30 Ekim 2010 Cumartesi

ALMANYA ÇOK KÜLTÜRLÜ POLİTİKALARI SINIF AYIRMAKSIZIN UYGULAMALI

Almanya çok kültürlü bir yaklaşım başarısız olduğunu iddia so, çok kültürlü politikalar uygulamalı asla toplam saçma," Kenan Kolat, (Deutschland [TGD] 'de Türkische Gemeinde) Almanya Türk Toplumu başkanı, bir röportajda Pazar's Zaman söyledi.


iç Alman siyaset amaçlı bir hareket olarak incelendi çok kültürlü bir toplum inşa etmek için Almanya'nın girişimleri "tamamen başarısız" olduğu Alman Başbakanı Angela Merkel'in son beyanları, yabancıların entegrasyonu üzerinde büyüyen bir tartışma artırdı. "Ben ikinci bir etnisite ve din esasına göre tanımlanır, çünkü yerine çok kültürlülük kültürel çeşitlilik söylemek tercih ederim. kültürel çeşitliliğin bir politika olsaydı ve tüm çabalarına rağmen çalışmıyor ise - o zaman onun sonu hakkında konuşabilirsin - ama Almanya'da durum hiçbir zaman, "Kolat dedi.

Kolat Almanya'da aslında demektir çünkü o dönem entegrasyon karşı olduğunu kaydetti Ona göre, o dönem "katılım" kullanmak daha iyidir "asimilasyon." - Her alanında farklı kökenden gelen insanların katılımıyla sosyal, siyasi Almanya ve ekonomik hayat.

"Terimi entegrasyon çoğunluğun kültürü için herhangi bir yükümlülük vermez; ama bazıları görevlerini soran değil sadece çoğunluk kültürü ile yabancıların uyumu talep ediyor. göç ülkelerinde değişmiş olması ve de kendilerine uymak zorunda, ama Almanya bunu yapmak için hazır değil. göçmenlik kanunun birinci maddesi amacı göç kısıtlamak için dikkat çekiyor, "dedi.

Kolat, genelde işadamları, sağlık çalışanları ve öğretmenler ve çıkar grupları gençlerin, kadınların ve kültür gibi gibi mesleğinin temelinde kurulan Almanya'da yaklaşık 300 Türk dernekleri için bir şemsiye örgüt olarak çalışıyor TGD, başkanı.

Kolat tabloların Merkel'in benzer bir iç siyasi sorun haline gelmektedir altını çizdi. ırkçılık Ona göre, İslamofobi ve yabancı düşmanlığının Almanya'daki artıyor, ama onlara reaksiyonlar da güçlü alıyorsanız.

hayat yalan "anlamına Almanya'da bir ifade yok" bir kez onlar kabul çünkü "hayatın yalan" Almanya bir göç toplumu olmadığını iddia etmek. "- Onlar, kendilerini ayarlamak zorunda da. Irkçı ve yabancı düşmanı daha farklı partiler bulunmaktadır. aşırı sağ partiler burada vardır, onlar kadar küçüktür. Ama diğer partiler, Yeşiller bile ırkçı fikirleri olan insanlar var. Hep birlikte onlar toplumun yüzde 30 var, "dedi.

Ancak Kolat da tartışmalar ve yabancıların Alman toplumuna ve farklı genler olduğunu entegre başarısız olduğu iddia Alman merkez bankası Thilo Sarrazin eski yönetim kurulu üyesi sözlerine karşı sert eleştirilere anılacaktır.

"Biz ırkçılar bahsediyorduk Geçmişte, onları bir görüntü bazı insanlar koyu elbise ve çizme giyen vardı. Ama şimdi onlar kravatlar giyiyor. Onlar Sarrazin gibi toplumda önemli görevlerde var. onun gibi bir adam ırkçı bir kitap yazıyor ve herkes ciddi bir hata olduğu düşünülmeli sonra düşünceleri için halkın desteğini almak durumunda "diye iddia etti.

Almanya'daki Türkler, Kolat yanıtladı, fikirler bu tür karşı birleşik olarak mümkün olup olmadığını sorduğumda "Her zaman değil."

"Sen çok her toplumda farklı düşünce ve çıkarları olduğunu normal olduğunu akılda tutmak gerekir. Almanya'da burada birçok Türk kuruluşlarının Türkiye'de aynı bölümden üslerine kurulan - etnik, dinsel ve siyasi. Türk kuruluşları arasında burada uzlaşma kültürü Türkiye'de uzlaşma kültürü eşit "dedi.

O TGD farklı bir tutum da sözlerine ekledi, onların örgüt Türkler Almanya'da karşı karşıya olduğu sorunlar üzerinde yoğunlaştığı ve Türk konuşmak Alman vatandaşı olarak kendini tanımlamaktadır.

bir şey çok normal olarak bu durumu açıklayan ve örnek vererek, Türklerin Almanya'da Türkiye vatandaşı olmanın temelinde, ancak Almanya kendi çıkarları için montaj değil - Ayrıca bu Türkiye'nin inancının tam tersi olduğuna dikkat çekti din eğitimi hakkı için farklı Türk kuruluşları arasında mücadele.

"Burada din eğitimi çok önemlidir. Ama devletin doğrudan vermez; dini cemaatlerin devlet adına bu işi. Ama Bunun gerçekleşmesi için, devlet bir toplum olarak bir topluluk tanımak zorundadır. dini olmayan öğrenciler için, dini olanlar yerine etnik sınıflar vardır. Uygulaması eyaletten eyalete Almanya'da değişir. Burada Alevi bir topluluk olarak tanınan ve birleşmiş gibi oluyordu çünkü din eğitimi yapmak için sağ olsun. Ama bu Sünniler için durum böyle değil. Sünni grupların her biri, bu hakkı diğer zorlanırlar. Bazı kuruluşlar sadece bu konu üzerinde yoğunlaşarak bu da çok normal kabul edilmelidir "Kolat dedi.

Türk seçimlerinde oy kullanma hakkı - - bir konudur TGD başkanı aynı zamanda Almanya ve Türkiye'deki Türk toplumu arasındaki ilişkinin bir parçası olduğunu belirtti. O bu hakkı çok önemli olduğunu söyledi:

"Bir ülkenin geleceği bu ülkede yaşayan insanlar tarafından karar verilmesi gerektiği fikri üzerinde ısrar vardır. Türk seçimlerinde oy için ele alınması gereken önemli bir konudur. buraya biraz Almanya'daki Türklerin bu hakkı verilmiş ise, Alman siyasetinde ilgi düşeceğini iddia edenler vardır. Ben tam tersi, bu da aynı fikirde değilim; Türkler burada, Türkiye'de siyasi sürece katılmaya başlar, eğer burada da yansıyacak, "Kolat dedi.


MUTFAK DOLABI FİYATLARI
MUTFAK DOLABI MOBİLYA
MUTFAK DOLABI MOBİLYALARI
MUTFAK DOLABI MODELLERİ
MUTFAK DOLABI RESİMLERİ
MUTFAK DOLABLARI
MUTFAK DOLAP
MUTFAK DOLAP ÇEŞİTLERİ
MUTFAK DOLAP FİYATLARI
MUTFAK DOLAP MOBİLYA
MUTFAK DOLAP MODELLERİ
MUTFAK DOLAP RESİMLERİ
MUTFAK DOLAPLAR
MUTFAK DOLAPLARI
MUTFAK DOLAPLARI AKSESUARLARI
MUTFAK DOLAPLARI FİYATLARI
MUTFAK DOLAPLARI MOBİLYALARI
MUTFAK DOLAPLARI MODELLERİ
MUTFAK DOLAPLARI RESİMLERİ
MUTFAK FİRMALARI
MUTFAK FİYAT
MUTFAK FİYATLARI
MUTFAK GEREÇLERİ
MUTFAK GRUBU
MUTFAK GRUPLARI
MUTFAK HAZIR
MUTFAK İMALAT
MUTFAK İMALATI
MUTFAK İSTANBUL
MUTFAK İTHAL
MUTFAK KAPAK
MUTFAK KOLTUKLARI
MUTFAK KÖŞE
MUTFAK KÖŞE TAKIMI
MUTFAK KÖŞE TAKIMLARI
MUTFAK LAMİNANT
MUTFAK MAĞAZA
MUTFAK MARKALARI
MUTFAK MASA
MUTFAK MASA SANDALYE
MUTFAK MASA VE SANDALYE
MUTFAK MASA VE SANDALYELERİ
MUTFAK MASALAR
MUTFAK MASALARI
MUTFAK MASASI
MUTFAK MOBİLYA
MUTFAK MOBİLYA AKSESUAR
MUTFAK MOBİLYA AKSESUARI
MUTFAK MOBİLYA AKSESUARLARI
MUTFAK MOBİLYA ANKARA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.