22 Ekim 2010 Cuma

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAPSAMINDAKİ ÖĞRENCİLERE AYRIMCILIK KONUSUNDA DAVRANIŞLARINDA ISRAR EDİYOR.

onlar yeni bir Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) genelge rağmen başörtülü kimlik fotoğrafları görünür çünkü İzmir Büyükşehir Belediyesi headscarved öğrenciler indirimli otobüs kullanma hakkını inkar etmeye devam ediyor geçer.


Belediye öğrencilerin konu ile ilgili mevzuata uygun olarak hangi saçlarını maruz fotoğraflar, sağlamak için gerekli olduğunu söylüyor. Öğrencilerin garip sosyal demokrat ve istekli özgürlükler headscarved kadınlara yönelik bu tür ayrımcı davranışları yapmaya genişletmek olduğunu iddia eden bir belediye için bulabilirsiniz. Tuba Dişiçürük ve Öznur Tamer, otobüs için uygulanan İzmir Büyükşehir Belediyesi ulaşım şirketi ESHOT ile geçer Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri, belediye saçlarını maruz onlara fotoğrafları sağlamak istedi "dedi.

Öğrencilerin türban takmasına tek nedeni belediye onlara karşı ayrımcılık olduğunu söyledi ve dini nedenlerle yalnızca için onların başörtülü sözlerine ekledi. "Biz belediye bize hürmet göstermesini bekliyoruz. Bunun yerine, sorunlara neden için ellerinden geleni yapmak. Biz belediye sağduyu ile hareket bekliyoruz, "öğrenciler" dedi. YÖK dairesel uyardı öğretmenler bir şekilde sınıfı terk etmek kıyafet ile tutarlı giymiş olmayan öğrenciler mecbur değil. YÖK tarafından taşıdıktan sonra, Türkiye genelinde birçok üniversite öğrencilerinin başörtülü kurslarına katılmasına izin başladı.

Abdurrahim Şenocak, Kamu Görevlileri Sendikası (Memur-Sen) İzmir Şubesi ve Eğitim Personel Sendikası (Eğitim Bir-Sen), özgürlükler edilmektedir olduğu bir sırada onun yanlısı tutum yasağı ısrar için İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanı eleştirdi Ülkede genişletti.

"Bu bir parti yasakları arkasında sosyal demokrat saklandığı iddia eden ve YÖK onları ortadan kaldırarak bir zaman onları savunan görmek çok üzücü bir durum" dedi. Bu arada, bir afiş dün İstanbul'da Yıldız Teknik Üniversitesi'nde üniversitelerde başörtüsü yasağını savunmak bir grup öğrenci tarafından koymak lehine öğrenciler arasında bir çatışma yol açtı ve yasağa karşı. Üç öğrenci ve iki polis karşılaşma yaralandı.

MONDİ OTURMA GRUPLARI
MONDİ YATAK
MONDİ YATAKLARI
MONDO BEBEK ODALARI
MONDO ÇOCUK ODASI
MONİTÖR SEHPASI
MONTE SEHPA
MOR KOLTUK TAKIMI
MOZAİK MOBİLYA
MOZAİK SEHPA
MUTFAK AKSESUAR
MUTFAK AKSESUARLARI
MUTFAK DEKARASYON
MUTFAK DEKARASYONU
MUTFAK DEKOR
MUTFAK DEKORASYON
MUTFAK DEKORASYONLARI
MUTFAK DEKORASYONU
MUTFAK DİZAYNI
MUTFAK DOLABI
MUTFAK DOLABI AKSESUAR
MUTFAK DOLABI AKSESUARLARI
MUTFAK DOLABI ANKARA
MUTFAK DOLABI ÇEŞİTLERİ
MUTFAK DOLABI DEKORASYON

MECLİS BAŞKANI MEHMET ALİ ŞAHİN YÜKSEK SAVCININ SÖYLEMİNİ GERİ ÇEKMESİ VE ÖZÜR DİLEMESİ GEREKİR DEDİ.

Üst savcı millete özür, anti-eşarp sözler geri çekilmesine, Şahin diyor


Mehmet Ali Şahin eleştiri okları teşebbüs için Meclis'e verdiği ifadede ve teklif özür çekilme üst savcı çağırdı Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin ile yaptığı bir anti-türban deyim ve Türk milletinin sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya Yargıtay üzerine aşağı yağmur yağdı var ulusal ve parlamenter yukarıda kendini yer.


"Ben hemen Türk milletinin ve onun temsilcisi, Türk Parlamentosuna beyanı ve teklif özür çekilme söz konusu bildiri yayınladı ofis bekliyorum" diye resmi bir ziyaret ediyor nerede Japonya'da Perşembe günü meclis başkanı belirtti.

Şahin Çarşamba günü Yargıtay Başsavcılığı ve Yargıtay web sitesinde yayınlanan Yalçınkaya tarafından çok eleştirilen açıklamaya atıfta bulundu. açıklamada, üst savcı üniversitelerde başörtüsü serbest kullanımı laikliğin zarar edeceğini savundu. O da, Yargıtay Başsavcılığı ve Anayasa Mahkemesi siyasi partilerin eylemleri, devletin bağımsızlığına, millet egemenliğine, demokratik ve laik cumhuriyet ilkelerine, insan hakları ve eşitlik ilkesine aykırı olup olmadığını araştırmak hakkı olduğunu söyledi örtük bir ile iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) tehdit eden "kapatma davası."

Birden fazla cephede özgürlük başörtüsü yaptığı düşmanca tutum ve Meclis üzerinde kendini yere girişimi ve önemsiz ulusal Temyiz Başsavcısı Yalçınkaya Yargıtay mahkum olacak

AK Parti temsilcileri üniversitelerde başörtüsü yasağının kaldırılması için bir uzlaşma aramak amacıyla ana muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) meclis bürosuna bir ziyarette olarak Başsavcılık açıklama geldi. başörtüsü kullanılması 1997 post-modern darbesinden sonra üniversitelerde yasaklandı. Türkiye'nin askeri ve yüksek yargının türban Cumhuriyetin laik kimliğine bir tehlike olduğuna inanıyoruz.

Şahin göre, başsavcı Parlamentosu, 2007 yılında Genelkurmay Gen.Yaşar Büyükanıt'ın eski Başkanı tarafından yayınlanan e-memo anımsatan için "bir mutabakat sorunu" için çalıştı. E-memo cumhurbaşkanlığı seçim sürecini etkilemiş ve hükümetin Cumhuriyetin laik geleneği korumak için daha yapmadım eğer eylem tehdidinde bulundu.

"Parlamento, Türk milleti adına yasama yetkisi sahip tek kurumdur. Bu güç ve devredilemez bir başka kişi veya kurum ile paylaşılamaz. Temyiz Başsavcılığı ve Anayasa Mahkemesi Meclis eylemleri incelemek hakkına sahip değildir. olarak [başörtüsü ile ilgili] henüz parlamento yasa tasarısının yoktur. herhangi bir yasal değişiklik, ya yoktur. Parlamentonun Değerli üyeler, anayasal düzeni ve rejimi en az kadar Temyiz Yargıtay başsavcısı olarak sadık olan, "meclis başkanı sürdürdü.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli de Yalçınkaya gelen anti-başörtüsü ifadesinin eleştiri dile getirdi. Lider yargı organları sınırları Parlamentosu üzerine kuşatma ayarlamak için Anayasa, yasalar ve girişimler tanımlanmıştır tarafından hiçbir kabul edilebilir demektir "dedi.


Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya

Bahçeli de MHP yasağa karşı Meclis çatısı altında iktidar partisi tarafından başlatılan herhangi bir girişimi destekleyeceğini sözlerine ekledi, üniversitelerde türban yasağını kaldırma konusunda bir geçmiş parlamento girişimi bağlılık dile getirdi. "Başörtüsü yasağı, Türkiye'de yara bir kanıyor. Son gelişmeler yasağı çevreleyen kilitlenme nedenleri göstermiştir "dedi.

Yalçınkaya ayrıca da, sivil toplum temsilcileri ve hukukçulardan gelen sert tepkiler çekti. siyasi partiler üniversitelerde türban yasağını kaldırma konusunda parlamento adımlar konusunda fikir birliğine ulaşmış kritik bir zamanda geldi Çoğu gözlemci deyimi "zamanlama" dikkat çekti.

Adem Sözüer, İstanbul Üniversitesi'nde hukuk profesörü göre, Yalçınkaya yaptığı açıklamada ile parlamento göz ardı.

açıklamada, üst savcı üniversitelerde başörtüsü serbest kullanımı laikliğin zarar edeceğini savundu. Ancak, Sözüer göre:

"Parlamento göz ardı edilmiştir. bir devlet kurumundan gelen bir açıklamada üst savcı parlamento olacak müdahale etme hakkı vermez. Parlamento [başörtüsü] konuyla ilgili değişiklik yapma yetkisi organıdır. üniversitelerde başörtüsü kullanımını yasaklayan bir yasa yoktur. Anayasa Mahkemesi, Meclis yerine kendini koyamaz ve yasak 'makyaj'. "O Yalçınkaya'nın açıklaması yansıttığını da sözlerine ekledi statüko bugünün demokratik hukuk sisteminin gerisinde kalıyor.

İktidar partisinin başörtüsü yasağının kaldırılması için bir anayasa değişikliği paketini kabul etmesinin ardından Yalçınkaya, 2008 yılında AK Parti aleyhine bir kapatma davası açtı. Anayasa Mahkemesi, ancak parti kapatmayı reddetti.

bir asır önce bir çeyrek - Taha Akyol, bir Milliyet Gazetesi köşe yazarı, başsavcı geçmişe ait bir hukuk felsefesi ile hareket eder "dedi. "Başsavcının laiklik felsefi boyutları hakkında hiçbir fikri yok. Yaptığı konuşmada 'arkaik' hukuk anlayışı yansıtmaktadır. Muhtemelen onun başörtüsü ile Avrupa [PACE] Konseyi Parlamenterler Meclisi oturumunda konuşan başkan eşi izlemek değildi, "Akyol belirtti.

First lady Hayrünnisa Gül, böyle bir oturum adresine ilk Türk first lady olma, erken Ekim ayında Fransa'nın Strazburg bir PACE oturumda ele aldı. Bayan Gül türban takıyor.

Ancak, CHP milletvekili Akif Hamzaçebi grup başkan göre, başsavcı kendi deyimi ile siyasete müdahale için umut vermedi, kendisinin sadece yüksek yargı üyesi olarak sorumluluklarını yerine getirmeye çalıştı.

'Yalçınkaya da referandum sonucu "oku" vermedi'

Ahmet Gundel, Temyiz Yargıtay eski bir savcı, başsavcı açıklaması o bir anayasa değişikliği paketi üzerinde 12 Eylül referandum "gerekli dersler" almaya başarısız olduğunu gösterir savundu.

yüksek yargı ve muhalefet partilerinin muhalefetine rağmen, Türk milletinin verdiği bir referandumda yüzde 58 ulaşarak "evet" oyu ile, Anayasa kısmi değişiklik yapma hükümetin planlarına-devam et.

"Siyasi partilerin Türkiye'nin problemleri ile ilgili fikir alışverişi için bir araya bir zamana denk geliyor açıklamada, siyasete müdahale ve siyasi partiler için bir tehdit oluşturuyor. Savcı böyle bir açıklama yapmaya yetkili değildir. Ben onun iyi referandum sonuçlarını okumadım inanıyoruz. Diye aralarında hak ve özgürlükler ve geride Türkiye'deki gelişmeleri takip ettiği bir zihniyet temsil eder, "Gundel kaydetti.

anayasa hukuku uzmanı Profesör Ergun Özbudun göre, başarısız olmaya mahkum daha demokratik bir ülke haline Türkiye'nin dönüşümü durdurmak için çalışır. "İnsan Hakları iktidar hiçbir Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi türban kullanımı yasak yoktur. Avrupa Konseyi, 47 üye, ancak bu üyelerin ancak Türkiye için hiçbiri üniversitelerde türban kullanımını yasaklıyor. ... Ben Türkiye'nin demokratik dönüşümü ile statüko çevrelerde yarattığı hayal kırıklığı bir yansıması olarak Yalçınkaya'nın açıklaması düşünün, "diye ekledi.


MONDİ OTURMA GRUPLARI
MONDİ YATAK
MONDİ YATAKLARI
MONDO BEBEK ODALARI
MONDO ÇOCUK ODASI
MONİTÖR SEHPASI
MONTE SEHPA
MOR KOLTUK TAKIMI
MOZAİK MOBİLYA
MOZAİK SEHPA
MUTFAK AKSESUAR
MUTFAK AKSESUARLARI
MUTFAK DEKARASYON
MUTFAK DEKARASYONU
MUTFAK DEKOR
MUTFAK DEKORASYON
MUTFAK DEKORASYONLARI
MUTFAK DEKORASYONU
MUTFAK DİZAYNI
MUTFAK DOLABI
MUTFAK DOLABI AKSESUAR
MUTFAK DOLABI AKSESUARLARI
MUTFAK DOLABI ANKARA
MUTFAK DOLABI ÇEŞİTLERİ
MUTFAK DOLABI DEKORASYON

AK PARTİ BAŞÖRTÜSÜ ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN MHP İLE İŞBİRLİĞİ YAPMAYA HAZIRLANIYOR.

Üniversitelerde başörtüsü yasağının kaldırılması için ana muhalefet partisinin yaklaşımında bir yaklaşık yüze tarafından Azimli, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), parlamentodaki adımlar atmaya Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile güçlerini birleştirmeye planlıyor bir üst savcı geldi örtük bir "kapatma davası" tehdit hiçe sayarak namlı yasağı kaldıracak.


Bekir Bozdağ, AK Parti meclis grubu başkan yardımcısı, partisinin ikinci bir kapatma davası da aleyhine olacağını inanmadığını Today's Zaman'a konuşan türban takmasına özgürlük konusundaki çabaları nedeniyle. bir anayasa değişikliği paketinin TBMM'de kabul edildi sonra AK Parti 2008 yılında kapatılması kaçtı.

Paket türban üniversitelerde takılmasına izin vermek için tasarlanmıştı. "Biz başörtüsünü insan haklarının ve özgürlüklerinin ihlal yasağı düşünün. AK Parti kendi fikirlerini bir kapatma davası olasılığı nedeniyle değişmez. Biz belirtilen Bozdağ, "Yeni bir kapatma davası açtı olacağına inanmıyorum. üniversitelerde başörtüsü kullanılması 1997 postmodern darbesinin ardından yasaklandı.

Yeni bir kapatma davası hakkında söylentiler olan o sert üniversitelerde başörtüsü kullanımına ilişkin yasağı kaldırmak için meclis çabalarını eleştirdi yayınladığı bildiride Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya Yargıtay sonra Çarşamba günü başladı. Başsavcı AK Parti'nin yeni bir kapatma davası yasağı kaldırmaya onun kararlı hareket nedeniyle karşılaşabileceği ima özgürlük üniversitelerde Müslüman giysi laikliği zedeleyecek giymek savundu. AK Parti şimdi azılı yasağının kaldırılması lehine olan MHP ile işbirliği yapmayı planlıyor. Oktay Vural, MHP Meclis Grup Başkan Vekili, partisinin başörtüsü sorununun çözümü için anayasal adımları destekleyeceği Perşembe günü açıkça belirtmiştir.

AB, Türkiye'nin türban tartışmalarının dışında kalmak için

Avrupa Birliği ülkeleri üye bulunuyor arasında sorun uygulanmasına ilişkin ortak talep olduğunu hiçbir tartışmaya başörtüsü konumu Türkiye'nin değil alabilir söyledi bunu. AB'nin Genişlemeden Sorumlu Komisyon Üyesi Stefan Füle sözcüsü Angela Filöte tartışmalar dedi başörtüsü gözü Türkiye'nin yakın olduklarını tutmak ve ülkenin Avrupa Mahkemesi kaydetti o olacak kararı başörtüsü yaprakları Hakları İnsan. neden belirten bunun için AB ülkelerinin sahip farklı dedi başörtüsü sorunu Filöte düzenlemeler ve uygulamaları, AB Komisyonu Brüksel'de ajansı haber bildirilen tarafından gibi konu, Anadolu bu alarak bir konumda olamaz. Avrupa Birliği 12 Eylül tarihinde halkoyuna sunulan anayasa değişikliklerinin kabul kümesi hoş bir etmektir beklenen ancak kriterlerin karşılanması üyelik ilerleme Türkiye'de değerlendiren raporunda yaklaşan bir ifade özgürlüğü üzerindeki kısıtlamaları eleştirmek artmaktadır. AB Komisyonu, 9 Kasım raporda Türkiye ile ilgili ilerleme yıllık kendi iradesini bırakın. İstanbul Today's Zaman

AK Parti ve MHP ve yasağın kaldırılması için 2008 yılında anayasa değişikliği üzerinde işbirliği değişikliğin 411 milletvekilinin onayı ile TBMM'de kabul edildi. Ancak ana muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) sonunda değişiklik geçersiz Anayasa Mahkemesi de bunu temyiz etti. Kürt yanlısı Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) de Meclis yılında 20 milletvekili ile başörtüsü yasağına karşı parti içi çabalarına destek vermeleri bekleniyor. Bozdağ göre, AK Parti tartışmalı yasağının sonuna destekleyen herkesle işbirliğine açıktır.

İktidar partisinin Yalçınkaya açıklamasını sonra başörtüsü planlarını rafa olacağını ve yaşındaki sorununun çözümü konusunda işbirliği MHP gelen mesajları görmezden iddialar vardı. AK Parti ise, iddiaları yalanladı ve MHP ile başörtüsü özgürlüğü elde etmek adımlarla devam edeceğini sinyalini verdi.

Tüm gözler türban yasağı ve çalışma yasağı kurtulmak için alternatif yasal yöntemleri tartışmak üzere ortak bir meclis komisyonunun kurulması için AK Parti, MHP ve BDP şu anda vardır.

İktidar partisi Anayasa değiştirme ya da özgürlük üniversitelerde türban takmasına için yeni bir yasayı karar henüz. Ayrıca hukuk konusunda uzman olan parti üyeleri, yeni bir anayasa değişikliği paketi toplumda gerginlik artabilir ve başörtüsü kilitlenme kaynaklanan daha derin sorunlara yol yasağının kaldırılması savunuyorlar. AK Parti MHP ile bir uzlaşma açıldıktan sonra hangi yolu karar planlıyor.

AK Parti'nin Bozdağ Temyiz Yargıtay onun tehdit eden açıklamalardan başsavcısı ateş püskürdü. O hiçbir birey ya da vücut Parlamento ve siyasi partiler tehdit etmeye yetkisi olduğunu söyledi. "Türkiye'de kuvvetler ayrılığı tarafından yönetilir. Ama kimse Parlamentosu üstün olarak kendini görüyor olmalısınız. Ne görev başsavcısı düşer Meclis tarafından tanıtıldı yasaları uygulamak için ise, "dedi.

Bozdağ da bir gibi davranmakla suçladı Yalçınkaya "belediye güç."

"Yargıtay Başsavcılığı ve Anayasa Mahkemesi bir zabıta memuru gibi hareket edemezler. Zabıtaların önleyici önlemler almak. yaptığı açıklamada ile başsavcı bir zabıta memuru gibi davrandım. O siyasi partiler arasında müzakere aşamasında olan bir konu üzerinde kapanması ile iktidar partisinin tehdit "dedi.

Bu arada, hukukçulardan oluşan bir grup da Yalçınkaya hakkında suç duyurusunda dosya duyurdu. Şikayet zaman Today's Zaman tarafından yayımlandı olmasaydı baskı gitti. Hukukçular başsavcısı o Temyiz Yargıtay başkanlığı için aday olarak çalıştırmak için planlama, çünkü yüksek yargı üyeleri arasında yaptığı popülerliğini artırmak için bildiri yayınladı inanıyoruz.


MODÜLER MUTFAKLAR
MODÜLER OFİS
MODÜLER OFİS MOBİLYA
MODÜLER OFİS MOBİLYALARI
MODÜLER OFİS MOBİLYASI
MODÜLER PORTMANTO
MODÜLER SANDALYE
MODÜLER SEHPA
MODÜLER TASARIM
MODÜLER TV SEHPASI
MODÜLER VİTRİN
MODÜLER YATAK
MODÜLER YATAK ODASI
MODÜLER YEMEK ODALARI
MODÜLER YEMEK ODASI
MODÜLER YEMEK ODASI TAKIMLARI
MODÜLLER MOBİLYA
MONDİ BEBEK ODASI
MONDİ GENÇ ODALARI
MONDİ GENÇ ODASI
MONDİ KANEPE
MONDİ KOLTUK TAKIMI
MONDİ KOLTUK TAKIMLARI
MONDİ MOBİLYA
MONDİ OTURMA GRUBU

DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNDE TÜRKİYE ÖZGÜRLÜĞÜNE YENİ ÇENTİKLER ATILDI.

Dünya Basın Özgürlüğü Endeksinde Türkiye aşağı 40 çentikler


Türkiye Borders (RSF) Tanımayan Gazeteciler tarafından bu hafta yayınlanan bir rapora göre, basın özgürlüğü bakımından en kötü 40 ülke arasında yer aldı. Türkiye Çarşamba günü RSF yıllık Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi'nde 178 ülke bir listesini tarihinde yayınlanan 138 sırada yer aldı. Bu geçen yıl 122 sıralamasında aşağı 16 yerlerden bir daha düşüş. Türkiye Singapur ve Etiyopya arasında duruyor. Kuzey Kıbrıs'ta çok 61 pozisyonda iyi bir performans.


RSF gazetecilere karşı yaptırım artan sayıda eleştirdi. "Bu düşüşler dava, incarcerations ve mahkeme ceza hedefleme gazetecilerin çılgınca çoğalması, kadarıyla Türkiye söz konusu olduğunda, açıklanabilir," RSF raporunun yayımlanmasından sonra bir basın açıklamasında belirtti. Türkiye 175 ülke listesinde 122 2009 sıralamasında 20 sıra düşmüştü.

Türkiye Borders (RSF) Tanımayan Gazeteciler tarafından bu hafta yayınlanan bir rapora göre, basın özgürlüğü bakımından en kötü 40 ülke arasında yer aldı. Türkiye Çarşamba günü RSF yıllık Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi'nde 178 ülke bir listesini tarihinde yayınlanan 138 sırada yer aldı. Bu geçen yıl 122 sıralamasında aşağı 16 yerlerden bir daha düşüş. Türkiye Singapur ve Etiyopya arasında duruyor. Kuzey Kıbrıs'ta çok 61 pozisyonda iyi bir performans.

RSF gazetecilere karşı yaptırım artan sayıda eleştirdi. "Bu düşüşler dava, incarcerations ve mahkeme ceza hedefleme gazetecilerin çılgınca çoğalması, kadarıyla Türkiye söz konusu olduğunda, açıklanabilir," RSF raporunun yayımlanmasından sonra bir basın açıklamasında belirtti.

gazetecilere yönelik Masraflar

Bu yıl Nisan ayında, Ergenekon, hükümeti devirmek için planlanan iddia gizli bir terör örgütü üzerinde en üretken yazarlarından biri olan Star günlük Şamil Tayyar, onun tarafından hazırlanmış bir şüpheli askeri komplo hakkında makaleler için yine mahkum oldu bir albay.

Bir mahkeme yargının bağımsızlığı etkileyen ve ön soruşturma gizliliğini ihlal, gizlilik ihlal Tayyar için bir 15 ay ertelenmiş hapis cezasına aşağı uzattı. Bu onun üçüncü mahkumiyet Ergenekon onun kapsamı ile ilgilidir.

Ergenekon soruşturması 2007 Haziran ayında başlamasından bu yana durumlarda binlerce gazete, televizyon istasyonları ve gazeteciler aleyhine olmuştur. Adalet bakanlığı verilerine göre, vakaların yargının bağımsızlığı etkileyen ve ön soruşturma gizliliğini ihlal, gizlilik ihlal Haziran 2007 ve Ekim 2009 tarihleri arasında 4139 gazetecilere karşı yöneltildi. Ergenekon kapsayan gazetecilere karşı açılan davalara sayısı 5.000 ulaştığı tahmin edilmektedir. Tayyar da dahil olmak üzere 20'den fazla gazeteci, zaten bu durumlarda mahkum edilmiştir. Birçok gazete ayrıca, Ergenekon üzerine makaleler yayımlamak için mağdur edilmiştir. Zaman Gazetesi şu anda Ergenekon soruşturma hakkındaki raporları üzerine 100 dava her biri günlük 150, Yeni Şafak ve Taraf Star yaklaşık 185 dava ile karşı karşıyadır.

Türkiye 175 ülke listesinde 122 2009 sıralamasında 20 sıra düşmüştü. O Filipinler ile aynı yerde paylaşım biraz önde Venezuela 2009 indeks yerleştirildi. 2008 yılında, 173 ülke arasında toplam Ermenistan ile birlikte 102 sırada yer aldı. 2007 yılında, Türkiye'nin önünde rütbe 101 üzerinde 163 ülke arasında bir yerdi. Dünya Basın Özgürlüğü Endeksinde 2010 RSF tarafından yayımlanan dokuzuncu böyle sıralama yoktur. Endeksi bu yıl Finlandiya, İzlanda, Hollanda, Norveç, İsveç ve İsviçre eşit birinci konumda tarafından yönetilmektedir. Myanmar (174), İran (175), Kuzey Kore (176), Türkmenistan (177) ve Eritre (178) idi listenin en altında bu yıl geride Firar.
Bu yıl üst noktaya paylaşım altı Avrupa ülkesi olarak tasvir edilmiştir "basın özgürlüğü motorları." Ama Avrupa Birliği üyesi ülkelerin yarısından fazlası ilk 20 dışında yalan, Romanya gibi bazı anlamlı olarak düşük girişleri ile 52. sırada ve Yunanistan ve Bulgaristan 70 de bağladılar. "Bu endeks düşmeye devam eden bazı Avrupa Birliği üyesi ülkeleri görmek için rahatsız edicidir. insan haklarına saygılı dünya lideri olarak yerini kaybetme AB riskleri kendisi araya değilse. Ve eğer onu muhtemelen yenilik yapma otoriter rejimler sorduğunda inandırıcı olabilir nasıl, ne için mi? Avrupa ülkeleri örnek durumu kurtarmak için acil bir ihtiyaç vardır, "Jean-François Julliard, sekreter-Sınır Tanımayan Gazeteciler genel, Çarşamba günü yaptığı açıklamada.

Avrupa kenarları kötü, bu yıl özellikle seyretti; Ukrayna (131) ve Türkiye tarihsel olarak düşük sıralamalara kadar düşmüş ve 13 yerlerden bir artışa rağmen, Rusya 25 ülkede yüzde 140 yerde kötü kalır. 123 kadar yükselen, ilerleme - kırılgan da olsa - Bu istikrarlı yapmaya devam Zimbabve, daha düşük sırada yer alıyor.

Adalet bakanlığı basın savcı araştırıyor

Adalet Bakanlığı son zamanlarda Ergenekon davası gibi önemli davaları haber yapan gazeteciler suçlamaları törpülenip dikkat çeken basın suçları, Barut Emre, sorumlu Bakırköy Cumhuriyet Savcısı soruşturma başlattı. kaynaklar bakanlığı yakın göre, şikayetlerin çok sayıda Ergenekon ve ilgili dava kapsayan gazeteci onlarca karşı "gizliliğin ihlali" suçundan dava açtı savcı hakkında Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü tarafından teslim alınmıştır.

Emre sık sık suçlanan gazetecilerin ön ifadelerine duruşma yapmaksızın, keyfi dosyalama şikayet suçlanıyor.


MODÜLER MASALAR
MODÜLER MOBİLYA
MODÜLER MOBİLYA ANKARA
MODÜLER MOBİLYA BURSA
MODÜLER MOBİLYA COM
MODÜLER MOBİLYA ÇEŞİTLERİ
MODÜLER MOBİLYA FABRİKASI
MODÜLER MOBİLYA FİRMALARI
MODÜLER MOBİLYA FİYAT
MODÜLER MOBİLYA İNEGÖL
MODÜLER MOBİLYA İSTANBUL
MODÜLER MOBİLYA İZMİR
MODÜLER MOBİLYA KAYSERİ
MODÜLER MOBİLYA MAĞAZALARI
MODÜLER MOBİLYA MODELLERİ
MODÜLER MOBİLYA SATIŞ
MODÜLER MOBİLYA SEKTÖRÜ
MODÜLER MOBİLYA SİSTEMLERİ
MODÜLER MOBİLYA TASARIM
MODÜLER MOBİLYACILAR
MODÜLER MOBİLYALAR
MODÜLER MOBİLYASI
MODÜLER MUTFAK DOLABI
MODÜLER MUTFAK DOLAPLARI
MODÜLER MUTFAK MOBİLYALARI

TÜRK BANKALARI İRAN YAPTIRIMLARININ UYGULANMASI KONUSUNDA CİDDİ TEREDDÜTLER YAŞIYOR

Ali Babacan Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği tarafından İran'a uygulanan yaptırımlar İran ile iş yapmak için Türk bankaları tarafından tereddüt yol var, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İran ile ilişkilerinde meşgul edip kararı onlara kalmış olduğunu belirten söyledi.



Babacan, yaptırımların İran Tahran diyor uranyum zenginleştirme programı, duruşunu değiştirmesine neden şüphe elektrik üretmek için ama hangi Washington atom silahları geliştirmek için bir sigortadır şüphelilerin söyledi.

Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi kararlarına uymak söyleyerek Babacan, hükümetinin Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği tarafından dayatılan yeni mali yaptırımlar uğraşmak nasıl bankacılık sektörüne kuralları verilmez söyledi iken. "Biz yaptırımlara inanmıyorum. Biz onlar sonuçta onlar hareket bekleniyor gibi İranlılar hareket yapacağını sanmıyorum.

biz inanmıyorum hangi Öyleyse neden biz şeyler yapmak istiyorsunuz? Bu alt satırında's, "Babacan söyledi. "İranlılar ile yaşamış bir ülke olarak ... yüzyıllar boyunca yan yana, onlara kendilerini baskı altında sırf hareket beklemek çok zor, "diye ekledi. "Daha fazla baskı, onları taşımak için zor olabilir daha fazla."

o da aslında geri çekerek olup olmadığını söylemek için henüz erken olduğunu da sözlerine ekledi rağmen Türk bankaları, Babacan, ABD ve AB mali yaptırımlar bu yaz açıkladı aşağıdaki İran ile ilişkilerde hakkında bazı ihtiyat göstermiştir. "Biz bir tereddüt gözlemliyoruz" dedi. "Bazıları, ama bazıları duraklatma olabilir ve ne yapacağınıza karar çalıştığınız iş yapmak için yollar bulmak [olan] bir tereddütten açık var." A ABD yasaları bu yaz İran'ın ile ilgili uluslararası bankacılık kurumlarına yaptırım uygular yürürlüğe İslam Devrim Muhafızları Kolordusu, ne Washington terörist faaliyetler için destek çağrıları, nükleer programı ya da.

Hukuk, Kapsamlı İran Yaptırımlar Sorumluluk ve sonlandırılması Yasası, etkili bir şekilde hedef İran banka veya Devrim Muhafızları ile iş yapmak durumunda ABD mali sistemine erişimi yabancı bankalar yoksun bırakır.

Stuart Levey, terörizm ve mali istihbarat için ABD Hazine müsteşarı, bankacılık sektörünün liderleri ve özel sektör temsilcileri ile ABD ve BM yaptırımları görüşmek üzere Çarşamba günü İstanbul'da ziyaret etti. Haber Levey onlar kara listeye İran bankalar ve şirketler ile ilişkilerinde meşgul eğer ABD yaptırımları karşılaşacağı Türk bankacılık sektörünün temsilcileri anlattı.

O Perşembe günü Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Tevfik Bilgin de dahil olmak üzere Türk yetkililerinin, toplanacaktı. Onu ABD yaptırımlarına kulak Türk bankaları teşvik etmelidir sorusuna, özellikle Türk hükümetinden alacağı nasıl bir işitme çok belli değildi. "Biz Türk şirketleri için herhangi bir özel kurallar yok," Babacan "dedi. "Onlara neler söylüyorsun, ama bu yasalar onlara bakmak, olmasıdır paranoya için herhangi bir sebep yok ... bu kendi kararıdır. "

Türkiye, AB'ye katılmak istiyor NATO üyesi, komşu İran, önemli enerji tedarikçilerinden biri ile ekonomik ve mali ilişkiler büyüyen gördü.

iki ülke arasındaki ticaret 2008 $ 10 milyar ve olabilecek üç beş yıl içinde, Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan o geçen ay İran Birinci Başkan Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi ile bir araya geldi işadamları söyledi. Bundan ticaret, ancak meşru Türkiye'nin İran bankacılık faaliyetleri için sanal bir sığınak, ona Tahran için daha kolay olacaktır oldu eğer diplomatlar, yaptırımlar dodge.

Babacan, Türkiye'nin hâlâ beş yıl içinde İran ile ticaret üçlü umduğunu söyledi ama kabul etti "yaptırımlar bizim işimiz daha zor hale getirecek."


MODOKO KANEPE
MODOKO KOLTUK TAKIMI
MODOKO KOLTUK TAKIMLARI
MODOKO MOBİLYA
MODOKO OTURMA GRUBU
MODOKO OTURMA GRUPLARI
MODOKO YATAK ODASI
MODOKO YEMEK ODASI
MODÜLER AHŞAP
MODÜLER ANKARA
MODÜLER AYAKKABILIK
MODÜLER BEBEK
MODÜLER BİLGİSAYAR MASALARI
MODÜLER BİLGİSAYAR MASASI
MODÜLER BÜRO
MODÜLER CAM
MODÜLER DİZAYN
MODÜLER DOLAP
MODÜLER DOLAPLAR
MODÜLER EV
MODÜLER GENÇ ODALARI
MODÜLER GENÇ ODASI
MODÜLER KİTAPLIK
MODÜLER KOLTUK
MODÜLER MASA

TÜRKİYE'DE KAÇAK ÇALIŞAN YABANCILARIN SAYISI BEŞ YÜZ BİNİ AŞTI:

Inkar çalışma izni, Türkiye'de kaçak çalışan yabancıların 500.000


Birçok Çinli işçiler Türk maden ve inşaat şirketleri daha düşük maaşlar için çalışacak çünkü tarafından istihdam edilmektedir. ama, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, her yıl yaklaşık 10.000 işçi için çalışma izni veren Türk devletinin Bakanlığı'na göre, bakanlık yabancı işçiler için istihdam yaptırım konusunda isteksiz olduğu için çalışma izni olmadan çalışan ve hala etrafında 500.000 yabancı olduğu bilinmektedir .

Türkiye'de istihdam Çinli işçiler için çalışma izni için bazı firmaların istekleri şikayet Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ömer Dinçer, Bakanı tarafından yapılan son açıklamalar, bir kez daha gündeme Türkiye'nin dış işçi sorunu getirdi. "Işsizlik Türkiye'nin başlıca sorunlarından biridir ve ne zaman aynı işi Türkiye'de bir kişi tarafından yapılabilir, yabancıların bu işlerde çalışmasına izin vermek için halkımıza haksızlık olurdu," Dinçer Çarşamba söyledi. Bakan daha fazla iş sahipleri bakanlığının hibe iş Çinli işçiler için izin isteyen olmuştur "dedi. Bu dilekçe yanıt olarak, Dinçer bakanlığın bahane Çinli işçilere verilen işleri her Türkiye'de işçiler tarafından yapılabilir olduğunu söyledi.

Türk devleti, ancak yabancı işçi dikkate ülkenin yüksek işsizlik oranı alarak işe almak istemiyor resmen doğruladı olmasa da, yaklaşık 500.000 yabancı işçilerin Türkiye'de kaçak çalışan olduğu bilinmektedir.

Polis ve jandarma Türkiye'de her yıl yaklaşık 60.000 kaçak işçi yakalamak. kaçak işçilerin çoğunluğu Ukrayna, Azerbaycan, Irak, İran, Bulgaristan, Çin, Romanya ve Ermenistan Türkiye'ye geliyor. çoğunlukla yasadışı Ermeni göçmenler, yoksul kırsal kadın, bayan temizlik gibi birçok 1988 yılında kendi ülkelerinde bir deprem sonrasında yerleşen İstanbul, diğer düşük vasıflı işlerde çalışan binlerce. Türkiye'deki Ermeni göçmenlerin kesin sayısı bilinmiyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin geri Ermenistan'a gerekli izni olmadan ülkede çalışan 100.000 Ermeni işçiler gönderebilecek Mart söyledi. "Bak, benim ülkemde 170.000 Ermeni vardır - bunlardan 70.000 benim vatandaşı olan, ancak [illegal] ülkemizde bunlardan 100.000 [müsamaha] vardır. Peki yarın ne olacak? Gerekirse, ben 'Hadi, ülkenize geri dönün.' söyleyeceğim Bunu yapacağım. Neden? Onlar benim vatandaşı değildir. Ülkemde tutmak zorunda değilim, "Erdoğan" dedi. sert eleştiri karşısında, Erdoğan'ın daha sonra o da Türkiye'deki Ermeni toplumu hedef olduğu anlamına yaptığı konuşmada yanlış dedi medyasında misquoted olmuştu şikayet etti.

Bu işçiler de kendi ülkelerinde göre değişim tercih ettiği sektörler. Örneğin, Ukraynalılar ve Ermeniler ise çoğunlukla işlerde ev temizliği ve çocuk bakımı ile ilgili işler, Çin gelenlerin genelde kömür madenlerinde istihdam edilmektedir.

kaçak işçi istihdam işsizlik gibi birçok sorunu da beraberinde getiriyor. Pek çoğu hala ülkede 2,7 milyon işsiz varken bu hükümetin kaçak işçi konusunda bir adım atmış değil bir başarısızlık olduğunu söylüyorlar.

işletme sahipleri kaçak işçi istihdam etmek için ana sebebi kaçak işçi ayda 600 TL civarında olan Türkiye'de resmi asgari ücret altında ücret ödenmiş olmasıdır. Işveren ya bu işçiler için sigorta primi ödemezsiniz. Türkiye'de Bazı aileler bile daha eğitimli gerekçesiyle yabancı dadılar tercih ederim. Türkiye'de kaçak işçilere karşı tek önlem yakalanan eğer onlara verilen para cezalarının olduğunu.

Kayıt dışı istihdam ve kaçak işçiler üzerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayınlanan bir rapora göre, kaçak işçi 1990'lı yıllarda Türkiye'de göreve başladı. kaçak işçi sayısı, bu Rusya, Balkanlar, Orta Asya, Azerbaycan, Ukrayna ve Gürcistan'dan gelen 1991 yılında Sovyetler Birliği'nin dağılmasından kısa bir süre sonra artmıştır. Rapora göre, kaçak işçiler genellikle küçük veya orta ele geçirilen işletmeler tarafından istihdam edilmektedir. onlar sayısındaki yüksek bölgeler Marmara ve Doğu Karadeniz vardır. tarım, ceviz toplama, inşaat, marangozluk, tekstil, ev temizliği, çeviri ve bulaşık yıkama: Rapor, bu işçiler istihdam edilen sektörler arasında diyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından sağlanan verilere göre, 7302 yabancılar, 2007 ve 2008 yılında 10.705 8930 yılında, 2006 yılında 10.705, 2005 9438, 2004 yılında çalışma izinleri verildi.
17
18
19
20