26 Ağustos 2010 Perşembe

HANEFİ AVCININ İDDİALARI ÇÜRÜMEYE BAŞLADI.

Hanefi Avcı, Eskişehir'in Orta Anadolu eyaletinin eski polis şefi, NTV bir haber programı dün çıktı ve yaygın temel Türk demokrasi olarak görülüyor devam eden adli vakaların bir dizi eleştiriler ses devam etti, ama argümanlar ileri edildi mahkeme kararlarına ve aynı konularda kendi geçmiş yorum bir dizi onun şimdiki iddiaları yalanlamak inandırıcı beri gelen.

Avcı da dün yaptığı Eskişehir polis şefi olarak görevinden istifa etmiş ve İçişleri Bakanlığı dilekçe askıya alınmasını duyurdu. Onun dilekçe geç dün kabul edildi.

Avcı, iyi yaptığı son kitabı "Haliç'te Yaşayan Simonlar" (Simons Haliç'te) nedeniyle, içinde o devam eden cezai soruşturmaların devlet içinde, Ergenekon soruşturması içine dahil yasadışı faaliyetlere karşı amaçlayan savunuyor bilinir hale geldi - gizli bir suç örgütü hükümeti devirmek için planlamakla suçlanan - eksikliği kanıt ve yasadışı telekulak dayanmaktadır. Ancak, Ergenekon şüphelilerin telefon konuşmaları meşru savcıların mahkeme kararları ile soruşturma nezaret tarafından dinlendiği bilinmektedir.

Aslında, kendisi geçmişte tablolarda onun şimdiki iddiaları yalanlıyor Avcı. Avcı onun bir "Susurluk benzeri" yapı o Ergenekon yapısı o Ergenekon savcıları, 2008 yılında ifade bazı belgeler ele gördüm kabul vardı. Avcı zaman Susurluk kuzeybatı ilçesi yakınlarında 1996 yılında bir trafik kazası politikacılar arasında şüpheli bağlantılar maruz başladı Susurluk durumda soruşturmasına hayati bir rol oynamıştı, mafya ve güvenlik güçleri. Avcı daha sonra Susurluk davasıyla ilgili Meclis için bir rapor hazırladı.

Avcı bugün operasyon Ergenekon soruşturması kapsamında "daireler" dini lideri Fethullah Gülen, gizlice, polis de dahil olmak üzere devletin kurumları devirmek için planlama suçlaması ile bağlantılı tarafından yürütülmektedir savunuyor.

Avcı göre, Adli Tıp Kurumu (ATK), Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) gibi kurumların onlarca, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Milli Emniyet Müdürlüğü istihbarat birimleri, Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Soruşturma Bölümü, mahkemeler Ergenekon ile ilgili olgu ve Türkiye'de birçok anti-demokratik yasadışı eylemler ile Ergenekon's bağlantıları açığa gizli tanıkların duruşma bütün bu çevrelerin kontrolü altında, kendi kendine inanmak zor bir argüman vardır.

Avcı iddiaları ayrıca Gülen'in avukatı Orhan Erdemli tarafından reddedilmiş hayali ve asılsız. O güvenlik güçleri ve yargı mensuplarının etiketleme "Gülen yakınlık" hayatlarını ve itibarına riske bu insanların günlük yapıyorsun cesur çalışmak için büyük bir hakaret olduğunu söyledi. Erdemli bu iddiaları geçmişte başkaları tarafından, ama onlar da herhangi bir kanıt sunmak için başarısız olmuştu gündeme alındığını söyledi. O müvekkilinin birçok durumda bu tür yanlış suçlamalar ve kişisel saldırılara karıştığı kazandı ve bu mahkemelerin kendisine tazminat parasal tazminat ödenmesine karar verdi var vurguladı.

Bir argüman ileri çok eleştiri ile karşılandı Avcı tarafından koymak onun reddine, Türk-Ermeni gazeteci Hrant Dink, Agos 2007 yılında haftalık merkezinin dışında bir aşırı milliyetçi genç tarafından vuruldu ve suikast olmasıdır bir suç şebekesinin çalışma, büyük ihtimalle Ergenekon bu. Ancak, bir rapor son İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından mahkemeye Dink davasında mahkeme gönderilen Ergenekon davasında altı sanık Dink durumda sanıkların öncesinde Dink cinayeti için telefon görüşmeleri olduğunu söyledi. Rapora göre, bu Ergenekon zanlıları Veli Küçük, Kemal Kerinçsiz, Mustafa Levent Göktaş, Muzaffer Tekin ve Erbay Çolakoğlu bulunuyor. Ergenekon sanıkları hem Dink cinayeti öncesinde izledi.

Bir belge, geçen Kasım emekli Binbaşı Levent Bektaş, Ergenekon soruşturmasında şüpheli, bürosuna polis baskını sırasında bir soruşturma büyük bir silah deposu ortaya çıkarıldığını sonra başlatılan bir parçası olarak ortaya çıkmıştır Kafes Operasyonu Eylem Planı olarak adlandırılan Nisan ayında İstanbul'un Poyrazköy ilçesinde de Dink'in öldürülmesi için bir "operasyon" olarak anılacaktır.
Case birleşme Avcı yalanlamaktadır

, Savcılar Ergenekon soruşturması yürüten Avcı ayrıca, 2006 yılında Danıştay saldırısı Ergenekon için "ciddi bir delil olmadan bağlantılı olduğunu savunarak olmuştur." Bununla birlikte iki olgu arasında bir bağlantı numarası kurduk. En dikkat çeken bağlantıları yakın ilişki Danıştay saldırısı, Alparslan Arslan'ın da saldırganın, bazı Ergenekon davası kilit şüpheliler ile vardı vardır. belgeler düzinelerce telefon transkript ve fotoğraflar açıkça Arslan ve bazı Ergenekon zanlılarının birbirleriyle sık temas halinde olduklarını göstermektedir. Ne zaman İstanbul'un Ümraniye ilçesinde bir gecekonduda evin içinde gizli bir silah deposu 2007 yazında keşfedildi - Ergenekon soruşturması başlamadan - Danıştay çekim olacağını keşif savcıların Ergenekon davasında reinvestigated oldu.

Savcılar Muzaffer Tekin, emekli bir yüzbaşı bir Ergenekon yüksek-up liderlerinin olduğuna inanılan, saldırıyı gerçekleştirmek için Arslan teşvik şüpheleniyorlar. Veli Küçük, emekli bir general ve Ergenekon soruşturmasında bir başka baş şüpheli de üst mahkeme çekim karıştığı idi.

Osman Yıldırım, Danıştay halinde Ankara'daki bir mahkeme tarafından mahkum edilmiş, kendisi ve Arslan günlük arada Küçük ile Ataşehir, İstanbul'da bir apartman dairesinde karar üst mahkeme saldırı aşamasına ve Cumhuriyet tarihinde başka bir el bombalı saldırı yaptığını söyledi .

Telefon görüşmeleri soruşturma sırasında da açıkça Tekin ve Arslan rehber olarak bağlı olduğunu göstermek kaydedildi. İki Tekin cep telefonu en az 35 konuştuk.

Yargıtay Aralık 2008 yılında bu Ergenekon ile Danıştay saldırısı davasının birleştirmeye karar verdi.
Baykal mesele belge Ergenekon zanlısı bilgisayarında bulundu

adlı kitabında Avcı ise, eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Deniz Baykal istifası ile sonuçlanan video kaydı bile ortaya Gülen'in takipçilerinin işti savunuyor. Ancak, geçtiğimiz günlerde bir belge Ergenekon bilgisayarda bulundu Baykal'ın iddia edilen olay hakkında bilgileri içeren ortaya çıkmıştır Ergün Poyraz şüpheleniyoruz.

bu olay hakkında belge 21 Aralık 2006, yedi ay Poyraz'ın tutuklanması öncesinde tarihli oldu. Belge bildirildi Baykal, partisinin liderlik Mayıs ayında bir video klip onu da evli bir CHP milletvekili ile samimi bir ilişki yapan gösteren ortaya istifa etmek zorunda kaldı konusunda çok "gizli bilgi" içermektedir. Belgeler Poyraz, bir gazeteci onun tartışmalı komplo teorileri, show yaptığı Baykal hakkında bir kitap "Arapça Çocuk başlıklı yazmak için hazırlık yapıyordu tanınan bilgisayar bulundu."

ki o Pennsylvania "alınan sempati mesajın samimiyet inanan istifasını ilan ederken Nitekim, eski CHP lideri olarak video ortaya çıkması sonrasında Baykal'ın ifadeleri de çelişmektedir Avcı," o olduğunu ima vurguladı Gülen, bir vaiz, üretken yazar ve dinler ve kültürler arası diyaloğun savunucusu tarafından video kaset yayımlanmasından sonra temasa geçti.
TSK, TÜBİTAK iddia Avcı's 'fabrikasyon' çürütmek

Başka bir ciddi yük Avcı ile yaptığı tartışmalı kitabında getirdiği Sledgehammer darbe arsa üzerinde belgeleri Gülen cemaati tarafından imal olduğudur. Ancak, kendisi Avcı, herhangi bir delil ile yaptığı iddia yedeklemez çelişmektedir TSK tarafından yapılan bir açıklama. bu plan silahlı kuvvetlerin dış tehditlere karşı hazırladığı tarafından "senaryolar" bir dizi bir parçası olduğunu iddia etti rağmen bir açıklamada tarafından yayınlanan Genelkurmay 20 Ocak TSK üzerinde Sledgehammer Güvenlik Harekatı Planı 2003 yılında icat edildi, kabul. "Söz konusu plan seminer Genelkurmay parçası yıllar 2003-2006 operasyon programıdır. Seminerin amacı, Türkiye'ye bir dış tehdide karşı operasyon planları ve tren TSK personeli geliştirmektir. Seminer devletler bir süre ülkede artan gerilim dolu söz bir senaryo "ifadesi söylemişti.

TÜBİTAK ayrıca, CD ve DVD'lerin 2003 Konferans belgeleri arasında bulunan ve açık askeri darbe planını içeren onaylamıştır orijinal, yani darbe belgeleri 2003 yılında hazırlanan edildi askeri seminer belgeleri daha sonra gibi muhalifleri tarafından iddia ekledi değildi ekliyoruz Sledgehammer soruşturma.

Balyoz şüpheli bir darbe planı 2003 yılında bir askeri toplantıda biçimleniyor. Plana göre, askeri olarak şiddet yoluyla toplumda aralarında Fatih ve İstanbul Beyazıt camileri hedef alan bombalı saldırıların planlı olduğunu sistematik kışkırtmak kaos için. Komplo iddia edilen bir askeri devralma için zemin hükümeti zayıflatmak için çalışıyordu.

REFORMCU AVUKATLAR EVET OYU İÇİN DESTEK ÇAĞRISINDA BULUNDU.

Reformcu avukatlar reform paketi için destek çağrısı
Yargı Grup Reform dan avukatları dün İstanbul Barosu önünde 12 Eylül referandumda "evet" oyu için aramak için bir araya geldiler.
Yargı Grup Reform dan avukatları dün İstanbul Barosu önünde 12 Eylül referandumda "evet" oyu için aramak için bir araya geldiler.
Yargı Grubu (Yargıda Reform Grubu) in Reform dan Vekillerimiz bir anayasa değişikliği paketi için 12 Eylül referandumda "evet" oyu yönünde çağrıda bulundular.


grubundan Avukatlar dün İstanbul Barosu önünde toplanan ve Galatasaray Lisesi karşı İstiklal Caddesi'nde Taksim'de yürüdü. Serhat Şendilmen, grup avukat, mevcut Anayasa'nın 1982 yılında vefat ettiğinde, bir belirtilen basın açıklamasında, okumak "lekeli" o 12 Eylül 1980 askeri darbesinin bir ürünüdür çünkü. "Ya bizim çocuk daha demokratik bir gelecek bırakmak, ya da hataları, haksızlıkları, kötülükleri ve geçmişin vahşeti bir virüs gibi onlara bırakıyoruz. darbe destekçileri için kredi vermez halk, "dedi edenler böyle bir mirası geride bırakıp gözden düşürmek olacaktır.

Şendilmen reform paketinin onaylanması halinde, orada kişisel hak ve özgürlükler için daha fazla olacağını da ekledi. Ayrıca insanların parti çizgisinde paketi üzerinde oy gerektiğini söyledi.

yaptığı açıklamada, aynı zamanda insanların edenler acımasızca işkence askeri darbe ve sonrasında yıllarında hatırlıyorum gerektiğini belirtti. "Onlar Hans Christian Andersen masalları değildir. Bunlar gerçeklerdir "dedi.

"Mevcut sistemin ustaları bize yeni anayasanın sivil bir diktatörlüğe yol inanıyoruz bekliyoruz. Geçmişte onlar komünistler ülkeyi ele ki, bize söyledi ve sonra da gericiler geleceğini söyledi. Ne oldu. Sadece toplum içinde korkusu pompalanan, "dedi.

onların beyanı okuduktan sonra, grup broşürler niçin "evet" reform paketi söylemek açıklayan dağıtılmıştır.

Bu arada, onlar İstanbul Barosu olay geldi ve onun resmi grubuyla almış bir fotoğrafçının önemlidir. Yargı Grup Reform dan Avukatlar bu İstanbul Barosu tarafından bir komplo onları kaydettik olduğunu iddia ediyorlar.

12 EYLÜL REFERANDUMUNDAN HAYIR ÇIKMASI EKONOMİYİ KÖTÜ ETKİLEYEBİLİR.

12 Eylül tarihinde ekonomisine zarar verebilir reformları reddetme
Reformların reddi, ancak imkansız en son anketler dayalı olarak görülen, ekonomik göstergeler için uzun vadeli sonuçlara yol açabilir.
Reformların reddi, ancak imkansız en son anketler dayalı olarak görülen, ekonomik göstergeler için uzun vadeli sonuçlara yol açabilir.
Ekonomik uzmanların bu hükümet destekli anayasa reformları üzerinde yaklaşan 12 Eylül referandum, yani ekonomik istikrarın uyarıda ekonomik etkileri olacaktır savunuyorlar önerilen değişikliklerin oyların tarafından reddedilen eğer hasar olma olasılığı yüksektir.


Today's Zaman'a konuşan uzmanlar nasıl 12 Eylül kamu referandumun sonucu ülkenin çok övgü ekonomik performansı etkileyecek açıkladı. Bir fikir birliği gibi görünüyor o reformların ret olsa imkansız en son anketler dayalı olarak, Türkiye'deki siyasi istikrar konusunda karamsarlık takip olacağını ve görülme ekonomik göstergeler için uzun vadeli sonuçlara yol açabilir.

"Erken genel seçimlerin bir referandum sonrası dönemde masaya seçenekler olabilir eğer bir 'hayır' out oy kutusunun olan ekonominin öngörülebilirlik kısaltmak olabilir geliyor. Bu nedenle, bu ret ekonomik istikrar ve kalkınma üzerinde olumsuz bir etkisi olabilir "Rızanur Meral, Türk İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON) başkanı dedi katılıyorum. Ancak, o da reformların bu onayı Türk ekonomisinin hızlandırılmış iyileştirmelerin önünü açacağını savundu. "Bir daha katılımcı demokrasi neden olacak ve olarak bilinen, güçlü ekonomilerin çoğunlukla güçlü demokrasilerde ortaya," Meral, önerilen değişiklikleri lehine sonuç olarak 2023 hedeflerine ulaşma konusunda Türkiye'nin elini güçlendirecek bu sözlerine ekledi. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) hükümetinin Türkiye'nin en büyük 10 ekonomisi dünyada 2023 yılına kadar yapmak amaçlayan, Türk Cumhuriyeti'nin yüzüncü yıldönümü.
'Hayır' sonucu felç olabilir siyaset '

Eski Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) Başkan Yardımcısı Süleyman Yaşar da demokrasi ve ekonomik gelişme arasında güçlü bir bağ vurguladı. ülkenin geleceği beklentilerini önemli ölçüde geliştirilmiş olacak çünkü referandum yönde daha iyi demokrasi ve daha fazla özgürlükler sürer önerilen değişiklikleri lehine bitirmek durumunda, Türkiye'nin daha fazla yabancı yatırım getirecek Today's Zaman söyledi. Ancak, o da "hayır" sonucu olumsuz sonuçlara yol açabilir uyardı.

"Değişiklikler oylamada için tüm demokrasi-makaleleri arttırıyoruz. Reform paketi, örneğin, yargının girişime yatırım üzerine hükümet veya Meclis olsaydı gibi özünde kararlar vererek kararların alınmasında son koyacağız. Bu tür kararlar Türkiye'de bugüne kadar büyük miktarlarda maliyet var. Yatırımcılar kesinlikle olsun mahkemelerden anda, bu da onları daha az Türkiye'de yatırım yapmak isteyen yapar yeşil ışık almak için gidiyoruz düşünün. Bu durum değişecek. Ama, sonuç eğer bir 'hayır,' o zaman biz bir Türkiye'nin geriye demokratikleşme sürecinde gidiş olurdu. Neden bu yatırımcılar Türkiye'ye sonra da paralarını getirmek istiyorsunuz? Böyle bir sonuç belirsizlikler artacak ve bu ülkede siyaset felç olabilir, "dedi.

Uzmanların görüşleri referandum sonrası ekonomi için hükümet yetkilileri 'olumlu tahminler doğruladı.

CNN Türk röportajda Çarşamba geç konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk halkının dersem o "oyların evet", kişi başına, ülkenin gayri safi yurtiçi hasıla (GSYİH) gelecekte daha yüksek seviyelere ulaşmak mümkün olacak savundu ancak ekonomik istikrarsızlık olabilir ortaya aksi. "'Evet' sonucu ise, Türkiye'de hangi bugünkü 10.000 $ GSYİH kişi başına 30.000 $ artacak ve 60.000 $ hatta zaman geçirdiklerini bir zemin olacaktır. Öte yandan, Önümüzde genel seçimler var, çünkü bir 'hayır' çıktığında, istikrarsızlık Türkiye'nin ortaya çıkabilecek eğer. Zaten seçimlerin siyasi ısınan atmosfere girdikten sonra, "Şimşek" dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan aynı projeksiyonlar dile getirdi. "'Hayır' sonucu ise küçük bir olasılık, böyle bir karar olduğu için ekonomik bir fiyat ödeyecek olan soru işaretleri ve Türkiye büyütmek olacaktır" diye NTV canlı bir programı sırasında söyledi rağmen.

Sonra, önerilen reform paketi Anayasa Mahkemesi ve Yüksek Kurulu Hakimler ve Savcılar (HSYK) yapısını değişiklik yoluyla, disiplin işleri sadece askeri mahkemelerin yargı yetkisine sınırlama kararları açılış yüksek yargı demokratik temsil artıracağını onayladı Yüksek Askeri Şura (YAS) adli inceleme ve Türkiye'nin 1980 askeri darbesinin failleri deneme için önünü açtı.

AKTÜTÜNDEKİ İHMAL BELGELERİ İMHA EDİLDİ.

Belgeler teröristler tarafından düzenlenen Aktütün ihmal kanıtlamak
Film bu iddiaları Aktütün saldırı askeri ihmal sonucu olarak doğru olduğunu kanıtlamıştır.
Film bu iddiaları Aktütün saldırı askeri ihmal sonucu olarak doğru olduğunu kanıtlamıştır.
Video görüntüleri terörist Kürdistan İşçi Partisi'nin (PKK) üyesi üzerinde güneydoğudaki Hakkari ilinde 2008 terör saldırısı var iddiaları saldırı partisi üzerinde büyük ihmal sonucu gelmişti daha fazla olduğunu gösterir iddiaları kanıtlamıştır bulundu askeri ve hayati istihbarat bu hafta ölümcül saldırı daha önce gelmişti bakan bariz.

3 Ekim 2008 tarihinde 17 askerin Aktütün karakol içinde, Hakkari's Şemdinli ilçesinde şehit oldu. saldırı Eleven gün sonra Taraf günlük olarak Türkiye için şok edici bir hikaye ran saldırıyı kendisi gibi. Gazete bu istihbarat raporları bir ay önce saldırı planları hakkında tüm ilgili askeri birimlere gönderilen iddia etti. Ayrıca belgeler istihbarat uyarıları beş gün ve bir gün saldırı öncesinde sayim gösteren yayınladı. Gazete ayrıca bildirmiştir Heron insansız hava araçları (UAV) üç saat saldırı oluşmadan önce alanının görüntüleri alarak başlamıştı.

Daha fazla kanıt Ekim 2008'de 17 askerin hayatına mal Aktütün saldırısı, hafta içinde ölümcül saldırı öncesinde gelmişti askeri ve subayı pervasızca gözden vardı hayati istihbarat bölümünde ağır ihmal sonucu olarak ortaya çıkmıştır

Gazete açıkça rakamlar Kuzey Irak sınırına aracılığıyla alan yaklaştığını gösterdi Aktütün bölgesinin hava kızılötesi görüntüleri yayınladı. Resim 3 Ekim 2008 tarafından alınan Heron yerel saatle, önce sonunda karakol etrafında 09:35 olarak mayın döşeme saldıran bir terörist grup gösteren yaklaşık üç-ve saldırı öncesi buçuk saat. Grup büyük aşağıdaki resimlerde daha terörist saldırı için hazırlık Tepede üzerinde konumlarını almak olarak alır. İHA Kamera daha sonra saldırının gerçekleştiği Aktütün jandarma karakoluna, geçer. 17 genç askerin şehit olduğu terör saldırısı, tam anlamıyla canlı Genelkurmay gözlemcilerine, Taraf, bu resimleri somut kanıtlar güvenlik güçlerinin her hareketini PKK'lı teröristler tarafından yapılan haberdar olduğunu söyledi göre yayınlandı.

Taraf günlük net rakamlar kuzey Irak sınırındaki bu bölgeye yaklaşan gösterdi Aktütün bölgesinde havadan kızılötesi görüntüleri yayınladı.

Video görüntüleri kısa bir süre önce PKK üyesine de Taraf iddialarının kanıtı olarak hizmet ele geçirdi. Teröristler en başından bir belgesel gibi Aktütün saldırısı filme. Görüntüler öğle vakti gecenin karanlığında, ama hiçbir yardım - hava veya yerden - askerlere karakolda uzatıldı kadar süren başlayan saldırı, video açıkça gösterir göstermektedir.

o PKK teröristlerine tek dosya içinde yürüyüş ve çok rahat gösterdiği gibi video çirkin vardır. bir dizi olarak, teröristlerin bazı çay bıraktığımda. görünüşe göre alan iyi film yaptığı konuşma dayalı biliyordu rehberi, onların hedef teröristler yol açtı. Video da teröristler yanlarında getirdiler katırlara Dochka uçaksavar füzeleri taşıyan gösterir.

saldırının görüntüleri de açıkça karakoluna yanlış yerde konumlandırılmış ve bölgenin hiçbir görüş vardır göstermektedir. Uzmanlar, diğer birçok ileri karakollar iddia benzer bir konumda bulunmaktadır. Aslında, karakol, 1992 ve 2008 yılları arasında dört kez, açık bir hedef üç yüksek tepeler arasında yer alır olarak saldırdı.

CEYLAN İÇİN ADLİ TIP HAZIRLANAN RAPORUNDA İHMAL OLDUĞU VURGULANDI.

Ceylan ona, yeni bir rapor atılan patlayıcı ile öldürüldü

elinde patladı ama bir patlayıcı aygıt atılan tarafından unutulmuş bir askeri harç kabuk tarafından öldürüldü değildi Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Şenlik köyü yakınlarında koyun otlatırken iken 28 Eylül 2009 tarihinde öldürüldü A 12 yaşındaki kız mesafede, Adli Tıp Kurumu (ATK) ve yeni bir rapordan söyledi.


Rapor, dün yayımlanan bir olay yeri inceleme raporu ve uzman raporu daha önce Ceylan Önkol ölümü üzerine yayımlandı göre yetersiz ve bilim dışı edildi. Raporun balistik uzmanların bulgu Önkol bir o başka bir nesneye karşı isabet bulduğu patlayıcı patlatılan vardı yanlış olduğunu söyledi. Kocaeli ATK yeniden ailesini sonra kızın ölüm koşullar incelendiğinde, bir Önkol olarak yakındaki Tapantepe Taburu onu öldürmüşlerdi atılan patlayıcı iddia etti.

Kocaeli ATK, adli uzman Profesör Ümit Biçer tarafından hazırlanan dokuz sayfalık raporda, bu patlama kurban müdahalesi olmadan meydana gelmiş ve önünde öne sürer onu da toprak seviyesinin üzerinde veya bir düzeyde çok yere yakın. bir patlayıcı ya da kurban elinde patlayıcı tuttuğu için mağdurun elinden rapor kuralları herhangi bir müdahale.
Çelişkili bilirkişi raporları

Yeni rapor aynı zamanda, olay yerine üzerinde inceleme raporu hazırlanmış olmamıştı objektif ve Önkol ölümü üzerine bilirkişi raporu bilim dışı görüşleri dahil olduğu. Raporda ayrıca, Biçer 60 mm yörünge ve 80 mm havan topları ele notları.

Profesör Biçer de vurguladı vücudun bir pratisyen da usul ihlalleri dahil tarafından gerçekleştirilen otopsi. "Değerlendirmeleri ya da uygun bir adli uzman yokluğunda işlemleri yürütülen olmayabilirdi belki otopsileri yapılan yetersizdir," Biçer raporunda belirtti. "Bu yüzden Önkol cesedinin] üzerinde otopsi yapılmıştır [yetersiz ve hatalı olarak nitelikli olmasıdır. Değerlendirme tek bir uzmanı tarafından yapıldı. Ayrıca bir radyolojik inceleme için sormadım ve vücuda bir klasik otopsi gereksiz aslında bu iki metal vücuda yayılmış parçacıklar nasıl öğrenmek için gerekli rağmen söyledi. vücut üzerindeki patlamanın etkisi yetersiz kanıt ve prosedürü ihlal eden bir idari muayene dayanarak kurulmuştur. Soruşturma olaydan iki gün sonra yapılmıştır. Ayrıca, bilirkişi raporunun] olup tüm kanıtlar incelenmiştir vardı - ya da ne yöntemi Bunu yaparken istihdam edilmiş tüm kanıtlar incelendiğinde eğer [belirtilmedi. "

Biçer raporunda ayrıca, patlama yeri yakınlarında iki meşe dışında bölgedeki diğer ağaçlarda aşınma izleri ve bir keçi ölü patlama uzmanlar raporda incelenen olmamıştı rapor diyor ki, ilk muayenede tüm boşluklar rağmen , bitirmek - tamamen vücut yaraları göre - bu patlama Önkol bir elinde başka bir nesne ile patlayıcı madde ile oynarken kaynaklanıyordu vardı.

Raporda ayrıca, Önkol yüzüne patlama sırasında patlama merkezinde karşı karşıya değildi, o başını dik ve ileriye dönük olduğunu kaydetti. "Raporları ve vücudun ön tarafındaki tüm yaralanmaların metal parçalar girerek neden olan konu sırtına hiç lezyon bulundu.

giriş yaraların dağılımı göz önüne alındığında bu patlayıcı mühimmat ve karın veya göğüs bölgesinde vurmak değildi ki patlama vücudun içinde olmadı gösterir. Biz patlama vücudun önünde meydana gelen ve ayaklarının belirli bir mesafede inanıyorum. Deliller de kişinin yüzü yere doğru indirdi değildi, önerir ama metal parçalar vücudun isabet olarak diğer tarafa karşı karşıya. elinde rüptüre kırıklarının eksikliği silah önünde metal parçalar o bir savunma pozisyonu o metal parçalar çarptı üstlenmişti öneririz gösterir. "
Bul sorumlu olanlar

Serdar Çelebi, Önkol ailesi için bir avukat, bu raporun çeşitli çelişkilere uzmanlar tarafından yayımlandı günlüklerde sorar gibiydi altını çizdi. O suçlular henüz rağmen bir yıldan olayın zaman geçti daha fazla bulunması gerekir "dedi. Yeni bir araştırma ATK raporuna dayanarak talep etti.

İlk rapor bomba ihracatın hazır olduğunu Önkol kazara, o patlama site sahne patlamadan sonra koştu köylüler tarafından bozulduğu iddiasıyla bir patlamamış bomba daha önce Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile oynarken tarafından başlatılan patlatılan söyledi . Söz konusu rapor havan topları Önkol isabet olsaydı, vücudu sağlam ve orada alanda bir patlama çukuru olacağını kaldı olmazdı iddia etti.