12 Temmuz 2010 Pazartesi

rebrenica YILINDA BARIŞA DAİR UMUTLAR

bir törende 755 yeni belirlenen kurbanların ölümüne kalır gömmek üzere toplandı olarak Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç de dahil olmak üzere Balkan ülkelerinin liderleri, Pazar günü bazı 50.000 Kederli Bosnalılar katıldı zaman 15 yıl Srebrenica Bosnalı Sırplar baskında doğu kasabasında tam önce.

Srebrenica katliamı, daha sonra BM tarafından soykırım olarak kabul Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa'nın en büyük katliam olarak öne çıkıyor. Ama Pazar günü, sorunlu Balkanlar'da kalıcı barış getirmek için umulmaktadır bir uzlaşma sürecinin doğum yeri olarak defin parlıyordu için site.

Srebrenica olarak, insanlığın vicdanı - yanı sıra "sığınak" ve "uluslararası barış gücü" nin tanımı - dedi, Türkçe töreni ele ciddi bir yara, Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan aldı. Söz konusu açıklama, Boşnakça tercüme, gerçeği Srebrenica'da katliam iki yıl sonra bir "sığınak ilan" BM tarafından gerçekleşti açık bir gönderme idi.
Biz bunu unutmayacağım ve bunun unutulmaması izin vermeyeceğim. Bu aklımıza gelen sipariş herhangi bir etnik temizlik dünyanın herhangi bir yerinde olmasına izin veremem için ortadan izin vermeyeceğim, "Erdoğan" dedi.

, Saraybosna ve İstanbul, Belgrad ve Ankara ve Zagreb ve İzmir kardeş kentleri Calling ve Balkan ülkeleri, Erdoğan da eklendi ortak bir kaderi var altını çizerek: "Her savaş kötüdür. Ancak kardeşler arasında kavga arasında yakınları; ortak tarih, ortak bir kültür ve hatta ortak bir dil pay arkadaşlar arasında bir kavga kötü dışındadır. "

Erdoğan ve Tadiç, Cumhurbaşkanlığı Bosna Başkanı Haris Silayciç yanı sıra; Hırvatistan Cumhurbaşkanı İvo Josipovic, Belçika Başbakanı Yves Leterme - Ülkesi şu anda Avrupa Birliği'nin dönem başkanlığını - ve Fransa Dışişleri Bakanı Kouchner Bertrand tutan arasındaydı pek çok yabancı üst düzey töreni ve Potocari içinde cenaze katılıyor katliamının kurbanları için saygı ödemek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.