11 Ağustos 2010 Çarşamba

HSYK ATAMA LİSTESİNİ AÇIKLAYARAK KRİZ OLUŞTURMAK İSTİYOR

HSYK planları Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, Ankara'ya Ergenekon davası bir şüpheli, bir atama olduğu bilinmektedir.
Yüksek Kurulu Hakimler ve Savcılar (HSYK) yeniden Salı günü Adalet Bakanı Sadullah Ergin ortasında korkuların başkanlığında üyeleri bildirildi çalışıyoruz olarak bu tahta program üzerindeki çalışmasını tamamlamak için başarısız olacak hakim ve savcıların atanması konusunda görüşmek üzere toplandı yüksek pozisyonlara tartışmalı hakim ve savcıların atama.



Tahta geçen hafta müzakerelerinin ilk turu başladı ama bir uzlaşma gelmek için başarısız oldu.

Dünkü toplantı için mekan Dikmen Hakimevi, hakim ve savcıların Ankara için bir sosyal tesis edildi.

HSYK Başkan Vekili Kadir Özbek kurulu kendi çabayı atamalar hakkında en kısa sürede karar vermek için çaba sarf etmelerini söyledi.

birkaç Türk gazete göre, Buna rağmen, site her zaman yakında bir uzlaşma mümkün değildir. HSYK üyeleri bildirildi kez daha savcıların Ergenekon, toplumda bir darbe yolunu açmak amacıyla kaos kışkırtmak için çalışan suçlanıyor gizli bir suç şebekesi devam eden soruşturma nezaret kaldırmaya çalışıyorsunuz.

Randevu listesinin onayını gecikmesi hakim ve savcıların üzerinde olumsuz etkileri vardır. Onlar herhangi bir planları önümüzdeki yıl belirsizliği nedeniyle ilgili yapamazsınız hangi atanacakları il hakkında. Hatta okula çocuklarını kayıt değil, örneğin. hakim ve savcıların atama listesini en kısa sürede sonuçlandırılacaktır umuyor yüzden.

yıllık yargı randevu listesinin son hali üzerinde HSYK's düşünmenin çok tartışmalı geçen yıl kutlandı. O hakim ve savcılar, Türkiye'nin en iyi ceza davaları yapma kaldırılması önerilen sonra HSYK üyesi Ali Suat Ertosun çıkmaza için görüşmeler getirdi. Ertosun bu hakim ve savcıların Ergenekon davası dahil - ki askeri personel, işadamları ve gazetecilerin onlarca halen yargılanıyor - görevlerinden kaldırılması gerektiğini savundu.

Ayrıca savcıların Kürt Demokratik Konfederasyonu (KCK) içine prob yapma kaldırma çağrısında bulundu - Terörist Kürdistan İşçi Partisi'ne (PKK) kentsel kol - ve Albay Cemal Temizöz, öldürülmesi olumsuz yönde etkilediği hapis Türkiye'nin güneydoğusunda 1990'lı yıllarda jandarma tarafından yüzlerce sivilin.

Adalet Bakanlığı ise, şiddetle bu talepleri ve hakim ve savcıların aksine görevde kaldı.

Orada korkuları kurulu bir bataklık içine tekrar yeni bir girişim Ergenekon savcıları kurtulmak nedeniyle bu yılki görüşmeler sürücü edeceğiz.

Cihaner üzerindeki belirsizlik

Randevu listesi bildirildi Yalova, Antalya, Marmaris ve Tekirdağ'da mahkemelerde yeni başkanı yargıç içerir. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ofisi de Yargıtay üyesi olarak Hüseyin Boyrazoğlu ve son seçimden sonra yeni bir top savcı bekliyor.

Bu HSYK Ankara'ya Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner atamayı planladığını öne sürülmüştür. plan başarısız olursa, savcı bildirildi Bursa'ya atanır.

Cihaner daha ona karşı devam eden iki olgu tanınır. O Şubat ayında Ergenekon üyelik için tutuklandı. Bir şüpheli askeri komplo katkı iktidar zayıflatmak suçlanıyor Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti).

Cihaner hapisten Haziran ayında tartışmalı bir Yargıtay kararından sonra serbest bırakıldı.

Savcı güç ve belgelerin tahrif kötüye o yürütülen bir soruşturma sırasında suçlandı ancak 11. Odası Yargıtay of tartışmalı bir iktidar tarafından temize oldu.

Ayrıca bu HSYK yeni bir konuma Osman Kaçmaz Sincan 1 Ağır Ceza Mahkemesi hakimi atamayı planladığını iddia vardır. 2009 yılında Adalet Bakanlığı Kaçmaz ile barodan kovulma tartışmalı kararlar geri 2008 uzanan bir dizi nedeniyle talep etti. May 2009 yılında Kaçmaz Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, on yıl-eski dolandırıcılık davasında şey vatana ihanet dışında bir başkan yargılanıyor anayasal kısıtlamalar rağmen yargılanmaları gerektiğini söyledi

DOĞAN GRUBUNUN DARBE ANALİZLERİNE KARŞI HABERLERİ

Emekli Orgeneral Çetin Doğan şüpheli bir darbe planı Sledgehammer Güvenlik Harekatı Planı olarak bilinen yere iddianameyi gözden düşürmeye, ama teşebbüs etmiştir belge karşı argümanlar çok inandırıcı gelen edilmiştir.


darbe planına soruşturmada baş şüpheli olarak emekli general duruyor. O planlamakla bir yıkıcı arsa İstanbul'da büyük cami ve bir Türk jet düşen bombalı saldırılar planladıkları dahil kanlı saldırılar, bir dizi Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) hükümeti görevden almak için suçlanıyor.

O iki hafta hastanede geçirmek zorunda kaldı, çünkü Doğan göre, o Sledgehammer soruşturma kurbanı oldu. Ancak avukatı daha önce müvekkilinin sağlık durumunun kötü olduğu ve kan basıncı normal seviyelerin üzerinde olduğunu duyurmuştu. aslında argüman yaptığı hastanede yakalamak önlemek amacıyla gerçekleştirildiği güçlendirilmesi Doğan sözlerini var.

23 Temmuz İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, plan yaptıkları şüphesiyle katılımı üzerine Doğan da dahil olmak üzere 102 emekli ve muvazzaf subaylar, karşı bir tutuklama emri çıkardı. İstanbul'a Bodrum'dan bir uçak - o yaz tatil oldu - yatılı iken Doğan iki gün sonra tutuklandı.

Ancak, yerine sorgulama için savcı Sledgehammer soruşturma nezaret ederek, o Siyami Ersek Hastanesi, görünüşte yüksek tansiyon nedeniyle alınmıştır içinde götürülüyor. O hastanede fazla iki hafta kaldı ve ifade vermeyi reddetti darbe soruşturması kapsamında.

Genel de Pazartesi günü hastaneden taburcu olduktan sonra onun yaptığı imza herhangi Sledgehammer belgelerin, ve bu CD'leri belgeler arasında tüm üretilmişlerdir dahil görünmez söyledi. Ancak, Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) raporu bu CD ve DVD'lerin Sledgehammer belgelerin arasında bulundu belirtti orijinal vardır. Raporda medyada Haziran ayı sonunda ortaya çıktı.

Rapora göre, darbe belgeleri 2003 yılında hazırlanan edildi CD'leri sonra ekledi değildi. Rapor açıkça Doğan iddialarını yalanladı.

Doğan o Sledgehammer iddianamede de destek ve ordunun darbe planları katkı ödünç bir "dost güç" olarak Türkiye Gençlik Birliği Derneği suçlama savundu. Emekli general göre, sendika 2006 yılında kurulmuş olup, muhtemelen iddia edilen bir darbe planı 2003 yılında hazırlanan katkıda olamazdı.

Ne Doğan, daha doğrusu bozan, bu noktada eksik derneğin adıdır. İddianamede Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Türkiye Gençlik Birliği Derneği tamamen farklı bir grup ve aslında 1997 yılında kurulan idi sözünü etmez. TGB Başkanı Adnan Türkkan, kısaca 2008 yılında Ergenekon, gizli bir suç örgütü hükümeti devirmek için çalışmakla suçladılar içine soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

DEMOKRATİK YARGI DERNEĞİ EŞ BAŞKANI OSMAN CAN

Demokratik Yargı Derneği, Osman Can ve eş başkanı, hukukçular ilk birkaç derin devlet ile ilgili cinayet sırasında eylem olsaydı söyledi, bunların ortaya değildi failleri, binlerce insan mağdur düşerek kaçmış olabilir Bu tür cinayetleri.

"Had hukukçular, kurbanların sayısı 17.000 ulaşmış olmazdı eylem ilk kurbanları faili meçhul cinayetlerde öldürüldü alınmıştır. [Gazeteciler] Abdi İpekçi ve Hrant Dink'i öldüren olmazdı "diye Salı günü bir panel" Eylül denilen söyledi 12: Demokrasi, bu sefer. "Panel Ankara merkezli Enstitüsü Stratejik Düşünme (SDE) 'nin Üsküdar Altunizade Kültür Merkezi İstanbul at tarafından düzenlendi.

Can göre, hukukçular muhtemelen bu faili meçhul cinayetlerin mesleki kaygılar nedeniyle araştırmak için başarısız oldu. "Anayasa değişikliği paketi ile varsa Yüksek Kurulu Hakimler ve Savcılar yapısı [HSYK] değişiklikler, hukukçular kendi araştırmaları daha sonra daha yüksek mevkilere kendi randevu engeller mümin duracaktır."

HSYK sık sık hoşgörüsüzlük ülkede karanlık olayları incelemek üzere hazırlamak savcılara ilişkin için eleştirilmektedir. faili meçhul cinayetler ve derin devlet ile ilgili olayları araştırmak çalıştığınız birçok savcı ya ofis veya askıya çıkarıldı. Hükümet 12 Eylül tarihinde genel bir referandumda çok hakim ve savcı için daha fazla özgürlük vermek olarak oy olacak anayasa değişikliği paketi ile yönetim kurulu yapısını değiştirmek planlıyor. Can politik nedenlerden dolayı birçok insanın öldürülmesi ne olursa olsun cinayetlerde yargının rolünün izah edilemez "dedi.

diye karşı-gerilla örgütü soruşturma olduğu gibi "Ankara Cumhuriyet Savcısı Doğan Öz, 1978 yılında öldürüldü. cinayet üzerine açılan soruşturmada Askeri Yargıtay tarafından kaplıydı. Bu insanlar için yeni bir bilgi, "diye belirtti ve devam etti:" İnsanlar hukukçular faili meçhul cinayetleri araştırmak için beklenen değil. Ama adalet 17.000 faili meçhul cinayetlerin durumda çalışmadı. yargı gibi durumlarda çalışılan değil, birçok kişi gibi faili meçhul cinayetlerde öldürüldü olurdu. Sayısı aşıldı olmazdı beş ya da altı. "

Hukukçu da askeri komutanlar soruşturmaları bir dizi başlattı olan eski Van Savcısı Ferhat Sarıkaya için barodan edildi durumunda hatırlıyordu. 2006 yılında Sarıkaya Şemdinli ilçesinde bir kitabevinin bombalanması olayında soruşturma oldu. Savcı, saldırının iki astsubay jandarma subayı ve Kürdistan İşçi Partisi'nin (PKK) üyesi-muhbir dönük çalışmaları olduğunu öğrendim.

Sarıkaya soruşturma genişletilmiş sonra olaydan sorumlu olan askeri komutanların keşfetti ve onlara karşı bir iddianame hazırlanmış, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt dahil. Savcı Ancak, HSYK tarafından barodan oldu.

"Ne zaman savcıların bir sorunu soruşturma başlatmak, onlar hakkında olsun yargı veya siyaset artık tarafından bloke edilecektir ilgili olmayacaktır. Bu bir domino etkisi olacaktır yargı sistemi üzerinde olumlu etkisi olacak "diye de ekledi.