3 Kasım 2010 Çarşamba

TÜRK İNANCINDA GÖRÜLEN PEK ÇOK TUHAF ŞEYLER ADET OLMUŞ AMA MAKSADINI YİTİRMİŞ DURUMDA.

Eğer mümkünse o zaman, potansiyel gaf önlemek için yerel gümrük tanımak ve insanların ne yaptığını ve neden hakkında kendinizi eğitmek en iyisi.


Bugünün interaktif araç


Video Fotoğraf Ses

Yazıcıya Gönder Arkadaşıma Gönder

Post yorumlarınızı

Okuyun yorum




farklı bir kültürü yaşamak, insanların farklı şeyler fark etmeye fırsat verir. Bazen size tuhaf davranışlar gibi görünebilir. Yabancı bir ülkede yaşamak için fırsat getirirken, insanları anlamak için korkuları, mitler, tabular, atasözleri, efsaneler ve ev sahibi ülkenin folklor anlamaya çalışın.
Benim en sevdiğim hurafeler Bir gece uğultusu bir köpek hakkında biridir. Charlie, benim Amerikan cocker bazen geceleri bir feryat salmak karar verir. Ama çoğu zaman değil ben hemen harekete komşum hayal edebiliyorum yaptığı zaman. Bazı Türkler, bir köpek gece uluyor, bunun yaklaşan bir felaketin işareti olabilir inanıyoruz size eylem ters şekilde hemen terlik tersidir.

Batılılar genelde çok hurafeler hükümet, siyaset, iş, çalışma yaşamı, kamu hayatına, aile hayatı, seyahat ve sosyal kuralları da dahil olmak üzere her şeyi etkileme potansiyeline sahip farkında değiller. Bir gezgin ya da bir iş profesyonel olsun, bir kere sen onu ne kadar avantajlı görürsünüz onları anlamaya başlar. Eğer Türkiye veya Türkler ile çalışmaya yaşıyorsanız, daha iyi ve Türkiye'den yabancı meslektaşları için hazırlamak mümkün olacak.

Türkler ruhlar, hayaletler, canavarlar, kent efsaneleri, eski eşleri 'hikayeleri, gizli uygulamaları ve şanslı takılar içeren irfan bir dizi bazı ilginç fikirleri var. ülkeye Atasözleri ve eşsiz sözler de bir rolü vardır.

Belki Türk kültüründe konuşma belirli tür ve sonuçları olduğunu görünmeyen dünya bir tepki uyandırabilir fark etmişsinizdir. Tanrı açıkça veya örtük korusun ya da belirli bir kişiye lanet üzerine çağrılabilir. Bu bir dizi şeklinde ifade edilir. Belki onlara biraz para vermek ihmal etmiş bazı kelimeleri geveleme başlar bazı dilenciler fark etmişsinizdir. Genellikle bu talihsizlik ve afet çağırmak için bir lanet olabilir.

Bereket günlük konuşma kullanılmaktadır. Örneğin, bir kişinin sağlık ve refah hakkında sorulduğunda, o bir cevap ya da herhangi bir gerçek bilgilerin çoğunu vermeyebilir, ama bir nimet ile cevap verecektir: Türkiye'nin doğusunda dışarı Seyahat ben bu şekilde sık sık köylülerin cevap fark gibi ifadeler ile şükran ifadesi olarak "Allah sizi memnun!" veya "Mayıs evinizin artırmak!" veya "Mayıs yerinizi cennet olsun!"

Bu form kullanılan bazı diğer zamanlarda bir kişinin bir yolculuk başlar, ve arkadaşlar ve aile, demek gibi ifadeler: "Eğer sağlık ile iyilik ve iade ile bırakabilir miyim!" bir kişi uzun bir ayrılık başkalarının söylediklerine sonra yakınları gördüğünde, "Mayıs gözlerini aydınlatılmaya!" bir anne ya da baba sonra kişinin dinleme diyecekler çocuklarının söz, "Allah onları güvende tutmak!" gibi bir nimet dedi olduğunda, diyerek cevap vermek iyidir, "Sen de ! "

çağırma, başka tür ibadet veya kendiliğinden dua. Bu ve yüzyıllar boyunca aşağı kabul edilmiş uzun olabilir, kafiyeli dualar ya da dualar Arapça Kur'an dan her gün veya belirli günlerde yaptığı açıklamada böyle, defin yas ya da uzun bir yolculuğa başladığı zaman olarak.

Batılılarca bulmak Müslüman kültürünün en zor yönlerinden biri plan oluşturma girişiminin eksikliğinden kaynaklanır. Sık sık bir Türk bir planları ve gelecekteki olaylar için referans olarak Tanrı'nın iradesine kabul konuşma biçimi kullanmak duyarsınız. Her iki konuşmacı ve dinleyicinin gibi ifadeler diyecekler "Allah dilerse" ya da "Tanrı arzular. Eğer" Bu küstah kabul edilir Tanrı'nın amaçları varlığını kabul olmadan planlar yapmak için. Belki sen kim daha ruhsal çok dikkatli değil kayıtsızca düğün, parti ve bir çocuğun doğum tartışmak hassastır ki olanlar arasında fark var.

Geçen gün benim araç sigorta poliçesi yenilemek zorunda kaldı. Ben bir kaza ifade sahip farazi bir örnek referans olarak beni araç sigorta poliçesi satan bile sigorta acentası söylemek duyduğumda kendime güldü "Allah korusun." Bu ifade felaket ya da şanssızlığın itibaren bir koruma kullanma.

- İyi ve kötü şans takılar ve eylemler bir şey onların tabular ve korkular: hakkında Türk batıl bildiklerini bizimle paylaşmak - Biz sadece bu yüzeyi çizilir ettik. Bu büyüleyici.


B8 |
B10 |
B12 |
B15 |
B17 |
B19 |
B21 |
B23 |
B25 |

YÜKSEK SESLE VE NET KONUŞTUM HANGİNİZ NEYİ ANLAYAMADI ŞAŞKINLAR

Glasnost ve Perestroyka: Bu kelime hatırlıyor musunuz? Onlar ne açık ne de sorumlu bir Sovyet sistemini getirdi. Onların mucidi Mihail Gorbaçov, son sekreteri Sovyetler Birliği Komünist Partisi genel oldu. O sadece onun 80. yaşını kutladı.



Hâlâ canlı ve hareketli olduğunu. Onun son tekme eski Başkanı ve şimdiki Başbakan Vladimir Putin de yöneltildi. Gorbaçov geçenlerde onun otoriter yolu ile Rusya'nın yavru kuş demokrasi zarar ve muhalefet yok etmek için Putin'in liderliği eleştirmeye başladı. O [çünkü] onun bir şekilde duruyor Putin demokrasi "ile sinirli olduğuna inanmaktadır. ... Bu ülke yönetilemez otoriter ihtiyacı [O inanıyor]. "Gorbaçov sadece Putin eleştirdi aynı zamanda onun koruması altında, Başkan Dmitri Medvedev de oklarını yönlendirir. İktidara bağımlılık bir tür iktidar çifti suçluyor: ". Onlar olmadan yapamam düşünüyorum"
Bir röportajda, Sayın Gorbaçov sivil toplum ve sivil yaşam için çok az ilgili devlet iktidarını wielding dayandığı bir "Sovyet Komünist Partisi'nin kötü bir kopyası" ile Putin'in iktidar partisi Birleşik Rusya, benzetti.

Gorbaçov veren örnekler dikkat çekicidir. O işaret Putin'in 2004 yılında bölgesel valilerin ve Moskova ve St Petersburg belediye başkanları popüler seçimler muaf olacağını hükmettiğimiz başkanı olarak. Yerine bu mesaj Kremlin (kendisi) tarafından doldurulacaktır olacaktır. Bu zamandan beri böyle olmuştur.

Bu yürütme ayrıcalığım kullanarak, Medvedev geçen ay Moskova'da uzun süredir belediye başkanı görevden Başbakanı Putin bir dost ile değiştirilmesi gerekir.

o demokrasiye doğru yolda Rusya dediği gibi Gorbaçov, Rusya'nın demokrasi için sorumlu hissediyor. "Demokrasi seçimleri ile başlayan [ve ilerledikçe] hesap verebilirlik ve ciro," diyor. Ama hemen Putin ilerleme engelleme hakkında şikayette bulundu.

Ne Putin ne de Medvedev'in Gorbaçov açık açık yanıt verdiler. Sonuçta, onlar Sovyet sonrası dönemin ürünleridir. Oldukça Gorbaçov'un eleştiriler rebutting göre, iki egemen Rus liderleri "ve sevilmeyen ... cazip platformlar geliştirmek değil." Olmakla suçlayan muhalefet partileri, muhalefet suçlayabileceğini Onların mülayim siyaset iktidar partisinin parlaklık götürmek.

Gorbaçov'un imajı ile ilgili olarak, Sovyetler Birliği'nin yıkılmasından yaklaşık yirmi yıl sonra, hâlâ Rusya'da tartışmalı bir adam. birçok insan için o 1990'lı yıllarda siyasi ve ekonomik kaos getirdi ani ölüm sorumludur. Bazıları için, o yüzden ABD Sovyet Rusya, o mühendislik bir süreç tutulması sonra tek küresel güç haline gelmiştir nedenidir. Bu Gorbaçov kendi ülkesinde daha fazla yurt dışında sevdim olmasıdır. Ama demokrasi başlattı başka önemli grup için - yarattığı sorumlu hissediyor besleyici.

Bay Gorbaçov Putin-Medvedev hattına muhalefet onun dozu artıyor. O ülkenin önde gelen muhalefet gazetesi Novaya Gazeta yatırımcıları biridir. Nedense bu gazetenin muhabirleri birkaç öldürüldü ya da "tanımlanamayan" faili saldırılarda yaralandı. Çabalarının önümüzdeki yıl bürokrasi ve diğer fabrikasyon engellerin hard rock vurmak parlamento seçimlerinde iktidardaki bir rekabet edebilecek bir siyasi parti kurma.

diye alternatif bir parti kurma başarısız olmasına rağmen "... [T] o ülkeyi değiştirmek" sana ihtiyacım var "halkın katılımı" diyor. hayal kırıklığı yılında "Rusya oluşturmak ve kurumlar, demokrasi mekanizmalarına ve sivil toplum kurumlarının düzgün işlemesini sağlamak değerler yeni bir sisteme usher gitmek için uzun bir yol var" dedi.

bu kelimeler Putin bir kez daha cumhurbaşkanlığı için çalışan imkanını olacak 2012 genel seçimleri kadar dişli, Rusya'da olayların gidişatını değiştirecek misiniz? Birçok insan onun başkan olarak art arda üçüncü dönem için çalışan men sonra o 2008'den bu yana başbakanlık koltuğuna anı bekliyordum olduğuna inanıyorum.

Onun destekçileri sadece o eski güç ve Rusya zafer geri inanıyoruz. dikkate alınması ve saygı daha zengin hale süre: müthiş bir ordu olmadan bir enerji devi olarak uluslararası sisteme ülkenin dönmek en Ruslar istediklerini teslim etmek onun kapasitesinin bir göstergesidir. Ne demokrasi ve özgürlükleri temel? Eh, onlar daha sonra gelebilir. Kim onlar aç ya da özsaygı eksikliği olduğunda onlara ihtiyacı var?
B8 |
B10 |
B12 |
B15 |
B17 |
B19 |
B21 |
B23 |
B25 |

EKŞİ' NİN KANTARINDAKİ TOPUZ PAHALIYA MAL OLDU

Oktay Ekşi, Hürriyet gazetesinin baş yazarı olan istifası yeni dönemde medyada ikinci tremor. İlk ve ana şok Ertuğrul Özkök editörü aynı kağıt başkanı olarak görevden ne zaman geldi. Ben 31 Aralık 2009 tarihinde bu sütunda yazdı: "Bizi terk kim Özkök değildir. Ama rejimin basın tahttan ediliyor. "


Onlar sürdürmek için çalışıyoruz vesayet sistemini sonu geliyor, çünkü aşağı gitmek zorunda. "evet" oyu referandum çıktı Özellikle, sonra, onların eski alışkanlıklarını sürdürmek için mümkün değildi. Onlar artık olmak demokratikleşme ve iddianın kocaman gelen dalga görmezden gelemeyeceğini "güçlü ve kuvvetli onlar kısıtlama olmadan ne olursa olsun."
Pro-vesayet tipleri inanılmaz inatçı ve onlar mantıksız değişim mantıklı karşı. Eğer Türkiye artık eski Türkiye olduğunu söyleyin, onlar bunu kabul etmek istemiyorum. "Toplum değişti. Bunun yerine onlara ", onları gerçek Mustafa Kemal Atatürk'ün öğretmenlik yeni nesillere Atatürkçü masalları anlatmaya devam edemez, ama onlar, sana ne söylediğini anlamak mümkün görünüyor. "Can't Eğer sistem olması gerektiği gibi işlev başladığını görüyoruz? Çok mantıklı ve inatla oyunculuk dur. Kimsenin seni, "sen onlara açıklamak geçmişte yaptıklarımdan dolayı intikam almaya çalışıyor, ama inanmak istemiyorum.

vesayet ve çok vakıf yanlış atıldı. Kürtler ve dindar insanlar bu ülkeye potansiyel tehdit değildir. Bu darbe, korku ya da baskı yoluyla bu ülkeye yönetmek artık mümkün değil. Ne kadar sıkı kontrol altında büyük bir toplum tutabilir? Ne demek: "Biz normalleşmesi gerekiyor. Sadece bu toplumun değerlerini göz ardı edemeyiz. "Onlar, diğer taraftan, yine türban, dua ve Kur'an kursları için çağrı ile saplantı vardır. Avrupa Birliği inançların saygılı "demokratik laiklik" benimsemeye onları çağırıyor, ancak laiklik karşıtı eylemlerin odağı "olarak oyların yüzde 47 almış bir parti etiket, militan laiklik ve acele yapışmasını ısrar . "

vesayet sistemi sarsılmış, bu nedenle onun ortamdır. Ama bu geçici olduğu varsayılmaktadır devam ediyor. Onlar gerçeği kabul edemez. Ancak, güçlü işaret Özkök ayrılışı oldu. Ben yukarıda belirtilen makalenin sonunda, ben, diyerek, Aydın Doğan ailesi çağırdı "Bu değişikliği günü kurtarmak için değil bir hareket bir şey varsa, yanlış bir tanesidir."

Ekşi ayrılmasından bu hareketi bir yanlış biri olduğunu gösteriyor. O zaman soruyorum: çok daha fazla insan bu yüzden dışarı atılır nasıl balon yükselir? Kim davul ve onlardan sonra timsah gözyaşları dökmek oynamak istenecek? (Bir şey neden onun makalenin gece saat 12 de ciddi bir hakaret içeren cümle eklemek yaptı. Ekşi istifası hakkında garip var? Bu intihar kendini zorlamadan benzer.)

Önemli olan zihniyet değişikliğidir. Eğer biz, medya profesyonelleri, içtenlikle medyada ilk kural demokrasi istemiyorsanız, o zaman medya kardeşlik ortamından kaydedilemez zorbaların. kendi mahallelerinde tarafından eleştirilmiyor çünkü kim, topluma ve meslektaşlarına saygısızlık ve kim sık sık hakaret onlara olanlar, bunu yapabilirsiniz. Türk basınında ilk kez, kendisini arayarak, "diyorum artık yeter." Herkesin kendi kalp dinlemek gerekir ve kendilerine sormak, "demokratik ülkelere göre bizim medyanın düzeyi nedir?" Demokrasi, hukuk, teknoloji, bilim gibi eğitim ve medya evrensel standartlara sahip, kendi norm ve standartlarına sahiptir. Hiçbir demokratik ülkede adam kayırma yoluyla medyada çalışan insanlar var.

ABD ve Avrupa ülkelerinde, herhangi bir köşe yazarı araştırma ya da haklı ne / yazıyor olmadan bir makale yazabilirim. aksine, bildiri herhangi bir ses analizi veya entelektüel kalite eksik sütunlarla dolu. Bir köşe yazarı geçenlerde cumhurbaşkanının konvoyu kendisine gönderdiği bir e-posta dayanarak, bir annenin ölümünden sorumlu olduğunu yazdı. Daha sonra bu tür konvoy olmadığı ortaya çıktı. Ayrıca, herhangi bir demokratik ülkenin girişimi hiçbir medya kanıt olmadan bir ceza olarak birini canlandıracak. Öte yandan, aynı anda bizim köşe yazarları ve savcılar, yargıçlar ve Hitmen gibi editörler-in-chief hareket. Ekşi olay Doğan Medya Grubu sadece gazetecilik ve etik ilkeleri, riayet eder herkes için bir ibret vardır. Herkes kendi söylem ve sorumluluklarını gözden gerekir.

B8 |
B10 |
B12 |
B15 |
B17 |
B19 |
B21 |
B23 |
B25 |