30 Ağustos 2010 Pazartesi

AVUKATLAR HRANT DİNK CİNAYETİ ÜZERİNDEN HANEFİ AVCIYA MEYDAN OKUDU.

Fethiye Çetin Alacaklar eski Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, bu Türk-Ermeni gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesinden bir suç şebekesinin çalışma olmadığını savunarak olmuştur tarafından, avukatlar öldürülen gazeteci ailesi, temsil eden güçlü bir tepki ile karşılanmıştır kim birçok belgeler cinayeti tek bir kişi tarafından icat değildi ispatı olduğunu söylüyor.


Avukatlar Fethiye Çetin ve Arzu Becerik o belgeler orada Dink cinayetiyle ilgili olarak ihtiyati tedbirler eksikliği vardı ile kanıtlanmıştır ki gizli dosyaları bir girişimi polis düşündüren dahil Dink cinayeti, soruşturmasına şüpheli usulsüzlük uzun bir listesi vurgulayarak söylemek -örtbas.

Dink ailesinin avukatları çok kanıt demek ki cinayetin önlenebileceğini söyledi gösterir. Dink'in 19 Ocak 2007 tarihinde, o başyazar olarak iki dilli Ermenice haftalık Agos, genel merkezi önünde güpegündüz vurularak öldürülmüştü. Avcı, iyi yaptığı son kitabı "Haliç'te Yaşayan Simonlar" (Simons Haliç'te) için, hangi o geniş Türkiye'nin mücadelesine bir işareti olarak görülüyor kritik adli bir dizi davayı gözden düşürmeye çalıştığı bilinen haline gelmiştir devlet kurumları içindeki yasa dışı oluşumlar ile hesaplaşmak, bu cinayet ve çözüldüğünü arkasındaki aktörler zaten hapse edilmiştir savunuyor. ki cinayetin arkasında başka örgüt İddiasını Avcı o çabaları "dehaları bulmak için anlayamıyorum" diyor.

Öfkelenen Avcı's argümanlar tarafından, Çetin ortaya çıkmıştır delil vücut şimdiye kadar bu tür argümanları yalanlıyor söyledi. Hatırlatarak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de geçtiğimiz günlerde Dink önlem eksikliği yüzünden öldürüldü doğruladı, orada çeşitli istihbarat raporlarının Dink suikastından önce öldürülmüş olacağını uyarı olduğunu söyledi. Bu cinayet görünüşte bir suç örgütü çalışmasıdır belirten Çetin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde devlet, failleri zorlamaktadır ancak organizatörler söyledi dan sözlerini aktardı. "Avcı sözlerini o başbakan ile örtüşmeyen. Bu yanlış bir devlet yetkilisi için tüm delillerin ortaya çıkması daha önce bu tür ifadeler yapmaktır. O herhangi varsa O, "diye ekledi elinde kamu belgeleri yapmalıdır.

Polis Dink'in öldürülmesinin ardından tetikçi, Ogün Samast ve bir doçent, Yasin Hayal'in, birkaç gün tutuklanan rağmen cinayet planlanmış olabilir yüksek-up hala birçok için bir kaygı vardır. Dink suikastı sonrasında bir araştırma bu ultra-milliyetçi bir grup cinayetinin arkasında olduğu ortaya çıkmıştır. Güçlü kanıtlar grubun bazı üyeleri kuzey Trabzon, çizici memleketi polis departmanı ile ilişkileri vardı önerdi. Bazıları daha sonra bunların komplo hakkında cinayet işlendiği önce Dink'i öldürmek için ihbar edildiğini doğrular jandarmalar. Becerik Dink suikastı hakkında istihbarat raporları halinde mahkeme Dink duruşmasına tarafından dosya dahil edilmiştir diyor. O bu raporları tüm bu cinayetin iyi organize olduğunu ortaya koymaktadır "dedi.

Ergenekon duruşmasına tanık olarak mahkemeye ifade vermek üzere Avcı

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon aleyhindeki davada - gizli bir suç örgütü hükümeti devirmek için çalışmakla suçladılar işitme - 2006 Konsey diye savunuyor Devlet saldırısı ile ilgili Avcı ifadesidir duymak karar verdi Ergenekon için "ciddi bir delil olmadan bağlanmıştır." Avcı's tanıklığı için talep Savcı Mehmet Ali Pekgüzel Cumartesi günkü duruşmada da geldi ve mahkeme, tüm tanıkların ifadelerini sonra Avcı duymak idare tamamlandı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.