9 Kasım 2010 Salı

ENDONEZYA DA PEŞ PEŞE MEYDANA GELEN PATLAMALAR HALKI SOKAKLARA DÖKTÜ.

Birçok yeni patlamalar korkusuyla Endonezya yanardağ kaçmak


Bir kurtarma ekibi üyeleri daha fazla kurban aramak için Mount Merapi erüpsiyonlar isabet olmuştur Glagaharjo köyünde, içinde enkaz arasında yürürler. Korkmuş sakinleri yetkililerin Mount Merapi herhangi bir zamanda tekrar patlak verebilir uyardığı gibi tren, otobüs ve kiralanan araçların üzerine tıkınma, Endonezya'nın guruldama volkanın eteklerinde Pazartesi de 400.000 kalabalık şehirde evlerini terk etti.

son iki hafta içinde öldürülen 141 kişiden çoğu için bir kitle defin Pazar günü geç saatlerde, yamaçları aşağı avalanching gaz, kaya ve enkaz sıcak bulutlar göndererek, 80 yıl içinde en ölümcül patlamanın sonucunu doğuran dağın yıkıcı gücünün bir hatırlatma oldu. En yakın havaalanı kül kapalıyken, Yogyakarta bırakarak demiryolu trafiği olarak, son günlerde iki katına çıktı

sakinleri - birçoğu şehrin üniversite öğrencileri - çıkmak için umutsuzca çalıştı.

"Annem ve babam çağırıyor olmuştur ... Sen 'var diyerek oradan çıkmak! Eve gelmek zorunda! "Linda Ervana, bir tren istasyonunda arkadaşlarıyla bekliyordu 21 yaşındaki tarih öğrencisi söyledi. Uzun satırları streç tüm yol ana salonun üzerinden - - bilet almak için başarısız gün sonra, diğer sınıf arkadaşları ile bir minibüs kiralama kararı aldı.

"Bu film '2012 'gibi geliyor," Onu 22 yaşındaki arkadaşı, Paulina Setin dedi. "Bir film bir felaket gibi."

Cuma günü büyük patlama sonrası havadaki kül ilgili endişeler sermaye uçuşların iptal etmek için birçok uluslararası havayolu istendiğinde, Jakarta, Endonezya Devlet Başkanı Barack Obama'nın planlanan seyahat kaç gün önce - 10 günlük Asya gezisinin ikinci durağı.

Her Pazartesi ve tekrar uçuyordu Beyaz Saray yetkilileri Obama'nın bugün için planlanan olduğunu söyledi.

Dünyanın en aktif volkan biri olan Merapi 1400'den fazla kişi öldü son yüzyılda birçok kez patlak vardır. 100'e yakın hayatını kaybetti ile Fakat Cuma, 1930 yılından bu yana dağ en ölümcül gündü.

ölü gömülmesini İslam görev, böylece hızlı yetkililer sevdiklerini belirlemek için üç gün yakınları verdi. Bir felaketinin ardından Endonezya yaygın bir uygulamadır - işlemini hızlandırmak için, birçok ailenin bir toplu mezara gömüldü yakınları için seçtim.

Sırayla organları - Bazı çok belirlenecek kömürleşmiş - volkan gölgesinde büyük bir hendek içine düşürülmüştür.

o ve kül gibi havada gaz ve 3000 feet (1 kilometre) kadar enkaz bulutları shot olarak piroklastik akar, yamaçları aşağı döktü Merapi hala Pazartesi patlayıcı kükrüyor veren oldu. "Biz şimdi görüyoruz ne dayanarak, herhangi bir zamanda tekrar patlak verebilir," Surono, bir devlet volcanologist söyledi.

Ulusal Afet Yönetimi Ajansı volkan toplam ölü sayısı, arama ve kurtarma ekipleri sonra Pazartesi günü 141-138 indi dağda ceset daha bulundu "dedi.