20 Ağustos 2010 Cuma

HSYK GÖRÜŞMELERİ REFERANDUMDAN SONRA SONUÇLANACAK.

Randevular olası sürece korsan listesinden HSYK inziva
Adalet Bakanı Ergin ile müzakere ayrılmaya karar kurulu tarafından gizli bir girişimi hakim ve savcılar yüksek profilli ceza davalarında başkanlık kaldırmak nedeniyle HSYK.
Adalet Bakanı Ergin ile müzakere ayrılmaya karar kurulu tarafından gizli bir girişimi hakim ve savcılar yüksek profilli ceza davalarında başkanlık kaldırmak nedeniyle HSYK.
Adalet Bakanlığı ve Yüksek Kurulu Hakimler ve Savcılar (HSYK) 'nin yıllık randevu listesi üzerinde uzlaşma olası değildir sürece birçok hakim ve savcıların Türkiye'deki önemli davalarda nezaret değişen üzerindeki ısrarı dan kurulu inziva.


Yargıçların atanması ve savcılar üzerinde bakanlığı ve yönetim kurulu arasındaki görüşmeler çıkmaza zaman yönetim kurulu üyeleri ek bir liste - ayrıca "korsan liste" olarak bilinen - hakim ve savcıların onlarca değiştirmek için hazırlanan geldi Türkiye'nin en önemli ceza olgu - Ergenekon, Balyoz (Sledgehammer), Poyrazköy, kafes (Cage) ve Temizöz olgu dahil. Çoğu gözlemciye göre, liste şüphelilerin bu olgunun bir parçası olarak tahsil onlarca hapishaneden serbest kolaylaştırmayı amaçlamaktadır. Adalet Bakanlığı listesini onaylamak için reddetti ve müzakere masasına bıraktı. Bakanlık yetkilileri, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve müsteşarı Ahmet Karaman, gün içinde randevu listesinde gelmek için HSYK görüşmelerine katılmak üzere plan yok "dedi.

Adalet Bakanlığı randevu listesi HSYK tarafından hazırlanan onaylaması reddediyor birkaç hakim ve savcılar yüksek profilli vakalarda seyretmekle öngörmektedir kaldırılması. Bakanlığı ve yönetim kurulu çok yıllık bir liste üzerinde bir uzlaşma olasılığı sürece hakim ve savcıların değiştirilmesi konusundaki ısrarı gelen HSYK inziva

Kurulu bakanı ya da müsteşarlık katılım olmadan listesini yayınlamaya yetkili değildir. Adalet Bakanlığı meydan okuma "ama HSYK Başkan Vekili Kadir Özbek, kurul görüşmelerine katılmak üzere" hukuki sonuçları olacaktır reddederek dedi kızdıran ne sonuçlar olduğu gibi herhangi bir, ayrıntılı bilgi vermedi. Ayrıca onun kurulu adalet bakanı ve müsteşarı için görüşmelere katılmakla bekleyeceğini söyledi.

Korsan liste Özbek ve üç HSYK üyeleri tarafından hazırlanmıştır inanılıyor: Musa Tekin, Ali Suat Ertosun ve Suna Türkoğlu. Dört ki hakim ve savcıların İstanbul, Ankara, Diyarbakır ve Erzurum'da kritik durumlarda nezaret değiştirilebilir talep etti. Böyle bir değişiklik soruşturma şüpheli darbe Parsel ceza davaları ve içine askeri tarafından ölümcül bir darbe anlamına gelecektir. Hakim ve savcıların Eylem Planı Reactionaryism Mücadele dahil darbe araziler bir dizi ışık tutmak için çalışıyoruz, Kafes Operasyonu Eylem Planı, Poyrazköy silah deposu ve Sledgehammer Güvenlik Harekatı Planı.

Hakim ve savcı da Ergenekon, gizli bir suç örgütü, hükümeti devirme çabası suçlanan ve hapse Albay Cemal Temizöz, yüzlerce sivilin öldürülmesi ile karıştığı olmuştur aleyhindeki davada faili meçhul cinayetlerin karşı dava üzerinde çalışıyoruz Türkiye'nin güneydoğusunda 1990'lı yıllarda jandarma. ordu mensuplarının, akademi ve iş dünyası da dahil olmak üzere Düzinelerce kişi, şu anda polis gözaltında Bu durumlarda şüpheli bağlantıları içindir. Korkulduğunu hakim ve savcılar durumlarda nezaret değiştirilmiştir halinde şüphelilerin serbest olacaktır vardır. yıllık yargı randevu listesinde son karar üzerine HSYK's görüşmeler tartışmalı geçen yıl, hem işaretlendi. O hakim ve savcılar çeşitli ceza davaları yapma kaldırılması önerilen sonra Ertosun bir durma noktasına görüşmeler getirdi. Ertosun bu hakim ve savcıların Ergenekon davası dahil görevlerinden kaldırılması gerektiğini savundu.

Ayrıca savcıların Kürt Topluluklar Birliği (KCK) içine prob yapma kaldırma çağrısında bulundu - Kürdistan İşçi Partisi (PKK) kentsel kol - ve Albay Temizöz. Adalet Bakanlığı güçlü ve önerilen reassignments karşı hakim ve savcıların durumlarda nezaret konumlarını kaldı.

Adalet Bakanlığı en kadar çok beklenen randevu listesinin serbest gecikmesi olasıdır bir anayasa değişiklik paketi üzerinde 12 Eylül kamu referandumdan sonra.

Çarşamba Özbek günü, mahkemelerin daha hakim ve savcıların bir "artan iş yükü nedeniyle talep olduğunu söyleyerek HSYK çabaları hakim ve savcıların en üst ceza davalarında değiştirmek savundu." O dedi "tahta yeni hakim ve savcıların atama normal" için mahkemeler onların iş yükünü aydınlatma umuduyla için. Adalet Bakanı Ergin, ancak ifadesinin üzerine HSYK başkan vekili eleştirdi ve neden tahta mahkemeler artan bir iş yükü şikayet durumunda belirli mahkemelerde hakim ve savcı kaldırmak için çalışıyor sordum.

Yüksel Metin, anayasa hukuku doçenti, adalet bakanı sağ korsan liste protesto müzakere masasına terk etmek olduğunu söyledi. Ona bakan atamalar konusunda şüphe uyandırmadan kaçınılması bu şekilde göre. Orhan Gazi Ertekin, Birlik Hakimler ve Demokrasi ve Özgürlük için Savcılar eş başkanı kabul ve adalet bakanı yetki durdurmak ve randevu listesinde müzakereleri sürdürme da sözlerine ekledi. "HSYK üyeleri yetki overstepping ve çıkmaza konuşulanları getiren bir alışkanlığı var. Türkiye'de bugüne kadar darbeler denemek için başarısız oldu. Hukukçular şimdi darbe kışkırtıcılarının hesap sormakla için çalışıyoruz. Ancak HSYK dahil olmak üzere bazı siyasiler ve bazı çevrelerin, bunu görmek için rahatsız oldular. Orada randevu liste üzerinden hararetli tartışmalar geçen sene de vardı, "Ertekin" dedi.
PM: HSYK ideolojik eğilimleri üzerinde etkili

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da yıllık randevu listesi üzerinde çıkmaza yorumladı ve HSYK ideolojik eğilimleri kaynaklanıyor "dedi. "İdeolojik eğilimler sahne arkasında tekrar edilir. Onlar HSYK] mahkemelerinde kovuşturma kaldırılması ve yeniden [. Onlar hakim ve savcıların bu mahkemelerde güvenmiyorum "dedi. Başbakanın sözleri, Kocaeli Çarşamba akşamı geldi.

Erdoğan ayrıca, anayasa değişiklik paketi hakim ve savcılar üzerinde HSYK hakimiyeti sona ereceğini söyledi. Başbakana göre, yönetim kurulu reform paketi için korktuğu imtiyazlarını kaybetme karşı çıkıyor.

Paket HSYK yapısı değişiklik yapmak için hedeflemektedir. HSYK yapısı ile ilgili bir revizyon yedi den 22 için yönetim kurulunun üye sayısı artacaktır. üç Yargıtay tarafından seçilecektir ise yönetim kurulu üyeleri dört başkan tarafından tayin edilecektir. Iki üye Danıştay tarafından bir Adalet Akademisi Türkiye tarafından seçilecektir isimlendirilecek. Kalan üyeleri yargıçlar ve savcılar tarafından seçilecek.

TANIKLIK GİRİŞİMİ İÇİN BAŞSAVCILIK GİRİŞİM BAŞLATTI.

Tanıklık soruşturmanın Başsavcılık girişim açığa
Bir iddiaya göre ileri bir subay, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin tarafından koymak Genelkurmay soruşturmasına bir tıbbi rapor tanıklık zorunda kalmamak için elde etmek için sivil gruplara karşı sözde propaganda kampanyaları şüpheliler söyledi.
Bir iddiaya göre ileri bir subay, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin tarafından koymak Genelkurmay soruşturmasına bir tıbbi rapor tanıklık zorunda kalmamak için elde etmek için sivil gruplara karşı sözde propaganda kampanyaları şüpheliler söyledi.
Savcılara devam eden bir soruşturmanın parçası olarak birkaç web sitesini Genelkurmay tarafından sivil gruplara karşı sözde propaganda kampanyaları geri almak üzere içine ifade bir kaptan olduğu İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin tıbbi raporları almak için soruşturmada şüphelilerin söyledi üstlenen olmadı tanıklık kaçının.

Engin hareketi 2 Ağustos tarihinde savcı Zekeriya Öz tarafından bir karar giden 1 nci Kolordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız da dahil olmak üzere 19 muvazzaf ve emekli subayların, çağırmaya sonrasında, üç gün içinde soruşturma şüpheli olarak ifade vermeye geldi. Kaynaklar şüpheli ve ifade vermeye bile gelecek zaman hakkındaki ifadeleri sunmaya İstanbul Savcılığının haberdar planlama olduğunu söyledi. Orgeneral Iğsız bildirildi üçüncü gün sabah adliye binasına gitmek planlıyordu.

bir yüzbaşı göre Genelkurmay soruşturma bir şüpheli olarak sivil gruplara karşı propaganda siteleri tanıklık, İstanbul Başsavcısı Aykut Cengiz Engin soruşturmanın sivil savcılar tarafından sorguya önlemek için tıbbi raporları almak için şüphelilerin söyledi

Ancak, Engin, soruşturmanın bu noktada müdahale ve celp çekilmeye Öz çağırdı. Öz Bunun mümkün yasal süreç halen başlamış beri olmadığını söyledi sonra, Engin tıbbi raporları almak için tanıklık önlemek için şüphelilerin söylemek Öz çağırdı. Öz de bu öneri, başsavcı kendisi reddetti beri İstanbul Merkez Komutanlığı temas ve tıbbi nedenlerle tanıklık önlemek için alıntı yapmaya şüphelilerin söyledi. görünüşte hiçbir yasal dayanağı savcının tavsiye, tüm şüphelilerin uyarınca savcılığına tıbbi raporları gönderdi. Dokuz tıbbi raporlar daha sonra ifade verdi mi şüphelilerin, kalan 10 iken henüz başlangıç onlar tıbbi raporlar ifade var. Yüzbaşı MU, bir tane dokuz şüphelinin şimdiye kadar ifade verdi, soruşturma içine Engin tartışmalı müdahale doğruladı. "Ben vadesinden önce tanıklık gelmek planlıyordu. Ama o bildirildi ifadesinde dedi tıbbi bir rapor Ben İstanbul Merkez Komutanlığı tarafından bunu emretti sonra, "aldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) varlığı bu soruşturmanın merkezinde bir e-posta bir subay tarafından gazete ve gazeteciler bir takım geçen yıl gönderilen ortaya çıktı websites. anonim, bu silahlı kuvvetler bu "gerici sayılır sivil gruplar," ayrılıkçı "," yanlısı Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve karşı psikolojik savaş geri 42 ayrı web siteleri kurulan iddia kalmasını istedi subay, "anti-TSK." TSK ayrıca 400'den fazla yabancı dil Türk web sitelerinin faaliyetlerinin izlenmesi, dedi. Bir belgeye subay mektubunda bağlı, web sitelerine karşı plan Üçüncü Bilgi Destek Birimi olarak yapıldı göre. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ da bildirildi plan hakkında bilgi verildi. Memuru, silahlı kuvvetlerin web siteleri dini cemaatler ve AK Parti hükümetine karşı psikolojik savaş geri oluşturdu iddia etti. subay iddiaları doğrultusunda, bazı web sitelerinin bir kapatma davası AK Parti'ye karşı 2008 yılında yayımlandı yılında "delil" olarak kullanılmıştır.

Genelkurmay hukuk müşaviri, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu da henüz soruşturma kapsamında ifade vermek zorunda subaylar arasında yer alıyor. muvazzaf subay ifade vermeye çağırdı arasında Orgeneral Iğsız, Başkan Yardımcısı Amiral Mehmet Otuzbiroğlu, Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Tümgeneral Çubuklu, Brig edildi. Orgeneral Mustafa Bakıcı, Albay Orhan Güçlü, Albay Sedat Özüer, Albay Ziya Ülker Göktaş, Albay Dursun Çiçek, Albay Hulusi Gülbahar, Albay Cemal Gökçeoğlu ve Yüzbaşı Murat Uslukılıç.

Haberler de iddia dün Engin Öz gelen aktif görev generaller ile ilgili web sitesi soruşturma dosyalarının etmeye kalkıştı raporlar. haberlere göre, Engin, bir gün içinde söz konusu dosyaları teslim Öz sormak için İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilini Turan Çolakkadı emretti. Ancak Çolakkadı raporları teyit etmedi. Ayrıca raporlar Engin soruşturma için de ve Çolakkadı atanan o Öz ile soruşturma denetleyecek edildi.
Engin tarafından değil, ilk müdahale

Engin son dönemdeki tartışmalı hareket şaşırtıcı değildi birçok beri Başsavcı önceki skandal savcıların iddia edilen darbe araziler araştıran sindirme konusunda karıştığı olmuştur. Nisan ayı başlarında, Engin Sledgehammer planı, en benzer arazilerin bir dizi şiddet soruşturmasına görevlerini üç tür savcılar kaldırıldı. Engin hareketi önce, savcıların gözaltına şüphelenilen Sledgehammer çizici büyük bir baskın bir parçası olarak 14 ilde 90 noktada 78 muvazzaf subayların almayı planlıyordu. Onlar, ancak ilgili mahkemelerden gerekli arama ve tutuklama emri alınan operasyon kararı durumunda dan Bilal Bayraktar, Mehmet Berk ve Süleyman Pehlivan savcılar kaldırmak sonra askıya alınmıştı. Karar, Başsavcının direktifleriyle alınan sorguya Türkiye'nin önde gelen analistler arasında kaşlarını kaldırdı Genelkurmay üyelerinin muhtemel gözaltı karşı. Engin güçlü iddiaları yalanladı ve o askeri dan konuyla ilgili hiçbir telefon aldığını söyledi. Ancak, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner ve daha sonra İstanbul Merkez Komutanlığı başkanı operasyon hakkında başsavcısı telefon doğruladı.

Sledgehammer plan şüpheli bir darbe planı 2003 yılında bir askeri toplantıda oluşturulur. Plana göre, askeri şiddet yoluyla toplumda aralarında Fatih ve İstanbul Beyazıt camileri hedef alan bombalı saldırıların planlı olduğunu sistematik kışkırtmak kaos, amaçladık. Komplo iddia edilen bir askeri devralma için zemin hükümeti zayıflatmak için çalışıyordu.

Başka bir tartışmalı durum diye bir ses kaydı Engin kaygılar içeren, "Biz," artık-hapisteki Ergenekon sanık gazeteci Tuncay Özkan için sipariş üzerine soruşturma taahhüt olduğunu söyledi. Ergenekon illegal bir örgüt devlet içinde yuvalanmış ve bürokrasi toplumda kaos kışkırtmak amaçlayan bir askeri devralma yol açmaktadır. Engin kendini o Özkan's emriyle Ergenekon soruşturması dışarı taşıyordu itiraf etti. Ayrıca telefon orijinalliğini kabul ama ne o, sadece bir "tekerleme bu çağrıda bulundu demek istemedim" dedi.

ELİTAŞ GENEL KURMAY BAŞKANINA HERON İDDALARINA YANIT VERMELİDİR DEDİ.

Ordu komutanı Heron iddialarına yanıt gerektiğini Elitaş diyor
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) meclis grubu ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş Yardımcısı başkanı Genel Kurmay başkanı derhal bir açıklama iddiaları askeri teröristlere karşı Hantepe karakolda istihbarat Heron tarafından sağlanan rağmen harekete geçmemesi konusunda teklif istedi her Temmuz ayında bölgedeki bir karakola saldırı ikinci sırasında 30 güvenlik insansız hava araçları (İHA) birimleri.


açıklamada dün Elitaş kamu hem de Hantepe gelen son 20 gündür ancak Genelkurmay Başkanı sessiz kalmıştır video görüntüleri iddiaları tartışıyor söyledi. "Genelkurmay ve temsilcileri, böyle bir mezar suçlama karşısında her konuda beyanlar verme alışkanlığı olan bir sessizlik, dürüst bir Türk vatandaşı ve dört oğlu bir baba olarak beni endişelendiriyor," diye vurguladı.

Elitaş soruşturma herhangi bir ihmal ve herhangi bir parti sorumlu cezalandırılması gerektiğini bulundu olup olmadığını öğrenmek için zaman kaybetmeden başlatılması gerektiğini söyledi. Ayrıca orada gerçekten bir suç olsaydı o, askeri Türk milletinin ve genç erkeklerde Hantepe ölen ailelerine özür gerektiğini belirtti.

AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş

Elitaş bu suçlamaların asılsız sonunda olacağına eğer ekledi, kendilerinden cezalandırılması gerektiğini yaptı. "Iddialarının yalan ve asılsız, sonra ise bu iddiaları yayınladık kuruluşları mahkemeye derhal alınmalıdır. Kimse Türk ordusuna zarar izin verilmelidir. ... Kim burada sonuçlarını bakmalıdır karıştırılabilir. "

Bireysel insanların ihmal veya diğer hatalar suçlu olabilir, o, ancak kaydetti askeri Türkiye'nin askeri kalır.

"Kimse ordunun itibarı zarar tolere edebilir. Genelkurmay yetkilileri derhal dışarı konuşmalısınız ordunun itibarını daha fazla zarar izin vermez. "

Elitaş sonrası 27 Ağustos ve mevcut Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, bu tarihten önce bir açıklama sunmalıdır talep onun o Genelkurmay sonraki şefi alacak kaydetti.