5 Kasım 2010 Cuma

ABD ARA SEÇİMLERDE HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ YAHUDİ LOBİSİNİN İSTEKLERİ ÜZERİNE STRATEJİ GELİŞTİRDİ.

ABD ara seçimleri Türkiye için lobi dinamikleri sıfırlama

boyunları bükük Demokrat başkan ve muzaffer Cumhuriyet Evi lideri - Barack Obama (L) ve John Boehner (C) Amerika'nın bölünmüş hükümetinin iki yüzü vardır. Boehner, House hoparlör-in-bekleme, Türk diplomatlar ile iyi ilişkileri var. AP foto
Daha Cumhuriyetçi eğilimli Kongresi Türk-Amerikan ilişkilerinin geleceği açısından karışık bir nimet ABD'de Salı günü ara seçim getirdiği, diplomatlar ve analistler Perşembe söyledi.

"Biz sonunda Kaliforniyalı çete kurtuldu, ve o iyi," Türkiye'ye düşman olduğu bilinen, her iki Demokrat Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve Demokrat Howard Berman için kampanya kayıp, atıfta bulunarak, bir Türk diplomatı özel "dedi. California büyük bir Ermeni topluluğu vardır.

Pelosi Türk diplomatlar iyi çalışma ilişkileri var kime şimdiki Cumhuriyetçi azınlık lideri John Boehner, ona yazılan vazgeçmek olacaktır.

Berman, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Ermeni yanlısı başkanı, aynı zamanda bir Cumhuriyet, büyük olasılıkla Ileana Ros-Lehtinen tarafından değiştirilecektir.


Etnik Türkler ofis kazanmak
İki Türk-Amerikan Türk Koalisyonu ABD Siyasal Eylem Komitesi, veya TC-USA PAC göre, ofis için onların kampanyaları 2 Kasım tarihinde muzaffer edildi.

Kazananlar, Jay Karahan ve John Alpay, 2010 seçimlerinde ofis için çalışan beş Türk-Amerikalılar, iki, sivil aktivizm içinde Türk-Amerikan toplumu arasında bir genç ama ilgi temsil TC-USA PAC dedi.

Karahan yeniden Houston, Texas Harris County Ceza Mahkemesi 8 Başyargıç görevinden geniş bir farkla seçildi. Alpay, San Clemente, Kaliforniya'da bir avukat ve toplum aktivisti, Capistrano Unified School District, devletin en büyük ilçelerinden biri için Alan 3 Mutemet seçildi.

"Biz olağanüstü Yargıç Karahan ve John Alpay dün onların bileşenlerinin tarafından değerlendirildi ve nitelikleri bir kamu görevlisi olmak için gerekli olduğu tespit gurur duyuyoruz" Lincoln McCurdy, TC-ABD PAC sayman söyledi.

"Ama biz sadece tüm beş aday Amerikan sivil yaşamda Türk-Amerikan toplumunun varlığını artırmak için kampanyalar zaman ve para yatırım için gurur duyuyoruz. Bu ayar, Türk-Amerikan aktivizm için uzun bir yolculuğa ilk önemli adımı temsil ulusal ofisi, bir Türk-Amerikan nihai seçim aşamasında, "McCurdy dedi.

Salı günkü ara seçimlerde Temsilciler Meclisi, Kongre'nin alt kamara kontrolü yeniden ele muhalefet Cumhuriyetçilerle, Demokrat Başkan Barack Obama için büyük bir altüst dağıtılır gibi Türkiye'yi etkileyen değişiklikler, ülke genelinde trendi yansıyor. Demokratlar, ancak Senato, Kongre 'üst odasında kendi kontrol tutmayı başardı onların eskiden rahat çoğunluğu azaldı.

Türkiye için, ancak, sözde Ermeni lobisinin Kongre'nin her iki meclisinde de güçlü olmaya devam etmektedir. Örneğin, Illinois Cumhuriyet Temsilcisi Mark Kirk, Temsilciler Meclisi'nde "Ermeni Soykırımı" kararı lider sponsor kez Obama tarafından yapılan koltuk doldurma, Illinois ABD Senatosu yaptığı seçim teklifi kazandı.

Ayrıca Oldukça çekişmeli yarışta, Senato çoğunluk lideri Harry Reid, Nevada'da bir Demokrat, bir "Ermeni Soykırımı" kararı co-sponsor olarak aynı tasarıyı diğer co-sponsorları, Senatör Barbara Boxer, bir Demokrat yaptım, tekrar seçimleri kazandı california, ve Charles Schumer, New York'tan bir Demokrat.

Evi, tüm büyük Ermeni yanlısı milletvekilleri yeniden önceden tekrar çalıştırmak için kararını açıkladı George Radanovich, Kaliforniya'da bir Cumhuriyetçi, dışında, seçildi.

1990'lı yıllarda, Amerika Birleşik Devletleri ile ilgili Türk diplomatları bir sloganı vardı: "Demokrat başkanları ve Cumhuriyetçi Kongre," Cumhuriyetçiler daha az Türkiye'nin insan hakları tarihinin endişe beri.

Türkiye'deki durum ise, son 15 yıl içinde değişti. Türkiye bir zamanlar ABD'nin sadık bir müttefiki ise, artık kendi bağımsız dış politikalar ve girişimler, Orta Doğu, özellikle de İran ve Suriye ile hızla iyileşen ilişkiler ve İsrail ile kötüleşen ilişkiler de dahil olmak üzere sahiptir. Cumhuriyetçi Parti, özellikle böyle, pek çok ABD muhafazakarlar, Türkiye ile tedirgin oluyor gibi.

Topal-ördek oturumları

Yeni Kongre ve Salı 3 Ocak ofis alacak seçilecek şimdi ve Yeni Yıl arasında herhangi bir kongre oturumları "topal ördek" oturumları denir. iki önemli şeyin topal-ördek oturumları sırasında Türkiye için olabilirdi hafif bir şans var. İlk olarak, üç aydan fazla olmak üzere Ankara'daki bir ABD büyükelçisi olmuştur. Ankara, Frank Ricciardone, Obama'nın büyükelçilik adayı şimdiye kadar Kansas önde gelen Cumhuriyetçi Senatör Sam Brownback etkili Ricciardone adaylığını engelledi olarak Senato onay kazanmak için başarısız oldu.

Ricciardone en iyi Brownback onun veto kaldırıcı koşuluyla Kasım ayı ortasında başlayan Senato kör-topal oturumlarında teyit edilebilir. Brownback ve Salı günü Kansas valisi seçildi yılın sonunda yaptığı Senato iş bırakacak.

Böyle niyet belirtisi olmasına rağmen - - Brownback Ricciardone yaptığı tutmak kaldırmak olsaydı ve Senato Ricciardone doğruladı, ikincisi Ankara'da işini sürebilir. Ancak Brownsback ve onun veto asansör yoksa Kongre Ricciardone için oy vermez, Ankara elçisi koltuğuna yeni Kongre Ocak ayında toplanan en az kadar boş kalacaktır.

İkinci olarak, Türkiye de topal-ördek sezonunda Temsilciler Meclisi'nde bekleyen "Ermeni soykırımı" kararı üzerinde bir oy endişe duymaktadır.

Dışişleri House Komitesi dar ve Mart ayında "soykırım" tasarısı kabul çözünürlük House katta olası bir oy bekliyor. ABD Ermenileri, ama kör-topal bir oturum kararı bir oy arıyorlar Obama yönetiminin bu tasarıya karşı kararlı duruyor.

Birçok Cumhuriyetçiler sonuçta İran ve Türkiye ile İsrail arasındaki yeni düşmanca ilişki ile Ankara'nın yakınlaşması konusunda öfkeli, bu durumun devam etmesi halinde, Türkiye'ye karşı düşmanca hareket sürebilir.

Ayrıca, Ermeni yanlısı milletvekili topal-ördek oturumları sırasında bir "soykırım" kararı tasarıyı getirmeyi yoksa, onlar makul 3 Ocak sonra böyle bir tasarıyı reintroduce olabilir. Birçok Cumhuriyetçiler, Türkiye ile kızgın, bu senetler geri olabilir.


B7 |
B9 |
B11 |
B13 |
B15 |
B17 |
B19 |
B21 |
B23 |

ÖNDER SAV POSTASINDAN SONRA YİNE KILIÇDAROĞLUNUN LİDERLİĞİ TARTIŞMALI HAL ALDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav gölgesinde çalışmak için eleştirilere hedef olmuştur lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sav ile yaptığı ittifak sona erdi.


Bugünün interaktif araç


Video Fotoğraf Ses

Yazıcıya Gönder Arkadaşıma Gönder

Post yorumlarınızı

Okuyun yorum




Eski genel sekreteri bir video kaset skandalı sonrası uzun süre CHP lideri Deniz Baykal'ın istifası sonrasında CHP liderliği onu getirdim. Çarşamba günü sürpriz bir hamle ile partinin yapısından Sav etkisi, Kılıçdaroğlu hariç Sav ve ekibinin zayıf olurdu partinin yeni tüzük uygulanması üzerinde bir yarık ardından. Çok dolu Kılıçdaroğlu liderliği taşımak ve o CHP demokrasi, değişim ve halkın değerleri ile bağdaştırmak yapmak umuyoruz.
Çarşamba günü terimler Kılıçdaroğlu hamlesi parti yönetiminden Sav ve ekibinin dışlamak Bugün's Erhan Başyurt, "büyük," Kılıçdaroğlu, şimdi CHP'nin tek lideri olduğunu söyledi. Diyor ki CHP rakamlar Baykal yakın bir sonraki genel seçimlerin dün, CHP içinde Sav ve yardımcıları bugün aynı risk karşısında Meclis üyeliği için aday listesi dışında olma riski karşı karşıya olmadığı görüldü. "Kılıçdaroğlu liderliğinde hareket renkli bir resim ve bir şekilde yeni bir CHP oluşturdu. Şimdi söylenebilir tek bir şey var: CHP uygulamaya devam edin, "Başyurt diyor.

Kılıçdaroğlu ve ekibi ve herkese yabancılaştırıcı olmadan toplumun tüm segmentlerine hitap etmek ve böylece CHP güç taşımak mümkün olacak eğer statükoyu CHP içinde olup olmadığını Vatan Ruşen Çakır'ın soruları ve kırıktır. O Sav ve yardımcıları tarafından gösterilecek direnç görmek için bir ihtiyaç olduğu bu sorulara "evet" demek kolay olmadığını söylüyor. Kılıçdaroğlu, CHP içinde demokratik bir sistem çalışıyorsa Çakır diyor ki, o ve ekibi, kendilerine koltuk vazgeçmek zorunda kalacaktır, sözlerini yerine getirmedikleri takdirde iyi bir gün, ama parti bekliyor emin içindir. "CHP içinde statüko bozuldu ve hangi iyi bir şey, geri dönmek mümkün değildir," Çakır "diyor.

CHP içinde en son kriz okurken, Milliyet'in Aslı Aydıntaşbaş, ne de onu sıradan bir parti içi mücadele değil diyor tüzük üzerinde bir mücadele ve bunu ancak kaos olmadığını, Türkiye'nin gelecek iki karşıt vizyonları arasında şiddetli bir savaş. "Bir tarafta dünya, demokrasiye uzak kapalı olduğu yıllardır laiklik söylemi üzerinde sermayeye sahip, ancak her geçen gün daha küçük büyüdü Sav vizyonu, bir günü. O eski ve tarihin çöp kutusuna girmeye hak ediyor. diğer tarafta yeni bir sol söylem arar Kılıçdaroğlu, vizyonu, olduğu bir dünya ve kamuoyu ile entegre etmek için can atıyor ve o din, kamu ve değişim ile uzlaştırmak zorunda bilincindedir, "Aydıntaşbaş açıklıyor.


B7 |
B9 |
B11 |
B13 |
B15 |
B17 |
B19 |
B21 |
B23 |

KÜRT SORUNUN ÇÖZÜMÜ

Şimdi uzun bir süre için, konu Kürt konularda döndüğünde, Türkiye söylemleri arkasında gizli olduğu dış etkenlere karşı puan. Bu özel retorik göre, Kürtler aslında oldukça, ama onların Türk Cumhuriyeti vatandaşlığı ile mutluyuz gizli emperyalist emellerine Batı'da bazı ülkelerde, Kürt fraksiyonları karıştırmaya çalışırken yararlanma umuduyla Doğu destekleyen bazı ülkeler isyancı gruplar genel durumdan.


yaş ve eski koro tekrarı yıllar sonra, özellikle çok ironik de Böylece Nokta, şimdi kendimizi bulmak, aynı zamanda çok siyasi algı Türkiye'de nasıl değiştiğini bir işaretidir. Kürt meselesi için bir çözüm ulaşma Artık büyük çabalara büyük umutlar Doğu ve Batı hem de ülkeler arası işbirliği yardım fikir konuyor ile, dış politika alanında yaşanıyor. Dahası, artık iddialar ve suçlamalar ülkelerin bugünkü siyasi atmosferde sesli söyleniyor. Bu nedenle, Kürt sorunu bir dış olmanın bir iç sorunu olmaktan yayıldı olduğunu bir kabul görmek.
Bu çerçevede hükümetin stratejisi izole görmenin büyük amacı ile, kuşatma altındaki Kürdistan İşçi Partisi (PKK) yerleştirmektir. ABD'nin ve NATO'nun çabaları yoluyla silahsızlandırılması PKK ikna etmeye çalışıyor Suriye ve Irak gibi aktörler ile görüşmelerde sonuç umuyor süre daha izole ve belki de bu ülkelerde PKK sınırlı.

Bilindiği gibi, yıllardır Suriye özgürlük ve kalmak bile kendi topraklarında güzelleşmek örgüt veren, PKK'nın bir koruyucu olarak görev yaptı. Bu süre boyunca, PKK'nın Suriye şube daha büyük bir organizasyon içinde temsilcisi ağırlığı artmıştır. Ama şimdi Suriye ne beklendiğini, bu aynı kadro sevdiren yönelik çabalarını başlayan yardımcı olacaktır. Türkiye onu oluşumu ve korunması istikrarlı bir hükümetin Irak'taki gibi konular söz konusu olduğunda olabildiğince etkili olarak varlık uzak shying değil: Irak için olduğu gibi, Türkiye'de daha doğrudan işbirliği arıyor kiminle bir millettir. Amaç sadece orada kalmak için Irak'ta kalmak istiyorum PKK üyelerine sağlanan Irak'ta yeni bir kamp ve tesadüflerin eseridir. kim onları üçüncü bir ülkeye gitmek mümkün olabilmesi için de, Irak'ta kalmak istemeyenlere gelince, bazı Batılı ülkeler ile işbirliği olması gerekir.

Kağıt üzerinde bu strateji oldukça zeki görünüyor. Ayrıca komşu ülkelere sığınmışlardır PKK üyesi, iyi barışçıl faaliyetler içine organizasyon itebilir kendi geçim için yollar kadar açılması sahip değil. Buna paralel olarak, Türkiye'de sürmekte olan Kürt Topluluklar Birliği (PKK kentsel koludur KCK) işletme sayesinde, eğer PKK Türkiye'nin Kürt siyaseti üzerindeki kavrama kaybeder, bu mümkün gelen şiddet faktörü kaldırmak için yapabilir sorun ve dolayısıyla siyasi bir çözüm bulmak.

Ancak, bu stratejinin bir teorik düzeyde parlaklık olabilir iken, gerçek hayatta hiçbir yazışma bulunmuyor. siyaseti olarak Kürtler tarafından yorumlanır kuşatma altına yerleştirerek PKK izole etmek için "ortadan kaldırılması." Bir başka deyişle, Kürtlerin Türkiye'de değil gibi siyaset yapmasının yasaklanmasını değil, barış için siyasi rekabeti ortadan görmek algılıyorlar. Bu algı PKK kendi ayakları üzerinde kalmak görmek istediğiniz Kürtlerin destek bile olmayan PKK neden olur. Sonuçta, hakları konusunda devlet ile müzakerelere gereken varsa, o zaman PKK kartına tutmak istiyorum arzu edilir.

Kısacası, hükümet her şeye rağmen PKK, bu başarısızlığın, hem gerçek rekabet, görüş beri Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile ilgili gerçek diyalog getirmek için, bütün Kürtleri BDP / PKK etrafında toplanmaya teşvik eder. biz PKK büyümüştür veya yeni üye aldı hiçbir belirti varken, PKK'nın bütün Kürt siyaseti etrafında bir ruh gibi kendini sarılmış olduğunu ve onun psikolojik etkisi genişledi açıktır. Ve gücü bu özel tür PKK için meşruiyet yeni bir anlam yaratmak için çok yok. lideri Murat Karayılan gelen en son ifadeler baktığımızda, PKK günümüzde savaş ve barış hem konuları ele bir güçtür. Sonunda, biz, ama PKK'nın ortadan kaldırılması amaçlayan strateji başarılı olmayacağını tahmin edebilirsiniz bu dönemde iyi olan PKK daha huzurlu bir profil içine çekilir biri olabilir.

Şimdi her iki tarafın çok daha gerçekçi bir şekilde durumu kavramak gerekir. PKK onun anti-Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) görünüm ve barış her türlü getirmek olmayacağını anlamak gerekir iken Türkiye, PKK ile masaya oturma fikri idare edebilmek gerekir onun girişimleri bütün Kürtleri baskı. Kürt sorununa gerçek bir çözüm ve demokratik bir Türkiye'ye bağımlı olan tek siyasi parti gerçekten AK Parti, demokratik bir Türkiye üzerinde duruldu. Aynı şekilde, Kürt sorununa çözüm ve normalize Kürt siyaseti bağlı olduğunu arenada tek meşru aktör PKK'dır.

EBEVEYLERİNN EN BÜYÜK SORUNU EĞİTİM.

Sadece tekrar yeni bir yere yerleşme? Gurbetçi ebeveynler kendileri ve çocukları mutlu edecek ne kendi varsayımlarının gidelim edebiliyoruz zaman yurt dışında büyük bir deneyim olabilir.



Açık bir zihin ve değeri yerine ay kadar ilk çift özellikle sırasında, negatif olarak odaklanmak farklılıkları tutmak için gurbetçilerin ve aileleri için çok önemlidir. Deneyim ya birlikte yakın bir aile getirebilir ya da ayrı çizin.
Türkiye'de bir gurbetçi aile bana okuyucuları ile paylaşmak istiyorum geçenlerde bir mektup gönderdi. Benim cevap ben eğitim uzmanları ve ne önerirsiniz bazı arkadaşlardan almış nelerdir.

Sevgili Charlotte

biz bu kadar çocuk eğitimi hakkında düşünmeye fazla olacağını fark etmemiş yurtdışına taşımaya karar verdiğinde. Sadece burada şimdi çapraz kültürel yaşayan bir aile olarak bazı eğitim planlaması yapmak için ne kadar önemli olduğunu fark kısa bir süre edilerek.

Natalie, çok haklısın! Benim eğitimci arkadaşım bir süre pasaport kültürü olmayan bir kültürde yaşayan birçok ailenin bir çok geçiş yaşam yaşamak ki önce kitapçı barındırılan bir seminere dikkat çekti. Onlar, daha fazla seyahat etmeye yeni yerlere daha sık hamle yapmak ve mono-kültürel yaşayan ortalama bir ailenin daha kendi yaşam tarzı üzerinde daha fazla etkisi deneyim eğilimindedir. Bu geçiş yaşam tarzı çocukların eğitimi üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir. bir yedek plan B önleyebilir veya karar geçiş dönemlerinde yapma stresli hafifletmek, gitmeye hazır olan, iyi düşünülmüş plan A olması.

Seminerde uzman bir eğitim sizin felsefe dahil etmek önemlidir hakkındaydı, her çocuk için uzun vadeli hedefler, her çocuğun öğrenme tarzı bir anlayış, bir farkındalık her çocuğun potansiyel ve yetenek belirli alanlarda doğru eğildi ve faiz, ve her çocuk sizin belirlediğiniz hedeflere ulaşmak için sürebilir geçici bir akademik yolu ele alınması gerekebilir öğrenmek için bir çocuğun yeteneği zayıf bir farkındalık. HİSSE Eğitim Hizmetleri ve benzeri kuruluşlar ile çalışmak Arkadaşlarım bir ailenin planı formüle yardımcı olacak bilgiler ve kaynaklar ile anne sağlamak için mutluyuz.

Natalie de bu soruyu soruyorum: "Ne fark benim pasaport kültürde yaşarken daha çapraz kültürel yaşarken benim çocukların eğitimi evde yaşayabilirsiniz"

Natalie, eğitimci uzmanlar çapraz kültürel yeni kültür ve dil, izolasyon diğer ev eğitimciler, mevcut basılı kaynak eksikliği ve zaman yönetimi konularında bir nedeniyle izole ile ne ilgisi var yaşarken evin en sık sorunlar çocukların eğitimi olduğunu söylemek yoğun ve geçiş yaşam tarzı. Bu zorlukların hepsi iyi düşünülmüş yıllık plan alarak azaltılabilir bilerek her sorun ile ilgilenir. planının bir yıllık inceleme ayarlamaları gerektiği gibi yapılabilir ki önemlidir.

Natalie da binlerce ebeveyn sormak bir soru sorar: "Will iyi akademik gerçekleştirmek için Çocuğumun yeteneğini etkileyen ikinci bir dilde okula gidiyor?"

Yakın zamanda iki dillilik / çok dillilik üzerine bir seminer barındırılan ve sıcak bir konu buldu. seminer veliler itibaren ikinci bir dili öğrenme hem avantajları ve zorlukları vardır öğrendim.

Sunucuyu bu araştırma şu noktaları gösterir dikkat çekti: Öncelikle, maruz kalma diğer kültürler ve diller genellikle büyük fayda olduğu. Ikinci, çocuklar ve dengeli iki dilli (iki dilde de hemen hemen aynı işlevi mümkün) olmak yetişkin her iki dilde de fayda çarpılır deneyim. Ancak, bir meydan okuma bir gerçek iki dilli olmak beklenenden fazla uzun sürebilir olmasıdır. Bazı araştırmacılar bu akademik akıcı olmak çok 5-7 olarak yıllar sürebilir inanıyoruz. çocuklar genellikle konuşma sırasında 1-2 yıl sonra akıcı ses, onlar kültürel bilgi ve dil o dili anadili olarak konuşan var yılları sahip değil açıkları yaşamaya devam etmektedirler. Bu nedenle, daha sonra ilkokul yıllarında çocuk veya yaşlı bir süre ve amaç için değilse başka bir dilde tam zamanlı çalışmaya başlaması tavsiye edilmez. öğrenme güçlükleri tanısı olan öğrenciler aynı zamanda bir yüksek stres, ikinci dil akademik ortama giriş için tavsiye edilmez. Ancak, araştırma konuları öğrenme ile öğrenciler düşük stres ortamında ikinci bir dil öğrenme yararlanabilir olduğunu göstermektedir.

düşünmek için bir çok şey var.

B7 |
B9 |
B11 |
B13 |
B15 |
B17 |
B19 |
B21 |
B23 |