6 Ağustos 2010 Cuma

ORGENERAL HASAN IĞSIZ VE GEN. HIFZI ÇUBUKÇU SAVCIYA İFADEYE ÇAĞIRILDI.

Orgeneral Hasan Iğsız ve Brig dahil Nineteen ordu subayları. Gen Hıfzı Çubuklu, sivil savcılar dün tarafından web sitelerinde Genelkurmay tarafından oluşturulan konusunda sürdürülen soruşturma kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) sivil gruplara karşı propaganda kampanyaları sözde destek tanıklık beklenirdi.
Subaylar Ancak, tarafından ortaya etmemişti zaman Today's Zaman yazdırmak için gittim. Altı subay, geri kalan 13 iken aktif görev yapmaktadır emekli oldular. Onlar 42 websites anti-TSK bu "gerici olarak adlandırdığı sivil gruplar," ayrılıkçı "," yanlısı iktidar partisi "ve" karşı TSK psikolojik harp geri kurmak suçlanıyorlar. "TSK da faaliyetlerini takip 400'den fazla Türk ve yabancı dil siteleri. İnternet sitelerinin ziyaretçi siyasi ve dini görüşleri temelinde silahlı kuvvetleri tarafından kategorize edildi.

Orada Cuma günü bildirdiğine göre, bazı subayların avukatları ki günlerde şu anda yurt dışında olduğu için gelip ifade olmayacaktır aracılığıyla İstanbul Başsavcılığı söylendi. Raporlar, ancak subaylar hakkında başka ayrıntı vermedi. muvazzaf subay ifade vermeye çağırdı arasında Orgeneral Iğsız, Başkan Yardımcısı Amiral Mehmet Otuzbiroğlu, Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Brig edildi. Gen Çubuklu, Brig. Orgeneral Mustafa Bakıcı, Albay Orhan Güçlü, Albay Sedat Özüer, Albay Ziya Ülker Göktaş, Albay Dursun Çiçek, Albay Hulusi Gülbahar, Albay Cemal Gökçeoğlu ve Yüzbaşı Murat Uslukılıç.

Gözlemciler subay açıkça bir savcı emri ile web sitesi soruşturma kapsamında ifade vermek yerine getirmeyi reddederek hukuk meydan inanıyorum. Zekeriya Öz, üst savcı web siteleri inceleyerek, bu hafta başında 19 subay çağırdı. Ancak, soruşturmanın muhalifleri tarafından Yüksek Askeri Şura (YAS) mahvetmek çalışmak için eleştirildi yüksek rütbesine memurları teşvik etmeyi planlıyor.

Sedat Laçiner, Uluslararası Stratejik Araştırmalar Merkezi (USAK) Başkanı, ancak eleştirilerini reddetti ve yargının diğer devlet kurumlarından "program" şüpheliler tanıklık aramaya karar takip etmek zorunda olmadığını söyledi. "Döviz piyasası için bir savcı beklemek bir banka çalışanı tutuklama veya tüm önemli için kapatmak mı bir atlet gözaltına önce sona maçlar?" Diye sordu ve bu gözlemcilerin yargı eylemlerin zamanlaması soru gerektiğini de sözlerine ekledi.

Iğsız, Kara Kuvvetleri komutanı sonrası onun geçmiş askeri deneyime dayalı terfi umuyordum. Ama YAS sivil üyeleri - cumhurbaşkanı, başbakan ve savunma bakanının - müzakereleri sırasında promosyon karşı çıktı. Onlar suçlarla suçlanan ayakta dururken, bir subay daha yüksek bir rütbe terfi olamaz savundu. TSK propaganda web sitelerinin varlığı bir e-posta bir subay tarafından gazete ve gazeteciler bir takım geçen yıl gönderilen ortaya çıktı. anonim, bu silahlı kuvvetlerin web siteleri dini cemaatler ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) hükümetinin karşı psikolojik savaş geri iddia kalmasını istedi subay.

Iğsız ayrıca, Albay Çiçek için sipariş bir eylem planı iktidar partisi ve inanca dayalı Gülen hareketi zayıflatmak hazırlamak için olduğu düşünülüyor. Albay tutuklandı - üçüncü kez - Nisan ayı sonunda darbe suçlamalarıyla. Savcıların web soruşturma nezaret şimdi polis tarafından subayların tutuklanması için mahkeme emri almak bekleniyor. Böyle bir garanti elde varsa, polis görülmekte ve savcılık tanıklık onları almak subaylar yakalamak için atanır. Ancak gözlemciler, ister böyle bir emri gerçekten Orgeneral Saldıray Berk ile geçmiş deneyimlerine dayanarak çalışacağından emin değildir. Sivil memurları iki kez ifade vermeye çağırdı genel dini emirler ve toplulukların Erzincan doğu ilinde karşı sözde bir askeri komplo soruşturma kapsamında. Genel anda 3 Ordu komutanı oldu. Yakın zamanda Ankara Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) başkanı atandı.

Berk celp uymayı reddetti ve tanıklık etmedi. Hâlâ daha önce Ergenekon, gizli bir suç örgütü hükümeti devirmek için çalışmakla suçladılar karşı dava ile birleştirildi arsa, karşı iddianamede suçlanan. O devreye askeri bir komplo koyarak suçlanıyor Reactionaryism Mücadele Eylem Planı başlıklı. Arsa, aktif görevli bir albay tarafından hazırlanan, sonunda bir askeri darbe için lider iktidardaki AK Parti'nin gücünü zayıflatmak amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

İstek Balyoz yargıçların giderilmesi için yine reddetti
İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, Cuma günü zanlıların avukatları tarafından itiraz reddedildi kime tutuklama emri Temmuz ayı sonlarında darbe suçlaması ile yayımlanmıştır karşı. Avukatları, hakimleri kaldırılacak darbe davasını istemişti. Bu itiraz reddedildi ikinci zamanı. Mahkeme anonim kararı ve nihai kararın temyiz ile ilgili olduğunu söyledi. Bu avukatların bir şans karara itiraz etmek anlamına gelir. 24 Temmuz günü, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Balyoz (Sledgehammer) Güvenlik Çalışma Planı, bir yıkıcı plan iddia edilen askeri içinde bir klik tarafından hazırlanan soruşturmasına 102 zanlıların tutuklanmasını emretti. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi de hemen çekilecek için şüphelilerin istedi ve mahkeme huzuruna çıkacak yaptı.

TSK psikolojik savaş web sitelerinin Kısmi listesi
web TSK tarafından kurulan arasında sivil grup ve kişilere karşı psikolojik savaş yürütmek vardı: www.irtica.org, www.naksilik.com, www.geocities.com / fethullahgercegi, www.nursi.info, www.irtica.net, www.ozgurgenc.net, www.genclik.info, www.gencizbiz.net, www.aslar.org, www.askeriz.info, www.stratejik.info, www.tskasker.com, ww.turkatak.gen.tr, www.turkuz.info, www.turkler.info, www.turkses.com, www.turkeyturks.com, www.turksturkey.com, www.turkses.net,,, www www.pkkgercegi.net ww.turkses.org. pkkapo.com, www.apopkk.com, www.pkkgercegi.com, www.pkkgercegi.org, www.armenianreality.com, www.turkishgenocide.net, www.turkishmassacre.com, www.terorveguvenlik.net, www.terorizm. info, www.terorgercegi.com, www.terorveguvenlik.com, www.terorveguvenlik.org, www.greekmurderers.net, www.members.tripod.com / camerian_volunteer, www.cameria.org, www.yunanli.com, www. pontuslu.com, www.gurbetciler.info, www.turkuzbiz.org, www.hepimizturkuz.org ve www.bizturkler.org.

TERÖR ÖRGÜTÜ CAN ALMAYA DEVAM EDİYOR.

terör ve şiddet Kürdistan İşçi Partisi (PKK) tarafından işlenen eylemleri Türkiye'de daha fazla can almaya, teröristler beş Türk şehirlerinde geç Perşembe ve Cuma günü erken saatlerde güvenlik güçleri saldırarak, iki polis memuru ve bir askerin ölümüyle sonuçlanan devam ediyor. Birkaç polis memurunun da saldırılarda yaralandı. Güvenlik güçleri altı terörist öldürüldü. Terörist saldırılar istihbarat raporları ve uyarıları bu terör örgütü saldırıları öncesinde yeni bir anayasa değişiklik paketi üzerinde 12 Eylül referandum ile Türk toplumu gerginliğe stoke planlıyor denk.
Ağrı Doğubeyazıt ilçesinde jandarma devriye gezen askerler kırsal bir bölgede Perşembe akşamı PKK terörist bir grup tarafından saldırıya uğradı. Teröristler askerlerin üzerine ateş açtı, iki jandarmanın yaklaşık beş saat süren çatışmalarda, yaralandı. Bir jandarma yaralandı ve daha sonra onun yaralarını dayanamadı bir hastaneye götürüldü.

Doğubeyazıt Devlet Hastanesi'nde doktorlar diğer jandarma subayı iyi bir durumda olduğunu söyledi. Öldürülen jandarma tespit edilmiştir Serkan ÖZPINAR, 21 oldu. Diyarbakır'da PKK'lı teröristler ise polis memurları ve alan İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından ziyaret nedeniyle bir güvenlik detay yapıyordun jandarma yetkililerine bir grup bir roket başlattı. Saldırı Perşembe günü yaklaşık 20:00 meydana geldi. Bir jandarma da iki polis memurunun yaralandığı saldırıda öldürüldü.

Diyarbakır saldırı PKK terörist bir grup bir saat sonra Van Valiliği saldırdı. Polis memurları derhal saldırı ve güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma cevap üç saat sürdü. üç terörist öldürüldü ise iki polis memuru saldırıda yaralandı. Güvenlik güçlerinin çabaları bölgede kaçan iki terörist yakalamak için devam etti.
Öldürülen askerler kalp-wrenching hikayeleri geride bırakmak

Perşembe günü Kürdistan İşçi Partisi (PKK) tarafından şiddet eylemlerinin öldürüldü iki asker yürek burkan hikayeleri geride bıraktık. jandarma ailesi Serkan ÖZPINAR, 21,, ama az iki hafta içinde döndükten bekliyordum o Perşembe akşamı Doğubeyazıt, Ağrı ilinde PKK teröristleri ile çıkan çatışmalarda öldürüldü. annesi Gülsüm, o sekiz ay önce oğlunu gördüğünü söyledi ederken genç adamın babası Mehmet ÖZPINAR, PKK terörünün de öfke dile getirdi. "Ben sekiz ay boyunca onu göremedim. Ben onu yine görmek için özlemi, "dedi. Askeri ve devlet yetkililerin başsağlığı aktarmaya ÖZPINAR ailesine ziyaret etti. Cemal Yalın, Diyarbakır'da PKK'lı teröristler tarafından öldürülen babası, oğlunun askerliğini tamamladıktan sonra evlenmeyi planladığını söyledi. "Oğlum askeri katılmadan önce nişanlandık. O askeri 70 gün önce katıldı. O döndükten sonra yaptığı düğün hazırlıklarına başlamış olurdu "dedi. Ayrıca o çökmüş söyledi oğlu öldürüldü öğrendikten sonra. "Bu keder taşımak kolay değildir, ama güçlü payidar kalacaktır. Ben teröristlerin mutlu edemez. Allah büyük üzüntü bizi kaydedin. Tanrı kişi oğulları kurtarmak, "diye ekledi. Cihat Ünal Antalya
Cuma günü erken saatlerde teröristler roketatar ile Siirt doğu ilinde bir polis departmanı saldırdı. diğer iki yaralı ise bir polis memuru saldırıda öldürüldü. hiçbiri zarar olsalar Bullets teröristler tarafından ateş, sivillerin yakındaki evleri vurdu. Güvenlik güçleri hemen bir operasyon kaçan teröristleri yakalamak için başlattı. On dört kişi saldırı ile bağlantılı olarak gözaltına alındı. Şüpheliler sorgu altında idi zaman Today's Zaman yazdırmak için gittim.

Bu arada, polis Diyarbakır'da bir araçta C-4 patlayıcı, 60 kilogram ele geçirdi. Patlayıcı bildirildi Türkiye'nin batısında şehirlere terörist saldırılarda kullanılmak üzere naklediliyordu. Patlayıcıların inceleme Ergani polis bölümüne alındı. Araçta bulunan iki yolcu gözaltına alındı.

Terör ay geçmiş çift için Türkiye'de tartışmanın ana konu olmuştur. Terörist saldırılar çoğunlukla askeri üslerin hedef için, ve daha da yaralı güvenlik personeli onlarca ölü bırakarak var. terörist PKK'nın terör saldırıları genellikle ilkbahar ve yaz aylarında aylık artış sıcak hava kuzey Irak dağlarında PKK teröristlerin sızma artış sağlar gibi. Binlerce teröristlerin sınırdan dağlarda dayanır.

terör saldırılarının sayısının gözlemcilerin çoğu için, son zamanlarda artış, doğrudan doğruya hükümetin anayasa değişiklik paketi üzerinde yaklaşan kamu referandum bağlıdır. PKK sadık pakete karşı olduğu bilinmektedir. Bu 12 Eylül hedefleniyor referandum, anayasa değişiklikleri karşı oy insanları teşvik etmek için askeri üzerindeki saldırılar arttı söyleniyor. gözlemcilerin diğer gruba göre terörist saldırılarda eskalasyon Bir amacı, hükümetin demokratik girişimi sabote etmek için, geçen yaz, ülkenin Kürtlere daha fazla kültürel haklar vererek terörle en aza indirmek için duyurulur. PKK bu girişime de karşı çıkıyor.

Bu arada, polis güçlerinin istihbarat raporları, PKK'nın 15 Ağustos tarihinde saldırıların terör örgütü tarafından ilk saldırı 26 yıldönümü münasebetiyle bir dizi ile Türkiye'de grev planlıyor belirten ışığında güvenlik önlemleri ülke hızlandırmaya karar verdim . PKK Siirt'in Eruh ilçesinde 15 Ağustos 1984 tarihinde kendi kanlı kampanya başlattı.

Ayrıca korkuları PKK çok karışık Türk ve Kürt nüfusa sahip illerde provokasyon eylemleri için çare olabilir.

SİVİL İRADE YAŞ'A DAMGASINI VURDU.

Sonuç Çarşamba geç promosyonlar ve subayların atamaları üzerinde gergin tartışmaların gün sonra bu yılki Yüksek Askeri Şura (YAS) rağmen, hala bir soğukluk yeni kara kuvvetleri komutanı askeri üyelerinin devam eden çabaları nedeniyle ilgili bir meydan üst komuta kademesinin şekillendirilmesinde sivil hükümet.

Hala kim arazi komut üstlenecek olarak belirsizlik güçlü aday tarafından sürpriz bir hareketle aşağıdaki kuvvetleri ise, giden Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atilla Işık, çeşitli spekülasyonlar Başbakan ile patlak veren tartışmaların arka plan ile ilgili ortaya çıkan olmakla göndermek için son derece tartışmalı bir kolordu komutanı Recep Tayyip Erdoğan'ın reddetme.

tartışmalı generallerin mümkün promosyonların gölgesinde yasadışı oluşumlara karşı devam eden bir sivil soruşturmanın askeri içinde ciddi suçlamalara karşı karşıya yapıldı YAS toplantıda, yorumlayan, Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) Başkanı Sedat Laçiner Orgeneral Işık hareketini gösteriyor "dedi Bu üst düzey komutanların hükümetin ve hatta protesto iradesine karşı ayaklarını sürükleyerek vardır. "Ama herkes kimsenin yargı mücadele edebilirsiniz anlamalıdır. Askeri de yargı ile yaşamayı öğrenmeliyiz.

Aksi halde, "diye Today's Zaman'a konuşan daha böyle yüksek gerilim yaşayacaksınız. bir dizi toplantı Ankara'da bir girişim yeni kara kuvvetleri komutanı üzerinde uzlaşma için tutuluyor. Orgeneral Işık ve erken emeklilik açıklamasının ardından iki konuyu ele Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya başkanlık sarayına Orgeneral Işık Koşaner genelkurmay müstakbel başkanı çağırdı. Dün de sivil hükümet sürpriz toplantılar ve askeri gördüm. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ile dün konuyu değerlendirmek üzere bir araya geldi. Askeri mevcut kuvvet komutanları da dün giden Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile bir toplantı yaptılar.

Erdoğan dün kara kuvvetleri komutanı yazının kaderi üzerinde yaptığı Orgeneral Başbuğ geç Cuma günü konuyla ilgili bir araya geleceğini bildiren yorumladı. Bu Orgeneral Işık isteği hemen sonra hareket olmayacak dikkat çeken Erdoğan Kara Kuvvetleri Komutanlığı için yeni bir öneri henüz ona, ya teslim olmamıştı "dedi. "İşte Ağustos ayının sonuna kadar sürebilir adımlar vardır. TSK bir kurum ve o zamana kadar olduğu gibi devam edebilir "dedi.

kara kuvvetleri komutanı pozisyon için en iyi aday Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, 1 Kolordu Komutanlığı başkanı atandı ve Orgeneral Saldıray Berk, eğitim ve doktrin komutanlığı kara kuvvetleri olarak atanmıştır vardır. Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner ve Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu da aday.

Başbuğ TSK geleceği şekillendirmeye çalışıyor mu?
Birkaç Türk gazete dün gizli bir toplantıda cari Orgeneral Başbuğ tarafından Salı günü geç saatlerde, bu yılki Yüksek Askeri Şura (YAS) toplantıları, üçüncü günü hükümetin hareket karşı bir strateji ortaya koymak için başkanlık bildirdi. Bu toplantıda, Orgeneral Başbuğ ile birlikte Orgeneral Güner ile şimdiki 1 atanması Kolordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, henüz ifade vermeye olduğu başbakanın muhalefet yanıt olarak emekli Orgeneral Işık baskı olduğu söylenir Devam eden bir soruşturma kapsamında sivil savcılar için Ergenekon, bir gizli suç örgütü hükümetini devirmek için planlamakla suçlanan içine.

üç general ilk tüm üst düzey komutanların hükümeti ile bir showdown istifaya zorlayarak konusunda anlaştılar iken başbakan geri reddetmesi, onlar bildirildi backtracked. Daha sonra, Orgeneral Başbuğ bildirildi çabaları emekli Orgeneral Işık ikna başlattı.

göre Bugün Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt içinde, askeri bütün bu yoğun çabalar, özellikle Orgeneral Başbuğ, gelecek yıllar için askeri komuta kademesinin şekillendirilmesi hedefleniyor günlük. O Başbuğ komuta kademesinin üzerinde kendisinin emekli olduktan sonra daha saflarına ona bu yakın getirmek onun işareti bırakmak için mücadele olduğunu söyledi. Ne kara kuvvetleri komutanı üzerinde geçerli muamma arkasında yatan Başbuğ arzusunu Orgeneral Güner yolunu temizlemek için Orgeneral Işık Koşaner, Orgeneral Başbuğ sonra göreve bekleniyor Genelkurmay sonra şefi görevini üstlenmek olduğunu söyledi Orgeneral Necdet Özel, Jandarma Genel Komutanlığı yeni başkanı olarak atandı, 2013 yılında Orgeneral Koşaner yerini alması bekleniyor oldu bloke ederken.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), ve domino gibi yapısı nedeniyle Orgeneral Özel şimdi kara kuvvetleri komutanı olarak tayin edilmiş ise, o sadece iki yıl boyunca görevde kalacak ve o olarak atanacak halinde emekli var 2012 yılında Genelkurmay başkanı. Orgeneral Koşaner bu yana kendi yaş nedeniyle üç yıldır askeri başkanı olarak görev yapacak orada 2012 yılında Genel Kurmay başkanı görevini hiçbir boşluk olacak, Orgeneral Özel, Genelkurmay başkanı olmak mümkün olmayacaktır. Ama eğer o kadar jandarma genel komutanı, o 2011 yılında kara kuvvetleri komutanı olarak Genelkurmay Başkanı olarak 2013 yılında tayin olması bekleniyor kalır.

backstage konuşmaya göre, Orgeneral Başbuğ Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na, Genelkurmay başkanı 2013 yılında promosyon önlemek için Gen Özel atanmasını sağlamak için planlıyor. Bu şekilde, o Jandarma Genel Komutanlığı, 2013 yılında Genel Kurmay başkanı olarak görev yaptığı randevu için önünü iradesine Orgeneral Güner ile atama için, askeri geleneklerine göre planlıyor. Orada iddia Orgeneral Başbuğ, bu onun tartışmalı çalışmaları yüzünden kendisine karşı olası eylem devam eden adli durumlarda onun müdahaleleri gibi kendini korumak amacı çünkü ona yakın askeri başındadır tutmaya çalışıyor vardır.

Bu arada, Orgeneral Işık NTV dün, o "nin kendi iradesiyle emekli talep konuştu."

YAS kararlar Çarşamba günü geç saatlerde bir gecikme konseyi sivil ve askeri kanatları arasında bir sürtüşme tarafından 11 generalin davası yüzünden neden sonra Cumhurbaşkanı Gül'ün onayına şu anda darbe araziler ve 1 Kolordu Komutanı Orgeneral karıştığından şüpheleniliyor açıklandı Hasan Iğsız. Genel bir soruşturmanın Ergenekon terör örgütü içine ve tanıklık yapmaya da hükümeti devirmek için komplo ile suçlandı çağırıldı. Promosyon listesine kuvvetleri komutanı kara terfi değildi 11 general ve Gen Iğsız adlarını içermiyordu.

top askeri pirinçten 'randevu listesinde sonuçta sadece bir öneri yaparken Resmi Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) politikası hükümet, atama ve subayların promosyonlar büyük bir rol veriyor. sadece lastik-herhangi bir itiraz olmadan damgalama Ancak, Türkiye'de orada uzun top komutanları ve sivil beden askeri komuta kademesinin belirlenmesinde bir gelenek olmuştur. Birçok mevcut hükümet ilk defa hak ona kanunla darbe parsellerde hükümete karşı bulaşmış subayların terfi karşı tarafından verilen kullanma olduğunu düşünüyorum.

Iki subay anti-azınlık komplo durumda karıştığı promosyon almak
konseyin sivil eleman tartışmalı subayların yasadışı promosyonlar karşı durdu, çünkü bu yılki YAS toplantıda sivil-asker ilişkileri normalleştirme yönünde bir adım olarak değerlendirildi olmasına rağmen, başka subayların şu anda hala YAS toplantısında promosyonların alınan yargılanıyor bu tür promosyonlar TSK resmi ilkesi tarafından yasaklanmış olmasına rağmen. İki deniz albay, Şafak Yürekli ve Fahri Can Yıldırım, bunlar arasındadır. İkisi de tuğgeneral terfi edildi. Isimlerini hem soruşturmanın Cage Operasyonu Eylem Planı, şüpheli bir askeri komplo tanınmış Türk Müslüman olmayan rakamlar suikast ortaya konuyor iddiasıyla elebaşı olarak açıklanıyor.

TSK WEB SİTESİ ARACILIĞIYLA PROPAGANDASI

Genelkurmay's promosyon hukuk müşaviri, Brig. Gen Hıfzı Çubuklu, Yüksek Askeri Şura (YAS) toplantısında önemli genel göndermek için güven Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bir işareti olarak yorumlanabilir olmuştur Çubuklu var. Çubuklu isminin birkaç devam eden adli soruşturma söz ediliyor.
Araştırmalar da Ergenekon, bir gizli örgüt devlet içinde yuvalanmış ve bürokrasinin toplum bir askeri devralma konusunda getirme amacıyla kaos kışkırtmak amaçlayan bu.

Orgeneral Hasan Iğsız ile birlikte, Çubuklu Pazartesi günü bir soruşturmanın parçası olarak içine birkaç web sitesini Genelkurmay tarafından sivil gruplara karşı TSK olduğu iddia edilen propaganda kampanyaları geri kurmak ifade vermeye çağrılmıştı 19 subaylar arasında yer alıyor. O savcılar için Cuma tarafından tanıklık kaynaklandı.

büyük genel Mesajıma bir avukat tanıtım beri TSK içinde yaygın bir uygulama değil, analistler Çubuklu tanıtımına bir işareti TSK çok Çubuklu konusunda emin olduğunu ve tüm çabaları desteklediğini söyledi.

Ciddi suçlamalar genel olarak savcıların çete ünlüler onları zorunlu askerlik hizmetini önlemek için sahte sağlık raporları veren görevli hakkında soruşturma nezaret tarafından yerle bir edilmiştir. Mart yılında tanıklık yapmaya çağrılmıştı eski Hava Kuvvetleri Adli Müsteşarı Albay Ahmet Zeki Üçok, veren tıbbi raporların sahte suçundan tutuklu olan soruşturma kapsamında. Çubuklu Üçok karşı güçlü bir kanıt olurdu askeri bilgisayarlara bazı belgeleri tahrip olan şüpheleniliyor. Savcılar Üçok soruşturma Çubuklu "yok delil ve suç yardımcı suçundan ifade vermeye denilen iletken." Bununla birlikte, Çubuklu soruşturma kapsamında ifade vermeyi reddetti.

En son Çubuklu ateş altında çabalarını tutuklanması bir mahkeme tarafından emredildi subayların onlarca tutuklama önlemek için geldi. Türk basınında yer alan haberlere göre, Orgeneral Çubuklu bir strateji tutuklama emri başa dışarı atmaya Hava Kuvvetleri, Kara Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı yasal Müsteşarları toplandı. Bir karar tutuklama emri itiraz toplantı yapıldı. dışarı o toplantının geldi dilekçe metni olduğunu zanlıların avukatları onlara gerekli değişiklikleri yapmak ve mahkemeye teslim iletmiştir.

HASAN IĞSIZ'A TERÖR ÖRGÜTÜ BAĞLANTISI ŞÜPHESİYLE KARŞI ÇIKILDI

Giden 1 Kolordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, kimin randevu kara kuvvetleri komutanlığı için yeni hükümetin terör örgütü ile bağlantı şüphesi nedeniyle karşı çıktı, kentte üç Hıristiyan misyonerlerin vahşi cinayet elebaşı barınma suçlandığını Malatya.
Nisan 2007 Necati Aydın, Uğur Yüksel ve Alman uyruklu Tilman Geske ise sandalye için, işkence bağlı ve boğazlarını yarık öncesi Zirve Yayınevi olarak Malatya'da bıçakladı. Yayınevinde onlar basılmış İncil ve Hıristiyan dini edebiyat çalıştı. Dokuz erkek cinayetle suçlanan edilmiş ve yedi tanesi hapiste bulunmaktadır.

Bir dilekçe cinayeti davasının dokuz avukatları tarafından yayımlandı ki Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi Kafes Operasyonu Eylem Planı ile vaka - şüpheli deniz kuvvetleri komutanlığı plan, Türkiye'nin Müslüman olmayan toplulukların hedefleme - birleştirme ve karşı çarpıcı suçlamalar içeren talep Orgeneral Iğsız. O cinayet elebaşı korumak suçlanıyor.

İstanbul Savcılığı Ergenekon içine vaka - gizli bir terör örgütünün hükümeti devirmek için planlamakla suçlanan nezaret - vardı, daha önce bu mahkeme araştırmak Malatya cinayeti zanlıları ve Ergenekon arasındaki bağlantıları İstanbul Ergenekon davasının duruşmasına talep şüphelenir.

Malatya misyoner cinayetleri ilk Askeri bağlantıları iki yıl önce su yüzüne. Mayıs 2008, bir mektup bireysel Ali Arslan olarak Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tespit gönderdiği yılında ki Emre Günaydın, bir cinayet kilit şüpheliler, Malatya İl Jandarma Tugay Komutanı Albay Mehmet Ülger tarafından tahrik olduğunu iddia etti. Mektupta, Albay Ülger Günaydın ile Ruhi Abat, Malatya Üniversitesi ilahiyat bölümünde öğretim görevlisi ve Halil İşler, İnönü Üniversitesi'nde bir jandarma karakoluna komutan vasıtasıyla tebliğ iddia etti. Daha sonra, Sgt. Mehmet Çolak Albay Ülger ile Günaydın arasında temas kurma sorumluluğunu üstlendi.

Kolordu Komutanlığı ciddi iddialar nedeniyle 2 ordu mensuplarının yönelik olarak 2008 yılında mahkeme soruşturma izni istedi. Ancak, izin askeri tarafından verildi.

dilekçe avukatlar olarak bu Arslan gelen mektup subaylar cinayetler oynadığı rolü kanıtladı vurguladı. Avukatlar ayrıca Iğsız, daha sonra 2 Kolordu komutanı Malatya merkezli olarak, orijinal ve subayların cinayet araştırıldı değildi karıştığı olmadığı gerekçesiyle mektup yok belirtti. "Beri böyle bir soruşturma yapılmamış, biz bunların askeri tarafından korunan Sonuç olarak," diyorlar.

Iğsız ifade vermeye çağrıldı Ergenekon soruşturması kapsamında Pazartesi günü olarak