15 Kasım 2010 Pazartesi

MERKEZ AB GİRİŞ ÜYELİĞİ MÜZAKERELERİ İÇİN İRLANDADA BİR KOMİSYON KURARAK DURUMU KURTARMAYA ÇALIŞIR.

Merkel, AB ile müzakerelerde İrlanda kurtarma için iter

Bir dosya fotoğraf Belfast bir Anglo İrlanda Bankası, Kuzey İrlanda bir dalı geçmiş yürüyen kişiyi gösterir. Euro bölgesi maliye bakanları İrlandalı mali konularda yatırımcı kaygılarını görüşmek üzere Brüksel'de 16 Kasım 2010, buluşmak için hazırlamak. AFP foto
Almanya bir kurtarma kabul etmek ve ters yardımcı iter İrlanda mevcut "piyasa şartları" hakkında Avrupalı yetkililerle görüşmelerde bir bağ satmak-off euro bölgenin açığı yüklü ülkeler arasında.

"Sürekli temas mevcut piyasa koşulları ışığında uluslararası meslektaşları ile resmi düzeyde devam" a Maliye Bakanlığı sözcüsü Pazar günü geç saatlerde bir e-posta söyledi. ve "Türkiye dış destek için bir başvuru yaptı" hükümet "tam 2.011 iyice kadar finanse edilen," sözcüsü söyledi.

Euro bölgesi maliye bakanları Salı günü Brüksel'de toplanacak hazırlamak gibi müzakerelerin onay gelir. İrlandalı mali konularda Allaying yatırımcı kaygılarını yatırımcılar gelecek kurtarır ödemek yardım istemek için önceden Başbakanı Angela Merkel'in planının yardımcı olacak, bir Alman hükümet yetkilisi söyledi. Avrupalı liderler borç yüklü ülkelerin tahvil satın tutmalı Merkel'in önerisi, İrlanda için bir kurtarma zamanlaması ve ister Avrupa Merkez Bankası veya Avrupa Merkez Bankası, bölünmüş kalacak.

"Farklı sürece Avrupa hükümetleri, piyasalarda durulma olmayacak ileri geri gidip," Marco Annunziata Londra, UniCredit Group baş ekonomisti dedi. "Biz piyasaların daha sinirli ve Avrupa'da neler olup bittiğini merak görüyorum olasıdır."

İrlanda 10 yıllık notlar üzerinde verim Londra'da sabah Pazartesi günü 8,16 yüzde 2 baz puan yükseldi. Euro 1,3634 $ için yüzde 0,4 gerilemiştir.

İrlanda, 2011 yılının ortalarında kadar para toplamak gerek yok diyor da, bir emlak piyasası çöküşü zayıflamış olan bankalar, ülkenin borçlanma maliyetlerinin yükselmesi gibi ECB giderek daha bağımlı büyüdü. İrlanda kredi ile ECB den Borçlanma gayri safi yurtiçi hasılanın yaklaşık yüzde 80'i, 29 Ekim itibariyle 130.000.000.000 € için yüzde 7,3 oranında yükseldi.

yardım talebi Barclays Capital göre, 2011 ve 2013 yılları arasında yaklaşık 80 milyar euro (110.000.000.000 $) toplam olabilir.

Bütçe önceki ilan edilecek

İrlanda Maliye Bakanı Brian Lenihan ülkenin bankaları AB'nin acil fon dokunun izin dikkate Brüksel'de Avrupalı meslektaşları isteyebilir, İrlanda Bağımsız kimse gerekçe olmadan, dedi. Hükümet ayrıca, haftada 7 Aralık açıkladı planlanıyor gelecek yılın bütçesi, ilan öne getirerek düşünüyor, Dublin merkezli gazete söyledi.

Müttefik İrlandalı Bankalar, ikinci büyük bankası, kendi finansman durumu hakkında bilgi verebilir Bu hafta, bir ticaret açıklamada salınımına bağlıdır. İrlanda'nın Dublin merkezli Bankası geçen hafta, kredi-to-mevduat oranı, sermaye piyasası biriminden çıkışları sonra 145 yüzde 30 Haziran tarihinde yaklaşık 160 oranında yükseldi "dedi.

yatırımcılar kriter Alman tahvilleri üzerinde İrlandalı 10 yıllık tahvil tutmak için talep ettiği prim 12 Kasım tarihinde 5,63 puan olmuştur.

İrlandalı yetkililer son zamanlarda Pazar olarak bir kurtarma düşünülüyor olmadığını söylemişti. Isteyen yardım İrlanda Başbakanı Brian Cowen Kabinesi tarafından almış bir konu değildir, Enterprise Bakanı Batt O'Keeffe bir olduğunu inkar, yayıncı RTE verdiği demeçte, "kriz".

İrlanda, "hard-won" egemenlik pes edecek değildir, O'Keeffe RTE söyledi.

AB liderleri görevini 2013 yılında sona erecek bir kez Mayıs ayında kurulan Euro-kurtarma fonu yerine kalıcı bir kriz mekanizması taslak için 29 Ekim tarihinde kabul beri İrlanda, Portekiz ve Yunanistan'da Tahvil azaldı. Ki mevcut borç "hiçbir etkisi" olurdu planı yatırımcılar geleceği kurtarma maliyetlerini karşılamak için tartışılıyor söyleyerek Grup 20 zirvesinin Seul geçen hafta bir bildiri sorununa Avrupa finans şefleri istenir.

euro maliye bakanları grup sandalye Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker, 12 Kasım İrlanda nakit arayacak ve bu yetkililerin Brüksel'de aylık görüşmesinden önce karşılamadığını düşünüyorum "hayır acil sebebi" olduğunu söyledi.

İspanya ve Portekiz tahvillerin Verimleri da İrlanda serpinti yayılmış olacağını endişe ortasında atladı. yatırımcılar Alman setler yerine Portekizce 10 yıllık tahvil tutmak için talep ettiği ekstra verim 11 Kasım tarihinde bir rekor 4,84 puan yükseldi. Dışişleri Bakanı Luis Amado, ülkenin açığı ile uğraşmak için başarısız olursa euro ülkenin üyeliğinin tehlikede olabileceğini önceki Expresso dergisine gün söyledim.

mali yardım isteyecek bir İrlandalı kararı "ekonomik ve mali istikrar yayılmış düzeylerinin daha geniş bir risk değerlendirmesinin arkasında tamamen siyasi bir karardır," Erik Nielsen, Londra'da Goldman Sachs Group baş Avrupa ekonomisti söyledi.

İrlanda'nın finansal sisteminin Balyalama Maliye Bakanlığı ve Merkez Bankası tarafından derlenen bir "stres durum" senaryosu altında 50'ye milyar avroya mal olabilir. 2011 için ülkenin brüt finansman ihtiyacı 2014 18.6 milyar avroya düşen, 23,5 milyar euro olacak, ülkenin borç ajansı diyor.

İSTANBUL'DA RUMLAR BİR TEK ÖĞRENCİ İÇİN OKUL AÇMA GİRİŞİMİNDE BULUNUYOR

Valendi Mihailidis o sadece öğrenci Kadıköy Rum İlköğretim Okulu, bir sınıfta görülür. İstanbul'da 22 Rum okulları sadece 10 tanesi öğrenci var. Radikal fotoğraf, Mine TUDUK
10 yaşındaki Valendi Mihailidis evinde kalem ya da dizüstü unutursa, o bir tane ödünç alabilirsiniz onun okulda kimse yoktur. Dördüncü sınıf öğrencisi İstanbul'da Kadıköy Rum İlköğretim Okulu, sadece 214 öğrenci servis şehirde 22 okullarından birinde sadece öğrenci.

o güne kadar, Valendi Radikal günlük söyledim çevresindeki diğer öğrenciler olmadan sıkılıyor sorulduğunda "ama benim de arkadaşlarım var istiyorum yalnız olmanın iyi tarafı da vardır."

Şehrin Rum okullarında öğrenci sayısı her geçen gün azalıyor, kağıt Pazartesi bildirdi. 3000 civarında Türkiye'deki Rumların toplam nüfusu, İstanbul'un Rum okullarının sadece 10 ile öğrencilerin Valendi benzer durumların bazılarında, kayıt yaptırmış.

Lozan Antlaşması yönünden 1923 yılında imzalanan altında da Rum olarak bilinen Türk vatandaşlığı, sadece Yunanlılar zor kayıt arttırılmasını sağlamak için Türkiye'nin Rum okulları katılabilir. Türkiye'de yaşayan Yunan vatandaşlarının çocukları katılmak için izin verilmez. Yasa tasarısı yabancı öğrenciler de okullarına kayıt için izin dört yıl önce hazırlanan, ancak ana muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi, ya da CHP tarafından bir meydan okuma karşısında, hukukun içine kabul edilmedi.

Sonuç olarak, İstanbul'un Bakırköy ilçesinde Rum İlköğretim Okulu son altı yıldır hiçbir öğrenci olmuştur. Fener Mahallesi'nde Maraşlı Rum İlköğretim Okulu sadece altı öğrencisi bulunmaktadır. Kentin en kalabalık Yunan okul 120 öğrenci ile Zapyon Okulu vardır. Taksim bölgesinde 117 yaşındaki Zoğrafyon Okulu,, yedinci ve sekizinci sınıflarda ve lise sınıfları altıncı yılında 41 öğrenci varken Fener Rum Orta ve Lise, 60 öğrencisi bulunmaktadır.

"Perde kapatmak izin vermeyin. Bu okullarda Yunan öğrenmek isteyen herkese açık olsun, "Yani Demircioğlu, Zoğrafyon Okulu'nda müdür söyledi.

29 Ekim günü Cumhuriyet Bayramı tatili, Kadıköy Rum İlköğretim Okulu'nda sadece bir sınıfın pencerelerini bayrakları ile süslendi. Bu okulun tek öğrencisi onun ders aldığı bu oda bulunmaktadır. ara dönemlerde, Valendi de yalnızdır. Bazen bir öğretmen ile futbol çalış, bazen bir kitap ya da boyalar okur.

Diğer sınıflar ve terk edilmiş yemeği salonunda depolama için kullanılır. Son beş yıl içinde, 139 yıllık eski okul sadece bir seferde iki ya da üç öğrenci olmuştur. Iki öğretmen şu anda Valendi eğitim veren, orada çalışıyorum. Bunlardan biri, 18 yıl boyunca okulda olan Hristo Peştemalcioğlu, ayrıca esastır. bir sekreter ve bir temizlik işçisi ile, okulun toplam nüfusu beş kişidir.

Peştemalcioğlu, 46, Zoğrafyon Okulu'nda öğretmen olarak çalışmaya başladığında, 32 öğrenci vardı. "[Şimdi var] hiçbir çocuk sesleri, oyunlar hiç sesleri, öğrenciler arasında bir yarışma" dedi. "Ama bizim öğrenci çok iyi olduğunu, kendisinin çalışkan ve asla bizi üzdü" dedi.

SİNEGOG SALDIRILARINDA HAYATINI KAYBEDENLER İSTANBUL'DA YAPILAN BİR TÖRENLE ANILDI.

Sinagog saldırısı kurbanları İstanbul'da anıldı
Yazı Tipi Boyutu: Büyük|Küçük
Pazartesi 15 Kasım 2010
İSTANBUL - Hürriyet Daily News


'Bu karanlık bir günün yıldönümü. vatandaşlarımızın Yirmi beş hayatını kaybetti, ama biz onları unutmadık, 'Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan anma töreninde "dedi.
İstanbul'daki Beth İsrail Sinagogu insanların anısına dün sabah kırmızı karanfiller ile kaplanması idi mağdur yas insanlar terörizmin her türlü kınadı olarak yedi yıl önce orada öldürdüler.

"Bu karanlık bir günün yıldönümü. vatandaşlarımızın Yirmi beş hayatını kaybetti, ama biz onları unutmadık, "Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan Şişli Belediyesi tarafından düzenlenen anma töreninde" dedi. O terör din, milliyet ve etnik köken ne olursa olsun hayat sürdüğünü, ancak barış dostluk çatısı altında birleştiren daha ekledi.

Sinagogun 2003 bombalama Yahudi vatandaşların namaz olduğu bir Cumartesi sabahı meydana gelen, Yeuda Adoni, baş hahamın temsilcisi söyledi. Ölümcül saldırı gözyaşları sonradan ilave edilmiştir kan gölüne binanın sokak dönüm, 25 kişinin ölümüne, Adoni dedi.

Törende konuşan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül terörizm insanlığa ve günümüz dünyasının belası olduğunu söyledi. sorunlar kan, silah, savaş ve terör ile çözülemeyeceğini söyleyen Sarıgül içtenlikle terör saldırılarını engellemek için birlikte çalışmak tüm ulusların çağırdı.

"Hiç kimse gücünü yeterince bizim milli birlik ve dayanışmayı kırmak için olacak. Ben buradan tüm dünyaya haykırıyorum: Türkiye'nin uluslararası tedirginlik için bir oyun alanı olamaz, "Sarıgül barış olmadan dünya verimli olmadığını sözlerine ekledi.

terörist saldırıda kızını kaybetti sinagog, Gabi Talu, bir kırmızı karanfil bırakarak hâlâ onun ölümünden bu yana geçmiş yedi yıl rağmen kızı için can atıyor "dedi. "[Bugün] buraya gelemedi Eşim ona üzüntü nedeniyle," Talu dedi.

Iki vatandaşların anma katılan Serpil Oruç ve Necla Bayrak, herhangi bir grubun üyeleri hedef dünyada terörizmin her türlü şiddetle kınıyoruz "dedi.

TÜRK GAZETECİ ONA POSTMODERN DARBE HAZIRLIĞI YAPILIYOR DEDİĞİ İÇİN SAVCILIKÇA TUTUKLANDI

Radikal muhabiri İsmail Saymaz hakaret Şanal suçlamasıyla mahkemeye gidebilir. GÜNCEL fotoğraf, Hasan Altınışık
"Postmodern" olmakla suçlayan birisi "Postmodern Cihat" (Postmodern Cihad) adlı kitabında için Radikal gazetesi muhabiri İsmail Saymaz karşı açılan son dava göre, o bir cihad olduğu iddia olduğu kadar bir hakaret olduğunu.

Saymaz 7.000 Türk Lirası tazminat talep etti Erzurum Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal, geçtiğimiz ay dava hakkında geçen hafta tebliğ edildi.

Gazeteci "-modernlik sonrası ait ve cihat yapan, pro-postmodern olarak [kitapta onu] bir görüntü çizerek hakaret [Şanal]." Suçlanıyor

Saymaz şu anda 97 yıl toplam potansiyel hapis taşıyan, 12 dava karışmış olan. Bunlardan, Şanal, İlhan Cihaner karşı dava ile anlaşma açtığı takım dahil olmak üzere birçok. Erzincan doğu ilinin eski başsavcısı ve 16 Şubat gözaltına alındı sonra resmi belgeler dövme ve varlık iddia edilen Ergenekon çetesinin's Erzincan şubesi üyesi suçlamalarıyla tutuklandı. O tutuksuz yargılanmak üzere 23 Haziran yayımlanmıştır.

Şanal tutuklama pek çok tartışma ve yargı içinde bir çatışma yarattı Cihaner, karşı soruşturma açan savcı oldu. Eski Erzincan savcısı bölgede sözde dini cemaatler soruşturma lider olmuştu ve bazı tutuklanmasından bu iş nedeniyle kendisine tehdit için bir yol olduğunu iddia etti.

Aynı soruşturma kapsamında, Şanal üç Milli İstihbarat Teşkilatı, ya da MİT, Erzincan'da üyeleri tutuklandı emretmişti. onları tutuklamak için polis ile gittiği zaman, bir çatışma neredeyse basında çıkan haberlere göre, polis ve MİT arasında patlak verdi. Aynı gün Cihaner tutuklandı günü, Hakimler ve Savcılar, ya da HSYK Üst Kurulu, yaptığı özel yetkililerin Şanal arındırılmıştır.

terör ile ilgili suçlar için bir prob

özel makamları ile Erzurum savcısı ise bu konuda bir şikayet 22 Ekim aldıktan sonra Saymaz kitabının içine, geçtiğimiz ay bir soruşturma başlattı. Aynı gün, savcılık yayınevi arasında kitabın bir kopyasını istedi.

Saymaz hangi o savcının o özel yetkililerin karar vermek için gerekli mahrum olmuştu rağmen Cihaner'in dava hakkında bir karar dedi o tarihte Şanal hakkında bir hikaye yazdı, söyledi. Gazeteci o soruşturma ve Şanal hakkında hikaye birbiriyle ilişkili olduğuna inandığını söyledi.

"Özel makamları ile savcıların terör bağlantılı suçların içine bakmak gibi, ben sadece, bir terör örgütünün propagandasını yapma hakim ve terör örgütlerinin savcıları hedef yapmadan veya gizli devlet belgeleri açıklama, böyle bir terör örgütü üyesi olmak gibi suçlardan karar olabilir "Saymaz Pazartesi günü Hürriyet Daily News ve Ekonomik Değerlendirme söyledi.

m1 |
m2 |
m3 |
m4 |
m5 |
m6 |
m7 |
m8 |
m9 |
m10 |
m11 |
m12 |
m13 |
m14 |
m15 |
m16 |
m17 |
m18 |
m19 |
m20 |
m21 |
m22 |
m23 |
m24 |

YUNANLILAR EKONOMİK KRİZİN DE ETKİSİYLE TÜRKİYE DE İŞ BULMAK İÇİN GEZİNİYOR

Iş arayanlar bu 15 Haziran 2010 fotoğraf Atina'da, Yunanistan, OAED, Yunan devlet istihdam örgüt, bir şubesine doğrultusunda bekleyin. Bloomberg fotoğraf
Yunanistan onlara yeterli bir yaşam standardı sunmak mümkün iken Elli yıl önce, Rum işçiler Almanya'ya taşındı. birçok Yunanlı yurtdışında iş arayan olarak Artık göç yeni bir dalga, kuruyor.

Arama artık Batı Avrupa ile sınırlı olduğunu ve Türkiye içerir. işsiz Rumların istekleri düzinelerce İstanbul'daki Yunan konsolosluğu her hafta gönderiliyor. Uygulamalar da Selanik Kuzey Yunanistan Türk-Yunan Odası'nda yapılıyor.

"Geçen yıl bu zamanda, bizim konsolosluk işleri için tek bir istek almamıştı. Onlar yılın başında gelmeye başladı yavaş yavaş inşa edilmiş, "Yiannis Karkanis, konsolosluğun ticari bölüm başkanı, Pazar günü Yunan Kathimerini gazetesi söyledi. "Yunanlılar bizi büyük bir kısmı, çiftler ve aileler başkanları için vardır yaklaşım. Onlar Yunanistan'ın her yerinden geliyor. Bunların çoğu, ne de özel yetenek yoksa onlar Türkçe konuşuyorsunuz. Ancak maaşlar ayda 300 € 'da başlayacak, Türkiye'de bir işçi olarak iş aramaya zaman, onlar da çaresiz veya onlar göç etmek istediğiniz ülke hakkında hiçbir şey bilmiyorum. "

Öte yandan, üniversite mezunu ve mezuniyet sonrası derece ve Türk dili hakkında bilgi sahibi olan, yüksek eğitimli ve Selanik'te oda yaklaştı gençler. "Bu son altı ay içinde başlayan ve en az bir istek her gün, günlük olarak devam ediyor," oda başkanı Zano Apikyan, Kathimerini söyledi. "Ne etkileyici epeyce Yunanlılar Türkçe konuşurlar olmasıdır. dil okullarının Türk bölümler çiçeklenme vardır. "

400'den fazla Yunan şirketlerinin Türkiye'de faaliyet olması, bu ilginin artmasıyla önemli bir rol oynuyor. "Türkiye'de her yabancı yatırım açığız. Bu işsizliğe karşı mücadelede yardımcı olduğuna inanıyorum, "Apikyan dedi.

Istanbul imkanları ile trimming

Dimitris Sourvalis, bir kriminoloji uzmanı, Türkiye'de çalışmak isteyen bir kimsenin bakış açısı sundu. "Geçtiğimiz yıl, İstanbul'da artan bir ilgi var. Ülkemizde kötü ekonomik iklim ve gençler için fırsat eksikliği umutsuzluk ortamı yaratıyor "dedi. "Bu akademik kuruluş veya özel işletme tarafından ya absorbe edilemez. Öte yandan, Türkiye'de bizim için potansiyeli olduğunu görüyoruz. "

Sourvalis Türkiye'nin sosyal, siyasal ve kültürel yapılar konusunda uzmanlaşmış, şu anda Selanik'in Balkan Araştırmaları bölümünde yüksek lisans öğrencisidir. Istanbul kuzey Yunanistan'a yakın Balkan metropol olduğunu ve bu fırsatları ile trimming bir merkezdir: Onun seçim pratik bir tarafı da var.

Medea Tsartsidou, 29, son altı yıldır Yunanistan'da bir iş bulmaya çalışıyor. O Florina Balkan Araştırmaları bölümünden mezun Türkiye'de faaliyette bulunan işletmeler için bir çevirmen olarak bazen çalıştı. "Yunanistan sürekli bir iş bulmak için potansiyel daralıyor. Şimdi krizle birlikte, bütün umutlar yok ediliyor "dedi. Rusça konuşan etnik Rum çocuğu olarak, o Türk çalışmalarda bir lisans seçti.

Yirmi beş yaşındaki Gürcistan Yiambouri, Türk ve Sırp bilir lisansüstü düzeyde Türkiye'nin kültür, tarih ve dil eğitimi aldı. "Teorik olarak, biz Yunanistan'da çalışmak için bir fırsat vardır, pratikte, ama, Balkanlarda uzman var. Istanbul bir çözümdür. Ben üniversitelere, şirketlere CV'mi gönderirken, çalışıyorlar. Hatta daha ileri çalışmalar da göz önünde olacağım, "dedi.