7 Ekim 2010 Perşembe

İSTANBUL BOĞAZINDA ÇEVRE FELAKETLERİNE KARŞI YENİ TEDBİRLER ALINIYOR.

Bu harita sadece bilgi amaçlıdır. Herhangi bir fizibilite raporu doğrultusunda çizilmiş değildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan o dediği potansiyel petrol sızıntıları ve sel, etkilerini azaltmak, 2023 yılına kadar ikinci bir boğaz boğaz oluşturmak için planlıyor "deli proje," Erdoğan için bir kaynak yakın Zaman'a anlattı.


göre Zaman Adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili alınan bilgilerin Bugün, Erdoğan alacak olan İstanbul'da, Silivri ve Çatalca ile iki batı ilçeleri Karadeniz ve Marmara Denizi arasında bir kanal oluşturmak için büyük bir inşaat projesi planlıyor Boğaziçi kapalı tüm deniz ulaşım yükünü.

resmi hesabına göre, Erdoğan'ın ilk girdiği İstanbul Belediye Başkanı iken proje düşündüm, ama iki seller 2007 ve 2009 yılında şehir etkilenen sonra mevcut haliyle dönüştü. Ancak, aynı kaynak "dedi, Erdoğan petrol gemileri taşımak için sık rota Boğaziçi, bir kaza sonucu bir petrol sızıntısı felaket olasılığı yüzünden gündeme proje aldı. 1979 yılında, 43 mürettebat ölümüyle sonuçlanan Boğaziçi başka bir gemi ile çarpıştı yağı 94.600 ton ve 27 gün süren ateş yüklü bir Romen bandıralı gemi, Independenta, değil ağır hava ve deniz söz çok daha uzun süre devam kirlenme. Erdoğan'ın proje deniz trafiği tehlikeler ve gelecekteki olası sel bir çözüm sunmak için bekleniyor.

Erdoğan İstanbul Üniversitesi bazı uzmanlar bu tür bir projenin fizibilite tartışılmış ve uygulamaya koymak için karar, aynı kaynak, "dedi ve daha derinlemesine görüşmeler, biri, Rus ve İtalyan şirketleri ile Rus yapılan olmuştu sözlerine ekledi Adını kaynak açıklamayı reddetti şirket, inşaat taahhüt olabilir ilgili Türk yetkililer söyledi.


Bu harita sadece bilgi amaçlıdır. Herhangi bir fizibilite raporu doğrultusunda çizilmiş değildi.

ve $ 10 milyar, düz bir çizgi değil, inşa edilecek, ancak aşağıdaki dere tarafından planlanmaktadır - firma ile ön anlaşma göre, projenin 8 $ arasında mal olması bekleniyor. her şey planlandığı gibi giderse, proje olan Rus şirketi ama tüm masrafları herhangi bir gelir kanalın trafik kazanılan aşkın sonunda haklarına sahip olacak bir parçası olarak bir kamu-özel sektör ortaklığı dayalı olacaktır. Aynı kaynak "dedi Erdoğan, daha sonra çok daha yüksek fiyatlarla devlete satılacak bölgede arazi satın üzerinden üçüncü şahıslar arasındaki olası anlaşmazlıkları önlemek istediği için proje gizli tutuldu. Uzman ve danışman özel şirketler genişlemesini takiben ve akarsuları derinleşmesi, bölgenin dere havuzuna hangi kanal inşa olacağını mümkün olduğunu söyledi. Ayrıca proje, 2023 yılına kadar modern cumhuriyetin yüzüncü tamamlanmış olabileceğini söyledi Erdoğan, kaynak "dedi.


Hıncal Uluç

Farklı bir projede, Ulaştırma Bakanlığı Sakarya Çayı'nın yatağı aracılığıyla Karadeniz ve Marmara Denizi iletişime geçmek iş meşgul etmektedir. Bakan Binali Yıldırım da, ama onların gündeme Sakarya proje almış Erdoğan'ın Çatalca-Silivri kanal projesi, Türkiye'de insanlar için tam bir sürpriz oldu geçen yıl "dedi. Erdoğan ilk, ama o ne olabileceğini hakkında herhangi bir bilgi vermeden Hıncal Uluç, Sabah gazetesi ile bir köşe yazarı için "deli projesi" dediği hakkında konuştuk sadece birkaç gün sonra muhalefet ederek gerçek niyetlerini anlamak söyledi zaman onlar ne olduğunu duyurdu. Erdoğan'ın proje ile ilgili haber başlıkları darbeden sonra, bazı grup o İstanbul'un Anadolu yakasında dev bir cami inşa edeceğini iddia. Diğerleri alanda şu anda İstanbul Atatürk Havalimanı tarafından işgal üzerine, büyük bir park binası olacağını ve Kemerburgaz için havaalanına hareket onu genişletmeyi söyledi. Şey geliyordu, insanlar geldi ki bunların hiçbiri, ve benzer diğer projeler oldu "deli."

Boğaz 'Medeniyetler Köprüsü'

Proje tamamlandığında, Erdoğan Boğaz üzerinde yapılması planlanan üçüncü köprünün bir değişiklik yapmak amacıyla, aynı resmi Zaman'a anlattı. Erdoğan bildirildi Asya yakasına ve Garipçe Avrupa yakasında da Poyrazköy arasında inşa edilecek üçüncü köprü istiyor. Aynı kaynak köprü taştan yapılmış olacak ve planlanan kanal açmak olduğunu bir kez herhangi bir deniz trafiği olmazdı Boğaziçi, üç ayağı olduğunu söyledi. yetkiliye göre, Erdoğan köprü "medeniyetler ittifakı için büyük sembolü" olması ve bu adlandırılmış olabilir istedim "Medeniyetler Köprüsü."

mobilya dekorasyon| mobilya aksesuar |büro mobilya |ankara mobilya |merinos mobilya |kilim mobilya| ipek mobilya |istikbal mobilya|seray mobilya |bellona mobilya
mobilya ve dekorasyon | mobilya aksesuarları büro mobilyaları |siteler mobilya | merinos | kilim| ipek | istikbal |seray | bellona
bazalar |sandalyeler |masalar | kanepeler |sehpalar |koltuklar |bebek mobilyaları | genç odaları | ofis mobilyaları | mobilyalar | baza sandalye | masa | kanepe |sehpa | koltuk |
bebek mobilya | genç oda |ofis mobilya |mobilya |

YÖK ÜN BAŞÖRTÜSÜ ÇÖZÜMÜ SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ TARAFINDAN SEVİNÇLE KARŞILANIR.

Yakın zamanda Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üniversite üzerinde Müslüman eşarp kullanımının bile sadık rakipleri ile, toplumda birden fazla cephede tam destek aldı onların kampüslerinde girmek veya devam kursları kapsamında öğrencilere izin vermiyor üniversite yönetimleri çubuğuna taşımak seçme kampüsleri sessiz hakkında hatta destekleyici hareket kalacak.



Binlerce öğrenci yasağı ilk tanıştı 1997 yılından beri yüksek öğretim başörtüsü ünlü yasağı nedeniyle erişim engellendi edilmiştir. YÖK yeni bir şekilde sınıf dışında kıyafet ile tutarlı giymiş olmayan öğrencilere göndermek için değil İstanbul Üniversitesi uyarı öğretmenler için bir genelge gönderdi. panosu göre kayıtlar, ancak bu tür öğrenciler hakkında tutulmalıdır onlar sınıfının dışına sipariş olmamalıdır.

Dairesel tıp fakültesi öğrencisi itirazın yanıt olarak geldi. o 2009 yılında içinde bir şapka giymiş ısrar sonra Zeynep Nur İncekara, öğrenci, bir profesör tarafından iki kez sınıf dışına gönderildi.

Çoğu gözlemciye - aydınlar, hukukçular ve sivil toplum örgütlerinin üyeleri de dahil olmak üzere - Üniversite kampüslerinde tartışmalı başörtüsü yasağını kaldırma girişimi üzerine YÖK övdü var. "Ben YÖK hareket olumlu buluyorum. ... Başörtüsü kullanımı bir Anayasa Mahkemesi kararı ile yasaklanmış olamaz. Bir yasa ile sadece yasaklanmış olabilir. Ve böyle bir kanun var, "Çetin Tahtacı, İnsan Hakları Derneği ve Mazlumlar İçin Dayanışma (MAZLUM-DER) Kocaeli Şube Başkanı kaydetti.

Tahtacı üniversiteler kampüslerinde türban kullanımı yasak kabul 1990'ların sonunda bir Anayasa Mahkemesi kararı, atıfta bulundu. türbanın bir siyasi ve dinsel simge olarak görüldü, çünkü üniversiteler göre, başörtüsü sağlayan ülkenin laik ilkelerini ihlal eder.

Erhan Başyurt göre, editor-in-Bugün günlük başkanı, Türkiye'nin öğrenciler üniversitelerde başörtüsü takmaya izin vermez yeryüzünde tek ülkedir. O kampüsü ünlü yasağı nedeniyle tanık birçok trajik olay hatırladı. "Üniversitelerin girişinde, onların eşarp çıkarmak için örtülü öğrencilerin teşvik etmek için 'ikna odası' kurdu. Bu onlar için yeterli değildi. Onlar kampüsleri girerken saçlarını ortaya çıkarmak için güvenlik görevlileri kuvvet kızlar yaptı. Başörtüsü bile onlar peruk giyen olup olmadığını anlamak için kız öğrencilerin kontrol etmek cesaret bu elitist için böyle bir 'takıntı' oldu "dedi.


YÖK yeni bir tarzda kıyafet ile tutarlı giymiş değildir sınıf öğrencilerden dissmis değil bir genelge ile İstanbul Üniversitesi uyarı öğretmenler gönderdi.

bir peruk veya şapka bir eşarp alternatif olarak kullanılması Türkiye'nin üniversitelerinde yaygındır.

Siyasi partilerin bugüne kadar başörtüsü yasağının bir çözüm bulmak için başarısız oldu. 2008 yılında, iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) üniversitelerde başörtüsü giyme yasağının kaldırılması olacak bir anayasa değişikliği paketini onayladı. Ancak, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından bir itiraz üzerine, Anayasa Mahkemesi değişikliği iptal etmiştir.

Mustafa Şentop, başörtüsü yasağının kaldırılması için bütün bir anayasa değişikliği için çağrıda Marmara Üniversitesi'nde hukuk bir doçent. O eşarp rakipler yasağı yerinde kalması için alternatif yollar bulmak gerektiğini kaydetti. Bu önlemek için, dedi, bir makale açıkça kıyafetleri her türlü üniversitelerde serbest olmasını şart olacak Anayasa eklenmelidir.

Profesör Ergun Özbudun, bir anayasa hukuku uzmanı göre, ancak bir anayasa değişikliği üniversitelerde türban yasağını kaldırma konusunda gerekli değildir. O, mevcut yasaları yeniden yorumlanabilir söyledi muhalefet partilerinin desteği ile, yasak tamamen kaldırılmış olabilir.

Latif Selvi, Konya Sivil Toplum Örgütü yönetim kurulu başkanı, aynı zamanda hareket üzerine YÖK övdü ve benzer genelgeler de diğer üniversitelere gönderilmesi gerektiğini söyledi.

'Sessiz destek' CHP'den

CHP bildirildi hareket YÖK için "sessiz destek" vermek için karar verdi yaşama geri başörtüsü yasağı getirmek için yasal yöntemler aramaya değil. Çevrelerin yakın Kılıçdaroğlu için Hürriyet CHP ve başörtüsü sorununun çözümünde samimi olduğunu üniversitelerde başörtüsü kullanımı için pro-özgürlük girişimlerini engellemek için plan yapmaz günlük söyledi. "CHP lideri, partisinin artık başörtüsü ile ilgili tartışmalara katılan görmek istemiyor," günlük öğrendim.

CHP lideri olduğu iddia edilen ve üniversitelerde başörtüsü yasakları dolayısıyla, kampüslerinde başörtüsü kullanımına izin için hiçbir engel kalmayacak bir yasa olduğunu arkadaş yakın çevresine anlattı.

o örtülü üniversite öğrencileri tarafından bir ya da Pakistan gibi İran modelinin benimsenmesi önerilen sonra Kılıçdaroğlu, son zamanlarda ateşli bir tartışmaya yol açtı. bu modellerin altında, saç bazı kısımlarının görebilir.

Hareket öğrenciler arasında heyecan, sevinç kıvılcımları

Çoğu başörtüsü ile ilgili YÖK yanlısı özgürlük hareket tarafından sevindirdi üniversite öğrencisi kaplıydı. Onlar yıllar boyu sorunu nihayet yerleşik olacağını görmekten mutlu olduğunu söyledi.

istedi İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nde bir öğrenci, TD olarak onu baş harfleri sadece tespit edilmesi ona öğretmenler başörtüsünü nedeniyle bir "düşmanca tutum" karşı karşıya "dedi. "Bir zamanlar benim öğretmen, bir doçent, biri bana yok işareti olacağını söyledi. Ben nasıl ona sordum o olabilir bu benim sınıf mevcuttu beri. O şapka yokluğunda onun kursuna devam herkes işareti söyledi. Ben direndi, o bana bağırmaya başladı. O, ne cumhurbaşkanı ne de başbakan başörtüsü sorunu çözmek başarmıştı söyledi ve bunu çözmek mümkün olacağını sordu, "öğrenci, hatırladı ve ona diğer öğretmenlerin çoğu benzer bir tutum karşı karşıya olduğunu da sözlerine ekledi.

aynı üniversiteden mezun Öznur Tamer, o başörtüsü yasağı nedeniyle "mağdur" olarak üniversite onu yıl geçirdiğini söyledi. Ben vatandaşlarının yüzde 99'u Müslüman olduğu bir ülkede dini kurallara uymak istedim çünkü "Ben bir kurban. ... Ben üniversiteye gitti Her gün, Tanrı daha fazla sorun benim başörtüsü nedeniyle yüz için yalvardı, "diye kaydetti.

mobilya dekorasyon| mobilya aksesuar |büro mobilya |ankara mobilya |merinos mobilya |kilim mobilya| ipek mobilya |istikbal mobilya|seray mobilya |bellona mobilya


mobilya ve dekorasyon | mobilya aksesuarları
büro mobilyaları |siteler mobilya | merinos | kilim
ipek | istikbal |seray | bellona



bazalar |sandalyeler |masalar |
kanepeler |sehpalar |koltuklar |bebek mobilyaları |
genç odaları | ofis mobilyaları | mobilyalar |


baza sandalye | masa |
kanepe |sehpa | koltuk |
bebek mobilya | genç oda |ofis mobilya |mobilya |