19 Ekim 2010 Salı

SERBEST BÖLGE SERGİSİ ŞİDDET EYLEMLERİNİN GÖLGESİNDE BAŞLIYOR

şiddet eylemlerinin gölgesinde 'Serbest Bölge Sergisi' başlıyor


Danimarkalı sanatçı Rosan Bosch, ortak yaratıcısı "Serbest Bölge Sergisi." ortak açılış galası sırasında yerel halk tarafından yürütülen İstanbul'un Tophane çeyreğinde sanat galerileri Eylül ayında şiddetli bir saldırı, hemen hemen tüm Türk medya ve birçok gün için bazı uluslararası çıkışları ile örtülmüştür. diğerleri saldırıyı kınadılar yerine kurnazca onu meşrulaştırmak için teşebbüs başarısız iken, saldırının arkasında bir muhafazakâr veya dini motivasyon vurgulanan bazıları gibi Türk medyasının son kutuplaşma üzerinde mükemmel bir örnek çalışma teklif etti.

iddia edilen gençler, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) gençlik kolları üyesi bir grup, İstanbul'un Beşiktaş meydanında "Serbest Bölge Sergisi" başlıklı gösterisi, güncel sanat saldırınca başka tür olay Cumartesi günü meydana geldi. sergi için, sanatçılar Rosan Bosch ve Rune Fjord tarafından hazırlanan dördüncü İstanbul Uluslararası Çağdaş Dans ve Performans Festivali (iDANS), 25 oyuncu ve hiciv yol işaretleri, aralarında yapıldı İstanbul (Beşiktaş üç ilçede çeşitli yerlere dikildi , Üsküdar ve Kadıköy).

Beşiktaş'taki Cumartesi saldırıya uğradı tabelasını "İbadet Alanı" başlıklı ve bir Hıristiyan haçı, Davut Yahudi Star, Müslüman hilal ve Mustafa Kemal Atatürk'ün bir görüntü yer aldı. Bu saldırı, ancak pek böyle gayretle Tophane saldırı kaplı medya çoğunda hiç katedilmiştir. Soruları Türkiye'nin ana akım medya kanalları ve gazetelerin hemen hemen hiçbiri talihsiz olay hakkında üzerine sözler vermedi neden olarak kalır.

Today's Zaman ile konuşan iDANS Festivali Genel Müdürü Aydın Silier, ifade özgürlüğüne yönelik saldırılar her türlü olursa olsun kaynak, mahkum olması gerektiğini açıkladı. Silier ayrıca açıklamada CHP saldırganlar "zarar bir şey yoktu ama böyle bir sanat protesto etti." Israr saldırı sonrasında kınamayla tatmin edici olup olmadığını Sorular belirtti, o henüz onun tarafından gerekirdi olarak mahkûm olmamıştır söyledi toplum.


Danimarkalı sanatçı Rosan Bosch hakkında "biz çeşitlilik için bir alan oluşturmak için birbirlerini kabul etmek zorunda nasıl." İstanbul'da 25 Ekim kadar ekranda "Serbest Bölge Sergisi," diyor

Baskın sırasında gösterilmiştir Bosch, onlar işareti "İbadet Zone" put up 10 dakika sonra bir grup insan geldi Today's Zaman'a konuşan ve onu götürdüler. "Ve daha büyük bir kalabalık vardı işareti gitmişti. Bu yüzden oraya yürüdü ve biz bunu alıp götürdü ve bir yere koymak gördüm. ... Bir tekrar işareti koyun süre sonra ve sonra tartışma başladı. Ben Türk don't speak beri, benim yardımcılarından biri kalabalığa konuşmaya çalıştım ve bu imkansızdı. ... Biz konuşmaya çalıştım ve onlar onu alın, 'çığlık vardı vs Onlar bizi dinlemedi. Sahne tırmanan ve çok şiddetli oldu ve ben onlar benim asistan saldırı için gittiğini korkuyordum çünkü dünya üzerinde aşağı işaret koymaya karar verdim, "diye bu insanları durdurmaya çalıştı, aynı zamanda insanlar olduğunu sözlerine ekledi hatırlıyor. "Büyük bir kalabalık vardı ve bazıları sesin vardı ve onlar o siyasi parti olduğunu söyledi," diye ekledi.

Özellikle grup hakkında kızgın ne olduğunu Sorular, Bosch onlar Atatürk'ün görüntü onun sosyal statüsü hakkında bir şey dini olduğunu ima etmek kullanılıyor olduğunu üzgün olduğunu söylüyor. "Onlar ki kabul edilemez olduğunu ve söz konusu yorum yapmak gerektiğini söyledi. diğer sembolleri arasına koyarak My nedenle dışarıdan gelen bu kültürün gelince, ben Atatürk bahsediyoruz yapmak için duyarlı bir şey olduğunu fark olmasıydı. Insanların siyaset hakkında konuşmak istiyorsunuz şekilde Atatürk bahsediyoruz değildi. Senin hakkında bir din konuşurken aynı kapıcılık ile onun hakkında konuşmak. Ben Atatürk'ün bir din olduğunu söylemiyorum. Işareti sadece bu duyarlılığı görsel resim koymak için çalışıyordu. ... Işareti, aslında tartışma içine bir şey, ve, biz, işe yaradı diyebiliriz ama çok şiddetle benim zevkime koyarak siyasi bir ifadesi değil, "diyor.

Bosch göre hangi proje ile ilgili önemli biz izin vermek veya ne kendimize izin vermez ve birbirlerine bizim günlük hayatımızda hakkında yorum olmasıdır. "Bu bir şey vermez bir yasa olabilir, ya da uygun değil, çünkü sadece yapmazsanız bir şey olabilir. Örneğin, belirtilerinden biri 'Hugging Alanı', hangi birini kucaklayan olduğunu söyledi. Onlar bir şekilde eğlenceli ibretler vardır. Başka bir işareti yaratan bir 'Show-off Alanı', bu çocuklar kendilerinin ne kadar güçlü ya da ne güzel yeni giysi onlar üzerindeki göstermek için bir yuvarlak almak bir yerdir. biz Beşiktaş'taki işaretler koyarak edildiğinde, hemen iki genç erkek geldi ve push up yapmaya başladı, "diye açıklıyor.

İsveç, Danimarka ve Macaristan önceden yer aldı proje, bir kentsel bağlamda çağdaş yaşamı yansıtan iDANS Festivali, bir parçası olduğundan, Bosch diyor. "Bu konuda özel sektör ve kamu alanıdır. Festival tür şehir sanat festivalinin bir parçası olur ve böylece tiyatro söner bir proje yapmak istedim, "dedi buraya ilk geldiğinde, o İstanbul için ibretler yapabilirdiniz nasıl araştırma yaptığını da ekliyor . "Erkekler her yerde kız göstermek bu yana işaretler, bazı şeyler her yerde aynı olduğu için bazıları, aynı kalarak. 'Show off' işareti İsveç'te de oldu, her ülkede değişim," diye ekler.

Başka bir işaret, bir şapka ve başörtüsü gibi kendi kafasına farklı nesneler giyen bir kedi featuring başlıklı 'Saygı çeşitlilik', farklı nesnelere sahip diğer ülkelerde de oldu. sadece gözlemlemek ve bu nedenle bazı şeyler mantıksız vardır "Eğer yurtdışından buraya geldiğinizde, siyasi tartışmaların bir parçası değildir. Ben başörtüsü sokakta ve onun eşarp üstünde yürüyen bir kadın gördüm, o bir peruk vardı. İnsanların çevresinde sordum ve onlar, dedi 'diye muhtemelen üniversiteye gidiyor bu üniversitelerde başörtüsü koymak yasaktır Ah.' Benim için bu proje her çeşitlilik için bir alan oluşturmak için diğer kabul etmek zorunda hakkında ise, "diyor.

"İbadet Alanı" işareti ama şimdi gitti saldırı kendini gösteren yeni bir işaret Ekim 25 kadar 24 kişi işaretleri ile birlikte Beşiktaş, Üsküdar ve Kadıköy çeşitli yerlerinde görülebilir.


MODERN DOLAPLAR
MODERN EV DEKORASYONLARI
MODERN EV DEKORASYONU
MODERN GENÇ ODALARI
MODERN GENÇ ODASI
MODERN KANEPE
MODERN KANEPELER
MODERN KİTAPLIK
MODERN KİTAPLIKLAR
MODERN KOLTUK TAKIMI
MODERN KOLTUK TAKIMLARI
MODERN MASALAR
MODERN MOBİLYA
MODERN MOBİLYA AKSESUAR
MODERN MOBİLYALAR
MODERN MODÜLER
MODERN MODÜLER MOBİLYA
MODERN MUTFAK
MODERN MUTFAK DOLAPLARI
MODERN MUTFAKLAR
MODERN OFİS OTURMA GRUPLARI
MODERN ORTA SEHPA
MODERN OTURMA GRUBU
MODERN OTURMA GRUPLARI
MODERN OTURMA ODALARI
MODERN OTURMA ODASI
MODERN PORTMANTO
MODERN SALON TAKIMI
MODERN SALON TAKIMLARI
MODERN SANDALYE
MODERN SANDALYELER
MODERN SEHPA
MODERN SEHPALAR
MODERN TV SEHPALARI
MODERN TV SEHPASI
MODERN VESTİYER
MODERN VİTRİN
MODERN VİTRİNLER
MODERN YATAK ODALARI
MODERN YATAK ODASI
MODERN YATAK ODASI TAKIMI
MODERN YATAK ODASI TAKIMLARI
MODERN YEMEK ODALARI
MODERN YEMEK ODASI
MODERN YEMEK ODASI TAKIMI
MODERN YEMEK ODASI TAKIMLARI
MODOKO BEBEK ODALARI
MODOKO BEBEK ODASI
MODOKO ÇOCUK ODALARI
MODOKO GENÇ ODALARI
MODOKO GENÇ ODASI

MAHKEME KCK ŞÜPHELİLERİNİN KÜRTÇE SAVUNMA TALEBİNİ REDDETTİ.

İtalyan aktivist bir grup Salı günü Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi önünde KCK deneme protesto etti. Salı günü Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) Kürtçe kendilerini savunmak için şüpheliler tarafından yapılan bir talebini reddetti. KCK, yasadışı Kürdistan İşçi Partisi'nin (PKK) sözde kentsel uzantısı olan deneme yakından vaka sonrası birçok yerli ve yabancı gözlemci ile birlikte, belediye başkanları ve siyasilerin de dahil olmak üzere 151 şüpheli, ve yaklaşık 300 avukat ile Pazartesi günü başladı.

Pazartesi günü şüpheli ve Kürt kendilerini savunma hakkına talep isimlerinin mahkeme salonunda okundu zaman, onlar mevcut olduğunu belirterek, Kürtçe cevap verdi. Pazartesi günü tutuklama altında değildir Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir de dahil olmak üzere 151 şüpheli, tutuklu bunların 103 ve 48, aynı zamanda fazla 7500 sayfa uzunluğunda iddianamenin okunmasıyla, atlamak için mahkeme istedi. Salı günü mahkeme iddianamenin kısa bir özetini okumak olacağına karar verdi.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Menderes Yılmaz Başkanlık yargıç duruşmaların yargılama süreci ve bu nedenle hakimler heyetine oybirliği şüphelilerin taleplerini Kürtçe kendilerini savunmak için reddetti uzatmak istiyorsunuz çevirmenler yoluyla gerçekleştirilmektedir "dedi.

Yılmaz da böyle onlar tutuklandı ya da, savcılığa ifade verdi gibi sürecinin önceki aşamalarında, sanıklar Türk konuştu vurguladı. Yılmaz, Kürtçe savunma reddetme için kendi kararını açıklarken, onlar dikkate aldığını söyledi İnsan Hakları Avrupa Mahkemesi (AİHM) kararları.

onlar mahkeme kararıyla mahkum şüphelilerin bazı Kürtçe, dedi kendi kişisel bilgilerini doğrulamak, ise Kürtçe savunma yapmak için onların talep reddedilmesine rağmen, bazı sanık ve Kürtçe konuşma konusunda ısrar etti.

12 belediye başkanı ve siyasiler bir avuç da bulunduğu şüpheliler, Türkiye'nin toprak bütünlüğünü tehdit eden ve halk gösterileri üzerine yasalarını ihlal, yasadışı bir grup propagandası yapmak, yasadışı bir silahlı grup üyeliği gibi çok çeşitli suçlarla itham edilir.


Ahmet Türk, artık dağılmış Demokratik Toplum Partisi'nin eski lideri, Salı günü güneydoğu Diyarbakır'da KCK deneme katıldı.

durumda birincil şüpheli Sabri Ok, PKK'nın Avrupa temsilcisi. geniş bağlantıları vardır Ok, KCK lider suçlanıyor. Güvenlik uzmanları o KCK ve Ergenekon terör örgütü, hükümeti devirmek için planlanan vardı gizli bir çete arasındaki yakın bağları sorumlu olduğunu söylüyorlar. hem Ergenekon ve KCK olguların dava iddianameyle belirtilen bir gerçektir - Ergenekon içinde ortasında iç çatışma, bu saldırılara ilişkin KCK ile doğrudan iletişim sürdürmüştür.

kadar ve, birlik ve bütünlüğünü, devletin zarar olmanın üyesi ücretleri ve / 103 tanesi zaten gözaltına olup 151 şüpheli için ömür boyu hapis cezasına ya da bir terör örgütü üst üyenin de ve yardım ve yataklık iddianame istekleri cümleler terörist bir örgüt.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kürtçe konuşan şüphelilerin talebi ile ilgili olarak gazetecilerin, sorularını cevaplarken Türkçe bilmeyen kişiler için bu çok normal ve doğru hareket onları Kürtçe dahil başka dillerde de konuşmak izin olduğunu söyledi.

"Ama durum daha karmaşıktır. Başından beri, onlar ancak, Türkçe konuşan ve şu anda bütün dünya yakından onlar Kürtçe konuşan talep ediyorlar durum izleme iken [şüpheli]. O, dil kullanılacaktır hangi karar kadar mahkemeye ne olursa olsun mahkeme doğru olacaktır yapar kararı, "Arınç" dedi.

Bu arada, Diyarbakır Belediye Başkanı Baydemir olan o terörist PKK yardım ettiğinden şüphelenilen bir başka olgu da beraat etti.

ama, ona PKK'ya katılmak için genç bir adam TL 600 verdi İddiaya göre savcı allegation.Ankara Zaman'a yedeklemek için yeterli kanıt olmadığını vurguladı



MOBİLYA TELEVİZYON SEHPASI
MOBİLYA TİCARET
MOBİLYA TÜRKİYE
MOBİLYA TV KOLTUĞU
MOBİLYA TV SEHPA
MOBİLYA TV SEHPALARI
MOBİLYA TV SEHPASI
MOBİLYA UCUZ
MOBİLYA ÜRETİCİLERİ
MOBİLYA ÜRETİM
MOBİLYA ÜRÜNLER
MOBİLYA ÜRÜNLERİ
MOBİLYA VE AKSESUAR
MOBİLYA VE AKSESUAR PAZARLAMA
MOBİLYA VE AKSESUARLAR
MOBİLYA VE AKSESUARLARI
MOBİLYA VE DEKORASYON
MOBİLYA VE EV TEKSTİLİ
MOBİLYA VE MUTFAK
MOBİLYA VE OTURMA GRUPLARI
MOBİLYA VESTİYER PORTMANTO
MOBİLYA VİTRİN
MOBİLYA YATAK ODALARI
MOBİLYA YATAK ODASI TAKIMI
MOBİLYA YATAK ODASI TAKIMLARI
MOBİLYA YEMEK ODALARI
MOBİLYA YEMEK ODASI
MOBİLYA YEMEK ODASI İSTANBUL
MOBİLYA YEMEK ODASI TAKIMLARI
MOBİLYA YEMEK ODASİ TAKİMİ
MOBİLYA ZİGON
MOBİLYA ZİGON SEHPA
MOBİLYALAR
MOBİLYALAR İSTANBUL
MOBİLYALAR RESİMLERİ
MODEL MUTFAKLAR
MODEL OTURMA GRUPLARI
MODERN AYAKKABILIK
MODERN BEBEK ODALARI
MODERN BEBEK ODASI
MODERN BİLGİSAYAR MASALARI
MODERN BİLGİSAYAR MASASI
MODERN BÜRO MOBİLYALARI
MODERN ÇALIŞMA MASASI
MODERN ÇEKYAT KANEPE
MODERN ÇOCUK ODALARI
MODERN DEKORASYON
MODERN DEKORASYONLAR
MODERN DOLAP

ORTA DOĞUDA YAŞANAN SIKINTILARIN ANOTOMİSİNE GENEL BİR BAKIŞ

Yahudi yerleşim faaliyetlerinin sorunun artık geçen ay Washington'da başlatılan İsrail ve Filistinliler arasındaki müzakerelere bir mevcut çıkmazı merkezinde olabilir. Henüz, bir barış sürecinin yokluğu konusunda gerçek bir sorun daha ve çok daha yapısal göründüğünden daha derin.


Amerika Birleşik Devletleri'nde birçok Ortadoğu analistler gözünde asıl sorun her iki tarafta siyasi irade olmamasıdır. "Biz onlar yapmak daha barış, daha fazla istediğim olamaz" bu Amerikan tutulum sınırları konusunda Washington'da olağan argümandır. Çok, ama yine de ABD dürüst bir komisyoncu olmaya çalışmalısın gerektiğini düşünüyorum Arap dünyası tamamen barışı sürdürmeye kararlı olmadığını düşünüyorum şüpheciler sayısı artmaktadır. emin olmak için, aynı zamanda şahin yerleşim politikaları kim, İsrail suçlu olanlar ve özellikle Netanyahu koalisyon vardır. Ama, en Amerikan punditry gözünde sorun Arap tarafında derindir.
En temel haliyle, bir barış anlaşması ilgi olmaması Arap dünyası hakkında argüman böyle şeyler: Arap rejimleri ve demokratik değildir ve bu nedenle aile içi meşruiyet sağlamak için dış düşman algılamaları bağlıdır. onun mantıklı bir sonuca bu iddiayı alırsan, bu demokrasi bir barış anlaşması öncesinde Arap dünyasına gelmelidir farkındayız. Arap rejimleri sürece mevcut siyasi yapısını korumak, onlar barış için tarihi bir atılım destek konusunda isteksiz olacaktır. Nedeni basit. Çoğu Arap ülkesinde yaşadıkları toplumun büyük kesimlerinin gözünde iç siyasi meşruiyet eksikliği polis devletleri vardır. Bir başka deyişle, Mısır, Ürdün, Suudi Arabistan ve Suriye harici çatışma varlığı tüm parası gibi Arap dünyasında polis devletleri. Onlar saptırmak ve İsrail'e karşı iç gerginlik yönlendirir. İsrail ile toplam barış ihtimali durumunda, sömürmek için artık dış sorun olacak. İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri her şeyi suçlamak mümkün olacaktır. dış tehdit olmaması sonucunda, iç huzursuzluk giderek yerli rejim ve iktidar yapısı hedef alacaktır. Beklendiği gibi, bu diktatörlükler için arzu edilen değildir. Kısacası, siyasi hayatta büyük ölçüde bağlı bir polis devleti, güvenlik tehditleri ve bir dış düşmanın varlığına bağlıdır.

Filistin kendisini umutsuzca bölünmüş olduğunu ve herhangi bir barış anlaşmasını uygulamak mümkün bu gerçeği ekleyin. Tabii ki, bir İsrail tarihi bir barış anlaşması için gemide tam da olmadığını iddia edebilirsiniz. Ama, en azından İsrail mümkün taahhütleri yerine getirmeye yapacak iç meşruiyet ve siyasi istikrar tür vardır. Filistinliler, diğer yandan, hiçbir güçlü merkezi otoriteye sahiptir. Kendi sınırları Batı Şeria ve Gazze arasında bölünmüş durumda. Gazze farklı bir siyasi liderlik altında. Hamas, Gazze yöneten kişiyi, Batı ve Mısır ve Ürdün rejimlerinin tehlikeli bir İslamcı hareketin tarafından terör örgütü olarak algılanmaktadır. Bu koşullar altında, bir barış anlaşması olsa bile, Filistinliler bunu uygulamak mümkün olacaktır. Aslında, bir Filistin liderliği daha hassas olmamıştı olduğu söylenebilir. doğrudan müzakerelere katılım desteği uyuşuk olduğu El Fetih, bir kenara neredeyse her Filistinli siyasi örgüt tarafından şiddetle karşı çıkıldı. geçen ay Washington'a gelip Abbas'ın kararını kim onu geri olanlar tarafından bile kuşkuyla görüntülendi.

barış sürdürmeye istekli varsa Sonunda bir görüşmeler gerçekleştirilecek neden sormalısınız. Bazı statükoyu İsrail'e karşı varoluşsal bir ve yakın tehlike arz ettiğini savunuyorlar. Bu tehdit Araplar veya İran'ın nükleer emelleri (bir barış anlaşması üzerinde hiç bir etkisi olacak olan) ile yeni bir savaş hakkında değildir. Araplar yakında Yahudilerin sayıca üstün olasılığını, İsrail'in Yahudi ve demokratik kalan arasında seçim yapmak zorunda - asıl mesele, bazen ileri sürülmektedir, İsrail'in demografik olduğunu. Ama sen zaten İsrail Gazze kendisini ayrılmış olduğunu göreceksiniz durumu yakından baktığınızda. olası bir Arap çoğunluğu umutları ile karşılaşan İsrail her zaman Batı Şeria'nın bazı bölgelerinde vazgeçmek olabilir. Bu barış görüşmelerinin arkasındaki gerçek aciliyet Amerikan siyasi takvim ve Filistin umutsuzluk nedeni budur. Ne yazık ki, ne tarihi bir atılım için yeterli olacaktır.


MODERN PORTMANTO
MODERN SALON TAKIMI
MODERN SALON TAKIMLARI
MODERN SANDALYE
MODERN SANDALYELER
MODERN SEHPA
MODERN SEHPALAR
MODERN TV SEHPALARI
MODERN TV SEHPASI
MODERN VESTİYER
MODERN VİTRİN
MODERN VİTRİNLER
MODERN YATAK ODALARI
MODERN YATAK ODASI
MODERN YATAK ODASI TAKIMI
MODERN YATAK ODASI TAKIMLARI
MODERN YEMEK ODALARI
MODERN YEMEK ODASI
MODERN YEMEK ODASI TAKIMI
MODERN YEMEK ODASI TAKIMLARI
MODOKO BEBEK ODALARI
MODOKO BEBEK ODASI
MODOKO ÇOCUK ODALARI
MODOKO GENÇ ODALARI
MODOKO GENÇ ODASI

TÜRK TOPLUMUNDA AYRIŞMA YERİNE YENİ BİRLİKTELİK KUVVETİ ARTIYOR

Türk toplumunda çok uzun bir süre için ayrılması bir süreç olmuştur. anayasa için kısmi değişiklik üzerinde 12 Eylül tarihinde referandum bu süreç biraz daha farklı ve tanımlanabilir yaptı.


yeterince dikkat alamadım referandum sonuçları hakkında belli bir nokta vardır. Bu sütunda, ben referandumun sonucuna bakarak bu noktaya odaklanmak için çalışacağız.
Bilindiği gibi, geleneksel toplumlarda birlikte, modern toplumda artar ayrılması için potansiyel zayıflatmak tutmak eleman olarak. Türkiye faktörleri ve kendine özgü değildir dinamikleri ile bir modernleşme sürecinin bir parçası yapılmış ve aynı zamanda modernleşme doğrultusunda ayrılık sinyalleri vermeye başlamıştır. demokratikleşme doğal bir sonucu - Birçok sosyal bilimciler bu "çeşitlendirme" olduğunu düşünüyorum. Elbette bu iyi niyetli değerlendirmesi, ama biz karşı karşıya sosyal gerçeklik hakkında doğru bilgi vermek gerisindedir. Benim gözlem ayırma ve kutuplaşma ve siyasete kesinlikle sınırlı olsaydı, sadece demokratik rekabetin gerektirdiği, kuralları olan mutabık olmuştu ". Toplumsal kutuplaşma" doğru gelişmektedir "siyasi" gibi görünen "ayrılık", o zaman olabilir ki Bu ve biz, insanların bir arada yaşamak isteyen bir toplum var anlamına geldiğini hepimiz sonra çoğulculuk işaret yılından bu yana, hatta siyasi bir avantaj olduğunu kabul olabileceğini düşündü.

Ama Türk toplumu daha yakından bakmak ayrılık kutuplaşma içine gelişen olduğunu ve kutuplaşma toplumsal yabancılaşma ve çatışma içine gelişmekte olduğunu gösterir. son referandum sonuçları bakımından, üç ana blok toplumda oluşmuş:

1) 21800000 "evet" oyu yakın muhafazakar-dindar blok: Orta sınıf muhafazakarlar, topluluklar ve dini emirleri, Saadet Partisi (SP) Numan Kurtulmuş, demokratik Müslümanlar önderliğinde azalan merkez, santrifüj sağ dedi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) güçlerin "evet," Barış ve Demokrasi Partisi (BBP), Kürtler Kürdistan İşçi Partisi'nin (PKK) ve BDP, Türkiye (T-KDP) içinde Kürdistan Demokrat Partisi temsil dışında , liberal aydınlar, küçük sol gruplar ve aydınlar bu blok toplanan 12 Eylül rejimi "evet" demek anlaşamadı. Bu blok omurga muhafazakar-dindar orta sınıfın ve toplumun yoksul kesimleri olduğunu.

2) kapatmak için 15.9 milyon ile laik blok "hayır" oyları: Bu blok, içinde katı çekirdek (Türk İşadamları ve Sanayicileri Derneği [TÜSİAD] Cumhuriyet Halk Partisi (CHP çatısı altında toplandı ağırlıklı olarak temsil edilen) büyük sermaye içerir bürokratik merkez (asker, sivil bürokrasi, yüksek yargı, ana medya, bazı üniversitelerde bazı eski-time), Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Alevilerin ezici çoğunluğu ile kırgın Anadolu ve Trakya'da orta sınıf, kurumsal MHP, neo-milliyetçilerin ve büyük şehirlerde kendi gettolarda yaşıyor. Bu bloğa büyük grubu kıyıları ve Trakya boyunca orta sınıf marjinal gruplar doğrultusunda oy milliyetçiler.

3) veya boykot yer aldı sadece oy vermedi 14.4 milyon kişi civarında. Kürt milliyetçileri bu bloğun temel belirleyici gruptu. Kürt milliyetçileri doğu ve güneydoğu Anadolu bölgelerinde sadece kendilerini ayrı değil, aynı zamanda kıyılarında ve Marmara'da. biz boykot PKK ve BDP daha vazgeçirmek için sosyal kontrol ve güç olduğunu, genel, o zaman bu gösterileri etkili olduğu göz önüne alınırsa. Psikolojik açıdan kendilerini ayırmak isteyen belli bir Kürt nüfusu olduğunu ve bu korku, bu bloğun oluşumunda tek faktör olmadığını göstermektedir.

İlk ekonomisinin sürekli büyüyen Türkiye, gelir dengeli dağılımını sağlamaktır ve diğer hibe edecek anayasal reformu uygulamak için: çatışma için bu ayrılık ve kutuplaşma çoğulculuk içine onun yaşını doldurmadan önce açmak için iki yol vardır özgürlükler ve herkese demokratik katılım.

Sorun çok daha derin yatıyor. değişiklikler yoksul insanların lehine yapılan olmadığınız sürece, orta sınıf değil sadece bizim tehlikeli süreci tersine çevirmek mümkün olmayacaktır, ayrımcılık ve Türkiye'de herkes açılan kucaklayan bir sosyokültürel şemsiye olmadan desteklediği, hatta durdurmak mümkün olmayabilir onu. Ne gerek adalet ve yüksek ahlak standartları tarafından yönlendirilen yeni bir siyasi, kültürel ve toplumsal örgütlenme modelidir. Modernlik bu kültür ve model veremezse. Aydınlar ve politikacılar daha ciddi referans İslami çerçeve ve tarihsel tecrübe almalıdır.



MODERN EV DEKORASYONLARI
MODERN EV DEKORASYONU
MODERN GENÇ ODALARI
MODERN GENÇ ODASI
MODERN KANEPE
MODERN KANEPELER
MODERN KİTAPLIK
MODERN KİTAPLIKLAR
MODERN KOLTUK TAKIMI
MODERN KOLTUK TAKIMLARI
MODERN MASALAR
MODERN MOBİLYA
MODERN MOBİLYA AKSESUAR
MODERN MOBİLYALAR
MODERN MODÜLER
MODERN MODÜLER MOBİLYA
MODERN MUTFAK
MODERN MUTFAK DOLAPLARI
MODERN MUTFAKLAR
MODERN OFİS OTURMA GRUPLARI
MODERN ORTA SEHPA
MODERN OTURMA GRUBU
MODERN OTURMA GRUPLARI
MODERN OTURMA ODALARI
MODERN OTURMA ODASI

TÜRKİYE İSRAİL İÇİN ORTADOĞUDA BİR KALKAN GİBİ GÖREV YAPIYORDU.

nükleer silahların İran'ın elinde Türkiye'ye ciddi bir tehdit oluşturuyor. nükleer silahlara sahip olan herhangi bir ülke, İran veya Suriye veya Yunanistan, Bulgaristan, bir tehdit olabilir.


Ancak, böyle bir silah demokratik olmayan bir ülkenin elinde olması Türkiye'nin bölgedeki için ekstra sıkıntı yanı sıra diğer ülkelerde neden oluyor. Buna göre, Türkiye'nin İran'ın bu teknolojiyi elde karşı her platformda açıkça belirtti.
Ancak, İran'ın nükleer tehdidi karşı Türkiye'nin tutumu taban tabana İsrail buna karşı çıkıyor.

İsrail ve bölgenin tek nükleer güç olarak tekelini sürdürmek niyetinde İran'a karşı bir savaş da dahil olmak üzere, her ne pahasına olursa bu tekel ihlal İran önlemek için belirlenir. Ancak, Irak ve Afganistan'daki büyük resme bakıyorum, Washington bu bölgesel politikalar açısından felaket olacağını gerçeği görebilirsiniz. Bu nedenle alternatif çözümler arıyor. Bunlardan biri "füze kalkanı" dır. Aslında, füze kalkanı İsrail'in şahinleri yatıştırmak içindir. Bu yüzden, füze kalkanı temelde İsrail'i korumak amacı Anadolu'da konuşlandırılacak. Olsa örtük, NATO planı doğrudan ve İran hedeflerini nedenle komşularla sıfır sorun yaşıyorsanız, Türkiye'nin dış politikası için komplikasyonlar oluşturur. Türkiye için ve bir yandan sorunlu henüz önemli bir komşusu var diğer tarafta 60 yıllık ittifak bağları vardır. Ankara besbelli zor bir seçim ile karşı karşıyadır. Bir orta-yol politikasının o tarafın herhangi bir hayal kırıklığına uğratmayacak bulmalıyız. Türkiye'nin, diyerek bu zor durumda üstesinden gelmek mümkün "füze kalkanı herhangi bir ülkenin hedef almaz." Ama İsrail için bir kalkan olmaktan?

İsrail sadece, Washington'da Türk çıkarlarına zarar faaliyetlerini sürdürüyor, aynı zamanda Mavi Marmara skandal için kendi sorumluluk kabul etmez. Hatta o öldürdü Türk Cumhuriyeti vatandaşları ve kaçınıyor mağdurlarına tazminat ödemekten hakkında özür değildir.

Bu kibirli tavrı şimdi ABD yönetimi ve Avrupa, henüz Türkiye, İsrail için bir kalkan olarak hareket bekliyoruz tarafından destekleniyor.

Birleşmiş Milletler oy bu tavrı açık bir göstergesidir. Fransa Körfez Savaşı sırasında Türkiye'ye Patriot füzeleri konuşlandırılması itiraz etmişti gerçeği göz önüne alındığında, Ankara zor durumda gerçekten. NATO'ya "hayır" demek zor.

Böyle bir durumda, Batı ile en önemli kurumsal ilişkilerin bir bütün zaten, eksen kayması tartışmalar oluyor ve nihai zayıflaması sürümü artacak. koşulsuz "evet" görünmüyor söyleyen ya parkta yürümek gerekir. Bu nedenle, NATO'nun Türkiye'nin karşı karşıya olduğu açık sıkıntı fark etmeli ve ülkenin genel kamu ikna edecek bir formül geliştirmek. onun sekreteri, birlik ve genel Avrupalı üyeleri çok ciddiye Türkiye'de genel kamu almayan olduğunu gösterdiği gibi geçmişte Müslümanlar incitecek biri seçerek. , Türkiye'de genel kamu olarak Fransızca veya Almanca kamuoyunun kadar önemli olduğunu anlamak gerekir. Bu gerçekleşme hatta onlara Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine ilişkin tutumlarını gözden yol açabilir.

AB'nin önde gelen üyelerinin AB projesi hakkında Türk kamuoyunun görüşünü soğutmak için, onların son tutumları ile başardık. Bugün, pek gibi ülkenin AB üyelik hedefinin geleceği ile ilgili ilgilendi. Bir umutsuz vaka olarak görülüyor. Şimdi, AB, Türkiye'nin bekliyor - bu da değil gibi olan ve kültür ve aşağılama girişimlerini değerleri - kendi askeri ve enerji güvenliği destek vermeleri için. Ankara ünlü Türk söyleyerek, "Ne kadar ekmek, o sorunu çözecek kadar köfte" (kabaca size koymak ne olsun anlamında) açıklamak için bir şans vardır ve Avrupalı dostlarımız anlamına gelir. Ve son gelişmeler bunu yapmak için daha çok fırsat olacağını düşündürmektedir. Yine de onlar er ya da geç öğrenmek başlamak daha iyidir.

Türkiye bir kalkan görevi görür, bu bir fiyat ödeyecek. Ve bunu tek başına yapmak için adil değil. Bu fiyat herkes tarafından paylaşılmalıdır. İsrail Ankara'ya özür değilse, o kalkan vazgeçmemiz gerekiyor. Avrupa'da Türkiye ile ilgili bakış açısı değişmezse, kendi kalkanı oluşturmalıdır. Türkiye herkes için bir oyuncak olmamalıdır değildir ve olabilir.



MOBİLYA YEMEK ODALARI
MOBİLYA YEMEK ODASI
MOBİLYA YEMEK ODASI İSTANBUL
MOBİLYA YEMEK ODASI TAKIMLARI
MOBİLYA YEMEK ODASİ TAKİMİ
MOBİLYA ZİGON
MOBİLYA ZİGON SEHPA
MOBİLYALAR
MOBİLYALAR İSTANBUL
MOBİLYALAR RESİMLERİ
MODEL MUTFAKLAR
MODEL OTURMA GRUPLARI
MODERN AYAKKABILIK
MODERN BEBEK ODALARI
MODERN BEBEK ODASI
MODERN BİLGİSAYAR MASALARI
MODERN BİLGİSAYAR MASASI
MODERN BÜRO MOBİLYALARI
MODERN ÇALIŞMA MASASI
MODERN ÇEKYAT KANEPE
MODERN ÇOCUK ODALARI
MODERN DEKORASYON
MODERN DEKORASYONLAR
MODERN DOLAP
MODERN DOLAPLAR

TÜRKİYE FÜZE KALKANI SİSTEMİYLE NASIL BİRE YÜZ KAZANIR.

NATO planı sponsor olan füze kalkanı projesi, ABD'nin hedef olarak herhangi bir ülke adı değil ikna etmek için yoğun Türk çabaların ortasında, hedef İran uzun menzilli füze caydırmak olduğunu açıkça belirtti.


Bugünün interaktif araç


Video Fotoğraf Ses

Yazıcıya Gönder Arkadaşıma Gönder

Post yorumlarınızı

Okuyun yorum




ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Philip Crowley, İran'ın uzun menzilli füzelere karşı savunma Tedrici Uyarı Sistemi Modeli (füze kalkanı) arkasındakileri geçtiğimiz Cuma söyledi. Bu açıklama, NATO ile Türk hükümetinin pazarlık pozisyonu aykırıdır özellikle yakın müttefiki ABD ile.
ABD'nin en büyük olasılıkla mümkün İran füzeleri durdurmak ve bazı NATO ülkelerinin isabet onları caydırmak füze kalkanı planının bir parçası olarak Türk topraklarında yaklaşık 10 ila 15 noktalar X-band radar dağıtmak isteyen olmuştur.

Prensip olarak Türkiye'nin NATO bir tehdit olarak herhangi bir ülkenin adlandırma reddeder ve tüm NATO üyelerinin güvenlik endişeleri anti-füze planı çerçevesinde füze kalkanının bölümleri ev sahibi belli ülkelerin adlandırma selektif bir politika izleyen ziyade ele alınması gerektiğini göstermektedir.

ABD planı haklı çıkarmak için potansiyel bir tehdit olarak Türkiye'nin bölgedeki komşu İran adlı bu yana bu sorunlu komşuları kez başka ile birlikte İran ile olan bağları gelişmiş olan Türkiye için bir baş ağrısı yarattı, yürürlüğe koymak gerekir. Türk-Amerikan ilişkileri zaten Ankara'nın iddia edilen nükleer silah geliştirme programı nedeniyle Temmuz ayında İran'a karşı ABD destekli Birleşmiş Milletler yaptırımları veto zaman soğumuş olan.

Bir Tahran reaktör için nükleer yakıt karşılığında Türkiye'ye Tahran'ın düşük zenginleştirilmiş uranyum gemiye geçen Mayıs ayında Brezilya ile birlikte İran ile bir anlaşma vurunca, Türkiye'nin iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) yoğun İran'ın nükleer çıkmaza nişanlandı. ABD'nin planı, hayal kırıklığı Türkiye reddetti.

Türkiye ulusal seçimlerin bir atmosfer, önümüzdeki yılın Haziran ayında yapılacak nedeniyle içine girdikten ile AK Parti daha zor halka füze kalkanının parçası olma fikri satmak bulacaksınız. Ayrıca, bu muhafazakâr potansiyel seçmenler arasında iktidar partisi utandırmak muhalefet partileri tarafından kullanılacaktır.

Ayrıca, Rusya'nın füze kalkanı programına katılarak değil kendi politikasının devam etmesi halinde, Türkiye'nin Moskova ile büyüyen bağları hasar görme riski alacak.

mevcut hükümet açıkça hedef alacak bir füze kalkanı inşa, daha hala siyaseten güçlü silahlı kuvvetleri dahil olmak üzere İran, Türk devleti, hedefleme herhangi bir eylem hakkında, ana sponsor olarak ABD ile NATO fikri de olmayacak gibi hassas olmasına rağmen iran.

1990'ların sonunda geri ve AK Parti iktidarda değildi 2000'lerin başında, Türkiye'nin bölgesel bir füze savunma inşa etmek için bir ABD-İsrail projesi katılma yerine bir NATO anti-balistik füze projesinde yer almak için seçti.

Bu komşularına herhangi bir doğrudan hedef olmak istemiyor başlıca nedeni, Türkiye'nin her zaman düşman olarak komşularını canlandıracak herhangi bir planları duyarlı olduğunu söylemektir.

Mevcut plan dikkate Türkiye'deki anti-Amerikanizm ve onlar düşman olarak algıladıkları füze kalkanının bir bölümüne ev sahipliği üzerinde Türklerin artan duyarlılık alma maliyetinin ana bölümünü taşıyan ABD ile NATO planı, dahil olmasına rağmen komşularına, siyasi otorite, büyük olasılıkla kendi toprakları üzerinde radar ne olacağını ya da yakın müttefiki ABD ajitasyon daha fazla bir risk almak konuşlandırılması kabul etmek bir yüz kazandıran formül bulmak zorundadır.

Bir NATO zirvesi 19 Kasım tarihinde yapılacak nedeniyle füze kalkanı içeren yeni bir NATO stratejik kavramını kabul etmesi bekleniyor. Zamanın azalması ile birlikte, Türkiye ve özellikle ABD'nin füze planı üzerinde hassas müzakerelerin başka bir set girmiştir.

hiçbir ülke için başka şeylerin yanı sıra Türkiye'nin talebi, projede bir tehdit olarak adlandırılacak rağmen, ABD sözcüsü Crowley sözlerini İran uzun menzilli füzelere karşı savunma Tedrici Uyarı Sistemi Modeli arkasında yattığını zor Ankara kabul etmek için yapmış görünüyor proje.

Bu arada, Türkiye'nin kendi ulusal füze programı ve füze kalkanı arasında bir bağlantı kurmak olduğu anlaşılmaktadır. Savunma Bakanı Vecdi Gönül, geçen Cuma medyaya yapılan bir yorum bu sinyalini verdi.

"Bu [ulusal füze savunma planını] pahalı bir proje olduğunu ve NATO füze savunma sisteminin Türkiye topraklarının tamamı kapsıyorsa, biz önemli ölçüde maliyetleri azaltabilir" dedi.

Türkiye daha önce NATO'nun füze kalkanı projesi ile ulusal füze programı bağlantısını reddetti.

Amerikan Lockheed Martin / Raytheon ekip de Ruslar, Çinliler ve bir Fransız-İtalyan ortaklığı Türkiye'nin uzun menzilli hava ve füze savunma sistemleri (T-LORAMIDS) satın alma projesine rakip olarak. Türk ordusu dört pil satın kapsayan 1 milyar dolar olarak T-LORAMIDS edinimi ile ilgili bu ihalede fiyatı koymuştur. Ancak, Raytheon ve Lockheed Martin 4500000000 $, 12 yangın birimler sağlama maliyetini koyduk.

Gönül sözleri Türkiye'de numarası ve böylece maliyet, füze kalkanı konusunda müzakerelerin bir parçası olarak ulusal füze programı kapsamında elde edilecek füze birimlerinin azaltmak arayışında olduğunu düşündürmektedir.

Günün sonunda Türkiye ve İranlılar kaşlarını kaldırmak için sormaz yakın müttefiki ABD yabancılaştırmak değil, daha ileri bir formül bulmalı.



MOBİLYA YEMEK ODALARI
MOBİLYA YEMEK ODASI
MOBİLYA YEMEK ODASI İSTANBUL
MOBİLYA YEMEK ODASI TAKIMLARI
MOBİLYA YEMEK ODASİ TAKİMİ
MOBİLYA ZİGON
MOBİLYA ZİGON SEHPA
MOBİLYALAR
MOBİLYALAR İSTANBUL
MOBİLYALAR RESİMLERİ
MODEL MUTFAKLAR
MODEL OTURMA GRUPLARI
MODERN AYAKKABILIK
MODERN BEBEK ODALARI
MODERN BEBEK ODASI
MODERN BİLGİSAYAR MASALARI
MODERN BİLGİSAYAR MASASI
MODERN BÜRO MOBİLYALARI
MODERN ÇALIŞMA MASASI
MODERN ÇEKYAT KANEPE
MODERN ÇOCUK ODALARI
MODERN DEKORASYON
MODERN DEKORASYONLAR
MODERN DOLAP
MODERN DOLAPLAR

ANGELİNA MERKEL'İN TARTIŞMA YARATAN ÇOK KÜLTÜRLÜLÜK PROJESİ BAŞARISIZ OLDU.

Çokkültürlülük başarısız oldu, Angela Merkel. Tartışma elbette yeni değil. Almanya'da, çoğu Avrupa'da yıllardır göç konusunda şikayetçi olmuştur.


Ne değişti olduğunu Merkel edildi görüşlere, oldukça güçlü bir şekilde onun parti ve ses vermek onun çevresi ve meşruiyet tarafından yeterince baskı hisseder gibi temkinli bir politikacı yakın zamana kadar kolayca hakkı olarak görevden olabilir insanlar tarafından özellikle ifade -kanat aşırılar.
O elbette yanlıştır. Kültürel çeşitliliği yönetmek kolay değildir ve çok kültürlülük sorunları olmadan değildir: sabit ince ayar gerektirir ilerleme her zaman bir çalışmadır. Ama katkı dışında ev sahibi ülkenin ekonomik refah yapılan misafir işçilere, onların olumlu etkisini daha da ileri gidiyor ki.

onun geliş 40 yıl sonra bir göçmen ev sahibi ülkenin dilini konuşamaz her hikaye için, onların farklı kimlikler birleştirerek uyumlu bir yolunu bulmak yabancı kökenli başarıyla entegre ya da üçüncü nesil ikinci Avrupalıların Daha pek çok örnek vardır ve ebeveynleri seçti ev sahibi ülkelerde üretken vatandaş haline gelir.

Fatih Akın muhteşem filmler, Alman film endüstrisi için bir gurur kaynağı düşünün. Cem Özdemir, Almanya doğumlu Yeşiller Partisi, eş lideri de Türk göçmenler tarafından başarılı bir entegrasyon ürünüdür. İngiltere'nin Güney Asya göçmenler İngiltere'de, içinde mutfak manzara dönüştürmüştür nerede neredeyse milli yemeği olmuştur köri. Birçoğu da çok zor ve kendileri için aferin çalıştım.

Medya tabii ki vardır korkuları körükleyerek bir rol oynadı. Almanya'da Kamuoyu yoklamaları bir Alman nüfusunun üçte ülkelerinin, daha fazla insan son yıllarda girerek daha ülkeyi terk edilmiştir Merkel'in kendi çalışma bakanı göre ise, yabancılarla "istila" olduğuna inanıyorum öneririz. Alman sanayi, aslında, vasıflı işçilerin ciddi bir sıkıntısı ve iş çevrelerinde çok daha fazla göçmen üretimi artırmak için izin verilmesi için çağrıda yüzleri.

Ancak 11 Eylül saldırılarından bu yana, tartışma ve İslam odaklanmıştır Batı toplumunda varlığını: İsviçre'de minareler ve Fransa'da burka insanların en irrasyonel korkuların sembolü haline gelmiştir. Eğilim son İsveç'te sağ sadece parlamentoda 20 sandalye kazandı iken aşırı Geert Wilders, Hollanda hükümetinin destekleyici bir ortağı haline gördü.

göç konusundaki tartışmalar da Atlantik geçti. Çokkültürlülük de ateşli Kanada'da tartışılıyor. kültürlerin nihai eritme potası olarak Amerika Birleşik Devletleri, bile, işsizlik Müslüman ziyade Hispanik olma eğilimi göçmen işçiler, üzerinde odak haline geldi.

Ekonomik belirsizlik açıkça, ama bu tehlikeli eğilimleri körükleyen bir korku, bence, çok yabancı bir işçi için kişinin işini kaybetme riski daha derin gider. O Asya yönünde ağırlık vardiya ticaret merkezi olarak dünya genelinde devam tektonik kayma ile bir ilgisi yoktur. Değişim bazı uzun genellikle hafife alındığı "beyaz adam, doğal üstünlük" düşünmüştü ne sonunu.

Finansal erime Batı refah desteklenen yapı içinde derin çatlaklar tespit edildi. olgun ekonomilerde insanlar Çin gibi ülkelerin gelişmekte olan, durgunluk ve yavaş büyüme yıllar olasılığı karşısında, Türkiye ve gerçekten gibi çıkar. Batı'da birçok insan için, onların ve kontrolü kaybediyoruz o son yıllarda olduğu gibi bu hayat yine iyi olmak asla bir anlamda sonuçlar. Bu bağlamda, Merkel'in açıklamada, bir ülkenin lideri geleceğe güvenle bakıyor o değildi Bana öyle geliyor ki.

Türkiye Burada, diğer taraftan, ülkenin keşfedilen güven, onun kaldırdı uluslararası profilini ve ekonomik büyüme için iyi bir potansiyel gelişmiş dünyanın en Avrupa ve, akıntılar gibi görünüyor milliyetçiliğinin en tiz formu, aşağı tonda var görünüyor ters yönde gidiyor.
MOBİLYA TELEVİZYON SEHPASI
MOBİLYA TİCARET
MOBİLYA TÜRKİYE
MOBİLYA TV KOLTUĞU
MOBİLYA TV SEHPA
MOBİLYA TV SEHPALARI
MOBİLYA TV SEHPASI
MOBİLYA UCUZ
MOBİLYA ÜRETİCİLERİ
MOBİLYA ÜRETİM
MOBİLYA ÜRÜNLER
MOBİLYA ÜRÜNLERİ
MOBİLYA VE AKSESUAR
MOBİLYA VE AKSESUAR PAZARLAMA
MOBİLYA VE AKSESUARLAR
MOBİLYA VE AKSESUARLARI
MOBİLYA VE DEKORASYON
MOBİLYA VE EV TEKSTİLİ
MOBİLYA VE MUTFAK
MOBİLYA VE OTURMA GRUPLARI
MOBİLYA VESTİYER PORTMANTO
MOBİLYA VİTRİN
MOBİLYA YATAK ODALARI
MOBİLYA YATAK ODASI TAKIMI
MOBİLYA YATAK ODASI TAKIMLARI

İKTİDAR PARTİSİ TÜM MUHALEFET PARTİLERİYLE BAŞÖRTÜSÜ SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN RANDEVU TALEP ETTİ.

başörtüsü düğüm bağlı Türk muhalefet lideri

iki önemli konularda anlaşmazlıklar Cumhuriyet Halk Partisi, ya da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve taraftarlarının onun sıkı grup arasında sürtüşme yarattığı söyleniyor.
Bir güç oynamak bildirildi ana muhalefet başkanı ve gelenekçiler parti içinde türban sorunu üzerinden ve Kürt sorunu arasında patlak vardır.

iki önemli konularda anlaşmazlıklar Cumhuriyet Halk Partisi, ya da CHP başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin, Sencer Ayata ve Enver Aysever dahil destekçileri, onun sıkı grup arasında bir sürtüşme ve önderliğinde daha geleneksel kamp yarattık söyleniyor Önder Sav.

O parti lideri seçilmesinden bu yana beş ay içinde, Kılıçdaroğlu, devlet üniversitelerinde türban takmasına kız öğrencilerin izin verdiği için, örneğin destek, ifade, eski lideri Deniz Baykal ve duruş birçok meydan var - 2008 yılında itiraz şey zaman CHP Anayasa başörtüsü yasallaştırmak değiştirme girişimi, Adalet ve Kalkınma Partisi ya da AKP meydan okudu.

Kürt sorunu, o da aynı şekilde bu parlamento temsil için seçim barajının azaltılması veya yasadışı Kürdistan İşçi Partisi veya PKK üyeleri için genel bir af teklif olarak askeri olmayan çözüm önerileri, Baykal ve onun daha "milliyetçi" duruş ayrılan var .

Geçerli lideri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Meclis girer zaman ayağa kalkarak gelenekçi CHP üyeleri kızdırdı Parlamentosu'nda yaptığı davranış selefi kırık vardır. parti lideri olarak, Baykal'ın cumhurbaşkanı için ayağa reddetti.

Baykal iddiasıyla şimdi bir milletvekili onun ardından-sekreteri ile eski CHP lideri gösteren bir seks video Internet yayıncılığı aşağıdaki 10 Mayıs istifa etti.

Başörtüsü zirve CHP böler

CHP başkanı Çarşamba Merkez Yürütme Kurulu toplantısının ardından partinin çekirdek grup, küçük bir "türban zirvesi" sarıldığım Kılıçdaroğlu's ve Sav kampları arasındaki gerginlikler Hürriyet Daily News ve Ekonomik Değerlendirme elde edilen bilgilere göre, geçen hafta bir kaynama noktasına ulaştı.

Kılıçdaroğlu ofisinde gerçekleştirilen toplantısı ve Genel Sekreter Sav, yardımcısı liderleri Hakkı Süha Okay ve Haluk Koç tarafından talep edildiği başkan yardımcısı Kemal Anadol ve Muharem İnce. Toplantının konusu başkanının karısı da dahil olmak üzere başörtüsü giyiyor, konuklarına açık olacak Gül'ün 29 Ekim resepsiyon oldu.

Toplantıda, Sav ve onun destekçileri - bir adım olarak resepsiyon bakın devlet dairelerine türban sadece üniversitelerde değil, aynı zamanda da izin vermek - CHP boykot o resepsiyon önerdi. Kılıçdaroğlu, grup ile kabul ederken, olaydan önce zaman hala orada olduğunu söyleyerek, onun kararını erteledi.

konu üzerinde spekülasyon bazı CHP'nin çekirdek grup parti lideri acil bir karar vermedi üzgün olduğunu iddia ile, parti salladı. Bu grup daha sonra Kılıçdaroğlu, bir mesaj göndermek için, İnce üzerinden resmi bir duyuru yapmaya karar verdim.

Kısa bir süre sonra, İnce CHP resepsiyon, katılan onu engellemeye Kılıçdaroğlu, kamu baskı girişimi olarak yorumlanabilir bir açıklama yer olmayacağını açıkladı. Kılıçdaroğlu, ancak, İnce açıklamasının sarfınazar başkan yardımcısı zorlayarak, bir parti kararı olmadığı bir yemekte gazetecilere verdiği demeçte.

Kılıçdaroğlu bildirildi ve yasallaştıran başörtüsü üniversitelerde sona erecek hükümetten güvence bekliyor değil diğer kurumlara yayılması, o katılmakla olup olmadığını karar verir önce. Hükümet böyle bir güvence sunuyor ise, Kılıçdaroğlu, onun derhal takımın itirazlarına rağmen resepsiyon katılıyordu.

parmak uçlarında Stepping

ve CHP baş daha demokratik ve özgür bir devlet partisinin getirmek için birkaç diken üstünde adıma hazır olduğunu - olay Kılıçdaroğlu ve partinin "geleneksel" takım arasında görüş ciddi bir sapma var olmaya devam ettiğini bir kez daha göstermiştir.

Ciddi kaygılar Kılıçdaroğlu, partisinin grup üyeleri ne kadar iyi tanıdığını ve ne kadar güç onları üzerinde bulunmaktadır hakkında kaldırdı edilmektedir. Bu CHP başkanı Sav tarafından seçilmiş temsilcileri ile parti yenilemek ne kadar iyi açık değildir.

Durum da Baykal ve mesaj göndererek onun destekçileri ile, parti içinde muhalefet motive olan "bu yapı çalışmaz."

YARGI ÜZERİNDEKİ YARSAV KUŞATMASI HSYK SEÇİMLERİYLE SONA ERDİ.

Hakimler ve Savcılar tarafından hararetli bir kampanya rağmen Birliği (YARSAV), kendi erkek Hakimler ve Savcılar (HSYK) Yüksek Yönetim Kurulu'na seçildi sahip kuruluna bağımsız adayların daha iyi demokrasi yanlısı için bilinen, Türkiye'de hakim ve savcıların seçildi duruşları.

Yeni HSYK üyeleri, dernek ya da profesyonel bir grup tarafından teşvik edilmemiştir. Fazla 11.000 hâkim ve savcılar Pazar günü sandık gitti. Yargıçlar ve idari mahkemelerde görev savcıları üç ana ve iki yedek üye seçmek için oy kullandı Hakimler ve olağan mahkemeler görev savcılar, yedi ilköğretim ve dört yedek HSYK üyelerini seçmek için oy kullandı.

yedi 22 HSYK üyelerinin sayısını artırarak: seçimler HSYK yapısında değişiklik öngören 12 Eylül tarihinde 26 maddelik anayasa değişikliği paketinin onaylanması izleyin.

Birincil üyeleri kuruluna seçilen İbrahim Okur, Teoman Gökçe, Ömer Köroğlu, Nesibe Özer, Hüseyin Serter, Ahmet Kaya, İsmail Aydın, Ahmet Berberoğlu, Birol Erdem ve Resum Yıldırım vardır. Yedek üye Harun Kotalak, Celal Avar, Hayrettin Türe, Ali Öztürk, Halil Koç ve İbrahim Topuz vardır.

YARSAV tarafından desteklenen adayların hiçbiri HSYK seçildi. YARSAV Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi hakimi Osman Kaçmaz ve Ankara 1. Barış Mahkemesi Hakimi Hayri Keskin terfi. Kaçmaz da o on yıl-eski dolandırıcılık davasında yargılanmak gerektiğini emirler, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün karşı tartışmalı iktidar tanınır. Iktidardaki cumhurbaşkanları vatana ihanet dışında yargılanması mümkün değildir öngören Anayasa, açık ihlal edildi. Keskin, diğer taraftan, o Telekomünikasyon Müdürlüğü (TİB) tarafından yürütülmektedir telefon dinlemelerine kayıtları incelendiğinde, geçen yıl spot girmiştir.

Anayasa Mahkemesi kurulu üyelerinin seçilme zaman hakim ve savcı birden fazla oy kullanmaya izin anayasa değişiklik paketi, özgün versiyonunda maddedeki ilke geçersiz olmasaydı Ancak, YARSAV adaylar HSYK seçilmiş olabilirdi.

seçim sonuçları yeni HSYK yapısı yüksek yargı "kast sistemi" itiraz edeceği inancını dile getirdi Türkiye'nin önde gelen hukukçuları arasında ortaya çıkarılan övgü var.

HSYK için uzun eleştiri nesnesi tartışmalı kararlar bir dizi nedeni olmuştur. Son zamanlarda durum yanı sıra 100'ü aşkın hakim ve savcı Balyoz, Poyrazköy, Kafes ve Temizöz'ün durumlarda gelen Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün kaldırmak taşındı. Ancak Adalet Bakanlığı kuvvetle hareket direndi. Ergenekon hükümeti devirmeye çalışan suçlanan bir gizli suç örgütüdür.

yönetim kurulu eski üyeleri yedi gün önce görevlerinden istifa etti.

birçok kişi hissettim kurulu kararları, çevredeki tartışmalara bir dizi, haksız edildi tahtada daha geniş temsil kolaylaştırmak için çağırdı. Yargı elden geçirme kararı HSYK yapısının gözden geçirilmesi için izin anayasa reformu konusunda son referandum olarak Türk halkının net bir çoğunluğu tarafından desteklendi.

Demokrat Yargı Birliği tarafından desteklenen adaylar ya yeni HSYK seçildi değildi. Dernek bu altı aday desteklediğini ilan etmişti.

HSYK seçimlerine getirdi ve yüksek yargı hoş olmayan bir gelenek sona. HSYK üyelerinin önceden Temyiz Yargıtay ve Danıştay tarafından sadece seçildi. karşılığında yargının en üst görevlere onları seçilen yönetim kurulu, kendi erkek seçmek için kullanılır Hem mahkemeleri. Seçim sistemi Yüksek yargının içinde demokratik bir çağ başladı.

Pazar günü yapılan seçimlerle ilgili seçmen katılımının bir rekor oldu. Hakim ve savcıların fazla yüzde 98, demokratik bir seçim sistemi uzun yargı tarafından istenen olduğunu gösteren yeni HSYK üyelerini seçmek için sandık gitti. Çoğu gözlemciye hakim ve savcıların güçlü HSYK yapısı devlet destekli değişiklik destekli söyledi. Sadece 221 hakim ve savcı seçimlerde oy için başarısız oldu.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin Pazartesi günü Zaman'a konuştu ve bakanlığı tarafından desteklenen adayların HSYK seçildi olduğu iddialarını reddetti. O seçim sonuçları hakim ve savcıların dikkat etmek olmadığını göstermiştir "dedi marjinal argümanlar."

"Bakanlık tarafından desteklenen adayların seçimleri kazandığını savunan hakim ve savcıların özgür iradesine saygısızlık eden," dedi.

Ahmet Gundel, Temyiz Yargıtay eski bir savcı, hakim ve savcıların Pazar günkü seçimlerde yaptığı oylamada herhangi bir daire gelen herhangi bir baskı olmadan oy belirtti. "Sonuçlar ile, yargının tam bağımsız benimsedi. Yargı artık yüksek yargı ve siyaset gelen baskıya maruz olacak "dedi.

Yargıtay, Danıştay, daha HSYK üyelerini

Yargıtay ve Danıştay HSYK daha birincil ve yedek üyelerini seçmek üzere Pazartesi günü toplandı.

üç üye Temyiz Yargıtay tarafından atanır ise on birinci yönetim kurulu üyeleri, hakimler ve savcılar tarafından seçilir. Devlet Konseyi ve başlıca iki üye atayacak başkan akademisyenler ve avukatlar HSYK için arasından dört kişi seçecek. Türk Adalet Akademisi üyeleri arasından bir kişi seçecek. Adalet bakanı ve müsteşarı da birincil HSYK üyeleri.

Ömer Hicri Tuna, Rahmi Ünal ve Erkan Öztürk yedek üye olarak atanan iken Yargıtay Yargıtay, yönetim kurulu için birincil üye olarak Zeynep Nilgün Hacımahmutoğlu, Ahmet Karayiğit ve Ulvi Yüksel atandı.

Temyiz Başkanı Hasan Gerçeker ve Yargıtay ve Pazar günkü HSYK seçimleri konusunda yorum yapmaktan kaçındı basitçe şöyle dedi: "Ben sonuçları Türkiye için faydalı olacağını umuyoruz. Ben daha fazla yorum yapacak. "

Danıştay ilköğretim HSYK üyeleri ve yedek üye olarak Gürsel Mekik ve Neşe Sarı Ziya Özcan ve Zeynep Kavlak atadı.




9 | 10 | 11 | 12 |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |




ÖĞRETİM GÖREVLİSİ İZMİR'DE BAŞI KAPALI BİR ÖĞRENCİYE HAKARET ETTİ.

üniversitelerde başörtüsü yasak olmasına rağmen, YÖK'ün son İstanbul Üniversitesi yönetimi bir genelge göndererek başörtüsü sorunu çözmek taşındı. onun yerine Müslüman başörtüsü saçlarını kapatmak için bir şapka giyen, çünkü İzmir'de eğitim Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim de bir öğretmen sert Pazartesi günü Bugün günlük bir köşe yazarı göre, ders esnasında bir öğrenci hakaret.



bir peruk ya da bir eşarp alternatif olarak bir şapka kullanmak, Türkiye'nin üniversitelerde yaygındır. Gültekin Avcı, şu anda Bugün günlük yazma eski bir savcı, Dokuz Eylül Üniversitesi kapalı öğrencinin acı dün yaptığı sütun adadı. o bir şapka ile saçlarını kapatmak için seçtim çünkü Tuba olarak ilk isim sadece belirlenen genç kadın, 22 Eylül onu öğretmen tarafından hakaret edildi.

Tuba Yükseköğretim Kurulu (YÖK) bir genelge geçen ay üzerinden üniversite sınıflarda bu tür kıyafetleri kullanımına izin vermişti çünkü bir şapka ile sınıf girdi. üniversitelerde başörtüsü yasak, ancak YÖK kıyafet ihlal sınıf öğrencileri göndermek için değil, yönetim talimat, İstanbul Üniversitesi için bir genelge göndererek üniversitelerde başörtüsü sorunu çözmek taşındı.

Tuba, ancak Avcı göre, onu öğretmen düşmanca bir tutum ile karşılandı. Öğretmen bildirildi, ancak ona şapka çıkarmak Tuba sordu genç kadın bir şapka kullanmak sınıfta yasaklanmamış olduğunu söyleyerek reddetti. Buna karşılık, öğretmen onu yok işareti söyledi. Tuba o bütün sınıf onun mevcut olduğunu biliyordum zaman bunu nasıl sordum.

"Bu [başörtüsü] konu cumhurbaşkanı ya da başbakan tarafından karara değildi: Tuba direniş dedi öğretmen, öfke çekti. Eğer kendiniz yerleşmek için yönetmek mı? "Tuba ders onun katılım herhangi bir yasa veya yönetmelik karşı olmadığını sözlerine ekledi YÖK genelge gerekçe göstererek karşılık verdi. Öğretmen daha sonra bildiriliyor hakaret etmeye başladı ve genç kadın tehdit etmektedir. Tuba sınıfı terk etmek zorunda kaldı ve YÖK ile öğretmen hakkında suç duyurusunda bulundu.

Avcı başörtüsü yasağını ortadan kaldırmak için YÖK taşımak rağmen bazı üniversitelerde hala yerinde olduğunu onun sütunda göstermek umuyordu. Başörtüsü yasağı güçlü askeri muhafazakar bir parti tarafından yönetilen bir koalisyon hükümeti deviren 1997 yılında tanıtıldı. Yasağı kamu sektöründe çalışan üniversite öğrencilerinin yanı sıra kadınların etkiledi. başörtülü kadınlar şu anda Türk askerinin kontrolü altında hastane ve rekreasyon alanları da dahil olmak üzere askeri tesisler, girmek için izin verilmez.

Pazartesi günü, YÖK kendi eşarp çıkarmak zorunda olmadan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi (ALES) için Seçme Sınavı almak için bir başörtüsü takan üniversite öğrencileri sağladı.

YÖK web sitesi "maruz saçını ile sınava" olduğunu gösterdi ALES rehber kitap yayınlanmıştır artık test için bir zorunluluktur. Öğrencilerin okumak için kullanılan Önceki guidebooks saçlarını gösteren ve başörtüsü olmadan sınav salonu katılmakla bir fotoğrafı ile test için başvuruda bulunmaları gerekmektedir. yeni rehber ile YÖK kaplı teste girenlerin için no-başörtüsü zorunluluğu ortadan kaldırmıştır.

AK Parti başörtüsü üzerinden işbirliği muhalefet ziyaret etmeyi planlıyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) meclis grubu başkan yardımcısı Mustafa Elitaş vardır partisinin amacıyla planlı bir anayasa değişikliği üzerinde işbirliği yapmaya üniversitelerde türban kullanımına ilişkin yasağın kaldırılması için muhalefet partilerini ziyaret etmeyi planladığını söyledi.

Elitaş AK Parti ziyaret tartışmak için bir Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının planlama olduğunu söyledi. "Milletvekili TBMM'de tüm siyasi partilerin meclis grup başkanları arasında toplantıdan sonra bir randevu talep edecektir," diye ekledi.

muhalefet partileri ile karşılamak için AK Parti'nin niyeti Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parti lideri tarafından bir düzen izler. o Kızılcahamam'da AK Parti'nin toplantısında yaptığı bir konuşmada, Erdoğan o vekili diğer siyasi partiler kendi meslektaşları ile görüşmeler ve adımlar ünlü yasağının kaldırılması için alınması gereken tartışmak partinin meclis grup başkanları emretti "dedi.

"Cumhuriyet Halk Partisi [CHP] lideri parti mitingleri için başörtüsü sorunu taşıdı. Sanırım sorun, ivedi çözüm lehine olacağını söyledi. Onun samimi ise çözüm için gerekli adımları atmaya adamlarına sipariş ana muhalefet partisi lideri söyledi. Ama eylemde konuşarak vakit harcayamam zaman, "başbakan belirtti.

AK Parti hükümeti, 2008 yılında yasağının kaldırılması bir anayasa değişikliği paketi geçti ana muhalefet CHP sonunda değişiklik geçersiz Anayasa Mahkemesi de paket temyiz etti.

Bu arada, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu diye AK Parti veya cumhurbaşkanı devlet kurumlarında çalışan memurların giymek için izin verilmez ona güven yalnızca 29 Ekim tarihinde Çankaya Cumhurbaşkanlığı sarayında bir resepsiyon katılacak, dün gazetecilere verdiği demeçte, başörtüsü.

Başkan geçenlerde bir resepsiyon Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 87 yıldönümü vesilesiyle yapılacak tüm siyasi parti liderleri için bir davetiye gönderdi. Geçmişte Cumhurbaşkanlığı Ofisi ilk bayan başörtüsü üzerinden tartışmalara yol açmamak için iki resepsiyonlar, eşli biri olmadan biri tutmuşlar. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, başörtüsü takıyor. Ama bu yıl Cumhurbaşkanı Office first lady katılımıyla tek bir resepsiyon beklemeye karar verdi.

Kılıçdaroğlu, CHP Bayan Gül'ün başörtüsü ile hiçbir "sorun" olduğunu Pazartesi belirtilen ancak üniversite öğrencileri tarafından giyilen izin türban kapsamı genişleyebilir ve devlet kurumlarına girmek endişeyi dile getirdi. CHP devlet kurumları Türkiye'nin laik kimliğinin ve Müslüman giysi giymek gerekir bu kurumlarda çalışan işçilere bu kısmı olduğuna inanıyor.




9 | 10 | 11 | 12 |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |




KÜRDİSTAN TOPLULUKLARI BİRLİĞİ TERÖRİSTLERLE OLAN BAĞLANTISI DAVASINDA İLK GÜN GERİDE KALDI.

Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK), terörist Kürdistan İşçi Partisi'nin (PKK) sözde kentsel uzantısı olan deneme birçok yerli ve yabancı gözlemciler Davayı yakından takip ile Diyarbakır'da Pazartesi günü başladı.

12 belediye başkanı ve bazı siyasilerin de dahil olmak üzere 151 şüpheli, bir 7.500 'e göre, Türkiye'nin toprak bütünlüğünü tehdit eden ve halk gösterileri üzerine yasalarını ihlal, yasadışı bir grup propagandası yapmak, yasadışı bir silahlı grup üyeliği gibi çok çeşitli suçlarla itham vardır - sayfa iddianame. şüphelilerin 103 toplam tutuklu olan ancak, ilk duruşmada katılan rağmen Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir de dahil olmak üzere bazıları, polis gözaltında kalması istenmiştir.

durumda birincil şüpheli Sabri Ok, PKK'nın Avrupa temsilcisi. Ok KCK lider suçlanıyor ve geniş bağlantılara sahip bir kişidir. Güvenlik uzmanları o KCK ve Ergenekon terör örgütü, hükümeti devirmek için planlanan vardı gizli bir çete arasındaki yakın bağları sorumlu olduğunu söylüyorlar. Ergenekon da ortasında iç çatışma, bu saldırılar ile ilgili KCK ile doğrudan iletişim korumuştur - ve bu, hem Ergenekon ve KCK durumlar için dava iddianameyle belirtilir.

PKK üyesi Zübeyir Aydar ve grubun yasama kolu başkanları ise Öcalan'ın sağ kolu Murat Karayılan yürütme organının neden PKK Abdullah Öcalan'ın hapisteki lideri KCK fahri lideridir. Kandil bulunan yürütme kolu içinde grubun kabine üyelerinden bazıları da üst PKK lideridir.

Nisan 2009 yılından bu yana, güvenlik güçleri KCK üyesi olduğunu iddia ederek, Kürt yanlısı politikacılar da dahil olmak üzere 1.500 'den fazla kişi, gözaltına aldı. Hükümet KCK şiddete sindirme arasında değişen yöntemlerle özgürlükler ve Kürtlerin haklarını bastırır iddia ediyor. Ancak, Kürt yanlısı çevreler KCK faaliyetlerinin arkasında siyasi amaçlar olduğunu ve Kürt yanlısı politikacılar baskı amaçlı olduğunu savunuyor.

KCK Öcalan'ın emriyle 2005 yılında kurulmuştur. Ama, örgütün hedefi bağımsız bir Kürt devleti kurma niyeti son yıllarda "Kürdistan büyük." Grubun iddiasına rağmen bir parçası olarak birlikte Türkiye, İran, Suriye ve Irak Kürtleri getirmek olduğunu öğrenmiş oldu o KCK parçası olan Barış ve Demokrasi (BDP) üyeleri gerçekten böyle bir devlet oluşturmak istediğini açıkça ortaya çıktı. İddianamede yer alan bilgiler KCK, ancak PKK içeren ziyade bir şemsiye siyasi örgütü PKK'nın sivil toplum kol olmadığını göstermektedir.

terör eylemleri kırsal alanlarda ilk ve ardından şehirlerde işlenen PKK, aksine, KCK çeşitli alanlarda faaliyetlerini gözetir iyi organize edilmiş bir yapıya sahiptir. KCK hangi PKK'nın rolü silahlı manevraları yapmaktır kendi yasama ve yürütme ve yargı silah geliştirdi.

Kürt yanlısı BDP tüm milletvekillerinin duruşma takip Diyarbakır'a geldi. BDP Başkanı Selahattin Demirtaş cezaevinde sadece 18 ay sonra onların arkadaşları mahkemeye getirildi "dedi. Demirtaş onların tutuklama uzunluğu eleştirdi ve onların arkadaşları serbest olacağını umuyoruz söyledi.

BDP Van milletvekili Özdal Üçer deneme siyasi bir olduğunu ve hangi adalet istendiği bir dava ise, o zaman onların arkadaşları serbest olacağını iddia etti. "Tutuklama uzun süre zaten ceza biçimi vermiştir" dedi. Anayasa Mahkemesi tarafından siyaset katılmaktan yasaklandı artık dağılmış Demokratik Toplum Partisi (DTP) Ahmet Türk, ve eski başkanı deneme Kürt yanlısı politikacılar bastırmak amacı olduğunu söyledi.

çok vaka üzerinde çalışma yabancı gözlemci de dahil olmak üzere birçok gözlemci, ve yaklaşık 300 avukat tutmak için küçük - - mahkemede onlar Kürt kendi ifadeleri teslim eğer şüpheli ve Kürtçe konuştu mahkeme sordu. Fakat yakın kaynaklardan zanlılarına mahkeme onları Kürt olarak konuşmalarına izin olmayacak bile, şüphelileri yüzden her durumda yapacak vurguladı.

İlk duruşma sırasında, şüphelilerin resmi olarak tespit edilmiştir önce, mahkeme onların isimleri okundu zaman "Ben buradayım" söyledim şüphelilerin söyledi. Şüpheliler anlamına gelen "Ez li virim, ez amademe," Kürtçe "Ben burada ve hazırım" dedi.

Diyarbakır Barosu Başkanı Mehmet Emin Aktar, duruşma tarihi bir biri olduğunu, sanık avukatları adına konuşurken, dedi ve şüphelilerin kendi siyasi kimliklerini göre kendilerini savunmak da sözlerine ekledi. O da sırada mahkemede, 7500 sayfadan oluşan iddianame, okumak gerek yoktur zaman kazanmak için de sözlerine ekledi.

şüphelilerin adına, eski milletvekili Hatip Dicle kısa bir açıklama yaptı ve şüphelilerin halkını temsilen olduğunu söyledi. O insanların demokratik ülkelerin temsilcileri tutuklandı olmadığını ekledi. "Bu davanın merkezinde Kürt sorunu duruyor. sırasında silah bırakmasını bir süre içinde ve görüşmeler sürüyor sorununa demokratik çözüm araması, bu dava hiç var gerektiğini hızlandırdı "diye mahkemede söyledi.

Şüpheliler rotasyon yargılanmak bekleniyor. Bu nedenle, deneme birkaç gün için çalıştırabilirsiniz. Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi, 12 Kasım kadar herhangi diğer durumlarda duymayacağım. Şüpheliler, bazı siyasetçiler dışında, Diyarbakır Belediye Başkanı Baydemir de dahil olmak üzere PKK operatörler, artık geçersiz DTP 28 yöneticileri, 12 belediye başkanı, iki il genel meclisi başkanları ve iki belediye meclis üyeleri içerir. onların serbest bırakılması için şüphelilerin talebi mahkeme tarafından reddedildi. Duruşma bugün devam etmesi bekleniyor.




9 | 10 | 11 | 12 |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |