9 Ağustos 2010 Pazartesi

YUNANLARIN GREV İKİLEMİ

Yunan ikilem: veya grev kurban etmek için mi?
Son yıllarda, grev ve yaygın politik protestolar neredeyse Yunanistan'ın ulusal spor haline gelmiştir. Ancak ülkenin en kötü mali krizinde ve tepki büyük grevler sonra, Yunanistan'ın grev kültürü devam edecek ya da sendikalar ve çıkar grupları toplumun geri kalanı ile acı hap paylaşmayı kabul eğer göreceğiz



AP foto
bir ilişki Bazen sonunda toplumlarda yeni bir dönemin başlangıcı oldu. Sadece zaman gösterecek eğer Yunanistan'da geçen hafta kriz kapılmış milletin siyasi protesto bu tür kamu kınama yol açacaktır sona eren kamyon sürücüleri tarafından felce uğratan grev.

Son birkaç on yıl içinde, politik protestolar ve grevler neredeyse Yunanistan'ın milli spor haline geldi. Graffiti sloganlar fotia tis trapezes "gibi anarşist gruplar tarafından duvarlara bina" (bankalar yanık), Türkiye'de hiç görülmemiş olan, koyun ne de diğer birçok Avrupa ülkesinde.

siyasi rejectionism Bu tür kökleri 1960'ların sonları ve 1970'lerin başında, Yunanistan ABD destekli cunta hükümetleri tarafından idare edildi gidin. Sonuç olarak, göstericiler ve grevci, Atina hükümetine karşı çeşitli gerekçelerle, genellikle derin bir nefret ve Amerika Birleşik Devletleri güvensizlik içinde birleştirilmiştir protesto etti.

geçen yılın sonlarında bu yana, Yunanistan tarihinin radikal tasarruf tedbirleri almaya - anlamlı kesim ücretleri de dahil olmak üzere Yorgo Papandreu'nun Sosyalist hükümeti zorla en kötü kamu borç kriz, kamu harcamaları mücadele ve vergi yükselterek muzdarip olmuştur - karşılığında 110 milyar Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu tarafından euro kurtarma.

Bu tür önlemlere Kamu tepki genellikle olumsuz olmuştur: Bir genel grev ve şiddetli protestolar hemen hemen tüm büyük şehirlerde Yunanistan genelinde Mayıs ayında, sık sık ekşi dönüm yapıldı. Zaman Yunanlıların yüz binlerce Atina'nın sokaklar, şüpheli bir anarşist grubu 5 Mayıs yürüyordu verdiği sözü tuttu ve bir banka şubesi yangın bombaları attı. Iki kadın, biri hamile ve bir erkek Boğulma çıkan zehirli gazlar öldü.

Bazı analistler bu üç kişi 5 Mayıs gösteri erken bir aşamasında öldürülen olmamıştı tavsiye ettiler, protestocular, belki çatışmalar için çok daha yüksek ölüm bilançosu ile önde gelen Yunan parlamentosu baskın olabilir.

Papandreu bir "canice hareket olarak," ama olayların 6 Mayıs planlanan kemer sıkma önlemleri desteklediğini milletvekilleri engel olmadı banka yanan nitelendirdi.

Kamyon sürücüleri grevi

5 Mayıs, yeni genel grev yana, ama yerini almıştır sporadik sektöre dayalı bir grev sayısı yapılmıştır. Bunların en kötüsü ise, Yunan kamyon sürücüleri binlerce hükümetin planları kısıtlayıcı yük sektöre açmak protesto geç Temmuz ve Ağustos ayı başlarında arasında bir hafta süreyle greve gitti.

Yunanistan'ın kazançlı turizm sektörü ve tarımsal işletmeler kötü, benzin ile neredeyse hiçbir yerde bulunmaz vuruldu. Turizm, 1 milyon kişi doğrudan veya dolaylı olarak istihdam Yunanistan'ın ulusal üretiminin beşte biri üretir.

Grevci aşağı ancak hükümetin polis eşliğinde protestolar ve bütünleme hastane, elektrik santralleri ve ana şehirlerde benzin istasyonları bypass askeri araçlar ve özel kamyonlar gönderdi destek verdi.

Bazı Yunanlılar için, kamyon sürücülerinin grevi çok fazlaydı.

"Yunanistan Ne yazık ki, orada ekonomik krizler ve diğer zorluklara karşısında henüz genel kamu dayanışma, çok küçük sektörlerde, bu durumda kamyoncu, sadece sınırlı yararları hakkında, büyük resmi ve iyi dinlenme olma unutarak bakımı ülkenin, "Manolis Vassiliades, bir otel çalışanı söyledi.

"Bu grev bizim çok yüksek ama maliyeti vardır kamyoncu kaygı hakkında o görünmüyor" dedi. iyi off eğer ülkenin geri kalanı kötü başarısız olamaz, çünkü "Bu uzun vadede kendi kendini yıkıcı politika vardır."

Kamyoncu, sadece kendi ekonomik çıkarlarını korumaya çalışmaktadırlar haklarını kullanılan söyleyerek katılmıyorum.

geleceğe bak

grev taze dalgaları sendikaların ve çıkar gruplarının toplumun geri kalanı ile acı hap paylaşmak için kabul ediyorum ekonomi veya tehdit durumunda kamyon sürücüleri 'grev sonrasında, bu belli değildir.

Zaten önümüzdeki sorun bazı işaretler vardır. devlet güç şirkette işçi planları kısmen şirketi özelleştirme üzerinde grev tehdit ediyorlar. Sendikalar da aşağı ince planlıyor mücadele ve çaba Yunanistan'ın büyük borç azaltmak için bir parçası olarak demiryolu ağı tasfiye kadar dişli vardır.

Sokaktaki Bazı insanlar da bekliyoruz hükümet tarafından yeni kemer sıkma tedbirleri durumunda sonbahar grev yeni bir dalga. Bu tür saldırıları gerçekten gerçekleşecek Ama net değildir ve onlar eğer, ne ölçüde onlar sakat ekonomisi.

geçen hafta sonlarında ekonomik durumu araştırdıktan sonra, Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu denetçiler Yunanistan hala kamu maliyesi kriz mücadelede geniş bir cephe üzerinde "önemli ilerleme" yapım rağmen önemli sorunlarla karşı karşıyadır "dedi.

Yunanistan Maliye Bakanı George Papaconstantinou 5 Ağustos, "ilk değerlendirme kesinlikle olumlu olduğunu söyleyerek denetim bulguları memnuniyetle karşıladı, kredinin ikinci ödeme sağlanır." O, AB ve IMF'den bir 9 milyar avroluk kredi ödeme atıfta bulundu fonlar gelecek ay başında nedeniyle

TÜRKİYE GENELİNDE HAVA MEVSİM NORMALLERİNİN ÜSTÜNDE SEYREDECEK.

Hava Türkiye genelinde mevsim norm yukarıda kalacak
Sıcaklıklar ülke genelinde mevsim norm bu hafta yukarıda 6-8 derece, güney, doğu ve orta bölgelerde özellikle edilecektir. AA Fotoğraf
sıcaklıklarda bazı bölgelerde 1 veya 2 derece bu hafta düşmesi bekleniyor olsa da mevsimlik normlarına daha sıcak, Türk Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü veya DMI, Radikal gazetesi için Pazartesi rapor doğrultusunda olacak.

Mehmet Çağlar, DMI genel direktörü sıcaklıklar ülke genelinde mevsimsel norm bu hafta yukarıda 6-8 derece güney, doğu ve santral alanlarda özellikle olacağını söyledi.

Sıcaklıklar Orta Anadolu'da bir kayıt haftasonu yüksek cıva Ankara'da 40,4 dereceye ulaştı olarak ulaştı. Bir önceki rekor 1987, sıcaklık 39 derece ölçüldü oldu.

Ancak Pazartesi günü, İstanbul yine şehirde Salı beklenen yağmur vardı. Yağışlı hava batı Ege ve Doğu Karadeniz bölgeleri içine Salı günü azalan etkisi bir alanda hareket etmesi bekleniyor.

Pazartesi günü İstanbul'da yağışlı hava rağmen, sıcaklığın yaklaşık 30 veya 32 santigrat derece ve 39 derece santigrat gibi şehrin yüksek nem nedeniyle hissettim kaldı. Uzmanlar, sıcak havalarda dikkatli önümüzdeki iki hafta boyunca İstanbul'da ikamet uyardı, haber sitesi NTV Pazartesi bildirildi. Sıcaklık 42 ve 44 arasında Celsius Antalya'da Pazartesi, deniz suyu sıcaklığı 29 derece idi tarihinde derece hissettim.

Salı günü Beklenen sıcaklıklar: İstanbul 33 derece; Ankara ve İzmir Ege ili 36 derece; Diyarbakır'ın güneydoğu ilinin 40 derece; Rize Karadeniz ili 33 derece.

Çarşamba günü, yağmur doğu Karadeniz bölgesinde devam ve beklenmektedir Türkiye'nin doğusunda Cuma yanı bekleniyor.

ESKİ RAKİPLER YENİ ORTAK OLDU.

Eski rakip, yeni ortaklar: Rusya ve Türkiye, Rusya Başbakanı Vladimir Putin ve Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, kişisel bir düzeyde, düzenli olarak bir araya iyi ilişkiler zevk bilinmektedir. Hürriyet fotoğrafı
Ne zaman Ankara ve Moskova, 1984 yılında ilk doğal gaz tedarik anlaşması imzaladı, Türkiye'de bazı enerji uzmanları, ülkenin satın sözü vardı tüm gaz tüketmek mümkün olmaz endişeleniyorum.

Bu korkular temelsiz, ama ispat hızla enerji aç Türkiye gibi aşırı bağımlılığı kaygıları yerini yanı sıra doğal gaz işbirliğini - ve rekabet - Rusya ile petrol hızlandırıldığını.

Türkiye'nin 1984 kararlılığını her yıl Sovyetler Birliği'nden gaz 6 milyar metreküp satın almak için Devlet Planlama Bölümü veya DPT, bir panik içinde bir enerji uzmanı koymak, bir arkadaşlarının hatırlıyordu. "O," Biz gaz için ödeme biz, "Hürriyet Daily News ve Ekonomik İnceleme söyledi eski DPT enerji uzmanı Yurdakul Yiğitgüden kullanarak olmayacak kadar sonuna kadar gidiyoruz" dedi.

Gaz 1987 yılında akan başladı. Ama yoksun bunun için kullanmak yerine, 1996 Türkiye'nin gaz ayrıca 8 milyar metreküp her yıl için ikinci bir anlaşma imzalamaya hazır oldu. "1990'ların başında, Rusya'ya daha fazla gaz bize satmak için sorup duruyordum," Yiğitgüden de eski bir Enerji Bakanlığı müsteşarı olduğunu söyledi. Artan talep ülkeler 1997 yılında, Karadeniz'in altından bir offshore boru hattı üzerinden daha fazla doğalgaz sağlamayı amaçlayan önemli Mavi Akım anlaşması imzalamak yol açtı.

"Mavi Akım Türkmenistan'dan doğal gaz boru hattı projesine Rusya'nın rekabetçi yanıt alınamadı. Bir yarış Türk pazarına yakalamak olduğunu, "Vladimir Socor, Washington kıdemli analisti, DC merkezli Jamestown Vakfı, Avrasya ve Çin üzerinde duruluyor" dedi. Anlaşmanın Türkiye için bir hataydı, Socor, eleştirme zamanı hükümetin avantajlı Türk tüketiciler için olacak bir anlaşmaya varamamıştı vardı yapılan yankılanan dedi. "Anlaşmanın şartları gizli tutuluyor ve bu, Türkiye'nin doğal gaz son derece yüksek fiyat ödenen bilinmektedir" Socor Daily News söyledi.

Bu tür anlaşmaların madde ile genel olarak kamuya değil, şartlar Türkiye ve Rusya tarafından çok spekülasyon konusu olduğunda anlaştı. "Bu ve bir önceki hükümetler müzakereleri sırasında Türkiye'nin çıkarlarını yeterince korumalı olmayan enerji çevreleri arasında genel kabul gören görüş ise," Necdet Pamir, Türk enerji uzmanı "dedi.

keşif yeni gaz ve eski Sovyet Cumhuriyetleri içinde petrol alanlarında Azerbaycan gibi yoğun olarak, bu yüzden Türkiye ve Rusya arasındaki rekabet yaptı - özellikle sonra Türkiye hissedarı yanı sıra British Petroleum ve Azeri şirketi SOCAR, ile oldu Bakü-Tiflis- Ceyhan, ya da BTC, boru hattı şirketi 2002 yılında kurulmuştur. Ceyhan'da, Türk Akdeniz, 1768 kilometre uzunluğundaki boru hattıyla ilgili Sonlandırılıyor 2005 yılında tamamlandı, petrol bir yıl sonra akmaya başladı. Türkiye'nin aspirasyon da bulunan tahriş açık bir işareti olarak enerji kaynakları için transit koridor olma, Rusya, BTC boru hattına soğuk omuz dönmüş, suyolu üzerinde tehlikeli tıkanıklık konusunda Türkiye'nin uyarılarına rağmen tanker, Boğazın aşağı petrol gemisi devam.

2009 yılında 51.422 tanker, Türk resmi istatistiklere göre İstanbul ve Çanakkale Boğazları taşınan. gemi Onsekiz yüzde petrol ve petrol ürünleri gibi, 144.700.000 ton ayarlamak için tehlikeli olabilecek malzeme taşıdı. Rusya ham yaklaşık dörtte Boğazlar'dan ihracat bilinmektedir.

Enerji çeşitliliği ve artan rekabet

kaygıları Türkiye'nin ve Rusya Avrupa'nın artan bağımlılığı hakkında monte gibi son on yıl içinde, Türkiye'nin daha fazla doğal gaz sevkıyatı için alternatif rota olarak kendi kendine yerini yollarını araştırmıştır.

bir girişim Rus gaz olan bağımlılığı azaltmak için, AB, Türkiye'nin Hazar ve Ortadoğu gaz rezervleri erişimde önemli bir bağlantı yapmak istiyor Nabucco boru hattı projesi, desteklemiştir. Boru hattı Baumgarten Avusturya'nın Türkiye'nin doğu sınırını bağlanacaktır - Orta Avrupa'nın en önemli gaz göbek - Bulgaristan üzerinden Romanya ve Macaristan. Planlanan 2014 yılında tamamlanması, 3300 kilometrelik boru hattı 31000000000 metreküp yıllık kapasitesine sahip olacak.

Projenin bir başka Moskova, Güney Akım projesi, Rusya ve Bulgaristan arasındaki planlı açık deniz boru hattı başlatarak yanıt verdi için tahriş edici olduğunu kanıtlamıştır.

"South Stream tam bir blöf olduğunu. Rusya'nın doğal gaz kaynakları bu boru hatları doldurmak zorundadır. Hiçbir özel gaz Güney Akımı için ayrılmış ise, "Socor Jamestown Vakfı, Rus proje yatırımcıların kafasında AB destekli boru hattı konusunda şüpheler tesisi amaçlanmaktadır inandığını söyledi. "South Stream Nabucco öldürmek için tasarlanmıştır" dedi.

Rus enerji devi Gazprom iddia yeterli gaz yok reddediyor.

Kooperatif çabalar, ancak rekabet ortamı rağmen devam ediyor. 6 Ağustos 2009 tarihinde Ankara'ya Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in ziyareti sırasında, Türkiye Gazprom izin fizibilite ve Karadeniz'in Türk kesiminde Güney Akımı için sismik çalışmalar yürütmek için verildi. , Nabucco özellikle taraftarları çok şaşırttı taşındı. Ama Türkiye kararı kısmen inancıyla Güney Akımı projesi yeterli finansman eksikliği nedeniyle hayata asla dayanıyordu.

İşte Türkiye'nin yeşil ışık başka bir motivasyon arkasındaydı. Karşılığında, Ankara nihayet Türkiye gibi önemli Boğaz trafiği tıkanıklıkların giderilmesi gördüğüne 555 kilometre uzunluğundaki Samsun-Ceyhan boru hattı projesi için petrol işlemek için Moskova var. Ne zaman, Ceyhan terminali ile Samsun Karadeniz liman petrol terminali bağlayacak boru hattı, Boğazlar'dan kadar yüzde 50 oranında tanker trafiğini azaltacaktır tamamladı. Proje ayrıca, Türkiye'nin umutlarına Ceyhan bir enerji merkezi yapmak için çok önemlidir.

Rusya'nın itirazı onu henüz Samsun-Ceyhan projesi imzalanmıştır henüz egemen konumu, nihai anlaşmayı baltaladığı gördüğü bir boru hattı için aşağı destek verdi bile. Bu nedenle bazı gözlemciler bunun Türkiye için erken Rusya için Mayıs ayında mürekkep bir anlaşma ilk Türk nükleer santral, hangi için tek teklif veren bir sözleşme oluşturmanıza yardımcı olduğunu söylüyorlar.

Bu anlaşmalar - boyunca Gazprom ve bir özel Türk şirketi 23 Türk şehirleri için doğalgaz dağıtım lisansı sahibi arasında birleşme ile - bir "al gülüm ver gülüm" paketinin bir parçası olduğunu söyleyen Pamir, Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi ve Üye o Türkiye'nin dış kaynaklara bağımlı hale diyor Ankara'nın enerji politikalarının sert eleştirmeni.

Türkiye şu anda doğal gaz ve petrol yaklaşık 92 yüzde, 2008 yılında petrol 44800000000 $ ödeyerek, petrol ürünleri, doğal gaz ve likit petrol gazı, bu Pamir sürdürülebilir olmadığını söyledi seviye 98 oranında ithalat.

"Devlet faydaları Rusya yanlısı iktidar partisinin olduğu bilinmektedir seçilmiş şirketleri ile anlaşmaları karşılığında verilir," Pamir Daily News söyledi.

Samsun-Ceyhan projesi, üst düzey yöneticiler, Meclis'te muhalefet partileri tarafından eleştirilen bir hareket arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu-in-law sayar bir şirkete verildi.

Pamir de, ülke hazır ya da rüzgar enerjisi gibi kömür güneş ve hidroelektrik enerji geliştirmek söyleyerek hükümetin hattı, Türkiye'nin yerli enerji kaynaklarından yoksun eleştirdi. Rusya'nın, Türk doğal gaz ithalatının üçte ikisini kaynakları ile enerji ilişkileri, Türkiye tehlikeli aşırı tek bir kaynağa bağımlı hale inanıyor.

"Bunlar Rusya'ya bağımlılığı söz Rusya'nın da Türkiye'ye bağımlı olduğunu anlamalıdır. Bu karşılıklı bağımlılık ise, "Sergei Komlev, Gazprom'un sözleşme yeniden yapılandırılması ve fiyat oluşumu müdürlüğü başkanı söyledi. "İlişkiler her iki tarafın da karşılıklı yarar geliştiriyorlar."

Komlev göre, sadece Türkiye için Rusya'dan gaz satın almak için doğaldır. "Coğrafya nedeniyle, en kolay yolu gaz almak için Rusya'dan," diye, bu doğalgaz anlaşmalarını ülkelerin toplam enerji işbirliğinin parçası ekleyerek Daily News söyledi. "Türkiye Gazprom en önemli müşteri olarak algılanmaktadır. Bu ikinci [en] müşteri hacmi açısından, "dedi.

Komlev da eleştiri, Rusya'nın siyasi bir araç olarak enerji kaynakları kullanan yalanlandı. "Bu intihar bize Türkiye'ye karşı siyasi bir araç olarak gaz kullanmak için olur," dedi. "Biz Türkiye'nin kaynaklarını çeşitlendirmek için çalışıyoruz karşı değiliz."

Gazprom CEO'su Alexei Miller, doğalgaz Türkiye'nin diğer sağlayıcılar - yani İran ve Azerbaycan göre - genellikle teslim yerine edemiyoruz hava şartları yüzünden vaat ediyor. "Her sene başka bir yıl için, Gazprom Türkiye'ye daha fazla gaz tedarik benim Türk meslektaşları - dan bizim resmi sözleşmelerde öngörülen idi daha fazla şükran not almak" dedi.

Ama talep güvenlik rakip arz güvenliğinin önem küresel ekonomik çalkantı nedeniyle başladığını, tüketici ülkelerin Türkiye gibi tedarikçi gözünde Rusya gibi etki kazanıyor. Bu değişen güç dinamik de yeni bir doğalgaz anlaşması için devam etmekte olan müzakerelerin 2011 yılında sona değiştirmek için sonucunu sway olabilir.

TÜRKİYE'NİN GLOBAL KÜLTÜRÜNDE DIŞA AÇILMA POLİTİKASI

Türk bayrağı Londra'daki Big Ben üzerinden bu fotoğraf montaj resmedilmiştir uçmaz. Ama yeni bir kültür merkezi şehir, birçok yurtdışında planlanan açık olarak ayarlanır. AFP foto
Bir enstitü bir 13. yüzyıl Türk şairi ve Sufi mistik Londra'da kökleri aşağı ayarı olacak sonra bir çaba, Türkiye'nin kültürel etkisinin eşdeğer kapsamı ile dış politika derinlemesine büyüyen maç bir parçası olarak adlandırılmıştır.

"Bizden önce, başka hiçbir örgüt yurtdışında Türk kültürünü teşvik edildi. British Council ile 70 yıl Türkiye'de kutluyor ederken sadece iki yaşında olan, "Profesör Ali Fuat Bilkan, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı, bir röportajda, Cuma Hürriyet Daily News ve Ekonomik İnceleme söyledi.

Bilkan o British Council, Almanya'nın Goethe Enstitüsü ve İspanyol Cervantes Enstitüsü, tüm bunların başarıyla ülkelerinin dil, kültür, terfi sahip bir Türkçe versiyonu olacak onun enstitü umduğunu söyledi sanat ve tarih yurtdışında.

"Bu artık mümkün diplomasi yürütmek için sadece resmi kalıpları içinde dışişleri bakanı başkanlığında] [. Kamu diplomasisi Türk tank TASAM Pazartesi günü Daily News söyledi düşünmek Türkiye'nin değişen yabancılara görüntü, "Muharrem Hilmi sunmak gereklidir.



Türk kültürü hakkında daha fazlası
UNESCO site olarak İstanbul'un kaderi hala belirsizliğini koruyor

"Bugünkü Türkiye 1980 ya da 1990'larda bir değildir. Orada girişimleri yurtdışında Türkiye'nin yeni bir resim çizmek için, "Hilmi dedi. "Resmi ve özel kuruluşların önemli bir boşluğu doldurabilir."

Son yıllarda, Türkiye'nin bir girişim "dış politikada stratejik derinlik yaratmak için bir parçası olarak bölgedeki diplomatik çabalarını genişletti, hamle ulusal havayolu Türk Hava Yolları, ya da THY tarafından ve Türk Radyo ve Televizyon uçuş ağını genişletmek yansıtılmış Corporation veya TRT, kendi yayın genişleyen Türkler Türkiye'nin dışında yaşayan ulaşabilirsiniz.

"Biz değil ama kültürel bir organizasyon siyasi. Ancak, göz yurtdışında merkezleri açılması, Türkiye'nin stratejik öncelikleri alıyor, "Bilkan Daily News söyledi.

Türkiye, Kasım ayında Londra'da, Türk Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün planlanan gezi ile işaretlenmiş olacak bir olay Yunus Emre Enstitüsü ofisi resmi açılışı, benzer girişimlerin arkasından Saraybosna'da merkezleri açmaya geldiğinde, Bosna, Tiran, Arnavutluk ; Berlin ve Köln, Almanya; Üsküp, Makedonya ve Astana, Kazakistan.

Yunus Emre Enstitüsü Moskova ve Şam, Ankara'nın siyasi çabaların politika komşuları "ile" sıfır problem parçası olarak Rusya ve Suriye ile daha yakın ilişkiler geliştirmeye paralel olarak önümüzdeki aylarda merkezleri açmayı planlıyor.

"Biz Ruslar proje hakkında konuşurken ve biz Şam'da bizim büyükelçilik tarafından 500 başvuru sahiplerinin Türk dili dersleri almak için bekleyen bilgi verildi," Bilkan dedi. "Türkiye artık bağlı belli bir yönde etmektir. Biz İngiltere ama aynı zamanda Rusya ve Suriye ile ittifak kurulması ile iyi ilişkiler geliştiriyor. Türkiye kendi alternatifler yaratıyor. "

enstitü açma fikri 2000'lerin Gül dışişleri bakanı olarak görev yapıyordu dayanıyor. sivil toplum kuruluşları ve işletmeler tarafından desteklenen, enstitü Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, hükümetin dış politikasının mimarı, mütevelli onun gemide ve denetim kurulu üzerinde muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi, ya da CHP üyesi var.

iktidar gücü olarak Adalet ve Kalkınma Partisi ya da AKP, enstitü yönetim kontrolünün ücretsiz döneminde kurulmuş olmasına rağmen, Bilkan, bunun için katkıda bulunurken diğer ülkelerde Türkçe dil kursları için talebi karşılamak amacı açıklayan dedi akademik bölümler Türkoloji uzmanlaşmış kurulması ve yeni Türkologlar eğitim.

Türkiye'de 'Güçlü ilgi UK'

Protokolü 27 Temmuz Yunus Emre Enstitüsü ve British Council arasında İngiliz hükümeti desteğini aldıktan sonra imzalanan Londra merkezi açmak için. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ilk geçen ay Türkiye'ye bir dönüm noktası ziyarette yaptığı İngiliz meslektaşı David Cameron, için fikir iletilecektir. Merkez Türk-İngiliz ilişkilerinde yeni bir "altın çağ" en son meyvesi olarak görülüyor.

"Biliyoruz orada büyüyen dünya profili nedeniyle İngiltere'de Türkiye'de de yoğun ilgi şimdi hem ekonomik hem de siyasi açıdan," British Council Türkiye Direktörü Jeff Streeter, Daily News söyledi.

"Bu da doğrudur ki, İngiltere'de Türkiye halkına anlayışı gelişmiş olması gerekiyor. İnsanlar Türkiye'nin çeşitliliğinin farkında değildir; modern ve antik kültürü dünyanın sunduğu yanı sıra o, hem de olması gerektiği bilinmiyor anlaşılmıştır değil, "Streeter dedi. "Bu nedenle, bu, sanırım, gerçek bir fırsat Türkiye'de bu anlayış artırmak için."

Yunus Emre Enstitüsü sadece yabancı ülkelerde Türk dil kursları vermeyecektir Türkiye'de de yabancı öğrencilere ev sahipliği burs.

"Biz Osmanlı tarihi ve Bursa'da kültür, Mevlana hakkında Konya'da onlara söyleyeceğim, Ankara'da Anıtkabir'i de Cumhuriyet tarihinin ve İstanbul'da kültür," Bilkan dedi. "Amaç, kültürünü canlı tutmak için de artırırken, kültürlerarası diyalog ve değişim."