4 Ekim 2010 Pazartesi

ERDOĞAN AB İLE TERÖRE KARŞI İŞBİRLİĞİ YAPMA KARARI ALDI.

Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan Pazartesi günü Sofya'ya gelmesinin ardından, Bulgar meslektaşı Boyko Borisov tarafından memnuniyetle karşılandı. Erdoğan bir günlük resmi ziyarette bulunan. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, teröre karşı onun hükümeti ile işbirliği yapmadığı için ve 27 ülkeden oluşan bloğun, Türk katılım engel engelleri yükseltmek için bir kez daha Avrupa Birliği ülkeleri eleştirdi.

"Biz kararlılıkla bizim üyelik müzakerelerinin devam ediyor. Ama, ne yazık ki, hiçbir AB üyesi ülkenin Türkiye artık tedaviye tabi tutulmuştur. öncelikle AB uygulanan bu yana 50 yıl geçti ve o tarihten beri taktik geciktirerek karşı karşıya olan, "Erdoğan, Pazartesi günü Bulgaristan'a yaptığı ziyaret sırasında Sofya'da Bulgar meslektaşı Boyko Borisov ile düzenlediği ortak basın toplantısında söyledi.

Türkiye ama tam beş yıl önce AB ile katılım müzakerelerinin açılması müzakereler şimdiye kadar sadece bir bölüm üzerinde kapanmıştır. 35 fasıldan sekizi on Görüşmeleri 2006 Türkiye reddetmesi Kıbrıs Rum trafiğine liman ve havaalanlarını açmak nedeniyle AB tarafından askıya alınmıştı. Fransa, Türk katılım sadık bir rakip, aynı zamanda doğrudan katılım ile ilgili olduğunu söylüyor beş başlıkta müzakerelerin engelledi.

"Bazen biz bazen bir dönem başkanlığı, hiçbiri sırasında açılan bir veya iki bölüm bkz. Böylece biz zaman kaybetmeden devam, "Erdoğan" dedi. "AB genişleme lehine ise ve medeniyetler arasında bir uzlaşma istiyor, Türkiye'nin üyeliğine destek olmalıdır."

AB üyesi Bulgaristan'da Milliyetçi partiler Türkiye'nin üyeliğine karşı olan böyle bir parti zaten Türk üyeliği konusunda bir referandum talep 330.000 imza topladı. Bulgar yasalarının destekleyen 500.000 kişi olup olmadığını bir referandum zorunlu olduğunu söylüyorlar. sayısı 200.000 ve 500.000 arasında ise, meclis referandum çağrısı karar vermek konuda bir tartışma tutmak gerekir.

Borisov bir referandum olacaktır olup olmadığı sorusu Türkiye'nin üyelik müzakerelerinin tamamlandığında karar olacağını söyledi. O Türkiye bir "iyi komşu" oldu ve Bulgaristan, Türkiye'nin AB üyeliğine destek verdiğini söyledi.

basın toplantısında, Erdoğan da terörizme karşı işbirliği konusunda AB'nin eleştiri tekrarladı. "Ne yazık ki bazı ülkelerde barınma teröristlerin ya da mali yardım sağlamaktadır. Bu üzücü hiçbir zaman olmamalıdır "dedi.

AB, hem ABD ve Türkiye olarak, yasadışı Kürdistan İşçi Partisi (PKK) terör örgütü kabul ama Ankara'nın bazı üye devletler yaratma ve propagandası fonu konusunda, özellikle de faaliyetlerini frenlemek için yeterli önlemleri almazlarsa yakınıyor . PKK üyesi İadesi da sorunlu olan Türkiye tarafından aranıyor.

Erdoğan PKK'ya karşı çabalarını hızlandırmaya üye devletlerin çağırdı. AB'nin PKK'yı terör örgütü ilan etti: "Eğer [onlara karşı] sonra mücadele işbirliği içinde yapılmalıdır. Ne yazık ki, bu bazı AB ülkelerinde yapıyor gibi görünen değil, "başbakan, bazı AB ülkeleri Türkiye'nin gerekli tüm yasal belgeleri sundu rağmen PKK üyesi iade etmeyi reddedebilir ki ağlayıp, dedi.

Gaz Bulgaristan ve Türklerin hakları

onların görüşmelerde, Erdoğan ve Borisov ikili ilişkiler ve Bulgaristan Türk azınlığın durumu değerlendirdiler. "Bu Bulgaristan'daki Türk azınlık üyeleri ve kalkınma ve refah Bulgaristan eşit vatandaşlar olarak katkıda bulunduğunu böylece daha fazla Türkiye ve Bulgaristan arasındaki ilişkileri güçlendirmek bizim ortak arzusu ise," Erdoğan basın toplantısında söyledi.

Erdoğan Bulgaristan'da Müslümanlar için bir müftü bir iç sorunu seçim çağrısında bulundu ve bu anlaşmazlıklar olarak nasıl müftüleri yakında Borisov onun anlayış ve çalışmıyorum için ona teşekkür etmek liderliğindeki demokratik bir şekilde, çözülecektir seçilmelidir umudunu dile getirdi herhangi bir şekilde müdahale. Bir müftü seçimi konusu Nedim Gendzhev için halk tarafından seçilen Mustafa Hadji yerine yerini post atanmış bir Bulgar mahkemesi olarak son birkaç ay içinde bir sorun olmuştur, bir karar yaygın Bulgaristan Müslüman cemaati tarafından protesto etti.

İki başbakan, Türkiye üzerinden Avrupa'ya Hazar Denizi ve Doğu tedarikçilerden gaz transfer olacak Nabucco boru hattı, tartışılan ve Bulgaristan-Türkiye boru hattı bağlantısının yapımı. Yetkililer bu hattın Nabucco ilk operasyonel bölüm olma, 2014 yılına kadar hazır olacağını tahmin ediyoruz. Erdoğan Bulgaristan'a gaz tedarik Nabucco dışında göz altında da olduğunu söyledi.

ISAM BAŞKANI : AYASOFYA HAFTA İÇİ MÜSLÜMANLAR İÇİN HAFTA SONU HIRİSTİYANLAR İÇİN AÇIK OLSUN

ISAM başkanı: 'hafta içi Müslümanlara Açık Aya Sofya, Hıristiyanlar için Pazar günleri'


Profesör Mehmet Akif Aydın, İstanbul merkezli İslam Araştırmaları Merkezi Başkanı (İSAM) bir Müslüman olarak, o Aya Sofya kullarına kapalı görmek için rahatsız olduğunu söyledi. İstanbul merkezli İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM), Profesör Mehmet Akif Aydın, başkanı Aya Sofya (Hagia Sophia) Pazar günü Hıristiyanlar için hafta içi ve ibadet Müslüman açılacak önerdi. İstanbul'da eski bir Bizans kilisesi ve daha sonra Osmanlı cami, Ayasofya şu anda müze olarak hizmet vermektedir.



Aydın bir Müslüman olarak o Aya Sofya hala kullarına kapalı olduğunu görmek için rahatsız olduğunu söyledi. "Ben Türkiye'de geliştirmek umuyoruz Aya Sofya, de birlikte yaşama kültürünün devamı inanmak daha önemli ve bir müze olarak kalan daha kabul edilebilir. Ben bir cami haline, bir Müslüman olarak, bu istiyorum. Ama Aya Sofya o Pazar günü Hıristiyanlar için açılacak, sonra hafta içi kulları Müslüman açılacak gereken söz konusudur. Aya Sofya ibadet yeri olarak inşa edilmiştir. Bir kilise ve cami olarak hem fazla bin yıldır bu şekilde insanlar görev yaptı. O ne bir kilise, ne de şimdi bir camidir. Bu Ayasofya bir müze ve turizm merkezi haline geldiğini görmek beni rahatsız ediyor, "dedi Zaman Gazetesi ile özel bir röportaj ekledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Aya Sofya içinde kulları izin vermemesi için yurt dışında ve artan eleştiriler altında hem Türkiye olmuştur. Aydın da önerisini hayata ise Aya Sofya bir alanda arada dinlerin ilk örneği olarak ayakta söyledi.

"Ben Aya Sofya yerine laik bir müze diğerlerinden iki din için ibadet yeri olması için daha iyi olacağını düşünüyorum. biz yeniden ibadete neden açık Aya Sofya için Van'da bir kilise açabiliyorsanız? Bu arada Müslümanlar ve Hıristiyanlar için istekli katkı sağlayacak "dedi.

Van doğu ilinde Akdamar adasında Kutsal Haç Ermeni Kilisesi Eylül 19, 100 yıldır ilk kez tarihi bir servis ev sahipliği yaptı. Benzer şekilde, Trabzon Karadeniz kıyı ilinde Sümela Manastırı, tarihi bir kütle - cumhuriyetçi bir tarihte ilk - orta Ağustos ayında barış damgasını vurdu. Aydın din hizmeti için Akdamar yeniden açılması için yüksek övgü vardı.

"Ben yıkılmış ya da bir müze olarak kalması için bir cemaat olan bir kilise, ister hiç düşünmemiştim. Bu nedenle, dini hizmetler için Akdamar yeniden açılmasına son derece olumlu bir karar olduğuna inanıyorum. Bu Türkiye'nin yeniden tarihsel eğilim kazanıyor olduğunu göstermiştir. Bir kez daha diğer dinlerle bir arada yaşama kabul ediyor, "diye Akdamar kalıcı dini hizmetler için açık olabileceğini de sözlerine ekledi kaydetti. Akdamar hizmeti Türk makamları hizmet gün kilisenin üstüne bir haç dikmek için başarısız sonra ortaya çıkan bir haç, yerleşimi üzerinde bir tartışma yaşandı; çapraz Pazar günü kiliseye yüklü idi. Aydın milletler ve dinler arasında giderek büyüyen bir tolerans daha fazla yıl içinde gelip belirgin olacağı umudunu dile getirdi.

Yunan Seminary yeniden açılması, No engel

Heybeliada Rum Ortodoks Ruhban yeniden açılmalıdır olup olmadığı hakkında bir soruya yanıt olarak, Aydın dedi ki, "onun yeniden açılması için hiçbir engel yoktur." Semineri dini koymak Kanun kapsamında 1971 yılında yeni öğrenciler için kapatıldı devlet kontrolü altında ve askeri eğitim. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) yeniden seminer açmak için hükümete çağrıda bulunmaktadır artıyor.

Aydın'a göre, Türklerin cumhuriyet Hıristiyanlara karşı laik bir şekilde hareket etmedi, çünkü cumhuriyetin ilk yıllarında Hıristiyanlar ile birlikte yaşama kendi "kültür" kaybetti. "Bu anlamda, cumhuriyet onlara karşı biraz 'İslamcı' oldu" dedi. "Biz Türkiye'deki bütün çevreler, onları Müslüman olsun izin verirse diğer dinler ve inançlar bir arada öğrenebilir, gayrimüslimlere, Sünniler, Aleviler ve diğer dinlerin takipçileri, kendi inançları hakkında bilgi almak ve görüyorum ki her bir üyesi inanç grubu öğrenir ve korkular ve çekincesiz inancını yaşıyor, "Aydın ekledi.