30 Eylül 2010 Perşembe

BİLİM ADAMLARI YAŞANABİLİR YENİ BİR GEZENİN VARLIĞINI KEŞFETTİ.

yaşam için önemli şartlar sadece doğru olan var: Astronomlar onlar ilk kez söylemek bazen yaşam için Goldilocks bölge olarak adlandırılan Dünya'nın ötesinde bir gezegen gördü.

Değil çok uzak olan yıldızın değil, çok yakın. Bu yüzden sıvı su içerebilir. Gezegen kendini ne çok ne de çok uygun yüzey, yerçekimi ve atmosfer için küçük büyük. O sadece doğruydu. Toprak gibi. "Bu gerçekten ilk Goldilocks gezegen," co-keşfeden Washington Carnegie Enstitüsü R. Paul Butler söyledi.

Yeni gezegen Astronomlar astronomlar Dünya'nın güneş sisteminin dışında bulduk yaklaşık 500 diğer gezegenlerin herhangi aksine, yaşanabilir bölge dediğimiz şeyin ortasında doğrudan oturur. Aynı zamanda Dünya benzeri gezegenlerin daire diğer yıldızların o bol düşündüren, Dünya'nın galaktik mahalle bulunmaktadır.

yalnız mı: potansiyel yaşam destek olabilecek bir gezegen bulma ebedi soruya cevap doğru atılmış büyük bir adımdır?

Bilim adamları daha önce Dünya'nın güneş sisteminin dışındaki gezegenlerin sadece onlara değil, o kadar yaşam için elverişli olup çıkmak için yaşanabilir olduğunu ilan üzerinde silah atladı var. Bu, ancak, beş dışında astronomers o gerçek bir şey gibi görünüyor Associated Press söyledi sağ bölgesinde çok açıkça. "Bu gerçekten heyecanlandıran ilk biridir," Penn State Üniversitesi Jim Kasting söyledi. O bu gezegendeki yaşam barındıran bir "hoş başbakan adayı" olduğunu söyledi.

diğer gezegenlerde hayat ET Hatta basit bir tek hücreli bakteri ya da yeryüzündeki yaşamın tekliği hakkında algılamalar sallamak istiyorum duş kalıp eşdeğer anlamına gelmez. Ama bu garip gezegen hakkında çok sayıda cevaplanmamış soru orada kalırlar. 14 milyon mil uzakta 93 milyon versus - Bu biraz, genişliği daha büyük ve çok daha yakın olan yıldıza Dünya'nın yaklaşık üç katı kütlesi. Bunu her 37 gün yörüngede güneşin onun sürümü çok yakın olduğunu. Ve çok, bu yüzden bir tarafta, hemen hemen her zaman diğer koyu parlak dönmez.

Sıcaklıklar, fakat 160 derece olarak veya sıcak olarak sıfırın altında eksi 25 derece olarak soğuk olabilir arasında - sabit gündoğumu diyarında - olurdu "gömlek kolu hava durumu," co-keşfeden California Üniversitesi'nden Steven Vogt dedi Santa Cruz.

Su, gezegen üzerinde var olup olmadığını ve ne tür bir atmosfer o var bilinmiyor. koşulları, bununla birlikte sıvı su için ideal olduğundan her zaman su vardır yeryüzünde yaşamın gibi görünüyor, çünkü Vogt "Bu gezegende yaşam şansını yüzde 100 olduğunu." inanıyor

Astronomlar 'bulguları ve Astrophysical Journal dergisinde yayımlanan ediliyor Çarşamba günü Ulusal Bilim Vakfı tarafından açıklandı. Gezegen Gliese 581 adlı yıldız çevreliyor. O yüzden bir uzay gemisi oraya geçmek için birkaç nesil alacağını, uzakta 195 trilyon kilometre 1s. Ama, bir uzun mesafe gibi görünse engin evrenin düzeninde, bu gezegen "Yüzümüzdeki gibi sağa, bize hemen yanında," Vogt bir röportajda söyledi.

Bu yakın ve bu kadar erken bilim adamları yaşanabilir gezegenler ipuçları astronomlar 'arama Dünya benzeri gezegenler muhtemelen nadir olmadığı saptandı yolu. Vogt ve Butler, yerleşik hata için dev marjları ile, bazı hesaplamalar koştu ve evrende beş ila 10 yıldız gibi büyük bir çıkış Earth boyutlu ve yaşanabilir bölgesi içinde bulunan gezegenlerin olduğunu düşündüm.

yaşam için potansiyel var belki 40 milyar gezegen demektir evrende, tahminen 200 milyar yıldız ile, Vogt dedi. Ancak, Ohio State Üniversitesi Scott Gaudi de bu gezegenlerin ne kadar sık hakkında spekülatif olduğunu uyardı.

Vogt ve Butler 11 yıl boyunca yıldızın kesin hareketlerini takip etmek ve bu çember vardır planets indicate wobbles izlemek yer tabanlı teleskoplar kullandı. Yeni keşfedilen gezegen altıncı Gliese 581 tur atan bulundu aslında. Iki bir süre yaşanabilirliği için umut verici baktım, başka ve çok sıcak olduğu ortaya çıktı beşinci büyük olasılıkla çok soğuk. Bu altıncı biri arasında tatlı yerinde sağ parantez, Vogt dedi. belirlenen yıldız ile "bir" altıncı gezegen Gliese 581g denir. "Bu çok ilginç bir isim değil ve güzel bir gezegenin," Vogt dedi. Gayri resmi eşi sonra adını's: "Ben Zarmina Dünya diyoruz."

Yıldız Gliese 581 bir cüce, Dünya'nın güneş yaklaşık üçte biri gücüdür. o Terazi takımyıldızında olsa Bu nedenle, bu, Dünya'dan teleskopla olmadan görülemez, Vogt dedi. Ancak bu yeni gezegende duruyormuş, kolayca Dünya'nın güneş görebiliyordu, Butler söyledi. Düşük enerji cüce milyarlarca yıl, çok Dünya'nın güneş daha uzun süre yaşayacak, dedi. Ve bu sadece gezegende gelişen yaşam olasılığını artırır, kaşifleri "dedi. "Bu, onu doğru koşullar vermek kez hayat durdurmak için oldukça zor," Vogt dedi.

MAVİ MARMARA BASKINIYLA TEPKİLERİ ÜZERİNE ÇEKEN İSRAİL MAHKEME TARAFINDAN AKLANMAK İÇİN PLANLAR YAPIYOR.

ürkiye'nin ne de İsrail'in Uluslararası Ceza Mahkemesi, Türk İnsani Yardım Vakfı, ya da İHH üyeleri olarak, grubu üçüncü seçenek dönmüş ve Komorlar bayrak çekilir. STK İsrailli yetkililer, Mayıs ayında Mavi Marmara düzenlenen saldırıda insan hakları ihlalleri suçlu ilan eden bir karar alma umuduyla mahkeme bir hale getirmek için planlıyor.


İsrail komandoları tarafından Mayıs ayında saldırıya şimdi ünlü Mavi Marmara, ve Komor Adası'nın kaydı insanlığa karşı işlendiği iddia edilen suçları araştırmak için Uluslararası Ceza Mahkemesi için hukuki bir yol sunar.
Gazze'ye yardım Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne gelecek ay geçerli olacak, ya da ICC, İsrailli yetkililerin "insan hakları ihlalleri" gerekçesiyle, grubun avukatı Çarşamba dedi sunmak için talihsiz girişimi organize bir Türk sivil toplum örgütü.

"Türkiye'de sadece 700 kurbanları değil, aynı zamanda 35 diğer ülkeler vardır. Biz birlikte onların avukatlarıyla, 14 Ekim tarihinde UCM için geçerli olacak, "Ramazan Arıtürk, Türk İnsani Yardım Vakfı, İHH veya bir avukat, Hürriyet Daily News ve Ekonomik Değerlendirme söyledi.

Sekiz Türk ve Türk asıllı bir ABD vatandaşı gemi ve beş diğer bölge karşı İsrail'in abluka kırmak için Gazze'ye yolda iken İsrail komandoları 31 Mayıs Mavi Marmara baskın sırasında öldürüldü.

madde içine bir BM soruşturma, ama devam etmektedir İHH şimdi Mavi Marmara, eski bir Türk feribotu, o saldırıya uğradı Komor adasının milletin bayrağını taşıyan çünkü ICC kanalı takip seçmiştir.

Ne Türkiye ne de İsrail, dünyanın ilk daimi savaş suçları mahkemesi kuruldu Roma Statüsü, ICC bir partidir.

ICC Comorian rota

Desmond De Silva, BM soruşturma panel üyesi, gemi böylece Teknede işlenen suçlar üzerinde UCM yargı veren, ICC üyesi Komor bayrağını taşıyan olduğuna dikkat çekti.


ICC karşı Türk konumu belirsiz kalır

ülkenin uluslararası mahkeme kurulan Roma Statüsü'ne taraf olmadığı için bekleyen bir Uluslararası Ceza Mahkemesi, veya ICC, filo olayla ilgili soruşturmanın sonuçları Türkiye'nin konumu belirsiz kalır.

"Türkiye, UCM'ye taraf olmayan ve ne kadar Türkiye bu mahkeme kararını çok net olamaz görünümünde olacak," Bir Türk diplomatik kaynak Hürriyet Daily News Çarşamba söyledi.

Türkiye ülkesinin batı Darfur bölgesinde işlediği savaş suçları ICC tarafından suçlanıyor tartışmalı Sudan Cumhurbaşkanı Ömer Hasan el-Beşir, geçen yıl İstanbul'a bir ziyaret planlanmış zaman uluslararası baskı altındaydı. büyük uluslararası baskı altında, Türkiye ziyareti iptal etmek zorunda kaldı.

"Hiçbir şey henüz belli ise," ICC işlemi uygulanabilir nasıl açısından diplomatik kaynak "dedi. Ancak, İnsani Yardım Vakfı, ya da İHH, 31 Mayıs filo sponsorluğunda Türk sivil toplum örgütü, diğer ülkelerle işbirliği içinde kurbanın hak iddiasında kararlıdır.

"Günümüzde, sivil toplum örgütleri devletlerin bir adım önde olan," Ramazan Arıtürk, İHH için bir avukat, Daily News söyledi. "Türk devleti kendi karar verecek. Sivil toplumun çabaları devlet politikaları ile paralel gerek yok. "

İsrail ya UCM'ye taraf değildir.

"Biz İsrail, BM İnsan Hakları Konseyi ile işbirliği yapmayacağız ya kendisi soruşturma kurulu tarafından başlatılan olmanın durumdan sorumlu tutmak bekliyoruz," diplomatik bir kaynak "dedi. "İsrail sürecine katılan değildir."

Komor 2006 yılında ICC taraf oldu.

uluslararası ceza hukuku hükümlerine göre yasal suçluluk hangi geminin kayıtlı olduğu ve bayraklı ülke anlam sözde "sivil Sancağı," ülke aittir, bir hukukçu Daily News söyledi.

"Komor İsrail ihlallerine karşı ICC başvurmak isterse, [el] kanıt güçlü ve yeterince ikna edici olup olmadığını bir dava açmaya karar verecek bir savcı ile yapabilirsiniz," uzman "dedi.

Hukuk uzmanları partileri BM Güvenlik Konseyi kararı ile ya da mağdurların avukatları tarafından görevlendirilen bir savcı ile Roma Statüsü'ne üye devletlerin, ICC için geçerli olabileceğini söyledi.

ne Türkiye ne de İsrail ICC taraf çünkü birinci ve ikinci seçenekler ve Mavi Marmara durumda alakalı olmayan ikinci seçenek olarak, BM Güvenlik Konseyi tarafından bir karar da dahil olmak üzere, konseyin daimi üyeleri tarafından veto edilebilir Amerika Birleşik Devletleri. Bunun gibi, İHH üçüncü seçeneği izlemektedir.

bir taslak hazırlanması

"Güney Afrika, İngiltere ve Hollanda Avukatlar Türkiye'ye geldi. Biz yüz-gelecek hafta ile de İspanya ve diğer ülkelerden gelen kişilerin katılımı onlarla toplantılar karşı karşıya kalmaya devam edeceğiz, "Arıtürk dedi.

"Biz ICC gönderecektir bir taslak üzerinde çalışıyoruz" dedi. Taslak iddia edilen İsrailli yetkililerin yanı sıra Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi tarafından yayınlanan son raporunda tarafından işlenen ihlallerin yer alacak.

İnsan Hakları Strasbourg merkezli Avrupa Mahkemesi'nin aksine, ICC insanlık, savaş suçları ve saldırı suçu karşı soykırım için bireyler değil, devletler, suçları yargılayışı.

İHH ICC bulundu yardımcı Chicago Üniversitesi'nden bir profesör ile temas da Arıtürk söyledi.

"Biz, avukatlar, başvuru işleminden önce Lahey'deki son bir toplantı 13 Ekim var ertesi gün başlar. Mağdurlar mevcut olacak "Arıtürk dedi.

Diye, ama İngiltere, Fransa ve ABD parlamenterlerin onları durumda katılmak için temas dedi İHH henüz yanı sürecinde onları dahil etmek konusunda bir karar vermiş değil.

Arıtürk İspanya avukatları ayrı ayrı İspanyol mağdurların haklarını talep ICC uygulamak istediğini söyledi. "Ama biz onları durdurdu ve biz hep birlikte bunu yapması gerektiğini söyledim."

vatandaşların 22 Ekim tarihinde Doha olacak 13 Ekim sonra İstanbul ve bir sonraki toplantıda 15 Temmuz araya Mayıs filo dahil edildi ülkeden Avukatlar.

"Bu iki yıl belki de sürecek uzun bir süreç olacak" Arıtürk dedi. "ICC savcı bizim uygulama değerlendirecektir. Biz ICC İsrailli yetkililer konvoyda saldırıdan sorumlu denemek istiyorum. "

Bu arada, olayla ilgili BM tarafından sipariş prob öldürmek için İsrail'e karşı dava geri ve asker yardım gemisinin baskın sırasında işkence net kanıtlar olduğunu geçen hafta açıkladı.

Aynı zamanda ölen altı olduğunu söyledi "yargısız infaz kurbanı." Türkiye Dışişleri Bakanlığı ve Dış İşleri Bakanı gelen açıklamalar arasında sert bir dille ifadesi de bunu memnuniyetle ederken İsrail, önyargılı olarak baştan soruşturma reddetti.

mobilya

ERMENİSTANDA BİR KİLİSE DEVLETİ KURULMASI İÇİN MAHKEMEYE TEMYİZ BAŞVURUSU YAPILDI.

harekat sırasında öldürülen bir Azeri askerin vücut ülkesine iade etmek Ermeni cumhurbaşkanı için bir üst dini lider tarafından bir itiraz Erivan'da bir kilise-devlet tartışmaya kurdu, bir haber sitesi bildirdi.

Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Serge Sarkisyan ile bir araya geldi Katolikos Garegin II, Ermenistan'ın dini lideri, 22 yaşındaki Azerbaycanlı Gedikli Subay Mübariz Ibrahimov vücudunun geri dönüş görüşmek üzere, EurasiaNet.org kendi internet sitesinde bildirdi.

Ibrahimov Azerbaycan ve Ermenistan Dağlık Karabağ güçleri arasında tartışmalı bir cephe çatışmada 19 Haziran öldürüldü. Dört Ermeni askerleri de çatışmada öldü.

Azerbaycan hükümeti ve Ibrahimov için dört Ermeni askerinin ölümüne atfedilen sahip ölümünden sonra onun adı verilen "milli kahraman." Adlı kısa hayatı hakkında bir belgesel film ancak Eylül ortalarında Bakü'de yayınlandı dikkat çabaları geri destekli yok Azerbaycan Ibrahimov vücudunu.

Ermenistan'da, askerini, genellikle yaygın, bazıları tarafından ve bir "sabotajcı" etiketli, vilified olan "suç." Hangi Ibrahimov Azerbaycan denemek için kuvvet kullanmayı planlıyor kuluçkalık olabileceğini çok Ermeniler arasında da yükseltilmiş alarm katıldığı Haziran atışlarında ve ayrılıkçı Dağlık Karabağ toprakları üzerinde kontrol kazanmak.

Ermeni Apostolik Kilisesi Garegin II bildirildi Şeyh-ül İslam Pashazade, yarı-resmi ve Bakü-tabanlı kafa adına hareket ediyordu Rus Ortodoks Patriği Kiril ben, bir istek aldıktan sonra bu konuda müdahale etme kararı aldığını ifade etmiştir Kafkas Müslüman Kurulu.

Garegin II bildirildi Ermenistan her zaman olmuştu ki Rus Patrik verdiği demeçte, "Azerbaycan da uluslararası insani hukukun gereklerine uygun olarak, verimli bir işbirliği geri yoluyla yukarıda belirtilen konuyu dikkate almalarını istekli gösteren bu tür itirazları dikkate hazır."

Motivasyon belirsiz

Sarkisyan olsun belirtilen yok değil o dini liderin talebi karşılamak için planlar; başkanlık konumunu için Garegin II söz konusu itiraz gazeteci başvurdu.

Nedenleri kilise lideri birçok belirsizliğini koruyor müdahale kararı aldı, EurasiaNet.org söyledi. hiç siyasetin içine çekilecek isteyen ettiğini belirten Garegin II muhalefet göstericiler ve polis arasında ölümcül çatışmalar ardından 2008 krizi sırasında hükümet ve muhalefet arasında arabuluculuk yapmayı reddetti. bu konu dahil olmak ruhani liderinin isteksizlik Garegin II hükümet amigo olarak hizmet vererek kilisede güven altını söyledi muhalefet liderleri, yanmak devam ediyor.

Muhalefet aktivist Karapet Rubinian, muhalefet üyeleri hapisteki bir düzineden fazla salıverilmesini sağlamak için Garegin II çağırdı Ermeni Ulusal Hareketi eski bir üyesi, dini lider kararıyla kırgın oldu.

"O, ancak Rus Patrik isteği onur kendi akın uğruna siyasette yer almak değil mi?" Rubinian sordu.

Bu tür eleştirilere karşılık olarak, Ermeni Apostolik Kilisesi basın hizmet Garegin II bir açıklamada "sadece Moskova patriği ve Tüm Rusya talebi iletti." savunma ve dışişleri bakanlıkları kendi isteği hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Itiraz kilise lideri Azerbaycan ile diyalog kolaylaştıran bir ilgi göstermiştir ilk kez değil. Nisan ayında, o Dünya Dinlerarası Zirvesi aralarında Rus Patriği Kiril ben kolaylaştırdı Şeyh-ül-İslam Pashazade ile Bakü'de bir toplantı düzenledi.

yani, Azerbaycan ve Ermenistan - Siyaset bilimci Armen Badalian Sarkisyan gösterir itiraz Garegin II Dağlık Karabağ sorununun sadece iki parti vardır inandığını savunuyor. Kafkasya, Dağlık Karabağ olarak bilinen bölgenin bir parlama Azerbaycan kurucu bir parçası 1994 yılı sonundan bu yana Ermenistan tarafından işgal edilmiştir. uluslararası Azerbaycan toprakları olarak kabul ederken, yerleşim ama kendini bağımsız bir cumhuriyet ilan etti Ermenistan fiilen parçası olarak yönetilmektedir.

Stepanakert, tartışmalı bölgenin başkenti De facto yetkililer Ibrahimov's kalıntıları üzerinde de anlaşmazlık bir rolü olmalı söylüyorlar.

"Azeri askerin vücut Karabağ kontrollü bölgelere yakın, tarafsız topraklarında ise," David Babaian, Karabağ, Bakho Sahakyan fiili lideri sözcüsü, MediaLab.am Ermeni haber sitesi söyledi.

"Bu nedenle Azerbaycan tarafı geri bu askerin cesedi almak istiyorsa, o NKR [Dağlık Karabağ Cumhuriyeti] makamları ele almalıdır. Aksi halde, hakkında konuşmak bir şey yok, "EurasiaNet.org diyerek onu aktardı.