7 Ağustos 2010 Cumartesi

ORTADOĞUNUN GÜÇLÜ DEĞTEĞİ TÜRKİYE

Beyrut'a Suudi Kralı Abdullah ve Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile bir ziyaret, geçen hafta güçlü Türkiye tarafından desteklenen bir hareket, Orta Doğu makyaj kart güverte değişikliği sunulduğunda, ancak bu ziyaret açılacaktır eğer hala belirsizliğini koruyor Yeni barış ve istikrarın bölgedeki yol.
Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Süleyman ile Görüşmede Lübnan'da olağanüstü çabalar Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan tarafından uygulanan sonrasında kurulmuştur kırılgan istikrarı güçlendirmek için yaptı. Ziyaretin yararlı savaşın güçlü bir beklenti içinde azaltmak İsrailli bir provokasyon olarak algılandı İsrail-Lübnan sınırında kanlı çatışma bu hafta rağmen. olasılığı yüksek olmasa Bazı yorumcular bu ziyaret, bölgesel barış için küçük bir pencere açabilir, savunuyorlar. Diğer analistler Ancak, zirvenin başarısının uzun ömürlü olmayabilir altını çizer.
Türkiye bir garantör olarak

Lübnan, İsrail ile 2006 savaşında, çok kırılgan iç güç dengeleri üzerinde bir hükümet kurma konusunda çok zorluk vardı harap. Ülkenin yeni bir iç savaşın eşiğine gelen Hezbullah bir İran destekli paramiliter kuvvet özellikle sonra geldi Beyrut sokaklarında aldı.

Hüsnü Mahalli, Suriyeli bir gazetecinin, Türkiye'de esaslı, hatırlar gibi, Lübnan'da istikrarın sağlanması, Türkiye'nin katılımı 2006 savaş hemen sonra ve Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Geçici Gücü Lübnan (UNIFIL) katıldı başladı. Ankara Ekim 2007 ve Mayıs 2008 Lübnan cumhurbaşkanlığı krizi biten bir çok olumlu rol oynadı. Bu ülkede beraber Katar ve Suudi Arabistan ile bir hükümet kurulmasına yardımcı oldu.

"Ankara çok Lübnan'da sadece istikrarın sağlanması meşgul etmektedir, aynı zamanda Suudi Arabistan ve Suriye arasında düşmanlık gibi diğer inter-Arap çatışmaları, bir çözüm bulmada. Bu çabalar, Kral Abdullah ve Cumhurbaşkanı Esad sonucunda Türkiye, geniş anlamda bölgede istikrarı sağlamak için görev ziyaret ödemek başardık "diye Pazar's Zaman söyledi.

Ancak Uluslararası Kriz Grubu (ICG) dahil olmak üzere birçok analist bu günlerde, Lübnan'daki kırılgan istikrarı Özel Mahkemesi Lübnan, Lübnan Başbakanı ile 2005 suikast araştırmak kurmak olduğu için bir iddianame nedeniyle bir çatlak olasılığı söz Rafiq Hariri, şimdiki Başbakan Saad Hariri'nin babası.

Mahkeme Hezbullah için ana şüpheli olarak nokta olabilir. Ve eğer bu durumda, Lübnan hükümeti ve yeni bir iç savaşa başlayabilir çöküşü görülmektedir.

"Düşün Başbakanı Hariri. o da babasını öldürdü kurulmuş ise o bazı zorluklar Hezbullah ile işbirliği olacaktır. o dener Ama, eğer ülke kan gölüne girebilirsiniz Hezbullah üye tutuklama, "Mahalli dedi.

durum gergin, Türkiye güçlü bir Kral Abdullah ve Esad'ın ziyareti destek verdi. Mustafa Ellabbad, Al Sharq Merkezi Bölgesel ve Stratejik Araştırmalar Kahire'de müdürü, bu liderlerin ziyaret istikrarı için yararlı oldu Pazar's Zaman söyledi. Her ikisi de taraflara kısıtlanmış mesajlar verdi. Ona göre, bu ziyaret bölgede realignment bir göstergesidir.

"Suudiler bir şekilde Suriye Lübnan üzerinde ama karşılığında Şam bir söz olsun egemenliği farkında. Cumhurbaşkanı Esad ama Hezbullah ve İran ile ilişkileri kesmeyecek kendisi ve aralarındaki mesafe koyacağız "Ellabbad dedi.

Ona göre, Suudi Arabistan ve Suriye ve tabii ki Lübnan'daki iç istikrar arasında yeni istikrar Türkiye için yararlıdır. Bu yüzden Ankara, bu hamle destek olduğunu söyledi.

"Türkiye ideoloji ihraç değil ama istikrar ihraç etmektedir. bölgede istikrar varsa o bölgedeki etkisini uygulayabilir. Türkiye'de yoğun bir ülke değil, birçok şeyi başa vardır: AB, Orta Asya, Balkanlar, Kafkasya. Ayrıca arası Arap konularda çaba sarfetmek zorundadır. Ancak bölgedeki diğer ülkeler için önemli olduğunu, Türkiye'nin bir garantör ve yer almak hazır olarak bilinmesi, "dedi.

bölgesel savaş ihtimalini

Türk Dışişleri Bakanlığı Çarşamba günü bu yönde bir bildiri yayınladı ve Türkiye'nin her zaman bölgesel oyuncular bölgesel sorunların çözümleri ile gelmeleri teşvik etmiştir dikkat çekti. Beyrut üçlü toplantı, bu iyi bir örnektir.

Aynı açıklamada da bütün bölgenin ama Lübnan'da istikrarın öneminin altını çizdi da çatışmalarda iki Lübnanlı asker ve bir gazeteci de İsrailli bir askerin öldürülmesi ile sonuçlandı İsrail-Lübnan sınırında dikkat çekiyor.

"Türkiye ciddi Lübnan-İsrail sınırında istikrarsızlık böyle kritik ve hassas bir zamanda bir bütün olarak bölgede yol açabilecek çatışması ile ilgili olarak," Aynı beyanı altını çizdi.

Mahalli göre, bu çatışmada İsrail, bu yeni gelişmeler Beyrut ve Lübnan'da istikrar üçlü toplantı yaparak çıkarlarına hizmet olmayabilir getirdi düşünen bir provokasyon olduğunu.

Paul Salem, Carnegie Endowment Uluslararası Barış için Beyrut'ta de bir analist, o Qantara için "İran'ın yaptırım erken 2011 yılında meyvelerini yoksa yazdığı bir makalesinde işaret, İsrail ihtiyacı hareket hissediyorum olabilir. İran'ın nükleer tesisleri askeri saldırısı düzenledi Eğer Hizbullah olasılıkla aynı zamanda Hizbullah girişme olurdu fray ve İsrail katılacaktı. Alternatif olarak, İsrail için yakındaki bir misilleme kapasite İran soymaya Hizbullah karşı önleyici savaş başlatma olabilir. "

bunun için şans çok ince olmasına rağmen ve birçok sorun bağlıdır Ama, barış olasılığını ekarte etmez.

Salem telefon röportajda, Beyrut zirvesinde bir ölçüde başarılı ancak Türkiye bu gerginliği tekrar Hariri cinayeti Özel Mahkemesi Lübnan için de gelişmelere bağlı olarak devam ettirebilirsiniz Pazar's Zaman söyledi.

Ancak Alon Ben-Meir, New York Üniversitesi dahil olmak üzere bazı analistler, bu nispeten sakin durum bölgesel barış için bir yol açabileceğini düşünüyorum. Ona göre, Beyrut'taki zirvede Lübnan üzerinden Şam 'hakimiyet restore edilmiştir.

"Suriye kendi stratejik ve taktik nedenlerle, Cumhurbaşkanı Esad, Kral Abdullah ve Başbakan Hariri'nin Lübnan arasında yeni bildirilmemiş anlamak için İran ile ikili ilişkileri sürdürmek olasılığı iken Lübnan etkisi İran yörüngesinin dışında kalacağını oldu. Tahran'a mesaj çok açıktı: Suriye - Arap ülkeleri - desteğini bu yeni siyasal gerçekliği kabul etmeniz gerekir Lübnan ve hem İran'ın hem kendi proxy Hizbullah üzerindeki hegemonyasını devam edecektir "diye bir son makale ve altını çizer bu yazıyor "Lübnan'da bu yeni siyasi yapılandırma da doğru fiyata Suriye Arap dünyası ile kendini uyumlaştıracak için İran'ın emellerini bölgesel hegemonya olmaya künt öneriyor."

Birçok analist, bu "doğru fiyat" göre Golan Tepeleri'ni geri ve Türk meditasyon altında yapılmıştır ama sonu ne zaman İsrail'in 2009 arifesinde Gazze'nin saldırıya geldi üzerinden sürdürme görüşmeler olduğunu.

Ancak, Salem Suriye ile İsrail arasında müzakerelerin yeniden başlamak mümkün değildir Pazar's Zaman söyledi. Ona göre, Şam beklemek tercih edecek ve orada İsrail-Filistin yolda herhangi bir gelişme olup olmadığını görmek.

"Bu çok şey bağlıdır; Obama yönetiminin yeni bir paket hazırlıyor, ama kimse ne olduğunu bilmiyor. İsrail zaman ilgilenmeyen öncesinde Suriye yolda hareket olduğu için, ya "dedi ve başka bir engel Türkiye ile İsrail arasındaki durum olduğunu da sözlerine ekledi.

"Türkiye'nin Suriye ile İsrail arasında arabulucu oldu. durum önümüzdeki aylarda farklı olabilir ancak Ama ilişkiler flotilla şimdi sonra sorunlarla karşılaşmaktadır "dedi.

Türkiye ve İsrail, oran bu yana İsrail güçleri 31 Mayıs tarihinde uluslararası sularda bir küçük filo yelken kanlı bir interception dokuz Türkler öldürüldü. Gemiler Gazze'ye insani yardım taşıyorlardı. İsrail bu hafta sorunu haline uluslararası bir soruşturma için Türkiye'nin talebi reddetti kadar.

Ancak, Türk Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Görüş dergisi yaptığı son röportajda, aylık Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) tarafından yayınlanan, Türkiye, iddiaları atmadan İsrail ve Suriye arasındaki yakınlık müzakerelerin yeniden canlandırılması destekleyeceğini söyledi, Türkiye'nin eski müttefikleri olan "kayıp "Türkiye.

Orta Doğu'da bu hafta ve yeni fırsatlar getirebilir bir "kazan-kazan" tablosuna bütün bölge için durum kazanmak güverte ının, ama o, ve de hatta savaşların çatışmaların yeni çatışmalar getirebilir

TÜRK ASKERİNİ BESLEYEN EKONOMİK CANAVAR

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Türk siyasi arenada değil, sadece üzerinde kontrol ve nüfuz sahibi için, aynı zamanda devam ediyor Türk Silahlı Kuvvetleri Yardım Merkezi (OYAK), büyük bir sanayi holding haline geldi, ülke ekonomisini aracılığıyla.
Zaten onun şöhret ekonomisinde geniş kapsamlı bağlantıları ile dünyanın en ayrıcalıklı ordu gibi övünme, TSK 50000000000 $ tutarında ekonomik varlıkları komutları bir merkez çalışıyor. OYAK şimdi dev bir holding 60 şirket ve bağlı kuruluşları içeren haline geldi. içinde bu şirketlerin faaliyet alanları son derece çeşitli ve otomobil, çimento, demir ve çelik, finans, enerji, madencilik, zirai ilaç, gıda, inşaat, taşımacılık ve lojistik, özel güvenlik ve bilgi teknolojileri yer alıyor. OYAK hatta yurt dışında, Romanya, Kıbrıs ve İspanya'da iki şirket ve Hollanda çimento fabrikaları gibi yatırımları var.

Türk Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) son zamanlarda bir rapor "Askeri-Ekonomik Yapısı, Türkiye'de: Mevcut Durum, Sorunlar ve Çözümler" başlıklı açıklanan ne yapar saptar Türk askeri dünyanın başka ordular arasında eşsiz: "durumlarda zaman askeri onların ana fonksiyonu, ekonomik aktörler olarak, bu aracılığıyla ya da kurumsal yapının hareket hizmet onların hemen evrenin dışında, demokrasi için asgari şartları yerine getirilmediği adım. "

olağanüstü bir dönem, yani ürünü olarak, 1960 askeri darbesi, OYAK Yasası hâlâ Türkiye'nin tarihinin mevzuatın en yılmaz adet biridir. onların sosyal statü karşılık yaşam ile TSK mensuplarının sağlama ifade amacı ile kurulan OYAK, sadece gelecek için TSK üyelerinin endişelerini silmek değil aynı zamanda onları 49 yıldır ayrıcalıklı bir statü verildi.

Başlangıçta ek sosyal güvenlik yardımları ile TSK mensuplarının donatmak isteyen, OYAK üyelerine emeklilik aylığı bundan üç kat daha yüksektir verme yeteneğine sahip onun için kar amacı gütmeyen faaliyetleri devlet sayesinde tarafından verildi. Şimdi OYAK gerçekten bir ev "sloganını uygulayabilir, kendi üyeleri için bir araç".

OYAK gelir getirici başka şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), tüm Türk vatandaşlarının sosyal güvenlik işlerini yönetir yerleştirilmek olurdu onun tasarruf fonları ile Yatırım faaliyetleri ile ilgili kısıtlamalar muaf tutulur.

iştiraklerinin vergi ödemek iken, OYAK kendisi vergilerden muaftır. gelir, kurumlar, veraset ve intikal vergisi dahil OYAK'ın tam teşekküllü vergi muafiyeti (yanı sıra gelir damga vergisi) yasal koruma altına alınmıştır. üyelerin ücretlerinden Zorunlu kesintiler OYAK için ücretsiz olarak nakit sağlamak, sürekli tedarik olan finansal kriz zamanlarında en büyük gücü haline gelir.

OYAK da yerli ve yabancı iş grupları ile ortaklıklar çok sayıda kurarak büyük kazanç sağladı. OYAK'ın önemli ortaklıklar arasında STEAG-AG, Nuh Holding, Eti Holding, Halkbank, Sosyal Güvenlik Kurumu (SSK) (dönem Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu başını yaptı sırasında) vardır, Axa, Goodyear, Elf, Sabancı Holding, Koç Holding, Yaşar Holding, Gama, Yapı Kredi Bankası, Garanti Bankası, Kutlutaş Holding, Alarko, Cerrahoğulları, Ziraat Bankası, Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ve Petkim.

Dünyada tek

ordularının dünyanın birçok ülkesinde üniversiteler ile ortaklıklar rağmen, Türk durumda benzersiz düşünülebilir. OYAK gibi bir yardım merkezine sahip tek ordu her kuvvetleri komutanlığı kendi yardım kuruluşu Pakistan ordusu vardır.

İran'da, Devrim Muhafızları 50'den fazla şirket var, ama onlar aktif her ekonomik alanda değil.

Çin, Honduras, El Salvador, Ekvator, Şili, Bolivya, Kolombiya, Guatemala, Nikaragua, Endonezya, Tayland, Mısır, Pakistan ve Suriye orduları iktisadi teşebbüsleri olduğu bilinmektedir, ama bunların hiçbiri olarak OYAK olarak her yerde olduğu ekonomik alan.

En ayrıcalıklı kurum

OYAK, aynı yasanın askeri cunta tarafından hazırlanan içinde olan "bir idari ve mali açıdan bağımsız tüzel Savunma Bakanlığı ve özel hukuk hükümlerine tabi bağlı tanımlanan" ve bu üzerinde önemli yetkileri bahşettiği vardı. Aynı yasa tüm varlıklar, gelir ve örgüt iddiaları için hak ve yetkileri kamu malları bağlı hak kazanmak için ve suçluların benzer suçlamalarla kamu mallarının ihlal tarafından alınan tabidir sağlar. Böylece, OYAK Türkiye'de sadece özel sektör ve kamu sektörü yararları sahip tek örgüttür.

Üyelik OYAK ve organizasyon zorunlu şu anda yaklaşık 250.000 üyesi bulunmaktadır. idari yapısı, o temsilcileri 100 askeri sadece subay ve sadece dokuz sivil üyeleri olan bir 40 kişilik genel kurul için 50 kişilik bir yönetim kurulu vardır. kanununa göre yönetim yedi üyeli yönetim kurulu sadece üç üye uygulamada askeri personel, askeri olmasına karşın, dört sandalye kaplar. Bu kurul iki aktif görev ordu subayları içerir. Bir denetim kurulu 2001, özel bir denetim şirketi faaliyetlerine bir mali denetim sürdürmeye başlamıştır kadar OYAK'ın faaliyetleri nezaret.

TESEV raporuna göre, yıl sonu 2009 için rakamlar OYAK'ın toplam varlıklar olduğunu göstermektedir TL'lik 12676000, tüm OYAK şirketlerinin TL'ye ulaşmıştır kombine satış geliri 19100000000 ve toplam aktifler TL 28300000000. OYAK, Türkiye'nin en büyük beş işletme biridir. Örneğin, sermaye kazançları kendi oranı açısından, OYAK üçüncü Koç ve Sabancı 1990 yılında işletme ve sonra dördüncü sonra sırada Koç, Sabancı ve Çukurova 1996 yılında.

2000 yılında Koç Holding 11700000000 $ yıllık ciro, Sabancı tarafından 5600000000 $ ve OYAK de üçüncü sırada yer 4900000000 $ ile takip tepesinde durdu. OYAK CEO'su Coşkun Ulusoy, 2005 yılında OYAK Türkiye'nin en karlı holding duyurdu.

aşağıdaki gibi TESEV raporu OYAK hoşlanır ek ayrıcalıklar listeleri: "OYAK faydaları ekonomi üzerindeki ordunun siyasi etkisinin potansiyel yüksek darbe Özellikle. OYAK bu özel avantaj girmeyi kamuya ait işletmeler, kamu kurumları ve bundan sonra kamu ihale sözleşmeleri güvenli ve ne zaman kurulacak ortaklıklar sonucunda kamu kaynaklarını kullanarak bu iflas etmiş şirketleri teslim sahiptir. "

devlete başarısız şirketleri Satış

İki Türkiye Otomotiv Endüstrileri A.Ş. otomotiv şirketleri - başarısız teslim OYAK gerçeği ve Motorlu Araçlar Ticaret A.Ş., kriz 1980'li yılların başından beri olmuştu neredeyse iflas gitmişti - Ziraat Bankası, bir kamu bankası için bu özel avantaj OYAK'ın kullanımı en açık örneğidir. Benzer şekilde, Emlak Kredi Bankası, 1985 yılında mali kriz içinde Oyak-Kutlutaş Holding parçaları dört inşaat şirketleri, daha sonra hisselerini satın aldı.

Bir anlaşma SSK, şimdiki CHP lideri Kılıçdaroğlu tarafından anda başkanlığında, en büyük devlet tarafından OYAK verilen destekler olduğunu imzaladı. Bu anlaşmaya göre, SSK, 1995 yılında yüzde 25 Oyak İnşaat hisselerinin bir küçük ortağı oldu ve OYAK ve 2.554.000 $ ödemek için yüzde 1 indirim ile tüm SSK inşaat sözleşmelerinde Oyak İnşaat istihdam konusunda anlaştılar. dokuz SSK sözleşmeleri ödüllendirme ve ardından, o zaman TL'lik 17000000000000, Oyak İnşaat için yüklenici taşeron bir 23,24 oranında indirim dokuz proje teslim ve TL olağanüstü toplamı tutulur ek bir kar 2443000000000 gibi.

Bu 2001 krizi, bir mali kurtarma operasyonu sonrasında bankalara mali güçlük içinde kamu fonlarını kanala geliştirildi bilinmektedir ve Oyakbank devlet bu işlem sırasında özel lehine aldı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) bu kurtarma paketi, sadece bankaları toplam pazar payı sektöründe fazla yüzde 1 kontrol için uzun olduğuna karar verdim. Ama görünen o ki Oyakbank paketinden yararlanmak hakkına sahip değildi çıktı ve Oyakbank Sümerbank da dahil olmak üzere diğer dört başarısız bankalar ile birleştirildi, belirlenen eşiğin üzerinde pazar payını artırmaktır.

OYAK, özellikle 1990'lı yıllarda hızlanan özelleştirme çabalarının sayesinde büyük kazançlar kaydedildi. OYAK Sabancı ortaklık ile Oysa 1992 yılında özelleştirilen iki çimento fabrikası satın takım. Bugün dokuz çimento fabrikaları vardır.

2005 yılında OYAK ve en karlı büyük kamu sektörü şirketleri, Erdemir, Türkiye'nin satın aldı ve tek organizasyon olduğunu güvenli büyüme diğer büyük gruplar 1994, 1999 mali krizin birçok olay sırasında küçüldü ise 2001 ve 2008. TESEV raporu aşağıdaki gözlemler yapar:

"OYAK 1990 yılında büyümenin zirveye ulaşmıştır. karlılık OYAK'ın ortalama oran 1961 ve 1980 yılları arasında 16 adet iken, 100 birimlerine 1981 ve 2000 tarihleri arasında ve atladı sonra 165 birimlere döneminde 1990 den 2001 kadar fırladı. "

OYAK'ın emrinde milliyetçi retoriği

TESEV gözlemleri hakkında OYAK, özelleştirme ile ilgili kısıtlama olmaksızın hareket açıkça Türkiye'deki çarpık yapısını gösteriyor. "Bir çarpıcı örnek OYAK Erdemir'in satış, her ikisi de OYAK'ın yönetim ve kamuoyunun bu Erdemir'in stratejik olarak Türkiye'nin ulusal güvenliği için önemli bu nedenle ulusal sermaye sahiplerinin elinde özelleştirilen kalmalıdır olduğunu söylerler. Dolayısıyla, OYAK, Erdemir, çeşitli kurumlar, Maden Birliği [Maden-İş] ve medya TOBB arasında değişen satın coşkuyla. Neoliberal sermaye birikimi stratejileri, milliyetçi söylemler tarafından yakıt, OYAK 2003 kar toplam kar 40 OYAK iştirakleri tarafından kaydedilen eşit Türkiye'nin üçüncü en karlı kamu kurum, birine transfer sağlamak oldu "belirtildi.

Bunun milliyetçi söylem ve de-devletleştirme "Türkiye'nin mali sektörü" toplam heeding olmadan rağmen, OYAK Oyakbank, Hollandalı ING bankacılık grubu Sümerbank, OYAK için mükemmel bir pazarlık, bir hoşgeldin eklenmesi için güçlendirilmiş satılan bilinmektedir 2700000000 $.

AB OYAK'ın varlığından haberdar mı?

Hayret, tek bir AB ilerleme raporu OYAK, her ne kadar onlar kategorik olarak Türkiye'nin gerek askeri harcamaları denetim Sayıştay'ın tanıtmak işaret bahseder değil.

2005, bir AB'nin beş ana örgütlerinin, Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi, 222 kişilik bir komite işadamları çıkar grupları temsil eden işçiler, çiftçiler ve kooperatifler, taslak raporunda Avrupa Konseyi'nin Aralık ayında sunulacak işaret 2004 oturumu askeri harcamaları ve OYAK gözetimi reform acilen ihtiyacı olan konulardı. Ancak, OYAK ve daha sonra başkanı ve İstanbul Ticaret Odası (İTO), Hüsamettin Kavi, AB-Türkiye Karma İstişare Komitesi eşbaşkanlığını taslak rapordan OYAK kaldırılması için lobi sıfatıyla kullandı. Ayrıca, 2003 OYAK Emeklilik sağlanması, AB emeklilik fonlarının derneklerin bir federasyon için Avrupa Federasyonu üyesi beri. Başka hiçbir AB üyesi devlet OYAK gibi bir yapı müsamaha beraber, AB gerçeğini OYAK'ın varlığı demokratik gözetim ve Türkiye'deki askeri düzenlenmesi için bir meydan okuma olduğunu göz ardı. Fransız AXA Grubu ile OYAK'ın uzun soluklu ortaklıklar ne bu örgüt üzerindeki spot odaklanan gelen AB engeller olduğu iddia ediliyor.

Savunma sanayi

Savunma sanayi harcamalarının Türk askeri için ekonomik faaliyetlerin en büyük ikinci alan temsil eder. Bu alandaki harcamaların büyük çoğunluğu şirket ve Vakfın iştirakleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSKGV) güçlendirilmesi için yapılır. TSKGV bile akaryakıt istasyonu sahibi.

TSKGV's iştiraklerinin bir sektörün toplam gelirinin üçte. gelirinin yüzde 36 toplam TSKGV bağlı kuruluşları ve 31 oranında özel şirketler, yüzde 33 oranında kamu sektörü şirketleri tarafından oluşturulur. sektörün en büyük 10 gelirliler yarısı TSKGV bağlı kuruluşları bulunmaktadır. Vakfın iştirakleri arasında Aselsan, Aspilsan, Roketsan, Havelsan ve İşbir vardır. TEI, TAI, DİTAŞ, NETAŞ, Mercedes-Benz Türk A.Ş., HEAŞ, TAPASAN, TÜRKTIPSAN ve HTR A.Ş. Vakfın bağlı kuruluşları bulunmaktadır. Mikes A.Ş., EHSİM A.Ş. ESDAŞ A.Ş. ve STM A.Ş. dolaylı iştirakleri.

Vakıf 2008 yılında mali kaynaklar TL 22.000.000 aktarmak ve altı dışında 14, en büyük şirketleri TSKGV tarafından hisselerinin aşağıda yüzdeler: İşbir Elektrik (99,8 yüzde), Havelsan (98,9 yüzde) ile sahip TSKGV bağlı kuruluşları planlama oldu Aspilsan (97,7 yüzde), Aselsan (84,6 yüzde), TAI Tusaş (54,5 yüzde), Roketsan (35,5 yüzde), TAPASAN (yüzde 25), Türktıpsan (yüzde 20), DİTAŞ (yüzde 20), Netaş (yüzde 15), Mercedes -Benz Türk (yüzde 5), TEI Tusaş (yüzde 3), HEAŞ ve HTR Havelsan Teknoloji (2 yüzde).

Jandarma su ve yağ işinde

o İçişleri Bakanlığı'na bağlı olmasına rağmen, Jandarma Genel Komutanlığı birçok alanda ekonomik faaliyetlerin bir numarası vardır. Bu ekonomik faaliyetler, Jandarma Asayiş Vakfı (JAV) üzerinden yürütülen, savunma ve güvenlik, inşaat, gıda, temizlik malzemeleri dahil, telefon kartları, un tabanlı ürünler, sigorta, askeri nişan, işaret ve levhaları, hediyelik eşya mağazaları, sürüş ve güvenlik kursları, vb JAV Kızılcahamam, Ankara ili, iki benzin istasyonları ve online perakende mağaza iki doğal kaynak suyu tesisleri var.

TÜRKİYE'NİN İLK ÖZEL KÜRTÇE KANALI BİRLİĞİ ARTIRMAYI AMAÇLIYOR.

devlet Türk Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) İki yıl sonra, birlik artırılması amacı ile deneme yayınlarına başlamıştır tam zamanlı bir Kürt radyo istasyonu, Türkiye'nin ilk özel Kürtçe TV kanalı, Gaziantep merkezli Dünya TV başlattı Türkiye ve kardeşlik.
Dünya TV bir zaman Türkiye'nin çabalarını uzun zamandır devam eden Kürt sorunun çözümü için ivme kazandırdı gelir. Kürt dilinin kullanımı, Türkiye'nin 1980 askeri darbesinin ardından yasaklandı yıl 1991 kadar. Avrupa Birliği baskısıyla ülkedeki Kürt azınlık haklarını güçlendirmek için, TRT Kürtçe 2004 yılında yayın belgesel ve haber başladı ancak yaklaşık 30 sadece dakika her hafta. TRT 6 ise, günde 24 saat iki yıldır yayın yapıyor. Kürtçe yayın yapan bir TRT kanalı of adamanın Türkler ve Kürtler arasında birlik güçlendirmek olabilecek bir geç oldu, ama olumlu hareket olarak karşılandı.

"Beraber [Kürtler], ihtilaf tohumları şimdi varlık ekili ile yaşamış bu topraklarda. Ama bizim farklılıklara rağmen hep birlikte yaşadım. Biz pek çok ortak noktaları var. Farklı puan bizim hayatımıza renk katmak sadece bizim farklılıklar vardır. biz yayın yapacak programları ile, Kürt kültürünü teşvik edecek, ülkemizin değişik renklerin, dünyaya, Kürt halkının da dahil olmak üzere, "Remzi Ketenci, Dünya TV'nin genel müdürü Pazar's Zaman söyledi.

Dünya TV geçtiğimiz ay düzenlenen bir törenle Samanyolu Yayın Grubu Genel Müdürü Hidayet Karaca ve Gaziantep'te birçok önde gelen isimlerinden de katıldığı deneme yayınlarına başladı.

Ketenci Dünya TV hazırlıklarına Haziran 2009 yılında başladı ve o projede Temmuz Aynı yıl dahil olduğunu söylüyor. "Bizim deneme yayınlarına devam etmektedir. Biz İstanbul'da profesyonel bir seslendirme stüdyosu var. Zaten biz Kürtçe yayın yapacak, çizgi film ve TV dizisi belgesel dublaj tamamladınız. Biz en iyi yayını hedefliyoruz "diye kaydediyor.

Ketenci onların izleyicileri için Ramazan İslami kutsal ay boyunca sürpriz olduğunu söyledi. "Biz) Şanlıurfa Balıklı Göl's programların canlı iftar (iftar yemeği yayın yapacak. Balıklı Göl Eyüp Sultan Doğu olacaktır. batı illerinde yaşayanlar çoğunlukla Eyüp Sultan Camii, İstanbul'da gitmek istemesini Ramazan boyunca İstanbulluların] için Ramazan ayında en popüler mekan [. Biz Balıklı Göl için iftar için Doğu halkımıza davet ediyoruz. Ayrıca (pre-dawn yemek) Van programların Sahur var. Bizim izleyiciler yakında canlı haber programları görmek mümkün olacak "diye açıklıyor.

Balıklı Göl Müslümanlar için kutsal bir yerdir. İslami geleneğe göre, her iki havuz ve balık kökeni İbrahim Peygamber'in bağlanmıştır. Peygamber, yerel hükümdar Nemrut zulmünden karşı korkuluk, yakalandı Yakındaki kalenin zirvesine taşıdı ve büyük bir şenlik ateşi altında içine aşağı fırlattı. Tanrı araya ve suya alevler dönüp yanan balık oturum açar.

Dünya TV: TRT 6 kardeş

ne geribildirim tür kanal aldı Sorular, Ketenci şöyle diyor: "Biz ne yapıyorsun şeyin iyi olduğunun bilincindeyiz. Hatta geç oldu şeydir. Tabii ki, o kim her demokratik girişim de bu bir karşı çıkacağını karşı çıkıyorlar. Ama sağ görüşlü çevrelerden çok olumlu tepkiler alıyorsunuz. Adam bilinmeyen bir düşmandır. Birbirimize farklı kültürleri teşvik ederek bu suni çekişmeler ortadan kaldırmaya çalışıyoruz, "diye vurguluyor.

Hükümetin TRT 6 açarak kayda değer bir adım attı dikkat çeken Ketenci hükümet yetkilileri TRT 6 kız kardeşi olarak Dünya TV tarif açıkladı. "Temsilciler bölgedeki sivil toplum kuruluşlarının önde gelen de bize bizim girişimin çok önemli olduğunu vurgulayan onların mesajları teslim edilmesi. Yerliler de Dünya TV lansmanı ile mutluyuz. Onlar pek onların gözyaşları onlar Kürt Sırlar Dünyası '[Dünya onlar Türk yıllardır izliyorum Gizemler] TV serisi, of' versiyonu olarak adlandırılan görmek tutamaz "diyor.

o ki zorluklar yayın için yıllardır Kürt dilinin kullanımı beri var olan kısıtlamalar yeterli insan kaynakları ve maddi bulgu yüz kaçınılmazdır kabul eden Ketenci onlar bu engelleri aşmak söyledi. "Türkiye'de televizyon yayıncılığı uzun bir deneyime sahiptir. Ama Kürtçe yayın yapan böyle bir deneyimdir. Bu zorluklara rağmen, bu Önümüzde bizim heyecan avantajlarından yararlanarak, özel bir kanal olma ve en önemlisi hiçbir ayırım yapmadan Türkiye'de seven herkes çekin inanıyoruz "diye vurguluyor.

"Xêza Qederê" (Line of Destiny), "Nerina Dil" (Hearts Rhythm of), "Hevdîtına Mezın" (The Final Glance) ve "Cîhana Şiran" (Dünya Mysteries of) üzerinde yayın olacak TV dizileri arasında yer alıyor Dünya TV. kanal tarafından yayınlanan olacaktır belgeseller include "Eyne" (Ayna), bir seyahat programı Saim Orhan tarafından barındırılan ve "Mirovên Bîrdarî" (Anıtsal Personalities), burada Türk tarihi üzerine işaretleri bıraktı önde gelen isimlerinden hayatını vardır hikâye. Ayrıca TV genç dinleyiciler için hoş bir karikatür olacak. "Tarçın Û Hevalên Biz" (Tarçın ve arkadaşları) ile popüler karikatür "Caillou" Kürt çocuklar için sunulacaktır.

Pazar günkü Zaman, Dünya TV haber koordinatörü, Erhan Topal, onlar bölgenin gerçekleri insan tabanlı gazetecilik anlayışı ile ışık tutmaya çalışacağız "dedi Konuşma. Bölgede "Breaking gelişmeler, tabii ki, haber bülteninde bir yer olacak. Ama biz bu olayları genellemek olmaz. Ne yazık ki, bölgede gölgeleyebilir acı olayları kendi güzelliklerini. Biz bu güzellikleri altını çizmek için çalışacağız "dedi.

Geçen yıl hükümetleri öncesinde bu yana gerekli adımları Türkiye'nin on yıllardır süren Kürt sorunu, Türkiye'nin Güneydoğu adresi almak için yıl boyunca yoksulluk ve terörle mücadele ediyor başarısız oldu. İktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) geçen yaz Türkiye'deki Kürtlerin haklarını artırmak için Kürt girişim başlattı.

Topal yabancı haber da haber bültenlerinde sırasında sunulacak diyor. "Dünya TV haber masası aynı zamanda Kürt dilinin güzelliklerini faydalanmak çalışırken de," diye ekler ise yerli halk tarafından anlaşılabilir bir dil kullanmaya çalışırız.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDE DEMOKRATİKLEŞME ZEMİNİ KONTROL EDİLİYOR.

Türk Silahlı Kuvvetleri Demokratik kontrolü zemin kazanır
emredildi şüpheli generallerin bir arka plan karşı çıkar ve kendini savunma refleksleri kendi ordu hamle Türk hükümetinin kararlı ret devam eden bir soruşturmanın işareti olabilecek tutuklanmak üzere, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 'nin demokratik kontrolü sıkıca Türk siyasi manzara kendini yerleşim olabilir.
Bu yılki Yüksek Askeri Şura (YAS) toplantı güçlü sinyaller sivil otorite silahlı kuvvetlerin kontrolünü ele geçirmek için savaşı kazanan gönderilen en üst askeri pirinç ve hükümet arasındaki hesaplaşmaya. Kararlar geç Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayını izleyen 11 generallerin darbe planladığı promosyon inkar edildi şüphelenilen doğruladı duyurdu. Uzmanlar, devlet aktörleri arasında güç dengesinin sadece değil kazanan ancak kendisi askeri de içinde ülkedeki demokratik yönetişim savunuyorlar.

Emekli askeri yargıç Ümit Kardaş sivil-asker ilişkilerinde yeni peyzaj gecikmiş ve son gelişmeleri memnuniyetle karşıladığını söyledi. yüksek rütbeli subaylar için "için çok uzun, promosyonlar ve sonrası atamaları sadece üst düzey askerî pirinç için bir iş olarak algılanmıştır. Politikacılar ve yürütme bu süreçte müdahale asla. Bu tabii ki yanlış, "diye Pazar's Zaman söyledi. "Yasaya göre, hem Genelkurmay Başkanlığı ve kuvvet komutanlarının baş rızası ve iki başbakan ve cumhurbaşkanının imzası ile tayin edilmelidir."

üst düzey askerî pirinç 'randevu listesinde sonuçta sadece bir öneri ise resmi TSK politika ve Anayasa hükümetin atanması ve subayların terfi büyük bir rol verir. Fakat durum hiç gerçekte. Venedik Komisyonu, Avrupa Konseyi olan Türkiye'nin üye olduğu danışma organı, fiili durum oldukça Türkiye'de de jure bir farklı olduğunu söyleyerek onun 2007 raporunda bu kontrast kaydedildi. "Gerçekte, Türk Silahlı Kuvvetleri çok normal bir Batı demokrasisi de ötesinde bir siyasi özerklik ve etki zevk" raporu altını çizdi.

Raporda ayrıca bu Türk askeri askeri doktrin, eğitim, randevular ve promosyonları, silah üretim ve tedarik ve bütçe öncelikleri konusunda tam bir kurumsal özerkliğe sahip kaydetti. "Savunma bütçesi Parlamentosu'nun onayına tabi olmasına rağmen, her zaman alkışlarla herhangi bir gerçek tartışma olmadan kabul edildi." De sık sık iç ve dış politika konularında siyasi açıklamalar, bazen o sivil yetkililer ile çelişen yapmak komutanlarla eleştirdi.

"Ordunun özerklik Ancak, kurumsal özerklik sadece, ama sınırlı değildir aynı zamanda siyasi özerklik alanı uzanır. Böylece, Milli Güvenlik Konseyi [MGK] teorik ve anayasa sadece bir danışma organı, gerçekte ise önemli konulardan biri, bu ulusal güvenlik için önemli de dahil olmak üzere, en Konseyi tartışıldığı ve tavsiyelerini büyük siyasi ağırlığını taşıyan, " Venedik Komisyonu raporunu açıkladı.

Ayrım bulanık hale

de facto ve de jure hatları arasında ayrım giderek yeni gelişmeler ile bulanık, sivil otorite veren oluyor çok askeri konularda söz hak kazanmıştır. Gücü askeri tarafından MGK toplantıları yoluyla sarf nasılsa, kısıtlanacak ama yine de önemli. Onun sekreteryası bir sivil Büyükelçisi geçti. YAS toplantıda TSK gücü bu yıl hükümet tarafından ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan meydan ne o günün sonunda istediğini aldı.

Emekli Albay Mesut Ülker, Pazar günkü Zaman'a demokratikleşmenin de çabaları Türkiye'de YAS toplantısında showdown ile firma yer alıyor. "Yürütme organı Batı demokrasilerinde doğrultusunda askeri aygıtının dümen alıyor. daha fazla ihtiyaçları silahlı kuvvetlerin demokratik kontrolü sağlamak için yapılması gereken rağmen bu memnuniyet verici bir gelişmedir,, "diye, bu askeri hayır seçme ama demokrasi ve hukukun üstünlüğü üstünlüğünü kabul etmek zorunda tahmin söyledi. "Ben generallerin onlar boyunca siyasi vücut halkın seçtiği kararları ile gitmek zorunda fark düşünüyorum," Ülker ekledi.

Son tartışmaların merkezinde yer adam 1 Kolordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, Genelkurmay giden başkanı tarafından bir sonraki kara kuvvetleri komutanı olarak tavsiye edilmiştir, Orgeneral İlker Başbuğ olduğunu. Onun promosyon Başbakan Erdoğan tarafından gerekçesiyle iddia edilen bir komplo teorisi ve hükümete karşı karalama kampanyası yer aldı üzerinde veto edildi. Komplo geçen yıl bir whistleblower medya TSK açığa kendi propaganda kampanyasının bir parçası olarak "gerici olarak kategorize edilmiştir" tehlikeli "sivil gruplar," ayrılıkçı "," pro karşı 42 web siteleri kurmuş bir mektup göndererek keşfedildi -Adalet ve Kalkınma Partisi [AK Parti] "ve" anti-TSK. "

Silahlı kuvvetler aynı zamanda 400'den fazla Türkçe ve yabancı dilde web sitelerinin faaliyetleri izlenir. Plan Genelkurmay de albay bir dizi ve Üçüncü Bilgi Destek Birimi geliştirildi o sırada Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız ile koordineli olarak, subay göre. Başbuğ da bildirildi plan hakkında bilgi verildi. İlginçtir ki plan askeri tarafından teyit edildiği Brig. Gen Hıfzı Çubuklu, Genelkurmay hukuk danışmanı, bu web sitelerinin 2000 yılında Başbakanlık gelen direktifleri hükümet, eski Başbakan Bülent Ecevit altında bir koalisyon önderliğinde aşağıdaki kurulmuş duyurdu.

Başbakanlık sonradan Ancak, böyle bir direktif olduğunu duyurdu. Iddia web sitelerine daha sonra 2002 yılında da yanlış bazı olarak son 2009 olarak güncellendi bulundu olduğu ortaya çıktı deaktive edildi. Olarak, iddia edilen bu plan başbakan tarafından veto edildi işlenmiş ve promosyon kuvvetleri komutanı araziye reddedildi bir adam gibi. Bu hamle, sivil üstünlük olarak gözlemciler tarafından nihayet iddia varlık ve askeri güç pahasına zemin kazanıyor okundu.

Yumuşak bir geçiş olasılığı

Sorun, tabii ki, sepet herhangi bir yumurta kırmadan bu geçiş yapmak için nasıl merkezleri. Ülker üst pirinç söyleyerek ruh anlatıyor: "Onlar artık askeri gerçekleştirilen güvenlik meseleleri üzerine bu ülkede ve tekel bu rolleri askeri taktikler ve manevralar için alanında azalma olduğunu üzgün," dedi, "ekleyerek onlar isteksizce siyasi alana çekilerek vardır ama her adımda bir kavgaya karşı koymadan Kısaca. "

Bu beklenmedik Ancak, askeri talepleri, politika önerileri ve siyasi konularda uyarı veren yasal, tarihsel ve yapısal araçlar, ayrıcalıklı konumunu korumak için kullandı düşünüyor değildir. Uzun Parlamento içinde ve halk arasında kendi politikalarını geliştirmek ince mekanizmaları gördü. Türkiye'de resmi bir aday Avrupa Birliği ülke olduktan sonra Ama yetkileri önemli ölçüde kısıtlandığını. Türk siyaseti üzerindeki TSK ve nüfuzu kötüye AB ilerleme ana eleştiri oldu her yıl düzenlenen raporlar ve hükümet yasal girişimler üzerindeki etkisini azaltmak için hareket için baskı vardı.

Hükümet, büyük bir anayasa reformuyla ilgili askeri 1982 Anayasası değiştirmek başlattı. Paket değişiklikleri ölçüde ordunun yetkilerini azaltmak için gerektirir ve kovuşturma 1980 darbe liderleri için gelen anayasal dokunulmazlık sona erer. Askeri mahkemelerin yargı disiplin sorunları gibi askeri konularda ve sınırlı olacak ve tüm diğerleri sivil mahkemelerde yargılanacak. Değişiklikler de davacı ve daha önce öngörülen hiçbir zaman olduğu gibi en iyi pirinç çalışmakla yasallığı açıklık askeri-Anayasa hazırladı. Reformlar 12 Eylül tarihinde yaklaşan bir ulusal referandumda dışarı oy olacak.

"Biz ilk ülke [a askeri hazırlanan anayasa] ile AB'ye katılım denemek için değildir. İspanya, Portekiz ve Yunanistan her üyelik için uygulanmış, ancak üyelik sonra da sivil olanları kendi anayasalarına değiştirildi hızlandırdı süreçleri, "Egemen Bağış, AB müzakerelerinin Türkiye'nin baş müzakerecisi dedi. "Bizim gerçek AB sürecinde ciddi olarak 12 Eylül tarihinde başlayacak. Bu bir dönüm noktası sadece Türkiye için değil, aynı zamanda bizim AB süreci olacaktır. "

daha iddialı sivil otorite ve askeri ve sivil çevreler arasında daha az sürtünme için talep arasındaki denge nasıl ikilem mevcut hükümet için zor bir olmak kanıtlamaktadır. YAS toplantısında son hesaplaşmaya yanı sıra aktif görev deneme ve emekli subaylar üzerinden takip eden gerginlik, hükümetin bu askeri gücün sivil otoritenin demokratik kontrol sunar sağlamak için bazı yumurta kırmak gösterir.

Larry Diamond ve kitabında Marc F. Plattner nokta dışında "Sivil-Asker İlişkileri ve Demokrasi", Johns Hopkins University Press tarafından yayınlanan, ikilem açıktır gibi. "Bir yandan, sivil üstünlük askeri imtiyazlarını azaltmaya gerektirir ve çok dar, savunma profesyonel misyon merkezli askeri kısıtlayarak. Öte yandan, siyasi istikrar minimumda sivil-asker çatışması tutmak gerekir. askeri imtiyazlarını ve güç azalması hemen hemen her zaman sivil ve askeri yetkililer arasında çatışma üreten bu nedenle zor aynı anda hem bu hedefleri maksimize etmektir. "

Artık için hükümetin üst pirinç ile artan çatışmalar riski sivil otoritenin üstünlüğünü sağlamak için gözle görünür.

TÜRK FİLMİ ALTIN LEOPAR ÖDÜLÜ DAĞITILIYOR.

Son dört yıl içinde, Türk sinema Locarno Film Festivali, prestijli Altın Leopar dahil olmak üzere, nadiren de olsa ev ödül getirdi. festival başladı gibi, Türk yönetmenleri tanıma gibi, Tayfun Pirselimoğlu's 'Sac' büyük ödülü ve Özlem Sulak's '12 Eylül 'festivalin belgesel programına dahil olduğu için yarışıyor yarışıyor
Locarno Uluslararası Film Festivali İsviçre'de bu Cannes'da gibi ağır festivalleri arasında olmayabilir, Berlin ve Venedik, ama kesinlikle bir festival dünya sinemasının en gelecek vaadeden isimleri öğrenmek için takip etmektir. Bu yılki 63 yıllık festival 4 Ağustos tarihinde dünya prömiyeri ile Fransız yönetmen Benoit Jacquot's "Au Woods des bois" (Deep düşkün) Piazza Grande, ev muhteşem bir açık hava tarama açılmıştır.

Bu yıl yeni eğilimleri Locarno Film Festivali yeni sanat yönetmeni Olivier Père, Cannes Direktörlerin Fortnight önceki müdürü görür. Festival 11 tarzlarında 280 film ekran olacaktır. İki özellik yarışmalar, uluslararası rekabet, çağdaş bir film yapımcıları rekabet, bir Ernst Lubitsch retrospektif, şort Pardi di Domani bölümü (Leopards Tomorrow) 20. yıldönümü, özel gösterim kutlayan bir dizi için Locarno özel ödül işareti olacak Chiara Mastroianni, JIA Zhang-ke, Alain Tanner, Menahem Golan ve Francesco Rosi ve ABD'li aktör John C. Reilly ve Fransız sanatçı Philippe Parreno'nun için haraç.

Bu uluslararası film festivallerinde Türk sineması için, Semih Kaplanoğlu ile Berlin'de Altın Ayı kazanan "Bal" (Bal), Yeşim Ustaoğlu San Sebastian Pandora'nın Kutusu "ile (Pandora'nın Golden Seashell kazanan iyi bir yıl oldu Box) ve Mahmut Fazıl Coşkun Uzak İhtimal "ile" (Wrong Rosary) Rotterdam'da Tiger eve getiriyor. Henüz bir gurur isim bu listeye eklemek olabilir.

Yönetmen Tayfun Pirselimoğlu's "Sac" (Saç) biri 18 film Altın Leopar için yarışıyor. Türk dinleyiciler onun ilk yönetmenlik gelen "Hiçbiryerde" (Nowhere Land) 2002 ve 2007 "Rıza" da onun "(ağrılar Autumn in) geçen yıl" Yeni Ortaktan Avrupa'ya Enerji Sancısı krediler yazılı olarak underrated's Tayfun Pirselimoğlu yönetmen ve yazar biliyorum. Ayrıca kendi adına dört kitap bir romancı olarak tanıdık bir isim. "Sac" adlı üçlemenin son bölümde Rıza "sonra" ve "İrin" (Sis), hangi Berlin Uluslararası Film Festivali Forum bölümünde geçen yıl gösterildi. "Sac" Hamdi, tehlikeli bir kadın üzerinde obsesses kanseri olan içe dönük erkeğin unutulmaz masal anlatır. Filmin Bruce LaBruce's "LA ile yarışacak diğer dünya sinema filmleri arasında Hamamı olarak Zombie, "Aaron Katz's" Soğuk İklim "ve Christophe Honore" Man ".

Türk sineması ve Leopard

Türkiye festival dan başka vurgulamak Özlem Sulak belgesel olacak, "12 Eylül" (12 Eylül). onlar hakkında 12 Eylül 1980 askeri darbesinin gün hatırladınız olarak Türkiye'den ortak üretim ve Almanya farklı yaşlarda 12 kişi ve farklı kökenden gelen görüşmeler bulunuyor. 12 Eylül darbesi ve sonrasında Türk sinema daha popüler konular, 50 idam yedi bin kişi hapse, ve politik muhalefet susturuldu vardır.

Locarno, Türk sinema yolculuğu geri 1960, Attila Tokatlı's "Denize İnen Sokak" (Sokak Descends Denizi'ne) festivalin uluslararası rekabetin bir parçası olduğunu, gider ve daha sonra Zeki Ökten's "Sürü" (Sürü), epik hikaye feodal baskıya ve 1979 yılında Altın Leopar kazandı. Locarno Film Festivali de 1998 yılında küresel izleyicilere Türk-Alman yönetmen Fatih Akın getirilmesi gördüm. Onun özelliği, ilk, suç draması "Kurz" (Short Sharp Shock) Altın Leopar için aday oldu, Schmerzlos und ve Özel Ödülü kazandı.

Türkiye'de maalesef birçok moviegoers görmedim Türk-Alman yönetmen Yılmaz Arslan'ın ilham filmi "Brudermord" (kardeş katili) iki Kürt mülteciler Almanya'da gelen trajik hikayesi. Film bir Golden Leopard en güçlü adayları 2005 yılında oldu ve Gümüş Leopar dahil dört ödül, kazanmak için gitti.

Türk aktör Tayanç Ayaydın En İyi bir küçük kasaba girişimci rolüyle ile yollarını İngiliz yönetmen Ben Hopkins "Pazar hızlı para kazanmak için arıyorum Aktör Gümüş Leopar kazanan zaman Locarno olarak Türkiye'ye en son ödülü iki yıl önce geldi: Bir Ticaret Masalı / Market: A Tale of Trade. "İşte bu Pirselimoğlu evde başka Leopard getiriyor umuyor.

BLACKBERRY TÜRKYE'DE İNCELEME ALTINDA

smartphone üzerinden haberleşme takip edilemez Research In Motion, BlackBerry Kanada yapıcı birçok hükümetlerden büyüyen tepkilere karşı karşıyadır. Tayfun Acarer, Türkiye'nin telekomünikasyon otoritesinin başkanı Blackberry gözden geçirilmesi başladı, diyor ama devlet kurumlarının herhangi bir şikayet ekler alındı
popüler BlackBerry akıllı telefonlar ile güvenlik sorunları üzerinde Orta Doğu ve Asya bölgelerinde orman yangını gibi endişe yayılır, Türkiye'nin aynı zamanda cihazların güvenlik endişeleri "nedeniyle gözden geçiriyor duyurduğumuz gibi." küresel cephesinde, Suudi Arabistan BlackBerry Cuma günü mesajlaşma hizmetleri askıya , Hindistan, Endonezya, Lübnan ve Cezayir bildirildiğine benzer hamle direttiğini getirildi.

Tayfun Acarer, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, veya BTK başkanı, bir inceleme BlackBerry içine başlatıldığını da belirtti. "Bu karar olacak, ben inanıyorum, bir veya iki hafta. Biz kamuoyu ile sonuçları paylaşılacak, "Anadolu haber ajansı söyledi Acarer dedi.

Acarer daha fazla güvenlik gibi cihazlar "için sadece bir endişe" ve orada da Internet ile bir güvenlik sorunu değildir "dedi.

"Blackberry hakkında bir şey bilgi güvenliği ile ilgili ise," Acarer, İstanbul'da konuşan söyledi. "Eğer bir negatif] sonuç [dışarı incelemenin ne uygulamaya karar verecek yasal organları] [geliyor."

Milliyet gazetesi Perşembe günü BTK henüz BlackBerry hakkında ya da istihbarat servisleri askeri herhangi bir şikayet almadım bildirildi. BTK mobil iletişim konusunda Türkiye'nin en büyük otoritedir.

BlackBerry şifreli e-posta ve veri Kanada'da sunucularda saklanır, Hareket, ya da RIM onun yapıcı, Araştırma merkezi, istihbarat kurumları gibi üçüncü taraflar anlam haberleşmesini olamaz.

Suudi Arabistan'da Süspansiyon

Suudi Arabistan BlackBerry Cuma günü mesajlaşma hizmetleri askıya kullanıcılar dedi. Müslüman krallıkta BlackBerry aboneleri artık öğle yerinden mesajlaşma servislerini kullanabilmek için olduğunu söyledi.

Suudi telekomünikasyon otoritesi Salı günü yaptığı ülkenin üç cep telefonu sağlayıcıları hizmetleri engellemek için emretmişti veya 1.300.000 $ para cezası yüz duyurdu. "Yol BlackBerry hizmetleri verilmektedir ... komisyon düzenleyici kriterleri ve lisans koşullarına uymayan," Agence France-Presse açıklamada şeklindeki yetki aldı.

Kapatma Birleşik Arap Emirlikleri beş gün sonra haberci, e-posta ve web Körfez devlet BlackBerry cihazları için 11 Ekim tarihinde güvenlik endişeleri üzerinden hizmet tarama kesti duyurdu gelir.

Lübnan da ilgili

Lübnan Perşembe günü Orta Doğu'daki son ülke Amerika Birleşik Devletleri gibi avuçiçi cihazlar üzerinde güvenlik korkularını ses oldu büyüyen satır girdi.

Lübnan'ın telekomünikasyon düzenleyici Beyrut'ta birkaç telekom çalışanlarının tutuklama İsrail için casusluk şüphesiyle sonra telefonları ile ilgili güvenlik endişeleri değerlendirmek söyledi. "Biz BlackBerry ile bir anlaşma yapmak ya da kolluk endişelerini karşılayan bir anlama gelmek gerek," Imad Hoballah, bu RIM ile bir araya gelecek hafta başlaması bekleniyor ekleyerek AFP söyledi.

Bahreyn, cep sağlayıcı Batelco bir sözcü yaptığı şirket zaten alternatif planları var durumunda Körfez devlet yasağı ile takım takip AFP söyledi.

Ve Türkiye, bir VIVA Telekom sözcü şöyle dedi: "Şimdiye kadar biz BlackBerry ve şirket herhangi bir bu aygıtların hizmet engellemez başa yeni anlamı üzerinde herhangi bir emir verilmiş değildir."

Hindistan da benzer bir hareket direttiğini ve Endonezya da Perşembe günü BlackBerry hizmetleri askıya düşündüğünü inkar ederken, bu seçeneği dışlamadı.

Al Khabar Gazeteye göre, Cezayir da BlackBerry cihazları kullanımı gözden başladı. "Biz sorunu bakıyor. Eğer biz, bizim ekonomi ve güvenlik için bir tehlike, bunu durduracak olduğunu bulmak," El Khabar şeklindeki Telekomünikasyon Bakanı Moussa Benhamadi dedi.

Washington arabulucu olarak

ABD yönetimi BlackBerry hizmetleri Perşembe günü yasaklanması üzerinde büyüyen uluslararası anlaşmazlık içine, o RIM ve yabancı hükümetleri arasında komisyoncu uzlaşma arayışı olduğunu söyleyerek waded.

Bu yasağın Amerikalı diplomatlar ve işadamları yurtdışında çalışmalarına zarar edecek kaygılı, Dışişleri Bakanlığı RIM ile temas olduğunu söyledi.

ABD yetkilileri de broker bazı hükümetlerin meşru güvenlik endişeleri "arasında bir uzlaşma için" umut vardı ve "bilginin serbest akışını tehlikeye olmadığından emin olun" dedi.

"Biz danışmak ve orada yasal bir güvenlik sorunu olduğunu biliyoruz, çünkü söz konusu ilgi ve konuların tam kapsamlı analiz, ama zaman alıyor ayrıca ücretsiz kullanım ve erişim meşru bir hakkı," Dışişleri Bakanı Hillary Clinton dedi. O Amerika Birleşik Devletleri tüm taraflarla teknik tartışmalar peşinde olduğunu söyledi.

RIM kurucusu ve eş CEO'su Mike Lazaridis New York Times gazetesine verdiği demeçte sahip hükümetlerin büyük şirketler ve kanun uygulayıcı kuruluşlar da dahil olmak üzere müşterilerle firma ilişkilerini, tehlikeye atmak istiyorsunuz mesajları izlemek için izin verir.

Apple'ın iPhone ile popülerlik onun oyunları nedeniyle, sosyal ağ, video izlerken ve uygulamalar artmıştır iken, BlackBerry işadamları güvenli iletişim arayan için favori kalmıştır.

KAVURUCU SICAKLAR TÜRKİYE'Yİ KAVURDU.

A bunaltıcı hafta sonu mağazasında yaşayanlar için Merkez, güneybatı ve Türkiye'nin doğusunda sıcaklık seviyeleri mevsim normlarına yukarıda 6-8 derece vurmak beklenirdi.

parçalı bulutlu gökyüzü İstanbul için Cumartesi günü 31 derece, Türk Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü veya DMI, tahmini sıcaklıklar 32 dereceye Pazar günü yükselen bekleniyor olsa da, yüzde 96 nem yere kadar görmek bekleniyor Türkiye'nin en büyük kenti için hafta sonu.

Sıcaklıklar Ankara Cumartesi ve 40 derece Pazar 39 derece vurmak için, yüzde 51 nem ile bekleniyordu.

Kuşadası, Ege kıyısında popüler bir tatil beldesi, bu arada gelecek hafta başına kadar, yüzde 93, Anadolu haber ajansı bir nem seviyesi derece 30 ve 35 arasında sıcaklıklar göreceğiz bildirdi.

Adana Akdeniz il rağmen makinelerin çok uçmak klimaların satış gördü ağır kullanım nedeniyle yıkmak. Adana Meteoroloji Enstitüsü, yüzde 70 nem düzeyleri gün boyunca göre yüzde 90 gece ve sıcaklıklarda önümüzdeki günlerde 35 arasında 37 derece, Anadolu haber ajansı olacak artacağı bildirildi.

Mahmut Kocalar, Adana'da Berkay Limited Şirketi sahibi, kendi personeli gece kadar içine klima tamir için müşterilerinin taleplerini karşılamak için fazla mesai çalışma olduğunu söyledi, Anadolu bildirdi. "Talep o kadar yüksek, bu nedenle ancak gelecek 10 gün için randevu verebilirsiniz," Kocalar "dedi.

Gaziantep, sıcaklıklar 41 dereceye ulaşan edilmiş olarak, kent sakinlerinin park içine taştığında, ve şehrin su çeşmeleri uzun çizgiler oluşturan, Doğan haber ajansı bildirdi.

ülkenin değil tüm parçalar, ancak güneşli gökyüzü yaşayacaksınız. yağmur bulutları Marmara bölgesinin güney ve doğu bölgelerinde görülecek Passing, merkez Ege Bölgesi, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz bölgesi ve çevresinde orta kesiminde kuzeybatı kesiminde orta kesiminde kuzeybatı Edirne ve Kırklareli, illerinde günlük Milliyet bildirdi.

Kütahya, sıcaklık son birkaç gün içinde 40 dereceye ulaştı Ege ili, Perşembe sel, kırılmış ağaç yaş ve daire ve mağazalar yağmur suyu ile doldurma bodrum üzerine düşen gördüm. Bir itfaiye ekipleri yol su temizlemek için çalışırken, karayolu Kütahya, Eskişehir ve Afyonkarahisar gitmek trafiği için kapalı bir süre için olduğunu, Doğan haber ajansı bildirdi.

TÜRK SİYASETİNDE YÜZ VE SAÇ BIYIK ŞEKİLLLERİ

Bütün tartışmalar hükümet planı devriye sınır bölgesinde özel eğitimli askerler harcamak etrafında dönüyor ki, biri belki de en dışarıdakilerin: bıyıkları ne tür bu asker olacak şaşırtıcı mı?

Sakal Türkiye, büyük, kalın mors tarzı bıyıklı bir ve düzgün kesilmiş badem biçimli bir muhafazakar onu işaretleyebilirsiniz solcu gibi bir adam işaretleyebilirsiniz moda ibaret değildir.

sosyolog için Hüsamettin Arslan, Türkiye'de bıyık siyaset gerçekten Tanzimat ikinci döneminde başlangıç got göre, 1800'lü yıllarda Osmanlı İmparatorluğu'nun modernleşme hareketi.

"Türkler Almanlar ile yakın ilişkileri vardı, o dönemin aydınları bıyıkları kendi tarzı vardı; [Türk Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal] Atatürk'ün bir o bıyıkları ve de bizim 'Wilhelm' arama türü," Arslan demişti, Alman İmparatoru Wilhelm II tarzı - iki ucu havaya kadar uzanan - İstanbul ziyareti sırasında bir bıyık popüler açıklayan.

Bıyık konu en son tartışmanın kaynağı 16 Temmuz Hüseyin Çelik, Adalet ve Kalkınma Partisi ya da AKP, profesyonel askerlerden kadro hakkında bir tartışma sırasında konu getirdi iktidardaki genel başkan yardımcısı devriye ülkenin sınırları oluşturulmaktadır oldu Güneydoğu'da. Bir televizyona verdiği röportajda, Çelik bir anti-terör birimi Türkiye'nin güneydoğusunda 1990'lı yıllarda istihdam sevk ve birçok insan hakları ihlalleri suçlanan bir örneği olarak yeni kuvvetler gibi olmaz ne.

"Bu kadar Özel Harekat Timleri de yanlış olduğunu insanlardı. Orada kimin bıyıkları erkekler tipik MHP [Milliyetçi Hareket Partisi] militan göz ile aşağı asılmış, etrafında özel otomobil uzun namlulu silahlarla sürdüğümüzü, "Çelik dedi.

"Bu insanların yanlış eylemler bölge halkının büyük bir olumsuz etkisi olduğu ve PKK tarafına çoğu itti," dedi, yasadışı Kürdistan İşçi Partisi'ne atıfta ekledi.

"MHP bıyığı", "ülkücü" Türk ve tipik milliyetçiler tarafından giyilen, iki uzanan ucu ile karakterize adında bir at nalı iki tarafı gibi aşağıya doğru.

Çelik sözlerini, AKP genel başkan yardımcısı Türklük bir "düşman" söyleyen MHP lideri Devlet Bahçeli, ertesi gün yanıt kızdıran ve "kutsal mücadele" özel ekipler halinde Türkiye'nin güneydoğusunda yıllardır meşgul edildi hakkında hiçbir şey bilmek Çelik suçladı.

"O, onların bıyıkları aşağı asılmış, çünkü MHP itibaren söylüyor," Bahçeli "dedi. "Şimdi ne yapacaksın? Bunlar özel bir ordu kurucu olan AKP] [. Bu 'ile kişilik bir ordu badem' olmak bıyıklı? "

Türkiye'deki bazı muhafazakar erkekler "(badem) tarzı, bir küçük ve düzgün kesilmiş bıyığı" badem lehine. hepsi eğitimsiz göz için, "" badem aynı görünse de olsa çok varyasyon farklı toplum üyelerinin ayırt sahiptir.

Bir kaynak bu tercih göre anonim kalmak, orada "badem" bıyıkları iki ana alt vardır. "Süleymancılar toplum ', dudak yukarı yanlarındaki uzanan tam badem' bıyıkları var," kaynak Hürriyet Daily News ve Ekonomik İnceleme söyledi. sosyal statü nedeniyle değişse de "Nurcular toplumun bıyıkları üst dudak göstermek için kesilmiş."

dini Gülen cemaati üyeleri ise, genellikle, özellikle gençlik traş temiz, kaynak ekledi.

Türkiye'nin, tabii, sakal bir siyasi anlam kazanmıştır tek yer değil. Birçok Müslüman ülke ve topluluklar, tam bir sakal da dindarlığın sembolü olarak görülüyor. Somali'de Taliban Afganistan ve Hizbul İslam gibi Radikal İslamcı gruplar, erkeklerin sakal ve katı şeriat görev doğrultusunda onların bıyıkları Döşeme emretti. İran, tam tersine, genel olarak, temiz traşlı stilleri tercih ama erkekler için stil damat onaylanan yakın zamanda yayımlanan bir liste üzerinde bir özenle kesilmiş keçi sakalı dahil.

bıyıkları ile ideolojik ifadesi daha Türkiye'de önceki yıllarda daha bugün popüler oldu sorulduğunda, gazeteci Ertuğrul Kürkçü Bianet dan yanıtladı: "Ben en iyi kişi cevap olmaz ki hep hapiste olduğu zaman o [siyasi eğilimler] en tecrübeli idi. Hapiste senin bıyıklı istiyorum nasıl Onlar seni istemiyorum. Onlar askeri yönetim zamanlarında zaten kazıttı var. "

Kürkçü göre, ideolojik moda marker bu tip her zaman daha tüm toplumun genelinde daha gençler arasında popüler oldu. "Parkas solcular 1970'lerde] tarafından [yıpranmış olduğunu, ama onları giydi üniversite öğrencileri vardı; tüm solcular gibi Parkas giydi değildi," dedi. O hapishanede 15 yıl önce yaptığı gibi Kürkçü şimdi, tam bir sakal takıyor. O onun genç gün "norm karşı bir yolu olarak büyümeye ama izin takmak değil dedi bir siyasi bugün yüzünde kıl anlam.

Sosyolog Arslan, bazen "Hitler bıyıklı olarak anılacaktır tarihinin bir başka örnek: küçük" diş fırçası "bıyık teklif etti." O küçük, o, dedesinin biri olduğu söylenir, diğer pek çok Türk, ülkenin ikinci dahil olduğu gibi Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ve eski başbakan Şükrü Saraçoğlu Ali Fethi Okyar. Daha sonra bu siyasilerin yüz saç şekillendirme kadar değildi moda daha ideoloji hakkında daha fazla oldu, dedi.

Arslan göre, milliyetçi "ülkücü" tarzı varsayımı eski Türk ülkelerinin yöneticileri bıyıkları bu tür vardı türetilmiştir; aynı zamanda Türk bayrağını da hilal şeklinde olduğu söyleniyor. "Solcu bıyıkları ideolojik de var," dedi. "Onları bu sosyalist dünya liderleri veya Rus devrimcilerin gibi yapmaya çalıştım."

modası bu grup için değişmiş olsa da biter uzanan olmadan, kalın Büyük "mors tarzı" bıyıkları 1970'li yıllarda solcuların kesin işareti vardı. Bugün keçi sakalı (keçisakalı) biraz "solcu" olarak kabul edilir ya da en azından "entelektüel olarak," bazı çevrelerde, Arslan bu değerlendirme ile aynı fikirde olsa. "Keçi sakalı bir sakal büyüyen bir Masonik yoludur ve müzik, bir ya da solcu liberal bir Mason olabilir diyelim," dedi.

Arslan kendini bir bıyığı yok. O kişi bir bıyık bu iş takım elbise kimse yok ona ne zamandan beri doçent olmak için sınava onun kazıttı dedi. O onun sakal bir siyasi anlamı vardı ama bugün böyle bir yaklaşımı yüzeysel bulur düşünürdüm "dedi.

"İnsanlar bir 'mors' bıyıklı olabilir ve sağ kanat olmak," dedi. "Bir solcu adamın bıyıklı iyi büyümek değilse Veya, kendisi ve bir 'badem' bıyıklı olabilir hala bir solcu olabilir."

TÜRK KÖYLERİNDE KIZLARIN BAŞARISI %39

Ne zaman Şükran Kondur doğdu, Adana güney ilinde Büyükçıldırım küçük kasabada bir kız olarak hayatında evde annesi yardım oldukça tahmin edilebilir yolunda ilerlemek olasılıkla, hayvan bakımı gibi görünüyordu ve alanda çalışan .

Nitekim, Kondur babası Bekir Kondur, onların ilköğretim sonrasında kız ve okula onun üç kız kardeşi gönderme durdu, tamamlanan ancak şehre onların öğrenmeye devam edin ailenin üç erkek gönderdi.

Kız fikrini değiştirmek için babasına yalvardı ancak başarılı olamadı, köy geleneği daha fazla eğitim takip uydurma gibi. Şükran Kondur erken sabah günlük inek sütü uyandım, tavuk yem ve mısır tarlası çalışma, ama yatakta her gece okul hayal gitti.

"Benim ablası ve benim akrabalarının kızlarını okula gönderildi değildi, bu yüzden, ama kardeşimin kızı okula gönderildiğini kadar bir tepki yoktu, ben," dedi büyük bir acı hissetti.

Köyde Yaşayan her zaman acı veren oldu, dedi. "Ben dualarında söyledi: 'Tanrı kullanılan, buradan bu köyde Beni yaratan, seni bu gerçeği kabul etmiş Beni yaratan olsaydı.' When I ek olarak ben okula gitmek mümkün olmaz anlaşılması, Çok üzgündü. "

şehir taşıma

Anne ve babası yaşlı gibi, köy yaşamı ayı zor oldu. Şükran Kondur hariç, daha sonra 25 ve kardeşi Neslihan Kondur, sonra 28, tüm çocukları evli zorundayım.

O zaman, bütün aile, il merkezine taşınmaya karar verdi, Adana şehir. Karar ölçüde çünkü bir şans onlar sadece daha önce hayal olan bir eğitim almak istemedim yaşamlarını kolaylaştırdı.

"Ben şehre geldi, ben umutlu oldu," Şükran Kondur dedi. "Ben sadece bu maceraya zaman fırsat benim eğitimlerini tamamlamaları bulundu gitti."

Onlar ilk uzaktan eğitim, onlar başlangıçta babadan saklandık bir hamle ile okul bitirmek için kayıt olmadan önce onların ehliyet aldı.

Ama zaman giriş sınavı için ilkokul bitirmek için geldi, ona kendi kararını açıklamak vardı, tepki şaşırtıcı ama ille de düşman değildi: "Ne okula bu yaşta gidiş kullanımı nedir? Hatta olanlar okuldan erken bir aşamada iş bulamıyor mezun oldu. ne istersen yap. "

babalarının uysallık, iki kız cesaret alarak, ailelerinin uyudu sonra gün içinde ev ve eğitim ile yardım çabalarını ilköğretimi bitirmek için kat artırıldı.

daha sonra tüm öğleden sonra eğitim amaçlı lise, hedefleme başlayan üç yıl sonra onlar ilköğretim diplomalarını aldı. Onlar son yıl lise ulaştı, onlar ilk Adana'ya gitti sonra üniversite giriş sınavı, 11 yıldır denemeye karar verdi.

"Babam 80 yaşında ve annem yaşlı 75'tir. Ben ev yaptı ve zaman dinlenme okudu, "Şükran Kondur dedi. "Ne zaman içerisinde üniversite sınavlarına hazırlanmak için gitmeye başladım, evde bazı iş tamamlanamadı. O yüzden hafta sonu ev işi yaparak geçirdi. Ben ihmal ailem yoktu Bu şekilde. Ama arkadaşlarımla dışarı gidemedik. "

Sonuçlar kamu yapılmış, Neslihan Kondur hayal kırıklığı, ama Şükran Kondur yakın bir mucize elde, 328 dışında tüm Türkiye'deki sosyal bilimlerde rütbesine 500.000 bırakarak.

"Çok mutluyum. Geriye dönüp baktığımda, ben ne kadar ben ileri geldiğini görebilirsiniz. Ben iki kişi hayatını yaşamış gibi hissediyorum "dedi.

onun başarısının sırrı, her dersin önemini kavramak için, o inanıyor. "Kendimi baskı asla. Her ders öğrenmeye istekli çünkü ... Ben başarılı oldu, "dedi.

Şimdi İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi televizyon-sinema bölümü gitmeyi düşünüyor ve mezun olduktan sonra bir senaryo olarak planlıyor.

"Ben ne şartlar kadar hizmet yapacağız. Ben bir şey başarılı, ben başka bir hayal başlar. Ben ödül alacak. Ben çok TV alanında / sinema ödül aldığın set oldum, "dedi.