20 Ekim 2010 Çarşamba

HAYRUN NİSA GÜL CUMHURBAŞKANLIĞI KARŞILAMA PROTOKOLÜNDE İLK KEZ KIRMIZI HALIDA YÜRÜYEREK ASKERİ SELAMLADI

normal tören protokol döner karşılama gibi kırmızı halıda ilk bayan


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yeniden aramızda törenleri ile ilgili normal prosedürleri kabul etmeye karar verdi sonra Türkiye'nin headscarved first lady, Hayrünnisa Gül, ilk kez dün için Çankaya başkanlık sarayında karşılama töreni sırasında kırmızı halı boyunca onur bekçi geçmiş yürüdü. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yeniden aramızda törenleri ile ilgili normal prosedürleri kabul etmeye karar verdi sonra Türkiye'nin headscarved first lady, Hayrünnisa Gül, ilk kez dün için Çankaya başkanlık sarayında karşılama töreni sırasında kırmızı halı boyunca onur bekçi geçmiş yürüdü.

başörtüsüne karşı olduğu bilinen yüksek rütbeli subaylar, onun temasından kaçının çünkü normal prosedürün aksine, Bayan Gül'ün daha önce kocası ile birlikte kırmızı halı üzerinde yürüyerek vermedi. Ancak, üniversitelerde türban yasağının hafifletilmesi sonra ortaya olumlu bir atmosfer şu gelen bir hareket, başkan bu olağandışı işlem bir son vermeye karar verdi. First lady kocası ile birlikte, o kadar dün kırmızı halı üzerinde çıktı, eşi Bettina Wulff Türkiye'ye bir ziyarette bulunan Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, memnuniyetle karşıladı.

Cumhurbaşkanı Gül de, yakın zamana kadar olan başörtüsü Gül üç yıl önce cumhurbaşkanlığı için aday gösterildi beri askeri için bir sorun olmuştur, eşi ile birlikte 29 Ekim tarihinde ev sahipliği yapacak bir Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda üst düzey generalleri almaya karar verdi. o yalnız politikacılar ve ordu komutanları alır nerede sivil toplum örgütleri, medya kuruluşları ve sanatçılar temsilcileri davet birlikte eşi ile birlikte günde bir, bir başka akşam - Cumhurbaşkanı Gül, iki resepsiyonlar tutarak onun üç yıl süren geleneği sona erecek - ve ilk bayan eşlik ederken, üst düzey generaller de dahil olmak üzere davet olanlar için tek resepsiyon düzenliyoruz. Türkiye'de sivil-asker ilişkilerini normalleştirmek için bir hamle olarak, yeni kurulan üst düzey askeri pirinç etkinlikte bulunmak niyetlerini belirttiler.


Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Office olan iki eski cumhurbaşkanları, Demirel (L) ve Sezer (R), kadınların ayrı resepsiyon sırasında başörtüsü ile el sıkıştı iki arşiv fotoğrafları yayınladı.

Ancak, ana muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) parti göre, bugüne resepsiyon katılıyor lehine değildir resmi resepsiyon eşarp devlet binaları, üzerinde tutuluyor çünkü, first lady yasak başörtüsü takan olamaz .

Son iddia cumhurbaşkanı amaçladığı yanıt olarak "devlet binalarında türban yasağının ihlal," Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Ofisi, iki eski cumhurbaşkanları Süleyman Demirel ve Ahmet Necdet Sezer, içinde headscarved kadın ile el sıkıştı iki arşiv fotoğrafları yayınlandı ayrı resepsiyonlar başkanlık sarayında düzenlendi. Fotoğraflar başörtüsü yasağının uygulanması sarayda söz konusu olduğunu ve resepsiyon katılan ilk bayan önce hiçbir yasal engel olmadığını göstermektedir.

ZİRVE YAYIN EVİNDE ÜÇ HIRİSTİYANIN VAHŞİCE ÖLDÜRÜLMESİYLE İLGİLİ TATBİKAT YAPILDI

Günlük Zirve cinayet sahnesi yeniden Kabul görüntüleri bültenleri


Malatya'da Zirve Yayınevi az üç Hıristiyan'ın vahşice cinayet yeniden yürürlüğe girmesi iki polis memuru tarafından kaydedilen Akşam günlük yayınlanan video görüntüleri,. Akşam günlük 2007 yılında Malatya'da Zirve Yayınevi az üç Hıristiyan'ın vahşice cinayet yeniden yayımı ve video görüntülerini yayımladı.

Kayıtlar ve daha önce medyada yer aldı yoktu günlük basitçe açıklayan olmadan görüntüleri "ele" olduğunu söyledi nasıl ve kimler arasında.
cinayetleri ve cinayetten bir gün sonra polis tarafından suç mahalline götürüldü kısa bir süre sonra yakalanan zanlının Beş neler olduğunu anlatmak istedi. Şüpheliler - Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Cuma Özdemir, Salih Gürler ve Hamit Çeker - sonra da üç adam nasıl öldürdüğümü ayrıntılarıyla polise anlattı.

Nisan 2007, iki Türk vatandaşı, Necati Aydın ve Uğur Yüksel ve Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske, içinde ve, sandalyeler için işkence bağlı idi boğazlarını yarık olarak öncesi defalarca Malatya Güneydoğu Anadolu kentinde Zirve Yayınevi de bıçakladı polis sahneye geldi. Yayınevi onlar basılmış İncil ve Hıristiyan edebiyat çalıştı.

Yıldırım, Özdemir, Gürler ve Çeker ve olay yerinde yakalanmış, derhal gözaltına alınan, Günaydın ve polisten kaçmaya çalışırken bir üçüncü katın penceresinden atladı süre sonra bir hastanede yaralanmaları nedeniyle tedavi edildikten sonra gözaltına alındı. dokuz erkek toplam öldürülmesiyle ilgili olarak suçlanıyor.


Malatya'da Zirve Yayınevi az üç Hıristiyan'ın vahşice cinayet yeniden yürürlüğe girmesi iki polis memuru tarafından kaydedilen Akşam günlük yayınlanan video görüntüleri,.

kayıtlarda, beş genç erkekler tanımlayan sahnesinden unfazed gibi görünür. Onlar ve kurşun geçirmez yelek giyiyor polis memurları tarafından korunuyor. Polis sahne kaydedildi yeniden yürürlüğe girmesi ve iki polis memuru sırasında Zirve Yayınevi çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı. o cinayet açıklanır olarak şüphelilerin biri gülümseyen görülür. şüphelilerin tüm eski anda sadece 23 yaşında olmak, genç erkek.

Polis kayıtlarına göre, Günaydın o kurbanlarının boğazını kesmedim bu iddiaları yalanladı. "Ben böyle bir şey yapmadım. Ben hayatımda bir tavuk boğazını kesmedim var. Nasıl bir adam böyle bir şey yapabilir? boğaz Dilme insanlık dışı olduğunu. Bunun yerine, zemin ve bıçak ona kalbinde için adam kuvvet olur, "dedi.

Yıldırım o Günaydın kurbanlarından biri öldürdüğünü görünce ağlamaya başladı "dedi. "Emre Alman misyoner ailelerini Hıristiyanlığa dönüştürmek reddetti eğer Müslüman çocukları öldürdü olacağını söyledi" dedi. O artık çocukları öldürmek mümkün olacağını söyledi. Ben Necati kan yerde yatarken görünce başka odaya kaçtı ve ağlamaya başladı. Ben çekmeceler birini açtı ve misyonerlerin belgeleri aramaya başladı, "dedi polis söyledi.