13 Kasım 2010 Cumartesi

YARDIM DERNEKLERİ KURBAN BAYRAMINDA YOKSULLARIN YÜZLERİNİ GÜLDÜRMEYE DEVAM EDİYOR

gün koymak sayma Yardım dernekleri Kurban Bayramı da yoksulların yüzlerindeki gülümsemeden
Kimse Yok Mu onların kurbanlık hayvan için isteyen insanlar TL'den 400 ve kesilmiş olma eti Türkiye'de dağıtılan ve toplar arasında 100 $ ve 420 $ yurt dışında yapılacak aynı isteyen insanlardan. Geçen yıl Kimse Yok Mu Pakistan ve Sudan dahil 38 ülkede, ek olarak Türkiye'de 38 il ziyaret etti.
Onlar yoksullara yardım eli uzatmaya kadar bir gülümseme yerleştirmiş Kurban Bayramı, aynı zamanda Sacrifice, yardım dernekleri ve Türkiye'de hayırsever insanların bayramı olarak bilinen Müslüman dini bayram kadar sol ile sadece bir kaç gün gün sayıyorum vardır dünyada yüzlerini sadece kendi ülkelerinde değil, aynı zamanda üzerinde.

Türk yardım kuruluşları para toplama ve hayvan kurban, et paketleme ve daha az şanslı onu dağıtmak, Kurban Bayramı sezonunda faaliyet göstermektedir. Temel amacı ihtiyacı olan insanların acı kolaylığı ve uluslar arasında kardeşlik teşvik yardımcı olmaktır. Pazar's Zaman yardım organizasyonu ve kurban et ulaşacak ülkeye bağlı olarak, TL 550 TL 200 kadar bağış, dünya çapında milyonlarca kişi için et sağlayacaktır öğrendim.

Kimse Yok Mu (Is Anybody There) Başkanı Mehmet Özkara yaptığı dernek kendi kurbanlık hayvan için isteyen insanlar TL'den 400 ve kesilmiş olma eti Türkiye'de dağıtılan ve toplar arasında 100 $ ve 420 $ yurt dışında yapılacak aynı isteyen insanlardan. Söyledi Dernek Kurban Bayramı sırasında Türkiye'de ve bir çok yabancı ülkelerde hem de hayırsever eylemleri üzerinde duracağım.

Geçen yıl Kimse Yok Mu yardım elini uzatmak ve Kurban Bayramı süresince gönül köprüsü kurmak, Pakistan, Sudan, Afganistan ve Türkiye dahil 38 ülkede, ek olarak Türkiye'de 38 il ziyaret etti. 93.000 ailelerin toplam Kurban geçen yılın Bayramı sırasında et ve diğer hediyeler aldı.

Türkiye'de bu yıl Kurban Bayramı hayvancılık ve artan et fiyatlarının durumu üzerine tartışmalar arasında gözlenir. Türkiye'de bir Müslüman bir koyun ya da keçi satın TL 650 civarında harcamak gerekiyor. onlar yüksek fiyat karşılamak için başarısız olacak olduğu endişesi, birçok Müslüman bir yardım organizasyonu için kendi kurbanlık hayvan bağışı için seçin. Yardım kuruluşları yardım faaliyeti Türkiye'de daha düşük bir fiyata oluşacak ülkede kurban hayvan satın alabilirsiniz.

İnsani Yardım Vakfı (İHH), büyük bir sadaka, her bir kurbanlık hayvan için 300 TL toplayan ve dünya çapında 125 ülkeye kurban eti dağıtmak için planlıyor. Et ağırlıklı olarak savaşlar, ulusal felaketler ve yoksulluk tarafından kuşatılmış bölgeler gönderilecektir.

İHH Başkan Yardımcısı Yavuz Dede onun temeli, onun için doğrudan hayırsever insanlar yardım kuruluşlarında hissetmek güvenle bağlantılıdır Kurban Bayramı bağışlarda yüzde 15 artış görüldü olduğunu belirtti. "Biz bu yıl 50.000 hayvan kurban etmek ve yoksullara kendi eti dağıtmak hedefliyoruz" dedi. Dede de İHH sel kapılmış Pakistan ve deprem vurmak Haiti olmak üzere birçok ülkeye kurban eti alacağını söyledi.

kendi fedakârlığa razı oldu İbrahim Peygamber'in, Tanrı da sarsılmaz bir inanç hatırlatma olarak bir hayvan kurban için bunu yapmak için imkanları ile her yetişkin Müslüman gerektirir Kasım 19, bu yıl Kurban Bayramı İslam tatil geçtim tanrıya oğlu Tanrı yerine kurban bir hayvan onu sağlamak için müdahale önce. Türkiye seçecek birçok diğer birçok ülkelerde muhtaç desteklemek için feda para göndermek için tercih ile, kendileri yapmak kasap aşağı başlık yerine bir hayvan kurban başkası ödemek için.

Deniz Feneri çocuklara yeni giysi dağıtmak için

Fakirlere kurbanlık hayvanların et sağlamak için çabalarının bir parçası olarak, Deniz Feneri hayır kuruluşu az gençlerin yeni elbiseleri Bayramı bayram selamlıyorum böylece şanslı çocuklarına yeni elbiseler dağıtmak planlıyor.

Bir basın açıklaması Deniz Feneri bu yıl yepyeni projeler ile bayram selamlıyorum oluşacağını okudum Pazar's Zaman gönderildi. Örneğin, ilk defa kendi adlarına kesilen kurbanlık hayvan olacak Müslümanlar için program başlatacak. Ayrıca, yoksul çocukların yeni giysi ve harçlık dağıtılacak.

Vakıf yurt dışında her kurban için Türkiye ve TL 220 her kurban için 380 TL bağış şarj olacak. hayvanların etleri de Pakistan, Bangladeş ve Sudan dahil olmak üzere birçok ülkede başkalarının bin olarak Türkiye'nin tüm 20.000 ailelere dağıtılacak.

Deniz Feneri vakfa Bayramı bağış bayram yapmak hayırsever givers için CD sağlayacaktır. CD'ler kurbanlık hayvan kesilmiş ve onun eti dolandırıcılık korunur bağış sağlamak için biraz da, ihtiyaç sahiplerine dağıtılan anın görüntüleri taşıyacak.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Charity ayrıca hayırsever çabaları üç kıtaya yayılan, Türkiye'de Kurban Bayramı yardımı ve yurt dışında dağıtılması olacaktır. Vakıf, ilgili ülkeler için her kurbanlık hayvan için farklı fiyatlar belirledi. Örneğin, Balkanlar, Türkiye için 450 TL ve Gazze için 500 TL olarak, Afrika ve Asya ülkelerinde kurban için 200 TL Çeçenistan, Filistin için 350 TL ve ülkeler için 250 TL masraf.

Vakfımız bu sene Kurban Bayramı hayırsever faaliyetleri için dokunaklı bir slogan seçti: ". Bir hayvan kurban ve Allah'a daha yakın çizmek için muhtaç ile paylaşmak için" vakıf göre, kurbanlık hayvanlarda vakıf gönüllüleri tarafından satın alınacaktır eid ilk üç gün içinde kesilen ülkelerinde ve.

Mustafa Köylü, vakfın başkanı olan hayırsever Ramazan etkinlikleri için Cansuyu kamu ilgi artıyor "dedi.

"Biz geçmişte başarıyla bayram fedakarlıklar yapılmıştır. Bu yıl, ihtiyaç gerçekten insanlara kurbanlık hayvanların et almak için elimizden geleni sarf etmeye devam edeceğiz "dedi ve birçok kişi sel yaralarını sarmak için Pakistan onların bayram bağış göndermek istediğiniz sözlerine ekledi kapılmış Pakistanlılar.

Pakistan kaydında ülkenin en kötü doğal felaket tetikleyen Ağustos ayında şiddetli muson yağmurları çarptı. Seller köyler, köprüler ve yollar tahrip ve 1.600 kişiye kadar öldürdü. 4 milyondan fazla kişi, sel nedeniyle yerinden edilmiş ülkenin kurtarma hakkında yaygın bir endişe var.

"Ancak, Türkiye'de yoksul unutmamak gerekir," Köylü ekledi.

TÜRKİYE YENİ MEVZUAT SİSTEMİYLE DAHA ŞEFFAF VE DEMOKRATİK OLMA YÖNÜNDE BÜYÜK ADIM ATIYOR

Hükümet, ülkenin Transparency International (TI) tarafından hazırlanan dünyanın en bozuk ülkelerin uluslararası listesinde 56 sırada yer almıştır şu yolsuzluk, Türkiye'nin kötü rekor düzeltmek için karar vermiştir. Yeni mevzuat önemli ölçüde devlet kuruluşları şeffaflığı artırması bekleniyor yolsuzlukla mücadele için bir yol haritası bir parçası olarak hazırlandı.

TI yolsuzluk raporu Ekim ayında geldi. istenilen düzeyde 178 ülke arasında Türkiye sıralamasında 56 Geçen yılki rapordan bir beş adım gelişme ama hala uzak, hükümete göre seçin.

Bu yılın Ocak ayında, Hükümet Yolsuzlukla Mücadele Eylem Planı geliştirmiştir. 28 kanunlarına değişiklik yapan bir paketi bu alanda Türkiye'nin sicili bu programın bir parçası olarak hazırlandı geliştirmek. Paket önümüzdeki birkaç hafta içinde Meclis'e sunulacak. Eylem planı yıl 2.014 ile 2.010 için stratejiler belirlemektedir. adalet, içişleri, maliye ve emek bakanlıklar kendi yapım katkıda bulunmuştur.

Türkiye'nin AB baş müzakerecisi ve Devlet Bakanı Egemen Bağış ilgilendiren sivil toplum örgütlerinin planın parçaları sorumludur. Bağış, zaten çeşitli sivil toplum örgütleri ile konuştu ve hükümete yolsuzlukla mücadele konusundaki görüşlerini iletti. 2002 yılından bu yana, Türkiye 17 yasa geçti ve yolsuzlukla mücadele ve şeffaflık artırmak hizmet yedi uluslararası sözleşmeler imzaladı.

Hükümetin eylem planı biraz iddialı hedefler var. değişmiş olacak 28 kanunlar Bankacılık Kanunu, Sayıştay, Yolsuzlukla Mücadele, Ticaret Kanunu, Siyasi Partiler Kanunu Kanunu Kanunu dahil, Seçim Kanunu, Siyasi Etik Kanunu ve hatta Terörle Mücadele Kanunu . Planın en önemli ama aynı zamanda zor yanlarından biri Sayıştay tarafından denetim için askeri harcamaları açılış içerir.

planının bir parçası olarak, Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) ve denetim tek bir vücut tarafından yapılacaktır. Kirler daha hisseleri İl Özel İdareleri ve belediyeler tarafından aittir yarısından fazlasını kuruluşlardır. Ve finansal şu anda Parlamento tarafından denetlenmektedir.

Kirler yolsuzluk ve usul ihlalleri ve istismar boşluklar örneklerini en sık görülen yerlerdir. değişikliklerle, KİT hesapları üzerindeki mali denetim Sayıştay tarafından kontrol edilecektir. Meclis tüzük değişiklikleri ile, KİT hesapları incelemek için Meclis içinde ilgili komisyonun yetki yeniden tanımlanacak. Ayrıca Kirler üzerinde bakanlıkların izleme ve gözetim yetkilerini düzenleyen kanunlarda değişiklikler olacak. Bu KİT operasyonlar engel değil bu yüzden sınırlı olacaktır.

Türk Ticaret Kanunu bir değişiklik sorumluluk yönetim kurulu üyeleri ve levha sonuçları denge denetçilerden aklanmaya dedi Kanun kapsamında faaliyet bu şirketlerin yönetim kurulları için o kadar bırakarak uygulaması sona erecek. Yüksek Denetleme Kurulu (YDK) yetkileri de artacaktır. Yeni yasa ayrıca mali denetimlerde kaçınılması gecikme için denetçiler için son başvuru tarihleri tanıtacak.

dokunulmazlık ilişkin kısıtlamalar

Adli kalkanlar ve Meclis bürokratları ve üyeleri için siyasi ve bürokratik dokunulmazlıkları şeklinde koruma da değişiklikler ile sınırlı olacak. Güç üst düzey kamu görevlilerinin soruşturma da değişiklikler ile sınırlı olacak izin vermek. eylem planının bu bölümü Haziran 2011 seçimlerinden sonra uygulanacak olması bekleniyor.

Ayrıca Türk Ceza Kanunu (TCK) için çeşitli değişiklikler olacaktır. Yeni bir ifade, "ekonomik suç" kod eklenecektir.

planının bir parçası olarak, siyasi parti harcamaları da çok yakından takip edilecektir. siyasi partiler, bakanlar, milletvekilleri ve üst düzey bürokratlar ait varlıklar kamuya düzenli aralıklarla sunulacaktır. Bir Siyasi Etik Komisyonu bakanlar ve milletvekilleri ait varlıklara değişiklikleri takip edecektir Meclis Başkanlığında kurulacak. Meclis üyeleri de, herhangi bir hediye veya hediye kabul etmek için kendi mantığı açıklamak için de yaptıkları harcamalardan anlatan ifadeleri vermek olacaktır.

Siyasi partiler ve adaylar ve kampanya bütçelerini kaynağı kamu yapmak zorunda kalacaktır nasıl harcanmaktadır. Bu seçim harcamalarında şeffaflık sağlayacaktır.

Diğer değişiklikler kamu kurumları ve onların yönetim kurulları objektif kriterler esas alınarak atanır bu yüksek rütbeli yöneticileri sağlamak için çalışacaktır. Yasalar da sözleşmeli çalışanlar gibi kamu kurumları deneyimli özel sektör yöneticilerini istihdam sağlayacak