2 Eylül 2010 Perşembe

GAZETECİLER VE YAZARLAR VAKFINDAN İFTARDA YARDIM ÇAĞRISI YAPILDI.

GYV Başkanı Mustafa Yeşil (R) iftar yemeği öncesi Türk Yahudi cemaatinin lideri Haham İshak Haleva (L) ve Suriye Ortodoks Başpiskoposu Yusuf Çetin karşıladı.
GYV Başkanı Mustafa Yeşil (R) iftar yemeği öncesi Türk Yahudi cemaatinin lideri Haham İshak Haleva (L) ve Suriye Ortodoks Başpiskoposu Yusuf Çetin karşıladı.
Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV), İstanbul'da Conrad Otel'de salı sloganı "Colors of Common Language altında düzenlenen geleneksel iftar (iftar yemeği)," birlikte İbrahimi dinlerin temsilcileri getirdi iyi tanınmış kişileri olarak Türkiye'nin dini, sanat, basın ve spor çevreleri, kimlerin birlik farklılıklara rağmen çağırdı.

Program bir şiir Kerim Balcı başlıklı gazeteci tarafından yazılmış şair İbrahim Sadri's problem çözme ile "Hatırla" () hatırla başladı. Daha sonra bir film "başlıklı Renk Ortak Dil", ekranlı olarak hangi Türkiye'nin önde gelen fikir önderleri ve aydınları mesajları teslim barış ve hoşgörü.

İslam alimi ve GYV fahri başkanı, Fethullah Gülen, Yunan Ortodoks Patriği Bartholomeos, Türk Yahudi cemaatinin lideri Haham İshak Haleva, Ermeni Patrikhanesi Başpiskoposu Aram Ateşyan, Cerrahi sipariş lideri Ömer Tuğrul İnançer, Diyanet İşleri Müdürlüğünü kafa Ali Bardakoğlu ve Edirne Romanlar Derneği Başkanı Erdinç Çekiç bu rakamlar arasında yer aldı.

Program bir konuşma GYV Başkanı Mustafa Yeşil, farklı renkler birarada Türkiye'nin şimdi bulunduğu bölgede yüzyıllar boyunca yaşamayı başardığını vurguladı teslim ile devam etti. çabalarının ayrılıkçılık için farklılıkların nedenleri yapmak, güç "doğru" "ve önyargıları olan bireyler iftira artış son edilmiş yerine, Yeşil dedi belirterek," ortak bir payda insanları mahrum etmek, plan yaparken ortak payda olmanın bir insan yeterli herkes için ne kadar zor çalışmalarımız ve nasıl hasta biz gerekir gösterir. "

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı da GYV iftar dini liderlerle aynı masada Cts

iftar de misafirler arasında idi: Türkiye'nin Katolikler, Georges Marovitch liderleri için Haleva; sözcüsü, Suriye Ortodoks Başpiskoposu Yusuf Çetin; şarkıcı Gönül Yazar, Selami Şahin, Mustafa Keser, Hakan Peker, Sibel Turnagöl ve Ayşe Egesoy, piyanist-besteci Anjelika Akbar, Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş de; Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı da, gazeteciler Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak ve Ergun Babahan ve eski futbolcu Halan Şükür.

"Var mı bir şey daha bu dünyada beraber insanlarla ne olursa olsun din ve dil olmanın dışında önemli? Bu iftar çok bu açıdan önemli ve ben de Ramazan İslami kutsal ay da daha yüksek bir ruhsal düzeye bireylerin alır düşünüyorsun. Çok Ramazan iyi anlamak çok önemlidir, "Ekber" dedi.

İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı da GYV olay övdü. "GYV insanların din, dil ve kimlik sorgulamadan çok iyi şeyler yapıyor. Umarım bu çabalar dünyamızın çok ihtiyacı var çünkü devam edecektir "dedi.

Aktris Sibel Turnagöl (C) de GYV iftar katılımcıları arasında, Conrad Otel'de gerçekleştirildi.

bunun kendisi için bir onur böyle anlamlı bir gece orucunu bozan olduğunu belirten Şahin o Antakyalı, bir yerde farklı dini inançlara sahip insanlar barış içinde bir arada olduğunu söyledi. "Ben bir hümanist doğdu. Bu çok güzel ve anlamlı bir gece, "dedi.

Şükür ayrıca o GYV's Event'de olmaktan onur olduğunu vurguladı. "Bir sürü vardır ki Ramazan verir bize. Biz hayatıma bir daha yumuşak huylu bir şekilde Ramazan ayında bakabilirsiniz. Biz daha hoşgörülü ve empatik olabilir. biz görüşleri farklı olmasına rağmen biz bu tablolarda etrafında toplamaya devam edecektir. Bu renklerin ortak dili olmalıdır "dedi.

Sadri o iftar tüm misafirler ne olursa olsun onları birlikte Türkiye'de barış içinde yaşayan kültürünü tanıtmak için düşme yapmaya hazır olduğuna inandığını söyledi. "GYV bu birliğe katkıda bulunabilecek sivil toplum gruplarını lider arasında yer alıyor" dedi.

Şair Ayşe Egesoy (L), Joost Lagendijk, İstanbul Politikalar Merkezi Sabancı Üniversitesi kıdemli danışmanı, Salı günü GYV iftar katılımcıları arasındaydı.

1994 yılında kurulan GYV iki temel ilkeleri: saygı farklılıkları ve birlikte gelen sahiptir. farklılıklarına saygı ve diyaloğu teşvik yanı sıra, vakıf da birlikte yaşama kültürünü geliştirmek için çalışıyor. Ayrıca konularla ilgilenen ilgilendiren gazeteciler. İstanbul

BÜLENT ARINÇ: MİLLET ÖZGÜRLÜĞÜNÜ POLİTİKACILARINDAN RAHATÇA İSTEYEBİLMELİDİR.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Mardin'de bir caminin açılış töreninde Salı günü bir konuşma yaptı.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Mardin'de bir caminin açılış töreninde Salı günü bir konuşma yaptı.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Salı günü Mardin güneydoğu kenti sakinleri ile bir araya geldi, halkın büyük öncesinde siyaset anlayışı ve özgürlükleri talep olduğunu söyledi.


Mardin'de büyük bir kalabalığa konuşan Arınç şunları söyledi: "Gerek yok geri yıllar gitmektir. Siz insanların] okudum ve son birkaç yıldır çok iyi oldu her şey analiz [. O kimin güçlü dersler rağmen politikalar yürütmek isteyen öğretti var, sandık onları gömülü var. Ben tam güven ki önümüzde referandumda aynı sağduyu görüntüler var. Önünüzde birçok siyasetçi ve hatta siyasi kurumlar, değişim ve Türkiye için yol açık olacak dönüşümü için talepleri var. "

A oldukça tepkili kalabalık Arınç, kim uzağa seyirciler üyeleri ile bire bir diyalog gelen utangaç vermedi dinledi. Zaman Arınç bu yüksek yargı son derece tartışmalı bir hukuki karar [vardı hatırlattı yapılması cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Parlamento 2007 yılında, kalabalığın içinde bir adam] sordu: "O zaman, seni cumhurbaşkanlığına aday olmayı bekliyordum. Neden mi değil mi? "Arınç," Eh, Gül gibi bir cumhurbaşkanı seçim bitti, cevap yoktu biz "? Bu cümle Gül soyadını - için Türkçe kelime bir oynat gül - ve bir gül "gibi Türk deyim" içerir durumlarda veya bireylerin bu ideale yakın anlamına gelir.

O 2007 yılında cumhurbaşkanlığı seçim krizini "sert bir açıklama online bir gece yarısı Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Islamizing Türkiye olmak ve hükümete uyarı suçlayarak arka askeri, bir" e-bildiri "ile birleştiğinde olduğunu hatırladı "gelecekteki eylemleri dikkatli. "Onlar ve kuruluş] askeri [biz bu bize eskisi gibi terk düşündüm," Arınç, 1997 silahsız siyasi müdahale, aynı zamanda 28 Þub süreci olarak bilinen göndermede bulundu, bir darbe de tebliğ aslında askeri tarafından verilen koalisyon hükümeti Necmettin Erbakan'ın Refah Partisi (RP) liderliğindeki devrilmiştir. "Biz ayrılmadı. Milletimiz aç böyle bir tavrı idi. AK Parti 2007 seçimlerinde olduğu Nisan Mayıs bu yıl cumhurbaşkanlığı krizi ve askeri açıklaması ardından neredeyse Temmuz oyların yarısını aldı. "

Mardin'de Arınç konuşmasının Mardin Artuklu Üniversitesi spor salonunda, ama gerçekleşti kentin sakinleri de spor salonu dışında ona büyük ilgi gösterdi. O sıcak karşıladı ve yöre halkı tarafından memnuniyetle o şehrin sokaklarında yürürken.

Ayrıca, ancak cami AK Parti Milletvekili Cüneyt Yüksel ailesi, Mehmet Edip Fatma Yüksel ve onuruna inşa açılışı sırasında bir konuşma yapan referandum hakkında konuşmadık. Ancak, onunla el sallamak isteyen sakinleri aşağı dönmedi.

Binlerce o Salı akşamı iftar yemeği sonrasında Mardin Belediyesi Ramazan Kitap Fuarı ziyaret eden Arınç coşkuyla. kalabalığın çoğunluğu kadın ve çocuk, aynı zamanda güvenlik ve Mardin barış konuştu oluşuyordu. kadın Binlerce 12 Eylül tarihinde ulusal bir oy gidecek hükümetin değişiklik paketi verdikleri desteği göstermek için onlara YES ile bayraklar salladı.

Ben, Mardin, bir OHAL veya sıkıyönetim bölgesi olarak statüsünü bilinen bir gece yarısı YES miting görmemişti Eğer sadece bir kaç yıl önce yoksulluk ve umutsuzluk dehşete kapılmış şehir olma, ben olmazdı inanmamış. diğer şehirlerde bile, polis kontrol noktalarında kampanya gerekçesiyle dört bir yanındaki insanlarla oynamak için ayarlanmıştır. Mardin'in gece yarısı miting, insanlar gelip dışarı alan onlar istedikleri serbestçe olarak gidin.

Birkaç saat süren Arınç's uzun konuşma, tam anlamıyla izleyicileri büyüledi. O, ancak önceden hazırladığı metni takip etmedi konuşmasının akıcılığı ve kelimeler ve cümleler - hatta bir sessizlik ikinci değil arasındaki uyumu - nüfuzunu bir hatip olarak eklenir.

Arınç büyük alkış ile zaman o paket kadınlar için pozitif ayrımcılık caydırmak olabilecek olası bir yasal engelleri kaldırır vurgulandı karşılandı, çocuk ve engelli.

Başbakan yardımcısı geri döndü otelde Mardin'in taş sokaklarında yürüdü. onun geç-gece yürüyüş sırasında, bir konuk olarak ona sahip olmak istiyordu yerli aşağı dönmedi ve birkaç evleri ziyaret etti.

Gözlemciler burada merkezi Mardin ezici bir çoğunluğa referandumda paketi için oy verecek, bu Kürt yanlısı Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) referandumu boykot çağrısı ekleyerek söylemek yok olma olasılığı yüksektir. Ancak, terörist Kürdistan İşçi Partisi'nin (PKK) eyaletin ilçelerde bazı seçmenlerin gözünü korkutmak olabilir.
Harvard Yüksel cami ailesi için açılır grad

Bir cami Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından (AK Parti inşa edilmiş) Harvard Üniversitesi mezunu Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel, ayrıca kente Bülent Arınç ziyareti sırasında açılmıştır. Açılış farklı dinlerin liderleri için bir fırsat birlikte Mardin, medeniyetlerin şehri olarak bilinen gelecekti. Head Diyanet İşleri Müdürlüğünü Ali Bardakoğlu ve Mardin Metropoliti Saliba Özmen de törene katıldı.

Caminin Yüksel ailesi, Mehmet Edip Yüksel ve Fatma adını taşımaktadır. son derece duygusal konuşmasında, Yüksel cami göre yerli taş ile Mardin'in mimari gelenek ve kentin tarihsel kalıba uygun olarak inşa edildi "dedi. "Biz taş olan inancımız oyulmuş," dedi. Yüksel bu caminin mimari Mardin özel mimarisi ile uyumlu olduğu, şehrin maneviyat ekleyerek belirtti. Motifler Artuklu mimarisine cami, hangi alana sahip 4.500 metrekare ile Mardin en büyük camisi olacak kullanılan özel.