19 Ağustos 2010 Perşembe

SENDİKALAR VE HÜKUMET ARASINDAKİ GÖRÜŞMELER REFERANDUM SONRASINA KALDI.

Kamu, sendikalar toplantılara devam run-up referanduma


Konfederasyonu Kamu Sendikaları (KESK) gelen Hayati Yazıcı bir öneri anayasa reformları üzerinde referandumu sonrasında hükümet yetkilileri tarafından dünkü görüşmeler yasal engeller nedeniyle reddedildi kadar gelecek yıl için maaş artışları konusunda hükümetle görüşmeleri erteleme.


müzakerelerin önerilen değişiklikleri oyların tarafından onaylanır eğer mümkün 12 Eylül referandumdan sonra yapılacak bir toplu sözleşme, umudu olmadan normal devam edecek idi bu kararın ardından.

Pazar günü ilk toplantıda, KESK 'e kadar müzakerelerin referandum sonrasında, kamu, hangi sendikaların hükümetle toplu sözleşme memurlara artar üzerinde sağ verecek 26 maddelik değişiklik paketi onaylayacak varsayarak erteleme teklif maaşlar. Şu anda, sendikalar, ama madde üzerinde hükümet ile konuşabilecek, herhangi bir artış oranının üzerine Tahkim Kurulu, hükümet ve sendikalar arasında aracı kurum, kararları itibaren uygulanmak üzere bağlayıcı değildir demek yok . mevcut Anayasa değişiklik önerisi referandumda onaylanırsa, yönetim kurulu kararlarına taraflar olacaktır.

İlk toplantıda KESK teklifi Memurları Sendikası (Memur-Sen) tarafından onaylanan, ancak Türk Kamu İşçi Sendikası (Kamu-Sen tarafından karşı). KESK kendi teklifinin reddedilmesi nedeniyle 15 günlük görüşmelerin şu mermi katılmak için değil, aynı zamanda çünkü konu üzerine sendikalar arasında görüş birliği yoktur karar verdi.

Başbakanlık, toplantılar yapılıyor ayrılmadan önce, KESK Başkanı Sami Evren, önerilen reformların standartlara göre görüşmelerde değil hükümeti suçladı. O KESK bir siyasi parti için bir "proxy" örgüt asla söyledi. Evren, hükümetin sendikalar arasında görüşmeler sonuçsuz bir toplu sözleşme hakkı olmadan savundu.

İronik olarak, KESK onlar bunların umutlarını yatırım yaptık önerilen anayasa değişiklikleri desteklemez duyurdu. Sendika bu tutarsızlık için sivil toplum muazzam tepkilere yol açmıştı.

ADALET BAKANLIĞI HSYK'NIN KORSAN LİSTESİNİ PROTESTO EDEREK GÖRÜŞMELERDEN AYRILDI.

HSYK tarafından gizli bir plan ışığında haksız yere hakim ve savcı yerine birkaç denemeden sonucunu etkilemek için, Adalet Bakanlığı ilgili bir yıllık randevu listesi için taslak geri çekti. Yüksek Kurulu Hakimler ve Savcılar (HSYK) tarafından gizli bir plan ortaya çıkması ile haksız yere hakim ve savcılar yüksek profilli vakalarda nezaret yerine birkaç denemeden sonucunu etkilemek için, Adalet Bakanlığı ve müzakere masasına terk çekilmiş karar verdi yaklaşık 300 hakim ve savcı için yıllık randevu listesi için taslak.

HSYK planı 100 hakim ve savcı Türkiye'nin en önemli hukuki durumda - Ergenekon, Sledgehammer, Poyrazköy, Cage ve Temizöz olgu dahil değiştirmek - Kamu geçenlerde yapıldı. Yönetim kurulu yedek için ek bir liste hazırlanarak Adalet Bakanlığı'na onay için gönderildi. Çoğu gözlemciye göre, liste - de "korsan liste" olarak bilinen - zanlıları cezaevinden Bu gibi durumlarda bir parçası olarak tahsil onlarca ürün kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Adalet Bakanlığı ise, hakim ve savcıların, ülkenin en önemli ceza davalarında değiştirilmesi için soğuk. Açıklamada, Çarşamba günü bakanlığı tarafından açıklanan randevu listesinde "bakanlığı ve yönetim kurulu arasında uzlaşma eksikliği nedeniyle geri alındığını söyledi. Açıklamaya göre, HSYK hakim ve savcıların mahkemelerde İstanbul, Erzurum ve Diyarbakır'da görev değişikliği taşındı. "Böyle bir değişim devam eden soruşturma ve durumlarda doğrudan müdahale olacağını açıktır" ifadesi eklendi.

Ayrıca dün, HSYK Başkan Vekili Kadir Özbek bu kurulu randevu listesinde kendi çalışmalarında "önemli sorunları" yüzlü söyledi. O ne sorunlar olduğu gibi herhangi bir, ayrıntılı bilgi vermedi. Onlar büyük olasılıkla Adalet Bakanlığı'nın isteksizliği korsan liste onaylaması ile ilişkilidir.

Orada daha önce çıkan haberlerde HSYK 50 yeni hakim ve üst dava için savcı atama planlaması idi. Ancak korsan liste kurulu kritik devam eden olgulardan 100 hakim ve savcı kaldırmak istediğini göstermiştir. Yönetim kurulu iki haftadan daha uzun bir yıllık randevu listesinde çalışıyor. Bu Pazartesi günü 1.274 hakim ve savcıların listesi yayınladı. Ama birçok hakim ve savcıların atama listesi henüz yayınlanmamış olmalıdır. Bu hakim ve savcılar Türkiye'nin en önemli ceza davalarında söz konusudur.

Anayasa değişikliklerinin karşı HSYK lobi

Yüksek Kurulu Hakimler ve Savcılar (HSYK) üyeleri şu anda bir anayasa değişikliği paketine karşı 12 Eylül kamu referandumda oy kullanmak üzere savcı ve hakimlerin teşvik için çalışıyoruz. o HSYK yapısı değişiklik yapma amacı olarak tahta sadık pakete karşı çıkıyor. HSYK yapısı ile ilgili bir revizyon yedi den 22 için yönetim kurulunun üye sayısı artacaktır. üç Yargıtay tarafından seçilecektir süre kurulu Four üyeleri cumhurbaşkanı tarafından atanır. Iki üye Danıştay tarafından bir Adalet Akademisi Türkiye tarafından seçilecektir isimlendirilecek. Kalan üyeleri yargıçlar ve savcılar tarafından seçilecek.

Yeniden yapılanma oyunculuk gelen HSYK önlemek için ideolojik dürtülere göre tasarlanmıştır. HSYK üyeleri hakim ve savcılar ile Ankara Mahkemede son zamanlarda bir araya gelerek oy etmelerini istedi "referandum no". Toplantıda, yönetim kurulu üyesi Ali Suat Ertosun bildirildi HSYK hükümete karşı bir "savaş" uğraşan hakimler ve savcılar söyledi. "Bu hükümet ve aramızda bir savaş. Hükümet yargının kontrolü ele geçirmek için istiyor. yargı olarak, birlik göstermesi gerekir "dedi. Board "evet" oyu referandumda "hayır" oyu aşarsanız yeni HSYK üyeleri için aday olduğu söyleniyor. Böyle bir durumda, en HSYK üyeleri yargıçlar ve savcılar tarafından seçilecek. HSYK ayrıca, hakim ve savcılar üzerinde baskı kurulu kendi adayları seçmek üzere koyuyor.

HSYK bildirildi kendi hakim ve savcıların atanması ile olguların kararları etkilemek umuyordum. Kurulu sadık devam eden soruşturma ve darbe araziler, faili meçhul cinayet ve siyasi figürlerin suikast dahil, Türkiye'nin karanlık geçmişi açıklayıcıdır yargılamaya karşı olduğu bilinmektedir.

Korsan liste Özbek ve üç HSYK üyeleri tarafından hazırlanmıştır inanılıyor: Musa Tekin, Ali Suat Ertosun ve Suna Türkoğlu. Dört ki hakim ve savcıların İstanbul, Ankara, Diyarbakır ve Erzurum'da yüksek profilli vakalarda nezaret değiştirilebilir talep etti. Böyle bir değişiklik soruşturma ve ceza davası içine şüphelenilen darbe araziler üzerinde askeri tarafından ölümcül bir darbe anlamına gelecektir. Hâkimler ve savcılar orada Eylem Planı Reactionaryism Mücadele dahil darbe araziler bir dizi ışık tutmak için çalışıyoruz, Kafes Operasyonu Eylem Planı, Poyrazköy silah deposu ve Sledgehammer Güvenlik Harekatı Planı.

Hâkimler ve savcılar da Ergenekon, gizli bir suç örgütü hükümeti devirmek için çalışmakla suçladılar ve hapse Albay Cemal Temizöz, yüzlerce sivilin öldürülmesi ile karıştığı olmuştur aleyhindeki davada faili meçhul cinayetlerin karşı dava üzerinde çalışıyoruz Türkiye'nin güneydoğusundaki 1990'larda jandarma. ordu mensuplarının, akademi ve iş dünyası da dahil olmak üzere Düzinelerce kişi, şu anda politika gözaltında Bu durumlarda şüpheli bağlantıları içindir. Korkulduğunu hakim ve savcılar durumlarda nezaret değiştirilmiştir halinde şüphelilerin serbest olacaktır vardır.

yıllık yargı randevu listesinde son karar üzerine HSYK's görüşmeler tartışmalı geçen yıl, hem işaretlendi. O hakim ve savcılar çeşitli ceza davaları yapma kaldırılması önerilen sonra Ertosun bir durma noktasına görüşmeler getirdi. Ertosun bu hakim ve savcıların Ergenekon davası dahil görevlerinden kaldırılması gerektiğini savundu.

Ayrıca savcıların Kürt Topluluklar Birliği (KCK) içine prob yapma kaldırma çağrısında bulundu - Kürdistan İşçi Partisi (PKK) kentsel kol - ve Albay Temizöz. Adalet Bakanlığı güçlü ve önerilen reassignments karşı hakim ve savcıların durumlarda nezaret konumlarını kaldı.

Geçen hafta, bakanlık yetkilileri onlar kadar atama listesinin serbest caydırmak için karar verebilir belirtilen anayasa değişiklik paketi üzerinde 12 Eylül kamu referandumdan sonra. Duyuru gözlemcilerin çoğu için güçlü bir gösterge, bu bakanlık HSYK basınç haksız yere birkaç yüksek profilli dava sonucunu etkilemek için boyun eğmeyen olacaktır.

Ses kaydının iddia edilen haksız ceza davalarında bir dizi müdahale başvuran Ertosun özelliği sunan yeni keşif HSYK tarafsızlığı üzerinde kuşku yarattı. Kayıtta, Ertosun kurulu denemeler bir dizi müdahale ve hakim ve savcıların bazı önemli davalarda nezaret değiştirmek için planlanan söyledi. Kayıt Cumartesi günü haber web siteleri bir dizi konulmuştur. Özbek Ancak, HSYK yargı durumlarda müdahale, yönetim kurulu üyelerinin yargı durumlarda müdahale için izin verilmez söyleyerek yalanladı.

TÜRK İNŞAAT DERNEK BAŞKANI İŞ GÜCÜ MALİYETİ ARTIYOR DEDİ.

Türk inşaat dernek diyor işgücü maliyet artışları
ey inşaat sektöründe 3,14 oranında ücret artışları nedeniyle bu yılın ikinci çeyreğinde artan Derneği Türk İnşaat Malzemesi Sanayicileri veya IMSAD in, dedi.

bir rapor IMSAD tarafından Çarşamba inşaat sektöründe, talebin piyasaya göre oldukça düşük ikinci çeyreğinde, malzeme maliyetlerinde azalma tetikleyen kaldı. Son ücret artışı küresel kriz sırasında gecikmiş olduğunu belirtildi.

2010 yılının ikinci çeyreğinde, inşaat malzemeleri maliyeti 0,5 oranında üretim maliyeti 0,36 oranında yükselmiştir göre, bir önceki çeyreğe kıyasla düştü. Emek 3,14 oranında, 2010 yılının ikinci çeyreğinde, bir önceki yıla göre, ücret artışı nedeniyle artan maliyetler.

Emtia fiyatları da ve üretim maliyetini, ikinci çeyreğinde inşaat malzemeleri maliyetini etkilemektedir.

Düşen emtia fiyatlarının malzeme maliyetleri, IMSAD rapora göre bir azalma olmuştur.

Raporda, inşaat malzemelerinde talep biraz düşük şu çeyrek olmak, pazarda gayrimenkul hisseleri şu anda çok sayıda yeni sahipleri bekliyor düşünüyor devam edebilecek vurgulanır.

Rapora, geçen yılın dördüncü çeyreğinde inşaat malzemelerinin genel maliyet göre göre bu yılın ilk çeyreğinde, ama 3,49 oranında artmıştır ikinci çeyreğinde sadece yüzde 0,36.

olmayan metal yapı malzemeleri 'sektöründe Mayıs ayında "üretim 18,9 oranında geçen yılın aynı dönemine göre arttı. Bu yıl, Mart, Nisan ve Mayıs, üretim sırasıyla, "Raporda belirtilen 22,07 yüzde 19,15 ve yüzde 18,09 oranında arttı.

IMSAD ayrıca, "bu rakamlar son yıllarda 'rekor düşük rakamlar üzerinden bir yıllık artış temsil anlamı" baz etkisi üzerinde durulmaktadır.

IMSAD inşaat sektörü artık potansiyel olarak daha fazla kişi için sektörde istihdam edilecek önünü açabilir büyük bir patlama bekliyor "dedi. İnşaat sektörü Türkiye'de 1.400.000 kişi civarında Ocak 2010 yılında, rapora göre istihdam. Mart ve Nisan ayında, istihdam 11,47 ve yüzde 12,27 oranında arttı.

ABD'de Durgunluk süreci

İnşaat hala durgunluk, en şirketlerle ya durduruldu olan ya da projeleri devam etmektedir tüm yeni projelere başlamak için karar verdi. IMSAD Rapora göre, yeni inşaat projeleri 5,02 oranında Haziran'da bir önceki aya kıyasla azalmıştır. Temmuz 2010 yılında devam eden projeler karşılaştırma Mayıs, 2010 ile ABD'de 5,46 oranında artmıştır.

ABD Sayım Bürosu Ağustos ayında yayımlanan özel nonresidential inşaat harcamaları bir raporuna göre 24,1 oranında Haziran 2009 tarihi daralmış bulunuyor. Bunun aksine, hem özel hem de kamu inşaat içerir toplam nonresidential inşaat harcamaları 567.500.000.000 $ olarak Haziran ayında dikilen kadar yüzde 0,4 Mayıs'tan bu yana idi. Rakam 15,2 oranında aynı dönemde geçen yıl değil.

"Özel finanse nonresidential inşaatlarda kazık sahipleri toparlanma işaretleri aramaya devam Anirban Basu, Associated Üreticileri ve Constructers ile baş ekonomisti diyor. Basu, büro raporuna göre o inşaat sanayi sektörünün yeniden canlanması başlamamıştı gösterir

CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL TARAFINDAN REFERANDUM KAMPANYASI BAŞLATILDI.

Eylül anayasal referandum için, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül uyardı siyasi liderleri siyasi liderleri arasında artan sürtüşmeler tarafından iken kampanya onların davranış izlemek için endişelenen.

gazeteciler onunla Azerbaycan'a seyahat için konuşurken "Ben bunları bir araya getirerek zorluk," dedi Çarşamba dedi.

Sept.12 referandum hızla yaklaşırken, parti liderleri, Gül, Türkiye'ye yakışmayan olduğu için onların ifadesi eleştirdiler endişe kıvılcım her kamu konuşmalarında diğer hedeflediyseniz, Milliyet gazetesi bildirdi.

Cumhurbaşkanı ayrıca, "evet" veya "hayır" anayasa değişikliği ayrıntılarını açıklayan olmadan oy vatandaşların çağıran için partiler eleştirdi.

"Basit kelimeler yerine, bir genel seçimi ven konuşmalar veriyoruz. Bu değerli düzey Türkiye'ye başarmış olmak değil, "dedi.

Parti liderleri referandum kampanyası turları sırasında hakaret ve iddialarının başkanı endişe kıvılcım bütün taraflar tarafından kullanılan her konuşmalarında başka hedef var. "İşte onların diline çok tehlikelidir. Çok yaralayıcı ve kişisel dil var, "dedi.

"Bu çok tehlikeli bir durumdur. Bu ikisi arasında inanılmaz bir mesafe noktaya gelmiştir. Onlarla konuşmak ama bunları bir araya getirerek zorluk, "dedi.

"Bu durdurmak gerekiyor," Gül, siyasilerin birlikte Türkiye için önemli kararlar almak için gelmek zorunda belirtti, ancak dedi güven olmadan karşılıklı karar vermesi mümkün olmaz

MEKSİKA VE TÜRKİYE'NİN EKONOMİK BAĞLARI GÜÇLENİYOR.

coğrafi uzaklık olmasına rağmen, Türkiye ve Meksika yükselen ekonomilerin bağları güçlendirmek için, özellikle ekonomik fırsatlar, göç üzerinde işbirliği üzerinde çalışıyorlar, Meksika Dışişleri Bakanı göre terörizm ve uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele.

"Türkiye'nin uluslararası alanda giderek artan bir varlığı vardır. Bu gerçekten önemli bir ülke, önemli bir ekonomi olarak, "Meksika Dışişleri Bakanı Patricia Espinoza röportajda Cuma Hürriyet Daily News ve Ekonomik Gözden söyledi oynamak denir rol üstlenerek's.

2009 yılında Meksika Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir ziyaretin ardından, iki ülkenin bir çerçeve üzerinde ikili ilişkileri ilerletme çalışmaya başladım. Espinoza, Cuma Ankara ziyareti üzerinde, bilim, kültür, sanat, medya, gençlik ve spor eğitimi işbirliği kolaylaştıracak bir işbirliği programı ve bir anlaşma imzaladı.

Dışişleri Bakanı dış dünya ile temas ilişkin stand ve çok açık büyük ülkelerin gelişmekte olarak Meksika ve Türkiye arasındaki benzerlikler dikkat çekti.

Bu Meksika Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik müzakerelerini takip ediyordu dikkat çeken, o, "Biz çok uyum içinde ve ülkenin kurumlarının güçlendirilmesi inanıyorum" dedi.

Espinoza ülkesinin niyetini birlikte ortak girişimler ve projeler için arama gelip iki tarafın iş çevreleri için daha fazla fırsatlar sağlamak olduğunu söyledi.

"Onlar bazı ortak çaba Meksika'da büyük bir varlık olması yapabilir," dedi, ki Türk şirketlerinin genel olarak Latin Amerika'da diğer şirketlerin yanı sıra Karayip olarak geliştirebileceğiniz sözlerine ekledi.

"Biz çifte vergilendirme ve yatırım ortamının korunmasına ilişkin bir anlaşma üzerinde anlaşmaya son halini vermek için umut kısa bir süre içinde" dedi.

Türkiye ve Meksika da adımlar terörizm ve uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele güçlendirme almaya karar verdiler.

"Türkiye ve Meksika içten, biz uluslararası suç örgütleri faaliyet farklı yönleri ile yapmak zorunda organize suçla mücadele konusunda çok geniş bir çerçeve var aynı zamanda yasal çerçeveler var," dedi, göçmen ve silah kaçakçılığı gösteren dedi.

"Biz ne istiyoruz bu alanda çok yakından birlikte bilgi alışverişinde deneyimlerini çalışan bizim makamları elde etmek ve aynı zamanda döviz istihbarat bilgilerinin olduğunu," dedi.

Türkiye Arizona eyaleti içinde göçmenlik yasası üzerinde Meksika endişeleri desteklemiştir. Türk Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin, söz konusu yasanın yabancı düşmanlığı tetikleyebilirdi dile getirdi ve Türkiye'nin hukuk Espinoza ile ortak basın toplantısında Meksika aynı fikri paylaştığını belirtti.

"Biz sipariş halkımızın dünyanın farklı yerlerinde bizim] diasporalar [ile ilgili sorumlu arasındaki işbirliği için bir mutabakat anlaşması imzaladılar. Türkiye ve Meksika arasında bir benzerlik var, "Espinoza Daily News söyledi.

"Sen vatandaşlarının yurtdışında yaşayan bir sürü var. Bu Meksika için geçerli. Biz sırayla yurtdışında yaşayan iken ve ailelerine destek ihtiyaçlarını desteklemek için onlara doğru çok özel bir politikası var. Biz bu alanda tecrübelerimizi değişim istiyor ve biz birlikte yapabiliriz görmek, "Espinoza dedi.

Meksika İklim Birleşmiş Milletler Çerçeve Sözleşmesi 16 oturum Konferans ev sahipliği yapacak Değiştir veya UNFCCC, Cancun Kasım ayında.

"Çok Türkiye'nin Meksika ev sahibi ve iklim değişikliği konferansı başkanı olarak görev desteklemeye hazır olduğunu duymak mutlu olduğunu," Meksika Dışişleri Bakanı söyledi.

"Türkiye önemli bir aktör bu müzakereler ise," dedi. "Türkiye'nin çok aktif bir katılımcı olmak için bir dürtü sağlamak için bir müzakere, en kısa zamanda en somut müzakerelerin sahip olmaya devam umuyoruz."

Espinoza konferans için Meksika hedefi açıkladı, "Biz ne Cancun ilk kez bize hemen sipariş içerdiği farklı ülkeler için yükümlülüklerini yerine getirmek için önlemleri uygulamaya izin kararlar alabilir bir çerçeve olacağını elde edebilirsiniz kongre. "