21 Ekim 2010 Perşembe

MECLİS BAŞKANI MİLLETİN İNANÇLARINA AYKIRI VE EŞARP KARŞITI SÖYLEMLERİ ŞIK KARŞILAMIYORUM DEDİ:

Meclis başkanı, millete özür anti-eşarp açıklamada çekilme üst yargıç çağrısı


Türk Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin eleştiri okları Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin yer teşebbüs için TBMM'ye bir teklif özür dilemek ve Türk milletine yaptığı açıklamada çekilme üst savcı çağırdı ile yaptığı bir anti-türban bildirimde sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya Anayasa Mahkemesi'ne döndü kendini üstün ulusal ve parlamento olacak.



"Ben hemen Türk milletinin ve onun temsilcisi, Türk Parlamentosuna beyanı ve teklif özür çekilme söz konusu bildiri yayınladı ofis bekliyorum" diye resmi bir ziyaret ediyor nerede Japonya'da Perşembe günü meclis başkanı belirtti.

Şahin Çarşamba günü Yargıtay Başsavcılığı ve Anayasa Mahkemesi tarihinde yayınlanmıştır Yalçınkaya tarafından çok eleştirilen açıklamaya atıfta bulundu. açıklamada, üst savcı üniversitelerde başörtüsü serbest kullanımı laikliğin zarar edeceğini savundu. O da, Yargıtay Başsavcılığı ve Anayasa Mahkemesi siyasi partilerin eylemleri, devletin bağımsızlığına, millet egemenliğine, demokratik ve laik cumhuriyet ilkelerine, insan hakları ve eşitlik ilkesine aykırı olup olmadığını araştırmak hakkı olduğunu söyledi örtük bir ile iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) tehdit eden "kapatma davası."

AK Parti temsilcileri üniversitelerde başörtüsü yasağının kaldırılması için bir uzlaşma aramak amacıyla ana muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) meclis bürosuna bir ziyarette olarak Başsavcılık açıklama geldi. başörtüsü kullanılması 1997 post-modern darbesinden sonra üniversitelerde yasaklandı. Türkiye'nin askeri ve yüksek yargının türban cumhuriyetin laik kimliği için bir tehlike teşkil inanıyoruz.

Şahin göre, başsavcı Parlamentosu, 2007 yılında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın eski Başkanı tarafından yayınlanan e-memo anımsatan için "bir mutabakat sorunu" için çalıştı. E-memo cumhurbaşkanlığı seçim süreci üzerinde ağırlıklı ve hükümet cumhuriyetin laik geleneği korumak için daha yapmadım eğer eylem tehdidinde bulundu.

"Parlamento, Türk milleti adına yasama yetkisi sahip tek kurumdur. Bu güç ve devredilemez bir başka kişi veya kurum ile paylaşılamaz. Temyiz Başsavcılığı ve Anayasa Mahkemesi Meclis eylemleri incelemek hakkına sahip değildir. meclis tasarı henüz yoktur [başörtüsü faturada.] ya, hiçbir yasal değişiklik yoktur. Parlamentonun Değerli üyeler, anayasal düzeni ve rejimi en az kadar Temyiz Yargıtay başsavcısı olarak sadık olan, "meclis başkanı sürdürdü.

Yalçınkaya ayrıca da, sivil toplum temsilcileri ve hukukçulardan gelen sert tepkiler çekti. siyasi partiler üniversitelerde türban yasağını kaldırma konusunda parlamento adımlar konusunda fikir birliğine ulaşmış kritik bir zamanda geldi Çoğu gözlemci deyimi "zamanlama" dikkat çekti.

Adem Sözüer, İstanbul Üniversitesi'nde hukuk profesörü göre, Yalçınkaya yaptığı açıklamada ile parlamento göz ardı.

açıklamada, üst savcı üniversitelerde başörtüsü serbest kullanımı laikliğin zarar edeceğini savundu. Dedi

"Parlamento göz ardı edilmiştir. bir devlet kurumundan gelen açıklamada parlamento olacak müdahale üst savcı vermez. Parlamento [başörtüsü] konuda değişiklik yapma yetkisi organıdır. üniversitelerde başörtüsü kullanımını yasaklayan bir yasa yoktur. Anayasa Mahkemesi, Meclis yerine kendini koyamaz ve yasak 'makyaj', "Sözüer, ifade ve Yalçınkaya'nın açıklaması yansıtan sözlerine ekledi statüko hangi bugünün demokratik hukuk sisteminin gerisinde kalıyor.

İktidar partisinin başörtüsü yasağının kaldırılması için bir anayasa değişikliği paketini kabul etmesinin ardından Yalçınkaya, 2008 yılında AK Parti aleyhine bir kapatma davası açtı. Anayasa Mahkemesi, ancak parti kapatmayı reddetti.

Taha Akyol, bir Milliyet Gazetesi köşe yazarı, başsavcı bir yüzyıl öncesinin çeyreğine ait yasal bir felsefe ile hareket söyledi. "Başsavcının laiklik felsefi boyutları hakkında hiçbir fikri yok. Yaptığı konuşmada 'arkaik' hukuk anlayışı yansıtmaktadır. Muhtemelen onun başörtüsü ile Avrupa [PACE] Konseyi Parlamenterler Meclisi oturumunda konuşan başkan eşi izlemek değildi, "Akyol belirtti.

First lady Hayrünnisa Gül, böyle bir oturum adresine ilk Türk first lady olma, Ekim ayı başında Strasbourg'da bir PACE oturumda ele aldı. Bayan Gül türban takıyor.

'Iyi referandum sonuçları' okumak 'değil Yalçınkaya yaptım'

Ahmet Gundel, Temyiz Yargıtay eski bir savcı, başsavcı açıklaması o bir anayasa değişikliği paketi üzerinde 12 Eylül referandum "gerekli dersler" almak için başarısız olduğunu gösterdiğini savundu.

yüksek yargı ve muhalefet partilerinin tüm muhalefetine rağmen, Türk milletinin verdiği bir referandumda "evet" oylarının yüzde 58 ile Anayasa kısmi değişiklik yapma hükümetin planlarına-devam et.

"Siyasi partilerin Türkiye'nin problemleri ile ilgili fikir alışverişi için bir araya bir zamana denk geliyor açıklamada, siyasete müdahale ve siyasi partiler için bir tehdit oluşturuyor. Savcı böyle bir açıklama yapmaya yetkili değildir. Ben onun iyi referandum sonuçlarını okumadım inanıyoruz. Diye aralarında hak ve özgürlükler ve geride Türkiye'deki gelişmeleri takip ettiği bir zihniyet temsil eder, "Gundel kaydetti.

anayasa hukuku uzmanı Profesör Ergun Özbudun göre, başarısız olmaya mahkum daha demokratik bir ülke Türkiye'yi dönüştürmeye çalışır. "İnsan Hakları iktidar hiçbir Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi türban kullanımı yasak yoktur. Avrupa Konseyi, 47 üye, ancak bu üyelerin ancak Türkiye için hiçbiri üniversitelerde türban kullanımını yasaklıyor. ... Ben yanlısı arasında neden hayal kırıklığı bir yankı olarak Yalçınkaya açıklamasını dikkate-statüko Türkiye'nin demokratik dönüşümü ile çevrelerinde, "diye ekledi.


MOBİLYA TELEVİZYON SEHPASI
MOBİLYA TİCARET
MOBİLYA TÜRKİYE
MOBİLYA TV KOLTUĞU
MOBİLYA TV SEHPA
MOBİLYA TV SEHPALARI
MOBİLYA TV SEHPASI
MOBİLYA UCUZ
MOBİLYA ÜRETİCİLERİ
MOBİLYA ÜRETİM
MOBİLYA ÜRÜNLER
MOBİLYA ÜRÜNLERİ
MOBİLYA VE AKSESUAR
MOBİLYA VE AKSESUAR PAZARLAMA
MOBİLYA VE AKSESUARLAR
MOBİLYA VE AKSESUARLARI
MOBİLYA VE DEKORASYON
MOBİLYA VE EV TEKSTİLİ
MOBİLYA VE MUTFAK
MOBİLYA VE OTURMA GRUPLARI
MOBİLYA VESTİYER PORTMANTO
MOBİLYA VİTRİN
MOBİLYA YATAK ODALARI
MOBİLYA YATAK ODASI TAKIMI
MOBİLYA YATAK ODASI TAKIMLARI
MOBİLYA YEMEK ODALARI
MOBİLYA YEMEK ODASI
MOBİLYA YEMEK ODASI İSTANBUL
MOBİLYA YEMEK ODASI TAKIMLARI
MOBİLYA YEMEK ODASİ TAKİMİ
MOBİLYA ZİGON
MOBİLYA ZİGON SEHPA
MOBİLYALAR
MOBİLYALAR İSTANBUL
MOBİLYALAR RESİMLERİ
MODEL MUTFAKLAR
MODEL OTURMA GRUPLARI
MODERN AYAKKABILIK
MODERN BEBEK ODALARI
MODERN BEBEK ODASI
MODERN BİLGİSAYAR MASALARI
MODERN BİLGİSAYAR MASASI
MODERN BÜRO MOBİLYALARI
MODERN ÇALIŞMA MASASI
MODERN ÇEKYAT KANEPE
MODERN ÇOCUK ODALARI
MODERN DEKORASYON
MODERN DEKORASYONLAR
MODERN DOLAP
MODERN DOLAPLAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.