20 Kasım 2010 Cumartesi

KURBAN BAYRAMINDA VERİLEN SADAKA İNSAN RUHUNU NASIL YÜKSELTİR.

Sadaka gruplar Kurban Bayramı sırasında muhtaç insanlar arasında ruhları yükseltmek

işadamları, hayırsever givers ve aktivistler Yüzlerce az şanslı için kurbanlık hayvanların, giyim ve hediyelik et dağıtmak için 40'tan fazla ülkeye ziyaret etti.
Türk sadaka gruplar daha az Türkiye'de şanslı ve dünya onların hayır çabalarıyla genelinde Kurban Bayramı sırasında Salı günü başladı ve sona erdi dün tatil, (Kurban Bayramı) kadar coşkuyla.

dini kurban gelen et Kimse Yok Mu (Is Anybody There), İnsani Yardım Vakfı (İHH), Deniz Feneri (Deniz Feneri) ve Cansuyu Yardımlaşma gibi kuruluşlar da dahil olmak üzere birçok Türk sadaka grupları tarafından tatil sırasında yoksullara dağıtıldı ve Charity Vakfı. Yardım grupları da dünyada hem de 120 üzerinden ulus olarak Türkiye'nin 81 ilinden birçoğunda en çok ihtiyacı olanlara giyecek, para ve yardım diğer formları dağıtıldı.

Tanrı önce Tanrı'ya kendi oğlunu kurban etmek isteyen Hz İbrahim tarafından Allah'a sarsılmaz bir inanç hatırlatma olarak bir hayvan kurban için bunu yapmak için imkanları ile Kurban Bayramı İslam tatil her yetişkin Müslüman gerektirir müdahale yerine kurban bir hayvan onu sağlamak. Türkiye'de Birçok Müslüman tayin ve birinin kendi adına bir hayvan kurban için ödeme, diğerleri Türkiye'nin diğer alanlarda veya diğer ülkelerdeki ihtiyaç sahiplerine bağışta tercih açabilir.

Bu yıl, Kimse Yok Mu Kurban Bayramı sırasında bir yardım eli uzatmak için Afganistan, Haiti, Nijerya, Pakistan ve Sudan dahil olmak üzere dünya çapında 35 ülkede, ziyaret etti. tatil süresince Mozambik ziyaret Samsun Kimse Yok Mu's il başkanı Ayhan Gözükara, koymayı amaçladık onun dernek yoksulların yüzlerindeki gülümsemeden söyledi. "Biz bayram süresince ailemiz uzak olmakla ilgili değil, aynı zamanda mutlu burada gülümsemelerle çocukların yüzlerindeki keder yerine edebilmek için üzgün."

Kurban Bayramı etkinlikleri alanlarında dünya çapında çeşitli faaliyet gösteren birçok yardım grupları için yıllık takvim üzerinde büyük bir olay vardır. yalnız bu süre içinde bu gruplar tarafından temin et normal bir çoğumuz için verilen alabilir et besin lüks almaya parası yok aç binlerce insanı besleyecek bir nimet. hayvan Onbinlerce hijyenik işlenmiş ve uzun süreli saklama kapları arasında bölünmüş edilmeden önce İslami standartlara göre öldürüldü. 3 milyon insanın da üstünde, Türk sivil toplum örgütleri tarafından bu yıl Kurban Bayramı sadaka sürücüler bir parçası olarak dağıtılan et Türk kamu üyeleri TL'den 550 TL'ye, her 250 arasındaki bireysel hayırsever katkıları ile mümkün yararlanacaktır.

Deniz Feneri Başkanı Mehmet Cengiz, bu yıl da bağışçılar adına 6000 hayvanlar üzerinde kurban ve gerek Türkiye'de yoksul ve yurt dışına et dağıtıldı "dedi. Onların hayvan kurban edildi sonra yaptığı dernek her donör için kişiselleştirilmiş bir kısa mesaj gönderdiğini söyledi. "Biz de kısaca her donör için fedakarlık bir DVD gönderme olacak," diye ekledi.

"Biz bu yıl Deniz Feneri kendi kurbanlık hayvanların bağışladı herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bağışlar o kim pişirmek ve et yemeye yıl boyunca et göze alamaz yoksullar için mümkün kılmıştır. Kurban Bayramı sırasında derneğimize yardım Birçok gönüllü bize en çok ihtiyacı olan insanlara et dağıtmak yardımcı olarak katkıda bulundu. Deniz Feneri biz hayırsever bağışçıların cömertlik aldığımız destek için daha az şanslı teşekkür için umut ışığı olmaya devam edecektir. Biz dullar, yetimler ve onlar yalnız olmadıklarını kötü hissettirmek için devam edeceğiz "Cengiz belirtti.

Türk yardım kuruluşları tarafından Kurban Bayramı çabaları, ancak hakkında çok daha adil et daha vardır. Sadaka grupları da yoksullara gıda, giyim, hediyelik eşya ve diğer yardım malzemeleri kutuları dağıtıldı. Bazı bölgelerde, yürüyerek kapıdan kapıya seyahat ihtiyacı olanlara kutuları teslim etmek, gönüllü işçi - onları üst işadamları arasında - aynı zamanda tatil cheer yayılmış ve zaman test standı olacak kardeşlik bağları kurmuştur.

sadaka grupların Focus: Pakistan

Birçok Türk sadaka grupları için temel uluslararası odak noktası bu yıl oldu Pakistan, son selden dolayı kurtarma Pakistanlıların sıkıntı kolaylaştırılmasına yardımcı olmak için sürekli çaba ile.

Pakistan kaydında ülkenin en kötü doğal felaket tetikleyen Ağustos ayında şiddetli muson yağmurları çarptı. Seller köyleri, köprüler ve yollar tahrip ve 1.600 kişiye kadar öldürdü. 4 milyondan fazla kişi yerinden edilmiş ülkenin kurtarma hakkında yaygın bir endişe var.

Kimse Yok Mu Pakistan temsilcisi Özcan İnan yaptığı dernek bayram sırasında Pakistanlıların yaklaşık 15.000 kurban hayvanların et dağıtıldı "dedi. "Et sel vurdu 17 bölgede 60.000 ailelere dağıtıldı" dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana Milletvekili Fatoş Gürkan Kurban Bayramı boyunca Pakistan yılında yardım çalışmaları sırasında dernek eşlik etti. O ülkenin en çok sel ve su altında pek çok evde etkilenmiş oldu "dedi.

İHH sadaka verenler adına Pakistan içinde 12.000 hayvanlar üzerinde kurban ve binlerce aile kendi et dağıttı. İHH Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç Pakistan felaket sel beri zor bir dönemden geçiyor olduğunu belirtti ve dernek bayram süresince yardım çabalarına yardımcı olmak için Pakistan, 50 kişi gönderdi "dedi.

"İnsanlar burada tüm eşyalarını kaybetti. Bu insanların acı kelimelerle tanımlanamaz. Kış hemen hemen burada ve devam eden insani yardım hala ihtiyaç olduğunu. Insanlar hala konaklama, özellikle de sorunlar yaşıyoruz - çoğu hala çadır kamplarda yaşıyor. İHH Pakistan içinde 850 ev inşa etmeyi planlıyor ve biz de tarım için Pakistanlı için tohum ve gübre dağıtma vardır. Biz selde sular altında idi toprakları rehabilite edilir. Bu Pakistan hükümeti kendi başına baş edebileceği bir felaket değil, "dedi.


34 |
36 |
38 |
40 |
42 |
44 |
46 |
48 |
50 |
52 |
57 |
59 |

GÖÇMEN PARTİ LİDERİ ALMANYA DA OLUŞMA KARŞI HERHANGİ BİR DİRENÇ YOK DEDİ.

Türk kökenli bir Alman siyasetçi Cem Özdemir, Alman toplumu artık göçmen kökenli olan bir siyasi parti lideri olması anlamına gelmez ki görmüş olduğunu ifade etmiştir "bütün cehennem kurtulacağım" dedi.
Türk kökenli bir Alman siyasetçi Cem Özdemir, Alman toplumu artık göçmen kökenli olan bir siyasi parti lideri olması anlamına gelmez ki görmüş olduğunu ifade etmiştir "bütün cehennem kurtulacağım" dedi.

O Yeşiller, o son iki yıldır düzenlenen bir yazının başkanı pozisyon için rerunning olduğunu. Özdemir Almanya güney, Freiburg dün başlayan parti kongresinde Yeşiller eş başkanı için, Claudia Roth ile birlikte yeniden çalışıyor. Zaman'a konuşan Özdemir, şöyle konuştu: "Bildiğiniz gibi, başarı herkesin gurur duyacağı, fakat başarısızlık sadece liderinin sorumluluğundadır içindir. Tabii ki evet, ben ona katkıda bulunmuştur başarı ve vardır. mevcut anketlere göre, Yeşiller oy yüzde 20 civarında altındadır.

Bazı eyaletlerde bu oran daha da yüksek olduğu ve hatta bize bir devlet başbakanlık kazanmak için mümkün olabilir. "Yeşiller yeni liderlerini bugün için oy verecek, ve Özdemir yeniden seçildi olacağı neredeyse kesindir. O ilk 2008 yılında parti lideri olarak seçilince, Yeşiller seçmen tabanının yüzde 10 civarında oldu. Yeşiller gelecek yılın Eylül, bir parti tarihinde ilk kez yapılacak eyalet seçimlerinde Berlin başbakan Renate Künast çalışacaktır.

Yeşiller vermek istiyorum temel mesaj, Özdemir diyor, Almanya her ikamet ortak bir ülke olduğunu ve toplumun her kesimini daha iyi bir gelecek için birlikte çalışması gerektiğidir. "Sanırım bu başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Ben daha ileri taşımak için ülkem için son iki yıl içinde elimden geleni yaptım. Almanlar bu doğru şekilde algılandığı ve birçok sanatçılar, sporcular, yazarlar ve politikacılar, Türk kökenli olsa da Almanya için çalışma olduğunu gördüm. "

O da o göçmen kökenli gençler için iyi bir rol modeli olarak hizmet vermektedir inandığını söyledi. parti kongresinde, parti de dört eyalette önümüzdeki yıl seçim stratejisini ortaya koymak olacak "Ben bu yüzden. olabilir, ben gençlik Cem Özdemir yapmak eğer inanıyorum yardımcı olduğuna inanıyorum".

"En çok bu dört seçimler arasında önemli Berlin ve Baden-Württemberg eyalet seçimlerinde vardır. 2013 yılında, biz genel seçimler var. Bu kongrede 'delegeler 2011 eyalet seçimlerine hazırlayacak ve 2013 seçimlerine hazırlanmak için ön çalışmalar başlar. Hedefimiz 2013 yılında iktidara gelmek "dedi.

Özdemir ayrıca Angela Merkel altında Almanya'da Siyah-Sarı iktidardaki koalisyon hükümetinin göçmen politikalarını eleştirdi. "Bir yanda federal içişleri bakanı bu direniyor bütünleşme söz var. Öte yandan, bu bütünleşme derslere katılmak isteyenler için yeterli yer yok. Bizim verilerimize göre, 9.000 kişi dizilmiş vardır. Federal hükümet bu sorunu çözme ile başlayabiliriz. Başka bir önemli konu eğitimdir. İktidar partileri de hiçbir şekilde bu sorun ile ilgili değildir. "

O Yeşiller çok ciddiye göçmenlerin siyasi katılım sorunu aldı "dedi. "Biz yönetim talep partilerin yerel seçimlerde en az oy edebilmek için vatandaşı olmayanlar göçmenlerin izin gerekli anayasal değişiklikleri yapın. Biz gerçekçi olmak zorundayız. biz iktidara gelmesi bile, biz kendi bu çözemezsiniz. Biz bu konuda muhafazakarlar ile işbirliği gerekiyor. "

Özdemir, ayrıca kamu sektöründe çalışan göçmenlerin sayısının artırılması ve yabancı üniversitelerden diploma kabul etme olasılığı hakkında Almanya Başbakanı Merkel arasında son sözlerini yorumladı. "Bu iktidar partisinin bu sözleri duymuş ilk kez değil. Eğer sadece bu kelime ve daha fazla olabilir aslında fark olabilir. Berlin 'de bir taksi içine almak, bu hesabın sürücüler arasında yabancı mühendisler, doktorlar ve öğretmenler çok sayıda girmek olasıdır. bu insanlar okul ve hiçbir şey için bir diploması gittiniz? Çok Almanya hala bu diplomaları kabul etmediğini yanlıştır. "

Almanya'da göç ve entegrasyon genellikle tartışma İslam etrafında döner. Yeşiller özellikle Müslümanlar hedef herhangi bir politika var mı? Özdemir, uzun yıllar Almanya'da yabancıların algı Daha sonra, bu kişilerin, yabancı olarak adlandırılmıştır bu "misafir işçi." Ve sonra Türkler olarak ve daha sonra göçmen olarak söylüyor. Görsel görüntü insanların kafasında bu insanların, ancak, "= göçmen = Müslüman = yabancı misafir işçi" dir.

O, bu sürecin bir parçası olarak, her göçmen dini inançlarına bakılmaksızın veya din bağlılık düzeylerinde farklılıklar, bir Müslüman olarak görüldü, söyledi. "Örneğin, Türk kökenli bir kişi bir PTA toplantıya kadar yoktu, okul Müslüman din bunun arkasında olası bir neden arar. Bu ilkel bir yaklaşımdır ve kesinlikle bilim dışıdır. din gibi önemli bir faktör olarak, bireyin kimlik ve çok daha karmaşık olduğunu, yalnızca din faktörünün soyunmuş olamaz. İslam'ın sosyal refah ile şiddet, işsizlik ya da sorunların her hareket açıklamak yanlıştır. Ama, dinin bir eksen değil boyunca konular yaklaşım anayasa ve vatandaşlık bakımından. Eğer Müslüman, ateist, Hıristiyan ya da Yahudi olabilir. Biz aynı anayasa paylaşıyoruz. ... Bu kadar basit, "Özdemir" dedi.


34 |
36 |
38 |
40 |
42 |
44 |
46 |
48 |
50 |
52 |
57 |
59 |

AK PARTİDEN ESKİ ABD ELÇİSİNİN DARBEYİ ÖVEN SÖZLERİNE AĞIR ELEŞTİRİ GELDİ.

İktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) bu hafta başında yaptığı konuşma sırasında, Türkiye'de haklı olarak askeri darbe tasvir için Ankara Eric Edelman, eski ABD Büyükelçisi karşı güçlü bir tepki yaptı.

Edelman sözlerine yanıt olarak, AK Parti Dış İlişkiler Başkanı Ömer Çelik, Perşembe günü yazılı bir açıklama yaptı ve eski elçisi Türkiye'deki güncel gelişmeleri için gerekli bilgi olmadan formüle asılsız iddialar gösteren kışkırtıcı bir söylem istihdam söyledi. "- Kötü demokrasi ve iyi darbe - Bu Edelman iyi demokrasi gibi bir ayrım yaparak bugünün dünyasında askeri darbeler savundu ideolojik bir fanatizm sonucu olan bir soğuk savaş anlayışı ile kötü darbeler" Çelik Edelman "sergilenmektedir da sözlerine ekledi bir askeri darbeler savunan bütün evrensel değerleri engelleyen, o vatandaşı olan ABD'nin çok demokratik ilkelere aykırı tutum. "

başlıklı konferansta dinleyiciler hitaben "Bir Ortadoğu değişiyor: Barış için İran, Türkiye ve Beklentiler" Pazartesi günü Washington DC'deki Dış Politika Girişimi tarafından organize Edelman, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "sanal bir diktatör" olarak adlandırılan ve eklediğiniz askeri türkiye yok değil ülke 1960 ve 1997 yılları arasında sadece 37 yıl içinde dört darbe muzdarip olmasına rağmen, kural talip. Daha iktidardaki AK Parti hale geldiğini savunarak "giderek otoriter," diye Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu, özellikle adlandırma, ABD "coddling" Türk hükümeti durdurmalı ve muhalefet partileri ile güçlendirilmesi bağları daha fazla dikkat dedi ABD her zaman temas halinde tutmalı kime biri olarak.

Ne bazen ABD politikaları ile oran ortaya koyduğu Ortadoğu, İsrail politikalarının özellikle de artan eleştiriler Türkiye'nin artan etkisinin de tedirginlik motive olduğu ortaya çıktı Edelman, Erdoğan hükümeti ve yapılan referandum da dahil olmak üzere mevcut demokratikleşme çabaları, hedefli iki ay önce bitti. Referandum sonuçlarını yaygın Türkiye'ye katılmak istiyor Avrupa Birliği (AB) de dahil olmak üzere, içinde ve dışında Türkiye överek edildi. Türk askeri 1980 yılında şiddetli müdahale sonrasında 3 yıllık kuralı sonra istifa o iradenin ne kadar saygı gösterdi, George W. Bush yönetimi altında 2003 ve 2005 yılları arasında ABD temsil eski Amerikan elçisi göre millet. 30 yıl olayların eski ABD elçisi yorumu önce ise, insanların dosya hakkı verildi ki ancak son zamanlarda karşı hemen hemen tüm gerçekleri anti-demokratik hareket ile ilgili eksik, çok müdahale tüm yönleriyle yansıtan kısa düştü suç duyurusunda, son iki ay içinde Türk vatandaşlarının binlerce tarafından kullanılan bir hak.

Aslında, 1980 darbesinin arkasında ağır bir insan ve malzeme maliyeti bıraktı. Hiçbir gazete toplam yaklaşık 400 gazeteci için hapis bazı 4.000 yıl talep devralma ve savcılar şu 300 gün için yayınlanan olmayı başardı, bu 650.000 kişi 388.000 kişi bir pasaport olması hakkından mahrum edildi, gözaltına alındı bilinmektedir bugün cuntanın kendi vatandaşlık 14.000 kişi ve 30.000 kişi müdahalesi sonrasında siyasi mülteci olarak ülkeden kaçtı elimden. Henüz, şiddetli darbe bile bu uzun kayıt 7000 kişi ve ölüm cezası ile yargılandı ki mahkemeler bunların 517 infaz emrini gerçeği içermez.

eksen kayması "Edelman temsil zihniyet Türkiye'nin yüksek demokratikleşme performans gölgeleme bir boşluğu umut peşinde ve bir olarak Türkiye'nin güçlü ve vizyoner dış politika etiketleme ile demokratik değerleri bizim başbakan, parti ve hükümet bağlılık" dedi. "bu çabaların arkasında demokrasi güçlü ve dış politikası vizyoner ise, "Çelik de eski ABD elçisi tavrı lambasting dedi bir Türkiye'nin varlığı doğru bir kıskançlık olduğunu.

34 |
36 |
38 |
40 |
42 |
44 |
46 |
48 |
50 |
52 |
57 |
59 |

GÜL NATO ZİRVESİNDEN İSTEDİKLERİNİN PEK ÇOĞUNU ALARAK DÖNÜYOR.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, dün başlayan anahtar bir NATO zirvesine katılmak üzere Lizbon için Ankara'ya bıraktı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, müttefikler dikkat edeceğini ve muhtemelen mevcut bağlayarak ittifak topraklarını kapsayacak füze saldırılarına karşı NATO'nun silahlı kuvvetlerinin koruma uzatmak kabul edecek bugün önemli bir zirve kapatmadan önce NATO'nun planlanan füze savunma sistemi konusunda Türkiye'nin rezervasyonları kabul Cuma günü güven geldi ABD radarları ve önleme için ulusal sistemleri.

Cuma günü Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Gül'ün eşliğinde Ankara Lizbon, Cuma günü daha sonra açıldı ve 21. yüzyılda Soğuk Savaş ittifak ilgili tutmak için yeni yollar bulmak amacıyla iki gün süren zirvenin mekan için yola balistik füze savunması, korsanlığa karşı devriyeleri ve terörle mücadele de dahil olmak üzere yenilenen rollere sahip. "Çok önemli konular zirvede vardır; bunlardan biri füze savunma sistemi ise," Gül, Türkiye'nin nihai deklarasyon işaret edip zirve eğer sonunda kabul edilmesi öncesinde yaptığı hareket bir basın toplantısında sorulan ettiğini belirtti kendi talepleri yerine getirilmediği.

"En başından beri, Türkiye'nin her zaman ve hareket var ve bu konularda kendi prensipleri doğrultusunda hareket etmeye devam edeceğiz" Gül entegre bir savunma hayati kavramı vurguladı. "NATO bir savunma örgütü değil, tehdit ve taciz yürütmektedir bir örgüttür" diye de NATO'nun yeni stratejik konsepti belge ve planlanan füze savunma sistemi Türkiye'nin taleplerini hatırlatarak, "dedi.

Türkiye NATO'nun stratejik konsepti belge bir tehdit olarak herhangi bir ülkede herhangi bir referans olması gerektiğini ve füze sisteminin meşrulaştırılması genel anlamda yapılması gerektiğini talep ediyor. Türkiye'nin ısrarlı bir başka ilke ve her üye devletin koruma vermelidir "anlamına gelen", NATOized "sisteminin olduğunu yükü ve riski sadece ve eşit şartlarda ortak olması gerektiğini söyledi.

Ankara 8 Kasım tarihli bir mektup hatırlatan Gül, "dedi, en üst düzeyde müttefikleriyle bu konularda kendi görüşlerini paylaştı ve devlet başkanları ve müttefiklerinin hükümeti ve NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen gönderildi.

Gül, Türkiye'nin konumu hem de füze sistemi ve ittifak ve Avrupa Birliği arasında daha fazla işbirliği sağlayacak bir çözüm ile ilgili mektupta açıkça belirtti.

Gül önce "Aslında, bizim beklenti ve kabul edilecek gelişmeler bu yönde de vardır bu [views] tüm bu" dedi. "Biz herhangi bir ülkeye kabul edemez, bir hedef olarak boyalı olması, komşumuz İran [dahil]. Kesinlikle dışarı soru, "diye ısrarlı soruları karşısında," dedi.

Lizbon, NATO yetkilileri zaten İran'ın nihai deklarasyon bir füze tehdidi olarak rakam olmayacak Perşembe günü açıkladı.

"Bu benimsemeye ve belgede bu kelimeleri de rakam vermeyeceğim," Paris'te Fransız Elysee başkanlık ofisinden bir yetkili söyledi. "Biz siyah ve beyaz belgelerinde kabul edilmesi için ortaya çıkan tehdit kökeni koymak olmaz," resmi anonim koşuluyla konuşan söyledi.

Türk Radikal günlük Cuma sayısında yayınlanan konuşmasında, Dışişleri Bakanı Davutoğlu da bir anlaşmazlık olarak Türkiye ve NATO kalanının görüntülenmesi savlarını reddederek, Gül ile benzer bir iyimserlik yankılandı.

Davutoğlu Radikal verdiği demeçte, "Türkiye ve tüm kucakladı değil biz yükümlülük altında [Bu proje] için rükû sanki bir proje varsa o kadar" dedi. "Müzakerelerin ardından, sanırım bir anlaşmaya yakın olduğunu söyleyebilirim" dedi, Lizbon zirvesi komuta ve kontrol ve coğrafi detaylarını, sadece prensip füze savunma sistemi genişletmek üzere bir anlaşma taslağı bekleniyor altını çizen süre konumu gelecekte dışarı çalışmış olmak.

'Not AB zirvesinde'

füze konuda konsantre kamu odak göz önüne alındığında, Cumhurbaşkanı Gül de etkili NATO-AB işbirliği konusunda Cuma günü dikkat çekti ve bu konuda AB üyeliğine aday Türkiye'nin pozisyonu kaygılarını yineledi.

o bir anlaşmaya varılan bu Türkiye'nin argümanı yineledi olarak "Biz AB'nin ortak güvenlik ve savunma politikaları ülkemizin tam katılımı önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini ve AB'nin diğer yükümlülüklerini tutmak gerektiğini vurgulamak," Gül, "dedi AB Kopenhag Zirvesi'nde 2002 yılı Aralık ayında AB NATO varlıkları ve operasyonel planlama yeteneklerini, sözde Berlin-Plus düzenlemeleri, erişim için yerinde siyasi ve askeri düzenlemeleri için izin vermek için iki organları arasında böyle bir işbirliği için bir çerçeve sunmaktadır.

Kıbrıs Rum Kesimi, 2004 yılından bu yana AB'ye tam üye olarak adanın tamamını temsil eden, Avrupa Savunma Ajansı (EDA), AB savunma politikası denetlemek kurmak beden gibi Avrupa savunma kurumlarında blok Türk katılım. Türkiye daha genel olarak savunma ve güvenlik konularında Kıbrıs Rum Kesimi ile NATO tesisleri ve NATO işbirliğinin Rum hükümetinin kullanımı engelleyerek cevap verir.

Ankara Brüksel EDA ortak üyesi olmak için Ankara'nın teklifi üzerine veto damla Kıbrıs Rum ikna etmek istiyor. Aynı zamanda daha da zaten AB önderliğindeki askeri operasyonların büyük bir katılımcı olduğunu ve Avrupa Güvenlik ve Savunma Politikasını desteklemektedir savunarak, Avrupa güvenlik politikası konusunda istişare olmak istiyor.

Kıbrıs Rum Kesimi, bu arada, 2004 yılının Mayıs ayında katıldı bloğun yeni üyelerine mevcut anlaşmanın genişletilmesi için çaba uygular. Ankara bu çabalarıyla Kıbrıs Rum tüm adanın resmi temsilcisi olarak gayrimeşru tanınması için uluslararası toplumdan daha fazla destek kazanıyor amaçlamaktadır savunuyor.

"Bu belki de bizim için zirvenin en ihtilaflı taraflardan biri olacak," Gül NATO-AB işbirliği açısından Lizbon Zirvesi'nde Türkiye'nin beklentileri sorulduğu zaman, "dedi.

"Dediğim gibi daha önce, bir anlaşma, 2002 yılında kabul edildi ve biz yerde olmak devam etmek için bu anlaşma istiyorum. Ben bir AB zirvesi değil, bir NATO zirvesi için gidiyorum, ve bu altını çizmek istiyorum. Bu nedenle, tüm NATO üyelerinin bir NATO zirvesinde NATO çerçevesinde dayanışma göstermek için önemlidir. Biz bu konuda çok hassas "diye diye müttefiklerine yaptığı 8 Kasım mektubunda bu konuda ve NATO başkanı hakkında kendi görüşünü ifade ettiğini sözlerine ekledi.

Lizbon derin uçurumları halen Ankara ve NATO-AB işbirliği konusunda AB başkentlerinde arasında kalması Cuma gösterdi raporlar yayınlanmıştır. aynı zamanda NATO üyesi olan AB ülkeleri, Türkiye'nin itirazlarına rağmen, iki ceset arasında "stratejik ortaklık" için bir çağrı serbest bırakılması için baskı olmuştur.


34 |
36 |
38 |
40 |
42 |
44 |
46 |
48 |
50 |
52 |
57 |
59 |