomik uyarıcı ve sağlık bakım gibi geniş girişimleri gibi pahalı hükümet programları içerir Obama'nın ekonomik liderlik, bir ret olacağını söyledi.

"Cumhuriyetçiler kazanırsa, o olacak budur - Obama'nın politikalarının reddi," Mississippi Valisi Haley Barbour, Cumhuriyet Yönetim Derneği Başkanı, "Basın tanışın." NBC's yaptığı açıklamada,

Sarah Palin, 2008 yılında Cumhuriyetçi başkan yardımcısı adayı, bugünkü oylama Obama bir mesaj göndermek istiyorsunuz "siyasi deprem" olacağını söyledi.

"Diyorlar gidiyoruz, 'Sen Başkan Obama, onu çarçur ettin. Fox News Pazar Biz ekonominin yeniden dünyaya kükreyen başlar emin yapma sözünü yerine getirmek için iki yıl verdi, '"görünmesini ise o seçmen dedi."

gündemde Gridlock

Cumhuriyetçi kontrol azından House sağlık faturası ve süresi dolan vergi indirimlerinin, iklim değişikliği ve göç gibi konularda beklemede üzerinde gridlock yenilenmiş bir maçın parçaları kaldırmak için çaba neden olabilir. Iki tarafın uzlaşma yeni bir dönem tahmin edildi. "Onlar bu haydut strateji, obstrüksiyon ve hayır demek sopa ile istiyorsanız, bir şey yapmak zor olacak," Dick Durbin, No 2 Senato Demokrat, CNN'in üzerinde Cumhuriyetçiler dedi Birliği Devleti. "


Demokratlar Kaliforniya, Washington ve West Virginia gibi eyaletlerde birkaç sıkı Senato yarışında zaferler çekerek Senato'da dar bir çoğunluğu asmak istiyoruz. Cumhuriyetçiler sonuçlar Obama'nın politikalarının bir ret olacağını söyledi

Tüm 435 House koltuk, 100 Senato 37 ve 37 50 eyalet valileri ofisleri bugünkü oylamaya kapmak için Facebook'a vardır. Cumhuriyetçiler House iktidarı ele geçirmek için 39 Demokrat koltuk almak gerekir ve 10 Senato almak. rekabetçi savaşlar 90'dan fazla Demokratik House koltuklar için azgın ile, bağımsız analistler House fazla 50 koltuk büyük Cumhuriyet kazanımları tahmin.

Bir Pew Araştırma Merkezi ankete bir Demokrat lehine yüzde 42 bir mahalle Cumhuriyetçi geri söyleyerek olası seçmenlerin yüzde 48'i ile, Cumhuriyetçilerin kongre tercihlerinde sağlam bir yol var gösterdi. İki hafta önce, Cumhuriyetçilerin yüzde 40 ila 50 oranında oldu. Senatoda Cumhuriyetçiler muhtemelen birlikte dize gerekir Kaliforniya, Washington, Nevada, Colorado, Pennsylvania, Illinois ve Batı Virginia altı yedi yakın yarış kazanan bir çoğunluk iddia.

Seçimlerin Senato yarışlarında hafif yol ile Washington'da Kaliforniya Batı Virginia Valisi Joe Manchin, Senatör Barbara Boxer ve Senatör Patty Murray, bütün demokratları gösteriyor.

Senato Demokrat lideri Harry Reid en yüksek profilli Senato yarışında Cumhuriyetçi Tea Party-favori Sharron Açısı onun umutsuz yeniden seçim mücadelesinde son anketlerde biraz yollar. Demokratlar Cumhuriyetçilerin Kongre'nin iki kanadında kontrolü yakaladı 1994 yılından bu yana gösteren partinin en kötü seçim ne olabilir olumlu bir tablo resmini yapmaya çalıştım.

"Bu değil 1994 ise," New Jersey, Senato Demokrat kampanya komitesi başkanı olan Senatör Robert Menendez ABC'nin yaptığı açıklamada, "Bu Hafta".

m1 |
m2 |
m3 |
m4 |
m5 |
m6 |
m7 |
m8 |
m9 |
m10 |
m11 |
m12 |
m13 |
m14 |
m15 |
m16 |
m17 |
m18 |
m19 |
m20 |
m21 |
m22 |
m23 |
m24 |

52 IRAKLI KİLİSE BASKININDA HAYATINI KAYBETTİ.

Türk yetkililerin terörist grup Taksim Meydanı'nda Pazar günü intihar saldırısında arkasında hangi anlamaya çalışıyorlar, İçişleri Bakanı Beşir Atalay da kesin bir sonuca varmak olarak da en kısa sürede saldırının dehaları ilan edeceğini söyledi.


Bugünün interaktif araç


Video Fotoğraf Ses

Yazıcıya Gönder Arkadaşıma Gönder

Post yorumlarınızı

Okuyun yorum




Atalay intihar saldırısı sonrası gelişmeleri görüşmek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü de dün İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin çapkın ile bir araya geldi Pazar sabahı yaralı 32 kişi. o binanın sol olarak bakan muhabirler tarafından sorularını yanıtladı. saldırı ile ilgili olarak şu anda herhangi bir tutuklu olduğunu belirterek, o acele yorum yapma hakkında bilgi veren kaçınılmalıdır. "Biz elimizde bazı bilgiler var. tam bir sonuca ulaşmak Biz en kısa zamanda sizinle paylaşacağım. Biz erken bilgi vermek istemiyorum. Seni saldırgan ve saldırının arkasında terör örgütü kimliğini öğrenmek istediğini biliyorum. Ben şimdilik bu konuda bir açıklama yapmayacağını olamaz "dedi.

Pazar sabahı bir saldırı 32 kişi yaralandı şüpheli bir intihar bombacısı İstanbul ana meydanında hedefli polis, yoğun bir ulaşım merkezi genellikle turistlerin ve alışveriş dolu ki. ağır yaralı çoğu polis vardı. O terörle mücadele ve istihbarat birimleri tarafından saldırı hakkında brifing olduğunu belirten Atalay yaralı durumu kritik değil "dedi. Atalay da patlamada ölen saldırganın ek olarak ikinci bir saldırgan olduğunu haberleri yalanladı. şüpheli intihar bombacısı fotoğraf saldırganın halkın kimliğini vermedi kim, dün polis tarafından basıldı.

Uluslararası toplum Taksim saldırıları kınadı

çeşitli yabancı ülkelerin liderleri, yaklaşık yarısı yaralı, polis memurları vardı 32 kişi, sol Taksim'de Cumartesi günkü intihar saldırısında kınayan mesajlar serbest edilmiş.

Uluslararası tepkiler saldırıyı kınadı şiddetle o Buzek söyledi Jerzy devam etmek pour üzerinde Cumhurbaşkanı Meclis intihar Avrupa saldırı olarak. "İstanbul'un merkezi bir savaş arenası değildir. Terörizm toplumun demokratik değerlere ve asla hakim karşısında demokratik "Buzek iddia etti. O siyasi veya dini belirtilen mücadele kendi içinde Türkiye her zaman arkasında Avrupa buna karşı mı terörizm, ayrılıkçı,. Arap Birliği başkanı, Amr Musa, kabul edilemez bu olduğunu söyleyerek kınadı saldırı. "Bu gibi eylemler başarısızlık olacaktır sona mahkum olmak her zaman ve neden hiç de sunacaktır," Mısır devlet televizyonu sözlerinde Moussa dedi. Devletler Pazar Birleşik da saldırıyı kınadı. "Bu şok edici bir suçtur Amerika Birleşik Devletleri halkının arkadaşlar bizim dayanışma standında, Türkiye'nin insan," Hillary Clinton, Dışişleri ABD Dışişleri tablosu yazılı söyledi bir. O da. Söyledi hızlı getirilen bu suçun failleri görmek için Washington'un umduğu adalet Ankara'ya destek ve teklif onun yardım ve hazır duruyordu İstanbul Today's Zaman

Hiçbir örgüt henüz saldırının sorumluluğunu üstlenen olmadı. Kürdistan İşçi Partisi'nin (PKK) yanı sıra diğer grupların hepsi geçmişte İstanbul'da bomba yola çıktık. Gözlemciler Pazar PKK tarafından açıklanan tek taraflı ateşkesin son günü olduğunu gözlemlemekteyiz. Bu arada, Fırat Haber Ajansı, PKK'nın sözcüsü, örgüt saldırının sorumluluğunu reddederek dün bildirdi. Fırat da PKK Türkiye'nin bir genel seçim yapacak 2011 yazında kadar tek taraflı ateşkes verdiğini bildirdi.

Ancak, saldırının PKK içinde bir grup iş olabilir iddia hala vardır. Türkiye'nin batısındaki Reuters'e verdiği demeçte, yüksek rütbeli bir güvenlik görevlisi "saldırı ve şimdiye kadar soruşturma yapılan ilerleme kullanılan teknikler PKK saldırısı, sorumlu olduğu yüzde 90 olasılık gösterir".

Subay, araştırmacılar saldırının solcuların işti küçük bir şans olduğunu inandığını belirtti, ancak "El Kaide ve diğer örgütler tarafından dışındadır." PKK hemen kabul etmedi ya da sorumluluğu reddederler. Ahmet Deniz, kuzey Irak'ta konuşlanmış PKK önderliği içinde üst düzey yetkilisi, bombalama için grup bağlama haberler üzerinde yorum yapmayı reddetti.

Patlamanın da solcu bir militan grubun 16 üye tutuklamalar ile çakıştı, Devrimci Halk Kurtuluş Partisi / 2001 yılında iki kişinin hayatını kaybettiği Taksim Meydanı yakınındaki bir intihar saldırısı yer aldı Cephesi (DHKP / C),. Kare, restoranlar, mağazalar ve oteller ile çevrili önemli bir turistik ve ulaşım ağı ve İstanbul'un kalbinde yer almaktadır. Bu Türk Cumhuriyeti'nin kurulması anısına 1928 yılında inşa edilmiş Cumhuriyet Anıtı, evler. saldırı am 10:40 civarında, günün erken saatlerinde gerçekleştirildiği gerçeği, ölüm ve yaralanmalara daha fazla engel olduğu düşünülmektedir. Pazar günkü saldırı üçüncü intihar bombalı saldırı polis hedefleyen son 11 yıl içinde Taksim sahnelendi. 1999 yılında bu tür bir saldırı ve 10 polis memuru yaralandı, 2001 yılında bir intihar bombacısı iki polis yaralandı 20 kişi öldü.

El Kaide intihar bombacıları 62 kişi yaralandı Yüzlerce ölü Kasım 2003 yılında İstanbul'da bir dizi saldırı gerçekleştirdi. Birkaç İslamcı militanlar geçen ay tutuklanmıştı. Ancak yetkililer bir İslamcı rol olasılığını küçümsedi. "Polis, PKK ve DHKP / C üzerinde duruluyor," Şamil Tayyar, Star gazetesindeki bir köşe yazarı "dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saldırı hakkında ulusal öfke ifade, şöyle dedi: "Bugün teröre karşı güçlü protesto günüdür."

Genelkurmay da dün yaptığı açıklamada saldırı çarptı. "Biz şiddetle masum sivilleri hedef iğrenç saldırının failleri kınıyoruz. Saldırı bir kez daha terörün kanlı yüzünü gösterdi. Kimse bu olayı terörizme karşı mücadelede bizim birliğimizi, bütünlüğümüzü pekiştirecek olacağı şüphesi olmasın "ifadesi yer aldı.


B8 |
B10 |
B12 |
B14 |
B16 |
B18 |
B20 |
B22 |
B24 |
B26 |

TAKSİMDE MEYDANA GELEN TERÖRİST EYLEMLERİ İLGİLİ MAKAMLAR İVEDİLİKLE ARAŞTIRIYOR.

Türk yetkililerin terörist grup Taksim Meydanı'nda Pazar günü intihar saldırısında arkasında hangi anlamaya çalışıyorlar, İçişleri Bakanı Beşir Atalay da kesin bir sonuca varmak olarak da en kısa sürede saldırının dehaları ilan edeceğini söyledi.


Atalay intihar saldırısı sonrası gelişmeleri görüşmek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü de dün İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin çapkın ile bir araya geldi Pazar sabahı yaralı 32 kişi. o binanın sol olarak bakan muhabirler tarafından sorularını yanıtladı. saldırı ile ilgili olarak şu anda herhangi bir tutuklu olduğunu belirterek, o acele yorum yapma hakkında bilgi veren kaçınılmalıdır. "Biz elimizde bazı bilgiler var. tam bir sonuca ulaşmak Biz en kısa zamanda sizinle paylaşacağım. Biz erken bilgi vermek istemiyorum. Seni saldırgan ve saldırının arkasında terör örgütü kimliğini öğrenmek istediğini biliyorum. Ben şimdilik bu konuda bir açıklama yapmayacağını olamaz "dedi.

Pazar sabahı bir saldırı 32 kişi yaralandı şüpheli bir intihar bombacısı İstanbul ana meydanında hedefli polis, yoğun bir ulaşım merkezi genellikle turistlerin ve alışveriş dolu ki. ağır yaralı çoğu polis vardı. O terörle mücadele ve istihbarat birimleri tarafından saldırı hakkında brifing olduğunu belirten Atalay yaralı durumu kritik değil "dedi. Atalay da patlamada ölen saldırganın ek olarak ikinci bir saldırgan olduğunu haberleri yalanladı. şüpheli intihar bombacısı fotoğraf saldırganın halkın kimliğini vermedi kim, dün polis tarafından basıldı.

Uluslararası toplum Taksim saldırıları kınadı

çeşitli yabancı ülkelerin liderleri, yaklaşık yarısı yaralı, polis memurları vardı 32 kişi, sol Taksim'de Cumartesi günkü intihar saldırısında kınayan mesajlar serbest edilmiş.

Uluslararası tepkiler saldırıyı kınadı şiddetle o Buzek söyledi Jerzy devam etmek pour üzerinde Cumhurbaşkanı Meclis intihar Avrupa saldırı olarak. "İstanbul'un merkezi bir savaş arenası değildir. Terörizm toplumun demokratik değerlere ve asla hakim karşısında demokratik "Buzek iddia etti. O siyasi veya dini belirtilen mücadele kendi içinde Türkiye her zaman arkasında Avrupa buna karşı mı terörizm, ayrılıkçı,. Arap Birliği başkanı, Amr Musa, kabul edilemez bu olduğunu söyleyerek kınadı saldırı. "Bu gibi eylemler başarısızlık olacaktır sona mahkum olmak her zaman ve neden hiç de sunacaktır," Mısır devlet televizyonu sözlerinde Moussa dedi. Devletler Pazar Birleşik da saldırıyı kınadı. "Bu şok edici bir suçtur Amerika Birleşik Devletleri halkının arkadaşlar bizim dayanışma standında, Türkiye'nin insan," Hillary Clinton, Dışişleri ABD Dışişleri tablosu yazılı söyledi bir. O da. Söyledi hızlı getirilen bu suçun failleri görmek için Washington'un umduğu adalet Ankara'ya destek ve teklif onun yardım ve hazır duruyordu İstanbul Today's Zaman

Hiçbir örgüt henüz saldırının sorumluluğunu üstlenen olmadı. Kürdistan İşçi Partisi'nin (PKK) yanı sıra diğer grupların hepsi geçmişte İstanbul'da bomba yola çıktık. Gözlemciler Pazar PKK tarafından açıklanan tek taraflı ateşkesin son günü olduğunu gözlemlemekteyiz. Bu arada, Fırat Haber Ajansı, PKK'nın sözcüsü, örgüt saldırının sorumluluğunu reddederek dün bildirdi. Fırat da PKK Türkiye'nin bir genel seçim yapacak 2011 yazında kadar tek taraflı ateşkes verdiğini bildirdi.

Ancak, saldırının PKK içinde bir grup iş olabilir iddia hala vardır. Türkiye'nin batısındaki Reuters'e verdiği demeçte, yüksek rütbeli bir güvenlik görevlisi "saldırı ve şimdiye kadar soruşturma yapılan ilerleme kullanılan teknikler PKK saldırısı, sorumlu olduğu yüzde 90 olasılık gösterir".

Subay, araştırmacılar saldırının solcuların işti küçük bir şans olduğunu inandığını belirtti, ancak "El Kaide ve diğer örgütler tarafından dışındadır." PKK hemen kabul etmedi ya da sorumluluğu reddederler. Ahmet Deniz, kuzey Irak'ta konuşlanmış PKK önderliği içinde üst düzey yetkilisi, bombalama için grup bağlama haberler üzerinde yorum yapmayı reddetti.

Patlamanın da solcu bir militan grubun 16 üye tutuklamalar ile çakıştı, Devrimci Halk Kurtuluş Partisi / 2001 yılında iki kişinin hayatını kaybettiği Taksim Meydanı yakınındaki bir intihar saldırısı yer aldı Cephesi (DHKP / C),. Kare, restoranlar, mağazalar ve oteller ile çevrili önemli bir turistik ve ulaşım ağı ve İstanbul'un kalbinde yer almaktadır. Bu Türk Cumhuriyeti'nin kurulması anısına 1928 yılında inşa edilmiş Cumhuriyet Anıtı, evler. saldırı am 10:40 civarında, günün erken saatlerinde gerçekleştirildiği gerçeği, ölüm ve yaralanmalara daha fazla engel olduğu düşünülmektedir. Pazar günkü saldırı üçüncü intihar bombalı saldırı polis hedefleyen son 11 yıl içinde Taksim sahnelendi. 1999 yılında bu tür bir saldırı ve 10 polis memuru yaralandı, 2001 yılında bir intihar bombacısı iki polis yaralandı 20 kişi öldü.

El Kaide intihar bombacıları 62 kişi yaralandı Yüzlerce ölü Kasım 2003 yılında İstanbul'da bir dizi saldırı gerçekleştirdi. Birkaç İslamcı militanlar geçen ay tutuklanmıştı. Ancak yetkililer bir İslamcı rol olasılığını küçümsedi. "Polis, PKK ve DHKP / C üzerinde duruluyor," Şamil Tayyar, Star gazetesindeki bir köşe yazarı "dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saldırı hakkında ulusal öfke ifade, şöyle dedi: "Bugün teröre karşı güçlü protesto günüdür."

Genelkurmay da dün yaptığı açıklamada saldırı çarptı. "Biz şiddetle masum sivilleri hedef iğrenç saldırının failleri kınıyoruz. Saldırı bir kez daha terörün kanlı yüzünü gösterdi. Kimse bu olayı terörizme karşı mücadelede bizim birliğimizi, bütünlüğümüzü pekiştirecek olacağı şüphesi olmasın "ifadesi yer aldı.

B8 |
B10 |
B12 |
B14 |
B16 |
B18 |
B20 |
B22 |
B24 |
B26 |