10 Ağustos 2010 Salı

KIRGIZİSTAN EKONOMİSİ HUZURSUZ

Kırgızistan ekonomisi huzursuzluk yıl harap
kanlı etnik çatışmalar ve ikinci darbe ile beş yıl içinde yıpranmış, Kırgızistan, uzmanlar, uluslararası yardımın bile, son sözü çökmesi loş ışıklı dükkan içinde satılmayan mal dolu iç Oturma savmak mümkün olabilir uyarı ile ekonomik felaket karşı karşıya Şimdi o bir bavul her zaman dolu tutar neden Kırgızistan'ın başkenti Bişkek kalp, Natalya yorgun açıklar.

"Biz üçüncü bir devrim veya isyan turunda hayatta yapabileceksiniz inanmıyorum beri Biz] her an Kırgız Cumhuriyeti ayrılmak için hazırız, [" Natalya, onun soyadını vermekten kaçındı söyledi.

"Şu anda bekliyoruz - istikrar ve Kırgızistan amacıyla döner restore eğer biz kalacak ve devam çalışmalarımızı. Ama öyle bile olsa, bizim siparişler çok ve düşüş bizim kar var," diye ekledi

Nisan ayında sokak protestoları Cumhurbaşkanı Kurmanbek Bakiyev algılanan yolsuzluk elektrik fiyatları yükseliyor tarafından yaklaşık 100 kişinin ölümüne ve otoriter hükümet deviren sokak ayaklanmalarına günlerinde yol yol açtı.

Ama umuyorum ki geçici bir hükümet diplomat Roza Otunbayeva tarafından hızla ülkeyi istikrara kavuşturmak olacak ve umutsuz gerekli ekonomik reformlar için izin Haziran, zaman etnik ayaklanmalar ülkenin güneyinde sarsan kesik vardı açtı.

en az 350 kişi öldü, 400.000 'den fazla etnik çoğunluk Kırgız ve azınlık Özbekler, Oş ve Celal-Abad güney şehirleri harap arasında kavga sırasında bir insani kriz kıvılcım değiştirdi.

25'den fazla ülke, Dünya Bankası liderliğindeki Geçen ay bağışçılar, 1100000000 $ acilen mali yardım ile Kırgızistan sağlamayı kabul etti.

Yardımın Ancak, daha umut için bir oy olarak güven daha bir işareti görülmesi gerektiğini, Ben, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, UNDP, eski Sovyet Orta Asya konusunda uzmanlaşmış bir kıdemli ekonomist Slay söyledi.

"Onlar Kırgızistan'da durum hakkında kendinden çünkü Şey, bağış Kırgız hükümetinin 1,1 milyar dolar teklif etmedi, onlar ilgili onlar çünkü teklif" diye telefonla Agence France-Presse söyledi.

"Bu para kış boyunca almak için eğer Kırgızistan'da ne olacağına ilişkin bir palpabl korkusu yaklaşan bir yerden değildir," Saly dedi.




Kırgızistan, yoksul bir Orta Asya devleti komşu Özbekistan ve Kazakistan kaynak zenginliği eksik, uzun siyasi istikrarsızlık neredeyse bir bölge strongmen egemen duyulmamış zarar gördü.

Ancak, ve GSYİH göçmen işçilerin kendi ordu artan gelirleri arka ve altından yükselen fiyat büyüyen olmuştu ülke kaynaklarını tamamen olmadan, ana doğal kaynak.

Ülke ve 2010 yılının ilk çeyreğinde yüzde 16 GSYİH büyümesi rapor finansal kriz aşağı gelirleri sürdüler zaman yüzde beş, 2010 yılında genel büyüme, bir hayal kırıklığı 2009 bir karşılama kurtarma çıkıntı olmuştu.

sorunlar Nisan ayında başlamadan önce Ama bu idi.

Kırgızistan Bakanlığı Ekonomik Düzenleme ve Ticaret, GSYİH dan son verilerine göre artık hızına dokuz yüzde 2010 genel, yılın ikinci yarısında şaşırtıcı bir yüzde 20 düşüş anlamına tarafından azalma sağlamaktır.

Etkilenen bölgeler kötü olması bekleniyor güneyinde bulunmaktadır - GSYİH Oş şehri tek başına 48 oranında düşmesi öngörülmektedir - taze istikrarsızlık ekonomik sıkıntı bir bölgede hala çok kenarına kadar para mahmuzlu ve ürkütücü yükselterek.

AFP verdiği röportajda bu hafta Otunbayeva, kim kapıcıya cumhurbaşkanı olarak 2011 yılı sonuna kadar, ülkedeki ekonomik durumu denilen hizmet edecek "kritik" olarak bile o yardımı da kış hayatta kalmak için izin vereceğini söyledi.

Kırgızistan geçici 10 Ekim ilk tam işleyen bir hükümet bazı gözlemciler bir bekle-ve-bir yaklaşım görmek benimsemeye yol açmıştır Nisan devrim, çünkü usher edeceğini parlamento seçimleri ayarlanır.

Bişkek uzun hakkında korkunç tahminlerde karşılaştığı ekonomik bugüne kadar uluslararası yardım ile birlikte topallama mümkün edilmiş refahı ve söyledi AFP ile gizli kalmak koşuluyla konuşan bir Batılı diplomat.

"Bu kötü ve darbe] [kesinlikle çok daha kötü şimdi önceydi. Ben bakkal mağazalarında yakıt hatları ve ekmek çizgiler görmek için bekliyor musunuz? Hayır," dedi.

Yine de, "ilginç zaman çocuklar 11 Ekim tarihinde sırıtmak ve dolap kapakları açmak ve dolap gidiş arıyoruz:" Orada bir şey görmek olacaktır. Para yok ', "dedi.

İSRAİLDEN YARDIM FİLOLARINA TEHDİT

İsrail'in abluka için Gazze flotilla prob tehdit
savunma bakanı filo bir "planlı provokasyon olarak başka bir soruşturma söyledi İsrail'in Salı üzerinde bir BM soruşturma onun ölümcül flotilla akın içine askerlerini ızgara gelen panel tutmak için çekmek için tehdit etti."

hangi İsrailli komando dokuz Filistin yanlısı Türk eylemciler öldüren 31 Mayıs baskını uluslararası öfke yarattı ve Hamas-Gazze Şeridi yönetilen bir dört yıllık ablukası hafifletilmesine yol açtı.

Başbakan Benjamin Netanyahu bir "ihtiyatlı" anlaşması BM soruşturma askeri personel hariç oldu, BM başkanı Ban Ki-moon bir önceki reddine rağmen ısrar etti. "Başbakan İsrail soru askerlere sormak herhangi bir komisyon ile işbirliği etmeyeceğini söyledi," sözcüsü Nir Hefetz askeri radyo söyledi.

"Önce İsrail panel bu katılımı biz sağduyulu müzakereleri için bu komisyon İsrail'in hayati çıkarları zarar olmaz sağlamak için vardı yeşil ışık yaktı," diye ekledi.

Ban Pazartesi günü böyle bir anlaşma olduğunu yalanladı. Sıra BM komisyonu gibi patlak çalışmaya başlamasına neden oldu ve üst düzey oturumlar bir dizi ikinci gününde de otorite gemilere baskın askerleri soruya olmayan bir İsrail panel tarafından.

Kudüs'te tanıklık, Savunma Bakanı Ehud Barak flotilla bir "planlı provokasyon" ve üst düzey yetkililer daha bir aydan önce bu organizatörleri olan "silahlı bir çatışma için hazırlık İsrail utandırmak şüpheli vardı" dedi.


Çeşitli alternatifler öncesinde baskın tartışıldı ve kendisi ve diğer üst düzey yetkililer olasılığı eylemciler askerleri karaya hücum edeceğini hesapladıktan söylediler. "Biz hayat kaybından duyduğu üzüntüyü," bakanı Tirkel Komisyonu, beş İsrailli ve iki uluslararası gözlemci baskın ve Gazze abluka uluslararası yasallığı inceleyerek suçlanan bir panel söyledi. Biz farklı davranmış olsaydı, "Ama biz daha hayatını kaybedecekti."

Netanyahu Pazartesi günü İsrail, uluslararası hukuka uygun şekilde hareket ettiğini, panel söyledi ve aktivistler demir çubuk ve bıçak ile komando saldırı gördü yüksek profilli yüzleşme isteyen Türkiye suçladı. Kanlı baskın İsrail ve Türkiye arasında diplomatik bir krize neden oldu. "Türkiye'nin Orta Doğu'da çok önemli bir devlet olmaya devam etmektedir. Biz bir yolunu bulmak zorunda ... ilişkilerinin bozulma düzeltmek için," Barak Salı söyledi.

Ama bu deniz kuşatmasını "kesinlikle büyük bir cephanelik haline dönüştürülmesi dan Gazze durdurmak için gerekli olduğunu vurguladı. Bu roketler ve savaş başka yollarla transferi durdurmak için tasarlanmıştır." Gazze bir İsrail askerini esir militanları sonra İsrail 2006 Haziran ayında sınır sınırlamalar getirildi. büyük ölçüde Mısır komşu tarafından desteklenen edilmiştir yaptırımlar, Haziran 2007 sıkılır edildi.

2009 İsrail'de resmen Barak iddia eden bir deniz kuşatmasını ilan İsrail yasak için uluslararası hukuk kapsamında Gazze bağlanan damarlar sağlar. Tirkel Komisyonu ve BM paneli, bu hataları bir "nispeten kıdemli" düzeyinde yapılmış ancak haklı o canlı ateş kullanmak olduğu tespit sunulacak olan bir iç askeri araştırma, sonuçları.
İsrail komandoları sonra onlar ne zaman bir gemi ve güverte üzerine rappelled saldırıya uğradı zorlamak için başvurdu, ancak diyor gemide Filistin yanlısı eylemciler onlar indi olarak askerlerin en kısa sürede ateş açtığını söylediler.

Silahlı kuvvetler Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi Çarşamba günü stand almak ve gemi yatılı operasyonel yönleri üzerinde quizzed olma olasılığı idi. Geçen hafta Ban, eski Yeni Zelanda başbakanı Geoffrey Palmer başkanlığında, ölümcül akın içine bakmak için kendi isimli paneli. Bu Salı günü çalışmalara başlayacaktı ve İsrail ve Türkiye'den temsilciler katılıyor.

İsrail tamamen ayrı bir soruşturma BM İnsan Hakları Konseyi, o kadar umutsuzca İsrail'e karşı önyargılı bakıldı tarafından başlatılan reddetti.

İŞ-KAYA TÜRKİYENİN ENEREJİ AĞLARI İÇİN CAZİP TEKLİF SUNDU.

İş-Kaya İnşaat ve MMEKA iki ızgaraları, Boğaziçi ve Gediz, dün özelleştirilmesi için son teklif verme yaklaşık 5 milyar dolarlık bir toplam teklif yaptı.
özel Türk şirketlerinin ortak girişimi olan İş-Kaya İnşaat ve MMEKA makine bazı ülkenin en büyük şehirlerinden birinde Türkiye'nin en büyük güç ızgaraları, Boğaziçi ve Gediz, çalıştırmak için yaklaşık $ 5000000000 özelleştirme ihalelerine toplam teklif yaptı, İstanbul, İzmir ve Manisa .

24 yüzde Türk elektrik piyasasının hizmet veren iki ızgaraları, özelleştirilmesi için son teklif verme, dün yapıldı. Ortak girişim en yüksek teklif sahibi olmak ve şu anda Türk Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) ait dağıtım kuruluşları, faaliyet sundu. İş-Kaya İnşaat ve MMEKA Türkiye'nin ekonomik güç merkezi, İstanbul'da Boğaziçi elektrik dağıtım şirketi için 2990000000 $ bir teklif sundu.

Konsorsiyum sahibi olacak ve 2036, Ahmet Aksu, Türkiye Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) Başkan Yardımcısı, dedi kadar 3800000000 abone olan ızgara, işletmek, Ankara'da ajansın merkez ofiste ihale toplantı adresleme.

grid özelleştirilmesi için son teklif verme, bir ülkenin en büyük, gerçekleşti dün sabah. İstanbul'un Avrupa yakasında ve muhasebe Türkiye'nin enerji tüketiminin yüzde 14 elektrik sağlanması, Boğaziçi elektrik dağıtım şirketi için ihale dev şirketlerden büyük ilgi çekti. EnerjiSA, Türkiye'nin Sabancı Holding ve Avusturya'nın Verbund ortak girişimi de dahil olmak üzere 10 grup olmak üzere toplam; Ciner, Cengiz Elektrik ve Aksa, ihaleye teklif.

Türkiye tarihindeki üçüncü en yüksek teklifi
En yüksek teklif Boğaziçi ızgara özelleştirme ihalesine sigara eleme turunda ulaştı 1010000000 $ olan $ 2980000000 beş eleme tur sonra gül oldu. Açık ihale ikisi rağmen sadece beş dakika sürdü ancak ilk turda, ve İş-Kaya İnşaat ve MMEKA içinde ihale çekildi sadece üç grupta ihale kalan, bu fiyattan başladı $ 2,99 en yüksek teklifi sundu milyar dolar.

Bu tutar, üçüncü en yüksek teklifi Türkiye tarihinde bir özelleştirme ihalesinde gönderildikten sonra Türk Telekom ve Türk Petrol Rafinerileri A.Ş. (TÜPRAŞ).

MMEKA Başkanı Mehmet Kazancı onlar kendi manzaraları batmıştı dağıtım şirketleri satın belirtmekle birlikte, bunların diğer iki ızgaraları ayarlanmış eklenen, Trakya ve Dicle, biri de dün gerçekleşmesi planlanan özelleştirme ihalelerinin, Today's Zaman önce basın gitti.

Kazancı toplam taksit şirketlerin kendi sermaye ve kredi birleşimi yoluyla ödenmiş olacağını söyledi.

Mehmet Emin Karamehmet, Çukurova Grubu, telekomünikasyon yüksek uçan şirketler vardır başkanı, medya, imalat ve enerji, aynı zamanda ortak girişimin bir ortağıdır. teklifi ihale için gönderilen Değerlendirilmesi, Kazancı fiyat ihale tespit olduğunu söyledi. "Bu yüksek görünebilir ama önemli hedefi başarmak olduğunu," dedi. "Biz güçlü bir istek ızgara kazanmak ve Karamehmet cesaretini de teşekkür vardı, biz hedefimiz başarılı."

"[Grid] daha fazla yatırım daha sözleşmede belirtilen ihtiyaçları," Kazancı dedi.

$ 1,92 milyar Gediz için
Ortak girişim öğleden sonra, Gediz elektrik dağıtım şirketi için 1920000000 $ ile en yüksek teklifi onun teklifini devam etti. İzmir ve Manisa elektrik sağlanması, ızgara 2.400.000 abonesi bulunmaktadır. İhale Türkiye'nin 10 önde gelen enerji şirketlerinden teklifler aldı.

kapalı olmayan eleme turları ise en yüksek teklifi yaptı 719.000.000 $ idi. Bu rakam $ 1900000000 beş eleme turu sonunda aşağıdaki yükseldi. açık ihalelere yılında İş-Kaya İnşaat 1920000000 $ en yüksek teklif yaptı ve ihale Gediz elektrik şebekesi çalışmasına kazandı.

Dört bölge Boğaziçi, Gediz, Trakya ve Dicle kurumları tarafından sunulan toplam elektrik tüketimi 43.497 gigawatt saat (GWh) olduğunu.

Yıldız: Rate elektrik hırsızlığı damla
TEDAŞ kalan üç ajansları, Akdeniz satmak bekleniyor, Toroslar ve İstanbul Anadolu, bu yılın sonuna kadar.

tüm fonları henüz ödenmiştir rağmen Türkiye'nin grid özelleştirmeler, yaklaşık $ 5000000000 geçen Kasım'dan bu yana artırdı. Hükümet, 2009 yılında kötü piyasa koşullarında yavaşladı özelleştirmeler hızlandırmak için, ve o kadar $ 7000000000 bu yıl zam umuyor istiyor. Türkiye'nin ızgaraları çoğu talebin büyümeye devam ederken, tüketim yüzde 6, bu yıl için 4 yükselmesi bekleniyor ile kapasitesini artırmak için yatırım gerekiyor.

Hükümet Kasım beri yedi bölgesel ızgaraları satarak 2700000000 $ yükseltti.

Tekliflerin değerlendirilmesi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız bu üç şebekelerinin - Boğaziçi, Gediz ve Trakya - Jae Hyun Bae, Türkiye'nin Güney Kore Büyükelçisi ile yaptığı görüşmede kaçak elektrik kullanım oranı en düşük olduğu bölgelerde, hizmet dedi . Dicle elektrik dağıtım şirketi, Diyarbakır güneydoğudaki il elektrik sağlayan, ancak, bir elektrik hırsızlığı en yüksek oranlarından birine sahip sözlerine ekledi.

Özel şirketlerin bu oran azaltmada önemli bir rol oynayacak, Bakan öne sürdü. Ayrıca onlar, Türkiye'nin enerji sektöründeki uluslararası şirketlerden büyük ilgi görmekten memnun olduğunu da sözlerine ekledi

NETANYAHU TÜRKİYE'Yİ KÜÇÜK FİLOLAR İÇİN UYARISINI DİKKATE ALMAMAKLA SUÇLADI.

İsrail PM Benjamin Netanyahu
İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu Pazartesi günü Gazze yardım flotilla Türkiye'nin "en üst düzeyde" çok gün ölümcül çatışma öncesi uyarıları ve itirazları gözardı ettiğini tarihinde İsrail deniz baskını soruşturma söyledi.


sözleri daha da Ankara kızdırmak muhtemel olarak, başbakan da yakıt swap anlaşması arasında bir bağlantı Türkiye ve Brezilya tarafından İran ve olaylar ölümcül baskını götüren aracılık yaptı. Netanyahu ilk kez tanık 31 Mayıs hangi İsrailli komando sekiz ve bir Türk-Amerikan yanlısı Filistinli eylemciler, Türk bir helikopter kendi Gemiye sonra öldürüldü üzerine denizde ölümcül baskın içine devlet tarafından atanan soruşturma için ifade vermek üzere idi.

Çatışma İsrail off uluslararası sularda şafaktan önce yapıldı. Yerleşim Hamas hareketi tarafından yönetiliyor ve sıkı bir İsrail deniz kuşatmasını tarafından kordon altına aldı.

"14 Mayıs tarihinde başlayarak, ofisimde Türk hükümetinin en üst düzeyde temas gerçekleştirdi. Bu kişiler, daha sonra da İsrail] savunma bakanı ve Türk dışişleri bakanı [arasındaki temasların on ... Marmara küçük filo ile çatışmaya engellemek amacıyla vardı ve onlar Gazze kıyısında küçük filo gelişinden hemen öncesine kadar devam etti. o Türk hükümeti ile şefaat olur bu yüzden benzer Mısır hükümetinde üst düzey bir rakam için 27 Mayıs tarihinde temyiz, "Netanyahu dedi.

"Ama flotilla gelişi yaklaştıkça, belli oldu ki diplomatik çabaların durdurmak olmaz. Sürekli diplomatik çabalar, sonuçta Türk hükümeti Marmara tarafından girişimi deniz kuşatmasını kırmak için engel değildi rağmen. Bir güvenlik Ashdod da inceleme için rotaya Tüm teklifler gemi kargo, daha sonra transfer için Gazze'ye kara geçişleri yoluyla boşuna edildi. Ayrıca biz Türk hükümetinden gemiye aktivistlerin uyarılabilirlik yatıştırıcı amaçlı hiçbir mesaj duydum. "

Bu sonunda çatışma önlemek için başarısız arkası sahneleri diplomasinin Netanyahu'nun en açık açık hesap edildi.

"Bu, Türk hükümetinin Türk aktivistleri ve çıkarlarını çatışmaya İsrail şeyler arasında bir çatışma ihtimali de, görmedim ve kesinlikle İHH [üzerinde etkili basınç uygulayarak garanti bir şey görünür İnsani Yardım Vakfı, üç sahibi konvoy] eylemciler .. parçası olan Türk gemileri "

Netanyahu İsrail gemileri kendi kordon, o ısrar ihlali izin vermemiş olabilir gerekli uzun menzilli roketler de dahil olmak üzere silahlar, tutmak için dışarı Hamas'ın elinde biridir, Filistin hareketi İran tarafından hangi Gazze ishal destek verdiğini de belirtti.

"İsrail devleti ve IDF [İsrail Savunma Kuvvetleri] uluslararası hukuka göre işletilen" dedi. "Ben İsrail'in varlığına yönelik bir tehdit olarak Hamas görmezlikten gelemez başbakan gibi."

"Ben o ayın 17 üzerinde Türk başbakanı, [Mahmud] Ahmedinecad ve aykırı olduğu İran'ın nükleer anlaşma ile bu konuda ortak bir bildirge için Brezilya Devlet Başkanı İran cumhurbaşkanı bir araya geldi işaret gerekiyor ABD'nin konumu ve Güvenlik Konseyi'nin diğer daimi üyeleri. Böylece Türkiye'de günde flotilla önce, dayanışma ve İran işbirliği ile takviye, "Netanyahu demişti.

Nine eylemciler ölü İsrailli komando kurşun gemi, Mavi Marmara basarak ateş edildi. İsrail komando baskını sırasında sadece kulüpleri ile açıkça şiddete hazır olduğunu söyledi eylemciler tarafından, bıçaklar ve silahlar saldırıya sonra canlı ateş edildiğini belirtti. İsrail güvertede mücadele video kayıtları yaptı.

Baskın ve dünya haykırış yol açtı neredeyse bir zamanlar yakın Müslüman müttefiki Türkiye ile İsrail ilişkileri rüptüre. Aynı zamanda İsrail kendi cephanelik artan itibaren bölge yöneticileri Hamas önleme ama hedefleniyor da 1.500.000 çoğunlukla yardım bağlı Filistinlilerin privations artırabilmektedir onun Gazze ablukası, kısıtlama kolaylaştırmak için itti.

"Bunu mümkün olduğunca, interception] sürtünme [azaltılabilir ve bu yüce çaba kayıplar önlemek için yapılacak istedi. Bunun da savunma bakanlığı eğitim ve personel IDF] başkanı [biliyorum, "Netanyahu önerdi.

Varoluşsal tehdit
Kudüs merkezli soruşturma emekli Yüksek Mahkeme yargıcı Jacob Turkel tarafından yönetilir ve iki yabancı gözlemci yer alıyor. O şartlar Gazze'ye yardım getirmek için çalışıyordu altı gemi yardım flotilla ile karşılaşma İsrail'in ele çevreleyen araştırıyor ve doğrudan meydan okuma onun blokajı bir spot attı.

Netanyahu'nun sözcüsü Nir Hefetz bu soruşturma bir "anti-İsrail beden," BM İnsan Hakları Komisyonu yargıç Richard Goldstone altında aksine İsrail'in yıkıcı Gazze Şeridi'ne saldırı içine Ocak 2009'da olmadığını söyledi.

İsrail Goldstone probu ile işbirliği yapmayı reddetti. Hefetz Turkel komisyon "hangi uluslararası standartların en yüksek İsrail devletinin, kendi kartlarını göstermek amacıyla hazırlanmıştır ve 'Biz hiçbir şey gizlemek için söylüyorlar şekilde kanıtlıyor" dedi.

Birleşmiş Milletler interception İsrail'in yüksek denizlerinde içine kendi iki soruşturma yürütmektedir.

Bir panel BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon tarafından oluşturulan ve eski Yeni Zelanda Başbakanı Geoffrey Palmer başkanlığındaki ilk kez bugün bir araya gelecek. Bu içerecektir ve tek Türk üyesi İsrail.

Ikinci bir prob, BM İnsan Hakları Konseyi tarafından, bağımsız çalışacak olan ve İsrail işbirliği olmadan.

DÜŞEN ASKERE SAYGI.

üniformasını, Gülsüm EFIL, öldürülen Spc karısı aydınlanıyor. Sgt. Hacı Ahmet EFIL, gözyaşları içinde kocasının tabutu karşılıyor.
Cenaze törenleri dün bir askeri aracı uzaktan kumandalı mayın inanan tarafından yasadışı Kürdistan İşçi Partisi'nin (PKK) tarafından Mardin'in Nusaybin ilçesinde pazar günü ekili olduğu çarptı öldürülen üç askerler için yapıldı.


Cenaze törenleri askerler Spc ve memleketine yapıldı. Sgt. Zeki İnan, Spc. Sgt. Hacı Ahmet EFIL ve Spc. Sgt. Taner Özdemir, ve üst düzey askeri ve siyasi figürler yanı sıra aile, arkadaşlar katıldığı ve diğerleri saygılarını sunmak için geldim. Özdemir, cenaze Kars'ta yapıldı ailesi, tören sırasında harap görünüyordu. Özdemir annesi-in-law, Gülsen Çelik, onlar ağrıları teröre neden bir son istiyorum "dedi.

"Ben askere sevinçle oğlum-in-law gönderdi. Şimdi onun tabut kucaklayan duyuyorum. Bu kabul edilemez bir şeydir. Bütün üst düzey yetkililerin hitap duyuyorum. Biz kan dökülmesini sona istiyorum. Biz diğerleri biz hissettim acıyı hissetmek istemiyorum, "Çelik dedi.

Danışmanlık ekipleri oğlunun tabutu gördükten sonra yıkılan bir asker annesi, Cahide Özdemir, yatıştırmaya çalıştı. Özdemir Garrison Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İnan ve EFIL için cenaze törenleri Ordu ve Kahramanmaraş, sırasıyla yapıldı.


öldürülen Spc aile fertleri. Sgt. Taner Özdemir Kars Havaalanı'nda ağlamaklı gözlerle bedeni aldı.

Pazar ölümcül patlamanın ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) PKK'lı teröristlerin peşinde bölgede geniş bir operasyon başlattı.

Terör son aylarda ölümcül bir dizi saldırı sonrasında Türkiye'de tartışma üst konu olmuştur. Saldırılar çoğunlukla askeri üslerin hedef için, ve daha da yaralı güvenlik personeli onlarca ölü bırakarak var. PKK'nın terör saldırıları genellikle ilkbahar ve yaz aylarında aylık artış sıcak hava kuzey Irak dağlarında teröristlerin infiltrasyonu artış sağlar gibi. Binlerce teröristlerin sınırdan dağlarda dayanır.

terör saldırılarının sayısının gözlemcilerin çoğu için, son zamanlarda artış, doğrudan doğruya hükümetin anayasa değişiklik paketi üzerinde yaklaşan kamu referandum bağlıdır. PKK sadık pakete karşı olduğu bilinmektedir. Bu 12 Eylül hedefleniyor referandum, anayasa değişiklikleri karşı oy insanları teşvik etmek için askeri üzerindeki saldırılar arttı söyleniyor. yorumcu başka bir gruba göre terörist saldırılarda eskalasyon Bir amacı, hükümetin demokratik girişimi sabote etmek için, geçen yaz, ülkenin Kürtlere daha fazla kültürel haklar vererek terörle en aza indirmek için duyurulur. PKK bu girişime de karşı çıkıyor.

EMEKLİ ALBAY ŞENTÜRKE TUTUKLAMA KARARI

Uzmanlar: Sledgehammer şüpheliler kanıt yok olabilir

Emekli Albay Ahmet Şentürk, geçen hafta Sledgehammer soruşturma kapsamında tutuklandı, Pazartesi günü tutuklama kararına karşı temyiz etti.
darbe suçlamalarıyla muvazzaf ve emekli üst düzey askeri komutanlar dahil, şüphelilerin onlarca tutuklama için bir mahkeme kararı ile iptal şüpheliler delil Sledgehammer Güvenlik Harekatı Planı üzerinde yürütülen soruşturma ile ilgili bozulmasını inanıyorum gözlemciler arasında endişe yarattı bir darbe yıkıcı iddia ediliyor şimdi emekli general tarafından hazırlanan plan.

Emekli Albay Durmuş Türemen, hukuk uzmanı, Savunma Bakanlığı çağırdı görevden şüpheliler onlar kanıtları ortadan kaldırma ücretsiz olarak ve ülke kaçmak hepsi suçlamalarından kadar askıya alma.

"Subayların darbe suçlamaları suçlanan eğer Türk Silahlı Kuvvetleri [TSK] disiplin ve itibar kaybına gelen görevlerinden kalmasına izin verilir yaşayacaktır. Savcılar subaylar askıya varsa onlara karşı soruşturma yürütmek için özgür olacaktır. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, silahlı kuvvetlerin herhangi bir şüpheli liman olmaz sözü vardı, "diyecekti.

Cuma günü İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi 23 Temmuz İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, Sledgehammer plan soruşturmasına 102 subay tutuklama emri ile kararın zanlıların avukatları tarafından itiraz kabul edildi. Plan bir askeri komplo İstanbul'da büyük camilerin hedef alan bombalı saldırıların üzerinden ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) hükümeti görevden için söz aşağı bir Türk jet çekim.

"Şüpheliler görevden kez Sledgehammer iddianame kabul edildi askıya olması gerekirdi. şüphelilerin askıya değilseniz, bu ordu mensupları için mahkeme kararlarının geçersizliğini gösterir. Savunma Bakanlığı görevi tüm bakılmaksızın değerde şüphelilerin askıya alınmıştır, "Adnan Tanrıverdi, emekli bir general belirtti.

Doçent Yüksel Metin, bir anayasa hukuku uzmanı, kabul etti ve polis gücü herhangi bir üye de karşı yasadışı bir karıştığından şüpheleniliyor ise askıya söyledi. "Genelkurmay Sledgehammer içine kendi soruşturma başlattı olmalıdır şüphelenir. Böyle bir hareketin eksikliği Genelkurmay kendi üyeleri soruşturma etkili olmadığını göstermektedir. Böyle bir soruşturma olması durumunda şüphelilerin görevden geçici olarak askıya alınması için gerekli olacaktır "dedi. Türk ordusu son zamanlarda yargı makamlarına zanlıları teslim olmayan eleştiri büyüyen merkezi olmuştur. kime tutuklama emri çıkarılmıştı için askeri tesisler, böylece güvenlik güçleri tarafından yakalandı olamazdık konaklayabilirler edildi Görevlileri.

Bir emekli askeri yargıç, söz konusu zanlıları delil Tanıtıldığı günden beri Sledgehammer soruşturma ile ilgili yok etti ifade etti. "Genelkurmay de zanlıları askıya geç. Muhtemelen zaten delil yok etti "dedi.

tutuklama emrinin iptali İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yargıç tarafından kurnaz hareketin sonucudur. Mahkeme Bülent Akasma liderliğindeki yargıçlardan oluşan bir grup emri karşı zanlıların avukatları tarafından itiraz incelemek gerekiyordu. Ancak, beklenmedik bir hareket, Akasma yaz tatili ve gönderildiği - geçici olarak değiştirilir - başka bir yargıç tarafından. Yeni yargıç emri iptal emretti.

Emekli askeri hakim Kemal Şahin, sekreteri Demokrat Yargı Derneği genel, sivil ve askeri ilişkileri temel sorun bir kez daha Genelkurmay ile reddetmesi yargılanan subaylar askıya ortaya çıkmıştır "dedi.

"Savunma Bakanlığı herhangi bir memuru görevden askıya alma hakkına sahiptir kime beş yıl hapse mahkum aranan karşı. diye uzun bir hapis gerektiren ciddi bir suç suçlanıyor eğer ... Bir subay görevinden kalmamalıdır. O sıradan bir devlette görev olamaz. Bu nedenle, Sledgehammer şüphelileri görevden dava sonuna kadar askıya alınmıştır gerektiğini "Şahin ekledi.

Şahin ayrıca, tüm demokratik ülkelerde olduğu gibi TSK denetime tabi daha yüksek bir organ tarafından gerektiğini söyledi. Silahlı kuvvetlerin siyasi gücün komutası altında çünkü ordu ile siyasiler arasındaki "Seeking uzlaşma dışarı gelişmiş demokrasilerde sözkonusu değildir. Genelkurmay Başkanı hayır bir polis şefi ya da kayıt memuru farklıdır. "

ASKERİ ATAMALARDA SİVİLİN ÜSTÜNLÜĞÜ GÖRÜNÜYOR.

Bu 2008 dosya fotoğraf, mevcut Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ (L) ve onun halefi Orgeneral Koşaner, komutasını töreni değişikliği Koşaner kara kuvvetleri komutanı olarak Başbuğ başarılı sırasında birbirlerine selam.
ve sivil hükümet ordu arasında gergin tartışmaların Sekiz gün sonra, Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Türkiye'nin kara kuvvetleri ve Orgeneral Işık Koşaner başına Genelkurmay sonraki başkanı seçildi, nadir bir an işaretleme atanmıştır zaman üstünlüğünü Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesinin onaylandıktan şekillendirilmesinde ordu üzerinde sivil olacaktır.


Orgeneral Ceylanoğlu, daha önce 1 Kolordu komutanı olarak atandı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Gen Koşaner, yeni en üst düzey komutanı olarak atandı getirildi randevular giden Şefi imzalarını taşıyan iki ayrı kararname sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Pazar günü gece yarısı kabul edildi. Her iki mesaj doldurulmamış yıllık Yüksek Askeri Şura (YAS), 4 Ağustos tarihinde hükümet sonra sona eren askeri kara kuvvetleri yol açacağını kimin üzerinde çatışmaya sonunda bırakıldı.

Bu yılki YAS toplantısı ve iki üst düzey askerî Mesajları üzerinde sonraki tartışmalara sivil kanat, kurulan askeri gelenekler rağmen randevu ve üst düzey komutanların terfi belirleyici bir rol oynayan Türkiye'nin tedirgin sivil-asker ilişkileri normalleştirme güçlü bir işaret olarak gelir . Berat Özipek, akademik ve Liberal Düşünce Derneği için üyesi, son randevu Türkiye'de sivil ve askeri ilişkilerde normalleşme işareti olarak görülebilir söyledi. "Bir kurumun kurulmuş gelenek ve demokrasi ve hukukun çatışması gereksinimleri, ikinci bir üs olarak alınmalıdır durumunda.

Bu çatışma apaçık önceki bazı durumlarda da oldu. Ama bu şimdiye kadar elde edilmemişti. Biz, ya resmi [askeri] gelenek yoktu, "diye Today's Zaman söyledi. Ancak, Özipek olduğunun altını çiziyor komutanların atamaları en son sivil hareket sadece bir ilk adım olarak görülmesi gerektiğini, çünkü Türkiye'de daha fazla iş sivil-asker ilişkileri açısından diğer demokratik ülkelerin standartlarına ulaşmak için yoktur. "Ne hükümet mi olumlu bir adım, ancak yeterli değildir. Hükümet için için ileri adım atmaya, sivil toplum da girişimler almalı "dedi. üst düzey askerî pirinç 'randevu listesinde sonuçta sadece bir öneri yaparken Resmi TSK politika ve Anayasa hükümet, atama ve subayların terfi büyük bir rol verir.

TSK komuta kademesinin En son şekli

bunların atamaları hakkında kararname ile iki üst düzey komutanların yeni atamalar ile Resmi Gazete'de dün, TSK yeni komuta kademesinin tam şeklinde olmuştur yayınlanıyor. YAS kararları cumhurbaşkanı ve başbakan geçen hafta ve ilave iki kararnameler, Orgeneral Koşaner onayladığı Genelkurmay yeni başkanı olacak göre. Orgeneral Ceylanoğlu, 1 Kolordu Komutanı olarak Eğitim ve Doktrin Komutanlığı kara Kuvvetleri başkanının görevinden YAS toplantıda atandı, yerine Türkiye'nin yeni kara kuvvetleri komutanı olacak. Orgeneral Ceylanoğlu alenen emirlerinin Ankara'nın Sincan ilçesine bir güç gösterisi içinde şimdi feshedilmiş Refah Partisi (RP) hükümete karşı 1997 yılında tank sevk için bilinmektedir. Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Eşref Uğur Yiğit ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay bir yıl daha geçerli Mesajları kalır. Ayrıca, 2 nci Kolordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Türkiye'nin yeni jandarma genel komutanı olacak. Orgeneral Nusret Taşdeler Ege Ordu komutanı olarak onun yerini ise Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu 1 Kolordu başkanı oldu. Teğmen generaller Yalçın Ataman ve Servet Yörük general rütbesine terfi. Gen Ataman 3 Kolordu Komutanlığı'na atanan iken, Gen Yörük 2 Kolordu Komutanlığı başkanı oldu. Üçüncü Kolordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk eğitim ve kara kuvvetlerinin doktrin komutanlığına atandı. diye bir yazı atanmamış olarak Giden 1 Kolordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız emekliye ayrılacak. Yeni komutanlar 30 Ağustos tarafından el-over törenleri aşağıdaki görevlerinden üstlenecek.

sadece lastik-herhangi bir itiraz olmadan damgalama Ancak, Türkiye'de orada uzun top komutanları ve sivil beden askeri komuta kademesinin belirlenmesinde bir gelenek olmuştur. İktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) hükümeti şimdi ilk kez darbe parsellerde hükümete karşı etkilidir edildi subayların terfi karşı haklarını o kanunla verilen kullanmıştır. Veteran gazeteci Hasan Cemal de, Türkiye'nin normalleşme sürecinin bir parçası olarak son soğukluk görür ve 4 Ağustos bu yıl bu süreçte bir dönüm noktası olduğunu söyledi. "Biz sivil otorite son askeri meseleleri üzerine, sadece Avrupa demokrasileri gibi söz sahibi olacak bir noktaya doğru gidiyoruz. ... Demokrasilerde, askeri alanda sivil siyasi otorite tarafından kontrol ediliyor "diye televizyonda konuşmasında dün söyledi.

Erdoğan Pazar günü ayrıca, askeri komuta kademesinin şekillenmesinde hükümetinin otoritesini vurguladı. "Bizim yetkisini kullanma mısın? Biz başını sallamak için herkese başımızı zannetmek değildir. Ayrıca hukuki yetkisi var. O generallerin atamalar hakkında yorum olarak bizim yetki sarf, "Erdoğan söyledi.

Bugün günlük köşe yazarı Adem Yavuz Arslan, promosyon kilitlenmeyle nihai kazanan Türk demokrasisinin geçerli olduğu belirtildi. "Gerçek şu ki hükümet yerine askeri gelenekler denetlenmeyen devamı şeyin Türkiye'de değişen sinyal verebilir izin veren YAS toplantılarda yasal haklarını kullanmıştır. Tutumu Erdoğan göstermektedir ki, kırılgan demokrasinin olgunlaşması tarafından benimsenen, "onun sütununda dün yazdı.

Giden 1 Kolordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, geleneksel askeri hiyerarşi uyarınca kara kuvvetleri komutanı görevine umuyordum, konseyin askeri ve sivil kanatları arasında anlaşmazlık merkezinde idi. YAS kararlar Çarşamba günü geç saatlerde bir gecikme 11 darbe zanlısı generallerin ve Gen Iğsız söz üzerine kurulu sivil ve askeri kanatları arasında bir sürtüşmeye neden sonra Cumhurbaşkanı Gül'ün onayı alındıktan sonra açıklandı. Genel bir soruşturmanın Ergenekon terör örgütü içine tanıklık yapmaya ve çağırıldı da hükümeti devirmek için komplo ile suçlandı. Promosyon listesine görünüşte Erdoğan'ın açık reddetmesi sonucunda herhangi bir karar bu generallerin tanıtmak için yaptığı imza koymak oldu kuvvetleri komutanı, kara terfi değildi 11 general ve Gen Iğsız adlarını içermiyordu. onun promosyon neredeyse kesin olmasına rağmen kimse kara kuvvetleri komutanı konumuna, Genelkurmay yeni başkanı olarak tayin edilemeyen, Orgeneral Işık Koşaner, Kara kuvvetleri komutanı olarak atandı beri. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atilla Işık, yeni kara kuvvetleri komutanı olarak Orgeneral Iğsız için Erdoğan'ın muhalefet aşağıdaki atanacak bekleniyordu, ancak sürpriz bir hareketle, Orgeneral Işık Perşembe günü emekli, randevu muamma komplike sordu.

Orgeneral Koşaner, Türkiye'nin 27 ordu komutanı oldu

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ve Genelkurmay Türkiye'nin yeni başkanı atandı Ağustos ayı sonlarında Orgeneral İlker Başbuğ dan görevi devralacak. Genel Kara Kuvvetleri Savaş Akademisi'ni 1965 yılında mezun oldu. O general 1992 yılında tuğgeneral ve Kara Kuvvetleri Lojistik Bölümü Başkanlığı yaptı ve Birinci Komando Tugayı komutanı terfi etmiştir. 1996 yılında büyük bir general oldu ve Kara Kuvvetleri Harp Okulu Komutanı olarak görev yaptı. 2000 yılında korgeneralliğe terfi etti ve Savunma Bakanlığı Müsteşarı olarak görev yaptı. Koşaner, 2004 yılında tam genel durumu verildi ve Ege Ordu komutanı olarak 2005 yılına kadar görev yaptı. 2005 yılında Genel Kurmay başkan yardımcısı yapıldı ve bir yıl için bu yazı kaldı. jandarma genel komutanı olarak iki yıl görev yaptıktan sonra, Koşaner, 2008 yılında kuvvetleri komutanı kara ve terfi etti o zamandan beri kara kuvvetlerinin yönetiminde kalmıştır. O, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Madalyası Üstün Cesaret ve fedakarlık gibi üstün askerlik hizmeti için bir madalyası sahibidir. Orgeneral Koşaner Cumhuriyeti Genel Kurmay Türkiye'nin 27 baş olacak. O dönem üç yıl sürecektir. O, Ağustos ayı sonlarında, daha önce Milli Zafer Bayramı, 30 Ağustos tarihinde görülecektir resmi bir törenle görevini üstlenecek. Orgeneral Koşaner Nurdan Koşaner ile evli ve iki çocuk babasıdır.

Gül geç tarafından Pazar günü birçok spekülasyonlar öne geçmiş sekiz gün boyunca koymak bir onay olarak gelmek kabul edildi atamalarla ilgili kararnameler. Çeşitli olasılıklar haftasonu nasıl askeri randevu konuda sivil otorite karşı olarak ileri idi. Taraf günlük, Orgeneral Başbuğ göre - olan ısrarı giden Orgeneral Iğsız üzerinde yazı için devam eden tartışma başladı - Erdoğan toplantıda Cuma geç saatlerde yeni bir öneri getirdi. Ancak, Erdoğan bildirildi, bu alternatif çevirdi cari Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner için Genel Kurmay başkanı, 2013 yılında olmak için önünü üzerinde duruldu.

Gazeteye göre, Başbuğ Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Güner yolunu temizlemek için Orgeneral Koşaner, Orgeneral Başbuğ sonra göndermek için çıkmak bekleniyor Genelkurmay sonra başkanı görevini üstlenecek Orgeneral Necdet Özel önerdi Orgeneral Özel, Jandarma Genel Komutanlığı yeni başkanı olarak atandı, 2013 yılında Orgeneral Koşaner yerine bekleniyordu engellemek için. haberlere göre, Orgeneral Başbuğ, Genelkurmay başkanı 2013 yılında promosyon önlemek için kara kuvvetleri komutanı olarak Gen Özel atanmasını sağlamak için planlıyordu. Bu şekilde, o Jandarma Genel Komutanlığı, 2013 yılında Genel Kurmay başkanı olarak görev yaptığı randevu için giden yolu açmasını, askeri gelenek uyarınca için Gen Güner atanmasını sağlamak istiyordu. Ancak Erdoğan o Orgeneral Özel haksızlık olur gerekçesiyle Başbuğ önerisine karşı çıktı.

Yeni randevular ile Orgeneral Özel, 2013 yılında Genelkurmay başkanı görevini çıkmak mümkün olacaktır. O Jandarma Genel Komutanı olarak bir yıl süreyle görev yapacak ve sonra da kara kuvvetlerine komuta ve Orgeneral Ceylanoğlu yerine atanacak bekleniyor. iki yıl boyunca kara kuvvetleri komutanı olarak görev yaptıktan sonra, 2013 yılında Orgeneral Koşaner başarılı olması bekleniyor.

Orgeneral Özel dün Malatya, 2 Kolordu dayanır valisi bir veda ziyaretinde bulundu. Ancak, genel gazetecilerin sorularını son atamalar yanıt vermeyi reddetti.

Timeline bu yıl atama sıra

1 Ağustos
Yüksek Askeri Şura (YAS) toplantı  - en kritik YAS toplantılar şimdiye kadar düzenlenmiş arasında şüphesiz - tüm dikkatleri ile başlayan tutuklamalar sivil bir mahkeme tarafından bir darbe arsa soruşturma kapsamında emredildi 11 generallerin konu döndü bile Bu aynı generaller YAS toplantıda terfi için umut olduğu gibi.

2 Ağustos
 YAS yıllık toplama ikinci günü için toplanan gibi, savcı çeşitli web siteleri Genelkurmay tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) sivil gruplara karşı kampanyalar çağırdı 19 dahil muvazzaf ve emekli subaylar, propaganda sözde geri kurmak soruşturma 1 Kolordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, 6 Ağustos ile Ergenekon soruşturma şüpheli olarak ifade verecek. Orgeneral Iğsız teşvik edilmesi ve mevcut Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner yerine umuyordum.

3 Ağustos
YAS toplama üçüncü günü  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasındaki sürpriz toplantılarda gördüm. Erdoğan Çankaya cumhurbaşkanlığı sarayı - başkan YAS üyelerine bir öğle yemeğine ev sahipliği yapmak olduğunu ulaştı - daha erken planlanan saat ve iki bir yüz yüze görüşme yaptı. Başka bir zirve geldi Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Erdoğan'ın olarak öğle yemeği sonrası bir süre sarayda kaldı ve diğer üyelerin ayrıldıktan sonra bir toplantı yaptılar. Toplantı iki saatten fazla sürdü.

4 Ağustos
YAS kararlar daha sonra gün içinde Cumhurbaşkanı Gül'ün onayı alındıktan sonra ilan edilmiştir . Promosyon listesine kuvvetleri komutanı kara terfi değildi 11 darbe zanlısı generallerin ve Gen Iğsız adlarını içermiyordu. kimse kara kuvvetleri komutanı pozisyon atandı yana, Genelkurmay yeni başkanı ya tayin edilememiştir.

5 Ağustos
 Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atilla Işık, yeni kara kuvvetleri komutanı tayin olması beklenen, şaşırtıcı bir hamle emeklilik başvurusunda içinde.
Orgeneral Işık ve erken emeklilik açıklamasının ardından iki konuyu ele  Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya başkanlık sarayına Orgeneral Işık Koşaner, Genelkurmay müstakbel başkanı çağırdı.

6 Ağustos
 Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ giden baş bir sürpriz toplantı, ikinci bildirildi kara kuvvetleri komutanı için yeni bir öneri yaptı düzenledi. o 2013 yılında Genel Kurmay başkanı görevine generalin yükseliş engellenmiş olurdu önerisi Orgeneral Necdet Özel atama Erdoğan tarafından reddedildi.

8 Ağustos
14:00
 Başbakan Erdoğan hükümeti ve askeri söyledi "büyük ölçüde" Türkiye'nin yeni kara kuvvetleri komutanı ve Genelkurmay başkanı atanması konusunda anlaşmaya varıldı.
20:45
 Cumhurbaşkanı Gül, Ankara için İstanbul'dan ayrıldı.
09:30
Gül, Ankara'nın Esenboğa Havalimanı'nda onun ikamet başlı yerden geldi.
22:00
atamalarla ilgili bir soruya yanıt veren Erdoğan şöyle konuştu: "bizim yetkisini kullanma mısın? Biz başını sallamak için herkese başımızı zannetmek değildir. Ayrıca hukuki yetkisi var. Biz yetki meydana getirirler. "
9 Ağustos
01:00
Cumhurbaşkanı Gül, ofisinde onun makamında Orgeneral Başbuğ ve Savunma Bakanı Vecdi Gönül almış ve Genelkurmay Başkanı olarak kara kuvvetleri komutanı ve Orgeneral Işık Koşaner olarak Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ve atamalarını onayladı.
kara kuvvetleri komutanının atanması ve Genelkurmay Başkanı hakkında kararname Resmi Gazete'de yayımlandı