23 Ağustos 2010 Pazartesi

PKK'NIN ATEŞKES YAPMASINA GÜVENİLEMEZ.

PKK ateşkes eski üyesi güvenilir olmak değil diyor
PKK ateşkes eski üyesi güvenilir olmak değil diyor - Terörist Kürdistan İşçi Partisi'ne (PKK) daha sonra bir kağıt üzerinde yok ve mevcudiyeti tarafından reddedildi bir jandarma istihbarat birimi için muhbir olarak çalıştı eski bir üyesi askeri PKK, iki hafta önce bir yerde kalacak bir tek taraflı ateşkes ilan kelime güvenen karşı uyardı kadar 20 Eylül.

terörist Kürdistan İşçi Partisi (PKK) daha sonra bir kağıt üzerinde yok ve mevcudiyeti askeri tarafından reddedildi PKK, sözünü güvenerek karşı uyardı olan bir jandarma istihbarat birimi için muhbir olarak çalıştı eski bir üyesi olan İki hafta önce bir yerde kalacak bir tek taraflı ateşkes ilan dek 20 Eylül.


Abdülkadir Aygan, yasadışı jandarma birim JİTEM olarak PKK ile yıl geçirdikten sonra bilinen çalıştı, İsveç, halen siyasi sığınma hoşlanır evinden bir telefon röportajında, Today's Zaman söyledi Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) çok dikkatli PKK'nın tek taraflı sözünü hiçbir saldırı düzenlemekte güven olmamalıdır kadar 20 Eylül. Aygan PKK hiyerarşisinde terör örgütü ile yaptığı yıllarda onun yol çalıştı.

O, onun Abdullah Öcalan, PKK'nın hapisteki lideri ile ilgili olduğu için yapmak mümkün olduğunu söylüyor. Aygan, çok iyi yapısı ve strateji grubunun bilir, bir ateşkesin fizibilite sıfır olduğunu söyledi. O grubun girişimi geçerli bir meslektaşı olarak görüyorum Türk devleti için tek taraflı ateşkes ilanından arkasındaki gerçek neden olduğunu söyledi.

Eski PKK üyesi terörist grup bir "pasif savunma sürecinde dedikleri de saldırılarını devam edeceğini söyledi." O PKK 1993, 33 Türk askerinin vahşice öldürülmesi 33 er olayı gibi sansasyonel saldırılara sahne gibi durumlarda kullanır dedi Bingöl ilinde PKK tarafından. Ayrıca PKK çok ciddi bir sivil Kürt muhalefeti Doğu ve Güneydoğu'da son birkaç yıldır ortaya çıkan rahatsız ve bunun imkansız grup için şu anda onun terörist saldırıları durdurmak olduğunu söyledi.

"Belli ki onlar koşulları empoze çünkü saldıran değil onların sözünü tutma niyeti olması. Onlar koşulları ve onların bu nedenle ateşkes kırmak zorunda yerine getirilmediği diyecekler. PKK bunu göstermiyor olsa da korku dolu. "O güçlü bir halk desteği ile demokratik ve silahsız direniş savunur yeni Kürt muhalefeti, PKK çok tedirgin ediyor" dedi. "PKK bölge ve sessizliğin sesi buna karşı çıkışı konuşan etkisini devam etmek için bir şeyler yapacak. Bir şey o Kürtlerin tek geçerli temsilcisidir dünyaya kanıtlamak için yapacağız. O zaman bunun gücünü kaybedebilir endişeli "dedi.

Aygan ayrıca, hükümetin yeni doğmakta olan sivil Kürt hareketi PKK'ya karşı Kürt aydınları yurtdışına Türkiye'ye geri ikamet eden getirerek gelişmekte olan destek gerektiğini belirtti. Aygan daha alternatifleri PKK'nın hattı dışındaki Kürt partileri daha kendilerini ifade etmek için onlara izin teklif gerektiğini söyledi. "Bu kesinlikle Öcalan, kim bir küstah diktatör olduğunu incitebilecek. En çok bu gelişme, ancak rahatsız olacak çim köklerinin hiçbir yüksek sesle vardır. Sivil toplum örgütleri ve sanat toplum onlara karşı dönüyor. Bu akıllıca kullanılması gereken bir fırsattır "diye de ekledi.

Terörizm uzmanı Tuncer Günay da, önümüzdeki birkaç hafta içinde PKK'nın sansasyonel saldırılarına karşı uyarı kabul eder. çok zayıf zemin üzerine inşa edilmiş bir süreç olmasından dolayı "Eğer bana sorarsanız, örgütün ateşkes gerçek fizibilite ince bir iplik bağlıdır. Grup yapılar içindeki şiddet ve terör kar ve bu rahatsız olacaktır. PKK artık homojen bir kitle olduğunu. İşte merkez komitesi üyeleri ve farklı alanlarda etkisi farklı alanlarda sahip üst düzey askeri komutanların vardır. "O, bu farklı grupların çok zor PKK kararını çok daha uzun hiçbir saldırının yürütmek değil, stand by yapılacak" dedi.

TSK HAZIRLADIĞI RAPORDA SALDIRAY BERK'İN DARBE YAPMA İDDİALARINI REDDETTİ.

TSK raporunda Orgeneral Saldıray Berk karşı darbe iddiaları reddetti
Yeni bir raporda, Genelkurmay tarafından hazırlanan 3 Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk karşı tüm suçlamaları reddeden bir iddianame bir sivil nesir tarafından hazırlanan dahil

İddianameye göre, Berk faaliyete Erzincan doğu ilinde bir şüpheli askeri komplo koymak için çalıştı. Reactionaryism Mücadele Eylem Planı başlıklı, arsa, sonunda bir askeri darbe giden Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) gücünü zayıflatmak amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

Pazartesi günü CNN Türk web sitesinde yer aldı Genelkurmay raporu, önerilen bu suçlamaları genel kanıt herhangi bir belge dayalı değil, kişisel ve hayali değerlendirmeler aleyhindeki iddianameyi dahildir.

Raporunda Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, son zamanlarda yeni kara kuvvetleri komutanlığına atandı imzasını taşımaktadır. Berk uymayı reddetmişti bu yılın başlarında devam eden bir soruşturma kapsamında şüpheli komplo içine ancak ifade vermeye çağrıldı. arsa göre, askeri üyelerine bitki silah ve mühimmat bazı dini toplulukların takipçilerinin evleri vardı. Bu evlerin Polis baskınlar bu kişilerin tutuklanması yol vardı. Halk o dini cemaatler "terörist niyetleri vardı mümin başlayacaktı."

Yüksek Kurulu Hakimler ve Savcılar (HSYK) otoritesini ifadesini Şubat ayında genel çağırdı savcı soymak.

CNN Türk Ceylanoğlu 10 ordu generalleri - Berk dahil - 16 subay ve iki astsubay ile raporun hazırlanması sırasında konuştu. Rapor açıkça Berk hukuka aykırı hareket her türlü meşgul olduğu rapor değildi koydu.

Raporda ayrıca iddia Berk Erzincan doğu ilinden Yakın Erzurum'a Ocak ayı sonlarında "orası" savcıların sindirmeye seyahat bir askeri konvoya emretti yalanladı. Konvoy olup olmadığı hakkında aktif görevli bir albay gözaltına sonra güç bir "show" olarak planlandı soruları gündeme vardı. Eskişehir Jandarma Tugay Komutanı Albay Recep Gençoğlu Çarşamba günü soruşturma kapsamında Ergenekon, devlet içinde ve bağlantılar iddia vardır hükümetini devirmek için komplo şüphelenilen gizli bir suç şebekesi gözaltına alınmıştı.

Genelkurmay raporuna göre, Erzurum'a konvoy yolculuğu askeri bir kış tatbikatı parçasıydı.

İSTANBUL'DA KEDİ BESLEME KÜLTÜRÜ ARTIYOR.

Bir sokak kedisi popüler turist ABD Başkanı Barack Obama inme o kiliseye yaptığı ziyarette Nisan 2009 sırasında duraklamış sonra Ayasofya ettiğiniz arasında büyüdü.
Bir sokak kedisi popüler turist ABD Başkanı Barack Obama inme o kiliseye yaptığı ziyarette Nisan 2009 sırasında duraklamış sonra Ayasofya ettiğiniz arasında büyüdü.
Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan bir gülümseme ile baktı ederken Başkanı Barack Obama, geçen yıl Türkiye'yi ziyaret eden, o inme Ayasofya eski Bizans kilisesi bir tekir kedi durduruldu.

Kedi, bir yarım düzine eski yerinde yaşayan, VIP dikkat tarafından unfazed görünüyordu. Birçok ziyaretçi İstanbul'un eski imparatorluk başkentinde sokak kedi bolluğu kaydetti vardır. Onlar eşkin ve bazı cami çevresinde lounge ve üniversitelerin bir çift koşmak var. Facebook kampanyalar onlar için malzeme toplamak ve kolay Nibbles su ve plastik kaplar noktaya ihtiyatlı felines için kaldırımlar üzerinde kaldı.

dünya basketbol şampiyonası İstanbul'da ve üç diğer Türk şehirleri başladığınızda Bu ay, kediler bir tanıtım destek alırsınız. Resmi maskotu "Bascat," bir mavi göz ve bir yeşil göz, alışılmadık bir ırk Van doğu şehri yerli benzer beyaz bir kedi. İstanbul'da sokak kedilerin özel bir durum ve başka yerlerde Türkiye'deki modernlik yolunda bir geleneğe bağlı ülke yansıtır. Kısmen hoşgörü hakkında Müslüman fikirler, ve hayvan hakları konusunda Batı tarzı fikirleri ile kentsel elit gelmektedir. Bu düzenlemenin Avrupa Birliği'nin dünya girmesinden arayan bir toplumun serbest Wheeling tarafına puan.

Sevgin Akis Roney, İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi'nde ekonomi profesörü, okul çok iyi bilinen insanlar istenmeyen kedi terk cızırtı benimsenmesi için, onlar beslenen alırsınız bilmek olduğunu söyledi. Kediler serbestçe derslik içine okulda, bir tepe üzerinde üzerinde tünemiş dolaşırım ki Asya ve Avrupa kıtaları ayıran boğazın. "Biz bu hayvanlar yaşamayı öğrenmeliyiz" Roney, etrafında aç cızırtı için kedi maması ile yürüyor "dedi.

Türkiye'de 2004 yılında bir hayvanları koruma kanunu tanıttı devlet politikası, nötr yakalamak ve ürün ya da sokak hayvanları için bir ev bulmak. Bu tür projeler için fonlar sınırlıdır. Bazı belediyeler tarafından İddiasıyla zehirlenmesi kampanyaları, genellikle köpekler hedefleme, bazen tamamen flouted Kanunların öneririz. Sokak köpeği, ve İslam geleneği daha bir baş belası ve kediler daha sanitasyon tehdit kabul edilir - Tüm canlılar için hoşgörü savunan süre - onları etiketler kirli. 1910 yılında İstanbul yetkililer Marmara Denizi, onlar aç ve bir adada sokak köpeklerinin on binlerce boş.

İstanbul 20. yüzyılın ikinci yarısında kontrolsüz büyüme bir patlama yaşadı. insanlar kırsal sular altında milyonlarca, ucuz, yasadışı konut "gecekondu", "bir gecede" Türk inşa anlamına adında tıkınma. Otoyol ve alışveriş merkezleri filizlenmiş. Bu kentsel yayılma İstanbul az sokak kedileri için misafirperver yaptı, ama şehrin cepler cızırtı bakmakta geleneği - Türkler Evde evcil hayvan güçlük istemiyorum için kolay bir seçenek duruyordu.

Türkiye, nüfusunun çoğunluğu yasa ve siyasi sistem olsa Müslüman İslam ile dernekten Kediler yarar laik vardır. Bir kedi öldürdün ettiyseniz popüler bir söz, "gider, sen Tanrı tarafından affedilebilir bir cami inşa etmek gerekiyor." İslam irfan bir kedi engelliyordu anlatır zehirli bir yılan olduğunu Peygamberimiz yaklaştı vardı. Başka bir hikaye ise, peygamber onun kedi onun yelek kenarında uyuyan bulundu. Bunun yerine kedi kaymasının, peygamber ücretsiz ve pet bozmadan o giydiği yelek kısmını kesti.

Nükhet Barlas, bir çevre danışmanı, bir online sergi Avrupa Başkenti İstanbul bu yıl odaklı Kültür projesi tarafından desteklenen için fotoğraflandı kediler. Ona görüntüleri kedi cami önünde, kalıntıları ve ikonik binaları, seramik ve kıyı içinde poz göstermektedir. "Bu parazit çoğu insanlarla dostça ilişkiler geliştirdik. Onlar kişilikleri var ve birçok mahallelerde, onlar toplumun neredeyse parçası olan, "Barlas bir e-posta yazdı. Onu gezintilerle günü, uzun saçlı Angora kedi fotoğrafı Barlas ve Van gibi Türk olmayan doğurmak Abyssinian veya Mısır Mau kedileri andıran karışımları chalk-white/blue-eyed. O çeşitli başkenti olarak İstanbul'un rolü kaynaklanıyor inanıyor kıta-Osmanlı İmparatorluğu ve yüzyıllar boyunca ticaret için bir geçiş noktası spanning. "Yeni doğurmak devam görünüyor," dedi. "Ben popüler İngiliz stenografi veya Balinese gibi sokak kedileri bulmak."

İstanbul'da bir turist hostel Stray Cat denir. Kaktüs Cafe İstanbul'un Cihangir semtinde At, kedi müşteriler veya şekerleme yanındaki sandalyelere oturmak. Kedi görüntüleri yemekler ve masa örtüsü süsleyin. "Kediler tembel anarşistler var," Özgür Kantemir, sekiz kedi ve Ankara'da yaşıyor söyledi, Türk sermayesi. "Bu nedenle onlar bize sadece para cezası büyük şehirlerde uygun olabilir."

kedi kültürü içine sızmak karşın, her zaman beklerim değiliz. Yowls kedi ve hoppala savaşta pek çok kent sakinlerinin uyku rahatsız. "Eğer zemin katta iseniz ve açık pencere bırakmak, evde ne işin var burada bir kedi size bakarak, soran, 'gelebilirim?'," Allen Collinsworth, Amerikalı bir işletme danışmanı şaka.

O bir kedi iplik İslam meslek okulları Erdoğan destekli vardı temsil dolaşmış olarak başbakan tasvir sonra 2004 yılında Erdoğan Cumhuriyet gazetesi bir karikatürist dava açtı. Görüntü şiddetli laik elitler ve sahip Erdoğan'ın İslami yönelimli hükümet arasındaki düşmanlık kalp gitti şeklinde, Türkiye'deki siyasi tartışmanın başlangıç.

sokak kedilerinin İstanbul'un lütuf hayrete Sir Evelyn Anahtarı, 1935 yılında Türklerin boğulma yavru kedi çöp acımasız olduğunu düşündüm yazdı İngiltere'nin Spectator dergisinin eski editörü, bu nedenle de "toz yığını" yerine onlara düştü. "Her caddede, size, kararsız adımlarla toddling yavru bir gözü kör olan kediler, eski ve zayıflamış kediler, kediler karşılamak, deri hastalıkları ile kedi, kedi ebedi, kedi arabalar tarafından yolun kenarına koşmak yere ölen kendilerini tırmalama," Anahtarı yazdı . "Ben İstanbul'da ne kediler hakkında yapılabilir sakinleri sordu, onlar da omuzlarını silkti. 'İstanbul eski ahşap evleri bir sıçan veba tarafından tehdit edildi; kedi gerekli' idi. "AP