14 Ağustos 2010 Cumartesi

İPEK YOLUNUN ASIRLAR SÜREN ÖNEMİ DEVAM EDİYOR.

İpek Yolu sembolü farklı toplumlar, uzak yerlerde ve farklı dinlere mensup insanlar arasında kültürel alışverişi anlatan haline gelmiştir


İpek Yolu geniş bir otoyol yoktu. İşte Doğu, Batı ve arka led çeşitli ticaret yolları bulundu.
şey biliyor bu insanlar Batı Say "İpek Yolu" ve onu "karşılığında Marco Polo söylemek apt yaklaşık. Onun 13. yüzyılda İtalya'dan Çin'e seyahat geri Kim onu duydum hayran. Bu tüm zamanların en büyük macera turları oldu ama bir süre ayrıntıları aşağı yazılı olabilir ve yaygın sırasında yapılmıştır.

Ama 19. yüzyılda adı "İpek Yolu" edinilmiş rota pek süper karayolu bir tür oldu. Bir rota hakkında ilk öyküleri bir keşif misyonu batısında kuzeybatıdan ne malum dünya ötesinde olup olmadığı ile hangi ittifak yerel kabileler yenmek için oluşmuş olabilir ve herhangi bir kabile idi yatıyordu görmek için Çin söyler. Bu ancak büyük atlar ile ilgili bir rapor iş vermedi bazı aşiret liderlerinin ilgi whetted gibi görünüyor. Sonunda bu bulunmuştur.

İpek Romalılar bilinen Partlar, Orta Asya'nın göçebe kabile, muhtemelen yoluyla M.Ö. 3. yüzyıl itibaren ve iştah oldu malzeme için, büyüdü o kadar büyüdü ve çok iyi memnun olduğunu Roma'da bile orta ve alt sınıflar olabilir ipek giymeyi göze. Hatta off-fatihler olacaktı satın kullanılabilecek bir meta haline geldi. Çin bütün çabaları ipek's imalatı gizli tutmaya rağmen, sonuçta çıktı ama o zaman çok daha fazla öğe İpek Yolu üzerindeki ticareti ediliyordu tarafından.

İnsanlar düşüncenin ki geniş bir otoyol olarak karıştırılmamalıdır. Orada doğu batı ve sırt ya da daha genel olarak onlar Çin'den Akdeniz'e çalışan olarak tarif edilebilir kurşun çeşitli ticaret yolları bulundu. Onlar çöller ile koştu ve dağlar geçti. diğer batı İran ve Türkiye'ye neden yokken güney Hindistan'a gitmiş bir dal oldu. Kasabalar önemli yerler ve tahkimatı o sayısız karavanlar yağmacı kabilelere karşı korundu sağlamak için garnizon vardı büyüdüm. Daha sonra savaş ve fetih iniş çıkışlar bağlı kasaba unsurları terk olacaktır. İpek Yolu, farklı toplumlar, uzak yerlerde ve farklı dinlere mensup insanlar arasında kültürel alışverişi açıklayan bir yolu haline gelmiştir.

Ne ipek ticareti seramik, mücevher, kürk, resim ve hatta lale ve bu 2000 yıllık bir süre içinde meydana gelen gibi büyük bir değer diğer öğeleri taşıma aracı olarak hizmet olarak başlamıştı.

İşte bu 2000 yıl çoğunlukla Avrupa müzelerinde ve ABD aynı zamanda Çin ve buluntular mevcuttur örnekler sürekli inşaat ve arkeolojik sırasında keşfedilen edilmektedir kazılar vardır. Yeterli malzeme ne zaman yeni dini ya da kültürel öğeleri yol boyunca taşımaya başladık tespit edebilmek için vardır. Budizm giriş biri aracılığıyla bir darbe ile giriş ve yaymak belirleyebilirsiniz özellikle iyi bir örnektir Orta Asya ve Çin bölgelerde vardı.

Hıristiyanlık tanıtıldı ancak 10. yüzyılda, İslam genellikle Budistler eserleri ve Hıristiyanlar korunmuş çünkü hangi Bugün için modern dünyanın teşekkür verebilir kabul edilmiştir. Yerel Budistler mağaralar oyulmuş ve görkemli freskleri ve hatta sakladı kütüphaneler içlerindeki ile dekore edilmiştir.

kağıt yapma sanatının batı İpek Yolu ve Orta Asya üzerinden gelip Batı'ya Araplar tarafından İspanya üzerinden tanıştı. kağıt 500 adet paket için kelime delmek, Arapça "rizmah" veya paket Bunun nedeni bilinmektedir. "Kağıt") kağıt için ilk Arapça kelime kaghad oldu Öte yandan (Türkçe, On. kağıt üretimi en çok tanınan merkezi Samarkhand ama yavaş yavaş Bağdat ve diğer kentlerde üretildi.

Bir İpek Yolu üzerinde en önemli buluntu 1900 yılında Çinli bir Budist rahip, Çin'in Gansu ilinde Dunhuang bir mağarada bazı 530.000 Kağıt verilirse ortaya keşfedilmiştir. Mogao mağaraları ilk 366 içinde kullanılmış ve daha sonra 10. yüzyılda imzalandı. 492 ayrı mağara uçurum yüz 1,6 kilometre içine inşa edildi. Duvarlar fresklerle bazı 45.000 metrekare ve bilgi saat arasındaki 600 yıllık mağara ilk ve kapatma açıldı verilirse elde ekle 2.400 renkli heykelleri ile kaplıdır.

Getty Koruma Enstitüsü restorasyon çalışmaları 1989 yılından beri yerinde yer almıştır ise British Library Londra'da bir proje bu eserler satırda gördüğünüz kadar başlı vardır. Uzmanlar Çin'de Budist sanatın en zengin kaynağı olmasa dünya için malzeme düşünün.

o Tang Hanedanlığı (618-907 AD) Farsça müzik Çin sarayında oynandı sırasında, Farsça yemekleri ve kadınların giydiği hizmet bilinmektedir kadar Persler muhtemelen daha Osmanlıların sadece yakınlığı nedeniyle yaptım doğuda daha büyük bir etkisi vardı Farsça-giyim tasarlanmıştır.

doğu ve batı tarihleri arasında ticarette özel ilgi Topkapı Sarayı, Çin'in en büyük dış olarak büyük topluluğu olarak porselenler şahitlik olan diğer öğeler arasında. Sadece her iki yönde de seyahat tasarımlar formları alışverişinde, ancak.

Modern zamanlarda farklılık getirmek

17. yüzyıldan itibaren Deniz yolları Orta Asya karayolu için aşamalı bir son verdi. Daha fazla öğe daha kolay deniz çöl ısı, ani kar fırtınaları ve yağmacı eşkıyanın takip eden tehlikeler olmadan sevk edilebilir. karavan toz fırtınaları yutuldu hakkında daha fazla hikaye, tekrar görülecek asla. Şimdi en kolay yolu, seyahat ve mal gemi hava ve telefon ve şimdi internet bağlantıları iletişimleri basit ve anlık hale getirilmesidir.

Orta Asya etrafında seyahat işadamları genellikle hava yoluyla gitmek; turistler hala çok yerde yetersiz ilgi ve bilgi eksikliği ile en bölüm vardır. Yani yerel tüccar eve alınacak hediyelik eşya görünmüyor anlamına gelmez.

Ipek hala malzeme veya hazır giyim gibi geleneksel biçimleri satılıyor. diğer istenen öğeler arasında bugünün İpek Yolu "," ya da tie-boyalı, muhtemelen Orta Asya, yüzyıllar önce Hindistan'dan gelen malzemelerin ikat örnekleridir bulunacak. üretimi, bu büyük ihtimalle Türkiye the19th yüzyılda öğrendiğim bir ilk örneklerinden rağmen 10 yüzyıl Yemen gelir oldu. Bu olağanüstü renkli malzemeler boyunda ve kadın giyim ve bazı koleksiyonlarında bu gibi Tekstil Müzesi Washington DC'de bulunan olarak evlerde kullanılan

, Vazolar çanaklar ve testiler bol olup geleneksel edilmiş olarak elle yapılır gibi dekoratif seramik eşya. Küpe, kolye ve bilezikler ilgi için olduğu gibi pirinç ve bakır tepsiler vie. ahşap bir güzel sanatlar ve ürünleri çıkarıldı oyma Bazı bölgelerde basit kutularından büyük ekran değişir.

Ama turistlerin hatıra için seyahat edemezler. Bu merak ile görmek ve bir sonraki adımda ne iz var biliyorum ve hala çok zor bir iz's çizilmiş konum. kendilerini modern-gün Marco Polo da hep yeni bir şey arıyoruz 14. yüzyılda, İbn Battuta, bir Fas Berber keşfe çıkmak adımlarla aşağıdaki onlara yeni fantezi olsun, bir şey birkaç başka görmüş ya da bitmiş.

yetenekli çizim ve boyama olarak, çoğu insan bugün nokta bir kamera için ne görmek kaydetmek idi 18 ve 19. yüzyıllarda Batı Avrupa'nın gezginler aksine. Bazıları hala resimler üretmek yok. Bir Japon mimar Chuta Ito yoğun seyahat, Anadolu'da bile vardı ve başka bir şeydir geç sanatçı Ikuo Hirayama eserleri şu anda ekranda Pera Müzesi'nde yer almaktadır.

ABD DE YAŞAYAN TÜRK LİSE ÖĞRENCİSİNİN KUPALARLA DÖNÜŞÜ

Milli Güvenlik Dil Girişimi Gençlik veya NSLI-Y için, Türkiye'ye bu yıl ilk kez geldi. NSLI-Y, ABD hükümeti, Amerikan öğrencilerine yurt dışında daha az yaygın olarak öğrenilen dil çalışmaya hak temelli burs verir içinden. Öğrenciler aile yanında kalmak, yoğun dil dersleri almak topluma hizmet ve tarihi yerleri ziyaret


Amerika Birleşik Devletleri İstanbul Milli Güvenlik Dil Girişimi Gençlik veya NSLI-Y ile eğitim gelen Lise öğrencileri, dil ve kültürel çalışma Perşembe altı hafta tamamlandı.

NSLI-Y sayesinde, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Amerikalı lise öğrencilerine yurt dışında kritik Amerikan ulusal güvenlik için daha az yaygın eğitimi dil öğrenmek için hak temelli burs veriyor.

2010 yılında, NSLI-Y dönem ve yaz Çin, Mısır, Hindistan, Ürdün, Kore, Fas, Rusya, Tayvan, Tacikistan programları düzenlenen ve ilk kez Türkiye için.

Uluslararası Hizmetler Eğitim, veya İMKB, bir Türk kâr amacı gütmeyen örgüt lise çalışma-yurtdışı programları konusunda uzmanlaşmış, yerel NSLI-Y program çalışır. İMKB tutulan 20 öğrenci yoğun dil dersleri, toplum hizmeti, tarihi yerlere ve Türk aileleri ile aile yanında geziler ile meşgul.

Öğrenciler aynı zamanda ABD Kongreye sunulacak seçtikleri, konular üzerinde projeler hazırladı. Brandon Holden, Benjamin Banneker Akademik Lise Washington DC yılında, Türkiye'de araştırma eğitim için seçtim.

"Ben şimdi evde projemi yaptıktan sonra eğitim daha iyi bir perspektife sahip. Eve gidip, orada artık okul şikayetçi olacak. Burada bütün hayatını belirleyen bir test var. Amerika, sen Cts var, ancak burada ciddi değil. Geri bilginin getirmek ve benim okulda paylaşmak istiyorum, "Holden dedi.

Holden onun Türkçe derslerinin yoğun olduğunu ve günde en az altı saat boyunca bir araya geldi, aynı öğrencilere uzman altı hafta içinde dilde olması bekleniyor söyledi. "Biz kadar biz de öğrenmek için elimizden geleni deneyin. Bu İngilizce'den çok farklı bir dil var, "Holden dedi.

Anna Mendlein, Ceviz Hills Lisesi Ohio yılında, kendi başına eğitim ve Türkiye'ye gelecek yaz dönerek onu Türk devam umduğunu söyledi.

"Ben Türk] in Twilight serisinin [tek bir kitap aldım, ben üzerinden okuyabilir ve çok, çok yavaş çevir. Ben çalışıyorum, "dedi.

Mendlein tarihinin Bizans ilgi onu çünkü seçti Türkiye. "Ben ve Latin, yıllar aldı, dört yüzden kültürü hakkında Bizans çok öğrendim. Türkiye budur herşeyin nereye "diye. Dedi Holden İstanbul söyledi için dua ediyordu ben ``. Türkiye yerdir gerçekten güzel. Insanlar güzel gerçekten. gibi için çok bir mağazanın alışveriş I,.''

Mendlein, ABD dışındaki hiç, "Ben aynı şehirde Hayatım boyunca yaşadım, çünkü benim gibi iyi bir daha küresel bir perspektife sahip etmek, hissediyorum" dedi. Cincinnati ... küçücük değil, ama İstanbul'da hiç değil. Eve gitmek ve nasıl Türkiye beni değiştiğini görmek heyecan duyuyorum. "

umut, öğrencilerin yabancı hizmetlerinde çalışacak yılında ABD hükümetinin fonlarından NSLI-Y. Holden, "Dışişleri bakanlığı güvenlik konuları hakkında çok şey konuştuk" dedi. Türk Dışişleri Bakanlığı için çok önemli bir dil ve pek çok kişi Türk biliyorum. "

Ancak, ne olursa olsun ABD hükümetinin niyetleri, NSLI-Y öğrencilerin gelecek için umutları değişkenlik göstermiştir. Holden Médecins Sans Frontières (Sınır Tanımayan Doktorlar için) ve Moravyalı Akademisi Pennsylvania yılında Gordon McCambridge çalışmak, o üniversitede makine mühendisliği çalışma planladığını söyledi istiyor. Ama, Gökyar Karşıt, İMKB İstanbul direktörü olarak, ne olursa olsun beklentileri deneyim Amerikalı öğrenciler küresel vatandaşlar olarak büyük duyarlılık ulaşmak yardımcı olacağını söyledi.

Karşıt diye herkes yurtdışında daha çok Türk öğrenciler de dahil olmak üzere seyahat dilerdi söyledi. "Daha fazla insan kültürel faaliyetler, daha şeyler değişecek yok."

"Gençlik, biz onları sadece etmeye çalıştığını gelecekte değişecek," Karşit dedi.

MAVİ MARMARA İSRAİL ORDUSUNUN ÇİRKİN YÜZÜNÜ GÖSTERDİ.

İshak Alaton, Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı, birçok tecrübeden geçerek edilmiş ve o iş olmuştur 60 ya da öylesine yıl içinde Türkiye'de önemli değişiklikler tanıklık etti.

O yıllarda, onun geç ortağı Dr Üzeyir Garih ile, o enerji, odaklanan bir multi-milyon dolarlık çakıltaşı inşa turizm ve inşaat. o Türkiye'nin "büyükleri arasında sayılır olabilse de," diye enerjik ülkenin geleceği yer ve yararlı herkese olacak biyoteknoloji gibi yeni gelişmeler için planlama. O Türkiye'de siyasi sahnenin keskin bir gözlemci olduğunu ve önümüzdeki birkaç yıl içinde neler olacağı konusunda güçlü fikirleri vardır.

Örneğin, Alaton o zaman bir referandum en iyi şekilde Anayasa değişiklikleri destek olacağını önermişti Hürriyet Daily News ve Ekonomik İnceleme söyledi. "Bu referandum Anayasa ben hayal oldu değişikliği değil, ama iyi bir başlangıç. Bu hükümet bir şans hayatı zorlaştırır bir yargıya sahip sorunlardan kaçınmak için verecek mevcut hükümet için. Bu yüzden tüm gerekli tüm sonuca giriyorum. Ben iyi bir şekilde Anayasaya elimizdeki mevcut sorunu çözmek olduğuna inanıyorum. "

Alaton, Türkiye'nin "tek gerçekler o Anayasada bu önerilen değişiklik en azından teorik sonunda içinde meydana gelecek mükemmel bir batılılaşmış Avrupa Birliği tarzı anayasa yeni bir yolun başlangıcı olmalıdır kabul inanıyor seçimler bir ya da iki yıl, belki hemen sonra 2011 tutulur ve makul bir süre. seçim hemen sonra, biz sivil toplum yeni bir temel anayasa istemek için ortaya ikinci bir referandum olarak konulmak üzere bir hareket beklemek olacaktır. Bu yüzden seçimden hemen sonra ikinci bir referandum bekliyorum. "

Bazı bu referandum Adalet ve Kalkınma Partisi ya da AKP, AKP bu doğru değildir diyor iktidardaki meşruiyet kazandıracak ve bu gerçekten Anayasa değişiyor söz ederken. Alaton onların savunma geçerli olduğunu hissettim "dedi. "Ben AKP için bir avantaj sağlar şeydir, inanmıyorum ama Anayasa Mahkemesi süre önce çok biçimleniyor edildi ya da hayali hatta sinsi güçleri tarafından imal kaprisli nedenleri partinin yasaklanması yakın olduğunu unutmayalım sağlar. Ve bu açık çıktı. Bu iftira ve AKP aleyhine yanlış suçlamalar bir kampanya vardı ve ben bu Türkiye'de sistemi için tehlikeli ve demokrasi biz bakmak gibi davranarak ayrıca düşünüyorum. Bu yüzden Anayasa bu değişiklik gereklidir ve insanların ezici onların onayını verecek düşünüyorum.

"İşte Türkiye'de maalesef bunu Anayasa Mahkemesi AKP'nin mevcut hükümete karşı bir tehdit bir tür görevi görmüştür söylemek zorundayım. Nasıl demokratik bir adım [Cumhuriyet Halk Partisi] CHP'nin talebi ve AKP böylece, tek bir oy farkı, bu parti iktidara yüzde 47 ile geldi ile partinin yasaklanması yanına yaklaştı ve kovuşturma olarak açıklayabilirim Seçmenlerin? Şimdi ise oyların hala sistemi ve parti değil bir sorun var yasaklı olma tehdidi altında yüzde 47 almış bir parti. Bu yüzden Anayasa Mahkemesi denize gittim, düşünmek yetkilerini kötüye ve sistemin kendi başına bir değişim ihtiyacı var. daha fazla kişi ekleyerek, o zaman daha fazla güvenlik ki CHP gibi küçük bir parti tarafından manipüle olmayacak olacak. "

ne oy için veya referandum karşı olup olmadığı bağlı olacağını düşündüm Sorular, Alaton hemen cevap verdi, bir "hayır" oyu kaos getirecek. "Hükümet muhtemelen çok olumsuz, çok defansif olacak ve tepki vereceğini bir türlü Temmuz 2011 seçimlerine kadar zaman bozacak tedbirleri alacaktır. Ve bu tehlikeli zaman Türkiye'nin ekonomisi çok kötü acı olacaktır. Hiç şüphe yok. Ama eğer "evet" oyu ezici, yüzde 55 üzerine ise, o zaman daha fazla demokrasi için bir umut diriliş sisteminde, daha değiştirmek bunu söylemek için, ben ileriye yeni kalkınma ekonomisinde bakıyorum olacak. "

Türkiye'nin ekonomik geleceği şaşırtıcı

Alarko başkanı, Türkiye bölgesel bir güç olarak ortaya çıkmıştır ekonomisi 2002 yılından bu yana, ne zaman seçim yapılmadığını ve ülkenin ekonomik kriz bıraktı: "Kriz sekiz yıl sonra gelişti nasıl yaptığı şaşkınlık ifade politik ama esas olarak ekonomik. Ekonomik denge iyi de şimdi olduğu gibi olmamıştı. Birçok yatırımlar yapılmış ve ileri Avrupa Birliği ile ilişkileri de dahil olmak üzere tüm faaliyet alanlarında olumlu sonuçlar yüksek geliştirme ve yüksek verimlilik yeni bir dönem için hala bir numaralı pazar arıyorum.

"Ne ben ileriye arıyorum gelecekte Türkiye'nin faaliyet yeni hat geliştirecek ve bunlardan biri biyoteknoloji olmalıdır. Biyoteknoloji dünyada faaliyet önemli bir alan haline geliyor ve Türkiye'de de ortalama yaşam süresi artıyor çünkü artık insanlar 90 bir ömrü 110, hangi otomatik olarak sizin tedavi ve koruyucu sağlık önlemlerinin yeni kaynaklar ihtiyacınız olacak demektir hayal edilir Yatırımların sağlık sistemlerinde genel olarak yeni bir hız verecektir. Türkiye doğru yerde Amerika, Avrupa ve İsrail ve kabul edilebilir ekonomik ve kaliteli biyoteknoloji bu yeni doğrultusunda ürünler ile gelmek gibi gelişmiş ülkelerin teknoloji araya getirmektir. Bu yüzden çok biyoteknolojinin yeni sanayi alanında inanıyorum. "

Alaton şahsen yıllar önce Amerika ve Avrupa'ya aileleriyle göç ve şimdi kendi alanlarında tanınmış bilim adamı olan Türk bilim adamları için destek sağlama görev aldı. O kolay onları dönmek ve faaliyetlerde yerel araştırma ve geliştirme merkezleri İstanbul ve çevresinde yer gibi Çatalca meşgul için yapacak bir sistem kurulması üzerinde çalışıyor. Orada Alvimedica, stentlerin üretici, kateterler ve diğer ürünler olarak başarılı olduğunu kurmuştur.

"Bu bir umut işareti şeyler hızla bu yönde gelişir. Bu yüzden ters beyin göçü olacak. Ve biz çok daha fazla bu alanda geri bekliyoruz. "

Yani Alarko Holding ne olacak? "Alarko Holding şimdi daha fazla enerji girişimler başlamadan bir çok mutlu şirketidir. Şimdi Konya ve Niğde ve çevresinde bir şirket, Meram yeniden yapılandırdı vardır. Biz enerjiyi biz ve gaz yakan hidroelektrik tesislerinde üretmek kullanarak 1.500.000 müşterimiz var. Bu yüzden gerek üreticiler ve enerji dağıtıcıları vardır.

"Alarko sağlam bir firmadır ve turizm içinde genişleme iyi hazırlanan plan ve etkinlik olağan çizgiler hep vardı içinde bulunuyor. Türkiye'de altyapı faaliyetleri Kazakistan ve Rusya ve hatta belki de Irak gibi diğer ülkelerde de artık bizim faaliyet aralığında ve biz parlak bir gelecek ve önümüzdeki birkaç yıl kadar 2015 yılında çok rahat bir arıyoruz. Yani işler iyi daha iyi gidecek büyük beklentileri vardır.

"Biz, getirerek yetenek zaman içinde kendini yenilemesi için bir profesyonel takım ve genç güç yeni bugün Alarko şirketleri çok şirkete Önümüzde bakabilir adamış ve çok verimli genç profesyoneller tarafından yürütülen çok parlak zaman ilâ 2020. "

Alarko Holding Hintli bir firma ile Türkiye kötü tadilat ihtiyacı olan çeşitli kentlerinde demiryolu ve metro sistemi projeleri oluşturmak için takım vardır. Bu Hindistan'daki genişleme havaalanı olacak sonraki aşamada öngörmektedir. Çin sorulduğunda, Alaton ki Çin sonucunda Alarko ve benzer kuruluşlar artık Çin'den projeleri için ağır ekipman satın Avrupa ve Amerikan şirketleri ile teknik transferi anlaşmaları imzaladı kaydetti. Çok daha ucuzdur.

Alaton ve Güney Afrika

Güney Afrika Fahri Başkonsolosu olan Türk işadamı, Türkiye ve Güney Afrika arasında giderek artan iyi ilişkiler gurur, ekonomik alanda özellikle de. Aynı şekilde Türkiye'nin bir yükselen güç olarak Güney Afrika görür. Hızla büyüyen ekonomisi iyi ülke hem de Zimbabwe dahil bütün bölge için olacaktır.

Türkiye ve Güney Afrika, Alaton arasında ki Güney Afrika'da yerleşmesinin birçok Türk girişimciler dikkat çekti. başkalarının sanayi ürünleri veya madencilik ve varken hatta bazı kim kömür ve altın Güney Afrika'da yatırım vardır orada satılık çok mayın çünkü bazı tekstil vardır.

"Birçok yabancı Güney Afrika'da aşağı yerleşme ve madencilik ve diğer sektörlerde iki başlıyor. Türkler bazı yeni girişimciler bulunmaktadır. Bu yüzden de sanayi ve yatırım, sadece turist's. Türk Hava Yolları orada aralıksız dokuz saat içinde Johannesburg ve Cape Town, birçok beyaz köpekbalıkları ve penguenler, iyi peynir ve şarap ile çok güzel bir şehir için başka bir iki saat uçuyor.

"Şimdi bir katı, ses Güney Afrika Cumhuriyeti, dışarı Nelson Mandela, beyazlarla siyahlar arasındaki kan kaçınılması bilgeliği için apartheid sayesinde durgun biridir. Bu kaynakların en kendi devam ettim çünkü oldukça homojen ve toplumda uyum bugün beyazlar lehine haksızlıkları bir çok gerçi ile's. Ama ilerleme kaydediyoruz.

Güney Afrika ile olan ilişkileri geliştirmeye çok önem vermektedir "Güney Afrika Afrika bütün kıtanın geleceği için çok önemli bir ülke ve Türkiye'dir. Ve bu konuda her iki tarafta da öğrenciler var - İngilizce kendi resmi dili olması sebebi ile çok iyi bir üniversiteye sahip Türk öğrenciler Güney Afrika İngilizce çalışmaya devam etmektedir. Yani Türk öğrencilerin bir sürü var ve İstanbul ve Ankara'daki Güney Afrika öğrencilerin de bir yeri vardır. İşte Güney Afrika dört okul şimdi öğretmektedir İngilizce ve Türkçe. "

Mavi Marmara ilişki çoğunlukla unutulmuş

olsun veya olmasın, Mavi Marmara olayı Türkiye'deki Yahudi cemaati burada üzerinde etkili olmuştur Sorular, Alaton yanıtladı: "Hayır, çok. Zaten unutulmuş ve arkamızda. Çok kötü bir şekilde ele alınmıştır talihsiz bir olay, İsrail silahlı kuvvetlerinin esas gerçekleşti. Gerçekten inmek gerek yoktu helikopterden gemiye korsan uluslararası sular, içinde iken, ve o] [ilişkiler biber olmuştur. Öncelikle kaçınılması olabilirdi. Daha becerisi, daha zeka ile ele olabilirdi ve o üzücü olay, iki tarafın da daha iyi arkalarında koymak ve unutmak ve arka komşuluk özgün konumlarına gidin böyle yapardı.

"Turist İsrail gelen sayısının önemli ölçüde az yüzde 50 daha önceki rakamlar düştü. turizm sektörüne yapılmıştır zarar ölçülemez olduğunu. Bu her iki tarafın da zararına, ama Türkler turistlerin diğer yerlerden gelen - Rusya, Orta Asya, hatta Avrupa ancak İsrailliler hiçbir yere gitmek zorunda olan tarafından geçersiz doldurabilirsiniz. onlar başka yere giderseniz, onlar nereye giderse gitsin, onlar daha fazla seyahat etmeye ve fiyatları çok Türk fiyatlar daha, İtalya veya İspanya gibi yüksek olan ülkelere gitmek zorunda çünkü üç ya da dört kat onların harcamalarını artırmak için var. "

ekonomik kriz, Yunanistan'ın ve grev ve yetersizlik adaları arasında nasıl gidip yaşandığı da değinen Alaton Yunanistan'a gidecek İsraillilerin düşünmüyor. "Güney Kıbrıs değil, Yunanistan başına Belki, Yunanistan savaş alanı bugün olduğu için. Avrupalılar Yunanistan'a gitmek yapamıyorsanız, niye İsrailliler gitti?

"Out bu soruşturma komisyonları Mavi Marmara olayı] içine [in gelebilir tek şey, İsrail hükümetinin bir şans kabul Ankara'da yeterli olacak bir özür bulmak verebilir. birbirlerine ihtiyaç çünkü İlişkiler yolda, askeri özellikle arasında restore olma. Ama genel olarak o yara için zaman alacak ve iyileşmiş olması şeyler geçmişte bırakılmak. başka yolu yok çünkü özel sektör, iş dünyası ve sivil toplum eskisi gibi etkinlikler, konserler, öneri ve değişim öğrencileri ile devam etmelidir. Hiçbir mükemmel bir çözüm, sadece truces olmasıdır. çabaları hasarı onarmak için harcanan olmalıydı. "

TÜRKİYE'DEKİ ARKEOLOJİK KAZILARDA BÜTÜN HERKES YARDIMCI OLUYOR.

İzmir bazıları arkeoloji ki genç öğrenciler sitede dört aylık yaz kazı sezonunda çalışan öğretmek yardımcı olduğunuz kadar çok bilgi edindikleri birçok yerel köylüler dahil olan yakın bir antik kentin 20 yıldır süren kazı. Ben hemen onların dönemine göre, ben dışarı çıkar ve ayrı nesneler tanımlayabilir Helenistik olması, Bizans ya da Roma, 'Muammer Balcı, 50 diyor. 'Ben Helenistik nesneleri tercih ediyor ve mutlu ben bulamadım önce


İzmir'in Torbalı ilçesinde Yeniköy köyü çoğu Metropolis antik kenti kazılarında katılıyor 1.500 kişi ev sahipliği yapmaktadır.
İzmir yakınlarında bir antik kentin kazı çalışmaları yerine şimdi uzakta köy kafeler onların gün whiling amatör arkeolog olarak yazları geçirmek yerel halk içinde gizli yetenekleri ortaya getirmiştir.

kazmak yaklaşık iki yıldır devam eden ile, yerinde büyümüş çocukların yanı sıra devam eden çalışmaya katkı yapıyoruz.

Fatma Yetim, site evi temiz tutmak sorumludur, ayrıca yıllık tarihi eser yıkama çalıştı süre Vasfiye Usta, sitenin aşçı, kızı bir uzman temizlik seramik yer haline gelmiştir. Gürhan Eygay, İbrahim Ergay, oğlu kim güdümlü Profesör Recep Meriç o ilk 20 yıl önce, yerinde hızlı enkaz yerine getirmenize yardımcı kendi demiryolu sistemi Yenilikçi sahiptir kazılar başladı. Tüm kazı yerinde çalışmalarını açıkladı tarihine ilgilerini derinleştirdi.

"Profesörler bulgular hakkında bize bilgi yavaş yavaş nesneleri tanımlamak için öğrendim," Muammer Balcı, 50 dedi. "Ben hemen onların dönemine göre, Hellenistik, Bizans ya da Roma olması dışarı almak ve ayrı nesneler tanımlayabilir. Ben Helenistik nesneleri tercih ediyor ve mutlu Ben bulamadım ben. "

Balcı's duygular onlar olanlara Bizans dönemine ait Helenistik eserler tercih söyledi birçok yerli halk tarafından paylaşılır. Metropolis antik kenti kazı yapılmakta İzmir'in Torbalı ilçesinde, içinde Yeniköy köyü, birçoğu yaz, akademik personel bölgeye gelip başlayacak kazılarda, katılmaktadırlar 1.500 kişi ev sahipliği ve öğretim yılı başına kadar devam eder. Dört aylık yaz döneminde böylece toprağa eserler için alanlara domates mahalle sohbetçi vardiya görür.

Yeniköy köylüler gibi İşçiler genellikle arkeolojik, bu nedenle mesleki ve dikkatli eylemleri önemli şekilde nesneleri toprak altında saklı zarar vermek değildir kazma ilk katman yürütmek.

Bazı işçilerin olsa bile bir ilköğretim okul diploması yok, onlar arkeologlar değere gelmiş ilginç hikayeler ve bilgiye sahip.

"Sanki kokusu nesneler] [ise," Serdar Aybek, kazı başkanı, köylüler dedi. "Bunlar bizim için arkeologlar da önemlidir. Biz deneyimsiz arkeoloji öğrencileri için onları tercih ediyorum. "

Köylü Recep Canbaz, 51, gururla hangi o katılan bir kazmak nitelendirdi. "Bir zaman, biz aşağı, orada bir tiyatro vardı düşünme dört metre indi. Bir noktada, [kazı ekibi durdurmak için, orada değildi düşünerek karar], "Canbaz" dedi. "Ben ısrar etti ve antik tiyatro bulundu. Aslında, ben aşağıya bulduk ilk koltuğuna oturdu. Nasıl insanlar zaman petrol bulmak tezahürat - ki coşkuyla yolu olduğunu biliyorum. "

Kazı başkanı Aybek amatör bir arkeolog olarak başka bir köylü işçi nitelendirdi. "O kendi dönemlerine göre tüm nesneleri ayırır. Dedi, "kazı başkanı tecrübesiz arkeoloji öğrencisi yardım edeceğini söyledi.

"Benim profesörler benim kürek önünde bir bilgisayar olduğunu varsayalım. Acaba bir heykel veya sütun taş ilk ortaya dan hissedebiliyorum, "Canbaz, merhum Sakıp Sabancı, Türkiye'nin en önde gelen işadamları bir takdir plaketi aldığını söyledi.

Yoldaşı köylü Balcı yaptığı Görme için teşekkür ederiz. "Onlar bana, 'Sen bir projektör gibi bir göz var." Heykeller biz tiyatro ve çıkarılan hamam Türk hamamı] [müthiş bana heyecan var, "dedi, o sitedeki arkeoloji öğrencilerine yardımcı olmuştur sözlerine ekledi. "Onlar kitaplardan öğrenmek, kazıyoruz öğreniyoruz" dedi.

Merve Güzel, kazılarda staj bir üçüncü yıl arkeoloji öğrencisi, öğrencilerin öğrenmeye ne sıklıkla çok teorik olduğunu kabul eder.

"Burada nasıl uygulama [daha önemli daha] teori olabilir gördüm," dedi, nasıl Balcı ona yardım açıklayan söyledi. "Bana nasıl bir mozaik, nasıl başa çıkmak için ortaya çıkarmak için öğrenmek yardımcı oldu. Bana malzemeleri gösterdi. Ben korkmuyorum zarar verebilir yedeklenen her bir mozaik, beni motive ve bana sürdürmeye teşvik etti. "

"Bizi paraları bulmaya yardımcı" arkeolog Yeşim Ulaş, mozaiklerin korunması Balcı ile çalıştığını söyledi. "Ben nasıl alçı sıva yapmak öğrendim. O adapte ilginç bir yöntem çağdaş malzeme Antik çağın alçı bir sıva alır. Biz mozaiklerin korunması bu malzeme kullanıyoruz. "

At 68, Recep Karana son 13 yıldır kazı çalışmalarını sürdürmektedir. "Kazı eğlencelidir; gerçekten ben bir şey bulmak gibi," dedi, ekledi: "bir aşamada biz akropol birçok mezar bulundu; bu beni biraz rahatsız etti" dedi. Kış mevsiminde, o mezar kazılar köy veya dağıtan düğün davetiyeleri.

Muzaffer Taşcan kazılarda yaz boyunca çalışır ve kış aylarında site korur. O 13 yıl önce yerinde çalışmaya başladı dek alanlarda çalışmak için kullanılır. "Kalbim kazma başlamak her zaman yener. Sadece böyle kazmak olamaz. Ben küçücük hesapları yapmak "dedi. "Bir gün, öğrencilerin, 'Stop kazma, biz altında olduğunu söyledi.' Ama karıncalar kadar geldiğini gördük. Ben, 'Ben devam edeceğini söyledi; karıncalar yukarı, o zaman gel eğer bir boşluk düşükse,' ve ben kazmaya devam etti. "

Hakkında antik kenti

Metropolis antik kentinin geçmişi Neolitik Çağ dayanıyor. Eserler orada ilk yerleşim izleri ayı buldu, Klasik, Helenistik Çağ ve Roma ve Bizans imparatorlukları, tüm yol kadar Anadolu Türk Beylikleri ve Osmanlı dönemine.

bina bölümleri, mezar taşlarında, heykeller, sikkeler, cam ve seramik objeler kazı çalışmaları sırasında şimdi İzmir Sanat ve Tarih Müzesi "nde sergilenmektedir, İzmir Arkeoloji Müzesi ve Selçuk Efes Müzesi'nde. 2010 kazı programı toplantı salonu odaklanır (Bouleuterion) bu kentin resmi merkezidir, Stoacı teras ve Roma Hamamı ve Palaestra, bir tesis banyo oluşan ve bir alanda sportif faaliyetler için.

koruma ve restorasyon çalışmalarının merkezinde bir yapı geometrik desenleri ile süslenmiş mozaik galeri bulunmaktadır.

kazmak babası

Recep Meriç's Avusturya arkeoloji profesörü tavsiye onu Metropolis üzerinde antik kenti olması neden çıkarıldı araştırma başlamaya teşvik etti. Meriç, şu anda 66, ilk 1972 yılında site, sadece alanlar oldu gitti.

"Ben mozaik resimleri halk tarafından bulunan aldı. Bazı duvarların temizlenmesi ve dört yıl için herhangi bir kazma olmadan araştırma yaptım. Ben doktora bittikten sonra o ve üniversite öğretim başladı, "dedi konusunda, ben unuttum.

Meriç daha yerel belediye başkanı 1989 yılında bir telefon aldı, onu kazılar başlayacak ekibi başkanı soruyorum. O Serdar Aybek için, 2006 yılında misyonunu sol kime uzun yıllar çalıştı kaldı.

OBAMA DAN TÜRKİYE BÜYÜK ELÇİSİNE PEŞ PEŞE RANDEVU.

Francis Joseph Ricciardone Türkiye'ye gelecek ABD büyükelçisi olarak Francis Joseph Ricciardone atanması Senato bazı Cumhuriyetçi senatörler kıdemli diplomat da Ankara ile başa çıkmak için yumuşak olduğunu düşünüyorum tarafından tıkanıklığı karşı karşıya.

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi 3 Ağustos tarihinde adaylığını onayladı sonra Ricciardone Başkanı Barack Obama Temmuz ayında adayı kolaylıkla Senato'da onay oy almak için bekleniyordu. Ancak Senato bu konuda 3 Ağustos oturumunda oy, otomatik Eylül, ne zaman Senato tatillerinden geri nedeniyle görevinden erteleyen başarısız oldu.

Cumhuriyetçi Senatör Sam Brownback sözcüsü ofisinin adaylığını beklemeye koyulan, Perşembe günü Dış Politika günlüğü de, Kablo ortaya bir rapor ve Cumhuriyetçiler her zaman adaylığını oylamaya izin niyetim yok göre dedi yakında.

Rapor Brownback, bazı ayrıntılı olarak açıklayan Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'a bir mektup gönderecektir dedi nedenlerle partisinin diplomat onayı izin isteksiz neden. Brownback ofisi ancak mektubun içeriği hakkında bilgi vermedi Cumhuriyetçi senatör birçok yardımcıları Brownback kaygılarını ve hakim olan yönetimin kısa Challengers inandırıcı bir onaylama oy sağlamak için düşecek ile dayanışma doğruladı. Brownback onun tutmak serbest mi, büyük olasılıkla başka bir kısa bir süre sonra, Kablo dedi yüzey kılacaktır.

Rapora göre, Mısır, Afganistan ve Irak'a yaptığı son atamalar sırasında Ricciardone tutumunu Türkiye'ye görevinden Cumhuriyetçi muhalefet arkasındadır. İran yaptırımları ve İsrail, sekiz Türk ve bir Türk-Amerikan hayatını kaybettiği bir küçük filo baskın sonrasında geldi karşı sert eleştirilere karşı BM Güvenlik Konseyi oylaması sonrasında Batı kulübüne Muhafazakar çevreler ABD soru Ankara'nın sadakat içinde.

Onun eleştirmenler için Ricciardone rekorunu "da o ve çok görevi ılık demokrasi ve despot rejimler, insan hakları gibi değerleri itmek çalışyor hükümetler yakın olmanın bir model gösteriyor," belirtildi.

"O anda bu hassas yazı için sadece yanlış adam ve umut bu idare yaptığı bu yıl ve teyit olmayacak daha iyi," bir üst düzey Cumhuriyetçi Parti yardımcısı Kablo tarafından şeklindeki sözleri kaydedildi birisi aday olacak tanımak olacaktır .

Türkiye üzerine basına kapalı oturum

Dışişleri Bakanlığı Perşembe günü tutun Ricciardone in adaylığını yerleştirilen yorum yapmaktan kaçındı. Ama bir giriş bunun Türkiye'ye yaklaşımını reevaluating olabilir, o Clinton ve Politika Planlama sorumlusu Anne Marie Slaughter liderliğindeki Türkiye kapalı bir toplantı yaptılar. Dışişleri Bakan Yardımcısı Philip Gordon da Perşembe katıldı.

"Toplantı] [nihai amacı özgür, yol-tank tür, biz doğru yönde ilerlediğini düşünüyor, işte böyle hitap edebilecek diğer alanları da değerlendirmek için mi?" bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, bunun bir çok toplantıların "out-of-the-box düşünme ile gelip tutuluyor nereye gitmemiz gerektiğini değerlendirmek çalışmaktır açıklayan Kablo" dedi.

Ankara'da ise Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu toplantı hoş geldiniz, nasıl Türkiye-ABD ilişkilerinden gösterdiğini belirtti çıktı önemliydi. "Biz de bizim Dışişleri Bakanlığı bu tür toplantılar yapıyoruz. Biz ilişkilerin doğal bir sonucu olarak görüyorum," diye Meksikalı meslektaşı Patricia Espinosa ile düzenlediği ortak basın toplantısında söyledi.

"Bu uzun planlanmış buluşuyor. Biz bu her zaman yapmak "Mark Toner, Oyunculuk Yardımcısı Sözcüsü Dışişleri Bakanlığı'nda toplantı Perşembe günü bir günlük basın toplantısında söyledi. "Onlar önemli politika konularında açıkça, Türkiye biridir derin politika dalış, tür konum. Ve bir kişi için bir şans, gerçekten, belirli bir sayının içi tartışma bu. "