18 Ağustos 2010 Çarşamba

HANTEPE BASKININDA ASKERİN ÖLÜMÜYLE SONUÇLANAN İHMAL HALA AYDINLANMADI.

Hantepe ölüm akıl zayıflığı içinde adalet aramaya hazırlamak


öldürülen asker Hakan Yutkun ve yaralı asker Necati Yurt ve aileleri hala bir açıklama bekliyoruz Genelkurmay son iddiaları Hantepe karakoluna saldırı ile ilgili bilgi. Çukurca yılında Hantepe karakoluna terörist saldırı Dul şüphe Temmuz saldırıda yedi askerin ölümüne çevreleyen adalet aramaya hazırlanıyor yeni kanıtlar ortaya çıkması ile Heron insansız hava araçları (İHA) terörist grup tespit arttı saldırı öncesi bölgede 15 dakika.

Necati Yurt, yıkılmayan, onun medyada o ki yem "olarak kullanıldı düşünmeye başladığı iddiaları görünce," dedi. "Bu iddialar doğruysa, onlar yem gibi bize kullanılan" dedi. Yurt, Adana dan da onlar Gediktepe saldırı - ayrı bir Kürdistan İşçi Partisi'nin (PKK) Şemdinli, Hakkari, 10 asker öldü Gediktepe bölgesinde saldırı - bir veya iki gün önce saldırı hakkında söylendi "dedi , ve bunların 2 arasında am ve 4 Temmuz 19 önce gerçekleştirilecekti saldırıyı biliyordu.

teröristlerle askerlerin çatışmasından sonra, onlar helikopterden takviye almış olmalısınız, ancak coğrafi sağlamak koyamadık koordinatları çünkü onların danışmanı, onların, yaralanmıştı koordinatlarını bildiği tek.

Yurt yasadışı PKK misilleme olarak Türk jetleri iki hafta önce Hantepe saldırmak için kendi Hakurk kamplarının bombardıman için saldırıya inanıyor.

Basında çıkan haberlere göre, Hantepe karakolda komutanları bölgede Heron istihbarat dayalı PKK tehdidinin bilgilendirilmiştir. Ama komutanlar yanıt verdi: "Hiçbir sorun değildir. Herşey kontrol altında. "

Her iki polis ve askeri istihbarat saldırı olasılığını yaklaşık 10 gün önce meydana yetkilileri uyardı. Emniyet Genel Müdürlüğü 8 Temmuz istihbarat gösteren 60 terörist bir grup Çukurca bir jandarma karakoluna sınırında bir saldırı gerçekleştirmek için gidiş olduğunu ilgili makamlara bildirilir.


öldürülen asker Hakan Yutkun ve yaralı asker Necati Yurt ve aileleri hala bir açıklama bekliyoruz Genelkurmay son iddiaları Hantepe karakoluna saldırı ile ilgili bilgi.

askeri birlikler Hantepe yüksek teknoloji ekipmanlarla donatılmış konuşlanan, değil kullanılmış olmasına rağmen. Askerler termal kameralar çalışmıyor çünkü hareketi izlemek koyamadık. bireylerin ileri karakol yaklaşan algılayan sensörler ve 600 metreye yakın bir alanı aydınlatmak gezi fişekleri, çalmadı kullanılan değildi. saldırı altında fişekleri kullanmak gelmemiz birimi.

Pvt. Yusuf Kılıç, ayrıca yıkılmayan, o teröristler ile yüz yüze olduğunu söyledi. "Çatışmalar önce yaklaşık 01:30 'da başladı ve sabaha kadar sürdü. Etrafta 5 Biz teröristlerin saldıracağı bilmiyordu önce de yaralandı "diye açıkladı.

Babası Celal Kılıç, onlar oğulları korunan şüphe çünkü durum takip söyledi. Ayrıca, Kılıç kardeşi, Bilal Kılıç, bir dava açmak konusunda avukatlar ile konuşmak söyledi.

Başka bir kaynaktan bu olay yardım ordunun teslimat, hangi Hantepe sadece 15 dakikalık bir mesaj yerine ulaşır dört saat sürdü ihmal sergilenen Today's Zaman söyledi. "Neden hiç kimse Herons görüntüleri rağmen bir şey mi anlayamıyorum," dedi, Savunma Bakanı Vecdi Gönül sözlerini görüntülerin Hantepe ait olmayan göndermede bulundu. Ancak, belirlenecek istemeyen kaynak, orada zaman görüntü Herons tarafından alınmış olduğunu söyledi.

Gülfiye Yutkun olan oğlu Hakan Yutkun saldırıda hayatını kaybeden, onlar yetkililerin sessizliği hayal kırıklığı olduğunu söyledi. Askeri yakın ateş altında konu üzerinde tam bir sessizlik için toplumun tüm kesimlerinden geldi. Genelkurmay karargahı dahil olmak üzere bazı iddialar, güvenlik birimleri, göre, saldırı izledi gözetim Herons tarafından sunulan, ancak canlı saldırı olay yerine yaralı askerlere yardım etmek için herhangi bir ek ateş gücü göndermedik. Başarısızlık hızla yanıt vermek için helikopter ve savaş uçaklarının daha fazla askerin ölümüne yol açtı. Zamanla geldi yardıma, teröristler zaten çatışma sahnesi bıraktığı ve kuzey Irak'taki onların temel döndü.

Şüphe General Gürbüz Kaya, Hakkari Tümen Komutanı kuşatır. Gözlemciler genel başarısızlığına PKK'lı teröristler askerleri korumak için gerekli önlemlerin alınması konusunda sorguya gerektiğine inanıyoruz. Genel ateş altında geçen yıl yaptığı sözler üzerine 27 Mayıs tarihinde Çukurca yedi askerin ölümüne bir mayın patlaması nedeniyle ilgili geldi.

"Önemli olan hiç değildir. Biz hayatımızın pahasına savaşıyorlar. Birkaç basit hatalar yapılabilir "diye bir ses kayıt şeklindeki sözleri oldu. Kaya sözlerini, birçok görevinin yürütülmesinde ihmal için genel karşı bir askeri subay olarak eylemde askeri mahkemeler soran ile öfke yarattı.

dokuz asker Şemdinli'de PKK teröristler tarafından öldürüldü sonra Tekrar basın geç Haziran idi. O güvenlik kameraları, ancak bireylerin Şemdinli sınır birim yaklaşan görüntülerini ele geçiren söyledi onlar ya çoban ya da kaçakçılar olduğuna inanıyordu zamanda.

TÜRKİYE'NİN DEPREM UZMANI KONUŞTU: 17 AĞUSTOSLARA HAZIRLIKLI OLMAK LAZIM.

Marmara deprem öldürüldü Mağdur edilen ülke çapında kutlandı. konuşmalar yapılan, uzmanlar, Türkiye'nin başka şansı yoktur bilgili Deprem hakkında ve onlara karşı hazırlanan bir millet olmaya vurgulayarak edilmiştir yıkıcı 17 Ağustos depreminin 11. yıldönümü.

Resmi rakamlara yaklaşık 18.000 kişiye göre Richter ölçeğine göre 7,4 kayıtlı ve 03:02 de 17 Ağustos 1999 tarihinde önce gerçekleşen depremde ölen Gölcük'te merkez üssü ile. Bu neden çok zarar ve yıkım ve Kocaeli, Gölcük, Düzce, Sakarya, Yalova ve İstanbul'da birçok kişinin canını aldı. Deprem aşağı 112.000 bina, getirilen ve İstanbul'da 124 yapı hasar bıraktı. Ancak, ülkenin yavaş en yerleşim alanları, uzmanlar ve sivil toplum grupları ortak bir eleştiri zayıf binaları güçlendirmek olmuştur.

Doğan Kalafat, Kandilli Rasathanesi Ulusal Deprem İzleme Merkezi Müdürü, "Biz yükümlülük ve deprem güçlü bir bilinci olan bir toplum olmak zorunda söyledi güçlü binalarda yaşıyor." Gölcük Pazartesi günü bir panel konuşan Kalafat ortalama 25 deprem Türkiye'deki günlük ve büyüklüğü 6 deprem veya üstü her 10 yılda meydana kaydedilmektedir "dedi.

Bu millet nasıl deprem kendini korumak için öğrenmek zorunda vurgulayan Kalafat bina içinde yaşadıkları takdirde herkese yetecek kadar güçlü bir deprem dayanıklı sağlam soru gerektiğini söyledi. "Biz yükümlülük ve deprem güçlü bir bilinci olan bir toplum olmak zorunda güçlü binalarda yaşıyor. Biz çocuklar için bu kültürün geçmek zorunda.

bir binanın depreme dayanıklı yapma maliyeti fazla yüzde 10 ekler. bunun üzerine ve inşa edilecek binanın türünü Sorulması gereken inşa edilmiş toprak "dedi. Kalafat da zorluklar olduğunu hasarlı binaların durumuna ilişkin oluştu işaret etti. O bazı müfettişlerin "hafif hasar orta ağır hasarlı binalar için" rapor yayınladı iddia etti. kayalık zemin sismik shockwave absorbe ederken aynı zamanda bataklık bir zemin veya sulak belirtildiği, böylece depremin yıkıcılığı hafifletilmesinde şey bir deprem gücünü azaltmak için. O zemin sıvılaşma eğilimli üzerine inşa şey karşı konuştu.


Deprem aşağı 112.000 bina getirdi ve İstanbul'da 124 yapı sol hasarlı. Ancak, ülkenin yavaş hem en yerleşim alanları, uzmanlar ve sivil toplum ortak bir eleştiri zayıf binaları güçlendirmek olmuştur.

Profesör Haluk Eyidoğan, Deprem Konseyi eski başkanı, deprem bölgeleri Türkiye'nin nüfusunun yüzde 45'i, ülkenin risk bu yarattığı unutmak göze asla kaydetti. O ciddi sorunlar binaların hasar değerlendirmesinde depreminden sonra rastlanmıştır, bu çalışmaları sadece uzman ekipler tarafından yapılmalıdır sözlerine ekledi. Profesör teknoloji hasarlı binaların güçlendirilmesi için vardır "dedi.

Ahmet Ercan, depremler Tahmin için Global Network Türkiye şubesinin başkanı İstanbul'da yapıların sadece yüzde 10'i depreme dayanıklılık yönünden kontrol edilmiştir "dedi. "Hâlâ ne geriye kalan yüzde 90 bir deprem ne olacak bilmiyorum. yüzde 10 genel durumu da çok hoş değil. Yapı denetimi mümkün olduğunca çabuk, "dedi tamamlanmalıdır.

Ercan edenler 1999 deprem içinde sevdiklerini kaybetmiş acısı hala taze olduğunu söyledi. O birçok şeyi son 11 yılda değişti ve hiç kimse hiçbir şeyin yapıldığını söyleyebilirim söyledi. O deprem yönetmeliğine değişiklik önemli bir gelişme olduğunu söyledi. "Bir inşaat denetim ajansı kurulmuştur.

Bu daha önce hiç olmamış bir şeydi. Bu çok büyük bir gelişmedir. Orada büyük gelişmeler depreme dayanıklı evler inşa etmek için Toplu Konut İdaresi, Türkiye'nin [TOKİ] of sağlayan edildi. Bu Türkiye genelinde tüm uygulandı. Deprem vergisi bu son 11 yılda tanıtıldı. Yaklaşık $ 45000000000 şimdiye kadar toplanan olmuştur "dedi.

Ayrıca deprem bilincinin kamu ve idare her iki arasında artış olduğunu söyledi. "Biz dünyanın en iyi deprem bilinci olan bir toplum haline gelmiştir. bunun için para olmadığı Ancak insanlar fırsat kendi binaları güçlendirmek zorunda değilsiniz. "

O kaçak müteahhitler hala İstanbul'da gözaltına alınacağını söyledi. "Bu İstanbul'un kaderi. Bu binalar kontrol edilmelidir. Bazı yasalar geç onlar olmalıdır geçirilmiştir. Örneğin, devlet doğru değil güçlü yeterli olup olmadığını sizin izniniz olmadan bina yıkmak verdiği yasa yakın zamanda kabul edildi. Bir 11 yıl gecikme ile kabul edildi. Bu nedenle kentsel dönüşüm tamamen tutulamamıştır olduğunu. "O İstanbul şu anda takviye edilebilir binaların kadar 7,5 şiddetinde bir deprem karşı hazır olması gerektiğini söyledi.

Ercan üç teknik üniversitelerin şu anda inşaat denetimi sorumlu olduğunu belirterek, bu sisteme özel sektör entegre önerdi. "Bu önemli yapılar teftiş sürecini hızlandırmak için. Biz geride Son 11 yıl içinde kötü gecikmeli var. O kim para var, onların binaları kontrol vardı ama o kim olamazdı yok. "

ELİT İŞ KULÜBÜ TÜSİAD IN REFERANDUMDAKİ TUTARLILIK TESTİ.

Elite business club referandum üzerinde tutarlılık testi yüzleri


patronların Ümit Boyner, Türkiye'nin "club", Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), bir az bir referanduma sunulacak anayasa değişikliği bir dizi destek kredileri değil tarafından belirtilen ilkeler sapma eşiğinde olduğunu ay.

Kamu referandum 12 Eylül için TÜSİAD için tutarlılığı açısından bir sınav dönüşmüştür gibi dernek mevcut Anayasa'nın, askeri kural, 1980 yılında şiddetli bir darbeden sonra kurulan altında hazırlandı için uzun zamandır beklenen değişiklikler hakkında sessiz kalmıştır aday. Birçok diğer iş birlikleri ve ticaret odaları zaten onlar onaylanır onaylanmaz ne kadar önemli değişiklikler Türkiye için olacak kabul etmiş durumdalar.

Şimdiye Ticaret İstanbul Ticaret Odası (İTO), İşadamları ve Sanayiciler Türk Konfederasyonu (TUSKON), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Türkiye Odalar ve Borsalar (TOBB), Türk Birliği, Serbest Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) ve Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) yaklaşmakta olan referandumda paketi için destek açıkladı.

TÜSİAD bugüne kadar güçlü ve Türkiye'nin AB üyeliğine destek böylece hükümet-a-vis bu sürecin tüm sorumluluğu vis yerine getirmek istedi. Ancak, AB destekli anayasa değişikliği konusundaki alışılmadık bir sessizlik yalın aykırı söylemler onun yıllar için

Anayasa reformları art arda Avrupa Birliği tarafından tavsiye edilmiş olan Türkiye ve beş yıl boyunca üyelik müzakereleri devam etmektedir hükümetin önerdiği paketi AB tarafından duyurulmuştur ile. Ancak TÜSİAD, Türkiye'nin AB üyelik sürecinin en açık sözlü destekçilerinin bile paketi destekleyen tek bir açıklama yapmak için isteksiz olmuştur.

Bu nedenle, TÜSİAD, bazı onlar paket lehine ne olursa olsun derneğin yönetimi bu konuda düşünüyor oy söylüyorlar kendi üyelerinin ve öfke çizilmiş olduğu gibi. Bunlardan biri, Abdülkadir Konukoğlu, Sanko Holding'in yönetim kurulu başkanı, o değişiklik önerisi oy vereceğini, bu TÜSİAD çatı altında birçok patronları aynı şeyi sözlerine ekledi Today's Zaman söyledi. "Birçok ilden, İstanbul'dan başta birçok sanayici arkadaşım var. Bu referandum hakkında açıklamalar yapmazlar, ama dediklerini biliyorum 'evet' sandık at, "dedi, o atıfta olan arkadaş ekleme TÜSİAD üyesi ve Türk Birliği Odalar ve Borsalar olduğunu söyledi (TOBB) .

Türkiye'nin demokrasisi iyileştirilmesi, Ko-nukoğlu savundu, önerilen değişiklikler de iş dünyası için faydalar getirecektir ötesinde. O zamanlar değişiklikleri onayladı olan işadamları artık haklarını yurt dışında vergi borçları nedeniyle seyahat yalanladı olacak belirtti. "A ve başlangıçta fark edilmeyen küçük borç bazen ihracat bağlantıları milyonlarca dolar kaybına neden olabilir. sandık diyor Evet ', şimdi sorun çözülmüş olacaktır "dedi. Tek bir mahkeme kararı vatandaşının yurtdışına vatandaşı durduramaz önerilen paket eyaletlerde 26 makale.

Erdoğan TÜSİAD için: gösterin bayrak referandumu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ayrıca, TÜSİAD, Türkiye'nin seçkin iş kulübü lambasting ve onlara gerçek tutumunu açıklamaya çağıran Anayasa değişiklikleri üzerinde karşı karşıya tutarlılık testi işaret etmiştir.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bunun için ya Sept.12 bir halk referandumda oylamada olacak kadar-ve beklenen yaygın olarak övgüde anayasa değişikliklerinin karşı olup olmadığını açıkça ifade TÜSİAD istedi.

"TÜSİAD kendini kontrol etmelisiniz. bu olmuyorsa bu anayasa değişiklik paketi gibi ise, ileri ve gelmelidir bunun için gerekçe belirten sırasında açıkça "hayır" demek. Eğer ileri gelir ve bu paketi demek hayır diyemiyorum Eğer, "Erdoğan" dedi.

Habertürk'te bir röportajda Pazartesi akşamı halk referandum süreci üzerine görüşleridir konuşan Erdoğan genellikle paket içermez sorunları işaret şeklinde almış anayasa değişiklik paketi üzerinde TÜSİAD's gizli saldırıları eleştirdi. Dernek başkanı, Ümit Boyner, o paketin böyle seçim barajını düşürmek ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Diyanet İşleri Müdürlüğü ile ilgili olarak reformlar kaçınarak olarak dışlayan ne onaylamaması çeşitli vesilelerle söyledi. Ancak, o olsun TÜSİAD paket lehine olduğu veya karşı ortaya hiçbir zaman.

daha yakın insanlar vardır beri "Ben Anadolu sermayesi bu konuda daha gerçekçi bir tutum benimseyerek bakın. Daha sıradan insanlar ile iç içe bulunmaktadır. Böylece, diyorum, TÜSİAD Anadolu sermayesi yakın olmak ve daha onlarla ilgili izin, "başbakan" dedi.

Bundan başka, devlet gücü olarak millet tarafından kazanılmış dayanıyor ise sermaye onlar elde güç söyleyerek organizasyonu eleştirdi. "Onaltı milyon seçmenin atanan bize hükümet bir misyon] [. Ben gücü halkım bana illâ ben haksız haklarını ele sahip olacak azami verdi kullanmak zorunda "diye savundu.