21 Ekim 2010 Perşembe

Türkiye'nin en büyük çelik boru ihracatçı Erciyas: Tarih benim iş hayatı etkiliyor dedi

Ahmet Erciyas eski olan ilgisi, ama ona bir mühendis yapımında önemli bir rol oynadı ne o "tarih sevgisi" kariyerinin gerçek mimarı olmuştur çağırır. "Geçmişi hakkında tekrarı çünkü tarihin aşk benim iş hayatında ve stratejileri etkiler" diye Let's Talk Business ile bir röportajda söyledi.


önce hatta yüzyıllar - - Bugün iş adamları için fikir verir belki o sürekli tarihten ders berabere vurgulayan Erciyas geçmişte neler olduğunu söyledi. "1683 yılında Viyana ikinci kuşatma örneğin Türklerin yenilgi atın. O kadar gerekli hazırlıkları yapmak ve lojistik tamamlamadan gitmek için ciddi bir hataydı. savaşta yenilgi Osmanlı İmparatorluğu'nun gerileme kaçınılmaz sonuçlandı. Bu gerekli altyapı ve personel gerek kalmadan çok hızlı büyümeye çalışırsa Aynı şekilde, bir şirket iflas azaltılmış olabilir "dedi. Bir Kayseri il merkezi gelen terzi oğlu, Erciyas 300.000 ton çelik boru yıllık kapasitesi büyük bir şirketin yönetiminde bugün. O'nun fabrika biridir Düzce ilinde 110.000 metrekare alan üzerinde yer almaktadır istanbul saatlik bir yolculuk ve bir sonraki yılın Mart tarafından çelik boruların 450.000 ton üretebiliyor olması bekleniyor. Bu büyüme planına paralel olarak, gerekli yatırımı zaten başladı başlayacak son teknolojiyi kullanarak ekipman Ocak ayında kurulacak. Bu hareket sonucunda, Düzce şirketin spiral kaynaklı çelik boru fabrikası dünyanın herhangi bir yerinde tek bir çatı altında en büyüğü olacak. İstanbul Sanayi Odası (İSO), Erciyas Çelik Boru göre - üzerinde 477.000.000 $, 2009 yılında toplam satış - Geçen yıl bu sıralamada 69 yerlerde yukarı hareket, Türkiye'de 98 büyük sanayi kuruluşu oldu. Bu performansı ile Fortune dergisinin en hızlı büyüyen Türk şirketlerinden biri olduğunu söyledi.

kriz sonrası iyileşme örneği

Bu yüzyılın başında maddi sıkıntılı yıllar sonra Erciyas Çelik Boru A.Ş. toplam satış 300.000.000.000 $ yere ulaştı, 2009 yılında Türkiye'nin en büyük çelik boru ihracatçısı haline gelerek başarısını mühürleme, kendi sektöründe en güçlü oyuncularından biri olarak ortaya çıkmıştır. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kamil Erciyas hisse şirketin masalı

Mevcut veriler şirket çok sıkıntılı geçmiş olduğu izlenimini yaratmak değil. acı zaman olmasına rağmen, çok sıkıntılar Erciyas ve ekibi ve çalışanları aracılığıyla başarı öyküsü daha tatmin edici hale gitti. Bu on yılın başlarında, şirket gecelik oranları ve fırlamıştır zaman Türk lirasının önemli ölçüde devalüe edildi Türkiye'de 2001 ekonomik krizi ile çakıştı hevesli bir yatırım planı kurban gitti. finansal kargaşa bir çıkış yolu bulmak için mücadele eden şirketin fiyatları kesip onu hayatta ve iş bitirmek sağlayarak müşterilerinden gelen in-peşin nakit ödemeler için bu yatırım planına uygun almıştı kredileri ödemek için istedi. Erciyas bu tecrübeleri özetlenebilir "bizim bağımsız yönetim kurulu üyeleri tekrar o koymuştu Biz sonunda, nasıl krizden kurtarmak için herkes gösterdi". şirket çalışanları bu zor zamanlarda gidelim olsaydı sorulduğunda, Erciyas böyle bir strateji tercih asla "dedi. "Biz işçiler birlikte mücadele ederek sorunların üstesinden geldi. Bazen iki üç ay için bunları ödeyemeyen, ancak yola onları koydu asla. Ben şahsen çok, diğer zamanlarda iş kesinti fikrine karşıyım. Bazen iş ve iyi gitmez sizin fabrika, ama boşta kalır bu durumda kayıtsız işçilerin çok dar görüşlü yanlış. Biz burada daha geniş bir perspektife sahip. Biz herhangi bir iş yapmadan tüm çalışanlarımızın sürdürmek kaç yıldır anlamaya çalışıyoruz, "diye açıkladı.

Nabucco mali endişe Yerel üreticiler

Türkiye'nin en büyük çelik boru ihracatçı olarak, Erciyas 'şirket dünyanın hemen her köşesinde kendi ürünlerini satan - hükümet kadar yüzde 25 yerli şirketler sübvanse Çin gibi birkaç ülke hariç. Ayrıca yerli üretim ve ihracat korumak için benzer stratejiler geliştirmek için Türk hükümetine çağrı yaparken, Erciyas da, her yıl Avrupa Kafkas arasında doğal gaz 31 milyar metreküp sağlaması bekleniyor Nabucco boru hattı projesi, finansman konusunda endişelerini dile getirdi Orta Asya ve Orta Doğu tedarikçiler, 2015 yılında operasyonel hale gelir. Türk toprak hareket edecek neredeyse yüzde 70 olan - - tedarikçi kredi bulma görevi ertelemektedir bir şekilde yapılmaktadır 3.300 kilometre uzunluğundaki proje için çelik boru tedarik için ihale eğer o yerli üreticiler olarak bir dezavantaj olduğunu söyledi kredilerin maliyeti çok Türkiye'nin Avrupa'da daha yüksektir çünkü.

ve biz sürebilir minimum - - 10 yıl geri ödeme süresi ile "Örneğin bir yüzde 2 faiz oranıyla kredi almaya başardı düşünün. Bu da sıfır maliyetle kredi alabilmesi için, çünkü Avrupalı rakipleri de o arada diğer yerli üreticiler ile, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bu endişe iletti belirterek, "dedi, yüzde 20'ye kadar bir avantajımız var demektir ve devlet Türk Boru Hattı Şirketi (BOTAŞ), projede beş ortaklarından biri. Türk Eximbank, dış ticaret için bir devlet kredisi kuruluşu, işletmelere sunabileceği en büyük kredi paketi - Bazı 500.000.000 $ - üreticilerinden çelik boru yaklaşık 1.5 milyon ton proje için gerekli üretmek için gereken ne kadar karşılamada yetersiz kalıyor türkiye, Erciyas kaydetti. "Biz en uygun fiyata kaliteli çelik borular satıyoruz Ancak, daha sonra kendi fiyat biz, Türk üreticilerin, sadece dikkat ederek bu boruları temin eğer rekabet gücü yüksek," diye iddia etti. Erciyas da güçlü bir ekonomik şartlar Türk üreticilerin, hem de Avrupalılar gibi iyilik varsa, Erciyas Çelik Boru inşaatı için projenin süre içerisinde Nabucco için gerekli tüm boru üretme kapasitesine sahip olduğunu kaydetti.

Bu bağlamda, aynı zamanda onların ekonomik başarısı için göz yummayın, çünkü "siyasi ve ekonomik olarak motive" olmak onları suçlayarak, Türkiye'ye yönelik kredi derecelendirme kuruluşları tutumlarını eleştirdi. Birçok Avrupa ülkesinde farklı olarak, orada 2002 yılından bu yana siyasi istikrar ve Türkiye'de hızlı ekonomik büyüme giderek artmaktadır. Ülke hızla küresel mali kriz kurtarıldı ve bu yılın ilk yarısında yüzde 11 oranında bir büyüme hızı elde başardı. seçmenler ezici bir çoğunlukla kopyaladı bir anayasa değişikliği paketini onayladı zaman yeni bir referandumda, hükümetin kendine güven tazeledi. "Kredi derecelendirme kuruluşları, ancak, Türkiye'de hâlâ daha fazla borç vermeyi riskli olduğunu söylüyorlar yüksek seviyelerde bizim için borçlanma maliyetini tutan Yunanistan, daha. Böyle bir argüman doğru olabilir mi? Can "Erciyas bu kuruluşlar ile hayal kırıklığı içinde sordu.

Şirket şu anda Düzce fabrikasında ve İstanbul merkez ofisinde yaklaşık 400 çalışanı. Bu sorumlu yönetim sonucunda, çalışanlar ve zorluk ilk işareti de onları başarısız olmaz sonuçta onlar sahip olma duygusu vardır gelmek büyük bir sistemin bir parçası olduğunu anlıyorum. "Yabancı müşterilerine fabrikamızda görmek için geldiğinde, onlar biz onlar bizim işçi gözlerindeki ışıltı görünce üretim tarihleri toplantı yeteneğine sahiptir anlamak demek," Erciyas açıkladı. "Almanya benim rakipleri biri, örneğin, 100 yıllık bir firmadır. Çalışanları da orada, anlattıklarını ne, işe gelip eve gidip bu kadar. Bizimle böyle değildir. Çalışanlarımızın karşılaştığımız zorluklar ve vasiyet çözümlerinin bir parçası tanık oldular, "diye işaret etti.

'Doğrudan forex piyasasında müdahale yanlıştır'

Türkiye'nin önde gelen ihracatçı olarak, Erciyas da bazı çok yüksek ve ihracatın büyüme yavaşlaması demek Türk lirasının değeri, içine doğrudan müdahale fikrine karşı çıkıyor. "Bunun yerine, ihracatçılar teşvik paketleri ile desteklenmesi gerektiğini fikrinin am - düşük veya döviz kuru yükseltme çabaları ile değil istikrar elde ederek," diye yerel para biriminin doğru iken takdir olduğunu da sözlerine ekledi savundu Türkiye ihracatçılar için bazı rekabet kaybına neden amortisman daha pahalı olabilir. "Birincisi, işçiler daha düşük ücretler ve patronlar için çalışmak zorunda kalabilirsiniz bir süre için daha az kar ve hatta hiç yapmak zorunda olabilir, ama ikinci senaryoda onlar borçlarını ödemek için kendi ev ve otomobil satış, tamamen iflas "diye Türk Merkez Bankası absolving açıkladı. "Bizim için gerçekten sorun yapımcısı ve / dolar paritesinin euro Federal Rezerv ve Avrupa Merkez Bankası [ECB] fay olduğunu," diye ekledi.

Türkiye İhracatçılar Ancak, genellikle Türk lirası ve merkez bankası politikalarının geçerli değeri memnun oldular. Onların mutsuzluk Dış Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan tarafından paylaşılır. enflasyon oranı beklendiği gibi olduğunu belirterek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası geçen ay 0,25 baz puan gecelik faizlerini, ama Türk lirasının değerini azaltmak için başarısız oldu. ABD doları ve lira karşı slayt devam döviz kuru yıl düşük seviyelerde şimdi - 1,4 aşağıda. Uzmanların çoğu nakit girişlerinin miktarı kendi para biriminin değerini takdir, ekonomik görünüm ve siyasi istikrar artar güven olarak artmaktadır çünkü Türkiye'nin ekonomik başarısı için fiyat ödüyor söylüyorlar.

'Cezayir hayati ile serbest ticaret anlaşması'

Türkiye'de son zamanlarda bölgesel ihracat stratejileri geliştirmek için Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) altında 34 "ülke masaları" kuruldu. DTM yetkilileri yanı sıra Türk İhracatçılar Meclisi (TİM) ve İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi (İGEME) o Kuzey Afrika ülkesinde faaliyet gösteren deneyimli olarak Erciyas koordinatörlüğünde Cezayir masasında karşılayacak. Sahra Çölünde Salah İçmesuyu İsale projesi, tek bir üretici anda üstlenmiş olduğu büyük su boru hattı projesi - bir 2008 ihale kapsamında, şirketin yakın zamanda 1.250 kilometre uzunluğundaki Tamanrasset için çelik boru temini tamamladı. bir serbest ticaret anlaşması eksikliği: Erciyas için büyük bir sorun Türk Lirası ve Cezayir'de Türk ihracatçıları için / dolar paritesinin euro değeri dışında yoktur. "Biz Cezayir ile serbest ticaret anlaşması imzalamış değil. AB, örneğin, ve böyle bir anlaşma yapmış, ürünlerini gümrük tabi değildir, çünkü şu anda yüzde 15 fiyat avantajı vardır, "diye ondan gerekli dersleri öğrenmek için başarısız oldu, çünkü Türkiye'de benzer bir anlaşma yoksun neden olduğunu açıklayan kaydetti tarih.

Erciyas, Türk yetkililerin yıllardır ülke görmezden geldi ve bir "ağabey yaklaşım" kabul edilen Cezayir de yüzyıllar boyunca Osmanlı İmparatorluğu'nun bir parçası oldu çünkü. "Şimdi kardeşler sadece oraya gitmek gerekiyor" dedi. Avrupa'da, özellikle Fransa, bölgede koloni kayıt rağmen aslan payını almayı başardık nasıl sorulduğunda, Erciyas Avrupa'nın gerçek zafer, orada kendi kültürünü ve dilini ihracat verebilecek olduğunu savundu. "Bu bağlamda, ülkedeki Türk okulları çok bizim kardeşlik canlandırılması için önemli" dedi.


MODERN EV DEKORASYONLARI
MODERN EV DEKORASYONU
MODERN GENÇ ODALARI
MODERN GENÇ ODASI
MODERN KANEPE
MODERN KANEPELER
MODERN KİTAPLIK
MODERN KİTAPLIKLAR
MODERN KOLTUK TAKIMI
MODERN KOLTUK TAKIMLARI
MODERN MASALAR
MODERN MOBİLYA
MODERN MOBİLYA AKSESUAR
MODERN MOBİLYALAR
MODERN MODÜLER
MODERN MODÜLER MOBİLYA
MODERN MUTFAK
MODERN MUTFAK DOLAPLARI
MODERN MUTFAKLAR
MODERN OFİS OTURMA GRUPLARI
MODERN ORTA SEHPA
MODERN OTURMA GRUBU
MODERN OTURMA GRUPLARI
MODERN OTURMA ODALARI
MODERN OTURMA ODASI
MODERN PORTMANTO
MODERN SALON TAKIMI
MODERN SALON TAKIMLARI
MODERN SANDALYE
MODERN SANDALYELER
MODERN SEHPA
MODERN SEHPALAR
MODERN TV SEHPALARI
MODERN TV SEHPASI
MODERN VESTİYER
MODERN VİTRİN
MODERN VİTRİNLER
MODERN YATAK ODALARI
MODERN YATAK ODASI
MODERN YATAK ODASI TAKIMI
MODERN YATAK ODASI TAKIMLARI
MODERN YEMEK ODALARI
MODERN YEMEK ODASI
MODERN YEMEK ODASI TAKIMI
MODERN YEMEK ODASI TAKIMLARI
MODOKO BEBEK ODALARI
MODOKO BEBEK ODASI
MODOKO ÇOCUK ODALARI
MODOKO GENÇ ODALARI
MODOKO GENÇ ODASI

MECLİS BAŞKANI MİLLETİN İNANÇLARINA AYKIRI VE EŞARP KARŞITI SÖYLEMLERİ ŞIK KARŞILAMIYORUM DEDİ:

Meclis başkanı, millete özür anti-eşarp açıklamada çekilme üst yargıç çağrısı


Türk Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin eleştiri okları Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin yer teşebbüs için TBMM'ye bir teklif özür dilemek ve Türk milletine yaptığı açıklamada çekilme üst savcı çağırdı ile yaptığı bir anti-türban bildirimde sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya Anayasa Mahkemesi'ne döndü kendini üstün ulusal ve parlamento olacak.



"Ben hemen Türk milletinin ve onun temsilcisi, Türk Parlamentosuna beyanı ve teklif özür çekilme söz konusu bildiri yayınladı ofis bekliyorum" diye resmi bir ziyaret ediyor nerede Japonya'da Perşembe günü meclis başkanı belirtti.

Şahin Çarşamba günü Yargıtay Başsavcılığı ve Anayasa Mahkemesi tarihinde yayınlanmıştır Yalçınkaya tarafından çok eleştirilen açıklamaya atıfta bulundu. açıklamada, üst savcı üniversitelerde başörtüsü serbest kullanımı laikliğin zarar edeceğini savundu. O da, Yargıtay Başsavcılığı ve Anayasa Mahkemesi siyasi partilerin eylemleri, devletin bağımsızlığına, millet egemenliğine, demokratik ve laik cumhuriyet ilkelerine, insan hakları ve eşitlik ilkesine aykırı olup olmadığını araştırmak hakkı olduğunu söyledi örtük bir ile iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) tehdit eden "kapatma davası."

AK Parti temsilcileri üniversitelerde başörtüsü yasağının kaldırılması için bir uzlaşma aramak amacıyla ana muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) meclis bürosuna bir ziyarette olarak Başsavcılık açıklama geldi. başörtüsü kullanılması 1997 post-modern darbesinden sonra üniversitelerde yasaklandı. Türkiye'nin askeri ve yüksek yargının türban cumhuriyetin laik kimliği için bir tehlike teşkil inanıyoruz.

Şahin göre, başsavcı Parlamentosu, 2007 yılında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın eski Başkanı tarafından yayınlanan e-memo anımsatan için "bir mutabakat sorunu" için çalıştı. E-memo cumhurbaşkanlığı seçim süreci üzerinde ağırlıklı ve hükümet cumhuriyetin laik geleneği korumak için daha yapmadım eğer eylem tehdidinde bulundu.

"Parlamento, Türk milleti adına yasama yetkisi sahip tek kurumdur. Bu güç ve devredilemez bir başka kişi veya kurum ile paylaşılamaz. Temyiz Başsavcılığı ve Anayasa Mahkemesi Meclis eylemleri incelemek hakkına sahip değildir. meclis tasarı henüz yoktur [başörtüsü faturada.] ya, hiçbir yasal değişiklik yoktur. Parlamentonun Değerli üyeler, anayasal düzeni ve rejimi en az kadar Temyiz Yargıtay başsavcısı olarak sadık olan, "meclis başkanı sürdürdü.

Yalçınkaya ayrıca da, sivil toplum temsilcileri ve hukukçulardan gelen sert tepkiler çekti. siyasi partiler üniversitelerde türban yasağını kaldırma konusunda parlamento adımlar konusunda fikir birliğine ulaşmış kritik bir zamanda geldi Çoğu gözlemci deyimi "zamanlama" dikkat çekti.

Adem Sözüer, İstanbul Üniversitesi'nde hukuk profesörü göre, Yalçınkaya yaptığı açıklamada ile parlamento göz ardı.

açıklamada, üst savcı üniversitelerde başörtüsü serbest kullanımı laikliğin zarar edeceğini savundu. Dedi

"Parlamento göz ardı edilmiştir. bir devlet kurumundan gelen açıklamada parlamento olacak müdahale üst savcı vermez. Parlamento [başörtüsü] konuda değişiklik yapma yetkisi organıdır. üniversitelerde başörtüsü kullanımını yasaklayan bir yasa yoktur. Anayasa Mahkemesi, Meclis yerine kendini koyamaz ve yasak 'makyaj', "Sözüer, ifade ve Yalçınkaya'nın açıklaması yansıtan sözlerine ekledi statüko hangi bugünün demokratik hukuk sisteminin gerisinde kalıyor.

İktidar partisinin başörtüsü yasağının kaldırılması için bir anayasa değişikliği paketini kabul etmesinin ardından Yalçınkaya, 2008 yılında AK Parti aleyhine bir kapatma davası açtı. Anayasa Mahkemesi, ancak parti kapatmayı reddetti.

Taha Akyol, bir Milliyet Gazetesi köşe yazarı, başsavcı bir yüzyıl öncesinin çeyreğine ait yasal bir felsefe ile hareket söyledi. "Başsavcının laiklik felsefi boyutları hakkında hiçbir fikri yok. Yaptığı konuşmada 'arkaik' hukuk anlayışı yansıtmaktadır. Muhtemelen onun başörtüsü ile Avrupa [PACE] Konseyi Parlamenterler Meclisi oturumunda konuşan başkan eşi izlemek değildi, "Akyol belirtti.

First lady Hayrünnisa Gül, böyle bir oturum adresine ilk Türk first lady olma, Ekim ayı başında Strasbourg'da bir PACE oturumda ele aldı. Bayan Gül türban takıyor.

'Iyi referandum sonuçları' okumak 'değil Yalçınkaya yaptım'

Ahmet Gundel, Temyiz Yargıtay eski bir savcı, başsavcı açıklaması o bir anayasa değişikliği paketi üzerinde 12 Eylül referandum "gerekli dersler" almak için başarısız olduğunu gösterdiğini savundu.

yüksek yargı ve muhalefet partilerinin tüm muhalefetine rağmen, Türk milletinin verdiği bir referandumda "evet" oylarının yüzde 58 ile Anayasa kısmi değişiklik yapma hükümetin planlarına-devam et.

"Siyasi partilerin Türkiye'nin problemleri ile ilgili fikir alışverişi için bir araya bir zamana denk geliyor açıklamada, siyasete müdahale ve siyasi partiler için bir tehdit oluşturuyor. Savcı böyle bir açıklama yapmaya yetkili değildir. Ben onun iyi referandum sonuçlarını okumadım inanıyoruz. Diye aralarında hak ve özgürlükler ve geride Türkiye'deki gelişmeleri takip ettiği bir zihniyet temsil eder, "Gundel kaydetti.

anayasa hukuku uzmanı Profesör Ergun Özbudun göre, başarısız olmaya mahkum daha demokratik bir ülke Türkiye'yi dönüştürmeye çalışır. "İnsan Hakları iktidar hiçbir Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi türban kullanımı yasak yoktur. Avrupa Konseyi, 47 üye, ancak bu üyelerin ancak Türkiye için hiçbiri üniversitelerde türban kullanımını yasaklıyor. ... Ben yanlısı arasında neden hayal kırıklığı bir yankı olarak Yalçınkaya açıklamasını dikkate-statüko Türkiye'nin demokratik dönüşümü ile çevrelerinde, "diye ekledi.


MOBİLYA TELEVİZYON SEHPASI
MOBİLYA TİCARET
MOBİLYA TÜRKİYE
MOBİLYA TV KOLTUĞU
MOBİLYA TV SEHPA
MOBİLYA TV SEHPALARI
MOBİLYA TV SEHPASI
MOBİLYA UCUZ
MOBİLYA ÜRETİCİLERİ
MOBİLYA ÜRETİM
MOBİLYA ÜRÜNLER
MOBİLYA ÜRÜNLERİ
MOBİLYA VE AKSESUAR
MOBİLYA VE AKSESUAR PAZARLAMA
MOBİLYA VE AKSESUARLAR
MOBİLYA VE AKSESUARLARI
MOBİLYA VE DEKORASYON
MOBİLYA VE EV TEKSTİLİ
MOBİLYA VE MUTFAK
MOBİLYA VE OTURMA GRUPLARI
MOBİLYA VESTİYER PORTMANTO
MOBİLYA VİTRİN
MOBİLYA YATAK ODALARI
MOBİLYA YATAK ODASI TAKIMI
MOBİLYA YATAK ODASI TAKIMLARI
MOBİLYA YEMEK ODALARI
MOBİLYA YEMEK ODASI
MOBİLYA YEMEK ODASI İSTANBUL
MOBİLYA YEMEK ODASI TAKIMLARI
MOBİLYA YEMEK ODASİ TAKİMİ
MOBİLYA ZİGON
MOBİLYA ZİGON SEHPA
MOBİLYALAR
MOBİLYALAR İSTANBUL
MOBİLYALAR RESİMLERİ
MODEL MUTFAKLAR
MODEL OTURMA GRUPLARI
MODERN AYAKKABILIK
MODERN BEBEK ODALARI
MODERN BEBEK ODASI
MODERN BİLGİSAYAR MASALARI
MODERN BİLGİSAYAR MASASI
MODERN BÜRO MOBİLYALARI
MODERN ÇALIŞMA MASASI
MODERN ÇEKYAT KANEPE
MODERN ÇOCUK ODALARI
MODERN DEKORASYON
MODERN DEKORASYONLAR
MODERN DOLAP
MODERN DOLAPLAR

CHP VE YÜKSEK SAVCI BAŞÖRTÜSÜ ÖZGÜRLÜĞÜNE ENGEL OLMAK İÇİN GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİ.

AK Parti meclis grubu başkan yardımcısı türban yasağını kaldırma konusunda bir uzlaşma aramak amacıyla dün CHP kendi meslektaşları ziyaret etti. Şaşırtıcı olmayan birçok için, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) siyasi partiler, sivil toplum grupları ve kadın binlerce arasında hayal kırıklığı giden, üniversite kampüslerinde başörtüsü kullanımına ilişkin azılı yasağın kaldırılmasına katkıda bulunmak için önceki bir rehin çekildik var öğrenciler yıllarca Müslüman giysi çevreleyen çıkmaza bir çözüm bekliyoruz. Ayrıca, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya Yargıtay statükonun verdiği desteği vurgulamak için gelmiş bir mesaj yayınladı. üst mahkeme başörtüsü için resmi bir hoşgörü tahammül asla güçlü bir gösterge yılında üniversitelerde başörtüsü serbest kullanımı laikliğin zarar edeceğini savundu.

Her iki gelişme Türkiye'deki başörtüsü özgürlüklere ilişkin bir siyasi ve hukuki uzlaşma hala uzak olduğunu göstermiştir. başörtüsü kullanılması 1997 post-modern darbesinden sonra üniversitelerde yasaklandı. Türkiye'nin askeri ve yüksek yargının türban cumhuriyetin laik kimliği için bir tehlike teşkil inanıyoruz.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) temsilcileri, yasağın kaldırılması için bir uzlaşma aramak amacıyla Çarşamba günü ana muhalefet CHP'nin parlamento ofisi ziyaret etti. Bekir Bozdağ, Ayşenur BAHÇEKAPILI, Suat Kılıç, Nurettin Canikli ve Mustafa Elitaş iktidar partisinden - tüm meclis grubu başkan yardımcısı - sabah saatlerinde ana muhalefet partisi kendi meslektaşları ziyaret etti. Ziyaret Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parti lideri tarafından bir emir izledi. Geçen hafta, başbakan yardımcısı ve diğer siyasi partiler kendi meslektaşları ile görüşmeler siyasi adımlar başörtüsü yasağının kaldırılması için alınması gereken görüşmek üzere partinin meclis grup başkanları emretti.

AK Parti ortak bir komisyon namlı yasağı üzerinde çalışmak için Meclis kurulacaktır önerdi. Ancak CHP bu komisyona üye göndermek için asla kabul etmeyeceklerini söyleyerek reddetti. Yerine, parti iktidar partisi yasağının kaldırılması için bir "paket" hazırlamalı ve onay için muhalefet partileri ile gönderebilirsiniz "dedi.

CHP meclis grubu Başkan Vekili Kemal Anadol, AK Parti ziyaretinden sonra bir basın toplantısı denilen ve başörtüsü yasağının kaldırılması için "önkoşul" uzun bir liste söz konusu. O samimiyetsiz olma iktidar partisini suçladı. "Bu [türban yasağını kaldırma çabalarına] Türkiye'nin karartmak için bir işlemdir. Bu Yükseköğretim Kurulu [YÖK] ve milletvekili dokunulmazlığı sisteminin kaldırılması için ve yüzde 10 seçim barajını düşürmek kabul etmedikçe CHP iktidar partisine destek vermeyecek "diye belirtti.

CHP yüz seksen derece dönme AK Parti tarafından eleştiri ile karşılandı. Erdoğan, başörtüsü yasağının kaldırılması için CHP tarafından ortaya koyduğu ön koşullar ana muhalefet partisi kendi sözü de sorunun çözümüne katkıda bulunmak amacıyla samimi olmadığını göstermiştir "dedi. "Onlar [CHP] mitingler sırasında ön ses vermedi. Ön teker teker ortaya çıkmaya başladı. Tüm ana muhalefet partisi samimiyetsizlik göstermektedir. CHP her zaman aynı şeyi yapar. Onlar, sabah farklı konuşur ve farklı akşam, "dedi.

Bozdağ da başörtüsü sorununa yaklaşımını da CHP'nin samimiyetine güven eksikliği dile getirdi. O AK Parti'nin sorunu çözmek için bir meclis komisyonu kurulmasını önerdi, ancak AK Parti'nin önerisi tarafından karşılandı olduğunu söyledi "önkoşul."

Başörtüsü özgürlüğüne karşı yeni CHP pozisyonu henüz tartışmalı yasağı kurtulmak için geçmiş sözü başka bir U dönüşü olduğunu. anayasa değişiklik paketi üzerinde 12 Eylül referandum kısa bir süre sonra, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin yasağını kaldırma çalışmaları olacağını alenen ifade etti. Benzer şekilde, partinin eski lideri Deniz Baykal, çözülme amacıyla 2009 yılında parti saflarına sadık laik CHP ve muhafazakâr seçmenler arasında buz kadın kapalı kalabilir. Ancak, 2008 yılında CHP'nin bir anayasa değişikliği paketi ile başörtüsü yasağının kaldırılması için meclis çabaları tıkalı vardı.


AK Parti meclis grubu başkan yardımcısı türban yasağını kaldırma konusunda bir uzlaşma aramak amacıyla dün CHP kendi meslektaşları ziyaret etti.

Türkiye eylemleri CHP içinde sözcüklerden daha yüksek sesle konuşmak, dün bir kez daha tanık oldu. Kılıçdaroğlu, sık sık, "değişim" ve ana muhalefet partisi içinde "iyileştirme" vurgulayan mesajlar veriyor ama parti liderleri sert muhalefeti ile karşı karşıyadır. AK Parti ile uzlaşma Dünün başarısızlık CHP yanlısı statüko üyeleri tarafından çabalarına boyun eğmez bir sonucu olduğu düşünülmektedir.

Üst Savcı AK Parti tehdit

Temyiz Başsavcısı Yalçınkaya Yargıtay örtük Çarşamba günü yapılan bir açıklamada bir "kapatma davası" ile AK Parti tehdit etti. O sert laiklik zedeleyecek Müslüman giysi kullanımı söyleyerek, üniversite kampüslerinde başörtüsü özgürlüğü için alınan son adımları eleştirdi.

Siyasi partilerin eylemleri, devletin bağımsızlığına, millet egemenliğine, demokratik ve laik cumhuriyet ilkelerine aykırı olup olmadığını üst savcısına göre, Yargıtay Başsavcılığı ve Anayasa Mahkemesi incelemek hakkına sahiptir, insan hakları ve ilke eşitlik. beyanı ile, Yalçınkaya savcılık başörtüsü özgürlüğü konusunda AK Parti'nin adım soruşturma olabileceğini ima etti.

İktidar partisinin başörtüsü yasağının kaldırılması için bir anayasa değişikliği paketini kabul etmesinin ardından, 2008 yılında AK Parti aleyhine bir kapatma davası açtı. Anayasa Mahkemesi, ancak parti kapatmayı reddetti. Yalçınkaya açıklamaya bir yanıt AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik geldi. O bir savcı doğru olanı ve ne değildir, kendi başına karar verme yetkisi olmadığını söyledi. O da hiç bir parlamento olacak görmezden hakkına sahiptir "dedi.

Üst savcı sert Taha Akyol, Milliyet Gazetesi köşe yazarlığı tarafından eleştirildi. O savcının beyanı ifadesi olduğunu söyledi "geri kalmışlık." "Ben kuvvetle Yargıtay başsavcısı ve Yargıtay beyanı kınıyoruz. Açıklama siyaset etkilemeye yöneliktir. onun geçmiş tablolar göz önünde bulundurursak, savcı siyasete karışmaması kaçınmak gerektiğini düşünüyorum "dedi.

MHP, BDP teklif şartlı destek özgürlük eşarp için

AK Parti heyeti daha sonra Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ofisleri TBMM'de ziyaret etti. İki parti belli şartlar sadece ama, başörtüsü özgürlüğü için planlanan anayasal adımlar için destek sözü verdi.

MHP meclis grubu Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, partisinin konuyu bir siyasi ya da milli meselesi haline gelmez koşuluyla başörtüsü sorununun çözümü yana olduğunu söyledi. O da MHP yönetiminin daha sonra üzerine türban sorununu görüşmek üzere planlanan bir meclis komisyonuna üye göndermek isteyip istemediğinizi kararını duyuracak söyledi.

Bengi Yıldız, BDP meclis grubu başkan yardımcısı, partisinin başörtüsü özgürlüklere ilişkin herhangi bir anayasa değişikliği için sıcak olduğunu söyledi. O da parlamento çalışmaları ve başörtüsü ile sınırlı olmaması gerektiğini dev adımlar Aleviler, Süryaniler ve diğer azınlıklar için daha geniş özgürlükleri güvence altına alınması gerektiğini de sözlerine ekledi.

"Biz başörtüsü sorunu siyasi bir mesele yapma fikri karşıyız. Başörtüsü iyi değerlendirilmelidir. Meclis bu konuda tek muhatabı değildir. Ana adreslere sivil toplum örgütleri, üniversiteler ve en önemlisi milletiz. Başörtüsü sorunu 'buts' ile çözülemez "diye sürdürdü.

16
15
14
13