17 Ağustos 2010 Salı

CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL KOSAVA ZİYARETİNDE SAMİMİ KARŞILANDI.

Türk Cumhurbaşkanı Abdullah Gül (3 sol) yaptığı Kosova ziyareti sırasında Şubat ayında sıcak karşılandı.
Kosova bir serbest ticaret bölgesi Türkiye dahil Balkan ülkeleri kapsayan ev sahipliği yapmaya istekli, ekonomi ve finans Kosova bakanı göre.

genç bir ülke, Kosova tarım gibi, gıda işleme, inşaat, tekstil, bilişim, otomotiv ve enerji ve madencilik sektörlerinde çeşitli yatırım fırsatları sunmaktadır gibi "," Bakanı Ahmet Şala bir röportajda, Hürriyet Daily News ve Ekonomik İnceleme söyledi.

"Biz böyle bir anlaşma ile ilgilenen ve zaten Türk makamları ile tartıştık. Biz pazarlığa hazırız ve bu gerçekleşmesi, "dedi.

Şala bir serbest ticaret bölgesi, Türkiye'nin arasında kurulan benzerlik dedi, Ürdün ve Suriye'nin bölgenin ticaret hacmi bir artış tetikleyici olabilir.

Bakan yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bu konuyu görüşmek ve gelecekte bu tür bir anlaşma katılmak istiyorum böyle bir teklif ile geldi eğer.

"Türkiye her zaman öncesinde, sırasında bizi destekledi ve savaştan sonra ve şimdi daha fazla entegre etmek istiyorum ve işbirliği içinde Türkiye ile daha iyi bir gelecek için çalışmak" dedi.

Zaten Orta Avrupa Serbest Ticaret Anlaşması veya CEFTA, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Hırvatistan, Makedonya, Moldova, Karadağ ve Sırbistan, Kosova da Avrupa Birliği pazarına olmayan karşılıklı, gümrük ücretsiz erişim yararlarını üyesi dayalı AB Özerk Ticaret Tercihi veya ATP, rejimi.

Hedefler 10000000000 $ FDI 5 yıl içinde

Daily News Perşembe günü konuşan Şala dedi: "Biz inşaat sektöründe daha fazla doğrudan yabancı yatırım çekebilmek amacıyla, enerji projelerinin yanı sıra, yollar ve yerleşim alanları inşa etmek istiyorum. O Kosova Avrupa'nın en düşük vergi onları büyümek ve Kosova ekonomisine katkı sağlayacak arazi olacak bütün yatırımcılar sağlamak. "

"Yüksek vergi yabancı yatırımcılara uygulanan sadece yüzde 10 olduğunu. Daha fazla Türk yatırımcı geliyor ve Kosova'da yatırım görmek istiyorum. "

Kosova için doğrudan yabancı yatırım çekmek için yoksul yatırım yıllarca tarafından aşağı koşmak oldu altyapısını oluşturmak için en iyi politikalar korumak için çalışır. "Biz doğrudan yabancı yatırım] önümüzdeki beş yıl içinde $ 10000000000 [ulaşmasını bekliyoruz. Türkiye için bu miktar çok değil, Kosova için önümüzdeki yıl için büyük bir hedef ise, "Şala dedi. "İlgili doğrudan yabancı yatırım ile, bizim öncelikli altyapı, enerji ve eğitim. Biz tarım, turizm potansiyel yatırımcılar için tüm bürokratik engelleri kolaylaştırmak için hazır ve maden var. "

Bu Kosovalılar dörtte Türkçe ve dikkat çeken orada Türk vatandaşları için bir vize şartı ülkeye girmek için, bakan, "Ben tarihi ve kültürel bağları biz yüzyıllar boyunca büyük katkıda bulunacağına zorunda inanıyoruz Türkiye ile ticaret hacmi genişleyen dedi. "

Mart ayında, Türkiye, Zeki Çalışkan, Türk-Kosova İş Konseyi, Türkiye'nin Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu veya DEİK bir birimi başkanı için bakanın resmi ziyaret sırasında, "Kosova'nın geçen yıl yüzde 5,4 büyüme kaydetti" dedi Küresel kriz zamanında bile.

"Kosova'nın yeni İsviçre Doğu Avrupa ve Türk yatırımcıların ülkenin zengin fırsatlar düşünmelisiniz olma potansiyeline sahip" dedi.

Kosova'ya Öngörülen Türk ihracatı biraz aşağı 279.400.000 $ geçen yılki toplam, ve 2008 yaklaşık 278.000.000 $'s. Bu yılın ilk altı ayında, Türkiye Kosova ürün yaklaşık 127.000.000 $ değerinde ihraç etmiştir.

Ticaret diğer Balkan ülkeleri ile

Türk İstatistik Kurumu, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Arnavutluk, Hırvatistan, Bosna Hersek, Kosova, Makedonya, Karadağ ve Sırbistan dahil, Balkan ülkeleri, Türkiye'nin toplam ihracat hacmi göre 10800000000 $ 2008 için tahmin edilmektedir.

Küresel krizin etkisi ile, bu ülkelerin toplam ihracat $ 6900000000 geçen yıl düştü. Yılın ilk yarısında, Türkiye'nin Balkan ülkelerine ürünlerini değerinde $ 3400000000 ihraç etti. Yanı sıra, Türkiye geçen yıl Balkan ülkelerinden de aşağı 4500000000 $ 2008 yılında mal 3400000000 $ değerinde ithal.

Geçen ay, Türkiye'nin üç Arap ülkeleri - Suriye, Lübnan ve Ürdün ile bir serbest ticaret bölgesi kurulması konusunda anlaştılar. BBC News, Türkiye ve Arap Ligi tüm 22 üye arasında ticaret göre daha son beş yılda, hemen altında 30000000000 $ yılda toplam iki katına çıktı.

MEKSİKA VE TÜRKİYE ARASINDAKİ MESAFE EKONOMİK İŞBİRLİĞİNE ENGEL OLAMADI

coğrafi uzaklık olmasına rağmen, Türkiye ve Meksika yükselen ekonomilerin bağları güçlendirmek için, özellikle ekonomik fırsatlar, göç üzerinde işbirliği üzerinde çalışıyorlar, Meksika Dışişleri Bakanı göre terörizm ve uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele.

"Türkiye'nin uluslararası alanda giderek artan bir varlığı vardır. Bu gerçekten önemli bir ülke, önemli bir ekonomi olarak, "Meksika Dışişleri Bakanı Patricia Espinoza röportajda Cuma Hürriyet Daily News ve Ekonomik Gözden söyledi oynamak denir rol üstlenerek's.

2009 yılında Meksika Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir ziyaretin ardından, iki ülkenin bir çerçeve üzerinde ikili ilişkileri ilerletme çalışmaya başladım. Espinoza, Cuma Ankara ziyareti üzerinde, bilim, kültür, sanat, medya, gençlik ve spor eğitimi işbirliği kolaylaştıracak bir işbirliği programı ve bir anlaşma imzaladı.

Dışişleri Bakanı dış dünya ile temaslarını bütünlüklü olarak bakıldığında öyle ve çok açık büyük ülkelerin gelişmekte olarak Meksika ve Türkiye arasındaki benzerlikleri vurguladı.

Bu Meksika Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik müzakerelerini takip ediyordu dikkat çeken, o, "Biz çok uyum içinde ve ülkenin kurumlarının güçlendirilmesi inanıyorum" dedi.

Espinoza ülkesinin niyetini birlikte ortak girişimler ve projeler için arama gelip iki tarafın iş çevreleri için daha fazla fırsatlar sağlamak olduğunu söyledi.

"Onlar bazı ortak çaba Meksika'da büyük bir varlık olması yapabilir," dedi, ki Türk şirketlerinin genel olarak Latin Amerika'da diğer şirketlerin yanı sıra Karayip olarak geliştirebileceğiniz sözlerine ekledi.

"Biz çifte vergilendirme ve yatırım ortamının korunmasına ilişkin bir anlaşma üzerinde anlaşmaya son halini vermek için umut kısa bir süre içinde" dedi.

Türkiye ve Meksika da adımlar terörizm ve uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele güçlendirme almaya karar verdiler.

"Türkiye ve Meksika içten, biz uluslararası suç örgütleri faaliyet farklı yönleri ile yapmak zorunda organize suçla mücadele konusunda çok geniş bir çerçeve var aynı zamanda yasal çerçeveler var," dedi, göçmen ve silah kaçakçılığı gösteren dedi.

"Biz ne istiyoruz bu alanda çok yakından birlikte bilgi alışverişinde deneyimlerini çalışan bizim makamları elde etmek ve aynı zamanda döviz istihbarat bilgilerinin olduğunu," dedi.

Türkiye Arizona eyaleti içinde göçmenlik yasası üzerinde Meksika endişeleri desteklemiştir. Türk Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin, söz konusu yasanın yabancı düşmanlığı tetikleyebilirdi dile getirdi ve Türkiye'nin hukuk Espinoza ile ortak basın toplantısında Meksika aynı fikri paylaştığını belirtti.

"Biz sipariş halkımızın dünyanın farklı yerlerinde bizim] diasporalar [ile ilgili sorumlu arasındaki işbirliği için bir mutabakat anlaşması imzaladılar. Türkiye ve Meksika arasında bir benzerlik var, "Espinoza Daily News söyledi.

"Sen vatandaşlarının yurtdışında yaşayan bir sürü var. Bu Meksika için geçerli. Biz sırayla yurtdışında yaşayan iken ve ailelerine destek ihtiyaçlarını desteklemek için onlara doğru çok özel bir politikası var. Biz bu alanda tecrübelerimizi değişim istiyor ve biz birlikte yapabiliriz görmek, "Espinoza dedi.

Meksika İklim Birleşmiş Milletler Çerçeve Sözleşmesi 16 oturum Konferans ev sahipliği yapacak Değiştir veya UNFCCC, Cancun Kasım ayında.

"Çok Türkiye'nin Meksika ev sahibi ve iklim değişikliği konferansı başkanı olarak görev desteklemeye hazır olduğunu duymak mutlu olduğunu," Meksika Dışişleri Bakanı söyledi.

"Türkiye önemli bir aktör bu müzakereler ise," dedi. "Türkiye'nin çok aktif bir katılımcı olmak için bir dürtü sağlamak için bir müzakere, en kısa zamanda en somut müzakerelerin sahip olmaya devam umuyoruz."

Espinoza konferans için Meksika hedefi açıkladı, "Biz ne Cancun ilk kez bize hemen sipariş içerdiği farklı ülkeler için yükümlülüklerini yerine getirmek için önlemleri uygulamaya izin kararlar alabilir bir çerçeve olacağını elde edebilirsiniz kongre. "